Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Wilo Претставништво Скопје, Македонија

Wilo Претставништво Скопје, Македонија

www.wilo.com.mk

Wilo Претставништво Скопје е претставништво на меѓународно етаблираната германска компанија Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажа води.

 

Со повеќе од 140-годишна историја компанијата е силно посветена на истражување и развој и во последно време се почесто нуди на пазарот комплетни индивидуални решенија, а не само одделни производи.

 

Компанијата има над 7000 вработени во повеќе од 60 филијали низ светот, што и обезбедува силно интернационално присуство и дава можност да одговори на силно зголемената потреба од високо производителни технологии насекаде во светот.

 

Денес Wilo е синоним за иновативни, високо-технолошки, индустриски решенија.

 

 

Контакти

Wilo Претставништво Скопје

Адреса: Македонија, 1000 Скопје, Париска, 4

Телефон: +359 2 312 2058

E-mail: info@wilo.com.mk 

Лице за контакт: Валериј Војнески Дипл. маш. инж.

Телефон: +389 70 20 5297

E-mailvalerij.vojneski@wilo.com.mk 

Материјали за Wilo Претставништво Скопје, Македонија

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  • 28 june 2024Под мотото „Join the Ecolution“, Wilo ги прикажа своите најактуелни одржливи решенија за пренос и третман на вода на IFAT 2024

   Овогодинешното издание на водечкиот меѓународен трговски саем за управување со вода, канализациски системи, отпад и суровини IFAT се одржа од 13 до 17 мај во Минхен, Германија, при што беа пречекани преку 142.000 посетители од речиси 170 земји од целиот свет. Традиционално место на саемот најде и лидерот во развојот и производството на пумпни и водни технологии Wilo Group, кој своето учество го одржа под мотото „Приклучи и се на еколуцијата“(Join the ecolution).

  • 11 june 2024Високоефикасни пумпи на Wilo се интегрирани во паметна грејна визба и иновативен воден систем во Германија

   „Многубројни се проектите со иновативната технолошка опрема на Wilo Group низ целиот свет, а два од нив реализирани во Германија сведочат за повеќестраната примена на пумпните технологии во знакот на глобалната компанија преку неколку љубопитни детали“, раскажаа за BalkanEngineer.com од Wilo. „Паметна грејна визба“ е меѓу новите термини во првиот проект со акцент на ефикасното генерирање и распределба на топлината во зградите. Вториот проект е поврзан со водоснабдувањето на Источна Баварија и неговите позитивни ефекти врз 15 заедници од оваа област.

  • 08 may 2024Пумпната опремата на Wilo обезбедува водоснабдување на највисоката станбена зграда во Аргентина

   „Кулата Alvear во Буенос Аирес е висока 235 метри, со што го држи првото место како највисоката станбена зграда во Аргентина. Таа е исто така меѓу иконите - градби во градот. Поради нејзината висина, зградата претставува инженерски предизвик не само од конструктивен аспект, туку и од гледна точка на водоснабдувањето. Сепак, решение е најдено со помош на иновативен пристап и пумпни системи Wilo“, раскажаа за BalkanEngineer.com од Wilo. 54 катниот комплекс Alvear Tower е со мешана намена, што практично ја комплицира задачата.

  • 03 april 2024Од високопланинска висорамнина до пустините на Блискиот Исток – пумпните технологии на Wilo функционираат без грешка

   Во последниве години, одржливото управување со водните ресурси е главен фокус за технолошките лидери во областа на водоснабдувањето и канализацијата. Местото на долгогодишниот производител на пумпи и пумпни технологии Wilo Group е несомнено меѓу авангардата во овој поглед, а еден од основните приоритети на компанијата е решавањето на проблемите со недостигот на вода дури и таму каде што тоа се јавува предизвик.

  • 06 march 2024Феноменот Super Flush и како паметните пумпни технологии на Wilo ги решаваат проблемите со недостигот на водни ресурси

   На 11 февруари годинава се одржа уште едно финале на Super Bowl - спортски настан што не може да се спореди со сите други. Но, дали знаевте дека според статистичките податоци, околу 90 милиони луѓе во САД ги користат тоалетите во исто време за време на полувремето? Освен возбуда и страст, ваквите настани даваат повод за нова перспектива на очигледни светски проблеми, предизвикувајќи интересни феномени. Појавата Super Flush или така наречено „големо миење“ е карактеристична за секторот водоснабдување и канализација и уште еднаш потсетува дека колективните активности на луѓето имаат сериозно влијание врз водните ресурси и нивното искористување.

  • 20 january 2024Новиот здравствен центар Health Cube на Wilo Group ќе ја концентрира здравствената заштита за сите 8.400 вработени во концернот

   Вообичаено, големите корпорации со персонал во многу земји поседуваат сложена структура на повеќе нивоа со значително растојание помеѓу вработените во одделните земји и централниот менаџмент. И ако ова се смета за дел од специфичноста на големите деловни структури, тогаш Wilo Group уште еднаш презема иновативен пристап, инвестирајќи во уникатен проект за грижа за својот броен тим ширум светот. Со новиот проект за изградба на здравствен центар наречен Health Cube во седиштето на Wilo Group во Дортмунд, ќе бидат обезбедени висококвалитетни здравствени услуги за сите 8.400 вработени во компанијата ширум светот.

  • 23 december 2023Вило: EcoVadis ја награди Wilo Group со платинска награда за одржливост меѓу повеќе од 100.000 оценувани компании

   Крајот на годината е време одредено за да се направи биланс на состојбата, идентификување на трендови, одржување на конкурси и доделување на награди за сериозни достигнувања. Сè почесто, критериуми како што се одржливост и еколошко однесување, особено во однос на иновативни и високотехнолошки компании, се јавуваат суштински дел од процената на бизнисот. Кога рејтинг организација е реномирана институција, како што е една од најпознатите агенции за процена EcoVadis, а во селекцијата се вклучени над 100.000 компании, тогаш платинскиот медал секако е симбол на значителен успех.

  • 28 september 2023Нов енергетски концепт е вграден во проектот за мрежа за пренос на топлина во базата на Wilo Group во град Хоф, Германија

   „Идејата за енергетска одржливост и значително намалување на емисиите на јаглерод е во основата на изградбата на локалната мрежа за пренос на топлина во базата на Wilo Group во град Хоф, Германија. Концернот категорично ги изјави своите стратешки цели и е доследен во своите намери за постигнување на јаглеродна неутралност на сите негови објекти низ светот до 2025 година“, коментираа за BalkanEngineer од Wilo Претставништво Скопје - локалното претставништво на мултинационалниот производител на одржливи решенија во областа на пумпните решенија за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и одводни инсталации.

  • 23 may 2023Вило Бугарија: Wilo ја потврди својата репутација како пионер во енергетската ефикасност, иновациите и одржливите решенија

   „Енергетската транзиција може да се постигне само преку технолошки иновации и ние сме убедени во тоа“, со овие зборови г-дин Оливер Хермес, претседател и извршен директор на Wilo Group, ја резимира позицијата на корпорацијата во однос на трендовите за висока ефикасност и одржливост на новите технологии. Компанијата е глобален лидер во производството на пумпи и пумпни решенија за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажни води со повеќе од 150 годишна историја. „Саемот ISH 2023 беше повод уште еднаш да ја докажеме нашата водечка улога и да ги запознаеме посетителите на форумот со забележливите достигнувања во новите технологии“.

  • 31 march 2023Решенија на Wilo за пречистување и обесолување на вода за пиење и за наводнување ревитализираат жешки зони во Сенегал

   Продолжените геополитички конфликти, хуманитарните кризи и драстичните климатски промени се важни прашања за целиот свет, но во Африка тие имаат критични димензии. Како меѓународниот концерн Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадна вода и вода за пиење - се справува со овие предизвици во жешките зони на Сенегал, раскажаа за читателите од Вило Бугарија. Изведениот проект е заеднички помеѓу Wilo Group, Wilo Foundation и Africa GreenTec во рамките на визијата за партнерство со локални организации, како и категоричната тенденција.

  • 01 march 2023Вило Бугарија: Пумпното решение на Wilo го одржува ладењето во „централниот мозок“ на Google во Финска

   Денес е невозможно да се замисли светот без компјутери и интернет. Google обработува 64.000 барања во секунда, а тоа бара компанијата да одржува центри за податоци низ целиот свет. Во нив сместува огромни сервери кои имаат потреба да се ладат деноноќно. Едно од најголемите и најмодерни седишта на концернот се наоѓа во финскиот град Хамина (Hamina). „Имено тука пумпите на Wilo го одржуваат „ладниот мозок“ на серверите и гарантираат сигурна, ефикасна и еколошка работа“, раскажаа за читателите на BalkanEngineer.com од Вило Бугарија – подружница на меѓународниот лидер во пумпни решенија за водоснабдување, отпадна вода, греење и ладење Wilo.

  • 11 january 2023Пумпи Wilo помагаат во одржливото наводнување во јужен Египет и независноста на земјата

   Разработена пред неколку децении, иницијативата, позната како проектот Тошка во јужен Египет, сега добива на интензитет и има за цел да ја направи земјата помалку зависна од увоз на храна. Важен дел од него е една од најголемите пумпни станици во светот - Mubarak, изградена на сушниот југозапад на Египет, помеѓу езерото Насер и оазите на либиската пустина, која транспортира до 1,2 милиони m³/h. И Wilo – лидер во технологијата за пумпање, испорачува повеќе од 300 пумпни единици за одржливо наводнување во земјата.

  • 09 december 2022Значителен напредок во енергетската транзиција постигнува Wilo Group со отворањето на водородна централа

   „Германската технолошка компанија Wilo, специјализирана за пумпни решенија, официјално отвори водородна централа во своето седиште во Дортмунд. Церемонијата се одржа во рамките на меѓународната индустриска конференција што се одржа во Wilo Park. Работата на овој проект во соработка со француската електро - инженерска компанија Schneider Electric е важен чекор во остварувањето на целите на Парискиот договор за климатските промени“, соопштија од Вило, подружница на Wilo во нашата земја.

  • 16 november 2022Wilo ја одржа својата годишна меѓународна конференција за индустрија со повеќе од 200 гости во Дортмунд, Германија

   Меѓународната конференција за индустрија на Wilo за 2022 година се одржа во септември. Настанот се одржа во седиштето на компанијата во Дортмунд, Германија, каде што Wilo Group беше домаќин на повеќе од 200 гости од бизнисот, политиката и науката. „Заедно со претседателот и главен извршен директор на Wilo Group, Оливер Хермес, учесниците разговараа за можни решенија за растечките меѓународни тензии, како и за актуелната енергетска криза. Во овој контекст, мотото на конференцијата беше „Градиме мостови“, соопштија од Вило Бугарија - подружница на еден од светските лидери во технологиите за пумпање.

  • 09 september 2022Wilo презентира обновена верзија на потопната пумпа Wilo-Actun ZETOS, погодна за водоснабдување

   Wilo-Actun ZETOS-K12 е дел од добро воспоставената палета на потопни пумпи за дупнатини Wilo-Actun ZETOS, но сега со подобрена хидраулика и зголемен капацитет, што овозможува да се користи за особено тешки примени. Новата усовршена верзија беше презентирана за време на овогодинешното издание на престижниот меѓународен саем IFAT посветен на водоснабдувањето, канализацијата, управувањето со отпад и суровини. Wilo-Actun ZETOS-K12 е изработена од нерѓосувачки челик и има полуаксијална хидраулика со дијаметар од 12''.

  • 28 june 2022Wilo Group ги гради, проширува и модернизира своите продажни и производствени објекти ширум светот

   Во изминатата финансиска 2021 година, Wilo Group, еден од светските лидери во областа на опремата за пумпање, оствари рекордна продажба од речиси 1,7 милијарди евра. „И покрај предизвиците Wilo ги зголеми приходите од продажба за 13,8%. Заработката пред оданочување (EBITDA) исто така достигна рекордно високо ниво од 181,1 милиони евра, што претставува раст од над 30%. Овие резултати имаат јасна порака: Wilo Group постигнува одржлив, профитабилен раст, дури и во тешки времиња и во неповолни економски услови“.

  • 10 march 2022Wilo го зајакнува своето присуство и ги подобрува своите услуги во Југоисточна Европа преку иновативната платформа ARC

   Wilo Group, водечки европски производител и пионер во пумпните технологии, го најави стартот на својата нова платформа ARC за услуги во областа на пумпните системи- иницијатива, преку која компанијата ја консолидира својата позиција и значење на пазарот во Југоисточна Европа. Повеќе за новата платформа изјавија за BalkanEngineer.com од бугарската подружница на компанијата – Вило Бугарија. „Стартот на ARC повторно ја потврдува посветеноста на Wilo за одржување на највисоките стандарди на достигнувања.

  • 20 january 2022Wilo обезбедува вода за пиење во домовите на луѓето од мароканското село Имлил

   До пред неколку години, жителите на селото Имлил, кое се наоѓа на планините Атлас во Мароко, мораа да патуваат 2 километри во една насока за да добијат вода за пиење од најблискиот бунар. Случајно, петмина вработени во мароканската компанија на Wilo попаѓаат во селото, каде што, откако се соочиле со тешкотијата да дојдат до сопствена вода за пиење, решиле да и помогнат на заедницата. Од Вило Бугарија ја раскажаа оваа уникатна приказна за BalkanEngineer.com.

  • 11 november 2021Wilo иницира конференција за новите трендови во синџирот на вредноста и поделбата на глобалната економија

   На 9 септември 2021 година, Wilo Group, светски лидер во опремата за пумпање, одржа меѓународна конференција на тема „Разделбата - преиспитување на синџирите на вредноста“, во која се вклучија околу 150 високи гости од сферата на бизнисот, науката и политиката. Настанот се спроведе хибридно - со физичко и виртуелно присуство, а неговата цел беше да се разгледа моменталната економска ситуација, во која се поголем број компании се наоѓаат помеѓу фронтовите на геополитички спорови, а мотото „промена преку трговија“ се појавува во агендата.

  • 16 september 2021Прошетајте меѓу најимпресивните проекти на Wilo ширум светот во 3D средина

   „Можете да ја посетите зоната за индустриски решенија, зоната за опрема за забава или зоната за домашни намени со само еден клик. Повторно, со еден клик ќе добиете информации за одреден производ, неговите технички карактеристики и предности, местото и начинот на монтажа“, објаснија од водечката бугарска компанија. Покрај одделните пумпи и системи за пумпање, корисниците можат брзо и лесно да пристапат до изведените проекти на Wilo низ целиот свет.

  • 19 november 2019Wilo Smart Factory обезбедува средина за креативност, ориентирана кон работа според стандардите на Индустрија 4.0

   Ултра модерната фабрика на иднината на Wilo беше официјално отворена со симболична церемонија. „Сместена на 55 000 метри квадратни, „паметната“ фабрикат опфаќа развојна единица и производствени сали кои ги исполнуваат стандардите на Индустрија 4.0. Вистинската работа во неа започнува сега, во октомври“, соопштија од Wilo Претставништво Скопје. По 36 месеци изградба, новата фабрика на Wilo беше отворена во присуство на повеќе од 80 учесници во амбициозниот проект.

  • 12 september 2019Стадионот на Борусија Дортмунд нуди енергетска ефикасност без аналог со пумпните решенијата на Wilo

   Во деновите во кои живееме, одговорноста за животната средина одамна не е задача со која се соочуваат само големите производствени претпријатија. И пример за тоа е еден од милениците на фудбалските навивачи ширум светот – Борусија Дортмунд. По завршувањето на третата фаза од проширувањето на тимскиот стадион во Дортмунд, спортскиот објект се рангира меѓу најголемите стадиони во Европа. За неговото непречено функционирање помага интелигентната пумпа Wilo-Stratos MAXO.

  • 17 april 2019Wilo: Wilo-Padus PRO е проектирана за сигурни и ефикасни резултати при дренажа на ископувачки работи

   Ископувачките работи често предизвикуваат сериозни и непредвидливи проблеми за време на градежниот процес. Една од причините е во тоа што потопните пумпи за дренажа се подложни на огромни оптоварувања, предизвикани главно од абразивната средина во која работат, при дренирање на ископи и градилишта. „Моделот на пумпа Wilo-Padus PRO е конструиран така што да одолее на неповолните услови и истовремено да ја обезбеди потребната дренажа“, изјавија од Wilo Претставништво Скопје.

  • 21 march 2019Wilo по патот на интелигентните канализациски решенија со својата нова пумпа Wilo-Rexa SOLID-Q и Nexos Intelligence

   Еден од трендовите на нашата современост е недостатокот на чиста вода, во комбинација со сè потешкото третирање на отпадната вода. Ова се должи на зголемената содржина на цврсти честички и постојано зголемување на барањата за енергетска ефикасност на опремата. Пионер во пумпните решенија, Wilo нуди свое современо решение за интелигентна пумпна станица во одговор на овие предизвици, при што ја комбинира новата канализациска пумпа Wilo-Rexa SOLID-Q со „паметниот“ систем за управување Nexos Intelligence.

  • 22 october 2018Wilo е партнер во спроведувањето на првиот во светот полу-децентрализиран систем за водоснабдување и канализација

   Во 2014 година, Меѓународниот разработувач на пумпни решенија Wilo зеде учество во иновативен и уникатен проект, чија цел е да даде решение на проблемите што произлегуваат од недостатокот на вода и енергија во мегаполисите. „SEMIZENTRAL е првиот полу-децентрализиран систем за водоснабдување и канализација во светот. Пилот-проектот е имплементиран во кинескиот пристанишен град Циндао, а Wilo учествува во улога на експерт за пумпни системски решенија и опрема“, соопштија од Wilo Претставништво Скопје, Македонија.

  • 17 july 2018Паметната фабрика на Wilo во Дортмунд воведува нов концепт за производство и логистика

   Докажаниот производител на пумпни решенија Wilo уште во 2016 година во својот годишен извештај ја навел реконструкцијата на својата производствена база во Дортмунд според концептот на Индустрија 4.0 за „паметна“ фабрика. „Целта на Wilo е да биде пионер во производствените технологијата и репер за квалитет, рокови на испорака и оптимизација на трошоците. А Industry 4.0 преку своите апликации го прави тоа сосема можно“, коментираа за BalkanEngineer.com од Wilo Претставништво Скопје, Македонија.

  • 20 march 2018Вистинското „срце“ на Даблин – стадионот Croke Park, е опремен комплетно со пумпни решенија на Wilo

   Дали знаете кој е трет по големина стадион во Европа? Се вика Croke Park и е вистинското „срце“ на ирскиот главен град Даблин. Во својот најнов изглед, стадионот собира 82.300 луѓе и ги обединува луѓето со иста спортска страст. Но, како се одржува во добра состојба инфраструктурата за вода на таков објект? „Обезбедувајќи го функционирањето на водоводната система и системата за наводнување на стадионот со нова, енергетски ефикасна опрема Wilo гарантира одржливост на еден „зелен“ спортски објект“, објаснија од Wilo Претставништво Скопје.

  • 19 january 2018Пионерот Wilo ја гради својата прва „паметна“ фабрика базирана на Индустрија 4.0

   Ерата на Индустрија 4.0 настапува и тоа веќе не е вест за никого! Но кои се пионерите во воведувањето на интелигентната фабрика на иднината и како тоа го менува начинот на нивната работа? Докажаниот производител на пумпни решенија Wilo уште во 2016 година во својот годишен извештај е предвидел реконструкција на својата производствена база во Дортмунд според концептот на Индустрија 4.0. „Локацијата во Дортмунд ќе заземе прво место во семејството на Wilo во однос на дигитализацијата на производството“, коментираа од Wilo Претставништво Скопје.

  • 02 october 2017Фондацијата Wilo со благородна кауза за поддршка на деца и младинци во Македонија

   Во почетокот на 2011 година светскиот производител Wilo создаде своја добротворна фондација „Wilo-Foundation“ со цел да обезбедува финансиска поддршка во областа на науката, образованието, културата и спортот. Една од последните благородни каузи на фондацијата е поддршка на клуб „Lions District 132“, Македонија, во финансирањето на проектот „Soft Room“ на Институтот за рехабилитација на деца и младинци - Скопје. Организацијата доделува вкупен износ од 5.000 евра во 2017 година, со што се реновирани две детски соби.

  • 11 august 2017Метрото во Дубаи е опремено со канализациони пумпни системи за одвојување на талозите EMUport на Wilo

   Дубаи е дестинација која восхитува со својот просперитет. Највпечатливи се не само изградбата на згради, но и вкупните урбанистички решенија. Метрото во Дубаи на пример е целосно автоматизирано, дури се движи без возач. Ако ѕирнеме зад фасадата на сјајните архитектонски и инженерски достигнувања, ќе видиме дека за да функционира правилно мрежата на метрото и да обезбедува удобност и хигиенски услови на корисниците, се потребни повеќе од 600 пумпи. Сите пумпни капацитети во мрежата на метрото во Дубаи се доставени и инсталирани од Wilo.

  • 10 may 2017Wilo ги презентира Yonos ECO BMS – компактните пумпи со автоматско прилагодување на моќноста

   Претставништвото на водечкиот германски производител Wilo во Македонија претстави уште еден атрактивен производ. Циркулационите пумпи на Wilo од серијата Yonos ECO BMS се погодни за циркулациони системи за греење, системи за ладење од затворен тип, климатски и индустриски циркулациони системи. Конструкцијата на пумпите е со воден ротор со навојни приклучоци. Повеќе за предлогот на Wilo ќе дознаете од следниот материјал на BalkanEngineer.com.

  • 13 march 2017Запознајте се со Wilo EMUport - иновативното решение на Wilo за отпадни води

   Зачувувањето на водните ресурси преку развивање на решенија за одведување на отпадните води е меѓу приоритетните активности на водечката германска компанија во областа на пумпните системи Wilo. „Современите пумпи треба да работат со се поагресивна вода при максимални димензии на цврстите честички, а во исто време да обезбедуваат висока ефикасност и ниска потрошувачка на електрична енергија“, коментираа од Wilo Претставништво Скопје пред BalkanEngineer.com. Сите овие барања ги задоволува иновативната фекална пумпна станица (ФПС) Wilo EMUport, систем целосно подготвен за монтажа.

  • 16 january 2017Wilo Претставништво Скопје: Total E-Quality е меѓу одликувањата со кои групацијата Wilo беше наградена во текот на годината

   Годината што помина беше повеќе од успешна за докажаниот германски производител на пумпи и пумпни решенија Wilo. Компанијата го прошири својот бизнис кон држави на Блискиот Исток и доби голем број престижни награди, кои се признание за квалитетот на нејзините производи и услуги и за препознатливоста на брендот. Меѓу наградите на Wilo во 2016 година сепак, има една која не се однесува до квалитетот на употребените технологии и производите на компанијата. Која е оваа награда и со што е посебна, раскажуваат за BalkanEngineer.com од Wilo Претставништво Скопје.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 july 2024Лазатек: Успешно завршивме проект за испорака и пуштање во употреба на машина за глодање за запчаници CNC HERA-200S

  „Среќни сме да соопштиме дека во месец мај оваа година успешно ја завршивме имплементацијата на машината за глодање на запчаници HERA-200S на Yunil Machine во бугарската компанија Подем Габрово ЕООД.. Испораката е според проектот „Технолошка модернизација во претпријатието“, кој е финансиран во рамките на Програмата за економска трансформација кон Националниот план за обновување и одржливост. Машината пуштена во употреба ќе даде можност за зголемување и реализација на производството на нашиот клиент“, соопштија за успешната реализација од добро етаблираната компанија Лазатек.

 • 12 july 2024Преку иновативна функција, решението за коло за мешање Grundfos MIXIT може да го управува изворот на греење или ладење

  „Комплетното решение за коло за мешање во системите за греење, вентилација и климатизација MIXIT на Grundfos сега има уште една иновативна функција што му овозможува директно да го управува изворот на топлина или ладење, со што се создава дополнителна заштеда на енергија“, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата. Ова се реализира преку аналогниот излез на уредот или преку интерфејсот на шината на контролниот блок. На овој начин, колото за мешање се снабдува со оптимална температура и се редуцираат непотребните загуби на енергија поради превисоки или прениски температури.

 • 10 july 2024Контролерите PLC-200 на Унисист Инженеринг обезбедуваат веб-базиран мониторинг и управување на производствените процеси

  Серијата програмабилни логички контролери PLC-200 на водечката бугарска производствена, инженеринг и трговска фирма Унисист Инженеринг се специјално разработени како за индустриски, така и за домашни потреби. „Тие обезбедуваат прецизно мерење, мониторинг и контрола на процесни големини на лесен за програмирање начин. Преку Wi-Fi конекција тие обезбедуваат можност за веб-базирано програмирање и мониторинг на измерените и пресметаните големини (100 виртуелни позиции)“, информираа за BalkanEngineer.cот од компанијата.

 • 10 july 2024Мултиинженеринг разработи конвеер со метални не'рѓосувачки транспортни ленти за производството на органски производи

  Смарт Органик е еден од најголемите европски производители на органски производи. Компанијата произведува иновативни прехранбени производи со главен стремеж тие да останат што е можно најблиску до нивната природна состојба, придонесувајќи за поодржлив и здрав начин на живот. Една од најновите иновации во претпријатието, која помага за понатамошен развој на неговата производствена активност, е конвеер со метални не'рѓосувачки транспортни ленти, реализиран од Мултиинженеринг.

 • 07 july 2024STAMH Group: Инсталиравме персонализиран e-commerce Gangway магацински систем во дистрибутивен центар во Атина

  STAMH Group, заедно со STAMH Hellas, реализираа уште еден успешен проект за проектирање, снабдување и инсталирање на преоден магацински систем Gangway во дистрибутивниот центар во близина на град Атина, Грција, на меѓународната 3PL и логистичка компанија SARMED. Лидерот во секторот на договорната логистика (целосна или делумна изведба на логистичките процеси од надворешна фирма) ги проширува своите активности со нова бизнис единица за електронска трговија. За да се обезбеди успех во бизнисот, логистиката во e-commerce магацините треба да се одликуваат со многу добра организација.

 • 07 july 2024Приемникот DigiPHONE+2 на Megger овозможува лесно и прецизно акустично и електромагнетско пронаоѓање на кабелски дефекти

  Приемникот за акустични бранови за акустично и електромагнетно лоцирање digiPHONE+2 на Megger комбинира различни методи за ефикасно потиснување на бучавата во заднина, обезбедувајќи максимален и одличен акустичен сигнал кој го содржи само шумот од дефектот. „Уредот поседува највисок степен на отпорност на странична бучава, филтрирајќи ја автоматски. digiPHONE+2 ги синхронизира сите параметри без потреба од дополнителна калибрација, нудејќи лесна употреба и брзо решавање на појавените проблеми“, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 july 2024Северна Македонија ќе инвестира во нов ветерен парк со капацитет од 1 TWh електрична енергија годишно

  Северна Македонија започнува импресивен енергетски проект со изградбата на голем ветерен парк кој ќе биде стратешки сместен помеѓу Карбинци, Штип и Радовиш, дозна BalkanEngineer.com од BalkanGreenNews.com. Инвестицијата беше најавена за време на 7-от Македонски енергетски форум (MEF). Се очекува ветерниот парк да произведува околу 1 TWh електрична енергија годишно, што ќе претставува приближно 20% од вкупното производство на електрична енергија во Северна Македонија. Ова го прави основен проект во напорите на земјата да ги диверзифицира своите енергетски извори и да ја подобри нејзината одржливост.

 • 02 july 2024Романската OMV Petrom инвестира 750 милиони евра во производство на одржливи горива и зелен водород

  OMV Petrom – една од најголемите романски нафтени и гасни групации најави дека планира да инвестира околу 750 милиони евра во изградбата на неколку фабрики за одржливи горива во нејзината рафинерија Petrobrazi, сместенаа во близина на јужниот град Плоешти, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Ова ја вклучува изградбата на фабрика за производство на одржливи воздухопловни горива (SAF) и обновлив дизел, како и две фабрики за производство на зелен водород. Погонот за производство на SAF и обновлив дизел ќе бара инвестиција од 560 милиони евра, при што новиот објект ќе му овозможи на OMV Petrom да испорачува околу 250 килотони биогорива годишно, почнувајќи од 2028 година.

 • 28 june 2024Романскиот дистрибутер на електрична енергија и природен гас Delgaz Grid ќе модернизира 44 трафостаници

  Романскиот дистрибутер на електрична енергија и природен гас Delgaz Grid, подружница на германската компанија E.ON, ги објави своите планови за ремонт на 44 трафостаници во шест североисточни окрузи на земјата, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Обемниот проект, проценет на 1,5 милијарди леи (301,4 милиони евра), се очекува да биде завршен до 2030 година, при што ќе ги опфаќа окрузите Бакау, Ботошани, Јаши, Неамц, Сучеава и Васлуи. Планираните активности се фокусирани кон подобрување на опремата за среден и висок напон, надградба на контролни и мерни кола и зголемување на капацитетот на станиците со инсталирање на 70 енергетски трансформатори. Освен тоа, проектот вклучува интеграција и надградба на SCADA системи и инсталирање на фотонапонски панели.

 • 26 june 2024Канадски бизнис експерти ќе советуваат компании од Северна Македонија во рамките на специјална програма

  Македонија 2025, непрофитна организација фокусирана на економскиот и лидерскиот развој на приватните бизниси во земјата, се здружи со канадскиот давател на услуги Catalyste+ (поранешен CESO). Целта на партнерството е реализација на програма за консалтинг на претприемачи, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. Експертите од Catalyste+ ќе обезбедат персонализирани насоки на компании во Северна Македонија, обрнувајќи внимание на нивните специфични предизвици и потреби за одржлив раст.

 • 24 june 2024Турска компанија гради фабрика за фотонапонски компоненти во Индустриска зона „Еленино“ во Стара Загора, Бугарија

  Голема турска компанија за производство на фотонапонски компоненти ќе инвестира меѓу 150 и 200 милиони лева во создавањето на ново претпријатие во Индустриска зона „Еленино“, Стара Загора, Бугарија, дозна BalkanEngineer.com од Dividend.eu. Инвестицијата ќе биде остварена во неколку фази, а договорот за неа е веќе потпишан. Компанијата, која е лидер во Турција и конкурент на големите европски фирми, ќе создаде модерно производство на фотонапонски компоненти, што ќе обезбеди нови работни места и технологии во регионот.

 • 20 june 2024Lasselsberger ќе гради модерна фабрика за градежни материјали во Сандулешти, Романија

  Австрискиот гигант за градежни материјали Lasselsberger, матичната компанија на познатиот романски бренд за гранитни керамички плочки Cesarom, гради авангардна фабрика во северозападната романска општина Сандулешти во округот Клуж. Оваа информација BalkanEngineer.com ја дозна од SeeNews.com. Инвестицијата, проценета на 823,6 милиони леи (165,5 милиони евра) ќе ја стимулира локалната економија и ќе го поддржи градежниот сектор во земјава. Големиот проект е значително поддржан од романската влада преку неповратна државна помош од 133,2 милиони леи.

Види ги сите »