Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 22 august 2019E.On са новим станицама за пуњење електричних аутомобила у Румунији

  Немачка енергетска компанија E.On и мађарска нафтна компанија MOL граде тзв румунски "електрични аутопут", који је већ достигао 11 станица за пуњење електричних возила, сазнао је портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Иницијатива је део пројекта NEXT-E, који се суфинансира из европских фондова. Немачка компанија је недавно отворила три нове станице за брзо пуњење електричних возила у румунским градовима Совата, Георгени и Баку. Очекује се да ће број станица за пуњење у земљи достићи 40 до краја 2020. године.

 • 20 august 2019Тајландска компанија купује текстилну компанију у Бугарској

  Тајландски произвођач хемијских производа Indorama Ventures Public Company Limited потписао је уговор о куповини 100% капитала италијанске текстилне компаније Sinterama. Овим уговором, који би требало да буде закључен на јесен, компанија постаје власник фабрике текстила у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Бугарска компанија за производњу текстила смештена је у Новој Загори и има 180 запослених. Током 2016. године компанија је увела производњу предива за аутомобилску индустрију. Годишњи приход фабрике износи 37 милиона лева.

 • 15 august 2019Словеначки произвођач улаже 25 милиона евра у Македонију

  Словенски произвођач батерија Tab Mezica планира уложити 25 милиона евра у развој своје подружнице TAB MAK у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJEurope.com. Износ ће се користити за повећање производних капацитета индустријских и стартер батерија у фабрици у Пробишштипу. У почетку ће у производном погону бити запослено додатних 80 радника, што значи да ће се радна снага компаније повећати на око 500 људи. Македонска подружница тренутно остварује 60 милиона евра годишње.

 • 13 august 2019Јапанска компанија Toyo Tire изградиће фабрику гума у ​​Србији

  Јапански произвођач гума и гума Toyo Tire Corporation планира да изгради фабрику у индустријском парку на североистоку Инђије, у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија ће уложити 390 милиона евра у прву фазу свог пројекта. Компанија Toyo Tire ће у септембру регистровати своју подружницу у Србији, са седиштем у Београду и капиталом од 160 милиона евра. Будуће активности компаније обухватаће производњу и продају радијалних гума за путничка возила и лака теретна возила. Toyo Tire Corporation намерава да започне изградњу фабрике за производњу у мају 2020. године.

 • 08 august 2019Аутомобилско тржиште у Румунији порасло је у првој половини године

  Аутомобилско тржиште у Румунији забележило је раст од 7,6% у јуну и 10,7% у првих шест месеци ове године, у односу на претходну годину 2018. Укупна продаја путничких и лаких комерцијалних возила (до 3,5 т) достиже 98.500. у току прве половине године. У односу на претходну годину, продаја путничких аутомобила у Румунији порасла је за 11,9%. То је углавном због повећања броја индивидуалних клијената. У сегменту путничких аутомобила, румунски бренд Dacia држи прву позицију са 26.200 продатих јединица, што представља 31% укупног тржишта аутомобила.

 • 06 august 2019Бугарски телеком оператер Теленор је започео тестова на мрежи 5G

  Телекомуникациони оператор Теленор је започео серију практичних тестова на 5G мрежи у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније. Компанија је 22. јула 2019. године извршила први медицински преглед, користећи технологију нове генерације. Практични тест је инспирисан реалним случајем - водећи лекари из престонице редовно посећују регионалну болницу у Хаскову ради консултација и прегледа. За потребе експеримента, компанија је направила 5G везу између 3 локације у Бугарској - 2 у Софији и 1 у Хаскову.

 • 01 august 2019Турска компанија гради фабрику за пластичне производе у Скопљу

  Турска компанија Balkanlar Plastik започела је изградњу погона у зони технолошког индустријског развоја Скопље 1, Сежерна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Компанија планира да уложи 7,5 милиона евра. Фабрика у Скопљу ће производити пластичне производе и амбалажу за хемијску и прехрамбену индустрију у складу са потребама купаца. Успешном реализацијом пројекта компанија планира да у наредне три године открије 306 радних места у производном погону. По речима потпредседника македонске владе за економска питања господина Кочо Ангушева.

 • 30 july 2019Француска компанија модернизирала је београдски аеродром за 730 м. евра

  Француска компанија Vinci Airports званично је покренула пројекат модернизације Аеродрома "Никола Тесла" у Београду, у вредности од 730 милиона евра. Инвестиција ће се обавити у оквиру 25-годишње концесије аеродрома, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Кроз модернизацију, француска компанија планира да повећа квалитет услуга аеродрома према највишим међународним стандардима и повећа капацитет на 15 милиона путника годишње.

 • 25 july 2019Италијански произвођач уложио је 14 милиона евра у фабрику у Румунији

  Италијанска група Guala Pack, која производи флексибилну амбалажу за фармацеутску и прехрамбену индустрију, планира да уложи 14 милиона евра у нову фабрику у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је светски лидер у производњи амбалаже за врећице за прехрамбене и непрехрамбене производе. Нови производни погон је део инвестиционог плана компаније Guala Pack, који има за циљ да прошири пословање компаније у Румунији и суседним земљама. Инвестиција ће бити финансирана издавањем обвезница од 14 милиона евра.

 • 23 july 2019Канадска компанија за експлоатацију злата у Бугарској

  Канадска компанија за истраживање и вађење минерала Velocity Minerals објавила је да је добила почетне позитивне резултате на пројекту "Обичник" у југоисточној Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајта компаније. Резултати студије потврђују присуство висококвалитетног епитермалног злата и потенцијалне златне минерализације у подручју "Обичник". Екстраховани узорци су показали садржај злата од 1.24 до 7.87g/t. Депозит се налази 29 км од бугарске рударске компаније Горубсо-Крџали, партнера компаније Velocity Minerals.