Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 31 march 2023Rollplast Grup AD a inaugurat extinderea bazei sale din Kostinbrod, Bulgaria

  Cu o investitie in valoare de 30 milioane leva (BGN) compania bulgara Rollplast Grup AD si-a extins productia in Zona Industriala Kostinbrod, Bulgaria, a aflat BalkanEnigneer.com de la Money.bg. Proiectul include o noua cladire administrativa si o extindere a bazei de productie, care va adauga 30 de noi locuri de munca, care depasesc deja 500 pentru intreaga companie. Svetlin Nikolchev, directorul executiv al Rollplast Grup AD, a explicat ca compania opereaza deja pe cinci continente. Potrivit acestuia, datorita automatizarii semnificative a proceselor, astazi se produce un volum mult mai mare de productie intr-un timp tehnologic mult mai scurt.

 • 30 march 2023BESICO a primit autorizatie de construire pentru un nou parc de afaceri la de centrul orasului

  Investitorul in constructii BESICO, care este concentrat pe proprietatile industriale, a anuntat ca a primit autorizatie pentru constructia unui nou santier – BESICO Park Belgrade North, a aflat BalkanEnginee.com de la Ekapija.com. De la companie sunt pregatiti cu privire la demararea lucrarilor de constructie ale primei hale cu o suprafata totala inchiriabila de 17 585 m2. Proiectul halelor de logistica si productie este de clasa “A” iar suprafata totala inchiriabila a halelor va fi de 46 077 m2. BESICO Park Belgrade North va fi situat la doar 30 km de centrul orasului Belgrad si la 50 km de centrul orasului Novi Sad si are acces bun la autostrada catre Grecia, Bulgaria, Ungaria – la doar 1 km in ambele sensuri.

 • 28 march 2023Compania romaneasca Unilever va investi 20 milioane de euro intr-o noua fabrica din Ucraina

  Compania romaneasca Unilever a anuntat ca va investi 20 milioane de euro intr-o noua unitate de productie si va fabrica produse de ingrijire personala in regiunea Kiev, Ucraina, pentru a sustine cresterea activitatii si a demonstra angajamentul pe termen lung fata de tara. Constructia va incepe anul acesta, fabrica urmand sa fie inaugurata in 2024, a aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. Noua fabrica va crea aproximativ 100 de locuri de munca si va fabrica produse de ingrijire personala, inclusiv sampoane si geluri de dus, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé si Clear. Centrul va aproviziona cu precadere piata locala ucraineana, dar prezinta viitor potential de export pe pietele europene.

 • 23 march 2023Un parc fotovoltaic plutitor este planificat sa fie construit langa Montana, Bulgaria

  Primul parc solar plutitor din Bulgaria poate intra in functiune intr-o perioada de pana la 4 ani. Acesta va fi amplasat pe teritoriul barajului Ogosta. Initial, planurile erau ca acest parc sa aiba o capacitate de aproximativ 1 GW, dar in final capacitatea va fi intre 500 si 800 MW, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Marimea investitiei depinde de dimensiunea parcului solar, intrucat 1 MWh capacitate instalata va costa aproximativ 1 milion de euro. In scopul proiectului vor putea fi folosite aproximativ 850 ha din suprafata barajului Ogosta, care are un total de 2000 ha. Constructia parcului solar plutitor este de asteptat sa inceapa dupa aproximativ 2 ani, iar punerea in functiune va avea loc aproximativ un an si jumatate – doi ani mai tarziu.

 • 21 march 2023Compania nord-macedoneana Vitaminka AD a obtinut rezultate financiare pozitive pentru 2022

  Compania nord-macedoneana de produse alimentare Vitaminka AD a realizat un profit net de 29 478 mii denari pentru perioada ianuarie – decembrie 2022, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. In 2022 nu au fost inregistrate modificari ale politicilor contabile, estimarilor contabile si metodelor de evaluare a pozitiilor in situatiile financiare ale companiei Vitaminka. Veniturile totale unitare realizate pentru anul 2022 se ridica la 3 899 389 mii de denari si fata de cele realizate in 2021 inregistreaza o crestere de 27%. In structura veniturilor totale ponderea cea mai mare, 98%, ocupa veniturile din vanzarea de produse si servicii din activitatea principala, care fata de cele incasate in 2021 pentru perioada de raportare, au marcat o crestere de 26%.

 • 16 march 2023Veniturile companiei romanesti ROCA Industry au crescut cu 24% pe baza anuala in 2022

  ROCA Industry, primul holding romanesc de companii din domeniul materialelor de constructii, lansat de ROCA Investments, a declarat ca veniturile sale combinate au crescut cu 24% pe baza anuala, pana la 388 milioane lei (aproape 80 milioane euro) la nivel de grup in 2022, potrivit raportului anual preliminar pentru anul 2022. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Rezistente in contextul atipic al pietei, marcat de cresterea costurilor materiilor prime pe tot parcursul anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a incorpora cea mai mare parte a costurilor in pretul produselor vandute, astfel incat marja EBITDA s-a situat la 11% in 2022.

 • 14 march 2023Glavbolgarstroy a deschis o fabrica pentru structuri din beton armat langa Pazardzhik, Bulgaria

  Glavbolgarstroy Prеfab, parte a structurii Glavbolgarstroy, a deschis in mod oficial fabrica sa pentru structuri din beton armat si precomprimat langa Pazardzhik, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Investitia este de peste 10 milioane leva (BGN), iar locurile de munca nou create sunt 63, au anuntat de la companie. Glavbolgarstroy a primit autorizatie de constructie in august 2022, iar 6 luni mai tarziu lucrarile de constructie ale fabricii, care dispune de echipamente moderne si linii tehnologice, au fost deja finalizate. Capacitatea fabricii este intre 80 000 si 140 000 m2 de suprafata construita pe an, existand deja planuri pentru extinderea acesteia. Fabrica dispune de doua linii de productie pe care pot fi produse elemente pentru doua locatii in mod simultan.

 • 10 march 2023Sectorul constructiilor din Albania a atins un record de 2.9 miliarde euro in 2021

  Sectorul constructiilor din Albania a remarcat o activitate activa in ultimii ani, arata datele obtinute de la monitorizarea structurala a intreprinderilor INSTAT. Numarul companiilor din industrie a crescut in mod semnificativ, a aflat BalkanEngineer.com de la Albaniandailynews.com. Potrivit INSTAT, in 2021 veniturile totale ale sectorului au atins un record de 329 miliarde leki, sau aproximativ 2.9 miliarde euro. Comparativ cu anul precedent, veniturile au crescut cu aproape 20%. Aproximativ o treime din acest sector opereaza din investitii publice. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, cheltuielile de capital, majoritatea dintre care fiind utilizate in finantarea drumurilor sau in alte structuri publice.

 • 08 march 2023Compania nord-macedoneana Alkaloid si-a marit profitul net consolidat cu 12% in 2022

  Alkaloid, cea mai mare companie farmaceutica din Macedonia de Nord, si-a crescut profitul net consolidat cu 12% pe baza anuala pana la 1.46 miliarde de denari in 2022. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Vanzarile interne au crescut cu 3% pe baza anual pana la 4.6 miliarde de denari fata de anul trecut, in timp ce vanzarile in strainatate au crescut cu 16% si au ajuns la 9.7 miliarde de denari. Valoarea marfurilor vandute este cu 11% mai mare decat in 2022 si a ajuns la 7.8 miliarde de denari. Alkaloid are doua filiale in Macedonia de Nord si 19 filiale si doua reprezentante in strainatate – in Serbia, Muntenegru.

 • 06 march 2023Romania este pe cale sa devina prima tara cu o centrala nucleara SMR

  Potrivit Guvernului Romaniei, tara este pe cale sa devina prima tara cu cea mai noua, cea mai sigura si cea mai curata tehnologie nucleara. Premierul Nicolae-Ionel Ciuca s-a intalnit cu reprezentanti ai companiei Fluor, cu sediul in Statele Unite, cel mai mare actionar al NuScale Power – un dezvoltator de tehnologie pentru small modular reactor (SMR). Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Nuclear Electrica si NuScale dezvolta impreuna un proiect pentru primul SMR din Europa pe amplasamentul unei foste centrale termice din Doicesti, iar in noiembrie 2021, cele doua companii au semnat un acord de progres in implementarea tehnologiei SMR a NuScale in Romania pana la sfarsitul deceniului.