Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 06 october 2022INVL Renewable Energy Fund I cumpara sase proiecte solare in Romania

  INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, continua sa investeasca activ in Romania, unde a semnat doua acorduri pentru achizitia a sase proiecte solare cu o capacitate totala de 102.7 megavati (MW), a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro. Dupa acest proiect din Romania, portofoliul INVL Renewable Energy Fund I a crescut la 268.7 MW. Toate au fost deja aprobate pentru conectarea la retea, iar potentialul total de investii al fondului in Romania va depasi 200 de milioane de euro. Este de asteptat ca centralele electrice sa ajunga la operatiuni comerciale treptat din 2024, in timp ce punerea in funcțiune a portofoliului complet este asteptata in a doua jumatate a anului 2025.

 • 04 october 2022Compania nord-macedoneana Brako investeste intr-o freza moderna cu CNC

  Echipa de inginerie-tehnica a companiei Brako din Macedonia de Nord, specializata in prelucrarea metalelor, a urmat cursuri practice pentru dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru toate posibilitatile oferite de cel mai modern centru CNC de frezare din gama Hartford, a aflat Balkanengineer.com de la Denar.mk. Odata cu achizitionarea acestei masini, pregatirea operatorilor si recenta sa punere in functiune, Brako si-a consolidat inca o data tendinta de modernizare si dezvoltare tehnologica accelerata. Inginerul mecanic Slavcho Mitrevski a dezvaluit ca masina este destinata pentru a efectua mai multe operatiuni diverse si are capacitatea.

 • 29 september 2022Baumit isi extinde capacitatile de productie din Arandjelovac, Serbia

  Compania Baumit Serbia intentioneaza sa-si extinda capacitatea de productie a fabricii sale de la Arandjelovac si sa mute instalatia de amestecare din Slovenia in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Acest lucru este consemnat in “Proiectul municipal pentru constructia unei fabrici pentru productia de amestecuri uscate”, publicat pentru discutie publica de catre Primaria Arandjelovac. Proiectul de urbanism a fost dezvoltat de compania Arplan din Arandjelovac, iar solutia conceptuala – de firma de inginerie Termoenergo din Belgrad. Complexul Baumit este situat in zona industriala Kubršnica din zona suburbana Arandjelovac, si avand in vedere faptul ca capacitatea de productie a fabricii existente din Slovenia este deja la limita si are nevoie de modernizare.

 • 27 september 2022In proces de discutii se afla construirea unei centrale termice pe biomasa

  O delegatie oficiala din statul federal german Baden-Württemberg a discutat posibilitatile de cooperare in domeniul surselor regenerabile de energie in nord-vestul Bulgariei, consolidarea lanturilor de aprovizionare intre tarile de pe malul fluviului Dunarea si implementarea de proiecte comune cu finantare europeana, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Delegatia germana a prezentat o idee pentru investitie in construirea unei centrale termice pe biomasa in regiunea Vidin, care sa produca energie din reziduuri din sectorul agricol si plantatii din asa-numita “iarba elefantului”. In acest fel se poate obtine o “energie verde” curata.

 • 20 september 2022Schwarz extinde lantul de hipermarketuri Kaufland din Romania

  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut de 100 de milioane de euro grupului german Schwarz, a aflat Balkanengineer.com de la Romania-insider.com. Fondurile vor fi folosite pentru extinderea lantului comercial Kaufland in Romania si Moldova. In prezent Kaufland detine o retea de 155 de hipermarketuri in Romania. Compania isi propune sa deschida inca cel putin 10 magazine anul acesta, cu un buget total de investitii de 375 milioane de euro. Anul trecut lantul de hipermarketuri a raportat o cifra de afaceri de 14 miliarde lei (2.8 miliarde euro), in crestere cu 8.8% fata de anul anterior. Schwarz este prezent in Romania si cu lantul Lidl.

 • 15 september 2022Acceleratorul de afaceri japonez NINJA va oferi sprijin companiilor de start-up

  Sesiuni de mentorat, intalniri cu potentiali investitori, oportunitati de dezvoltare a afacerilor si de intrare pe noi piete organizeaza Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA) si Digital Serbia Initiative, in cadrul programului de accelerare NINJA, a aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Candidaturile sunt deschise pana pe 1 octombrie la www.dsi.rs/ninja. Obiectivul principal al proiectului este de a selecta start-up-uri locale promitatoare, aflate intr-un stadiu matur de dezvoltare, care au potentialul si capacitatea de a-si imbunatati operatiunile si de a le extinde in tari in care nu au mai facut afaceri pana acum.

 • 13 september 2022Enery Power Holding cumpara proiecte energie verde pentru 71 milioane euro

  Compania austriaca Enery Power Holding a semnat un acord pentru achizitionarea portofoliului de proiecte de energie regenerabila, detinut de canadienii de la Jade Power Trust in Romania, a aflat Balkanengineer.com de la Romania-insider.com. Costul total al investitiei este de 71 milioane euro, iar portofoliul are o capacitate totala de 81 MW si include doua parcuri eoliene din Dobrogea, doua proiecte de energie solara si doua centrale hidroelectrice. Compania este deja prezenta pe piata de energie din Cehia, Slovacia si Bulgaria, iar aceasta este prima sa investitie in sectorul de energie eoliana si hidro din Romania.

 • 09 september 2022Luxoft, companie lider in IT, cauta 300 de experti in Belgrad, Serbia

  Unul dintre liderii IT din lume – Luxoft, parte a gigantului global DXC Technology, a deschis recent un birou in Serbia, a aflat Balkanengineer.com de la Serbianmonitor.com. Compania ofera expertilor locali toate beneficiile de lucru intr-o corporatie globala si in prezent are 300 de posturi de munca deschise, iar planurile pentru anul viitor in aceasta perioada sunt de a tripla numarul de angajati. In prezent la Luxoft lucreaza 800 de angajati. Deoarece compania ofera in principal lucru de la distanta, nu exista restrictii privind angajarea de candidati din oricare ar fi zona a tarii. In afara de Serbia, Luxoft opereaza in alte 25 de tari din intreaga lume, furnizand solutii moderne de software pentru peste 450 de clienti.

 • 07 september 2022Orenda investeste 5 milioane de leva intr-o noua fabrica in Bozhurishte, Sofia

  Aproximativ 5 milioane de leva (BGN) a investit compania bulgara de cosmetice Orenda Group in constructia unei noi fabrici in zona industriala “Bozhurishte”, a aflat Balkanengineer.com de la Capital.bg. Compania produce biocosmetice sub marca Wooden Spoon. Este planificat ca constructia sa se desfasoare in trei etape, iar spatiile de productie si depozitele sa fie amplasate pe o suprafata de aproximativ 8 000 m2. Prima faza de constructie este de asteptat sa fie finalizata in vara anului 2023. Investitia se realizeaza cu fonduri proprii ale companiei si un credit bancar si va permite cresterea capacitatii de productie a companiei de peste 20 de ori. Se prevede implementarea de noi categorii de produse si deschiderea de noi locuri de munca.

 • 01 september 2022Lidl a deschis un al doilea centru logistic in Serbia

  Al doilea centru logistic Lidl si-a deschis usile in Serbia, care va angaja 250 de persoane. Centrul este situat in Lapovo si este mai mare decat cel din Nova Pazova. La deschidere a fost prezenta Ana Brnabić, premierul Serbiei, a aflat Balkanengineer.com de la Serbianmonitor.com. La ceremonia de deschidere oficiala a centrului logistic au fost prezenti si Dragan Čigoja, directorul executiv al Lidl Serbia, precum si Dennis Kaiser, reprezentantul ambasadei Republicii Federale Germania. Domnul Kaiser a declarat ca de la inceputul constructiei centrului logistic din Lapovo, Lidl a aderat la cele mai inalte standarde in ceea ce priveste constructiile durabile.