Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Baza frigorifica a companiei din Sofia este echipata cu sisteme de rafturi mobile si conventionale ale Grupului STAMH

14 february 2023

In Bulgarian  In Macedonian

 

Anima Group Investment – o companie care efectueaza livrarea de produse alimentare restaurantelor si unitatilor comerciale, dispune de o unitate frigorifica cheie pentru activitatea sa situata in Sofia. Sortimentul care este depozitat in aceasta include fructe si legume, precum si alimente refrigerate si congelate. Pentru a mentine calitatea ridicata a produselor, baza frigorifica respecta toate cerintele pentru valori de temperatura precis calculate, care difera in functie de specificul respectivului produs depozitat. Pentru mentinerea regimului special de temperatura, respectiv calitatea si valabilitatea produselor alimentare, in fiecare incapere se efectueaza o monitorizare constanta a temperaturii. Ca raspuns la cererea crescuta a pietei, compania implementeaza sisteme de mobile si conventionale mecanizate care duc la o mai buna utilizare a spatiului si la cresterea capacitatii de depozitare (numarul de locuri pentru paleti). Pentru pregatirea unui proiect hibrid personalizat si zonarea depozitului, compania garant are incredere in integratorii dovediti de la compania STAMH. Detalii cu privire la caietul de sarcini si sistemele de va vom prezenta in comentariul care l-au dat specialistii de la compania STAMH.

 

 

Compania internationala STAMH Group este unul dintre liderii in furnizarea de solutii personalizate pentru echipamente inovatoare pentru depozite. Principalele tipuri de echipamente din portofoliul companiei sunt sistemele de rafturi, robotii industriali, sistemele automate de depozitare, masinile si echipamentele industriale si de depozitare de inalta calitate.

 

“In proiectul pentru Anima Group Investment a trebuit sa luam in calcul doi factori principali”, au adaugat de la companie. Acestea sunt regimurile de temperatura care ajung pana la -20oC, precum si dimensiunile non-standard ale depozitului frigorific – 11.7x57.4 m. “Rolul nostru a inclus proiectarea, zonarea spatiilor si combinarea diferitelor tipuri de sisteme de , trebuind astfel sa optimizam spatiul si toate procesele de receptie, depozitare si extragere a paletilor. Aceasta a inclus proiectarea si constructia sistemelor mobile de depozitare si a lor conventionale, scopul fiind de a profita la maximum de volumul disponibil din depozit”, au explicat expertii de la STAMH Group.

 

Conform proiectului, au fost realizate 2 sisteme de depozitare cu un total de 5 niveluri de stivuire in inaltime. “Combinatia implementata include conventionale pentru 600 de paleti si sisteme mobile de pentru un total de 748 de paleti. Este prevazuta posibilitatea de depozitarea a 12 paleti suplimentari. Acestea sunt pozitionate pe speciale cantilever care sunt adaugate la nivelurilor de stivuire – 3, 4 si 5”, au explicat expertii.

 

Inca 2 sisteme de de tip Conventional au fost proiectate si construite intr-o incapere adiacenta a companiei. Suprafata totala care ocupa este de 1056.78 m2, iar capacitatea locurilor pentru paleti, de care dispune fiecare dintre ele, este respectiv 420 si 1230. Optimizarea maxima a spatiului a fost realizata cu acces direct si convenabil pana la fiecare unitate de depozitare, in ciuda formei non-standard a depozitului.

 

 

Sisteme de conventionale de la STAMH Group

 

“Sistemele de conventionale sunt potrivite atunci cand obiectivul este stabilitatea, securitatea si accesul rapid la fiecare palet. La nevoie, se proiecteaza si se adauga coridoare speciale de trecere pentru a facilita si grabi activitatea tuturor operatorilor de depozit”, au impartasit specialistii de la STAMH Group.

 

Coridorul de lucru dintre fiecare raft, precum si inaltimea structurii raftului pot fi supuse personalizarii. Pentru configurarea acestora se iau in considerare caracteristicile stivuitoarelor si echipamentelor de ridicat, dimensiunea paletilor si inaltimea spatiului de depozitare disponibil. Sistemul permite mentinerea si tamponarea unei game largi de produse”, au explicat de la echipa STAMH Group.

 

Sisteme de mobile

 

Mobile Racking este un sistem de mobile pentru paleti. “Este una dintre cele mai functionale solutii pentru cresterea capacitatii depozitului, pastrand posibilitatea de acces direct la fiecare palet. Rafturile sunt amplasate pe baze mobile. Sunt proiectate si instalate pe sine care sunt incastrate si fixate ferm in podea, fara a ocupa spatiu suplimentar si asigurand trecerea fara probleme a echipamentelor de ridicare. Bazele sunt dotate cu motoare, control electronic si sisteme suplimentare de securitate care garanteaza o siguranta si eficienta operatiunilor”, au comentat specialistii de la companie.

 

Sistemul de mobile dispune de un regim special nocturn, care in caz de necesitate desparte singurul coridor de lucru in cateva mai inguste. Acest lucru asigura o ventilare si racire uniforma a tuturor paletilor din depozit, iar clientul poate stabili si automatiza aceste intervale de timp.

 

Adresa: Bulevardul Basarabia 256G, București 030352, Romania

Telefon: + 4 0799 965 445

Е-mail: office.ro@stamh.com

 

Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile oferite in Romania, puteti gasi AICI!

 

 

Sursa material foto: STAMH

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023O parte din echipamentul de ridicare la macaralele din Portul Varna a fost complet modernizat de la T&D Engineering

  Portul Varna EAD este un operator portuar care deserveste nave si iahturi comerciale, de pasageri, de croaziera, militare si de cercetare stiintifica si se ocupa cu procesarea tuturor tipurilor de marfuri. Acesta uneste doua terminale portuare – Varna-Est, situat in interiorul Golfului Varna, la doar 1 km de centrul capitalei maritime, si Varna-Vest – unul dintre porturile cele mai moderne si cu cea mai rapida dezvoltare de pe coasta nordica a Marii Negre. Pentru implementarea cu succes a activitatii sale, de la companie s-au increzut pe deplin in echipa de specialisti dovediti a companiei lidere de inginerie T&D Engineering pentru reconstructia completa si modernizarea unei parti a macaralelor portuale.

 • 05 december 2023Tesy intentioneaza sa-si mareasca capacitatea de productie la boilerele cu volum mare prin implementarea unui proiect tehnologic

  Producatorul european de boilere si electrocasnice Tesy a anuntat noile sale planuri de productie cu privire la linia de boilere cu volum mare (BVM). “Am lansat un nou proiect cu care ne vom reinnoi in mod complet capacitatea de productie la boilerele cu volum mare. Scopul nostru este pana in 2026 sa putem produce 120 000 BVM emailate pana la 500 l si 10 000 BVM cu volum de la 800 la 2000 l (total emailate si buffer) pe an, au anuntat de la companie. Tesy isi stabileste un termen orientativ pentru implementarea proiectului de 3 ani, activitatile fiind impartite in 4 etape: Faza 1: Linie noua de emailare, inclusiv curatare chimica, aplicare si coacere.

 • 18 november 2023Un sistem SCADA modern de la T & D Engineering asigura controlul si gestionarea de la distanta a retelei electrice la substatiil

  Fiind una dintre cele mai consacrate companii de inginerie de pe piata, T & D Engineering este un partener preferat la realizarea proiectelor de diversa amploare pentru domeniul industriei si infrastructurii energetice. De ani de zile, compania este executant principal al proiectelor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC), multe dintre care sunt complexe si includ constructii la cheie. Compania este, de asemenea, subcontractant cu privire la sistemele SCADA, activitatile de instalare si punere in functiune. Substatia face parte dintr-un sistem electric de producere, transport si distributie a energiei electrice, care ajuta la transformarea tensiunii de la mare la joasa sau invers.

 • 08 november 2023Ivaylo Rachev, director de vanzari la Tesy: “Viitorul pentru Tesy este Tesy – acesta este brandul pe care noi toti de la compani

  Tesy este o companie lider, specializata in productia de aparate electrice de incalzire si sisteme de aer conditionat, care se disting prin functii inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic. Gama de produse a companiei include boilere electrice, panouri de incalzire cu infrarosu, convectoare, iar recent si sisteme cu pompe de caldura. Lucrul care distinge brandul Tesy este aspiratia cu privire la stabilirea unor standarde noi, mai inalte in ceea ce priveste calitatea si eficienta energetica a produselor oferite si combinatia optima intre design si functionalitate, iar in spatele realizarii acestor obiective se afla o echipa de profesionisti ambitiosi.

 • 15 november 2023Masini si roboti digitali au demonstrat avantajele digitizarii la standurile companiei RAIS in timpul MachTech & InnoTech 2023

  Editia din acest an a MachTech & InnoTech, care a avut loc in perioada 3 – 6 octombrie 2023, a reunit companii bulgare si internationale dovedite, care au demonstrat masini, roboti si solutii tehnice inovatoare la Inter Expo Center – Sofia (IEC). Printre acestea s-au remarcat cele doua standuri cu care producatorul bulgar dovedit de masini CNC RAIS a participat la acest forum. Acestea au impresionat vizitatorii atat prin viziunea lor, cat si cu atmosfera constructiva a acestora. Primul stand a fost dedicat in intregime masinilor CNC productie proprie si noutatile legate de masinile partenerilor de lunga durata ai RAIS – Citizen Machinery Miyano si Takisawa.

 • 01 november 2023Kimex a prezentat exponate impresionante cu marca Kiberys la MachTech 2023: robotul de sudura Kibot 2200 si linia combinata

  Compania bulgara Kimex este bine-cunoscuta printre profesionistii in domeniul sudurii. Compania ofera sisteme robotizate de tip portal pentru sudare si debitare, care sunt dezvoltari proprii ale companiei sale subsidiare Kiberys. Ce anume au dezvaluit cu privire la exponatele sale de la compania-expozanta, cu ce se mandresc si la ce se asteapta in viitor. Standul Kimex la MachTech 2023 a reprezentat o atractie puternica pentru vizitatori. O impresie deosebita au facut exponatele mari ale masinilor cu marca Kiberys. Unul dintre exponate a fost sistemul robotizat de sudura Kibot HD6 2200, iar numele “Kibot”, inclusiv si ortografia sa, este marca inregistrata a Kiberys.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2023Serbia negociaza cu Bulgaria pentru construirea unei linii feroviare de mare viteza de la Nis la Sofia

  Goran Vesic, Ministrul Constructiilor, Transporturilor si Infrastructurii din Serbia a declarat ca pe langa constructia liniei de cale ferata Nis-Dimitrovgrad, Serbia lucreaza impreuna cu Bulgaria la crearea unei conexiuni intre portul Vidin si Zaicar si a liniei feroviare de mare viteza de la Nis la Sofia. A aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Ministrul a mai adaugat ca Turcia lucreaza, de asemenea, la tronsonul de la Istanbul pana la granita turco-bulgara. Odata ce Sofia se va conecta la aceasta granita, va exista o linie feroviara de mare viteza de la Nis la Istanbul. Astfel de linie va exista si pana la Skopje, Salonic si Atena, a adaugat acesta.

 • 29 november 2023Compania germana Muehlbauer va construi o fabrica pentru asamblarea masinilor pentru productia de baterii si pile de combustie

  Compania germana Muehlbauer Automation doo, parte a Muehlbauer Group, intentioneaza sa construiasca un parc tehnologic pentru asamblarea pieselor pentru masini pentru productia de baterii si pile de combustie in partea de nord a Zonei de Afaceri Est din Stara Pazova, Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Cijeurope.com. Proiectul preliminar care a fost intocmit de NORTH Engineering doo Subotica, cuprinde constructia unei unitati de productie pe trei etaje cu o parte pentru birouri. Investitia Muehlbauer Group in Serbia vine la un an dupa anuntul Ministerului Economiei cu privire la noi investitii in sectoarele industriei auto si productia de echipamente electrice in valoare de 180 de milioane de euro.

 • 27 november 2023Albania si Kosovo construiesc o noua legatura feroviara cu un contract de 168.9 milioane de leki

  Doua companii private vor construi o linie de cale ferata intre Durres si Pristina, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Companiile, membre ale consortiului austro-albanez ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., au castigat un contract anuntat de guvernul albanez pentru realizarea unui studiu de fezabilitate si concept pentru construirea unei linii de cale ferata care sa faca legatura intre orasul albanez de coasta de capitala Republicii Kosovo.

 • 24 november 2023O intalnire economica bulgaro-macedoneana intareste relatiile de afaceri bilaterale dintre cele doua tari

  Intr-un efort comun de consolidare a legaturilor economice companiile din Macedonia de Nord, angajate in relatii de afaceri cu Bulgaria, s-au reunit la Skopje pentru o intalnire cheie, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Intalnirea, organizata de Ambasada Bulgariei si Camera de Comert Macedoneano-Bulgara (CCMB), a ilustrat sustenabilitatea si dinamica parteneriatelor bilaterale de afaceri, care continua sa se dezvolte in ciuda mediului economic provocator din ultimii ani. Bulgaria ocupa pozitia a cincea ca cel mai important partener comercial al Macedoniei de Nord si a doua cea mai importanta destinatie de export

 • 22 november 2023Serbia intentioneaza sa faca o investitie de 2 miliarde de euro in energie regenerabila prin cooperare cu companii chineze

  Guvernul sarb intentioneaza sa colaboreze cu companiile chineze Shanghai Fengling Renewable si Zidjin Mining Group pentru dezvoltarea unei centrale electrice hibrida solara si eoliana regenerabila cu o capacitate de cel putin 1.5 GW, care vizeaza sa produca 30 000 t de hidrogen verde regenerabil pe an, a aflat BalkanEngineer.com de la icis.com. Organizatia chineza Shanghai Fengling Renewables este interesata sa investeasca in capacitati de energie regenerabila si capacitati de stocare in Serbia, in special cu privire la productia de hidrogen din surse regenerabile, iar partenerii strategici pentru Serbia Zidjin Mining Group au in vedere ca centrala electrica hibrida sa fie construita in regiunea Bor, zona situata in estul Serbiei.

 • 20 november 2023Compania bulgara Invenio Partners si cea austriaca ACP creeaza un furnizor de top de instruire in domeniul afacerilor si IT

  Compania bulgara de investitii Invenio Partners si Accession Capital Partners, cu sediul situat la Viena, au achizitionat unitatea pentru educatie profesionala a companiei Link Group din Serbia si intentioneaza sa o foloseasca pentru a crea si dezvolta un furnizor de top in domeniul IT si educatiei profesionale de afaceri in Europa de Sud-Est. A aflat BalkanEngieer.com de la intellinews.com. Valoarea achizitiei nu a fost dezvaluita. Invenio si ACP vor ajuta compania Link Group sa-si dezvolte oferta de produse, pentru a raspunde nevoilor in continua crestere cu privire la perfectionarea calificarilor tinerilor profesionisti, introducand in acelasi timp noi programe care sa raspunda cerintelor dinamice ale segmentului B2B.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023O noua fabrica de vaccinuri pentru animale, distinsa cu certificat GMP, isi deschide usile la Razgrad, Bulgaria

  Biovet - filiala Razgrad, producator bulgar de suplimente alimentare si medicamente pentru animale, a lansat un proiect inovativ pentru producerea de vaccinuri pentru uz veterinar industrial, a aflat BalkanEnigeer.com de la BTA. Noua fabrica se va concentra pe productia de vaccinuri pentru pasari, porci si bovine, iar investitia in aceasta este de aproximativ 140 de milioane de leva (BGN). Doamna Temenuga Gazdova, directorul Biovet – filiala Razgrad, a explicat ca investitia este concentrata pe constructia unei fabrici moderne care sa indeplineasca standardele inalte pentru medicina veterinara. Facilitatea dispune de echipamente si procese tehnologice care pot fi utilizate cu usurinta si pentru producerea medicamentelor de uz uman.

 • 02 december 2023De la 1 ianuarie 2024, Branka Slaveski va prelua functia de director general al cramei Tikves din Macedonia de Nord

  Tikves, producatorul de vinuri din Macedonia de Nord, a numit-o pe Branka Slaveska ca noul sau director general, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Slaveska va prelua functia pe 1 ianuarie 2024. Tikves a reziliat contractul de munca al fostului director general al companiei – Rados Vukicevic pe 29 mai a acestui an, fara a preciza motivele cu privire la decizie. Vukicevic a ocupat functia de director al cramei din 2017, iar director interimar dupa eliberarea lui a fost Svetozar Janevski. De la inceputul anului viitor, functia va fi preluata de Branka Slaveska. Crama Tikves este una dintre cele mai mari si mai semnificative facilitati vinifere din zona Europei de Sud-Est. In momentul de fata.

 • 01 december 2023Compania romaneasca E.ON a instalat o centrala fotovoltaica pentru producatorul de caramida Cemacon

  E.ON Energie Romania a finalizat o noua centrala fotovoltaica pentru nevoile producatorului roman de caramida Cemacon, a aflat BalkanEngineer.com de la Green-forum.eu. Valoarea investitiei se ridica la circa 850 000 de euro. Cu o capacitate instalata de peste 1 MWh centrala va acoperi o mare parte din necesarul de energie electrica al parcului industrial Recea. Mai mult, anual, Cemacon isi va reduce emisiile cu circa 300 de tone de CO2 si isi va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83 000 de euro. Pe acoperisul fabricii din Recea a fost montat un sistem care cuprinde 2176 de module fotovoltaice, cu tehnologie monocristalina. Acesta va genera, in medie, 976 MWh/an.

 • 28 november 2023Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) a prezentat un proiect pentru constructia Parcului Tehnologic Industrial Dunarean

  Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) este la un pas mai aproape de realizarea planului ambitios privind crearea Parcului Tehnologic Industrial Dunarean, dupa ce si-a depus in mod oficial propunerea de proiect pentru investitii in valoare de aproximativ 50 de milioane de leva, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Initiativa este parte din procedura BG-RRP-3.007 din “Programul de sprijin public pentru dezvoltarea zonelor industriale, parcurilor si teritoriilor similare si pentru atragerea de investitii” din cadrul Planului national de redresare si rezilienta. Acordul Consiliului Municipal permite “Parcul Tehnologic Industrial – Svishtov” EOOD sa se candidateze pentru finantare, ceea ce ar ajuta la dezvoltarea cu succes a proiectului.

 • 23 november 2023Aquila va cumpara producatorul roman de aerosoli pentru autoturisme Romtec pentru 3.2 milioane de euro

  Aquila, companie de distributie si logistica pentru bunuri de larg consum din Romania, a anuntat ca va cumpara 100% din producatorul local de aerosoli pentru autoturisme Romtec, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Tranzactia in valoare de 3.2 milioane de euro (3.42 milioane de dolari), va fi finalizata in urma unui audit si dupa primirea avizelor de reglementare necesare de la Consiliul Concurentei. Cu ocazia investitiei de amploare, Catalin Vasile, CEO-ul companiei Aquila, a dezvaluit ca continua directia asumata pentru realizarea a mai multor tranzactii de achizitii in perioada urmatoare.

 • 21 november 2023Compania albaneza de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh pentru 1.95 milioane de euro

  Compania cu destinatie speciala a Companiei albaneze de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh, care dezvolta o centrala electrica solara de 100 MW in Ballsh, oras aflat in sudul Albaniei, pentru 1.95 milioane euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, infiintata in luna aprilie a acestui an de Gjonaj si dezvoltatorul de surse regenerabile de energie Ener Trade, a achizitionat GreeNNat de la grupul local de constructii si energie Shijaku. In ianuarie guvernul albanez a declarat ca a aprobat cererea companiei GreeNNat pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice de 100 MW in locul rafinariei de petrol abandonate din Ballsh.

Vedeti toate »