Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

 • 21 february 2018Rast novih firmi učesnica Bulgarian Building Week

  Izložbi posvećenoj energetskoj efektivnosti, ekologiji i funkcionalnosti pridružuje se Udruženje profesionalnih uređivača zelenih površina u Bugarskoj. Građevinarstvu je potreban dom. Platforma koja nudi pravilna rešenja za biznis i racionalne ideje za stan. Od 7. do 10. marta održaće se 18. po redu izdanje afirmisane i jedine prolećne izložbe građevinarstva kod nas za 2018. godinu – Bulgarian Building Week, сазнаје портал Ваlkanengineer.com од организатора. Izložba će se održati u Inter Expo Center-Sofia. Mesec dana pre njenog početka organizatori su utvrdili da će biti 55 novih firmi učesnica. Na taj način zadržava se trend pozitivnog rasta izložbe Bugarska građevinska nedelja.

 • 21 february 2018Аустријска компанија отвориће фабрику за производњу каблова у Србији

  Аустријска компанија за електронику и електро-механичка решења Egston System Electronics започела је отварање фабрике каблова у Панчеву на северу Србије, сазнаје BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Egston System Electronics намерава производити кабловске компоненте за машине намењене грађевинској индустрији у фабрици у Панчеву. Нова установа отвориће 100 нових радних места, са приоритетом ка женама. Сви запослени ће такође добити обуку.

 • 19 february 2018Смањује се емисија CO2 у бугарској индустрији

  Бугарска ће се кретати ка ограничавању емисије угљен-диоксида (CO2) у индустрији. То је постало јасно након што је Европски парламент одобрио нацрт директиве за строжија ограничења емисије CO2, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Овај корак такође ће покренути имплементацију Париског споразума о климатским променама. Промене у законодавству односе се на трговање емисијама емитираних гасова са ефектом стаклене баште. "Бугарска је једна од десет држава у Европској Унији, која има приходе значајно испод просека и биће помогнута из Фонда за модернизацију у време преструктурисања ка економији са ниским нивоом угљен-диоксида", рекао је инж. Петар Курумбашев.

 • 14 february 2018Македонија и Турска јачају своју економску сарадњу

  Македонија и Турска ће појачати економску сарадњу и размену добара, која је расла током последњих неколико година и наставља позитиван тренд, сазнаје портал BalkanEngineer.com од Македонске информативне агенције (МИА). Одлука да се ојача сарадња између две земље је узета од стране Заједничког комитета за праћење Споразума о слободној трговини, који су потписали македонски министар економије Крешник Бектеши (Kreshnik Bekteshi) и његов турски колега, Нихат Зајеки (Nihat Zayekci). Двојица министара су се сложили земље да се формирају екипе стручњака за задатак да модернизује Споразума о слободној трговини.

 • 12 february 2018Румунски оператер електричне мреже ће добити 27 милиона евра од ЕК за нов далековод

  Оператер преносног система у Румунији – Transelectrica, добиће 27 милиона евра средстава од Европске Комисије за изградњу новог далековода, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Далековод ће бити изграђен између градова Црна Вода (Cernavoda) и града Сталпу (Stâlpu), округа Добруџа – снега 400 kV. Далековод „Црна вода - Сталпу“ ће допринети повећању капацитета међусобног повезивања између Румуније и Бугарске, а укључиће и ветроенергију из пројеката имплементираних у Добруџи.

 • 07 february 2018Електропривреда Србије пушта у рад два турбина у ХЕ "Зворник"

  Српска Електропривреда Србије (ЕПС) је пустила у рад турбине А1 и А2 у ХЕ "Зворник" након што су биле модернизоване, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија улаже 70 милиона евра у пројекат ремонт турбина, чиме се повећава снага хидроелектране са 15 MW. Пројекат је реализован од стране немачке фирме Voith Hydro и финансиран из кредита Немачке развојне банке KfW. Компанија планира да почне рад на турбини А3 следеће године.

 • 05 february 2018O2 Challenge је прикупио иновативне предлоге пројеката за чистији ваздух

  Иновативне идеје и решења, укључујући и ограничавање загађења ваздуха и елиминисање извора емисије су међу најбољим достављених пројектима, достављених за поступак оцењивања по процедури О2 Challenge, која је део Фонда за иновације и технолошки развој (Fund for Innovations and Technology Development), сазнаје портал BalkanEngineer.com од Македонске информативне агенције (MIA). Евалуација предлога пројеката у оквиру поступка је поверена комисији експерата и реализација одобрених пројеката ће почети најмање 12 месеци након потписивања уговора.

 • 31 january 2018Румунска компанија конструира локомотиву за подручја са негативним температурама до -50 степени

  Локални румунски произвођач електричних возова и локомотива Softronic Craiova конструисаће локомотиве, које се могу користити у подручјима са екстремно ниским температурама до -50°С, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Локомотива, назива Transmontana 031, имаће шест асинхроних мотора, вучне снаге до 3000 t, која може достићи брзине изнад 200 km/h. Све локомотиве Transmontana, које ће компаније произвести у будућности ће бити засноване на моделу 031.

 • 29 january 2018Coca-Cola ће отворити нови ИТ центар за развој пословних решења у Софији, Бугарска

  Компанија Coca-Cola отвориће развојни центар за информационе технологије, који ће се налазити у Софији, главном граду Бугарске, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Центар ће испоручивати високо ефикасна пословна решења на глобалном нивоу, са фокусом на Европу, Блиски исток и Африку (ЕМЕА). Главне активности биће усмерене на софтверска решења за системску анализу и развој софтвера (SAP), анализу података, мобилне апликације, обуку, роботику, инфраструктуру и информациону сигурност и технолошка решења за маркетинг, финансијске и техничке функције компаније.

 • 24 january 2018Америчка компанија инвестира у енергетику и пољопривреду у Румунији

  Америчка компанија PHI Group потписала је Меморандум о разумевању са румунском компанијом почетком 2018. за изградњу индустријског парка, електричну централу за когенерацију и најмање 10 хектара еколошких стакленика у централном региону Трансилваније, Румунија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Ове две фирме ће формирати компанију, изградиће дузеће ће градити електрану на гас од 50 MW, а стакленици ће се користити за еколошку пољопривреду и узгој биља за примену у медицини.