Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

 • 13 january 2021Т и Д Инжењеринг са бројним успешно реализованим пројектима за изградњу SCADA система

  Т и Д Инжењеринг нуди широк спектар услуга у области енергетике, електротехнике, аутоматизације и електронике. Једно од главних подручја у којем послује је дизајн, имплементација и одржавање аутоматизованих SCADA система. „SCADA је архитектура контролног система која укључује рачунаре, комуникационе мреже података и графички кориснички интерфејс за управљање и оперативне процесе и пројекте“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније Т и Д Инжењеринг.

 • 04 january 2021Телетек Електроникс системи за дојаву пожара обезбеђују противпожарну сигурност у погону Луфтханза Техник Софија

  „Модерни погон компаније Луфтханза Техник Софија налази се на аеродрому у Софији и истовремено може да сервисира до 8 ускотрупних летелица за ремонт и одржавање, као и 1 летелицу у прамчаном положају за рад на системима у кабини“, објашњено је за портал BalaknEngineer.com из Телетек Електроникс. Велики изазов за компанију су врло високи плафони у хангарима, који досежу места до 30 м. То захтева изградњу система цевовода, за чију уградњу је потребна специјализована опрема и искусно особље.

 • 22 december 2020IMI Бугарска је поново лидер међу произвођачима иновација. Компанија је освојила награду True Leaders

  „Следеће године, IMI Бугарска је међу компанијама проглашеним„ правим лидером “током овогодишњих додела награда True Leaders, које је ICAP Bulgaria осми пут уручила у децембру“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из тима водећег произвођача аутомобилске електронике у Бугарској. Од 2018. године IMI Бугарска послује ван земље преко свог одељења IMI Србија са седиштем у Нишу. Погон је први у региону који производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријске примене.

 • 17 december 2020TESY Modeco Cloud - паметни бојлер који ваше навике учи брже од вашег партнера

  Паметан је, модеран, модеран и научи ваше навике за мање од недељу дана. Не, не говоримо о човеку из снова, већ о необичном бојлеру, који се одликује изузетном енергетском ефикасношћу и паметним карактеристикама. „Електрични бојлери Modeco Cloud омогућавају контролу над Интернетом било где у свету путем мобилне апликације тесиЦлоуд, доступне и бесплатне за све кориснике Андроида и iOS-а“, изјавио је доказани бугарски произвођач Теси за портал BalkanEngineer.com.

 • 07 december 2020B2N: 3D штампање и Ultimaker мењају правила игре у прехрамбеној индустрији

  Због динамике потражње и понашања потрошача, произвођачи хране и пића морају бити флексибилни и прилагодљиви како би успели у конкуренцији. Данас ћемо вас, уз помоћ основане бугарске компаније B2N, упознати са једним од лидера на тржишту који користи Ultimaker технологију за смањење трошкова. Gerhard Schubert штампа прилагођене алате за своје машине за паковање хране, које испоручује неким од највећих имена у прехрамбеној индустрији.

 • 25 november 2020Бржа реакција у случају пожара са Оbserver-ом - решењем за контролу ватродојавних система Телетек Електроникс

  Да ли тражите сигурност и поузданост у управљању алармним и противпожарним системом различитих пословних, индустријских, комерцијалних и стамбених локација? Верујте у доказано високо ефикасно и исплативо решење Оbserver за интегрисано управљање и локално надгледање система за дојаву пожара Телетек Електроникс. Оbserver је дизајниран за локално надгледање адресабилних система за дојаву пожара Телетек Електроникс - Iris, Iris Pro и Simpo, укључујући алармне системе - Eclipse и Bravo.

 • 19 november 2020SpaceCAD: Добродошли на вебинар на тему: Симулирајте брзином којом конструишете! Сазнајте све о Altair SimSolid-у

  „Altair, водећи светски добављач технологије структурних анализа, организује бесплатан, виртуелни догађај који ће се одржати 24. новембра 2020. у 13:00. Међу највећим светским произвођачима, као што су Jaguar Land Rover, General Motors, Andron Handling, Brompton Bicycle и Whirlpool, поделиће искуства и примере из свог рада. Добродошли да се и сами уверите у могућности јединствене технологије Altair SimSolid, засноване само на CAD подацима“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније SpaceCAD.

 • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

  Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

 • 11 november 2020Напредне дигиталне технологије и иновације у 3D штампи - фокус у развоју B2N-а

  Тим портала BalkanEngineer.com имао је задовољство да учествује на дану отворених врата „B2N Your 3D Partner“, који се одржао у просторијама једног од пионира у 3D технологији у нашој земљи, компаније B2N. „Своје пословање развијамо у три области - продаја и испорука машина за 3D штампу, анализу и консалтинг, и на крају, али не најмање важно - ми смо средиште за дигиталну производњу“, рекли су из компаније. А шта је било у фокусу догађаја, сазнаћете у следећим редовима.

 • 05 november 2020Упознајте се са бојлера са бафером за инсталацију грејања и производњу ПТВ-а из компаније Теси

  Ако тражите бојлер велике запремине (БВЗ), који у једном уређају комбинује одбојник за инсталацију грејања и производњу топле воде за домаћинство (ПТВ) на основу протока, онда су следеће линије посебно за вас. Основани бугарски произвођач Теси нуди ово технолошко решење у три варијанте - комбиновани ПСА са хигијенским калемом, ПСА са хигијенским калемом и измењивачем топлоте, као и ПСА са хигијенским калемом и два измењивача топлоте.