Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

 • 18 november 2019Компанија Bosch отвара нове канцеларије и лабораторије у вредности од 7 милиона евра у Румунији

  Немачки технолошки гигант Bosch је отворио нови пословни простор и испитне лабораторије у својој румунској фабрици у Трансилванији. Инвестиција је вредна 7 милиона евра. Изградња новог објекта компаније Bosch је започео марта 2018. године, а завршена је у септембру ове године. Канцеларије и испитне лабораторије, чија укупна површина износи 5700 m2, запошљаваће око 250 радника. Сврха инвестиције је обезбедити простор за нове пројекте који ће допринети дугорочном развоју постројења.

 • 14 november 2019Aero-East-Europe ће изградити фабрику авиона у Србији

  У марту 2020. године Aero-East-Europe започиње изградњу новог постројења за производњу авиона у Јагодини у централној Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJEurope.com. Очекује се да ће грађевински радови бити завршени у року од две године. Објекат ће се простирати на земљишту од 1,4 ha, које је компанија бесплатно добила од општине. Укупна површина фабрике, у којој ће се производити једномоторни лакии авиони, износиће 5000 m2. У почетку ће компанија запослити 50 радника, а у наредне три године биће запослено додатних 100-150 нових радника.

 • 12 november 2019Швајцарски произвођач отворио је фабрику у Скопљу, вредну 9 милиона евра

  Програмер сензорских решења Baumer отворио је нову фабрику за технолошки индустријски развој у зони Скопље 1, у Северној Македонији. Швајцарска компанија планира да уложи 9 милиона евра у овај пројекат у три фазе. До сада је компанија уложила 4,7 милиона евра у прву фазу, што укључује изградњу објекта од 4.000 m2смештеног на парцели од 19 000 m2, са производном површином од 2500 m2 и канцеларијама од 600 m2. Компанија Baumer планира да запосли ноњих 150 запослених у компанији, а укупно ће у будућности имати 500 запослених.

 • 06 november 2019Виа Експо је домаћин бизнис форума „БЕЗ хаварија“ 14. и 15. новембра у Бугарској

  "БЕЗ хаварија" је једини такав пословни форум у Бугарској, посвећен теми поузданог функционисања зграда и објеката. Форум ће окупити стручњаке и представнике из различитих индустрија који ће поделити корисна искуства и где ће се упознати са иновативним решењима. Форум "БЕЗ хаварија" ће укључивати дискусије о неоспорним предностима и потреби да се предузму проактивне акције уместо закасњених и лоше реаговајућих одговора у случају инцидената.

 • 04 november 2019Произвођач грађевинског материјала отвара две фабрике у Румунији

  Дана 31. октобра 2019. Године, званично су отворене две нове фабрике румунског произвођача лакова, боја и грађевинског материјала Daw Benţa, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. У овој компанији се производе полистирен и различити лепкови. Две фабрике су смештене у округу Муреш, Трансилванија. Грађевински радови на објектима започели су у августу прошле године. Својом новом инвестицијом од 6,5 милиона евра, Daw Benţa удвостручује производне капацитете својих производа са марком Caparol.

 • 30 october 2019Отворено ново постројење за хлађење и вентилацију у Србији

  Италијанска компанија Refrion отворила је врата нове фабрике за хлађење и вентилацију у Шапцу, у западној Србији. Компанија планира да запосли око 45 запослених до краја године. Италијански произвођач већ има дугогодишње искуство у Шапцу, а први пројекат је завршио 2007. Захваљујући доброј локацији у српском граду, опрема која ће се производити у новом погону биће извезена у земље Европске Уније. Према генералном директору компаније Refrion, тренутно се у производном погону налази 20 запослених, чији се број очекује до краја године на 40-50.

 • 28 october 2019ЕБРД даје милион евра за улагање у зелену енергију у Македонији

  Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) ће финансирати пројекте у вредности од милион евра за зелену енергију у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Средства ће бити усмерена на побољшање енергетске ефикасности стамбених зграда, смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и побољшање квалитета живота домаћинстава. Финансирање ће се обезбедити преко ProCredit банке Македонија. Корисници ће бити домаћинства, стамбена удружења и услужне компаније које планирају да улажу у пројекте енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

 • 23 october 2019Отворена је прва школа програмирања Logiscool у Бугарској

  Прва Logiscool школа, која нуди курсеве и кампове за програмирање, логичко и алгоритамско размишљање, отворила је своја врата у Бугарској. Образовни центар је погодан за децу од 6 до 18 година. Школа има своју образовну платформу и наставни план и програм који су у потпуности прилагођени узрасту ученика. На основу повратних информација од студената који су већ завршили своје усавршавање, модерна платформа се стално надограђује од стране ИТ професионалаца и наставника. Logiscool је мађарски ланац образовних школа који је у периоду од 5 година успео да нађе место у 13 земаља на три континента.

 • 21 october 2019Румунске осигуравајуће компаније су роботизирале своје радне процесе

  Две највеће румунске осигуравајуће компаније, Groupama и Asirom, почињу роботизовати своје радне процесе, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Пројекат се реализује у партнерству са компанијом UiPath, водећим достављачем решења за аутоматизацију. Иновативни приступ помоћи ће обе компаније да уштеде око четвртине времена које њихови запослени користе за обављање различитих рутинских задатака. Да би то постигли, роботи ће вршити испуњавање образаца и преузимати од клијената потребна документа за издавање полиса.

 • 16 october 2019Србија ће градити постројење за производњу електричне енергије из отпада

  Међународни конзорцијум уговорио је са Европском банком за обнову и развој и Међународном финансијском корпорацијом финансирање пројекта изградњу постројења за енергију из отпадака у Србији. Инвестиција је вредна 300 милиона евра. Износ ће се користити за пројектовање, изградњу и пуштање у погон постројења за производњу снаге 103 MW. Пројектом је предвиђена и изградња постројења за рециклажу отпада од 200.000 тона годишње. То ће омогућити затварање једне од највећих европских депонија које и даље делују, која се налази у близини главног града Београда.