Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

 • 18 june 2018У Софији, Бугарска одржано је VII издање манифестације Balkan Light

  Од 4. до 6. јуна у Софији, Бугарска, одржана је VII балканска конференција о осветљење - Balkan Light 2018, чији је организатор Бугарски национални комитет за Осветљење (БНКО). BalkanEngineer.com је био један од главних медијских партнера овог догађаја. Службени почетак конференције и пленарно предавање је одржао господин Красимир Велинов, председник бугарског Националног комитета за Осветљење. Почетни извештај и добродошлицу гостима је упутио проф. Др Ерки Иконен (Prof. Dr. Erkki Ikonen), потпредседник Међународне комисије за расвету.

 • 13 june 2018Завод за ауто делове ће отворити компанија ZF Grоuр у Панчеву

  Немачка компанија ZF Frіеdrісhѕhаfеn / ZF Grоuр/ ће инвестирати 85 милиона евра у изградњу фабрике за производњу ауто делова за електричне аутомобиле у Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Погон ће бити изграђен у северној индустријској зони у Панчеву на површини од 10,8 ха, а он ће у почетку запошљавати око 540 радника. У њему ће се производити осовине са електричним погоном, електромотори, електроника за мењач, механичка електроника, као и микро прекидачи.

 • 11 june 2018Највећа фабрика мотора у Румунији отворила је своја врата

  Dana 24. маја 2018. године у румунском граду Стефанешти, у округу Аргес, отворена је највећа фабрика мотора у држави, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Неколико десетина милиона евра су уложени у погон међународне корпорације Nidec, водећег произвођача електромотора. Јапанска Nidec група започела је своје пословање у Румунији када је пре две године купила фабрику аутомобила "Ана-ИМЕП" од локалног инвеститора. До сада је у фабрици у месту Стефанешту радило 500 радника, али се очекује, да ће за две године тај број достићи више од 1000.

 • 06 june 2018Festo ће производити stepper и серво моторе у својој фабрици у Софији, Бугарска

  Међународна компанија Festo, лидер у решења за аутоматизацију, уложиће у нови производни погон у свој трећи погон у главном граду Бугарске Софији, сазнаје портал BalkanEngineer.com из компаније Festo Производња, део структуре технологије одржавања предузећа. Пројекат је вредан 50 милиона лева и нова јединица ће производити stepper и серво моторе. У вези са проширењем пословања, Festo Производња ће такође повећати свој људски капитал.

 • 04 june 2018Македонија је издвојила средства за канализацију у 6 општина

  Македонија обезбеђује средства за израду техничке документације и изградњу канализације и третмана отпадних вода у шест општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Macedonian Information Agency (MIA). Уговори о финансирању са Министарством животне средине и просторног планирања Македоније већ су потписали градоначелник града Скопља и општина Битољ, Шуто Оризари, Берово, Тетово, Липково и Врапчиште. Средства се додељују на основу овогодишњег програма за инвестиције за заштиту животне средине, који обухвата укупно 42 пројеката у 36 општина.

 • 30 may 2018Петрохемија поново покреће производњу у својој фабрици у Панчеву

  Један од највећих петрохемијских предузећа у Србији Петрохемија је обновила производњу операције у фабрици у Панчеву након завршетка планираних активности одржавања. Водећи српски произвођач петрохемијских и нафтних деривата, поново покреће своје производне активности у Панчеву 10. маја ове године, након завршетка неколико реновирања пројеката, који имају за циљ повећање енергетске ефикасности објекта. Завршени су ремонти на постројењима за размену топлоте Т-15 и резервоара за етилен ТК-1101 А.

 • 28 may 2018"Дани воде" одржаће се 30. и 31. маја 2018. године у Нишу

  Удружење за заштиту водних ресурса у Јужној Србији (WASS) организовала за другу годину за редом, специјализовану изложбу "Дани воде", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из бугарско удружење вода (БАВ). Међународни форум о водама, опреми и пратеће конференција ће се одржати од 30. до 31. маја 2018 у граду. Ниша, а међу учесницима ће бити и компаније ETI и Grundfos. На манифестацији "Дани воде" ће се састати домаће и стране компаније, а међу циљевима изложбе су представљање идеја и резултата.

 • 22 may 2018Hellenic Petroleum додељује стипендије за македонске студенте

  Већ другу годину, студенти из Македоније ће моћи да добијају стипендије из компаније Hellenic Petroleum за постдипломске студије у Грчкој, сазнаје портал. У 2017. Hellenic Petroleum Group - највећа енергетска групација у Грчкој и региону, потписала је споразум о трогодишњој сарадњи са грчким универзитетима у Пиреју и Криту. Део тога је програм стипендија за студенте Машинског, Технолошко - металуршког и математичког факултета у кампусу на Криту, као и правног и економског факултета у Пиреју.

 • 21 may 2018Аптив Пакард инвестира у изградњу фабрике у Лесковцу

  Аптив Пакард ће инвестирати 25 милиона евра у изградњу фабрике за производњу каблова за аутомобилску индустрију у Лесковцу, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта ekonomski.mk. У фабрици, чија је изградња већ почела у Зеленој зони у северном делу града, посао ће добити више од 1000 радника у 2019., док је у 2020. очекује се њихов број порасте до 2 000. Само у овој години ће бити запослено око 280 људи, који су већ обучени у Новом Саду, Румунији и Пољској, где је корпорација поседује фабрике. Компанија очекује да се производња у новој фабрици повећа у складу са наруџбинама и да плана рада буде испуњен.

 • 16 may 2018ЕКО Бугарска ће у 2018. години уложити скоро 9 милиона евра

  Грчка нафтна компанија Hellenic Petroleum ће проширити своје пословање са бензинским станицама ЕКО у Бугарској инвестирајући између 8 и 9 милиона евра у 2018. години, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Нellenic Petroleum је једна од водећих енергетских компанија у региону, а у Бугарској ради 86 бензинских пумпи и четири нафтна базена са укупно 1.200 запослених. Њени планови за лидерство су да открију више локација на кључним локацијама широм земље. Од почетка године, у Бугарској су отворене две нове ЕКО локације.