Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 21 september 2020ACWA Power a vandut centrala fotovoltaica din Bulgaria

  ACF Renewable Energy Limited, filiala companiei ACWA Power, a finalizat vanzarea pachetului de actiuni de 100% detinut la ACWA Power CF Karad PV Park EAD (ACWA Power Karad) – proprietara centralei fotovoltaice cu capacitate de 60.4 MWp in satul Karadzhalovo, Bulgaria. Noul proprietar al pachetului de actiuni este investitorul austriac si dezvoltator de proiecte in domeniul surselor regenerabile de energie – Enery Development GmbH. In plus, filiala companiei ACWA Power NOMAC Limited a finalizat si vanzarea pachetului de actiuni detinut de 100% la compania NOMAC Bulgaria, care ofera servicii de exploatare si intretinere la ACWA Power Karad – companiei Enery Development.

 • 16 september 2020OMV Petrom si Enel X vor instala 10 statii pentru masini electrice in Romania

  Compania de energie OMV Petrom si Enel X Romania vor instala 10 statii de reincarcare rapida pentru masini electrice in statiile de distributie a carburantilor OMV si Petrom in urmatoarele luni, a aflat BalkanEngineer.com de la OMV Petrom. Statiile au o putere disponibila de minimum 50kW, iar incarcarea a 80% din capacitatea bateriei vehiculelor va dura aproximativ 25 min. Statiile de reincarcare vor fi instalate intr-o raza de aproximativ 380 km de drumurile principale. Estimarile sunt pana la sfarsitul anului 2021 sa fie instalate peste 40 de statii de incarcare pentru masini electrice in reteaua regionala OMV Petrom, a spus Radu Caprau, membru al Directoratului companiei.

 • 14 september 2020Macedonia de Nord cu masuri privind dezvoltarea mediului

  Guvernul Macedoniei de Nord va investi in eficienta energetica a tarii. Acestea fac parte din cele 6 prioritati ale cabinetului pentru urmatorii 4 ani. Pana in 2024 toate institutiile de stat vor trece la reteaua regionala energetica si vor folosi aparate de aer conditionat inverter sau pompe de caldura de inalta eficienta. Vor fi construite mai multe statii de monitorizare a calitatii aerului, precum si zone verzi in jurul instalatiilor si facilitatilor industriale. In orasul Skopje va incepe sa functioneze un sistem rapid de autobuze tranzit de vehicule cu emisii reduse. Statul va introduce, deasemenea, subventii si stimulente fiscale pentru mijloacele de transport si bicicletele electrice si hibride.

 • 10 september 2020Datacor investeste peste 1 milioane euro intr-o noua fabrica in Romania

  Compania romaneasca Datacor, integrator de solutii pentru infrastructuri inteligente, investeste 1.25 milioane euro in constructia unei noi fabrici de fibra optica in orasul Bistrita, Romania. Fabrica va fi amplasata pe o suprafata de 845 m2 in Parcul Industrial Bistrita-Sud si va incepe productia in ianuarie 2021. Activitatile de productie la aceasta vor fi orientate catre segmentele fiber-to-the-home, centrele de date, 5G si retelele locale LAN. Obiectivul companiei este sa lanseze propriile produse pe piata europeana, vizand in special Germania si Austria. In plus, la finalul anului 2020, Datacor intentioneaza sa isi extinda echipa locala facand recrutari pentru 20 de posturi disponibile.

 • 08 september 20203 companii bulgare au fost incluse in clasamentul Technology Fast 500

  Trei companii bulgare au fost incluse in clasamentul Technology Fast 500 pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa pentru anul 2019. Toate cele trei companii din Bulgaria sunt specializate in dezvoltarea de solutii software. Botron Software Solutions ocupa locul 267, cu o crestere de 503%. Accedia s-a clasat pe locul 382, remarcand o crestere de 280%. A treia companie este ScaleFocus, care se afla pe locul 466, cu o crestere de 185%. Primul loc in clasament ocupa compania britanica de tip fintech Revolut, urmata de o alta companie de tip fintech din Marea Britanie – OakNorth. In top trei este inclusa si compania tehnologica germana din domeniul mediului Cloud&Heat Technologies GmbH.

 • 02 september 2020Bulgartransgaz cu cota din terminalul de gaze catre Alexandroupolis

  Operatorul bulgar de gaze Bulgartransgaz a preluat 20% din capitalul companiei Gastrade SA – compania executanta a proiectului pentru constructia terminalului de gaze naturale lichefiate din apropierea orasului Alexandroupolis, Grecia, a aflat BalkanEngineer.com dintr-o declaratie a companiei energetice. Proiectul prevede construirea unui terminal de plutire pentru primirea, stocarea si regazificarea gazelor naturale lichefiate (LNG). Terminalul contribuie la realizarea conceptului general pentru hub-ul de gaz “Balcan”, care prevede prin construirea si dezvoltarea infrastructurii necesare de transport a gazelor sa fie conectate pietele din tarile din Europa Centrala si de Est.

 • 31 august 2020Compania macedoneana 19 Motors M creaza un moped electric

  Compania macedoneana 19 Motors M a prezentat proiectul sau privind mopedul electric pentru aplicatie in mediul urban. Proiectul se realizeaza cu sprijinul Fondului pentru inovare si dezvoltare tehnologica (FITR). Ultima faza din dezvoltarea si evaluarea software-ului este in prezent in curs de desfasurare si urmeaza pregatirea pentru realizarea unui prototip functional, au mentionat de la 19 Motors M. Mopedul se va distinge printr-o greutate mica si o ergonomie, similara cu cea a bicicletelor. In acesta vor fi integrate tehnologii si functionalitati care faciliteaza deplasarea in orase, iar productia acestuia se va baza pe preferintele individuale ale utilizatorilor.

 • 26 august 2020Tatravagonka Bratstvo isi mareste productia si echipa

  Compania construieste in prezent o noua hala cu suprafata de 3600 m2, care va fi functionala in ianuarie 2021. Odata cu aceasta, compania se asteapta sa isi dubleze productia, a comentat Vladimir Sedlak, directorul Tatravagonka Bratstvo in fata eKapija.com. In prezent pe baza anuala compania efectueaza reparatii la circa 1000 de vagoane de marfa si produce circa 200 de vagoane noi. In 2020, aproximativ 5 milioane de euro sunt fondurile pe care Tatravagonka Bratstvo a investit in constructia noii hale, reconstructia bazei existente si modernizarea echipamentelor. Pe langa marirea productiei, compania intentioneaza sa alature echipei sale inca 70-80 de persoane.

 • 24 august 2020Innovation Starter si Veolia lanseaza un parteneriat in Bulgaria

  Veolia si agentia de inovare Innovation Starter au semnat un memorandum de cooperare de 5 ani. Veolia devine astfel unul dintre cei sase parteneri pe termen lung ai programului de accelerare al agentiei pana in 2025. Acestia vor lucra in domeniile de reutilizare inteligenta a resurselor, natura pura, gestionarea deseurilor si lupta impotriva poluarii, precum si schimbarile climatice in curs de desfasurare. Primul proiect comun al Innovation Starter si Veolia va fi anuntat la inceputul anului 2021 si va fi concentrat catre sfera prioritatilor Comisiei Europene pentru accelerarea tranzitiei catre o economie circulara, au subliniat de la Innovation Starter.

 • 19 august 2020CEZ poarta negocieri privind vanzarea activelor sale din Romania

  Compania de energie CEZ poarta negocieri cu un potential cumparator, care a prezentat cea mai buna oferta privind vanzarea activelor grupului din Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Seenews.com. Procedura a fost lansata la 9 septembrie 2019, iar parte din obiectul tranzactiei sunt companiile de distributie si vanzari CEZ, precum si centralele eoliene “Fantanele-Cogealac”, subliniaza editia online, citand compania. CEZ detine si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa Fantanele-Cogealac cu o capacitate de 600 MW, precum si sistemul hidroenergetic Resita, format din 4 amenajarile hidro si 4 microhidrocentrale cu o capacitate totala instalata de 22 MW.