Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 21 february 2018Inovativne pumpe i pumpni sistemi na 12. izdanju izložbe WATER SOFIA

  Događaj će se održati od 27. do 29. marta u Inter Expo Center-Sofia. Pouzdane i inteligentne pumpe i pumpni sistemi neodvojivi su deo modernog efektivnog upravljanja vodama. Zato su one u središtu pažnje ovogodišnje izložbe WATER SOFIA koja će se održati od 27. do 29. marta u Inter Expo Center-Sofia , сазнаје портал Ваlkanengineer.com од организатора. Jedina b2b izložba u Bugarskoj posvećena upravljanju vodama održaće se po dvanaesti put. Okupljajući profesionalce u grani, ona će ujediniti široku lepezu vodenog sektora.

 • 20 february 2018Македонија и Русија су се сложиле да побољшају своју пословну сарадњу

  На састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Македоније Љупча Николовског и његовог колеге из Русије Александра Ткачова, постало је јасно да ће две земље унапредити економске и трговинске односе, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Macedonian Information Agency (MIA). Током посете Москви, Русија, министар Николовски је посетио и једну од највећих националних изложби Prodexpo, на којој су присуствовале македонске компаније, и рекао да ће Македонија наставити да подржава предузећа у промовисању своје производње у Русији.

 • 15 february 2018Balkan Light 2018 ће "осветлити" бугарски главни град од 4. до 6. јуна ове године

  Од 4. до 6. јуна 2018. године у главном граду Бугарске – Софији, биће одржана балканска конференција о осветљењу: Balkan Light 2018. Седмо издање међународног форума ће се одржати у Интерпред-у, сала "Софиа", на којој ће стручњаци из области осветљења са Балкана, из Европе и других земаља имати прилику да размене искуства и знања, изјавили су организатори за портал BalkanEngineer.com. У оквиру ове конференције, фокус ће бити стављен теме везане за технологије осветљења, као што су "Енергетска ефикасност у осветљењу" и многе друге.

 • 13 february 2018Електропривреда Србије ће уложити 3 милиона евра у подстаницу у Аранђеловцу

  Електропривреде Србије (ЕПС), која је у државном власништву, планира да инвестира 3 милиона евра у изградњу трафо станице у граду Аранђеловцу у централној Србији, сазнаје портал уче BalkanEngineer.com са сајта SeeNew.com. Електрична подстаница има снагу 110/35 kV. Трафо-станица ће бити друга у низу, која је изграђена од стране ЕПС-а у граду, и њоме ће смањити губици електричне енергије, а компанија ће бити у могућности да више инвестира.

 • 08 february 2018Немачка компанија са плановима за изградњу фабрике ауто делова у Крајови

  Немачка компанија Wielpütz Automotive планира да инвестира 10 милиона евра за изградњу фабрике ауто-делова у Крајови, Румунија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је узела у закуп површину од 30.000 м2 у високо технолошком индустријском парку у Крајови Крайова (High-Tech Industry Park, HTIP), где ће почети са изградњом фабрике. У првој фази пројекта, Wielpütz Automotive ће изградити нови производни погон, у коме ће бити запослено 500 радника, углавном жена, које ће радити на покретној траци.

 • 06 february 2018Француска компанија ће добити средства у оквиру плана „Јункер” за своје фабрике у Бугарској

  Француска компанија Latecoereће добити средства за своју фабрику делова за авионе у близини Пловдива, Бугарска, о оквиру плана "Јункер", у вредности од 6 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Финансијска подршка ће бити обезбеђена из Европске инвестиционе банке (ЕИБ), у укупном износу од 55 милиона евра, намењеним Latecoere. Средства су намењена за истраживање и развој и иновације, додељују се новим индустријама у Бугарској и Тулузу, у Француској.

 • 01 february 2018Словеначка компанија ће изградити постројење за пречишћавање отпадних вода у Србији

  Међународна индустријска компанија Kolektor, са седиштем у Словенији, потписала је уговор о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Руми, северна Србија, у вредности од 844,000 евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из информације, објављене на сајту SeeNews.com. Објекат ће углавном служити фабрици француске специјализоване хемијске корпорације Hutchinson у индустријском парку Румен. Станица за пречишћавање отпадних вода ће бити доступна и другим компанијама у Руми, као што су Albon, Calzedonia и Insert.

 • 30 january 2018Македонија ће добити 80 km гасовода током 2018. године

  Македонија ће добити највећи гасовода у дужини од 80 km, након што је одобрено 40 милиона евра из државног буџета земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Macedonian Information Agency (MIA). Након састанка са директором компаније Macedonian Energy Resources (MER), министар саобраћаја и комуникација Горан Сугарески је рекао да је гасификација је један од најважнијих приоритета Владе, који се активно тражи начине снабдевања гасом у свим општинама у Македонији. Директор Macedonian Energy Resources објавио да су четири милиона евра намењени за сектор Скопље-Гостивар са конекцијом за Тетово и милион евра – за гасовод Неготино-Битољ.

 • 25 january 2018Турски произвођач осветљења инвестираће у индустријску зону у Скопљу

  Портпарол македонске владе Миле Бошњаковски изјавио је да ће турска Cemdag Lighting Europe потписати уговор о зеленом улагању у Скопљу у јануару 2018. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJ Europe. Споразум укључује могућност дугорочног закупа земљишта за изградњу у ТИДЗ-у Скопље 1. Пројекат од 5 милиона евра отвориће 100 нових радних места. Турска компанија основана је 1968. године и специјализована је за производњу расвете за канцеларије, куће и индустријске системе осветљења. Компанија Cemdag Lighting Europe развија своје пословање у Истанбулу, Анкари и Бурси.

 • 23 january 2018Сајам Секјурити Експо окупља специјалисте из области "Сигурност" и "Безбедност" у Софији, Бугарска

  Од 7. до 10. марта 2018 Интер Експо Центар - Софија, Бугарска, и Бугарска Привредна комора ће организовати међународну изложбу 25. Секјурити Експо. Манифестација ће бити под покровитељством Министарства унутрашњих послова и паралелно са њом ће се одржати међународна изложба Недеља Грађевинарства Бугарске, сазнаје портал Ваlkanengineer.com од организатора. Изложба, дефинисана као "место где се сусрећу визионари", окупиће представнике сектора "Сигурност" и "Безбедност" под једним кровом.