Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 15 april 2021У Србији ће бити изграђена два нова аеродрома

  У Србији ће бити изграђена два нова аеродрома - у близини града Добановци и града Новог Сада, посртаје јасно из Просторног плана земље за период 2021. - 2035. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. С обзиром на ограниченост простора на тренутној локацији аеродрома у главном граду Београду, очекује се да ће нови аеродром у близини Добановаца бити изграђен 10 km западно од аеродрома Никола Тесла и 24 km од Београда, поред аутопута Е70. Аеродром у близини Новог Сада налазиће се на око 15 km југоисточно од града, поред аутопута А1, и простираће се на површини од око 300 ha.

 • 13 april 2021Канадка компанија Armstrong ће преселити део производње у Румунију

  Канадска група Армстронг Armstrong Fluid Technology, произвођач пумпи за грејање, хлађење, санитарне системе и системе за снабдевање водом, пребацила је део производње из других европских земаља у своју румунску фабрику у град Јимболији, округ Тимиш, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је проширила производни капацитет фабрике у Румунији, а производи произведени у земљи већ опслужују купце групе широм света. Процес интеграције такође укључује пресељење производње пумпи из Мађарске у Румунију.

 • 08 april 2021Србија издваја средства за постројења за водоснабдевање и пречишћавање канализације

  Укупно 190 милиона евра из државног буџета Републике Србије биће уложено у изградњу канализационе мреже од 260 километара и три постројења за пречишћавање, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Поред тога, 118 милиона евра издвојено је за изградњу нове регионалне депоније и депоније. Изградњом регионалне депоније у Крагујевцу решиће се један од главних еколошких проблема, а канализациона мрежа значајно ће побољшати инфраструктуру и квалитет живота грађана.

 • 06 april 2021Бугарска компанија ТВЅ Group проширује своје активности у Румунији

  Бугарска технолошка компанија Телелинк Бизнис Сервис Груп (ТВЅ Group) проширује своје активности у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Компанија ће у Румунији основати подружницу у потпуном власништву, која ће се звати Telelink Business Services и имаће регистровани капитал од 10.000 евра. Телелинк тренутно пружа своје услуге у Румунији, укључујући систем карата који ради у 20 градова. Делатност ТВЅ Grоuр усмерена је на област IT инфраструктуре, информационе безбедности, дигиталне трансформације и великих података, као и управљање услугама.

 • 01 april 2021Бугарска IT компанија BULPROS спаја се са немачком компанијом ec4u

  Бугарска софтверска компанија BULPROS и немачка ec4u потписале су споразум о спајању, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније BULPROS. Овим ће две организације, чија је сарадња започела 2018. године, удружити снаге у пружању следеће генерације дигиталних услуга у облаку. Заједничко улагање, које ће имати више од 1.400 запослених у 25 канцеларија у 11 земаља, подржава паневропска организација за инвестиције приватног капитала Silverfleet Capital, која је уложила већински удео у новоформирану компанију. Регулаторни органи чекају одобрење за спајање две компаније.

 • 30 march 2021Interenergo и Trigal граде ветропарк у Северној Македонији

  Словеначка подружница енергетске компаније Kelag – Interenergo и инвестициона компанија Trigal изградиће ветропарк Gevgelija у општини Богданци, Северна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenEnergyNews.com. Постројење ће бити снаге 30 MW, а инвестиција се процењује на 40 милиона евра. Очекује се да ће ветропарк производити 72 GWh енергије годишње, чиме ће снабдевати 18.000 домаћинстава. Према речима извршног директора компаније Interenergo Блажа Штерка, компанија намерава да инсталира шест ветротурбина, које ће бити пуштене у рад до 2023. године.

 • 25 march 2021CTP Invest шири своје присуство у Србији

  Ове године холандска компанија CTP Invest, која поседује индустријски простор, планира да прошири своје присуство у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта еKapija.com. Компанија ће започети изградњу новог објекта у индустријском парку CTPark Belgrade West у главном граду Београду. Простираће се на површини од 7000 m2 и очекује се да буде завршен до краја 2021. године. Поред тога, у јулу 2020. године, CTP је започео изградњу новог објекта у парку CTPark Крагујевац у граду Крагујевцу, површине 30.000 m2 за произвођача ауто седишта Yanfeng Seating, који ће створити преко 300 радних места.

 • 23 march 2021Предстоји модернизација македонске енергетске компаније AD ESM

  У оквиру билатералне сарадње између Агенције за међународни развој Сједињених Држава (USAID) и Северне Македоније, македонска енергетска компанија AD ESM добила је техничку подршку USAID-а у облику пројекта за модернизацију активности компаније. Програм модернизације AD ESM заснован је на свеобухватној анализи пословања енергетске компаније и нуди решења за побољшање ефикасности кроз побољшања у сегментима као што су управљање стратегијом мина, управљање обновљивом енергијом, ИТ сектор, управљање људским ресурсима и још много тога.

 • 18 march 2021SHARE Architects Days С обједињује архитекте из Европе

  От 13 до 16 април 2021 г. организоваћете виртуелно окупљање SHARE Architects Days. Током манифестације SHARE Architects Days архитектонска студија представљаће свој портфељ и организоваће виртуелне индивидуалне састанке. Програми укључују и виртуелно излагање за архитектуру бизниса, конференцијски програм, презентације у живо и видео разговоре. Сваки дан на овој манифестацији биће посвећен дефинисаној теми: образовна и културна архитектура; здравство и јавно-архитектонска архитектура; архитектура у хотелијерству и канцеларији; архитектура стамбених зграда.

 • 16 march 2021Отворена је нова фабрика компаније Continental у Србији

  У Новом Саду у Србији отворена је нова фабрика немачке компаније Continental Automotive Srbijа. Овај погон ће производити контролне табле и дисплеји за аутомобиле, као и интелигентне контролне системе. Инвестиција у фабрику износи 140 милиона евра. Очекује се да ће нова производна база запослити преко 500 људи. Према речима градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, очекује се да ће уградња прве опреме и почетак производње постати стварност у другом кварталу 2021. године. Вучевић је такође најавио да ће Continental започети радове на изградњи још једне фабрике у близини српског града Кача.