Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 13 may 2021Kyungshin Cable a deschis o fabrica in Serbia

  Compania coreeana Kyungshin Cable a deschis o fabrica pentru productia de componente pentru baterii pentru autovehicule electrice de inalta tehnologie in orasul Smederevska Palanka, Serbia. Productia este destinata pentru piata europeana. Investitia este in valoare de 20 de milioane de euro si este prima din aceasta regiune care include constructia unei fabrici si infrastructura aferenta si angajarea treptata a 700 de muncitori pana la sfarsitul anului 2022. Dupa intreprinderea Kyungshin Cable din Polonia, aceasta este singura fabrica a companiei din Europa, care isi propune sa furnizeze componente auto ecologice producatorilor si furnizorilor europeni de baterii.

 • 11 may 2021Kemet Electronics cu plan de extindere a bazei sale in Skopje

  Kemet Electronics – filiala a producatorului american de componente electronice Kemet Corporation, intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro pentru extinderea capacitatii la fabrica sa din Skopje, Macedonia de Nord. Proiectul este de asteptat sa fie realizat in luna mai 2022. Planul de investitii al companiei prevede deschiderea unui centru pentru activitate de cercetare stiintifica si dezvoltare care se va concentra asupra producerii de noi condensatoare, crearea de noi facilitati de productie si deschiderea de spatii pentru cercetarea si testarea noilor materiale. Centrul R&D trebuie sa deschida in luna august, iar punerea in functiune a noilor unitati de productie sa inceapa in luna mai 2022.

 • 29 april 2021Producatorul chinez Mei Ta planifica noi investitii in Serbia

  Producatorul chinez de piese pentru automobile si motociclete Mei Ta planifica noi investitii in zona industriala din Barič, municipiul Obrenovac, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Ideea initiala a conducerii companiei Mei Ta este de a construi in Barič cel mai mare centru logistic al companiei din Europa. In acest fel intreaga logistica, necesara pentru productia pe continent, va fi amplasata intr-un singur loc. Mai tarziu acestia au in vedere si constructia unei a treia fabrici, datorita cresterii productiei. Ambele variante sunt inca in discutie. In zona industriala din Barič, Mei Ta este prezenta cu doua fabrici. Prima a fost deschisa in 2017, iar a doua doar doi ani mai tarziu.

 • 28 april 2021Chipita isi extinde fabrica din Bucuresti

  Compania greaca Chipita, lider in productia si distributia de produse alimentare 7Days, Finetti si Chipicao, isi extinde cu 60% suprafata de productie la fabrica sa in Clinceni, in apropiere de Bucuresti, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Proiectul de extindere a fabricii a inceput inca in 2008, dar a fost oprit din cauza izbucnirii crizei financiare globale. In prezent fabrica Chipita din Clinceni este amplasata in doua cladiri cu o suprafata totala de circa 25 000 m2. La intreprindere sunt produse croissante, creme tartinabile si bake-rols ce aduc companiei grecesti vanzari anuale in cuantum de peste 100 de milioane de euro.

 • 22 april 2021Bulgaria si Macedonia de Nord au purtat discutii cu privire la conexiunile feroviare intre cele doua tari

  Directorul general al Companiei Nationale “Infrastructura Feroviara” din Bulgaria (NRIC) ing. Krasimir Papukchiyski a intampinat o delegatie de la “Caile Ferate Macedonene – Infrastructura”, condusa de noul Director General al companiei, d-nul Harry Lokvenec, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC). La intalnire au fost prezentate etapele proiectarii legaturii feroviare dintre cele doua tari, accent fiind proiectul privind constructia tunelului de frontiera la trecerea montana Deve Bair.

 • 20 april 2021Belgrad este finalist in concursul pentru mobilitate urbana durabila

  Capitala Belgrad sa calificat la finala cursei pentru cel mai bun plan de mobilitate urbana durabila, parte a competitiei in cadrul Saptamanii europeane a mobilitatii 2020. Acest lucru face capitala sarba sa fie unul dintre cele mai bune orase europene in ceea ce priveste conceptul pentru mobilitate urbana durabila, a comentat primarul orasului Zoran Radojičić. In prezent, Belgrad are aproximativ 100 km de alee pentru biciclete, iar scopul Planului este pana in 2030 sa fie construite inca 400 km. In curs se afla si realizarea proiectului comun cu compania Siemens, conform caruia pana in 2023 vor fi instalate semafoare “inteligente” la 322 de intersectii din oras.

 • 15 april 2021Doua aeroporturi noi urmeaza sa fie construite in Serbia

  Doua aeroporturi noi vor fi construite in Serbia – in apropierea orasului Dobanovci si a orasului Novi Sad, a devenit clar din Planul teritorial al tarii pentru perioada 2021 – 2035, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Avand in vedere constrangerile spatiale teritoriale din locatia actuala a aeroportului din capitala Belgrad, se prevede ca noul aeroport de langa orasul Dobanovci sa fie construit la 10 km vest de aeroportul Nikola Tesla si la 24 km de capitala Belgrad, in adevarata apropiere de autostrada E70. Aeroportul de langa Novi Sad va fi situat la aproximativ 15 km sud-est de oras, langa autostrada A1 si se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 300 ha.

 • 13 april 2021Grupul canadian Armstrong transfera o parte din productia sa in Romania

  Grupul canadian Armstrong Fluid Technology – producator de pompe utilizate in instalatiile de incalzire, racire, sanitare si de alimentare cu apa, a transferat catre fabrica sa din Jimbolia, judetul Timis, Romania, o parte din productia derulata anterior pe alte piete europene. Compania si-a extins capacitatea de productie la fabrica din Romania, iar produsele realizate in tara deja deservesc clientii grupului din intreaga lume. Procesul complex de integrare a implicat si o mutare a activitatii de productie a pompelor din Ungaria in Romania. La nivel mondial compania are peste 1200 de specialisti care lucreaza in opt unitati de productie pe 4 continente.

 • 08 april 2021Serbia aloca fonduri pentru reteaua de alimentare cu apa si statii de epurare

  Un total de 190 de milioane de euro din bugetul de stat al Serbiei vor fi investiti in constructia unei retele de canalizare de 260 km si trei statii de epurare. In plus, au fost alocati 118 milioane de euro pentru construirea unui nou depozit regional de deseuri si a instalatiei de incinerare a deseurilor. Constructia depozitului regional de deseuri din Kragujevac va rezolva una dintre principalele probleme de mediu, iar reteaua de canalizare va imbunatati in mod semnificativ infrastructura si calitatea vietii cetatenilor. Facilitatile de tratare a apelor uzate vor fi construite in orasul Kragujevac, satele Stragari si Batocina.

 • 06 april 2021Compania bulgara ТВЅ Group isi extinde activitatea in Romania

  Compania bulgara de tehnologie Telelink Business Services Group (ТВЅ Group) isi extinde activitatea in Romania. Compania va infiinta o filiala detinuta integral in Romania, care va purta numele de Telelink Business Services si va avea un capital social inregistrat de 10 000 EUR. In prezent Telelink furnizeaza serviciile sale in Romania, printre care este sistemul de bilete care functioneaza in 20 de orase. Activitatea companiei ТВЅ Grоuр este axata pe domeniul infrastructurii IT, securitatea informatiilor, transformarea digitala si datele mari (big data) si managementul serviciilor. Compania este prezenta si in Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Albania si Slovenia.