Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

 • 17 april 2024Visteon је отворио високотехнолошку лабораторију за тестирање аутомобилских технологија у Бугарској

  Visteon, водећи глобални добављач иновативних аутомобилских технологија, званично је отворио прву бугарску високотехнолошку лабораторију за тестирање аутомобилских технологија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Инвестиција је већа од 10 милиона долара, а у њој ће бити ангажовано више од 70 висококвалификованих бугарских специјалиста.

 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC планира стратешку инвестицију на албанском острву Сазан

  Америчка компанија Atlantic Incubator Partners LLC изразила је интересовање за изградњу туристичког насеља на острву Сазан у Албанији, што је у складу са стратешким циљевима земље за унапређење туристичке инфраструктуре и привлачење страних инвестиција, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА.

 • 11 april 2024Српска покрајина Војводина улаже 7,3 милиона евра у постројење за пречишћавање отпадних вода

  Аутономна покрајина Војводина саопштила је да је потписала уговор о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у северном граду Врднику, сазнаје портал BalkanEngnieer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат је вредан 850 милиона динара (7,3 милиона евра).

 • 09 april 2024Холандија је највећи страни инвеститор у Албанији за 2023. годину са инвестицијама од 300 милиона евра

  Холандија се 2023. године етаблирала као водећи инвеститор у Албанији са инвестицијама вредним 300 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Овај значајан раст у односу на претходну годину наглашава растуће интересовање холандских компанија за албанско тржиште. Према подацима АТА (Албанске телеграфске агенције), холандске компаније су активне у кључним секторима албанске привреде, а енергетика је водећа област са највише страних улагања.

 • 05 april 2024Произвођач електричних компоненти Noark Electric отворио је регионални логистички центар у Румунији

  Noark Electric Romania, подружница глобалног лидера у производњи електричних апарата и електронских уређаја Noark Electric, отворила је модеран логистички центар у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта romania-insider.com. Стратешки лоциран у близини Букурешта, центар оличава најсавременију технологију и напредни систем управљања складиштем, обезбеђујући брзе испоруке за партнере и дистрибутере. Са изузетним смањењем времена испоруке од 50%, нови логистички центар Noark служиће не само локалном тржишту већ и другим балканским земљама.

 • 03 april 2024Иновативна технологија управљања отпадом бугарске компаније Елфи Тех биће имплементирана у САД

  Бугарска високотехнолошка компанија Елфи Тех, у партнерству са румунском фабриком Петал и америчком компанијом E-Ficient Solutions LLC, представила је иновативну технологију за решавање растућег проблема опасног медицинског отпада у Сједињеним Државама. Ову информацију сазнаје портал BalkanEngineer.com научи са сајта Divident.eu. Иновација обећава да ће револуционисати начин на који се овим отпадом управља и обрађује, уз побољшање еколошке ситуације. Постројења, позната као „Постројења за електропиролизу за коришћење отпадних угљоводоника“, имају иновативну технологију заштићену са четири патента компаније Елфи Тех.

 • 01 april 2024Lidl Stiftung & Co, шири своје пословање у Србији са трећим логистичким центром у Београду

  Lidl Stiftung & Co, популарни немачки дисконт, планира да додатно ојача своје пословање у Србији оснивањем трећег логистичког центра – овог пута у Београду, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Амбициозни пројекат, који покрива огромну површину од 51,55 ha на периферији српске престонице, наглашава посвећеност компаније повећању оперативне ефикасности и јачању мреже ланца снабдевања у региону. Детаљни просторни план који је дало Градско веће Београда пружа увид у стратешки развој малопродаје, за који се очекује да ће значајно ојачати логистичке могућности Лидла у Србији.

 • 28 march 2024Румунски пољопривредни произвођач Нороферт гради фабрику у САД са инвестицијом од 250.000 евра

  Нороферт, водећи произвођач пољопривредних сировина у Румунији, улази у САД са инвестицијом од 250.000 евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-insider.com. Компанија, коју је 2000. године основала породица Попеску, бави се и истраживањем у области регенеративне пољопривреде, а њено ширење на америчко тржиште је стратешки потез за реплицирање успешног модела из Румуније.

 • 26 march 2024Кинеска компанија улаже 35 милиона евра у погон за производњу ауто делова у Бугарској

  Кинеска компанија Shanghai Unison Aluminium Products Co. најавила је улагање од око 35 милиона евра за изградњу фабрике за производњу ауто делова у привредној зони Тракије на територији општине „Марица“, село Радиново, Бугарска, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Forbesbulgaria.com. Вест о пројекту потврдила је извршна директорка „Економске зоне кластера Тракија“ Катја Стајкова. Изградњу новог погона изводиће бугарска компанија Сиенит, а процес би требало да почне до краја априла ове године. Фабрика ће се простирати на 11.000 m2 и очекује се да ће отворити између 150 и 200 нових радних места.

 • 22 march 2024Бугарски стартап из области роботике Smart Farm Robotix добио је бесповратни кредит од ЕУ у износу од 2,4 милиона евра

  Дана 1. марта ове године, бугарски стартуп за роботику Smart Farm Robotix најавио је пријем кредита у износу од 2,4 милиона евра од Европског савета за иновације (EIC), сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Bnnbreaking.com. Средства су намењена за даљи развој револуционарног робота за уклањање корова на соларни погон и вештачком интелигенцијом (AI) који обећава да ће револуционисати пољопривредне праксе. Робот за плевљење корова представља скок у пољопривредној технологији, рјешавајући критичне изазове са којима се суочавају фармери широм свијета.