Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 25 february 2020Macedonia finanteaza tinere talentein domeniul stiintei si tehnologiei

  Scopul crearii noului mecanism este de a se deschide oportunitati suplimentare pentru sustinerea tinerelor talente, care sa cuprinda toate fazele de dezvoltare ale acestora – de la identificarea potentialului si capacitatilor acestora, pana la pregatirea pentru competitii internationale si finantare. Aceasta masura este destinata pentru toate institutiile si asociatiile de invatamant care desfasoara activitati pentru sustinerea elevilor si studentilor talentati sau lucreaza pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor. Finantarea va fi asigurata sub forma de subventii in cuantum de minim 30 000 pana la maxim 600 000 de denari.

 • 20 february 2020Serbia cu depozite de aur nou descoperite de 1 miliard de dolari

  Compania canadiana de explorare si extractie de minerale Medgold Resources a anuntat ca a descoperit urme de depozite imense de minereuri cu metale pretioase in sudul Serbiei. Zona se afla situata chiar la granita cu Bulgaria si Macedonia, unde studiile de explorare sunt inca in curs, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com. Lucrand in cadrul proiectului “Tlamino”, compania canadiana a descoperit depozite de aproximativ 7 milioane de tone de minereu intr-o singura locatie, care contine circa 19.3 tone de aur. Continutul mediu de aur in locatie este stabilit la aproximativ 3 g/t, care este considerat a fi profitabil in cazul extractiei minereului.

 • 18 february 2020Inovatii in industria constructoare de autovehicule grele la Truck Expo, Bulgaria

  Cea mai mare expozitie din Bulgaria pentru autovehicule grele si utilitare, autobuze si autovehicule specializate Truck Expo 2020 asteapta vizitatorii sai in perioada 11 – 13 iunie 2020, in orasul Plovdiv, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Expozitia internationala Truck Expo, organizata de Asociatia Producatorilor de Automobile si reprezentantii lor autorizati din Bulgaria, va prezenta lucrurile cele mai recente din vehiculele cu destinatie investitionala pentru 2020. Oaspetii vor putea vedea autovehicule grele si utilitare din categoria N1, autobuze si vehicule specializate, remorci si semiremorci, echipamente si accesorii aferente.

 • 13 february 2020E.ON a finalizat constructia retelei de incarcare pentru autovehicule electrice in Romania

  Posesorii de masini electrice pot utiliza deja infrastructura de incarcare de-a lungul intregului traseu, care are un total de 7 statii. In prezent compania E.ON Energie Romania lucreaza si la o alta retea similara pentru autovehicule electrice pe traseul Iasi-Bucuresti, pentru care sunt deja construite 8 puncte pentru incarcare. Compania intentioneaza sa construiasca o statie si in orasul Ramnicu Valcea. Initiativa companiei E.ON Energie Romania este parte din proiectul “NEXT-E”, care este co-finantat din fonduri europene.

 • 11 february 2020Algoritmul bulgar pentru autoinvatare automata cu onoruri mondiale

  Solutia tehnica care reduce pierderea de clienti in cazul operatorilor de telefonie mobila cu 34%, a castigat premiul la categoria “Cea mai buna aplicatie de inteligenta artificiala pentru gestionarea experientei utilizatorului”. Modelul este utilizat de catre operatorul de telefonie mobila elvetian UPC, care inca in primul an de la punerea in aplicare a reusit sa genereze un randament de 500% a investitiei. In aplicatia creata de catre GemSeek sunt implementati algoritmi avansati de autoinvatare automata, care previzioneaza satisfactia clientilor care nu raspund sondajelor traditionale.

 • 06 february 2020Companii romanesti din domeniul SERintroduc proiecte de cateva miliarde de euro

  Compania germana WDP a depus cel mai mare numar de proiecte – in principal parcuri eoliene combinate cu centrale de cogenerare pentru productia de energie termica si electricitate, precum si parcuri fotovoltaice. Facilitatile vor dispune de o capacitate instalata de 730 MW. Suma totala pentru finantarea proiectelor WDP este de 860 milioane euro. Printre companiile interesate de a-si dezvolta proiectele de energie verde cu finantare de la UE, sunt de asemenea Enel Green Power, Elawan Energy, Verbund IWE si Siemens-Gamesa. Pana in prezent, toate acestea au fost active in Romania.

 • 04 february 2020Serbia va construi un centru de gestionare a deseurilor pentru 8 municipalitati

  Serbia prevede construirea unui centru regional de gestionare a deseurilor pentru municipiul Novi Sad, precum si pentru alte 7 municipalitati, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com.Conform Planului regional de gestionare a deseurilor pentru anii 2019-2028, proiectul trebuie finalizat panain 2024. Documentul de strategie are ca scop realizarea unei gestionari durabile a deseurilor in Serbia in trei etape. In planul regional sunt stabilite metodele moderne de colectare a deseurilor in municipalitati, modalitatile de separare si prelucrare ulterioara a deseurilor, precum si masurile de reducere a productiei de deseuri si informare a populatiei.

 • 30 january 2020seeSUSTAINtec 2020 prezinta solutii ecologice si digitale in Bulgaria

  In perioada 7-9 aprilie 2020, in orasul Sofia, Bulgaria va avea loc expozitia internationala pentru solutii de afaceri ecologice si digitale seeSUSTAINtec. Evenimentul va reuni pentru un an consecutiv o serie de companii din intreaga lume care vor prezenta tehnologii de inalta eficienta, inovatoare si de ultima generatie, au anuntat pentru BalkanEngineer.com organizatorii de la Via Expo. seeSUSTAINtec este singurul forum international din tara pentru eficienta energetica, energie regenerabila, orase inteligente, puritate a aerului si gestionare a deseurilor. Expozitia va arata ca solutiile durabile pot fi nu numai o afacere de succes, dar si o rentabilitate a investitiilor pentru industrie, municipalitati si gospodarii.

 • 28 january 2020O companie britanica de software deschide un centru de dezvoltare in Romania

  Compania britanica Imagination Technologies, specialist in dezvoltarea si licentierea solutiilor de procesare, a deschis un nou centru in orasul Timisoara, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania are deja o echipa initiala formata din peste 20 de ingineri calificati, care este de asteptat sa se extinda in urmatorii ani. Noul centru isi va concentra activitatea pe domeniul proprietatii intelectuale conceputa pentru inteligenta artificiala (AI). Echipa romana isi va indrepta initial atentia pe dezvoltare software si activitati de testare, extinzandu-si activitatea la domenii precum arhitectura si designul sistemului on-chip.

 • 23 january 2020Truck Expo 2020 prezinta noi concepte auto in Bulgaria

  Liderii mondiali din industria de vehicule comerciale sevor reunila forumul Truck Expo 2020 in orasul Plovdiv, Bulgaria, pentru a prezenta cele mai noi concepte si tehnologii auto. Cea de a patra editie a celei mai mari expozitii pentru vehiculele grele din tara va avea loc in perioada 11 – 13 iunie 2020. Accentele principale la eveniment vor fi automatizarea si conectivitatea, siguranta, protectia mediului, mobilitatea electrica si noile concepte pentru mobilitate urbana. Pentru vizitatori vor fi pregatite expozitii in aer liber, zone de test drive, precum si „Truck Tuning Show“ pentru cele mai noi tendinte in ceea ce priveste imbunatatirea motoarelor, productivitatea, emisiile si aspectul exterior al camioanelor.