Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

 • 12 august 2022Филкаб: Очекујте "премијеру" нових ултра ефикасних LED лампи Philips у нашим продавницама врло брзо

  Повећање енергетске ефикасности је све важније за сваку зграду, без обзира на намену. Међутим, у савременој динамици тржишта све више добија примарни значај. Свесни тога, стручњаци из компаније Филкаб - проверене комерцијалне, производне и инжењерске компаније, улажу у своју палету производа најновије и енергетски ефикасне технологије у области електротехнике и енергетике. Због тога ће се врло брзо у малопродајним објектима компаније наћи нове ултраефикасне LED лампе компаније Philips класе А. Које су њихове предности, сазнајте у наредним редовима.

 • 05 august 2022Т и Д Инжењеринг: Пружамо ефикасно и безбедно радно окружење низом прилагођених техничких решења

  Т и Д Инжењеринг је проверена компанија која се бави инжењерингом, производњом и трговином у индустријском сектору и енергетици, а има мисију кроз своје пројекте да повећа ефикасност и конкурентност својих купаца и партнера. Професионалност и компетентност стручњака компаније су основа њеног дугогодишњег искуства, традиције и тежње за развојем. Компанија је уско специјализована за инжењеринг услуге и производњу индустријске електронике.

 • 29 july 2022Праксу, стипендије и успешан почетак каријере је предловила компанија Теси студентима ТУ - Варна

  Крајем јуна ове године студенти машинских смерова на Техничком универзитету - Варна (ТУ - Варна) посетили су производни погон водеће компаније Теси у Шумену. „Било нам је задовољство дочекати овако амбициозне и знања жељне младе таленте који су одабрали технички сектор као своју каријеру. Код нас, у компанији Теси, не само да су се дотакли стварног процеса рада, већ су се и упознали са изузетним могућностима које нудимо за њихов будући развој“, изјавили су за портал Balkanengineer.com.

 • 28 july 2022Либхер-Хаусгерете Марица: „Поред температуре, светлост је такође одлучујући фактор за квалитет вина"

  У чланку „Знамо ли да чувамо вино да бисмо у њему ’открили истину’?“ Погледајте савете Лиебхер-Хаусгерете Марица“ Рекли смо вам како на квалитет и дуговечност вина утиче температура и на којим степенима је најбоље чувати флашу вина да би се дуже одржало. Данас настављамо са темом, овог пута обраћајући посебну пажњу на светлост као фактор који утиче и на то колико ће вино трајати у боци коју смо пажљиво оставили у складиште. Рећи ћемо вам више о предностима које нуде хладњаци за вино једног од лидера у производњи беле технике.

 • 22 july 2022Телетек Елецтроникс: “Наша компанија је јача и смелија него икад, а наш нови лого и визија бренда то доказују“

  Више од деценије сведоци смо бурног процеса изградње и пуштања у рад нових објеката – стамбених и јавних. Упркос томе што су годинама пролазили кроз различите тржишне изазове, стопе раста и данас задржавају своју отпорност. Међу неопходним условима за пуштање у рад, као и за нормално и безбедно функционисање било које зграде је и присуство алармно-безбедносних и противпожарних система, а један од најозбиљнијих европских произвођача у овој области је компанија Телетек Електроникс.

 • 14 july 2022РАИС: Са поносом објављујемо да је наш пројекат за машину за вертикално bruewe са 8 вретена званично награђен

  РАИС је проверена компанија чија се производна база налази у Пазарџику. Делатност се односи на производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. Лидер је на Балкану и у Европи са дугогодишњим искуством у области машинства. „Наши клијенти не добијају само машине и опрему, ми им обезбеђујемо прилагођени производ заснован на њиховим специфичним потребама. Припремамо комплексна решења за процену времена производње, алате, пуштање у рад, обуку и постпродајне услуге свих врста CNC машина за обраду метала.

 • 12 july 2022Припремите се за зиму током најтоплијег лета са метеоролошким станицама МЕТЕО-200 за мерење масе

  Унисист Инжењеринг је етаблирана производна, инжењерска и трговачка компанија са дугогодишњим искуством у развоју и производњи уређаја и система за аутоматизацију. Компанија има квалификован тим стручњака и најсавременије технологије, а визија будућности компаније Унисист Инжењеринг је везана за стално повећање квалитета понуђених производа и услуга. Асортиман метеоролошке опреме компаније укључује и посебне модуле који пружају информације о снежном покривачу.

 • 05 july 2022SpaceCAD: Кроз наша специјална софтверска решења за CNC машине, надокнадићете раст цена обраде метала

  У улози водећег добављача и систем интегратора софтверских и хардверских решења за пројектовање, индустријску аутоматизацију и роботе, SpaceCAD је посебно представио читаоцима портала Balkanengineer.com најважније предности индустријског софтвера DNC 5000, MDC 4000 и Siemens NX CAM у њиховој примени у производњи са CNC машинама. „Компензација раста цена метала, електричне енергије и сировина за производњу могућа је побољшањем ефикасности CNC производње. Овако амбициозан захтев може се реализовати управо помоћу софтвера за управљање“, коментаришу из компаније.

 • 01 july 2022И ове године компанија Tesy најављује иновације „Made in Bulgaria” током престижне међународне изложбе МСЕ

  Милано од 28. јуна до 6. јула постаје излог, али не модних бутика, већ решења и производа из сектора грејања, вентилације, климатизације и обновљивих извора енергије. Већ је у току 42. издање сајма грађевинских инсталација које повећавају комфор потрошача - МСЕ, а међу учесницима је и лидер производње Tesy. Компанија, специјализована за развој бојлера и кућних апарата, поново представља своје најновије производе светској заједници, сазнаје портал Balkanengineer.com од екипе компаније Tesy.

 • 29 june 2022Инж.Антонова и инж.Најденова из компаније Телетек Електроникс: Прецизност за дијалог и изненађујуће женске идеје

  Иницијатива посвећена Међународном дану инжењера – 23. јуна, дочекала нас је са две инспиративне даме, део висококвалификованог тима компаније Телетек Електроникс, водећег балканског произвођача алармне и противпожарне опреме. Инжењер Данијела Антонова и инжењер Маја Најденова посебно су говориле о љубави према егзактним наукама, женској прецизности и оповргавању стигме да жене не могу бити добри инжењери. Ово је мој свесни избор везан за моју љубав према математици и науци.