Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 21 september 2021Grupul TeraPlast Romania a achizitionat o noua linie de productie

  Grupul TeraPlast, producatorul roman de profile din PVC si produse din polimeri a achizitionat linia de productie de folii din polietilena de la Brikston Construction Solutions. Grupul este singurul producator de granule HFFR din Romania. Activele nou achizitionate, care se afla in prezent in Sighisoara, vor fi transferate in Nasaud la fabrica companiei Somplast, care de la sfarsitul anului 2020 face parte din Grupul TeraPlast si se ocupa cu productia de ambalaje flexibile. Acolo va fi transferata si fabrica de reciclare a produselor din PVC a companiei. Suprafetele de productie ale companiei Somplast din Nasaud dispun de 20 000 m2 de hale cu posibilitate de modernizare si dezvoltare.

 • 17 september 2021Furnizorul AWS bulgar HeleCloud devine parte a SoftwareONE

  Furnizorul elvetian de solutii tehnologice de software si cloud SoftwareONE a achizitionat HeleCloud – partener al platformei pentru servicii cloud Amazon Web Services (AWS), a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Compania isi va extinde serviciile legate de AWS in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Fondata in 2016 in Marea Britanie, HeleCloud este cel mai mare integrator si furnizor de servicii AWS independent si unic din EMEA, operand din trei locatii – Bulgaria, Marea Britanie si Tarile de Jos. Compania ofera servicii de consultanta, arhitectura software, inginerie de infrastructura si servicii gestionate cu oportunitati de furnizare completa de servicii cloud in platforma AWS.

 • 15 september 2021Serbia are planuri pentru un centru modern de logistica feroviara in Subotica

  Investitia face parte din proiectul “Inputrans”, pe care tara dezvolta in cooperare cu parteneri din Ungaria. “Inputrans” este un proiect transfrontalier care prevede, de asemenea, construirea unei linii de cale ferata de mare viteza intre capitalele Belgrad si Budapesta. Locatia planificata a centrului de logistica feroviara in orasul Subotica este zona industriala “Mali Bajmok”. In viitor sunt prevazute si alte noduri feroviare similare pentru orasele Kiskunhalas si Novi Sad. Unul dintre principalele obiective cu privire la construirea centrului de logistica si investitiile in infrastructura feroviara moderna este de a face din Subotica un centru important pentru Europa.

 • 10 september 2021Capitala Bulgariei urca in clasamentul fDi Magazine

  Capitala Bulgariei isi imbunatateste pozitia la editia din acest an a clasamentului fDi Magazine si TNW “Orase tehnologice ale viitorului 2021”, a aflat BalkanEngineer.com de la Investsofia.com. Dupa analizarea datelor pentru 76 de orase din 31 de tari europene, Sofia ocupa locul 19 in clasamentul general. In categoria “Eficienta costurilor”, orasul bulgar urca in clasament pana la locul 5. Anul acesta, capitala si-a castigat o pozitie si pentru “Atragerea investitiilor straine directe”, clasandu-se in primele zece locuri. In categoria separata “Strategie pentru atragerea investitiilor straine” Sofia isi pastreaza pozitia a 17-a de anul trecut.

 • 08 september 2021Investitii de peste 1.14 milioane de euro pentru repararea strazilor din Skopje

  Ministrul Transporturilor si Comunicatiilor din Macedonia de Nord, Blagoy Bochvarski, a anuntat ca peste 30 de primari au semnat contracte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din toata tara. Investitiile pentru reparatia de drumuri numai in capitala depasesc 1.14 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Vlada.mk. In prezent se efectueaza activitati de constructie pe strada “Pariska” din capitala, fondurile pentru care sunt asigurate in cadrul unui proiect de modernizare a drumurilor din Macedonia de Nord. Este planificata, de asemenea, reconstructia bulevardului “Kiro Gligorov”. Infrastructura rutiera va fi reparata si in cartierele Kisela Voda, Šuto Orizari si Gjorče Petrov.

 • 02 september 2021Walltopia va construi primul sau Adventure Hub pe coasta bulgara a Marii Negre

  Peste 100 de municipalitati din Bulgaria si-au depus candidatura pentru construirea unei facilitati de divertisment activ de catre compania Walltopia. Primul finalist pentru asa-numitul Adventure Hub este capitala maritima Burgas. Facilitatea va fi construita in Gradina Marii din Burgas sub forma unui copac mare, al carui scop este de a oferi divertisment sanatos atat pentru copii, cat si pentru adulti. Complexul de atractie este cea mai impresionanta dezvoltare a companiei Walltopia si va combina in sine mai multe activitati diferite. Adventure Hub va avea o inaltime de 26 m si va reprezenta un mix armonios de parc cu franghii cu obstacole si panouri de catarare pentru copii.

 • 30 august 2021Serbia organizeaza o expozitie internationala specializata in apa si canalizare in septembrie

  Asociatia Sarba pentru Protectia Apelor WASS, in cooperare cu compania Medivest KT, organizeaza forumul “Water Days Niš 2021” pentru al patrulea an consecutiv. Targul international pentru echipamente de alimentare cu apa si canalizare (instalatii sanitare) se va desfasura in perioada 2 – 3 septembrie 2021 in orasul Nis. In cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai recente tendinte, realizari stiintifice si de productie in domenii precum tratarea si distributia apei potabile si a apelor uzate, eficienta energetica si alte tipuri de echipamente tehnice.

 • 24 august 2021Bulgaria cu cea mai mare fabrica de tesaturi antialergice din Europa

  Compania germana Allergo Healthcare a ales Bulgaria ca locatie pentru constructia celei mai mari fabrici de tesuturi antialergice din Europa. Intreprinderea va fi situata in orasul Pleven si va fi amplasata pe o suprafata de 6000 m2. Allergo Healthcare dezvolta si produce cuverturi antialergice de pat (huse antialergice) pentru persoane cu alergii la acarieni de praf, neurodermita si astm. Ca raspuns la cererile tot mai mari pentru produse antialergice la nivel mondial, compania a decis sa-si extinda capacitatea prin construirea unei noi facilitati de productie. Allergo Healthcare a anuntat, de asemenea, ca recruteaza si angajati in diverse pozitii si functii, inclusiv manageri de productie, tehnicieni, specialisti in logistica si altii.

 • 18 august 2021BERD ofera imprumuturi de 2 milioane de euro pentru investitii ecologice in Macedonia

  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) poate acorda un imprumut in marime de pana la 2 milioane de euro catre Procredit Bank din Macedonia de Nord pentru investitii in eficienta energetica, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Fondurile vin in sprijinul tranzitiei catre o economie verde a tarii. Din suma pot fi acordate imprumuturi atat catre persoane fizice, cat si catre companii, care planifica proiecte verzi in sectorul rezidential. Finantarea va fi realizata prin intermediul Mecanismului de finantare a economiei verzi din Balcanii de Vest (WB GEFF II).

 • 16 august 2021O companie bulgara va investi intr-un laborator de nanosateliti

  Startup-ul bulgar de inalta tehnologie ЕndurоЅаt intentioneaza sa construiasca primul laborator de nanosateliti de acest gen in municipiul Sofia, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Investitia este in marime de 2.1 milioane euro. ЕndurоЅаt se ocupa cu software, hardware, mecanica, asamblare si teste de verificare pentru lansarea satelitilor in orbita terestra joasa. Odata cu construirea noului sau laborator, in practica, compania isi va inchide intregul ciclu de productie. Desi compania a fost fondata in urma cu doar sase ani, aceasta colaboreaza deja cu gigantul SpaceX al lui Elon Musk, trimitand primul sau nanosatelit Spartan la bordul rachetei Falcon 9.