Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

 • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

  У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

 • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

  Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

 • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

  „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

 • 08 december 2021Т и Д Инжењеринг: „Тражимо иновативне начине да побољшамо дизајн и развој енергетске инфраструктуре“

  Основни задатак компаније је да својим купцима понуди производ који испуњава њихове захтеве, у потпуности усклађен са међународним стандардима и нормама, и по разумној цени. „Имамо иновативне индивидуалне системе управљања за железничке станице, производне процесе, системе за праћење соларних и ветроелектрана. Трудимо се да активности које обављамо увек буду обављене квалитетно и на време, са високим нивоом прецизности и коректности“, коментаришу за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

  РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

 • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

  Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

 • 22 november 2021Телетек Електроникс гради нову базу у Софији како би развио потенцијал својих производних и развојних активности

  Лидер у производњи алармне и противпожарне опреме, компанија Телетек Електроникс, направио је још један корак напред у свом развоју. Бугарска компанија започела је изградњу своје нове зграде у Софији, који се налази се у НΠЗ Војна Рампа и биће смештена производна и административна база компаније. За удобност тима компаније Телетек Електроникс биће уређена башта, простори за рекреацију и спорт, као и трпезарија. Поред тога, зграда је носилац сертификата о улагању класе А Министарства привреде.

 • 18 november 2021Liebherr најављује своје иновације у кућним апаратима. Постаните део мотивисаног тима компаније у Пловдиву

  Огранак компаније Liebherr за кућне апарате, компанија Liebherr-Hausgeräte, поново одушевљава своје купце иновативним решењима. То се догодило од 18. do 23. септембра ове године на изловбеном салону Architekturwerkstatt 2021 у немачком граду Lene. Иновативни производи овог огранка за 2022. годину представљени су на површини од преко 300 m2. Детаље о учешћу компаније Liebherr-Hausgeräte сазнали смо од тима бугарске производне компаније Либхер-Хаусгерете Марица.

 • 16 november 2021Таурус-93: Савремене технологије и добра база кључни су за квалитет и ефикасност производње

  Данашња технологија се развија изузетно брзим темпом. Старе технологије се побољшавају и улазе потпуно нове. Мења се и производња предњих плоча и тастатура. Више од двадесет година пловдивска компанија Таурус-93 развија успешну производну активност у области електронике, задобијајући поверење својих купаца високим квалитетом произведених предњих плоча и тастатура. "Наш главни приоритет је управо квалитет наших производа, а то је незамисливо без улагања у савремену производну опрему", коментаришу за BalkanEngineer.com из оже компаније.

 • 12 november 2021Троосни вертикални центар, токарилица са два вретена и уздужни стругач показали су из компаније РАИС на MachTech

  На изложби MachTech&InnoTech 2021, која је одржана од 14. до 17. септембра ове године, учествовала је водећа бугарска компанија за производњу и рециклажу машина за резање метала и обраду метала РАИС. Руководилац компаније, инж. Нишан Буздигјан је учествовао на Међународној конференцији "Изазови трансформацији индустрије", која се одржала у оквиру изложбе и представила тему "Нови трендови у обради метала". Наш тим је био део догађаја и данас ћемо вам рећи више о машинама које је представила етаблирана бугарска компанија.