Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

 • 24 february 2024Бугарска заузима 15. место у свету по извозу индустријских CNC машина и робота, чему значајан допринос има компанија РАИС

  Бугарска је једна од 15 земаља у свету које извозе више роботских и аутоматизованих машина него што увозе 2022. године. Званични подаци су објављени на платформи World's Top Exports и припремљени су на основу извозне номенклатуре и тарифне класификације производње. Индустријска опрема која се извози из Бугарске обухвата индустријске роботе, манипулаторе, CNC машине и другу опрему израђену по наруџбини наручиоца. Бугарска другу годину заредом остварује трговински суфицит од трговине индустријским роботима и аутоматизованим машинама, што јој даје 15.

 • 22 february 2024Богат портфолио успешних пројеката Инжењеринг ЕАД обухвата електроизградњу трафостанице Царацово

  Компанија Инжењеринг ЕАД, део Филкаб групе, је етаблирана инжењерско-производна компанија, извођач многих великих пројеката. Међу богатим портфолиом успешно реализованих пројеката је и трафостаница 110/20 kV „Царацово“ у граду Пловдиву. Инжењеринг ЕАД је учествовао у његовој изградњи као подизвођач одговоран за реализацију електро дела пројекта. Пројекат финансира ЕВН Бугарска Електроразрадение, а извођачи су Сиеменс и Филкаб. Укупна инвестиција износи 6,6 милиона лева. Под мотом „Од пројекта до монтаже – квалитет.

 • 21 february 2024GreMa 3D: Са задовољством најављујемо наше партнерство са компанијом 2onelab - произвођачем иновативних машина за 3D штампање

  Почетком нове године, компанија GreMa 3D је ушла у стратешко партнерство са компанијом 2onelab – компанијом која развија иновативне машине са потпуно патентираним системом. „Опрема за 3D штампање 2onelab је специјализована за потребе стоматолошког и научног окружења, пружајући корисницима савремену технологију за израду прототипа и одрживу производњу“, прокоментарисао је асортиман производа и услуга. Оне укључују најсавременији софтвер, 3D скенере, штампаче, широк спектар висококвалитетних материјала, потрошног материјала, прибора, напредну опрему за накнадну обраду, укљ. и инжењерске услуге 3D скенирања и израде прототипа.

 • 20 february 2024Нова серија PIRIN детектора компаније Телетек Електроникс - оптималан баланс између поузданости, функционалности

  Сензор покрета је један од најважнијих елемената у сваком сигурносном систему. Препознавање људског присуства у различитим условима животне средине највећи је изазов са којим се детектор покрета суочава. Кључ савршеног и ефикасног уређаја лежи у равнотежи између поузданости, функционалности и једноставности. Нова серија детектора PIRIN реномираног европског произвођача противпожарних и алармних сигурносних решења Телетек Електроникс има све. Један од наших најновијих развоја, асортиман унутрашњих жичаних детектора PIRIN, резултат је нашег дугогодишњег искуства, знања и стручности у области алармних системa.

 • 17 february 2024Smart Energy Trade: Уз услугу „Куповина електричне енергије“ наши купци могу да искористе све предности слободног тржишта

  Данашња тржишна реалност захтева нове приступе за задовољење потреба за енергетским ресурсима. Истовремено, слободно тржиште енергије је део делокруга акције „Зелени Договор“, који има за циљ да до 2050. године постигне конкурентну привреду са неутралном емисијом угљеника, али такође даје могућност потрошачима да донесу информисан избор снабдевача енергијом. пружање својих услуга по конкурентним тржишним условима.цене и задовољавање потреба купаца. Смарт Енерги Траде је лиценцирани трговац електричном енергијом који својим купцима и партнерима нуди услугу „Куповина електричне енергије“.

 • 16 february 2024Инжењер Симидчијев, директор Хидролије: Шта је важно у водопривреди у затвореним стамбеним комплексима

  Које су карактеристичне карактеристике водопривреде у стамбеним зградама и грађевинским комплексима? Одговор на ово питање потражићемо од компаније Хидролија, која је последњих година у свој портфељ успешно изведених пројеката уврстила водопривредну делатност за потребе већег броја нових луксузних стамбених комплекса, а за велики део њих и такође пружа дугорочне услуге за рад релевантних објеката и система. Ово је рекао директор компаније, инж. Добромир Симидчијев. Поред места за живот, стамбени комплекси често обухватају и вишенаменске објекте попут кафића, ресторана, малопродајних објеката, теретана, канцеларија итд.

 • 16 february 2024КМТ Сервиз: Неинвазивни ултразвучни мерачи протока Flexim су флексибилно решење за тешке услове рада

  Полиамид 12 је пластика високих перформанси са применом у више индустрија, од прераде нафте и гаса до аутомобила, медицинске технологије и 3D штампања. Његова производња обухвата неколико корака, почевши од угљоводоничног једињења бутадиена па до мономера лауролактама, а када се поједини елементи повежу, формира се ланац полиамида 12. Током ових процеса развијају се температуре до око 280 °С, што представља озбиљан изазов за мерне инструменте који се користе. Али произвођачи проналазе поуздано и дугорочно решење са Флекимовим неинвазивним ултразвучним мерачима протока.

 • 15 february 2024Прилагођени индивидуалним потребама, Мултиинжењерингови манипулатори оптимизују ефикасност производње

  Својом појавом на индустријској сцени, индустријски роботи су променили правила „игре” и ток индустријског развоја широм света. Они су револуционисали процес производње, пружајући бројне предности произвођачима, укључујући оптимизоване операције, већу продуктивност, ефикасност и квалитет производа, минимизирање отпада и отпадака, као и боље финансијске перформансе и тржишну конкурентност. По својој природи, индустријски роботи, или такође познати као индустријски манипулатори, су машине које се користе у производним процесима за померање и/или руковање деловима.

 • 14 february 2024Унисист Инжењеринг све озбиљније улази на балканска тржишта и тражи нове стратешке пословне партнере

  Основана 1996. године, компанија Унисист Инжењеринг је међу најатрактивнијим бугарским компанијама које развијају делатност у области индустријске аутоматизације. Компанија је специјализована за инжењеринг, развој и производњу савремених аутоматизованих система и решења и са својом водећом традицијом, искуством и знањем данас се доказала као поуздан и поуздан партнер за бројне индустријске секторе. Унисист Инжењеринг не престаје да се развија, унапређује и шири обим своје делатности иу том смислу тражи нове пословне стратешке партнере на територији балканских земаља.

 • 10 february 2024РС Електро: Бауров предајник аудио фреквенције ТГ 600 обезбеђује прецизну локализацију кварова каблова

  Патентирана метода компаније Baur изобличеног магнетног поља за лоцирање кварова на кабловима успешно је коришћена на сигналним и телефонским кабловима где се јавља квар ниског отпора. Високофреквентни аудио сигнал са довољном струјом (> 8 А) шаље се дуж оштећеног кабла и враћа се по доласку до места оштећења. Упркос обрнутим правцима струје, ствара се магнетно поље, а уз помоћ детектора могуће је детектовати максимум и минимум сигнала услед изобличења поља или константне промене геометријског положаја жица у каблу.