Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

 • 23 january 2020Truck Expo 2020 уводи нове аутомобилске концепте у Бугарску

  Светски лидери у индустрији комерцијалних возила окупиће се на сајму Truck Expo 2020 у Пловдиву, у Бугарској, како би приказали најновије аутомобилске концепте и технологије. Четврто издање највеће изложбе камиона у земљи биће одржано од 11. до 13. јуна 2020. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора. На форуму ће се представити водећи брендови тешких и лаких комерцијалних возила, аутобуса и специјализованих возила, приколица и полуприколица, хидрауличних система, опреме и опреме.

 • 21 january 2020Македонија планира дигитализацију своје привреде и јавног сектора

  Северна Македонија бележи раст у свим секторима, као и историјски ниске стопе незапослености. Према речима министра финансија Нине Ангеловске, добри економски резултати могу се даље убрзати развојем дигитализације у земљи. Дигитална Македонија или Паметна Македонија визија је коју држава жели да створи у наредним годинама. У том циљу, земља већ сарађује са стратешким партнерима, попут Светске банке, на развоју инфраструктуре, изградњи професионалних вјештина и примјени дигитализације у економији, јавном сектору и друштву у целини.

 • 16 january 2020Бугарска компанија модернизује железничку пругу у Србији у вредности од 60 милиона евра

  Бугарска грађевинска компанија Трејс Група Холд потписала је уговор о модернизацији и санацији пруге Ниш - Брестовац у Србији. Вредност посла је 59,9 милиона евра. Пројекат суфинансирају Европска Унија и Влада Републике Србије. Наручилац је Министарство Финансија Републике Србије, са роком важења 1005 календарских дана. Бугарска компанија ће морати да изврши санацију железничке пруге од излаза нишке станице до улаза Брестовац у дужини од 23 км.

 • 14 january 2020Софтверска компанија отвара развојни центар у Северној Македонији

  Бугарска софтверска компанија ScaleFocus улази на тржиште Северне Македоније отварањем развојног центра у Скопљу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. У наредним годинама компанија планира да створи више од 300 радних места за софтверске професионалце који траже посао на међународним пројектима за клијенте широм света. Према речима директора компаније ScaleFocus Пламена Цекова, компанија је одлучила да инвестира у нови развојни центар у Скопљу, захваљујући успешној сарадњи са IT стручњацима из Северне Македоније последњих година.

 • 09 january 2020Продата је српска компанија за одржавање ваздухоплова Jat Tehnika

  Чешка компанија Avia Prime потписала је уговор о куповини српске компаније за одржавање авиона Jat Tehnika, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJEurope.com. Вредност уговора износи 10,3 милиона евра. Објекат, који је тренутно у власништву компаније Jat Tehnika, смештен на београдском аеродрому Никола Тесла, биће четврто место за подршку авионима компаније Avia Prime. Компанија такође послује на аеродромима у Љубљани (Словенија), Катовицама (Пољска) и Ржеву (Русија). Jat Tehnika основана је 1. јануара 2006. године, одвајајући се од компаније Jat Airways, која потиче већ 85 година.

 • 07 january 2020Предстоји изградња новог ветро парка у Србији

  Београдска компанија Maestrale Ring планира изградити велики ветропарк у северној Србији у близини Суботице, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJEurope.com. Вредност инвестиције могла би достићи 700 милиона евра. Ветрењаче ће се простирати на земљишту од 10.800 ha и произвешће 600 MW електричне енергије, довољно за снабдевање пола милиона домаћинстава. Локална општина посвећена је постављању неопходних путева око постројења, које ће користити не само извођачи радова већ и пољопривредници.

 • 03 january 2020Компанија за развој мобилних игара Playrix отвара канцеларију у Србији

  Playrix, један од највећих мобилних студија за развој игара на свету, отвориће канцеларију у Новом Саду у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Тим локалне компаније за играње Eipix Entertainment придружиће се новој филијали ове међународне компаније. Нови студио ће се фокусирати на развијање бесплатних висококвалитетних мобилних игара. Приступање српске компаније Eipix Entertainment компанији Playrix пружиће свом тиму могућност да ради на великим пројектима, да искористи нова знања и искуства, као и приступ глобалном тржишту.

 • 02 january 2020Започела је изградња пословног центра вредног 200 милиона евра у Румунији

  Globalworth Industrial започео је изградњу центра за пословни парк Constanța Business Park вредан 200 милиона долара у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Објекат ће бити највећи пословни центар у југоисточном региону земље. Бизнис парк се простире на парцели од око 100 ha у близини града Констанца. Пројекат ће обухватити изградњу индустријских и логистичких просторија, производних погона, интермодалног центра, пословних зграда и услужних простора, хотела и тржног центра. Грађевински радови биће настављени до 2024. године.

 • 19 december 2019ЕБРД са пројектом изградње соларног парка у Србији

  Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) ради на истраживању опција за производњу соларне енергије у српском граду Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Пројекат ће обухватити уградњу соларних колектора укупне површине 35.000 m2. Предвиђени објекат ће такође имати подземно складиште од 150 000 m3 за сезонско складиштење електричне енергије. Технологија ће омогућити употребу соларне топлотне енергије и у летњим месецима, када је она најдоступнија и у зимским месецима, а задржавајући вишак енергије у складишту.

 • 17 december 2019Македонија са Међународним сајмом енергетске ефикасности Renexpo

  Више од 50 међународних компанија из области енергетике, воде и чврстог отпада били су део међународног сајма Renexpo у Скопљу, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора. Манифестација се први пут одржава у Северној Македонији. Током дводневног сајма, који се одржао 3. и 4. децембра 2019., преко 10 презентатора и 1.500 стручњака учествовало је у округлим столовима, конференцијама и дискусијама. Већ реализовани и будући пројекти и иновативне технологије у сектору енергије, очувања воде и управљања отпадом представљени су током догађаја.