Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Stamh Ltd OOD

Stamh Ltd OOD

https://stamh.com/

Stamh Ltd este noul nume si succesorul direct al activitatii de lunga durata a companiei bulgare dovedite Storact BG. Compania este specializata in proiectarea, livrarea, instalarea, activitatea de service si inginerie completa a tuturor tipurilor de sisteme de depozitare.

 

Stamh Ltd (STAMH® Ltd) este parte din lantul international de companii STAMH Group. Companii active din acest grup opereaza in Bulgaria (STAMH-Solutions, STAMH-Tech, STAMH-Service, HYSTER – BG), Grecia, Romania, Rusia, Italia, Macedonia, Serbia si Croatia.

 

Compania creeaza solutii moderne pentru depozitare, care sunt usor de utilizat si duc la o eficienta a costurilor. Portofoliul de produse si servicii ale companiei Stamh Ltd cuprinde sisteme de depozitare, sisteme de depozitare automatizate si de tip conveior, sisteme de depozitare si comisionare automatizate, dotari pentru depozite, motostivuitoare, instalare, inspectie si service pentru depozite, software pentru managementul depozitelor, masini profesionale de curatat si altele.

 

Compania are realizate peste 1800 de proiecte de instalare sisteme de depozitare in diverse sectoare industriale si comerciale, atat in Bulgaria, cat si in Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Romania, Italia, Austria, Rusia, Polonia, Belgia si Ungaria. Unii dintre cei mai importanti clienti ai companiei Stamh Ltd sunt: Coca Cola, Liebherr, Schenker, Nestle, Hemofarm, Miroglio, Actavis si multi altii.

 

In cadrul companiei lucreaza peste 70 de profesionisti cu experienta, dintre care mare parte sunt masteranzi in inginerie, economie, electronica, software, management, etc.

Contacte

Adresa: Bulevardul Basarabia 256G, București 030352, Romania

Telefon: +4 079 996 5445

Е-mail: office.ro@stamh.com

Materiale Stamh Ltd OOD

 • 1
 • 2
  • 30 march 2023STAMH: Sistemele automate de picking vertical sunt o solutie optima pentru spatiile de depozitare cu suprafata mica

   „Au fost realizate numeroase studii independente in domeniul sectorului de logistica. Datele de la toate acestea dovedesc o corelatie directa intre problemele de organizare a depozitelor si satisfactia angajatilor, productivitatea si veniturile companiei. Solutia este automatizarea proceselor de depozitare, iar selectarea unui sistem de depozitare adecvat scopului, integrarea profesionala si zonarea specializata a spatiului sunt cativa pasi simpli cu care va veti optimiza activitatea si veti creste in mod permanent eficienta depozitului dumneavoastra sau a centrului logistic”, au comentat de la STAMH.

  • 14 february 2023Baza frigorifica a companiei din Sofia este echipata cu sisteme de rafturi mobile si conventionale ale Grupului STAMH

   Anima Group Investment – o companie care efectueaza livrarea de produse alimentare restaurantelor si unitatilor comerciale, dispune de o unitate frigorifica cheie pentru activitatea sa situata in Sofia. Sortimentul care este depozitat in aceasta include fructe si legume, precum si alimente refrigerate si congelate. Compania internationala STAMH Group este unul dintre liderii in furnizarea de solutii personalizate pentru echipamente inovatoare pentru depozite. Principalele tipuri de echipamente din portofoliul companiei sunt sistemele de rafturi, robotii industriali, sistemele automate de depozitare, masinile si echipamentele industriale si de depozitare de inalta calitate.

  • 20 january 2023STAMH a inceput anul 2023 ca partener autorizat exclusiv al Interroll Group, cu participare lor international Rolli

   Inceputul noului an 2023 s-a dovedit a fi cu adevarat cu succes pentru dezvoltarea companiei internationale STAMH Group, specializata in implementarea completa a solutiilor automatizate de depozitare si logistica. “Anuntam in mod oficial parteneriatul nostru cu producatorul lider mondial de solutii pentru manipularea materialelor si conveioare automate si benzi transportoare automate – Interroll Group. Suntem singura companie certificata care poate integra conveioare automate si astfel de tipuri de solutii de transport intralogistic”, au comentat de la STAMH Group.

  • 07 december 2022STAMH a anuntat noi solutii automatizate de depozitare cu aplicatii largi, bazate pe tehnologia sistemului de ridicare

   “Echipamentele de stocare VLM sunt concepute pentru a economisi spatiu de depozitare printr-o reorganizare care creste eficienta si functionalitatea lor. Constructia modulara permite intocmirea unui proiect personal pentru o integrare pas cu pas a echipamentelor de picking vertical (VLM) pentru a fi in armonie cu nevoile si specificul spatiului pentru fiecare afacere specifica”, au comentat de la STAMH. In urmatoarele randuri va vom prezenta noile solutii tehnologice de automatizare si optimizare a depozitelor care expertii de la STAMH integreaza deja.

  • 10 october 2022STAMH: Со „освојување“ на нови пазари, го прошируваме нашиот тим со професионалци од Северна Македонија

   STAMH Group – компанија специјализирана за инженеринг на магацински системи, работи во Бугарија, Грција, Романија, Русија, Италија, Македонија, Србија и Хрватска. Компанијата врши проектирање, испорака, монтажа, автоматизација, сервис и целосен инженеринг на сите видови сталажи и магацински системи. Нејзиното искуство вклучува повеќе од 1800 успешни проекти во Бугарија, Грција, Турција, Србија, Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Романија, Италија, Австрија, Русија, Полска, Белгија и Унгарија. Поради својот брз раст на надворешните пазари.

  • 22 march 2022Sistemele automate si robotizate de depozitare ale companiei STAMH Group indeplinesc noile cerinte ale pietei logistice

   Preturile in crestere, logistica internationala dificila si cerintele exigente ale utilizatorilor finali impun noi reguli in procesele de distributie si procesare a comenzilor. Cu privire la schimbarile, fluctuatiile, tendintele pietei si deciziile corecte, legate de automatizarea si modernizarea centrelor de distributie, opinie competenta in fata BalkanEngineer.com au exprimat expertii de la STAMH Group. “Cu peste 20 de ani de experienta si peste 11 500 de proiecte internationale in spatele nostru, putem confirma ca avem cunostintele si experienta necesara pentru a oferi".

  • 25 march 2020Stamh Ltd: FramePick 4 Wholesale de la Kardex garanteaza executarea de patru ori mai rapida a comenzilor la depozitele en-gros

   Pentru intralogistica de astazi procesarea rapida a comenzilor are o importanta semnificativa pentru fiecare segment de afaceri. “FramePick 4 Wholesale este o solutie eficienta pentru furnizarea de bunuri, care ofera posibilitate companiilor sa faca comert reducand in mod drastic distantele care trebuie parcurse in incinta depozitelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh Ltd, reprezentant oficial pentru Bulgaria si Serbia al liderului Kardex Remstar, furnizor pentru solutii de depozitare standard sau automatizata.

  • 16 march 2020Stamh Ltd: Robotizarea este procesul esential pentru cresterea eficientei productiei

   Robotii au gasit in mod permanent locul in multe si diferite domenii ale productiei.“Noi oferim atat roboti industriali, cat si roboti colaborativi KUKA pentru diferite activitati de productie”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh Ltd, al carei portofoliu include deja produsele unuia dintre principalii furnizori de solutii inteligente de automatizare KUKA. “Robotii de paletizare KUKA sunt special conceputi pentru efectuarea operatiunilor de paletizare si depaletizare pentru incarcaturi de la 40 kg la 1300 kg. Robotii de paletizare KUKA sunt unii dintre cei mai buni din clasa lor”, a afirmat compania Stamh Ltd.

  • 19 december 2019Ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd: “Sunt satisfacut atunci cand proiectul este realizat in mod impecabil, iar clientul – multum

   Sa fii inginer “Solutii dinamice si automatizate pentru depozite” necesita o munca cu norma intreaga, uneori si dupa aceasta. Pentru ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd satisfactia in urma unui proiect realizat in mod impecabil, clientii multumiti si echipa unita sunt motoarele care timp de deja opt ani mentin dorinta acestuia de a se dezvolta, de a proiecta si construi depozite automatizate tot mai sofisticate si inovative. Pentru a afla ce a mai dezvaluit acesta in fata Balkanengineer.com, cititi urmatoarele cateva randuri.

  • 28 november 2019Hyster BG: Electrostivuitoarele Hyster in ajutorul optimizarii spatiului de depozitare

   Spatiile de depozitare devin din ce in ce mai populare pe fondul cererilor in continua crestere. Unul din aceste motive este cresterea continua a comertului electronic. “Portalul de analizare Statista prevede ca numai veniturile din comertul B2B vor creste de la peste 40 de miliarde euro in 2018 pana la aproximativ 46 miliarde in acest an. Condusi de inovatii, proiectate in scopul eficientei, noile electrostivuitoare pentru inaltimi mari Hyster creaza noi standarde in operatiunile de depozitare”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania Hyster BG OOD.

  • 24 october 2019Senka Rajković de la Stamh Ltd: M-am stabilit in Bulgaria datorita dragostei mele fata de creativitatea in activitatea de ingine

   Sa faci fata unei noi limbi si unei noi modalitati, sa strabati drumul unui “strain”, sa ramai datorita straduintei fata de creativitatea in activitatea de inginerie, sa urmaresti punerea in aplicare a planurilor ambitioase si sa te imbunatatesti in fiecare zi. Aceasta este aventura lui Senka Rajković din Niš, Serbia. In rubrica “O zi lucratoare a lui …” astazi va vom dezvalui care sunt provocarile in viata de zi cu zi a unui arhitect prin educatie si inginer prin vocatie si cum trece ziua de lucru a acesteia la compania bulgara dovedita Stamh Ltd.

  • 17 september 2019Stamh Ltd a proiectat, livrat si implementat rafturi gravitationale mobile in hala de productie Gotmar (Bulgaria)

   Stamh Ltd OOD este o companie specializata in proiectarea, livrarea, instalarea, activitatea de service si inginerie completa a tuturor tipurilor de sisteme si solutii de depozitare. “La intocmirea proiectului pentru sistemul de depozitare Gotmar, a trebuit sa furnizam un numar maxim de rafturi gravitationale la un pret minim, inclusiv proiectarea si instalarea rafturilor nonstandarde, fiecare dintre care trebuia sa fie adaptat in mod individual la nevoile clientului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh.

 • 1
 • 2

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Centrul de prelucrare vertical VMC650 RAIS de la RAIS este destinat pentru prelucrarea si procesarea pieselor complexe din diver

  Centrul de prelucrare vertical cu cinci axe VMC650 RAIS este una dintre masinile emblematice ale companiei RAIS, producator lider de masini CNC. “Centrul este destinat pentru o varietate de operatiuni de debitare a detaliilor supradimensionate si complexe din aluminiu si otel inoxidabil, efectuate la viteze mari de debitare si manipulare. O caracteristica distinctiva a masinii este constructia optimizata, cu deformatii termice minime, absenta vibratiilor in cadrul procesului de lucru, precizie geometrica ridicata si stabila. VMC650 de la RAIS dispune de o magazie ATS cu 32 de cuiburi, ghidaje liniare cu role pe toate axele pentru o structura extrem de durabila si suflare automata a conului axului si suportului”.

 • 13 september 2023Tesy FinEco Glass Cloud cu tehnologia AirSafe combina o eficienta ridicata cu un design scandinav foarte subtire

  Tesy, producatorul dovedit de boilere electrice si aparate de incalzit, continua sa-si extinda portofoliul de produse cu solutii inovatoare, dezvoltate in conformitate cu cerintele clientilor. Foarte recent, compania a anuntat debutul celui mai nou model al sau de convector electric FinEco Glass Cloud, care pe langa fiabilitatea ridicata, captiveaza utilizatorii si prin designul sau scandinav stilat din sticla. Mai multe cu privire la cea mai recenta adaugare in gama de produse Tesy, au dezvaluit specialistii de la companie. Cel mai nou model de convector electric, dezvoltat de Tesy, poarta numele de FinEco Glass Cloud si reprezinta o combinatie de design scandinav modern si functii inovative.

 • 30 august 2023Gama de baza de motoare pneumatice Basic Line de la Deprag este o solutie rentabila dovedita pentru industrie si medicina

  Motoarele pneumatice sunt sisteme de antrenare robuste utilizate in domenii in care este necesara o propulsie puternica si sigura. Sunt potrivite in special pentru aplicatii in care tehnologia conventionala de actionare nu este o optiune. Aceste motoare functioneaza conform unui principiu de baza: aerul comprimat este folosit pentru a antrena rotorul intr-un cilindru excentric. Lamelele care sunt situate in fantele rotorului, sunt presate spre exterior catre peretele cilindrului de forta centrifuga in crestere. Acest lucru are ca rezultat formarea de camere pentru extinderea presiunii aerului. In functie de aplicatia individuala, motoarele pneumatice pentru industria alimentara trebuie sa fie fara ulei, incapsulate si insensibile la detergenti.

 • 01 september 2023T & D Engineering: Modulele noastre pentru substatii reprezinta o solutie optima de monitorizare si control, dezvoltata pe baza

  T & D Engineering este o companie dovedita, specializata in domeniul energiei, electronicii si managementului infrastructurii energetice, industriei si surselor regenerabile de energie (SRE). Competentele echipei in aceste domenii sunt direct legate de dezvoltarile companiei in domeniul electronicii industriale. Un exemplu evident in acest sens il reprezinta modulele pentru substatii, tehnologie proprie, dezvoltata ca urmare a experientei vaste a specialistilor in ceea ce priveste constructia, reconstructia si intretinerea statiilor. Compania colaboreaza cu clientii sai oferindu-le solutii rentabile si competitive ca raspuns la provocarile operationale ale acestora. In randurile urmatoare.

 • 29 august 2023Kimex: Aparatele de sudura AX MIG Welder de la Kemppi sunt o inovatie tehnica, special conceputa si dezvoltata pentru robotizata

  Avantajele sudarii robotizate se manifesta cel mai bine in productia de serie, unde sudurile de inalta calitate si procesele de productie standardizate sunt extrem de importante. In comparatie cu sudarea manuala, sudarea robotizata elimina posibilitatile de eroare umana, face activitatea mult mai eficienta si mai rapida si in acest fel creste productivitatea. Sistemul robotizat de sudare bun este un partener de incredere, care detine suficienta putere pentru indeplinirea oricarei sarcini in mod fiabil si pentru perioade lungi de timp. “Noul aparat de sudura de la Kemppi pentru sudare robotizata este semnificativ mai eficient si mai flexibil decat predecesorii sai. AX MIG Welder este proiectat pentru a maximiza potentialul.

 • 28 august 2023Alfa Laval asigură o răcire eficientă la centrele de date prin intermediul tehnologiilor avansate pentru schimbul de căldură și

  Provocările cu privire la răcirea așa-ziselor spații albe din cadrul centrelor de date continuă să devină din ce în ce mai complexe, iar motivul este nevoia crescută a societății de a beneficia de o cantitate mai mare de date, furnizate la viteze mai mari, ceea ce duce la o creștere exponențială a consumului de energie. În același timp, sectorul IT de afaceri se confruntă cu o presiune sporită de a-și îmbunătați eficiența și sustenabilitatea energetică, ceea ce impune necesitatea pentru o răcire mai economică. “În calitate de partener de încredere al industriei IT, cu peste 80 de ani de experiență în tehnologia termică, noi cei de la Alfa Laval suntem capabili să oferim sisteme de răcire fiabile și ecologice centrelor de toate dimensiunile din întreaga lume”.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Grupul Orange Romania si Engie Romania au semnat un acord virtual pe termen lung pentru achizitionarea de energie regenerabila

  Grupul Orange Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de internet in banda larga si servicii mobile, a semnat primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement) cu Engie Romania, principal furnizor de energie din tara, care consta in achizitionarea virtuala de energie regenerabila pe termen lung, a aflat BalkanEngineer.com de la Тhediplomat.ro. Prin acest contract, semnat pe o perioada de 6 ani, Orange Romania va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrica cu energie verde provenita din tehnologie solara. Prin semnarea contractului vPPA, Orange si Engie Romania s-au asociat intr-un proiect comun care sprijina companiile Orange din Romania in atingerea neutralitatii emisiilor de carbon pana in 2040.

 • 20 september 2023Albania va investi 8.2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de canalizare din Durres

  Guvernul Albaniei a anuntat ca a transferat 892.5 milioane de leki albanezi (aproximativ 8.2 milioane de euro) Primariei municipiului Durres, pentru finantarea costurilor legate de proiectul de reabilitare a sistemului de canalizare al orasului de coasta. A aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul include activitati de reabilitare si renovare a infrastructurii retelei de drenaj din zona Porto Romano si a sistemului de apa pluviala in zonele urbane. Infrastructura municipiului Durres a suferit daune semnificative in urma cutremurului cu magnitudinea de 6.4 pe scara Richter in noiembrie 2019, fapt care face renovarea retelei cu atat mai imperativa si urgenta. In 2021, guvernul a declarat ca va aloca un total de 2 miliarde de leki pentru a finanta reabilitarea sistemului de drenaj din Durres, aproximativ 1.1 miliarde.

 • 18 september 2023Philip Morris investeste de dolari si creaza 200 de noi locuri de munca la fabrica sa din Nis, Serbia

  Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la privatizarea Duvanska Industrija Nis, Philip Morris International (PMI) a anuntat o noua investitie in valoare de 100 milioane de dolari in Nis, Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Acesta este un pas semnificativ catre realizarea viziunii de baza a companiei – “crearea unui viitor fara fum”. Prin investitia in fabrica sa din Nis, compania, care pana in prezent a produs acolo doar tigari traditionale, va lansa si productia unei noi linii de produse din tutun fara fum, destinate in mare parte exportului. Datorita acestei noi facilitati, vor fi create si aproximativ 200 de noi locuri de munca. Cu acest pas al sau, investitiile totale ale Philip Morris in operatiunile companiei din Serbia vor depasi 1 miliard de dolari americani.

 • 15 september 2023BMZ Group construieste o noua fabrica de baterii in Macedonia de Nord cu 775 de locuri de munca

  Producatorul german de baterii BMZ Group va investi 65 de milioane de euro (70.2 milioane de dolari) in deschiderea unei noi fabrici in Macedonia de Nord. A aflat BalkanEngineer.com de la Seenews.com. Grupul a semnat un contract pentru implementarea investitiei cu Administratia pentru Zona Libera a Macedoniei de Nord (TIDZ) – organismul guvernamental responsabil de dezvoltarea zonelor economice libere in intreaga tara. Noua fabrica pentru productia de baterii va deschide 755 de locuri de munca, iar BMZ Group va dezvolta si produce sisteme de baterii inalt tehnologice pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv medicina, industrie, mobilitate si stocare de energie. La noua unitate BMZ DOOEL Skopje se va desfasura productia in masa de produse cu baterii acumulatoare.

 • 13 september 2023Tiziano Rodolfo Roseto este noul CEO and Country Manager al agentiei pentru servicii de recrutare Gi Group Romania

  Tiziano Rodolfo Roseto, Chief Regional Officer pentru Europa de Est al Gi Group Romania, una dintre cele mai mari agentii de recrutare din piata locala, a preluat functia de CEO and Country Manager din 1 septembrie 2023. A aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. In calitate de Country Manager, dl. Roseto, va prelua implementarea strategiei pe plan local, ce presupune incheierea de parteneriate strategice, asigurarea serviciilor de inalta calitate pentru parteneri, precum si dezvoltarea portofoliului de servicii si clienti. Dl. Roseto s-a alaturat echipei Gi Group in urma cu 22 de ani, in ultimii ani, ocupand functia de “Chief Regional Officer – Eastern Europe” la Gi Group Holding.

 • 11 september 2023Ficosota Food cu o investitie pe scara larga intr-o noua fabrica pentru productia de “Bruschette Maretti” langa Shumen, Bulgaria

  Krasen Kyurkchiev, proprietarul companiei bulgare pentru productia de produse alimentare si chimice de uz casnic Ficosota, a anuntat o investitie pe scara larga in valoare de 30 de milioane de euro, datorita careia va fi construita o noua fabrica a companiei in orasul Shumen, Bulgaria, s-a informat BalkanEngieer.com de la Capital.bg. Noua facilitate va fi specializata in productia de “Bruschette Maretti” si este de asteptat sa-si inceapa activitatea de lucru in anul 2025. Aceasta va adauga inca o intreprindere la portofoliului companiei Ficosota Food, investitia venind dupa ce in urma cu doi ani compania a construit o fabrica specializata pentru productia de napolitane sub marca “My Motto”.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 september 2023Producatorul turc de diamante de laborator Appsilon Enterprise are in vedere oportunitati de investitii in Bulgaria

  Compania turca Appsilon Enterprise, specializata in productia de diamante crescute in laborator, are in vedere posibilitatea unor investitii in Bulgaria, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Implementarea cu succes a proiectului ar putea crea aproximativ 100 de noi locuri de munca, iar ca locatie potentiala pentru productie, sunt luate in considerare Plovdiv, dar si alte cateva locatii. Appsilon Enterprise este un startup tehnologic turc, fondat la inceputul anului 2017, cu scopul de a cultiva diamante in conditii de laborator. Pe langa confectionarea de bijuterii, acestea sunt folosite si in sectorul high-tech pentru crearea de cipuri, senzori cuantici, optici si detectoare.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. are planuri noi de investitii in mina de cupru Cukaru Peki din Serbia

  Compania chineza Zijin Mining Group Co. dezvolta planuri pentru extinderea minei de cupru din estul Serbiei, in urma majorarii cererii de metal, considerat vital pentru tranzitia energetica globala. A aflat BalkanEngineer.com de la bnnbloomberg.ca. Compania a deschis in urma cu aproape doi ani mina de cupru si aur Cukaru Peki, cu o investitie de 678 de milioane de dolari, ceea ce i-a permis sa foreze la o adancime de cateva sute de metri. Acum compania vrea sa foreze la o adancime de aproape 2 km pentru a profita la maximum de active. Cukaru Peki este situata in orasul Bor, unde de mai bine de un secol se extrage cupru, aur si argint. Se considera ca zona inferioara a minei, la o adancime de peste 460 m, contine cu 2.2 milioane de tone cupru mai mult decat zona superioara.

 • 12 september 2023Albania organizeaza cea de-a 4-a editie a targului de constructii “Build and Live Smart” in perioada 25 – 27 octombrie

  Expocity Albania organizeaza in perioada 25 – 27 octombrie 2023 cea de-a 4-a editie a targului de constructii “Build and Live Smart”. Forumul, care se va desfasura la ExpoCity Albania din capitala Tirana, va servi drept o platforma importanta de comunicare pentru participantii din sectorul constructiilor, arhitecturii, planificarii urbane si publicului larg, au informat pentru Balkanengineer.com de la Expocity.al. Pe langa faptul ca va fi un loc de comunicare eficienta, targul are ca obiectiv sa evidentieze importanta noilor concepte in Albania, printre care, in primul rand, solutiile eficiente, materialele si echipamentele corespunzatoare necesare de asigurare a conditiilor pentru realizarea cladirilor si oraselor inteligente.

 • 09 september 2023O centrala agrovoltaica cu putere de 300 MW va fi construita pe 500 ha in municipiul Kladovo

  O centrala agrovoltaica va fi construita pe o suprafata de 500 ha in partea de est a Serbiei. A aflat BalkanEngineer.com de la Ekapija.com. Investitia in facilitatea fotovoltaica cu putere instalata de 300 MW vine din Cipru. Municipalitatea sarba Kladovo a lansat spre vizionare publica proiectul pentru plan detaliat de amenajare privind constructia centralei solare electrice Kladovo Solar Gate. Planul a fost disponibil pentru inspectie publica timpurie in toamna anului trecut, iar investitorul este ERG Renewables doo Belgrad, fondata in 2019, al carei proprietar ERG Investments LTD este inregistrat in Cipru. Este prevazuta instalarea panourilor de aproximativ 300 MW, planul acoperind o suprafata de aproximativ 582.94 ha in partea de est pe teritoriul municipiului Kladovo.

 • 05 september 2023Un startup romanesc a dezvoltat o aplicatie de reducere a costurilor cu energie pentru consumatorii casnici

  Startup-ul romanesc Energy Advisor a dezvoltat o aplicatie conceputa pentru a ajuta consumatorii sa-si reduca facturile la energie si sa gestioneze in mod mai eficient consumul din locuintele lor, a aflat BalkanEnigneer.com de la Romania-Insider.com. Aplicatia Renergia a fost lansata recent, iar o versiune in limba engleza este planificata pentru toamna acestui an. Aplicatia care analizeaza consumul de energie al gospodariilor si ofera o estimare a costurilor lunare si anuale ale utilizatorilor cu energie si potentialul de a economisi atat energie electrica, cat si energie termica, a fost dezvoltata de catre o echipa de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Lansata ca un proiect academic.

 • 31 august 2023In proces de constructie se afla parcurile eoliene “Gorichane” si “Prolez”, care vor fi a treia ca marime centrala eoliana

  WPP Gorichane (Centrala eoliana Gorichane), un dezvoltator bulgar de proiecte in domeniul energiei eoliene, a finalizat vanzarea a 80 MW pentru parcurile eoliene “Gorichane” si “Prolez” catre investitorul finlandez in energie regenerabila Taaleri Energia, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Parcurile eoliene vor fi primele din Bulgaria care implementeaza noua tehnologie pentru turbine eoliene cu o capacitate de pana la 8 MW per generator. Tranzactia, care include vanzarea a 100% din proiect si finantarea costurilor ramase de dezvoltare, a fost finalizata pe 19 mai a acestui an si a fost inregistrata in Registrul Comertului din Bulgaria pe data de 26 mai a acestui an. Parcurile eoliene “Gorichane” si “Prolez”.

Vedeti toate »