Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Baza frigorifica a companiei din Sofia este echipata cu sisteme de rafturi mobile si conventionale ale Grupului STAMH

14 february 2023

In Bulgarian  In Macedonian

 

Anima Group Investment – o companie care efectueaza livrarea de produse alimentare restaurantelor si unitatilor comerciale, dispune de o unitate frigorifica cheie pentru activitatea sa situata in Sofia. Sortimentul care este depozitat in aceasta include fructe si legume, precum si alimente refrigerate si congelate. Pentru a mentine calitatea ridicata a produselor, baza frigorifica respecta toate cerintele pentru valori de temperatura precis calculate, care difera in functie de specificul respectivului produs depozitat. Pentru mentinerea regimului special de temperatura, respectiv calitatea si valabilitatea produselor alimentare, in fiecare incapere se efectueaza o monitorizare constanta a temperaturii. Ca raspuns la cererea crescuta a pietei, compania implementeaza sisteme de mobile si conventionale mecanizate care duc la o mai buna utilizare a spatiului si la cresterea capacitatii de depozitare (numarul de locuri pentru paleti). Pentru pregatirea unui proiect hibrid personalizat si zonarea depozitului, compania garant are incredere in integratorii dovediti de la compania STAMH. Detalii cu privire la caietul de sarcini si sistemele de va vom prezenta in comentariul care l-au dat specialistii de la compania STAMH.

 

 

Compania internationala STAMH Group este unul dintre liderii in furnizarea de solutii personalizate pentru echipamente inovatoare pentru depozite. Principalele tipuri de echipamente din portofoliul companiei sunt sistemele de rafturi, robotii industriali, sistemele automate de depozitare, masinile si echipamentele industriale si de depozitare de inalta calitate.

 

“In proiectul pentru Anima Group Investment a trebuit sa luam in calcul doi factori principali”, au adaugat de la companie. Acestea sunt regimurile de temperatura care ajung pana la -20oC, precum si dimensiunile non-standard ale depozitului frigorific – 11.7x57.4 m. “Rolul nostru a inclus proiectarea, zonarea spatiilor si combinarea diferitelor tipuri de sisteme de , trebuind astfel sa optimizam spatiul si toate procesele de receptie, depozitare si extragere a paletilor. Aceasta a inclus proiectarea si constructia sistemelor mobile de depozitare si a lor conventionale, scopul fiind de a profita la maximum de volumul disponibil din depozit”, au explicat expertii de la STAMH Group.

 

Conform proiectului, au fost realizate 2 sisteme de depozitare cu un total de 5 niveluri de stivuire in inaltime. “Combinatia implementata include conventionale pentru 600 de paleti si sisteme mobile de pentru un total de 748 de paleti. Este prevazuta posibilitatea de depozitarea a 12 paleti suplimentari. Acestea sunt pozitionate pe speciale cantilever care sunt adaugate la nivelurilor de stivuire – 3, 4 si 5”, au explicat expertii.

 

Inca 2 sisteme de de tip Conventional au fost proiectate si construite intr-o incapere adiacenta a companiei. Suprafata totala care ocupa este de 1056.78 m2, iar capacitatea locurilor pentru paleti, de care dispune fiecare dintre ele, este respectiv 420 si 1230. Optimizarea maxima a spatiului a fost realizata cu acces direct si convenabil pana la fiecare unitate de depozitare, in ciuda formei non-standard a depozitului.

 

 

Sisteme de conventionale de la STAMH Group

 

“Sistemele de conventionale sunt potrivite atunci cand obiectivul este stabilitatea, securitatea si accesul rapid la fiecare palet. La nevoie, se proiecteaza si se adauga coridoare speciale de trecere pentru a facilita si grabi activitatea tuturor operatorilor de depozit”, au impartasit specialistii de la STAMH Group.

 

Coridorul de lucru dintre fiecare raft, precum si inaltimea structurii raftului pot fi supuse personalizarii. Pentru configurarea acestora se iau in considerare caracteristicile stivuitoarelor si echipamentelor de ridicat, dimensiunea paletilor si inaltimea spatiului de depozitare disponibil. Sistemul permite mentinerea si tamponarea unei game largi de produse”, au explicat de la echipa STAMH Group.

 

Sisteme de mobile

 

Mobile Racking este un sistem de mobile pentru paleti. “Este una dintre cele mai functionale solutii pentru cresterea capacitatii depozitului, pastrand posibilitatea de acces direct la fiecare palet. Rafturile sunt amplasate pe baze mobile. Sunt proiectate si instalate pe sine care sunt incastrate si fixate ferm in podea, fara a ocupa spatiu suplimentar si asigurand trecerea fara probleme a echipamentelor de ridicare. Bazele sunt dotate cu motoare, control electronic si sisteme suplimentare de securitate care garanteaza o siguranta si eficienta operatiunilor”, au comentat specialistii de la companie.

 

Sistemul de mobile dispune de un regim special nocturn, care in caz de necesitate desparte singurul coridor de lucru in cateva mai inguste. Acest lucru asigura o ventilare si racire uniforma a tuturor paletilor din depozit, iar clientul poate stabili si automatiza aceste intervale de timp.

 

Adresa: Bulevardul Basarabia 256G, București 030352, Romania

Telefon: + 4 0799 965 445

Е-mail: office.ro@stamh.com

 

Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile oferite in Romania, puteti gasi AICI!

 

 

Sursa material foto: STAMH

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 march 2023STAMH: Sistemele automate de picking vertical sunt o solutie optima pentru spatiile de depozitare cu suprafata mica

  „Au fost realizate numeroase studii independente in domeniul sectorului de logistica. Datele de la toate acestea dovedesc o corelatie directa intre problemele de organizare a depozitelor si satisfactia angajatilor, productivitatea si veniturile companiei. Solutia este automatizarea proceselor de depozitare, iar selectarea unui sistem de depozitare adecvat scopului, integrarea profesionala si zonarea specializata a spatiului sunt cativa pasi simpli cu care va veti optimiza activitatea si veti creste in mod permanent eficienta depozitului dumneavoastra sau a centrului logistic”, au comentat de la STAMH.

 • 28 march 2023Indumatic: Pompele submersibile verticale ETLB-S de la Stübbe asigura o calitate, fiabilitate si flexibilitate pentru aplicatia

  “S” in ETLB-S inseamna varianta standard. Iar standardul aici este un simbol al gamei de produse restructurate ETLB ale producatorului dovedit de echipamente de pompare Stübbe. Scopul companiei este gama de pompe ETLB sa fie mai clara si mai usor de inteles si selectat din partea clientilor. Toate optiunile disponibile pot fi selectate pentru toate variantele produsului. “Pompele submersibile verticale ETLB-S de la Stübbe sunt destinate pentru transportul fluidelor tehnice neutre si agresive, inclusiv acizi, alcaline, solutii care contin particule solide din rezervoare sau bazine nepresurizate deschise sau inchise.

 • 23 march 2023Ing. Nishan Bazdigyan, administratorul companiei RAIS, a fost distins cu placheta de onoare de catre Uniunea Generala Armeana

  RAIS este o companie specializata in productia de masini CNC, unelte si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. In frunte cu inginerul Nishan Bazdigyan, compania de inginerie si-a inceput activitatea in orasul Pazardzhik in indepartatul deja an 1994. Standardele fundamentale stabilite pentru inalta calitate constanta, inovatie, crearea de parteneriate stabile, competente si profesionalism, confera companiei RAIS o pozitie de lider in sectoarele de inginerie mecanica din zona Balcanilor si Europa. Principiile si traditiile privind formarea unei echipe coerente au devenit baza pentru progresul si dezvoltarea companiei.

 • 15 march 2023T & D Engineering: Statiile de incarcare profesionale eCS PC cu brandul nostru T&D se disting printr-o putere si durabilitate

  Destinate pentru utilizare atat in interior, cat si in exterior, statiile de incarcare eCS PC de la compania T&D genereaza o putere mare si sunt potrivite pentru toate tipurile de vehicule electrice (nota red. masini electrice, autobuze, camioane si vehicule industriale grele). “Aceste statii sunt proiectate pentru a functiona cu curent continuu – incarcare DC. Modelele pe care seria le ofera, pot fi montate pe perete sau pe orice suprafata solida, inclusiv pe stalpi electrici si stalpi de iluminat stradal. eCS PC sunt robuste si durabile, ceea ce garanteaza exploatarea lor fiabila in scopuri profesionale”, au dezvaluit de la compania lider T & D Engineering, care produce statii de incarcare sub brandul sau propriu T&D.

 • 10 march 2023Kimex: “Suntem mandri ca furnizam echipamente de inalta tehnologie Kemppi pentru nevoile in crestere ale industriei bulgare”

  Compania bulgara Kimex este reprezentantul exclusiv pentru Bulgaria al producatorului finlandez de echipamente si tehnica de sudare Kemppi Oy. Aceasta se straduieste sa furnizeze solutii care sunt fiabile, functionale si usor de utilizat. De la echipa acesteia masoara succesele obtinute prin intermediul satisfactiei clientilor sai. “In ultimii ani am reusit sa impunem compania Kemppi pe piata bulgara ca un sinonim pentru calitate, eficienta si tehnologii de inalta calitate. Cu privire la aceasta sunt evidente numeroasele noastre proiecte realizate cu echipamente Kemppi.

 • 02 march 2023Functii “inteligente”, design stilat si reducerea costurilor de energie electrica – gama de convectoare a Tesy

  Dotate cu functii inteligente si distinse printr-un design stilat, convectoarele Tesy sunt solutii “inteligente” eficiente din punct de vedere energetic, care asigura confortul si caldura necesare pentru locuinta dumneavoastra, optimizand in acelasi timp consumul de energie electrica si reducand costurile facturilor. In materialul de astazi producatorul bulgar consacrat de aparate electrocasnice Tesy prezinta trei dintre modelele sale top de convectoare – Fine Eco (cu functie Air Safe) Cloud, Live Eco Cloud, Floor Eco Cloud, precum si toate solutiile inovatoare incorporate in acestea.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 march 2023Importul de masini, echipamente si piese de schimb in Albania a crescut cu 4.1%

  Importul de masini, echipamente si piese de schimb – un indicator al investitiilor in economia albaneza – a crescut cu 4.1% pe baza anuala in ianuarie pana la o valoare totala de 12.6 miliarde leka. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la BTA.bg. In ianuarie 2022 valoarea sa totala a fost de 10.3 miliarde leka. Importul de masini, echipamente si piese de schimb este estimat la aproximativ 187 de miliarde leka pentru tot anul 2022. Cresterea importului de masini, echipamente si piese de schimb pentru industriile prelucratoare este legata de cresterea activitatii in aceste sectoare si de interesul in crestere al sectorului de afaceri cu privire la utilizarea tehnologiilor moderne care imbunatatesc calitatea productiei.

 • 27 march 2023O delegatie internationala a vizitat centrele si fabricile FERO Invest din Macedonia de Nord

  O delegatie de 30 de persoane din organizatii si institutii din domeniul energiei, eficientei energetice, tranzitiei energetice, energiei verzi si protectiei mediului din Franta, Austria, Elvetia, Slovenia, Romania, Bulgaria, Ucraina si mai multe municipalitati au vizitat fabricile si centralele grupului FERO Invest, care este lider in tranzitia energetica din Macedonia de Nord. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Opserver.mk. Participantii au facut cunostinta cu vehiculele electrice si pe hidrogen eficiente din punct de vedere energetic care sunt produse in BRAKO, in timp ce detalii despre acest produs high-tech si prietenos cu mediul au fost prezentate de directorul de operatiuni Angel Angjushev.

 • 24 march 2023Compania Delgaz Grid din Romania va investi 2.2 miliarde euro in retelele

  Distribuitorul roman de electricitate si gaze naturale Delgaz Grid, membru al grupului german E.ON, intentioneaza sa investeasca aproximativ 2.2 miliarde de euro in retelele care opereaza pana in 2030. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. In 2023 bugetul de investitii al companiei va ajunge la 185 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 36% pe parcursul anului. Din bugetul planificat pana la sfarsitul deceniului, compania va atrage 700 de milioane de euro din fonduri europene, iar restul de 1.5 miliarde de euro vor fi asigurati din surse proprii.

 • 22 march 2023Compania paneuropeana VGP construieste un nou parc industrial in apropiere de Belgrad, Serbia

  La 13 martie 2023, a avut loc ceremonia de inaugurare “Prima sapatura”, care a marcat inceputul lucrarilor de constructie la VGP Park Belgrade in Dobanovci, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Noul parc industrial va avea o suprafata de 1 140 000 m2 si va fi construit langa autostrazile M-70 si M-75 si soseaua de centura a mun. Belgrad, in imediata apropiere a Aeroportului International “Nikola Tesla” si la doar 15 km vest de centrul orasului.

 • 20 march 2023Green for Growth a aprobat un imprumut de 28 de milioane de euro pentru centrala solara Blue 1 din

  Fondul Green for Growth (GGF) a declarat ca a alocat un imprumut de 28 de milioane de euro pentru constructia si exploatarea centralei electrice solare Blue 1 din Fier, vestul Albaniei. Suma va acoperi 75% din costul facilitatii, care se afla deja in proces de constructie, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Investitia privata este o piatra de hotar importanta in istoria productiei de energie din judet, deoarece este cel mai mare proiect solar nesubventionat din regiunea Balcanilor de Vest. Compania cu destinatie speciala privind unitatea fotovoltaica in constructie, a carui putere instalata este de 50 MW, a fost fondata de Blessed Investment si Matrix Konstruksion.

 • 17 march 2023ATS Group, o companie lidera nord-macedoneana din industria de aparare, a fost printre expozantii la IDEH 2023 din Abu Dhabi

  Si anul acesta compania nord-macedoneana ATS Group si-a prezentat produsele la IDEH 2023 din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite (UAE), a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. IDEH este cel mai mare targ dedicat industriei de aparare din Orientul Mijlociu, care se organizeaza timp de 30 de ani. Pe langa faptul ca si-a prezentat produsele si echipamentele din domeniul balisticii, la expozitia din acest an ATS Group a prezentat si alte domenii in care activeaza si in care se concureaza cu mari producatori mondiali.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 march 2023Compania romaneasca Unilever va investi 20 milioane de euro intr-o noua fabrica din Ucraina

  Compania romaneasca Unilever a anuntat ca va investi 20 milioane de euro intr-o noua unitate de productie si va fabrica produse de ingrijire personala in regiunea Kiev, Ucraina, pentru a sustine cresterea activitatii si a demonstra angajamentul pe termen lung fata de tara. Constructia va incepe anul acesta, fabrica urmand sa fie inaugurata in 2024, a aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. Noua fabrica va crea aproximativ 100 de locuri de munca si va fabrica produse de ingrijire personala, inclusiv sampoane si geluri de dus, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé si Clear. Centrul va aproviziona cu precadere piata locala ucraineana, dar prezinta viitor potential de export pe pietele europene.

 • 23 march 2023Un parc fotovoltaic plutitor este planificat sa fie construit langa Montana, Bulgaria

  Primul parc solar plutitor din Bulgaria poate intra in functiune intr-o perioada de pana la 4 ani. Acesta va fi amplasat pe teritoriul barajului Ogosta. Initial, planurile erau ca acest parc sa aiba o capacitate de aproximativ 1 GW, dar in final capacitatea va fi intre 500 si 800 MW, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Marimea investitiei depinde de dimensiunea parcului solar, intrucat 1 MWh capacitate instalata va costa aproximativ 1 milion de euro. In scopul proiectului vor putea fi folosite aproximativ 850 ha din suprafata barajului Ogosta, care are un total de 2000 ha. Constructia parcului solar plutitor este de asteptat sa inceapa dupa aproximativ 2 ani, iar punerea in functiune va avea loc aproximativ un an si jumatate – doi ani mai tarziu.

 • 21 march 2023Compania nord-macedoneana Vitaminka AD a obtinut rezultate financiare pozitive pentru 2022

  Compania nord-macedoneana de produse alimentare Vitaminka AD a realizat un profit net de 29 478 mii denari pentru perioada ianuarie – decembrie 2022, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. In 2022 nu au fost inregistrate modificari ale politicilor contabile, estimarilor contabile si metodelor de evaluare a pozitiilor in situatiile financiare ale companiei Vitaminka. Veniturile totale unitare realizate pentru anul 2022 se ridica la 3 899 389 mii de denari si fata de cele realizate in 2021 inregistreaza o crestere de 27%. In structura veniturilor totale ponderea cea mai mare, 98%, ocupa veniturile din vanzarea de produse si servicii din activitatea principala, care fata de cele incasate in 2021 pentru perioada de raportare, au marcat o crestere de 26%.

 • 16 march 2023Veniturile companiei romanesti ROCA Industry au crescut cu 24% pe baza anuala in 2022

  ROCA Industry, primul holding romanesc de companii din domeniul materialelor de constructii, lansat de ROCA Investments, a declarat ca veniturile sale combinate au crescut cu 24% pe baza anuala, pana la 388 milioane lei (aproape 80 milioane euro) la nivel de grup in 2022, potrivit raportului anual preliminar pentru anul 2022. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Rezistente in contextul atipic al pietei, marcat de cresterea costurilor materiilor prime pe tot parcursul anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a incorpora cea mai mare parte a costurilor in pretul produselor vandute, astfel incat marja EBITDA s-a situat la 11% in 2022.

 • 14 march 2023Glavbolgarstroy a deschis o fabrica pentru structuri din beton armat langa Pazardzhik, Bulgaria

  Glavbolgarstroy Prеfab, parte a structurii Glavbolgarstroy, a deschis in mod oficial fabrica sa pentru structuri din beton armat si precomprimat langa Pazardzhik, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Investitia este de peste 10 milioane leva (BGN), iar locurile de munca nou create sunt 63, au anuntat de la companie. Glavbolgarstroy a primit autorizatie de constructie in august 2022, iar 6 luni mai tarziu lucrarile de constructie ale fabricii, care dispune de echipamente moderne si linii tehnologice, au fost deja finalizate. Capacitatea fabricii este intre 80 000 si 140 000 m2 de suprafata construita pe an, existand deja planuri pentru extinderea acesteia. Fabrica dispune de doua linii de productie pe care pot fi produse elemente pentru doua locatii in mod simultan.

 • 10 march 2023Sectorul constructiilor din Albania a atins un record de 2.9 miliarde euro in 2021

  Sectorul constructiilor din Albania a remarcat o activitate activa in ultimii ani, arata datele obtinute de la monitorizarea structurala a intreprinderilor INSTAT. Numarul companiilor din industrie a crescut in mod semnificativ, a aflat BalkanEngineer.com de la Albaniandailynews.com. Potrivit INSTAT, in 2021 veniturile totale ale sectorului au atins un record de 329 miliarde leki, sau aproximativ 2.9 miliarde euro. Comparativ cu anul precedent, veniturile au crescut cu aproape 20%. Aproximativ o treime din acest sector opereaza din investitii publice. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, cheltuielile de capital, majoritatea dintre care fiind utilizate in finantarea drumurilor sau in alte structuri publice.

Vedeti toate »