Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 25 november 2022AVR Solar Park intentioneaza sa construiasca o centrala solara in Serbia

  Compania AVR Solar Park din Novi Belgrad a initiat elaborarea unui proiect pentru plan detaliat de reglementare pentru centrala electrica solara din Saraci, Smederevo, Serbia. A aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Este planificata construirea unei centrale electrice solare cu o capacitate totala de aproximativ 12 MW, din care capacitatea maxima instalata in prima faza este de pana la 10 MW, dupa care vor fi suplimentar adaugati inca 2 MW. Puterea exacta a instalatiei va depinde de caracteristicile tehnologice ale panourilor instalate.

 • 23 november 2022Sin Cars iese pe bursa din Amsterdam – finanta noua fabrica din Romania

  Producatorul de masini electrice Sin Cars Industry AD din Ruse intentioneaza sa se listeze pe bursa din Amsterdam la sfarsitul anului 2024, a aflat Balkanengineer.com de la Economic.bg. Scopul este de a strange un capital suplimentar care sa ajute compania sa finalizeze constructia viitoarei fabrici din Romania.Listarea pe bursa olandeza va da un impuls suplimentar productiei de vehicule electrice L CITY. Modelele din aceasta serie au starnit un interes mare in strainatate in ultima perioada de timp, iar la inceputul verii compania bulgara a semnat acorduri de livrare, import si distributie de masini electrice.

 • 18 november 2022Platforma de co-investitie SeedBlink a fost licentiata in conformitate

  SeedBlink, platforma de co-investitie pentru startup-uri europene, a fost licentiata de catre Autoritatea Romana de Supraveghere Financiara (ASF) ca furnizor european de servicii de crowfunding sub ECSPR (Regulamentul privind furnizorii europeni de servicii de finantare participativa pentru intreprinderi), a aflat Balkanengineer.com de la Profit.bg. Astfel, SeedBlink a devenit prima platforma alternativa de co-investitie din Europa Centrala si de Est care va fi licentiata in conformitate cu noile reglementari. La nivel european, doar alte 4 platforme au primit aceasta licenta de la jurisdictii locale, care opereaza in principal in Europa de Vest: Spania, Letonia, Tarile de Jos si Franta.

 • 16 november 2022Nоkіаn Туrеѕ investeste 650 milioane de euro in Romania

  Producatorul finlandez de anvelope pentru autoturisme Nоkіаn Туrеѕ a anuntat ca va investi aproximativ 650 milioane de euro intr-o noua fabrica de anvelope pentru autoturisme in Romania, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Fabrica este de asteptat sa inceapa sa functioneze la sfarsitul lui 2024. Investitia Nоkіаn Туrеѕ este una dintre cele mai mari din sectorul auto din Romania din ultimii ani, fapt care va pozitiona tara ca centru european pentru productia de anvelope. Fabrica va produce aproximativ 6 milioane de anvelope pe an, cu potentialul de a-si extinde productia in viitor. In incinta fabricii va fi amplasata si o baza de distributie pentru depozitarea si repartizarea productiei.

 • 11 november 2022Primul parc de retail din Pernik, Bulgaria, si-a deschis portile

  A fost deschis primul parc de retail la Pernik, Bulgaria. Complexul este situat pe o suprafata de aproape 4 ha si este unul dintre cele mai mari si moderne proiecte din regiune, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Complexul va oferi o serie de beneficii tuturor clientilor sai. Parcul de retail are o suprafata comerciala construita de peste 15 000 m2, distribuiti in 17 magazine independente, iar clientii vor putea beneficia de o serie de servicii. Proiectul ofera si parcare pentru vizitatori cu aproximativ 400 de locuri.

 • 09 november 2022Peste 100 MW sisteme fotovoltaice sunt instalate pe acoperisurile cladirilor

  Utilizarea energiei solare pentru producerea de energie electrica devine o tendinta in Serbia. In ultimele cateva luni gospodariile si intreprinderile au instalat aproximativ 360 de centrale electrice fotovoltaice pe acoperisuri cu o capacitate totala de 5.7 MW, in timp ce alti 100 MW se afla in procedura. Acest lucru a aflat Balkanengineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Centralele solare pe acoperis, instalate de gospodariile si companiile din Serbia, au fost o raritate pana in urma cu cateva luni, dar adoptarea unui cadru de reglementare adecvat a permis cetatenilor sa produca energie verde pentru propriul consum.

 • 04 november 2022Kostal a donat echipamente Universitatii “Sf. Chiril si Metodiu” din Skopje

  Producatorul de componente auto Kostal Macedonia (Kostal) a donat echipamente si servicii de service in valoare de peste 20 000 de euro, destinate pentru Laboratorul de mecatronica de la Institutul de Mecanica de pe langa Facultatea de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii “Sf. Chiril si Metodiu” din Skopje, Macedonia de Nord. Donatia contine si echipamente informatice (IT), destinate pentru nevoile intregii institutii, a aflat Balkanengineer.com de la Izvok.mk. Laboratorul Facultatii de Inginerie Mecanica din Skopje va dispune de dispozitive care vor fi folosite in scopuri educationale si stiintifice. Astfel noile generatii de ingineri mecanici vor aplica si aprofunda si mai mult cunostintele teoretice dobandite.

 • 02 november 2022Mercedes-Benz investeste intr-o fabrica pentru unitati de antrenare electrice

  Filiala detinuta de Mercedes-Benz din Romania – compania Star Assembly, investeste o suma de 9 cifre intr-o fabrica pentru unitati de antrenare electrica, a aflat Balkanengineer.com de la Seenews.com. Astfel compania isi va extinde portofoliul de productie si va include asamblarea de unitati de antrenare pentru noua generatie de masini electrice Mercedes-EQ incepand cu anul 2025. Noua hala de productie va avea o suprafata de 30 000 m2 si va fi realizata pe amplasamentul actual al fabricii Star Assembly din Sebes, oras situat in partea centrala a Romaniei, iar lucrarile de constructie vor incepe in primul trimestru al anului 2023.

 • 28 october 2022Magna Mirrors va deschide aproximativ 1300 de locuri de munca in Struga

  In Zona de dezvoltare tehnologica si industriala din Struga, Macedonia de Nord, a fost deschisa oficial fabrica companiei canadiane Magna Mirrors, unde se vor produce oglinzi pentru masini. Acest lucru Balkanengineer.com a aflat de la Izvok.mk. Ciclul de investitii al Magna a inceput in martie 2021 si va continua pana in 2026, iar cladirea care urmeaza sa fie construita va avea o suprafata de aproximativ 17 000 m2. La companie vor fi angajati aproximativ 1300 de persoane, atunci cand isi va atinge capacitatea planificata, iar sprijinul guvernamental reprezinta aproximativ 50% din investitia totala prin scutiri fiscale si vamale, precum si prin granturi pentru noi locuri de munca, costuri de investitii si competitivitate.

 • 26 october 2022Centrala pe carbune Kostolac B3 din Serbia va incepe sa functioneze in septembrie

  Proiectul Kostolac B3 a intrat in faza sa finala. In decurs de o luna si jumatate peste 98% din echipamente vor fi livrate, iar includerea unitatii in reteaua electrica a Serbiei este asteptata in septembrie 2023, a aflat Balkanengineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Instalarea turbinei a inceput si in curand va urma cea a generatorului, au dezvaluit de la Kostolac B3. Puterea instalata a unitatii este de 350 MW, cu o eficienta neta de 37.3%. Unitatea indeplineste toate standardele legislative pentru protectia mediului. Kostolac B3 va avea o cota de pana la 7% in productia la EPS. Proiectul pentru centrala termoelectrica pe carbune prevede reducerea emisiilor de dioxid de sulf pana la 150 mg/m3, iar oxizii de azot vor fi reduse pana la 200 mg.