Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 22 october 2020Macedonia de Nord va primi finantare pentru linii de cale ferata de la Comisia Europeana (CE)

  Comisia Europeana (CE) va finanta construirea unei noi infrastructuri feroviare si reconstructia cailor ferate existente din Macedonia de Nord. Pachetul financiar este in cuantum de 9 miliarde de euro si va fi disponibil tarilor din Balcanii de Vest prin cadrul fondurilor IPA III, subventii si imprumuturi suplimentare care vor fi acordate in anii urmatori. Prioritate va avea finantarea rutei de cale ferata la Coridorul paneuropean de transport nr.8, care va face legatura intre capitalele Macedoniei de Nord si Bulgariei – Skopje si Sofia.

 • 20 october 2020Romania si SUA cu acord pentru finantarea CNE “Cernavoda”

  Ministrul Energiei din Romania, Virgil Popescu, sa intalnit cu Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, pentru parafarea unui acord de cooperare interguvernamental privind Centrala nucleara de la “Cernavoda”, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul World-Nuclear-News.org. In luna iulie a anului curent Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat ca in termen pana in 2030 guvernul intentioneaza sa investeasca in retehnologizarea si construirea unitatilor 3 si 4 la CNE “Cernavoda” pana la 9 miliarde euro, atunci cand se asteapta sa fie finalizata constructia celor doua blocuri. Centrala operata de Nuclearelectrica este situata in partea de sud-est a Romaniei.

 • 15 october 2020Serbia continua dezvoltarea zonei industriale din Leskovac

  In orasul sarb Leskovac continua dezvoltarea zonei industriale, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Dupa construirea traseelor rutiere, retelei de apa, iluminatului, sistemului de canalizare sanitara si a unei parti din sistemul de canalizare a apelor pluviale, au fost asigurate 13.5 milioane de dinari pentru construirea unei alte parti din sistemul de canalizare a apelor pluviale cu lungime de 220 m. Dupa vizita efectuata la santierul de constructii primarul orasului Leskovac, Goran Cvetanović, a declarat ca investitia in zona industriala este foarte importanta datorita tuturor celor 3 700 de angajati ai companiei britanice Aptiv, situata in zona.

 • 13 october 2020Tal Burgas investeste intr-o noua baza de productie in Bulgaria

  Compania pentru productia de tamplarie si fatade suspendate Tal Burgas isi extinde productia in Parcul Industrial si Logistic – Burgas in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Parcul Industrial si Logistic – Burgas. Compania a achizitionat un al doilea teren cu suprafata de 2380 m2 in zona industriala. Pe acesta Tal Burgas va incepe constructia unei noi baze de productie pentru prelucrarea metalelor la rece, care va dispune de 1200 m2 suprafata totala construita. Prima baza a companiei Tal Burgas a fost deschisa in 2018. Aceasta are o suprafata de 1224 m2 si are o capacitate pentru productia a 20 000 m2 de fatada de inalta calitate, tamplarie si multe alte produse.

 • 08 october 2020Macedonia de Nord cauta finantare pentru constructia unei linii de cale ferata

  Guvernul Macedoniei de Nord cauta finantare in marime de 426 milioane de euro pentru constructia unei linii de cale ferata care leaga orasul Kičevo si granita de stat cu Albania, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Legatura feroviara, care face parte din Coridorul paneuropean de transport nr.8, va ajunge pana in loc. Lin din sud-estul Albaniei. Proiectul va fi realizat in doua etape, prima dintre care prevede construirea tronsonului de cale ferata Kičevo-Struga. Coridorul paneuropean de transport nr.8 este unul dintre rutele paneuropene de transport terestru si trece din orasul Durres din Albania, prin Macedonia de Nord pana in orasul bulgar Varna de la Marea Neagra.

 • 06 october 2020Ford Romania incepe productia modelului Puma ST

  Divizia romaneasca a Ford Motor Company a inceput productia crossover-ului Ford Puma ST la uzina din orasul Craiova. Ford Puma ST este o versiune sportiva a crossover-ului subcompact Puma si este primul model Ford Performance a careiproductieserealizeaza in Romania. Noul model de masina are motor EcoBoost de 1.5 litri care livreaza 200 CP, fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6.7 secunde. In luna iulie a.c. Ford a anuntat inceputul productiei Puma ST, precum si o investitie de 30 de milioane de dolari intr-o noua linie de presaj la uzina din Craiova pentru productia unei game mai largi de componente furnizate de catre alte uzine ale companiei in Europa.

 • 01 october 2020Constructia unui centru de inovare va incepe in Serbia

  In octombrie a.c. va incepe constructia unui centru de inovare Smart City Center in orasul Loznica, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Proiectul are ca obiectiv sa deschida un numar posibil cat mai mare de startup-uri care sa dezvolte solutii inovatoare pentru digitalizarea administratiei publice din oras si va favoriza angajarea tinerilor. Angajatii centrului vor lucra potrivit proiectului “The Team for the Future of Loznica”, parte a programului “Loznica for the Best”, au anuntat de la administratia orasului in fata site-ului eKapija.com. Smart City Center va fi amplasat pe o suprafata de 800 m2, iar constructia acestuia va fi realizata in trei etape.

 • 29 september 2020IGM Trade construieste un parc industrial in Macedonia de Nord

  Producatorul de tevi din otel sudate si profile IGM Trade construieste un parc industrial privat in apropierea orasului Negotino, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Zona industriala va fi situata la 75 km de aeroportul din orasul Skopje si la 128 km de portul din orasul Salonic, Grecia si in incinta acestuia va fi instalata o centrala fotovoltaica cu o capacitate de 15 MW. Parcul va avea o suprafata de 312 900 m2 si va include 20 de hale industriale pentru inchiriere sau vanzare catre companii locale sau straine, subliniaza editia online, citand directorul general al companiei IGM Trade Aleksandar Gechev.

 • 25 september 2020Nidec Corporation intentioneaza sa construiasca o fabrica in Serbia

  Nidec Corporation intentioneaza sa construiasca o baza pentru productia de motoare electrice mici in zona industrialain apropiere de rafinaria din orasul Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul eKapija.com, care il citeaza pe prim-ministrul provinciei sarbe autonome Vojvodina – Igor Mirović. Novi Sad este unul dintre potentialele orase europene in care Nidec Corporation intentioneaza sa realizeze investitii. Compania japoneza va investi aproape 1 miliard de dolari in noua baza si vor fi create cateva mii de locuri de munca, a declarat primarul orasului Novi Sad – Miloš Vučević. Vučević a anuntat si intrarea unei diviziuni ale companiei germane Continental in oras.

 • 23 september 2020Programul Advancing AI sprijina startup-urile romanesti

  Techcelerator si Google for Startups au anuntat lansarea programului de accelerare Advancing AI, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.ro. Programul este orientat catre companiile de startup locale care doresc sa dezvolte produse bazate pe inteligenta artificiala si doresc sa isi extinda afacerile. Advancing AI isi propune sa stimuleze ecosistemul de inteligenta artificiala din Romania, oferind antreprenorilor acces la resursele specializate furnizate de Google. Startup-urile vor beneficia de doua luni de sesiuni de mentorat axate pe trei module esentiale pentru dezvoltarea afacerii lor. Finalul programului va fi in decembrie 2020 cu evenimentul AI Graduation Demo.