Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 18 april 2019Компанија Форд је произвела мотор број 1.000.000 у Румунији

  Форд је произвео 1.000.000 мотора, типа Ecoboost 1.0 у својој фабрици у Крајови, Румунија. Производња овог типа мотора започеће 2012. године, а само у прошлој 2018. години је произведено 300.000 јединица, наводи портал BalkanEngineer.com информацију са сајтаRomania-Insider.com. У фабрици у Крајови, број произведених аутомобила је такође висок – 150.000 ком. за 2018, а за ову годину се предвиђа производња 250.000 нових јединица. Од 2019. године, фабрика Форд ће такође лансирати нови модел аутомобила – хибридни компактни кросовер Ford Puma, за који се очекује да ће бити лансиран до краја године.

 • 16 april 2019Македонски Телеком је покренуо "паметни" систем на македонском тржишту

  Македонски Телеком је увео нови производ на македонско тржиште – иновативно решење за паметне куће, обавестили су портал BalkanEngineer.com из ове компаније. Производ Smart Home се састоји од интелигентних сензора, сијалица и Xiaomi сигурносних камера и сада је доступан у пунуди успуга македонског Телекома. Smart Home има за циљ да штеди електричну енергију и, истовремено, да координира уређаје и уређаје који се користе у домаћинству. Интелигентни сензори нас упозоравају када се отвори прозор или врата у која су постављени.

 • 11 april 2019Компанија Кауфланд Бугарска је отворила нови логистички центар

  Кауфланд Бугарска је 27. марта 2019. године отворио свој нови складишни простор у земљи, који употпуњује логистички центар у Индустријској зони Раковски, Стјама, Пловдив. Вредност инвестиционог пројекта прелази 64 милиона лева. "Са укупном површином од 359.000 m2, логистички центар Кауфланд Бугарска је један од највећих на Балканском полуострву", саопштила је компанија. Намењен је непрехрамбеним производима и чуваће кухињске апарате, кућни текстил, одећу, канцеларијски материјал и друге предмете.

 • 09 april 2019У Београду, Србија, Microsoft је одржао форум о будућности малопродаје

  Дана 20. марта 2019. године у Београду, Србија, одржан је Microsoft Retail and Fast Moving Consumer Goods (FMCG) Industry Talk, на коме су основне теме биле у вези решења дигитализације и вештачке интелигенције у малопродаји, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Манифестацији, коју је организовао Microsoft, присуствовали су менаџери у трговини, производњи, ланцима снабдевања, маркетингу и другим пословним процесима. Најбоље праксе и лично искуство делили су међународни стручњаци из компаније Microsoft, као и регионалних партнерских компанија, укључујући Kentico, Tools Group, Getron и Prefixbox.

 • 04 april 2019Thales планира да до 2021. у Румунији запосли 1.000 инжењера

  Француска технолошка компанија Thales, која је отворила свој нови технолошки центар 21. марта 2019. године у Букурешту у Румунији, планира да до 2021. године запосли 1.000 софтверских инжењера, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. У румунској компанији има око 300 запослених. Инжењери у новом центру у Букурешту ће развијати и цивилне и војне пројекте, служећи глобалне клијенте компаније. Thales нуди технолошка решења у 5 различитих праваца: копнени транспорт, авијација, свемирска технологија, одбрана и сигурност.

 • 02 april 2019Седмица Роботике је одржана на Универзитету "Св. Ћирило и Методије" – Скопље, Македонија

  Од 18. до 23. марта 2019. године, Факултет електротехнике и информационих технологија (ФЕИТ) на Универзитету "Ст. Ћирило и Методије"- Скопље, Македонија, организује Недељу Роботике, поводом годишњице оснивања факултета пре тачно 60 година. Током Недеље Роботике одржани су различити тематски догађаји. Ученици основних школа, ученици средњих школа и ученици из свих образовних институција у земљи и иностранству имали су прилику да посете догађаје и постану део Недеље Роботике.

 • 28 march 2019Equinix отвара други центар података у Бугарској

  Очекује се да ће се 9. априла 2019. отворити други дата центар америчке компаније Equinix, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Инвестициони пројекат износи 19 милиона долара. До сада је нови SO2 центар пуштен у рад тестирањем различитих система и инфраструктуре. Налази се у насељу Дружбаа, Софија, на само километар од првог дата центра SO1. У почетку ће нова зграда, која ће користити 100% зелене енергије, понудити својим корисницима око 350 кабинета за опрему са могућношћу додавања још 1100 у наредним фазама пројекта.

 • 26 march 2019Кнауф Инсулатион ће инвестирати у фабрику минералне вуне у Србији

  Немачка компанија Кнауф Инсулатион уложиће 30 милиона евра у своју фабрику минералне вуне у Сурдулици, Србија. Нова инвестиција ће повећати капацитет фабрике за 20%, а обим производње бити ће већи од 55.000 т годишње, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Обновљена опрема у погону у Сурдулици биће још модернија и иновативнија и испуњаваће еколошке стандарде Европске Уније, који ће ступити на снагу 2021. године. Кнауф Инсулатион ушао је на српско тржиште 2005. године, добивши погон за производњу минералне вуне Вунизол.

 • 21 march 2019TMK Artrom Slatina планира да прошири своје производне капацитете

  TMK Artrom Slatina, румунска подружница руског произвођача челика ТМК, планира да прошири своје производне капацитете за 60%. Произвођач индустријских цеви пријављује 18% већи промет у 2018. него у 2017., сазнаје портал BalkanEngineer.com сас сајта Romania-Insider.com. До 2024. године, TMK Artrom Slatina планира повећање са 200.000 t индустријских цеви на 320.000 t годишње. У 2018, руска компанија је инвестирала 36 милиона долара, што није повећало производне капацитете, већ је повећало додату вредност. Средства су била усмерена на производе за топлинску обраду.

 • 19 march 2019Индустријска производња у Македонији је порасла

  За јануар 2019. године, индустријска производња у Македонији је порасла. У поређењу са прошлом годином за исти месец, производња је порасла за 12%, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk.У области снабдевања електричном енергијом и гасом, повећање је 50,8%. У прерађивачкој индустрији, повећање од 4% може се приписати већој производњи пића, дувану, текстилу, намештају, фармацеутским производима, металима, електричној опреми, машинама и опреми, моторним возилима, приколицама и полуприколицама.