Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 20 september 2021Leoni deschide o noua fabrica de 50 de milioane de euro in Kraljevo, Serbia

  Leoni, furnizorul global de produse, solutii si servicii de gestionare a energiei si a datelor din sectorul auto a deschis a patra cea mai mare intreprindere in Serbia. Fabrica este situata in orasul Kraljevo, pentru constructia si echipamentele din dotare fiind investiti peste 50 de milioane de euro. Cladirea intreprinderii are o suprafata de peste 60 000 m2, din care 45 000 m2 vor fi destinati pentru activitatile de productie ale companiei. Fabrica Leoni este prima construita recent pentru o perioada de aproape 30 de ani in regiunea orasului Kraljevo. Se asteapta ca investitia sa aduca o contributie semnificativa la reducerea somajului, la cresterea nivelului de trai in regiunea sarba, precum si la accelerarea ritmului sau de dezvoltare.

 • 16 september 2021Investitori sud-coreeni doresc sa modernizeze CTE “Mintia” in Romania

  Trei companii sud-coreene – AKEDA, Hyunday-Power Systems si BKB, intentioneaza sa cumpere si sa modernizeze centrala termoelectrica “Mintia” din Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Instalatia functioneaza cu carbune si are o capacitate de 1.285 GW. Un grup de reprezentanti ai companiilor au avut deja o intalnire cu experti de la Ministerul Energiei din Romania pe 6 septembrie. In prezent, centrala termoelectrica “Mintia” este a treia ca marime din tara, dar este oprita din functiune din cauza lipsei autorizatiilor integrate pentru protectia mediului. Dupa o eventuala modernizare din partea companiilor sud-coreene, instalatia va functiona pe gaz natural la o capacitate instalata de 800 MW si va dispune, de asemenea, de un parc fotovoltaic.

 • 14 september 2021Macedonia de Nord investeste intr-o instalatie de gazificare cu plasma

  Macedonia de Nord intentioneaza sa construiasca o instalatie de tratare a deseurilor in valoare de 327 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Instalatia va fi amplasata in orasul Negotino si va prelucra deseurile menajere din cea mai mare parte a tarii. Potrivit declaratiei prim-ministrului Zoran Zaev, proiectul privind construirea instalatiei de gazificare cu plasma a primit statutul de investitie strategica. Tehnologia selectata pentru tratarea deseurilor menajere nu va emite emisii daunatoare in aer, generand in acelasi timp gaze naturale, care vor fi utilizate pentru producerea de energie electrica.

 • 09 september 2021Telekom Srbija deschide primul fond de capital de risc corporativ

  Operatorul sarb de telecomunicatii Telekom Srbija a lansat un fond de capital de risc corporativ, destinat pentru investitii in startup-uri de inalta tehnologie. Proiectul este denumit TS Ventures Fund si este in valoare de 25 de milioane de euro. Acesta este primul fond de capital de risc corporativ din Serbia, care este creat dupa modelul marilor companii europene si globale. Operatiunile sale se vor desfasura in mod complet independent cu management profesional, iar deciziile de investitii vor fi luate de catre o comisie alcatuita atat dintr-o echipa interna, cat si din membri independenti externi cu expertiza internationala dovedita in investitii in diverse startup-uri.

 • 03 september 2021Estul Romaniei cu un nou pod suspendat peste Dunare in 2022

  Unul dintre cele mai mari si complexe proiecte de infrastructura din Romania – podul peste fluviul Dunarea in zona orasului Braila, va fi pus in exploatare la sfarsitul anului 2022. Pe langa acesta vor fi construite si 10 km de noi drumuri de legatura. Executant al proiectului este o companie mixta italo-japoneza. Podul suspendat care va face legatura intre judetele Braila si Tulcea din estul Romaniei, va avea o lungime de 2 km si se va ridica la o inaltime de aproape 200 m. De la inceputul anului si pana acum in acesta au fost investite fonduri europene in valoare de 94.4 milioane de euro. Pana in prezent, lucrarile de constructie ale podului progreseaza conform programului prevazut.

 • 31 august 2021Rompetrol isi reia operatiunile la Rafinaria Petromidia Navodari

  Compania romana Rompetrol Rafinare intentioneaza sa-si reia operatiunile la Rafinaria Petromidia Navodari pana la finalul lunii septembrie. Compania si-a intrerupt activitatea dupa explozia care a survenit pe data de 2 iulie anul acesta, in instalatia de hidrofinare a petrolului/motorinei. Rafinaria va intra in exploatare dupa livrarea echipamentului necesar pentru efectuarea reparatiilor si inspectarea unitatilor afectate de accident. Rompetrol planifica punerea treptata in exploatare a unitatilor sale de productie in regim operational. Instalatiile companiei trebuie, de asemenea, testate in conformitate cu regulile de siguranta si aprobate de catre autoritatile competente relevante.

 • 26 august 2021Dura Automotive Systems si Almac construiesc o fabrica moderna in Skopje

  Producatorii de componente auto Dura Automotive Systems si Almac intentioneaza sa inceapa o productie in comun in capitala Macedoniei de Nord. Noua companie mixta va functiona sub numele de Almac Dura Extrusions, a mai aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul web Dura Automotive Systems. Cei doi producatori isi vor reuni experienta de lunga durata pentru a produce componente extrudate din aluminiu pentru masini electrice si autoturisme. In acest scop in orasul Skopje va fi construita o intreprindere moderna pe o suprafata de 18 000 m2. La noua fabrica se asteapta sa fie deschise peste 70 de locuri de munca pentru specialistii tehnici si de productie.

 • 19 august 2021Centrul IT Schwarz IT Romania a achizitionat Lidl Digital Romania

  Schwarz IT Romania – filiala romana a Schwarz IT INT Holding a achizitionat centrul IT Lidl Digital Romania care furnizeaza solutii de e-commerce si management pentru platformele digitale ale retelei internationale Lidl. Compania ofera, de asemenea, solutii digitale catre Kaufland, Schwarz Produktion si PreZero in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. Schwarz IT INT Holding detine o vasta experienta in dezvoltarea si implementarea solutiilor complete multicanale pentru comert electronic. Compania este specializata in integrarea diferitelor metode de plata, inclusiv Paypal, SEPA si BNP.

 • 17 august 2021Planet Bike investeste pana la 3 milioane de euro intr-o fabrica moderna in Serbia

  Producatorul sarb de biciclete Planet Bike intentioneaza sa construiasca o noua facilitate de inalta tehnologie cu o suprafata de 4150 m2 in apropierea orasului Krusevac. Baza de productie va fi amplasata pe teritoriul intreprinderii deja existente Planet Bike si va include mai multe depozite pentru materii prime si produse finite, cladire cu birouri, precum si un centru Shimano pentru asistenta tehnica. Facilitatea unde vor fi efectuate toate operatiunile procesului de productie, va fi echipata cu doua linii de asamblare, precum si roboti pentru montarea spitelor si reglarea rotilor bicicletelor.

 • 12 august 2021Macedonia de Nord, Serbia si Albania cu planuri pentru o centrala fotovoltaica comuna

  Macedonia de Nord, impreuna cu Albania si Serbia, va investi intr-o centrala fotovoltaica (PV) cu o capacitate de aproximativ 700 MW, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Partile au convenit in timpul intalnirii de varf din orasul Skopje. Bazandu-se pe principiile Uniunii Europene pentru libera circulatie a marfurilor, persoanelor, serviciilor si capitalurilor, tarile balcanice au infiintat o initiativa trilaterala “Balcanii Deschisi” cu scopul de a-si consolida legaturile economice.