Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 27 january 2020Macedonia ofera noi oportunitati de finantare a inovatiilor

  Macedonia de Nord a adoptat un Memorandum de intelegere pentru facilitarea si cresterea accesului la finantare pentru companiile locale si deschiderea de oportunitati suplimentare pentru investitii in inovatii, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Documentul a fost semnat de Fondul de inovare si dezvoltare tehnologica si Asociatia bancara din Macedonia. Memorandumul prevede crearea de instrumente financiare speciale in sectorul bancar care sa vina in sprijinul intreprinderilor micro, mici si mijlocii pentru dezvoltarea inovatiilor. Programul va fi directionat catre companii care au resurse limitate si au nevoie de cofinantare.

 • 22 january 2020Un producator chinez investeste 50 de milioane de euro intr-o fabrica din Serbia

  Compania chineza Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sa construiasca o fabricain valoare de 50 de milioane de euro in orasul sarb Niš, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Compania se ocupa cu productia de corpuri de iluminat pentru automobile. Compania a achizitionat un teren cu suprafata de 6.6 ha in zona industriala a orasului Niš, cu planuri viitoare pentru extinderea acestuia pana la 13.5 ha. Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sainceapalucrarile de constructiela nouafacilitatein primul trimestru al anului 2020. Viitoarea fabrica va putea angaja 1000 de angajati.

 • 20 january 2020Un producator chinez investeste 50 de milioane de euro intr-o fabrica din Serbia

  Compania chineza Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sa construiasca o fabrica in valoare de 50 de milioane de euro in orasul sarb Niš, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Compania se ocupa cu productia de corpuri de iluminat pentru automobile. Compania a achizitionat un teren cu suprafata de 6.6 ha in zona industriala a orasului Niš, cu planuri viitoare pentru extinderea acestuia pana la 13.5 ha. Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sa inceapa lucrarile de constructie la noua facilitate in primul trimestru al anului 2020. Viitoarea fabrica va putea angaja 1000 de angajati.

 • 15 january 2020Serbia este in cautare de executant pentru extinderea Aeroportului din Niš

  Drept urmare a cresterii numarului de pasageri, aeroportul sarb din orasul Niš are nevoie de extindere si modernizare, pentru care a fost deschisa o licitatie publica, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Conform documentatiei publicate, capacitatea aeroportului trebuie sa poata servi un numar total de 604 pasageri care sosesc si 604 pasageri care pleaca. In plus, pentru cresterea nivelului serviciilor oferite pe aeroportul din orasul Niš, va trebui sa fie construite noi zone comerciale, un salon VIP si o clinica. Termenul final pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie 2020.

 • 13 january 2020ExxonMobil negociaza vanzarea participatiei sale din Marea Neagra

  Compania americana ExxonMobil negociaza cu grupul rus Lukoil vanzarea participatiei sale de 50% in proiectul offshore din perimetrul romanesc Neptun Deep din Marea Neagra, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Cu cota de 50% in proiect ExxonMobil detine cele mai mari rezerve offshore de gaz in perimetrul romanesc din Marea Neagra, care sunt estimate de la 40 pana la 80 de miliarde de metri cubi. Grupul roman OMV Petrom controleaza restul de 50%. Pana in prezent cele doua companii au investit aproape 1.35 miliarde euro in explorarea perimetrului, dar amana decizia sa privind exploatarea in continuare.

 • 08 january 2020Start-up IT romanesc pentru 13.4 milioane euro se listeaza pe bursa de valori

  Compania romana de start-up AlphaBlock, care opereaza in domeniul IT si al inteligentei artificiale, are in vedere lansarea unei oferte publice initiale la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2020, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania va cauta, de asemenea, si alte oportunitati de a obtine finantare. La inceputul anului 2019 startup-ul IT romanesc a fost evaluat la 13.4 milioane euro. AlphaBlock a primit finantare de la unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc in domeniul inteligentei artificiale – Real Ventures Fund. Compania a primit, de asemenea, un sprijin si pentru programul de accelerare pentru start-up InnovX.

 • 06 january 2020Care sunt investitiile straine directe in Bulgaria pentru anul 2019?

  Investitiile straine directe in Bulgaria continua sa inregistreze crestere si in 2019, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Suma totala pentru perioada ianuarie-octombrie se ridica la aproximativ 953.3 milioane euro, ceea ce este cu 554 milioane mai mult decat aceeasi perioada a anului precedent. In prezent exista o tendinta capitalurile straine sa fie orientate in principal catre productiile industriale si sectoarele cu valoare adaugata ridicata, care creaza o crestere economica si ocupare a fortei de munca. Investitiile directe nete cu cel mai mare cuantum sunt din Olanda – 422 milioane euro, urmata de Germania cu 233.7 milioane euro si Marea Britanie cu 168.3 milioane euro.

 • 03 january 2020Un operator de telecom din Macedonia implementeaza tehnologia VoLTE

  Operatorul macedonean Makedonski Telekom introduce o noua tehnologie pentru furnizarea de servicii de telefonie vocala – VoLTE (Voice over LTE), a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Printre avantajele principale ale VoLTE este furnizarea unei calitati audio excelente in timpul convorbirilor. Implementarea tehnologiei VoLTE va fi realizata pas cu pas in colaborare cu Samsung. Aceasta inovatie noua va asigura consumatorilor nu numai o calitate audio mai buna la efectuarea convorbirilor, dar si apeluri mai rapide si o viteza mai mare la utilizarea simultana a serviciilor vocale si a transferului de date in reteaua 4G.

 • 02 january 2020Investitie de 200 de milioane de dolari intr-o fabrica pentru automobile electrice in Bulgaria

  Compania coreeana-chineza Songuo Motors si compania italiana Hadid Holding au semnat un Memorandum de intentie privind construirea unei fabrici pentru automobile electrice in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Investor.bg. Documentul a fost parafat de directorul executiv al Agentiei Bulgare pentru Investitii, domnul Stamen Yanev. Prin cadrul acestei investitii Songuo Motors va intra pentru prima data in Bulgaria. Hadid Holding dispune deja de o filiala in tara, care desfasoara activitati de transport.

 • 18 december 2019Renault va produce o masina electrica noua sub marca Dacia in Romania

  Micul automobil electric Renault City K-ZE vandut in prezent in China poate intra si pe piata din Europa sub brandul romanesc Dacia din 2021, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Modelul probabil va fi modificat si va fi vandut sub nume nou. Automobilul electric va fi caracterizat printr-o autonomie de 250 km si va costa aproximativ 15 000 de euro, impreuna cu bateria. In Germania acest model de Dacia ar costa mai putin, aproape 10 000 de euro, ca urmare a eco-bonusului recent crescut in tara. Automobilul electric va fi caracterizat printr-o autonomie de 250 km si va costa aproximativ 15 000 de euro, impreuna cu bateria.