Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 19 april 2018Македонија ће у своју путну мрежу уложити 270 милиона евра

  Република Македонија ће уложити укупно 270 милиона евра за изградњу, реконструкцију и реновирање 60 путних деоница, укупне дужине од 800 км. Ово је најавио македонски премијер Зоран Заев, који је представио стратегију и намере владе за изградњу путне инфраструктуре, сазнаје портал BalkanEngineer.com. "Ове године ће бити завршена дионица пута Демир Капија - Смоквица и Миладинови - Штип, предвиђа почетак изградње три деонице за велике брзине", изјавио је македонски премијер. Новац за нове путеве обезбеђује државни буџет, као и кредити међународних институција.

 • 17 april 2018MV Invest градиће фабрику у граду Зрењанину

  Српска компанија MV Invest планира да инвестира 600.000 евра у изградњу фабрике за монтажне објекте у граду Зрењанину, обавестили су портал BalkanEngineer.com из општинских власти града. Фабрика ће бити изграђена на површини од 12.000 м2 у градској индустријској зони "Исток" и MV Invest планира да покрене производњу почетком следеће године, стоји у извештају из општине. "У првој фази, фабрика ће се простирати на површини од 1500 м2 и биће запошљено 20-30 радника у зависности од стања на тржишту, наша је намера да се запосли до 50 радника", рекао је Милан Видаковић, директор компаније MV Invest.

 • 13 april 2018Немачка аудио компанија ће уложити у Румунију

  Немачка компанија: Sennheiser, један од водећих светских произвођача микрофона, слушалица и система за бежични пренос, најавио је планове за изградњу нове фабрике у Брашов, Румунија. Нова фабрика ће се налазити у индустријском парку Брашов, а његова производња ће бити усмерена углавном на приватнu потрошњu, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Главни разлог за избор Брашова је доступност добре инфраструктуре и одличном нивоу повезивања са Европске економске заједнице, саопштила је та компанија.

 • 11 april 2018Француска компанија је заинтересована за земљиште у Бугарској

  Национални фирма Индустријске зоне у Бугарској и бугарска општина Горња Ораховица потписали су Меморандум о разумевању под којима ће земљиште у општини бити понуђен инвеститорима националне компаније индустријске зоне, сазнаје портал BalkanEngineer.com из Министарства економије. Меморандум је потписан од стране извршног директора националне компаније индустријске зоне Антоанета Барес и градоначелника Горње Ораховице, инж. Добромира Добрева. Земљиште, величине око 300 хектара, има добру техничку инфраструктуру и налази се поред аеродрома и железничке станице.

 • 05 april 2018SEETEST 2018 је покренула кампању Call for Papers

  27. и 28. септембра 2018. у Београду ће бити одржан седми узастопна међународна конференција у области софтвера за тестирање, SEETEST 2018. Након успешне прелиминарне кампање Super Early Bird, организатори из SEETВ и Quality House су објавили почетак кампање је лансирање Call for Papers. "Сваки стручњак у области тестирања софтвера може послати свој предлог за презентацију, који ће бити прегледани од стране најмање два члана комисије", рекли су организатори за портал BalkanEngineer.com. Достављени предлози ће се оцењивати на основу оригиналности, благовремености, значају и одговарање на задату тему.

 • 03 april 2018Румунија ће опслуживати хеликоптере Black Hawk UH-60

  21. марта, 2018. године, током састанка у Министарству економије Румуније, компаније Romaero и Sikorsky, део групе Lockheed Martin, потписали су споразум о индустријском партнерству, према којем ће опремати и одржавати хеликоптере UH-60, у Букурешту, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта The Romania Journal.ro. Центар у Букурешту ће бити једини овлашћени сервисни пункт групе ockheed Martin за сервис хеликоптера серије Black Hawk UH-60у централној Европи. Пројекат је део стратешког партнерства између Румуније и Сједињених Држава у циљу јачања стабилности и безбедности у региону.

 • 29 march 2018Каолин гради нову фабрику у граду Дулово, Бугарска

  Компанија за прераду и вађење индустријских минерала Каолин започела је припреме за изградњу своје нове фабрике у Дулову у Бугарској. Компанија је спремна за почетак изградње у 2018. години, планирајући улагање од скоро 30м евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Каолин је у власништву немачке компаније Quarzwerke и један је од највећих произвођача индустријских минерала у Бугарској. Компанија такође има производне капацитете у Србији и Украјини. Нова фабрика је намењена производњи производа од каолина и кварцног песка.

 • 27 march 2018OMV са новим инвестицијама у рафинерији у Румунији

  Аустријска нафтна и гасна компанија OMV, планира да инвестира 1 милијарду евра у наредних седам година за модернизацију три својим рафинеријама, од којих је једна Petrobazi у Румунији. Инвестиције су део стратегије развоја компаније до 2025. године, чији је циљ да удвостручи своје тренутне капацитете прераде, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Планови компаније предвиђају производњу нафте, која је током 2017. била 340.000 барела дневно, да се повећа на 600.000 барела дневно до краја 2025.

 • 22 march 2018Скопље ће финансирати креативне развојне пројекте за индустрију

  Град Скопље, Македонија, најавио је прихватање пројеката за подршку и промоцију у оквиру свог програма Креативног индустријског развоја „Skopje Kreativa 2018“. Овогодишњи слоган ове иницијативе, који ће се одржати од 11. до 13. маја, је „7 Times 2 Creativity”, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта македонске информативне агенције (МИА). Конкурс ће бити отворен за правна лица која делују на пољу културе, као и појединци који раде у областима као што су дизајн, архитектура, фотографија, ИТ, оглашавање итд.

 • 20 march 2018Софија ће бити домаћин изложбе о иновацијама животне средине од 27. до 29. марта 2018

  Од 27. до 29. марта 2018 у Интер Експо Центру Софија биће одржана јединствена за Бугарску, изложба животне средине ЕЕ & ВЕ (Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије), Smart Cities и Save the Planet. "Циљ је да представи могућности и решења за уштеду енергије, ефикасно управљање зградама и транспорта и како можемо да користимо отпад као ресурс", сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора из Via Expo. Бесплатно учешће у паралелним конференцијама добијају само унапред регистрована лица до 22.марта, 2018.