Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 25 november 2020Philip Morris a investit $ 20 de milioane in baza sa din Niš in 2020.

  Compania americana producatoare de tigari si tutunPhilip Morris International in anul 2020 a investit 20 de milioane de dolari americani in baza sa de productie din Niš, Serbia, cu care investitiile totale ale companiei in tara se ridica la aproximativ 900 de milioane de dolari americani. Fondurile au fost directionate pentru modernizarea fabricii si achizitionarea de noi masini de productie si ambalare. Philip Morris International are ca obiectiv de a continua sa-si urmeze tendinta de crestere durabila de lunga durata a exportului de la fabrica din Niš. Odata cu deschiderea de noi piete, exportul de bunuri produse la fabrica din Serbia a crescut de 20 de ori fata de acum 10 ani.

 • 23 november 2020OMV Petrom a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinaria Petrobrazi

  OMV Petrom,compania de energie din Romania, a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinaria Petrobrazi. Cu aceasta, compania isi propune sa creasca capacitatea de amestec de biocombustibili, precum si sa imbunatateasca infrastructura pentru transportul, descarcarea si depozitarea bio-componentilor in rafinarie, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la OMV Petrom. nvestitiile au fost alocate incepand cu 2018, dupa care Petrobrazi a marit capacitatea de amestecare a bio-componentilor in carburanti de la 200 kilotone la aproximativ 350 kilotone pe an cu scopul de a furniza carburanti cu cantitati crescute de bio-componenti in produsele sale finite.

 • 18 november 2020Zona Economica Trakiya cu proiect pentru neutralitatea carbonului

  Zona Economica Trakia (ZET) langaorasul Plovdiv, Bulgaria, a dezvoltat un proiect pentru zone industriale neutre de carbon. ZET sta la baza Consortiului “Parcuri industriale neutre de carbon”, in care intra inca zonele industriale din Burgas, Gabrovo si Haskovo. Proiectul ZET se bazeaza pe parteneriatul cu Institutul german Fraunhofer, Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala (UNIDO), Agentia Bulgara pentru Investitii /IBA/ si parteneriatul public-privat cu noua municipalitati si trei clustere. Viziunea proiectului pentru “Zona Industriala Rakovski”, de exemplu, este pana in 2030 sa fie utilizata energia regenerabila in combinatie cu alimentarea traditionala.

 • 16 november 2020MEPSO si Dalekovod cu un contract pentru reconstructia unei substatii

  Operatorul Sistemului de Transmisii Electrice din Macedonia (MEPSO) si compania croataDalekovod au semnat un contract pentru reconstructia substatiei 400/110 kV Bitola 2 in valoare de 3.18 milioane euro. Acordul marcheaza ultima etapa din reparatia capitala a instalatiei, iar termenul limita pentru finalizarea activitatilor in cadrul acesteia este de 36 de luni. Investitiile MEPSO se ridica la 2.2 milioane euro, iar restul sumei este din imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Directorul executiv al MEPSO, Eva Shukleva, a declarat ca datorita importantei statiei, reconstructia acesteia a fost executata in cateva etape.

 • 11 november 2020Regent Lighting construieste o fabrica pentru corpuri de iluminat in Serbia

  Regent Lighting a inceput constructia unei fabrici pentru corpuri de iluminat in orasul Svilajnac, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un interviu cu directorul operational al companiei Joerg Steimer oferit editiei online eKapija.com. In primii 4 ani, compania va investi in fabrica suma de 4 milioane de euro, iar peste 120 de persoane vor fi angajate la aceasta. Steimer a subliniat ca accentul companiei va fi angajarea de echipe puternice in domeniul ingineriei, lantului de aprovizionare, finantelor si altele. Acesta a mai adaugat ca Regent Lighting a inceput deja activitatile de productie intr-o fabrica mica, care compania a inchiriat de la inceputul anului 2020 si la care lucreaza peste 30 de angajati.

 • 09 november 2020Wizz Air a deschis baza in orasul Bacau, Romania

  Compania aeriana Wizz Air a inaugurat baza in orasul Bacau, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.ro. Wizz Air din Bacau va asigura conexiuni pe 13 rute spre 6 tari, care includ Torino, aeroportul Marco Polo Venetia, Venetia Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / Munchen West (Germania), Billund (Danemarca) si Bruxelles Charleroi (Belgia). Au fost create peste 70 de noi locuri de munca in cadrul companiei aeriene, precum si locuri de munca in industriile asociate. Compania aeriana a introdus masuri stricte de sanatate si igiena pentru protectia pasagerilor si echipajului.

 • 04 november 2020ESO investeste 1.4 miliarde leva in reteaua de transport a energiei electrice din Bulgaria

  Operatorul sistemului de energie electrica din Bulgaria (ESO) va investi 1.4 miliarde leva pentru modernizarea si reconstructia retelei de transport a energiei electrice din tara pana in anul 2029, a aflat BalkanEngineer.com de pe web site-ul Investor.bg, care se refera la planul de activitate al companiei pentru perioada 2020 – 2029. In documentul care a fost revizuit si aprobat de Comisia de reglementare a energiei si apei (CREA) se observa o crestere a investitiior pentru acest an, comparativ cu asteptarile aprobate in 2019.

 • 02 november 2020Macedonia de Nord a semnat un memorandum privind infrastructura 5G

  Guvernul din Macedonia de Nord a declarat ca a semnat un Memorandum de intelegere cu Statele Unite ale Americii privind securitatea infrastructurii 5G. Intr-o declaratie, prim-ministrul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, a subliniat faptul ca avand in vedere avantajele comunicarii wireless 5G, memorandumul incheiat este foarte important atat pentru prosperitatea viitoare a tarii din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al securitatii nationale. Din anuntul guvernului Macedoniei de Nord devine clar faptul ca odata cu semnarea Memorandumului de intelegere, tara devine parte a programului “Retea curata” (Clean Network) din SUA.

 • 28 october 2020Un parc fotovoltaic si eolian experimental va fi construit in Romania

  Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare (INCDTIM) din orasul Cluj-Napoca, Romania, in parteneriat cu Cluj Innovation Park, deruleaza o procedura de licitatie publica pentru construirea primului parc stiintific experimental mixtpentru tehnologii din domeniul energiilor alternative. Proiectul pentru Cluster inovativ pentru tehnologii avansate pilot in domeniul energiilor alternative (CITAT-E) este finantat cu fonduri din politica de coeziune a Uniunii Europene si se asteapta sa fie finalizat pana la data de 31 august 2021. Parcul fotovoltaic si eolian, care va fi amplasat in cadrul Cluj Innovation Park din Cluj-Napoca, va avea o capacitate totala instalata de minim 1000 kW.

 • 26 october 2020MET Group a achizitionat o centrala eoliana in Bulgaria

  Compania de energie MET Group, cu sediul situat in Elvetia, a achizitionat 100% din participatiela un parc eolian cu capacitate de 42 MW, situat in apropiere de orasul Kavarna, nord-estul Bulgariei, dupa ce pe 12 octombrie 2020 a semnat un contract cu compania italiana Enel Green Power, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la MET Group. Finalizarea tranzactiei este de asteptat sa devina un fapt pana la sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Parcul eolian este al cincilea ca marime din Bulgaria si este format din doua platforme, situate in Municipiul Shabla si Kamen Bryag, cu 14 unitati de turbine eoliene Vestas-V90, fiecare cu o capacitate de 3 MW.