Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

T&D Engineering EOOD

T&D Engineering EOOD

http://www.tid-engineering.bg

T&D Engineering este o companie europeana lidera cu obiect de activitate inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. In particular aceasta se ocupa de construirea retelelor industriale de controlere programabile si mijloace de automatizare, precum si a sistemelor de comanda de la distanta si semnalizare de la distanta in energetica si industrie.

 

Alta activitate a companiei T&D Engineering este reconstructia si modernizarea macaralelor; configurarea si programarea sistemelor PLC si SCADA; productia de controlere specializate si asigurarea software-ului aferent acestora; reconstructia substatiilor de putere si nodale – inginerie completa cu proiectare si constructie la cheie; instalatii electrice, panouri electrice pentru cladiri si service; calculul curentilor de scurtcircuit si de defectiune la sol, incarcare energetica la diferite santiere industriale, setari la releele de protectie, selectarea echipamentelor de putere si comanda si altele.

 

Compania este partener de incredere in domeniul ingineriei cu multi producatori de renume mondiali, precum Schneider Electric, Siemens, ABB, Schrack Technik, General Electric.

Contacte

Sediul central:

Adresa: Bulgaria, or. Varna 9010, str. "Perunika" 46

Telefon: 00359 52 312 100

Tel./fax: 00359 52 312 658

E-mail: office@tid-engineering.bg

Parteneri

Materiale T&D Engineering EOOD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 23 december 2021T & D Engineering: “Cautam modalitati inovatoare pentru imbunatatirea proiectarii si dezvoltarii infrastructurii energetice”

   Principala sarcina a companiei este de a oferi clientilor sai un produs care sa satisfaca cerintele acestora, pe deplin supus standardelor si normelor internationale, toate acestea la un pret rezonabil. “Dispunem de sisteme individuale inovatoare pentru control al statiilor de cale ferata, procese de productie, sisteme de monitorizare pentru parcuri solare si eoliene. Ne straduim activitatile pe care le desfasuram sa fie intotdeauna realizate in mod calitativ si la timp, cu un nivel ridicat de precizie si acuratete”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 25 november 2021T&D Engineering: “Cream solutii unice care ofera atat productivitate, cat si fiabilitate”

   T&D Engineering este un specialist in inginerie dovedit si de lunga durata in domeniul energiei, electrotehnicii si electronicii, iar principalul scop al companiei este de a oferi clientilor sai un serviciu care sa corespunda cerintelor acestora, pe deplin conform cu standardele si normele internationale la un pret rezonabil. “Pe baza resurselor tehnice de care dispunem, cautam modalitati inovatoare de imbunatatire a proiectarii si dezvoltarii infrastructurii energetice prin electronica inteligenta, colectarea inteligenta a datelor si implementarea retelelor inteligente”, au dezvaluit de la companie.

  • 25 october 2021T&D Engineering ofera servicii competente pentru proiectarea, constructia si intretinerea sistemelor de monitorizare

   “Activitatea noastra este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii si electronicii. Realizam lucrari in diferite domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor”, au comentat pentru cititorii BalkanEngineer.com de la companie. Sistemele de monitorizare ale companiei T&D Engineering permit monitorizarea in timp real a indicatorilor care clientii solicita sa fie vizualizate de dispozitivele integrate in sistemul respectiv. Posibilitatea pentru analiza instantanee permite sa fie detectate foarte usor potentialele probleme, deoarece marimile procesuale sunt actualizate in timp real.

  • 18 august 2021Sistem de echilibrare a sarcinii energiei electrice de la T&D Engineering optimizeaza consumul de energie electrica

   T&D Engineering are multi ani de experienta in proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor de echilibrare a sarcinii energiei electrice. “Solutia noastra include monitorizarea consumului de energie electrica in timp real si analiza bazata pe raportarea pentru perioade anterioare, precum si intocmirea rapoartelor utilizand date obtinute de la dispozitivele de masurare”, au explicat de la companie pentru cititorii BalkanEngineer.com. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt principalele caracteristici ale sistemului de echilibrare a sarcinii care ofera T&D Engineering.

  • 28 june 2021Cu un nou site web compania lidera in domeniul energiei si automatizarii T&D Engineering merge pe drumul spre viitor

   Pagina de pornire este organizata in mod optim si intampina utilizatorul, indreptandui atentia catre elemente importante precum informatii generale despre companie, posibilitatea de contact cu specialist de la T&D Engineering si altele. “Pe baza resurselor noastre tehnice, cautam modalitati inovatoare pentru imbunatatirea proiectarii si dezvoltarii infrastructurii energetice prin electronica inteligenta, colectarea inteligenta de date si implementarea retelelor inteligente”, au explicat de la T&D Engineering.

  • 28 april 2021Inginerie la sistemele de management al energiei si reconstructia substatiilor cu servicii dovedite in timp de la T&D Engineer

   T & D Engineering este o companie bulgara dovedita de inginerie, a carei activitate este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii, si electronicii. Compania realizeaza lucrari in diverse domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor. „Unul dintre domeniile in care ne dezvoltam de ani de zile si avem numeroase proiecte finalizate cu succes este efectuarea de inginerie deplina la sistemele complete de management al energiei si reconstructia substatiilor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 08 february 2021T&D Engineering cu experienta indelungata si numeroase proiecte realizate cu succes la construirea sistemelor SCADA

   T&D Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Unul dintre domeniile principale in care compania isi dezvolta activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA. “SCADA este o arhitectura a sistemului de control care include calculatoare, retele de comunicatii date si interfete grafice de utilizator pentru gestionarea si exploatarea proceselor si proiectelor. Suntem mandri de numeroasele sisteme SCADA realizate cu succes in diferite sectoare de productie”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

  • 09 september 2020T&D Engineering este un partener de inginerie preferat in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii

   T&D Engineering este o companie bulgara dovedita, specializata in desfasurarea diverselor activitati de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Compania noastra dispune de proiectanti cu calificare completa de proiectare pentru pregatirea proiectelor la partea “Electricitate”. Dezvoltandu-si activitatea din 2004 pana in prezent, T&D Engineering sa dovedit ca partener de inginerie si integrator de sistem de incredere pentru implementarea si constructia sistemelor SCADA si a produselor pentru automatizare industriala ale companiilor Schneider Electric & Siemens”, au dezvaluit in final de la companie.

  • 05 may 2020T&D Engineering: “Calitatea produselor si serviciilor oferite este adeverita cu certificatele si atestatele relevante”

   Fondata in anul 2004, compania bulgara dovedita T&D Engineering isi concentreaza activitatea pe inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii, oferind servicii de proiectare si productie. “Portofoliul nostru este extrem de divers – de la constructia de retele industriale de la controlere programabile si instrumente de automatizare, pana la proiectarea substatiilor, reconstructia si modernizarea macaralelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

  • 27 november 2019T&D Engineering: “Executam volumul complet al activitatilor de automatizare”

   T&D Engineering EOOD este o companie de inginerie dovedita in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Echipa noastra realizeaza, de asemenea, volumul complet al activitatilor de automatizare. Detinem o expertiza indelungata in construirea retelelor industriale din controlere programabile, sisteme de control si semnalizare de la distanta, implementarea sistemelor SCADA si multe alte solutii tehnologice moderne pentru industrie”, au dezvaluit de la compania bulgara. O premisa pentru dezvoltarea pietei pentru mijloace si sisteme de automatizare este prezenta unei baze tehnologice invechite din punct de vedere moral si fizic la o parte din intreprinderi.

  • 28 february 2019T&D Engineering este un partener de incredere al societatilor de distributie a energiei electrice din Bulgaria

   T&D Engineering EOOD este o companie bulgara, dovedita in activitatile de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. Varietatea de activitati si portofoliul bogat de proiecte realizate cu succes se afla in fundamentul profund peste care compania continua sa justifice increderea clientilor sai si in prezent. “Am lucrat cu un numar mare de investitori si beneficiari in domeniul energiei, infrastructurii si industriei din Bulgaria. De ani de zile suntem partener si integrator de sistem al companiilor de renume mondial ABB, General Electric, Siemens si Schneider Electric” au declarat de la T&D Engineering.

  • 28 january 2019T&D Engineering a castigat un premiu prestigios pentru proiectele sale din domeniul infrastructurii energetice

   Compania lidera bulgara de inginerie T&D Engineering EOOD are o experienta indelungata in realizarea activitatilor de inginerie in domeniul energeticii si infrastructurilor energetice. La fel si in prezent compania realizeaza proiecte complete in domeniul automatizarilor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara”, au informat de la companie. In ultimii cativa ani T&D Engineering a realizat 12 substatii de tractiune 110/27.5 kV, dintre care 9 cu inginerie completa – constructie la cheie si 3 in calitate de subcontractant la partea sistem SCADA.

  • 06 december 2018O gama completa de activitati, legate de modernizarea mijloacelor de automatizare, realizeaza T&D Engineering

   In conditiile unui mediu de piata extrem de competitiv, eficienta productiei este un factor cheie pentru dezvoltarea cu succes a fiecarei intreprinderi. “O parte din intreprinderile din Bulgaria au in dotare o baza tehnologica depasita din punct de vedere moral si fizic, fapt care are un impact negativ asupra productivitatii acestora si a rentabilitatii activitatilor de productie. O posibila solutie in aceasta situatie este realizarea reconstructiei si modernizarii echipamentelor existente, inclusiv si a mijloacelor de automatizare”, au comentat de la T&D Engineering EOOD.

  • 03 october 2018T&D Engineering: “Avem o experienta indelungata in implementarea diferitelor proiecte din sectorul energetic”

   T&D Engineering EOOD este o companie care mai mult de 10 ani opereaza cu succes pe piata din zona Balcanica. “Pentru aceasta perioada ne-am dovedit ca partener de incredere la realizarea unui numar de proiecte din domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. Activitatile desfasurate de catre noi cuprind diferite domenii din proiectare, productie si servicii”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la companie. Gama de servicii pe care T&D Engineering realizeaza la modernizarea substatiilor.

  • 24 july 2018T&D Engineering cu numeroase proiecte realizate cu succes la CTE Varna, Bulgaria

   Compania dovedita de inginerie T&D Engineering EOOD, de mai mult de zece ani, dezvolta cu succes activitatea sa legata de construirea retelelor industriale de controlere programabile si mijloace de automatizare, precum si a sistemelor de comanda de la distanta si semnalizare de la distanta in energetica si industrie. Pentru aceasta perioada compania a castigat increderea multor intreprinderi mari, unde a realizat cu succes nu unul si doua proiecte. Una dintre acestea este a doua ca marime centrala termoelectrica din Peninsula Balcanica – CTE Varna (Bulgaria).

  • 10 may 2018T&D Engineering: Avem o vasta experienta si numeroase sisteme SCADA realizate cu succes in sectorul energetic

   T&D Engineering EOOD este o companie dovedita de inginerie, care ofera o gama larga de servicii in domeniul energiei, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Una dintre principalele directii in care societatea isi desfasoara activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA in sectorul energetic, au informat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering. De la infiintarea companiei T&D Engineering, activitatea acesteia este legata direct de sectorul energetic.

  • 21 february 2018T&D Engineering: Asiguram suport tehnic, servicii de garantie si post garantie, intretinere si reparatii

   T&D Engineering EOOD este o companie de inginerie care ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii, care acopera diferite etape din proiectare si productie. Impreuna cu realizarea activitatilor de baza, cu privire la indeplinirea unui anumit proiect, compania realizeaza si servicii de post garantie. “Noi asiguram clientilor nostri servicii de inalta calitate, colaborand cu T&D Engineering clientii nostri pot conta 100% pe noi – in ceea ce priveste calitatea, timpul de reactie si termenele”, au informat pentru de la T&D Engineering.

  • 07 november 2017Traseul feroviar Plovdiv – Burgas din Bulgaria a fost modernizat cu participarea activa a companiei T&D Engineering

   Compania dovedita de inginerie T&D Engineering se afla printre principalii subcontractori in cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii feroviare la sectiuni din linia de cale ferata Plovdiv – Burgas, au declarat expertii de la companie pentru BalkanEngineer.com. Investitia este in marime de peste 19.5 milioane de leva cu TVA, iar beneficiar al proiectului este Intreprinderea de Stat “Compania Nationala de Infrastructura Feroviara” (IS “NRIC”), cu autoritate de supraveghere a lucrarii – Directia “Coordonarea programelor si proiectelor” din cadrul Ministerului Transporturilor, Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

  • 10 august 2017Reconstructie si modernizare la echipamentele de ridicare de la T&D Engineering in porturile bulgare si companiile

   Software pentru managementul echipamentelor de ridicare, utilizat pe scara foarte larga in complexele portuare, a dezvoltat si implementat cu succes compania dovedita de inginerie T&D Engineering. “Dezvoltarea acestui software se datoreaza interesului crescut fata de tehnologia pentru management, bazata pe controlerele programabile logice, deasemenea si fata de managementul bazat pe PC, care se ia in considerare ca o abordare fundamentala pentru construirea strategiilor de control fara compromisuri cu privire la functionalitatea si precizia la punerea in aplicare a sarcinilor de automatizare”, au comentat de la T&D Engineering.

  • 13 june 2017T&D Engineering a realizat un proiect pentru reabilitarea liniei de cale ferata Plovdiv – Burgas

   Compania dovedita T&D Engineering, care efectueaza inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii, electronicii si automatizarilor industriale, a participat la realizarea unui proiect pentru reabilitarea infrastructurii feroviare la sectiuni din linia de cale ferata Plovdiv – Burgas. Beneficiar al proiectului este intreprinderea bulgara de stat “Compania Nationala de Infrastructura Feroviara” (IS “CNIF”), iar valoarea contractului este in marime de peste 19.5 milioane de leva cu TVA. Odata cu indeplinirea cu succes a proiectului a fost obtinuta si o fiabilitate inalta a echipamentelor pentru cel putin inca 30 de ani ciclu total de viata.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 january 2022Indumatic: Ventilele burduf “pinch” PVG de la Flowrox sunt o solutie fiabila cu rezistenta ridicata

  De-a lungul anilor o mina finlandeza de cupru, care este client de lunga durata al companiei Flowrox, are o experienta serioasa cu privire la ventilele de inchidere si control Flowrox. Compania va incepe sa construiasca o noua conducta catre haldele de steril pentru care are nevoie de armatura fiabila de inchidere. Datorita experientei sale excelente practice cu produsele Flowrox, alegerea naturala pentru noua instalatie a companiei sunt ventilele burduf “pinch” cu marca Flowrox. Proiectul companiei finlandeze include reconstructia instalatiei existente, conductele vechi ale fabricii de imbogatire urmand sa fie demontate.

 • 23 december 2021T & D Engineering: “Cautam modalitati inovatoare pentru imbunatatirea proiectarii si dezvoltarii infrastructurii energetice”

  Principala sarcina a companiei este de a oferi clientilor sai un produs care sa satisfaca cerintele acestora, pe deplin supus standardelor si normelor internationale, toate acestea la un pret rezonabil. “Dispunem de sisteme individuale inovatoare pentru control al statiilor de cale ferata, procese de productie, sisteme de monitorizare pentru parcuri solare si eoliene. Ne straduim activitatile pe care le desfasuram sa fie intotdeauna realizate in mod calitativ si la timp, cu un nivel ridicat de precizie si acuratete”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 14 december 2021Articulatii capete de bara si lagare sferice de alunecare de la FLURO Gelenklager de la Multiengineering

  “In cautarea unor solutii tehnologice pentru aplicatiile dumneavoastra specifice va puteti baza intotdeauna pe solutiile companiei Fluro Gelenklager, pe care le oferim la conditii excelente de pret. Compania este certificata conform standardului de management al calitatii EN ISO 9001 si ofera o gama larga de produse, logistica excelenta si livrari rapide, iar noi va vom consulta care produs este cel mai potrivit pentru aplicatia dumneavoastra”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Multiengineering.

 • 06 december 2021Baza comerciala Filkab din Ruse are deja o adresa noua. Poftiti si alegeti totul pentru lumea dumneavoastra electrica

  Filkab este o companie bulgara consacrata de inginerie, comerciala si de productie, care urmeaza strategia de a se dezvolta ca furnizor preferat de materiale electrice pentru sectoarele energetic, industrial si de constructii. Compania foloseste metode moderne de lucru, dispune de o gama larga de produse si mentine stocuri serioase, care le ofera in bazele proprii comerciale din marile orase ale tarii. “Suntem incantati sa va anuntam ca am deschis un showroom nou si modern in orasul Ruse, care este situat pe b-dul “Bulgaria 133”. Adresa face parte din hotelul “Theodora Palace”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Filkab.

 • 01 december 2021Caruciorul industrial Tough Joe de la Neon.BG – asistentul multifunctional si practic pentru productia dumneavoastra

  Astazi va vom face cunostinta cu un asistent multifunctional si practic pentru toate activitatile din procesul dumneavoastra de productie. Acesta poarta numele de Tough Joe (“Joe cel Sanatos” – nota red.) si reprezinta un carucior universal pentru placi si preforme, parte din portofoliul bogat al companiei bulgare, specializata in efectuarea unui pachet complet de activitati de inginerie, inclusiv dezvoltarea, proiectarea, prototiparea, productia si intretinerea produselor si solutiilor tehnice – Neon.BG. Care sunt caracteristicile distinctive ale lui Tough Joe si domeniile sale de aplicare, a aflat BalkanEngineer.com de la specialistii Neon.BG. Vedeti!

 • 29 november 2021Confort si caldura cu un efect autentic de flacara si eficienta energetica ridicata cu semineul electric Tesy

  “Semineul electric decorativ TESY se distinge cu un adevarat efect de flacara si creeaza un confort incredibil in casa dvs. Datorita termoregulatorului electronic, eficienta energetica sezoniera ajunge la 38% din maximul posibil de 40%, deoarece acesta deconteaza cu o precizie mult mai mare temperatura camerei incalzite, in comperatie cu termoregulatorul bimetalic mecanic. Precizia modelului electronic este de ±0.1°С, iar a celui mecanic este de ±3°С, la care se datoreaza si eficienta energetica mai mare”, au explicat pentru BalkanEngineer.com de la Tesy.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 january 2022Bulgaria va coopera cu privire la deschiderea unei linii aeriene Sofia – Skopje

  In timpul intalnirii la Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor din Bulgaria, reprezentantii diferitilor transportatori aerieni au fost informati ca Bulgaria va coopera cat mai rapid posibil pentru deschiderea unei linii aeriene intre capitalele Sofia si Skopje. Pentru acest scop, trebuie doar sa fie exprimat un interes din partea unei companii aeriene care sa opereze zborurile. Cu privire la lansarea transporturilor aeriene de pasageri intre Bulgaria si Macedonia de Nord nu exista nici un fel de restrictii din punct de vedere legal, intrucat intre administratiile aeronautice ale celor doua tari exista incheiat un memorandum de cooperare pe durata nedeterminata inca din 2015.

 • 13 january 2022Compania romaneasca Hidroelectrica cu idee pentru productia de hidrogen verde

  Compania romaneasca de stat Hidroelectrica intentioneaza sa construiasca o unitate de productie de hidrogen verde cu capacitate de 50 MW pe insula Ostrovu Mare de pe Dunare. In afara de facilitate este planificat si un parc fotovoltaic cu baterii de stocare a energiei. Compania, care este cel mai mare producator de energie electrica din Romania, cauta un consultant care sa elaboreze studiul de fezabilitate si celelalte documentatii necesare. Investitia va include construirea unui hidrolizator avand capacitate instalata de 50 MW, utilizand ca resurse apa din Dunare si energia regenerabila produsa in parcul fotovoltaic.

 • 11 january 2022Bulgaria cu cea mai mare fabrica de panouri solare in sud-estul Europei

  Compania germana AE Solar va construi in Bulgaria cea mai mare fabrica de panouri solare din sud-estul Europei, a aflat BalkanEngineer de la Marica.bg. Valoarea facilitatii, care va fi situata in apropierea mun. Haskovo, depaseste 150 de milioane de euro. Pe teritoriul fostului aeroport al orasului se prevede crearea unui parc industrial neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon “Zona Economica Trakia-Sud”, unde AE ​​Solar va fi primul investitor. Indeplinand cele mai inalte standarde de mediu, fabrica companiei va fi de ultima generatie, cu o capacitate anuala de 1 GWp. Proiectul este de asteptat sa deschida un minim de 220 de locuri de munca.

 • 07 january 2022CTE “Negotino” din Macedonia de Nord si-a reluat activitatea dupa o pauza de 12 ani

  Este de asteptat ca centrala sa atinga capacitatea maxima de 180 MW/h pana la sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Potrivit unui comunicat guvernamental, energia electrica produsa de CTE “Negotino” va fi utilizata pentru a satisface nevoile gospodariilor, precum si a companiei de transport energie electrica MEPSO. Surplusurile vor fi vandute pe piata deschisa a afacerilor locale la preturi mai mici decat cele de bursa. CTE “Negotino” si-a inceput activitatea in 1978, dar din 2009 nu a mai produs energie electrica din cauza costurilor ridicate de productie.

 • 06 january 2022Compania bulgara Trace Group Hold va repara drumuri in Serbia

  Compania bulgara de constructii Trace Group Hold a semnat un acord pentru reparatii de drumuri cu compania sarba de stat pentru infrastructura rutiera JP Putevi Srbije. Valoarea totala a proiectului este de 6.7 milioane de euro. Contractul pentru reparatiile de drumuri include un tronson cu lungime de 19.5 km intre orasul Babušnica si satul Svođe din sud-estul Serbiei. Proiectul este realizat prin finantare de la Banca Europeana de Investitii. Activitatea companiei Trace Group Hold include reabilitarea, reconstructia si constructia de drumuri, autostrazi, aeroporturi, statii subterane si linii de cai ferate si gari subterane, linii de cai ferate si facilitati terestre, infrastructura urbana si marcaje rutiere.

 • 22 december 2021Producatorul japonez Nidec a inceput constructia unei fabrici in Serbia

  Compania japoneza Nidec a demarat constructia viitoarei sale fabrici de motoare electrice in orasul Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer de la Ekapija.com. Productia la noua facilitate, care va acoperi o suprafata de 26 000 m2, este de asteptat sa inceapa la sfarsitul anului 2022. Fabrica de motoare electrice va fi amplasata intr-una din zonele industriale ale orasului sarb. Nidec intentioneaza sa angajeze 300 de oameni in prima faza a proiectului sau. Scopul companiei este de a transforma fabrica din Novi Sad intr-o baza centrala pentru activitatile de productie ale companiei in Europa de Est, precum si sediul tuturor companiilor din Grupul Nidec.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 january 2022Bulgaria si Spania in cooperare pentru dezvoltarea infrastructurii

  Ministrul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria Grozdan Karadzhov si Ambasadorul Regatului Spaniei in Bulgaria ES Alejandro Polanco au discutat cu privire la oportunitatile de cooperare la dezvoltarea infrastructurii rutiere si cea de alimentare cu apa si canalizare. Investitorii straini sunt bineveniti in Bulgaria, pentru a participa la licitatii si concursuri. In timpul intalnirii, ministrul bulgar a prezentat prioritatile in dezvoltarea infrastructurii, printre care se numara finalizarea si repararea retelei de drumuri si constructia a trei tuneluri sub Muntii Stara Planina, precum si a patru poduri noi – intre Bulgaria si Romania pe Dunare si in orasul Varna.

 • 14 january 2022Serbia cu licitatie pentru extinderea si modernizarea aeroportului din Niš

  Proiectul, in valoare de 11.9 milioane de euro, prevede reconstructia cladirii existente si construirea unei extinderi suplimentare aferente acesteia. Facilitatea modernizata trebuie sa dispuna de unitati separate pentru sosirea si plecarea pasagerilor, precum si o sectie speciala pentru pasagerii VIP. Investitia va include adaptarea cladirii existente cu suprafata de 2100 m2 si construirea unei cladirii noi cu suprafata de 7160 m2. Dupa extindere si reconstructie, terminalul va trebui sa poata faca fata unui varf de 604 pasageri care sosesc si tot atatia pasageri care pleaca, in conformitate cu standardele Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA).

 • 12 january 2022Macedonia de Nord imprumuta 28.9 milioane de euro pentru conducta de gaz catre Grecia

  Macedonia de Nord va primi un imprumut in cuantum de 28.9 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru construirea unei sectiuni din interconectorul de gaze cu Grecia. Proiectul va servi drept masura pe termen scurt care va facilita tranzitia treptata a tarii la energia curata. Constructia sectiunii cu lungime de 68 km va ajuta Macedonia de Nord sa-si diversifice aprovizionarile cu gaze, sa-si imbunatateasca securitatea energetica, precum si sa creasca competitivitatea pe piata de energie electrica.

 • 07 january 2022O fabrica moderna IoT incepe productia de frigidere in Romania

  Noua fabrica Haier Tech Romania a inceput productia de frigidere de cea mai inalta clasa cu marcile Candy, Hoover si Haier in Romania. Fabrica moderna, care depaseste 70 de milioane de euro, este situata in Parcul Industrial “Allianso”, in apropiere de mun. Ploiesti. Intreprinderea de productie acopera o suprafata de 63 000 m2 si este dotata cu cele mai noi solutii IoT, inovatii, roboti si utilaje avansate in domeniul Industry 4.0. Fabrica este echipata cu doua linii de productie, unde vor fi dezvoltate si produse frigidere, atat standard, cat si modele incorporabile. Fabrica va deservi atat piata romaneasca, cat si cea internationala, cu o capacitate de productie de peste 1 milion de frigidere pe an.

 • 06 january 2022Compania sarba IMG production construieste o fabrica de componente din plastic

  Compania sarba IMG production, care este o filiala a companiei cehe IMG Bohemia, a inceput constructia unei noi fabrici pentru productia de componente din plastic. Instalatia va fi amplasata in zona industriala a mun. Vršac. Investitia companiei IMG production este impartita in trei faze, care sunt in valoare totala de 15 milioane de euro. Startul primei faze a proiectului, care este pentru 5 milioane de euro, a fost dat pe 16 decembrie. Constructia fabricii este de asteptat sa fie finalizata in octombrie 2022, cand ar trebui sa inceapa si productia in sine. Faza a doua si a treia de investitii, fiecare din nou in valoare de 5 milioane de euro, sunt planificate respectiv pentru 2023 si 2024.

 • 23 december 2021O companie franceza realizeaza o investitie strategica in Macedonia de Nord

  Macedonia de Nord va achizitiona unul dintre cele mai mari parcuri solare din Europa, cu o capacitatea de producere a energiei electrice de la 360 la 400 MW, a aflat BalkanEngineer de la Vlada.mk. Facilitatea va fi o investitie franceza “verde” si este de asteptat sa fie construita in 2022. Parcul solar va fi situat pe teritoriul viitorului aeroport din orasul Štip, care se intinde pe o suprafata de 452 ha. Aceasta va fi cea mai mare investitie franceza in Macedonia de Nord din ultimii cincisprezece ani. Executantul proiectului este Akuo Energy. Instalatia solara va genera 620 GWh de energie curata si va economisi 380 000 de tone de dioxid de carbon pe an, aprovizionand peste 94 000 de gospodarii.

Vedeti toate »