Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Lajme

 • 04 october 2023TAB MAK ka vënë në punë një impiant fotovoltaik për nevojat e veta në bazën e tij në Probishtip, Maqedonia e Veriut

  Me një investim prej 6 milionë eurosh në një sistem fotovoltaik, grupi TAB Sllovenia, lider në prodhimin e baterive, do të prodhojë 13,256 MWh energji elektrike në vit, që do të mbulojë rreth 25% të nevojave të kompanisë së saj TAB MAK në Maqedoninë e Veriut. BalkanEngineer ka mësuar .com nga biznisvesti.mk. Vënia në punë e centralit fotovoltaik u shënua me një ceremoni zyrtare në kompleksin e fabrikës TAB MAK në Probishtip, Maqedonia e Veriut, në praninë e Hristina Odjaklieska, zëvendësministre e mjedisit jetësor, Dragan Anastasov, kryetar i Komunës së Probishtipit dhe Gregor Presker. , Ambasadori i Sllovenisë në vend, Roman Buria, drejtor ekzekutiv i TAB Slloveni.

 • 30 september 2023Edicioni i një prej eventeve më të rëndësishme për agrobiznesin - AGROTECH Expo - do të mbahet në Shqipëri

  Nga data 18 deri më 20 tetor 2023, në Shqipëri do të mbahet edicioni i katërt i panairit ndërkombëtar AGROTECH Expo për bujqësinë, blegtorinë dhe hortikulturën. Ngjarja është ndër më të rëndësishmet në industri për vendin dhe organizohet nga Expocity Albania, mësohet BalkanEngineer.com nga faqja e organizatorëve. Panairi njihet si një platformë e rëndësishme për bashkëpunimin e biznesit ndërmjet të gjitha njësive në industrinë agrare – nga prodhuesi bujqësor, përmes furnitorit deri tek përdoruesi përfundimtar. Kjo është e mundur falë pranisë së aktorëve të vendosur kombëtarë, rajonalë dhe ndërkombëtarë nga sektorët: makineri bujqësore.

 • 27 september 2023Kompania e shërbimeve të biznesit EY lançon platformën e inteligjencës artificiale pas investimit prej 1.4 miliardë dollarësh

  Organizata globale EY, një nga liderët në fushën e shërbimeve financiare dhe administrative për bizneset, ka lançuar EY.ai - një platformë që ndërthur përvojën njerëzore dhe inteligjencën artificiale (AI). Në këtë mënyrë, kompania synon të mbështesë klientët e saj në procesin e transformimit dixhital të bizneseve të tyre përmes inteligjencës artificiale. Kjo është bërë e ditur nga kompania EY në Rumani. EY.ai përdor platformat kryesore teknologjike të EY dhe përvojën e gjerë të ekipit të kompanisë në planifikimin strategjik, transaksionet, taksat dhe më shumë. fusha duke i shtuar ato me një ekosistem të fuqishëm të inteligjencës artificiale (AI). Për këtë qëllim, EY investoi 1.4 miliardë dollarë amerikanë.

 • 25 september 2023Ka nisur një projekt për ndërtimin e një fabrike farmaceutike dhe një zone turistike pranë Sozopolit, Bullgari

  Komuna e Sozopolit, Bullgari, ka njoftuar nisjen e një projekti të madh investimi në fshatin Zidarovo, i cili përfshin një fabrikë farmaceutike, një kompleks ekonomik dhe një vend turistik, mëson BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Vlera e investimit vlerësohet në 40 milionë leva dhe konsiderohet një mundësi e shkëlqyer për zhvillimin e rajonit. Projekti i quajtur “Vedra Land” është rezultat i bashkëpunimit ndërmjet kompanisë farmaceutike Vedra International dhe prodhuesit Terra Pharmaceutical. Ai synon të kombinojë traditat e malit Stranxha me teknologjitë moderne në mënyrë që të promovojë një mënyrë jetese të shëndetshme të mbështetur nga vetitë natyrore kuruese.

 • 21 september 2023Orange Romania Group dhe Engie Romania nënshkruan një marrëveshje afatgjatë virtuale për blerjen e energjisë së rinovueshme

  Orange Romania Group, një nga ofruesit më të mëdhenj të internetit me brez të gjerë dhe shërbimeve celulare, ka nënshkruar kontratën e tij të parë vPPA (marrëveshje virtuale për blerjen e energjisë) me Engie Romania, furnizuesi kryesor i vendit me energji, i cili konsiston në blerjen virtuale të burimeve të rinovueshme afatgjatë. energjinë, mësoi BalkanEngineer.com nga Thediplomat.ro. Nëpërmjet marrëveshjes 6-vjeçare, Orange Romania do të mbulojë 30 GWh të nevojave vjetore për energji elektrike me energji të gjelbër nga teknologjitë diellore. Me nënshkrimin e vPPA, Orange dhe Engie Romania do të jenë partnerë në projektin e përbashkët që mbështet kompanitë Orange në Rumani.

 • 20 september 2023Shqipëria do të investojë 8.2 milionë euro në riparimin e kanalizimeve të Durrësit

  Qeveria e Shqipërisë njoftoi se i ka transferuar Bashkisë së Durrësit 892.5 milionë lekë (rreth 8.2 milionë euro) për të financuar koston e një projekti për rehabilitimin e sistemit të ujërave të zeza të qytetit bregdetar. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti përfshin aktivitete për rivendosjen e infrastrukturës së rrjetit të kullimit në zonën e Porto Romanos dhe sistemin e ujërave të shiut në zonat urbane. Infrastruktura e Durrësit pësoi dëme të konsiderueshme në tërmetin 6.4 ballë në nëntor 2019, duke e bërë rinovimin e rrjetit edhe më urgjent. Në vitin 2021, qeveria tha se do të akordonte një total prej 2 miliardë lekësh për financimin e rehabilitimit të sistemit të kullimit në Durrës, me rreth 1.1 miliardë lekë të siguruara tashmë në 2021 dhe 2022.

 • 18 september 2023Philip Morris do të investojë dhe do të krijojë 200 vende të reja pune në fabrikën e tij në Nish

  Me rastin e 20 vjetorit të privatizimit të Duvanska Industrija Nish, Philip Morris International (PMI) njoftoi një investim të ri në vlerë prej 100 milionë USD në Nish të Serbisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Serbianmonitor.com. Ky është një hap i rëndësishëm drejt realizimit të vizionit kryesor të kompanisë - "të ofrojë një të ardhme pa duhan". Me investimin në fabrikën e saj në Nish, kompania, e cila deri më tani atje ka prodhuar vetëm cigare tradicionale, do të nisë edhe prodhimin e linjës së re të produkteve të duhanit pa tym, të destinuara kryesisht për eksport. Falë objektit të ri do të hapen edhe rreth 200 vende të reja pune. Me investimin në fabrikën e saj në Nish, kompania, e cila deri më tani atje ka prodhuar vetëm cigare tradicionale.

 • 15 september 2023BMZ Group po ndërton një fabrikë të re baterish në Maqedoninë e Veriut me 775 vende pune

  Prodhuesi gjerman i baterive BMZ Group do të investojë 65 milionë euro (70.2 milionë dollarë) në hapjen e një fabrike të re në Maqedoninë e Veriut. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga Seenews.com. Grupi nënshkroi kontratë për realizimin e investimit me Administratën për Zona të Lira të Maqedonisë së Veriut (TIDZ) – organi qeverisës përgjegjës për zhvillimin e zonave të lira ekonomike në të gjithë vendin. Fabrika e re e prodhimit të baterive do të krijojë 755 vende pune, me Grupin BMZ që zhvillon dhe prodhon sisteme baterish të teknologjisë së lartë për një sërë aplikimesh, duke përfshirë mjekësinë, industrinë, lëvizshmërinë dhe ruajtjen e energjisë. Objekti i ri BMZ DOOEL Shkup do të bëjë prodhim masiv të produkteve të baterive.

 • 13 september 2023Tiziano Rodolfo Roseto është CEO i ri për Rumaninë i kompanisë së shërbimeve të burimeve njerëzore Gi Group

  Tiziano Rodolfo Roseto, Drejtor Kryesor Rajonal për Evropën Lindore i kompanisë lider të burimeve njerëzore Gi Group Romania, do të marrë pozicionin e CEO dhe Menaxher të Grupit nga 1 shtatori 2023, mësoi BalkanEngineer.com nga Romaniajournal.ro. Si i tillë, Z. Roseto do të marrë përsipër ekzekutimin e strategjisë lokale, e cila përfshin krijimin e partneriteteve strategjike, ofrimin e shërbimeve me cilësi të lartë për partnerët, si dhe zhvillimin e portofolit të shërbimeve dhe klientëve. Roseto iu bashkua ekipit të Gi Group 22 vjet më parë, dhe vitet e fundit mbante pozicionin e "Drejtorit Kryesor Rajonal - Evropa Lindore" i Gi Group Holding.

 • 11 september 2023Ficosota Food me një investim të madh në një fabrikë të re për prodhimin e "Bruschetti Maretti" pranë Shumenit, Bullgari

  Krasen Kyurkchiev, pronar i kompanisë bullgare për prodhimin e ushqimeve dhe kimikateve shtëpiake Fikosata, njoftoi një investim të madh në vlerë prej 30 milionë euro, falë të cilit do të ndërtohet një fabrikë e re në. Kompania në Shumen, Bullgari, BalkanEngieer.com u informua nga Capital.bg. Objekti i ri do të specializohet në prodhimin e Bruschetti Maretti dhe pritet të fillojë funksionimin në vitin 2025. Kjo do të jetë një tjetër sipërmarrje e shtuar në portofolin e Fikosota Food, me investimin që vjen pasi kompania ndërtoi një fabrikë të specializuar për prodhimin e vaferave nën markën 'My Motto' dy vjet më parë.