Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

T&D Engineering EOOD

T&D Engineering EOOD

http://www.tid-engineering.bg

T&D Engineering este o companie europeana lidera cu obiect de activitate inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. In particular aceasta se ocupa de construirea retelelor industriale de controlere programabile si mijloace de automatizare, precum si a sistemelor de comanda de la distanta si semnalizare de la distanta in energetica si industrie.

 

Alta activitate a companiei T&D Engineering este reconstructia si modernizarea macaralelor; configurarea si programarea sistemelor PLC si SCADA; productia de controlere specializate si asigurarea software-ului aferent acestora; reconstructia substatiilor de putere si nodale – inginerie completa cu proiectare si constructie la cheie; instalatii electrice, panouri electrice pentru cladiri si service; calculul curentilor de scurtcircuit si de defectiune la sol, incarcare energetica la diferite santiere industriale, setari la releele de protectie, selectarea echipamentelor de putere si comanda si altele.

 

Compania este partener de incredere in domeniul ingineriei cu multi producatori de renume mondiali, precum Schneider Electric, Siemens, ABB, Schrack Technik, General Electric.

Contacte

Sediul central:

Adresa: Bulgaria, or. Varna 9010, str. "Perunika" 46

Telefon: 00359 52 312 100

Tel./fax: 00359 52 312 658

E-mail: office@tid-engineering.bg

Parteneri

Materiale T&D Engineering EOOD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 18 august 2021Sistem de echilibrare a sarcinii energiei electrice de la T&D Engineering optimizeaza consumul de energie electrica

   T&D Engineering are multi ani de experienta in proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor de echilibrare a sarcinii energiei electrice. “Solutia noastra include monitorizarea consumului de energie electrica in timp real si analiza bazata pe raportarea pentru perioade anterioare, precum si intocmirea rapoartelor utilizand date obtinute de la dispozitivele de masurare”, au explicat de la companie pentru cititorii BalkanEngineer.com. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt principalele caracteristici ale sistemului de echilibrare a sarcinii care ofera T&D Engineering.

  • 28 june 2021Cu un nou site web compania lidera in domeniul energiei si automatizarii T&D Engineering merge pe drumul spre viitor

   Pagina de pornire este organizata in mod optim si intampina utilizatorul, indreptandui atentia catre elemente importante precum informatii generale despre companie, posibilitatea de contact cu specialist de la T&D Engineering si altele. “Pe baza resurselor noastre tehnice, cautam modalitati inovatoare pentru imbunatatirea proiectarii si dezvoltarii infrastructurii energetice prin electronica inteligenta, colectarea inteligenta de date si implementarea retelelor inteligente”, au explicat de la T&D Engineering.

  • 28 april 2021Inginerie la sistemele de management al energiei si reconstructia substatiilor cu servicii dovedite in timp de la T&D Engineer

   T & D Engineering este o companie bulgara dovedita de inginerie, a carei activitate este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii, si electronicii. Compania realizeaza lucrari in diverse domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor. „Unul dintre domeniile in care ne dezvoltam de ani de zile si avem numeroase proiecte finalizate cu succes este efectuarea de inginerie deplina la sistemele complete de management al energiei si reconstructia substatiilor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 08 february 2021T&D Engineering cu experienta indelungata si numeroase proiecte realizate cu succes la construirea sistemelor SCADA

   T&D Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Unul dintre domeniile principale in care compania isi dezvolta activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA. “SCADA este o arhitectura a sistemului de control care include calculatoare, retele de comunicatii date si interfete grafice de utilizator pentru gestionarea si exploatarea proceselor si proiectelor. Suntem mandri de numeroasele sisteme SCADA realizate cu succes in diferite sectoare de productie”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

  • 09 september 2020T&D Engineering este un partener de inginerie preferat in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii

   T&D Engineering este o companie bulgara dovedita, specializata in desfasurarea diverselor activitati de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Compania noastra dispune de proiectanti cu calificare completa de proiectare pentru pregatirea proiectelor la partea “Electricitate”. Dezvoltandu-si activitatea din 2004 pana in prezent, T&D Engineering sa dovedit ca partener de inginerie si integrator de sistem de incredere pentru implementarea si constructia sistemelor SCADA si a produselor pentru automatizare industriala ale companiilor Schneider Electric & Siemens”, au dezvaluit in final de la companie.

  • 05 may 2020T&D Engineering: “Calitatea produselor si serviciilor oferite este adeverita cu certificatele si atestatele relevante”

   Fondata in anul 2004, compania bulgara dovedita T&D Engineering isi concentreaza activitatea pe inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii, oferind servicii de proiectare si productie. “Portofoliul nostru este extrem de divers – de la constructia de retele industriale de la controlere programabile si instrumente de automatizare, pana la proiectarea substatiilor, reconstructia si modernizarea macaralelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

  • 27 november 2019T&D Engineering: “Executam volumul complet al activitatilor de automatizare”

   T&D Engineering EOOD este o companie de inginerie dovedita in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Echipa noastra realizeaza, de asemenea, volumul complet al activitatilor de automatizare. Detinem o expertiza indelungata in construirea retelelor industriale din controlere programabile, sisteme de control si semnalizare de la distanta, implementarea sistemelor SCADA si multe alte solutii tehnologice moderne pentru industrie”, au dezvaluit de la compania bulgara. O premisa pentru dezvoltarea pietei pentru mijloace si sisteme de automatizare este prezenta unei baze tehnologice invechite din punct de vedere moral si fizic la o parte din intreprinderi.

  • 28 february 2019T&D Engineering este un partener de incredere al societatilor de distributie a energiei electrice din Bulgaria

   T&D Engineering EOOD este o companie bulgara, dovedita in activitatile de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. Varietatea de activitati si portofoliul bogat de proiecte realizate cu succes se afla in fundamentul profund peste care compania continua sa justifice increderea clientilor sai si in prezent. “Am lucrat cu un numar mare de investitori si beneficiari in domeniul energiei, infrastructurii si industriei din Bulgaria. De ani de zile suntem partener si integrator de sistem al companiilor de renume mondial ABB, General Electric, Siemens si Schneider Electric” au declarat de la T&D Engineering.

  • 28 january 2019T&D Engineering a castigat un premiu prestigios pentru proiectele sale din domeniul infrastructurii energetice

   Compania lidera bulgara de inginerie T&D Engineering EOOD are o experienta indelungata in realizarea activitatilor de inginerie in domeniul energeticii si infrastructurilor energetice. La fel si in prezent compania realizeaza proiecte complete in domeniul automatizarilor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara”, au informat de la companie. In ultimii cativa ani T&D Engineering a realizat 12 substatii de tractiune 110/27.5 kV, dintre care 9 cu inginerie completa – constructie la cheie si 3 in calitate de subcontractant la partea sistem SCADA.

  • 06 december 2018O gama completa de activitati, legate de modernizarea mijloacelor de automatizare, realizeaza T&D Engineering

   In conditiile unui mediu de piata extrem de competitiv, eficienta productiei este un factor cheie pentru dezvoltarea cu succes a fiecarei intreprinderi. “O parte din intreprinderile din Bulgaria au in dotare o baza tehnologica depasita din punct de vedere moral si fizic, fapt care are un impact negativ asupra productivitatii acestora si a rentabilitatii activitatilor de productie. O posibila solutie in aceasta situatie este realizarea reconstructiei si modernizarii echipamentelor existente, inclusiv si a mijloacelor de automatizare”, au comentat de la T&D Engineering EOOD.

  • 03 october 2018T&D Engineering: “Avem o experienta indelungata in implementarea diferitelor proiecte din sectorul energetic”

   T&D Engineering EOOD este o companie care mai mult de 10 ani opereaza cu succes pe piata din zona Balcanica. “Pentru aceasta perioada ne-am dovedit ca partener de incredere la realizarea unui numar de proiecte din domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. Activitatile desfasurate de catre noi cuprind diferite domenii din proiectare, productie si servicii”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la companie. Gama de servicii pe care T&D Engineering realizeaza la modernizarea substatiilor.

  • 24 july 2018T&D Engineering cu numeroase proiecte realizate cu succes la CTE Varna, Bulgaria

   Compania dovedita de inginerie T&D Engineering EOOD, de mai mult de zece ani, dezvolta cu succes activitatea sa legata de construirea retelelor industriale de controlere programabile si mijloace de automatizare, precum si a sistemelor de comanda de la distanta si semnalizare de la distanta in energetica si industrie. Pentru aceasta perioada compania a castigat increderea multor intreprinderi mari, unde a realizat cu succes nu unul si doua proiecte. Una dintre acestea este a doua ca marime centrala termoelectrica din Peninsula Balcanica – CTE Varna (Bulgaria).

  • 10 may 2018T&D Engineering: Avem o vasta experienta si numeroase sisteme SCADA realizate cu succes in sectorul energetic

   T&D Engineering EOOD este o companie dovedita de inginerie, care ofera o gama larga de servicii in domeniul energiei, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Una dintre principalele directii in care societatea isi desfasoara activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA in sectorul energetic, au informat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering. De la infiintarea companiei T&D Engineering, activitatea acesteia este legata direct de sectorul energetic.

  • 21 february 2018T&D Engineering: Asiguram suport tehnic, servicii de garantie si post garantie, intretinere si reparatii

   T&D Engineering EOOD este o companie de inginerie care ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii, care acopera diferite etape din proiectare si productie. Impreuna cu realizarea activitatilor de baza, cu privire la indeplinirea unui anumit proiect, compania realizeaza si servicii de post garantie. “Noi asiguram clientilor nostri servicii de inalta calitate, colaborand cu T&D Engineering clientii nostri pot conta 100% pe noi – in ceea ce priveste calitatea, timpul de reactie si termenele”, au informat pentru de la T&D Engineering.

  • 07 november 2017Traseul feroviar Plovdiv – Burgas din Bulgaria a fost modernizat cu participarea activa a companiei T&D Engineering

   Compania dovedita de inginerie T&D Engineering se afla printre principalii subcontractori in cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii feroviare la sectiuni din linia de cale ferata Plovdiv – Burgas, au declarat expertii de la companie pentru BalkanEngineer.com. Investitia este in marime de peste 19.5 milioane de leva cu TVA, iar beneficiar al proiectului este Intreprinderea de Stat “Compania Nationala de Infrastructura Feroviara” (IS “NRIC”), cu autoritate de supraveghere a lucrarii – Directia “Coordonarea programelor si proiectelor” din cadrul Ministerului Transporturilor, Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

  • 10 august 2017Reconstructie si modernizare la echipamentele de ridicare de la T&D Engineering in porturile bulgare si companiile

   Software pentru managementul echipamentelor de ridicare, utilizat pe scara foarte larga in complexele portuare, a dezvoltat si implementat cu succes compania dovedita de inginerie T&D Engineering. “Dezvoltarea acestui software se datoreaza interesului crescut fata de tehnologia pentru management, bazata pe controlerele programabile logice, deasemenea si fata de managementul bazat pe PC, care se ia in considerare ca o abordare fundamentala pentru construirea strategiilor de control fara compromisuri cu privire la functionalitatea si precizia la punerea in aplicare a sarcinilor de automatizare”, au comentat de la T&D Engineering.

  • 13 june 2017T&D Engineering a realizat un proiect pentru reabilitarea liniei de cale ferata Plovdiv – Burgas

   Compania dovedita T&D Engineering, care efectueaza inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii, electronicii si automatizarilor industriale, a participat la realizarea unui proiect pentru reabilitarea infrastructurii feroviare la sectiuni din linia de cale ferata Plovdiv – Burgas. Beneficiar al proiectului este intreprinderea bulgara de stat “Compania Nationala de Infrastructura Feroviara” (IS “CNIF”), iar valoarea contractului este in marime de peste 19.5 milioane de leva cu TVA. Odata cu indeplinirea cu succes a proiectului a fost obtinuta si o fiabilitate inalta a echipamentelor pentru cel putin inca 30 de ani ciclu total de viata.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 october 2021Multiengineering dezvolta si produce linii de productie automatizate pentru o gama larga de sectoare industriale

  Scopul automatizarii este cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii proceselor de productie, optimizarea managementului, scoaterea oamenilor din productiile care sunt periculoase pentru sanatate. Aceasta necesita o abordare complexa, sistematica cu privire la fiecare sarcina cu care se confrunta. De aceea si automatizarea proceselor tehnologice este o sarcina importanta pentru orice productie. Aceasta ofera executarea automata a tuturor operatiunilor principale si auxiliare si un proces de productie continuu, iar implementarea solutiilor automatizate este deosebit de eficienta ca si in cazul volumelor mari de productie.

 • 09 october 2021La MachTech 2021 Kiberys a demonstrat o masina pentru debitare robotizata a profilelor cu cap specializat brevetat

  In cadrul forumului tehnic international MachTech & InnoTech 2021, Kiberys a demonstrat una dintre inovatiile sale – masina pentru debitarea robotizata a profilelor de diferite tipuri si sectiuni, ca de exemplu profil dublu T, profil U, cornier, tevi rotunde, tevi dreptunghiulare si altele profiluri specifice. “Masina este dotata cu un modul special care permite prelucrarea prin debitare pe toate cele patru laturi. Capul specializat este propria noastra dezvoltare, cu brevet european si mondial protejat, fara analog printre ceilalti producatori”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Kiberys OOD.

 • 05 october 2021Kimex: Un aparat semi-automat X8 MIG de la Kemppi economiseste timp si bani producatorului german de structuri sudate

  Metallbau Bruns una dintre putinele companii din Germania care detine toate autorizatiile posibile pentru sudarea otelului structural cu o structura cu granulatie fina. “In productia sa Bruns se bazeaza si pe aparatul de sudat X8 MIG cu functia WisePenetration+ de la Kemppi pentru sudare semi-automata, cu care se efectueaza cusaturi de sudura de inalta calitate cu lungime de pana la 11 m”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania bulgara dovedita de inginerie, productie si comert Kimex, reprezentant exclusiv al producatorului finlandez de echipamente de sudura Kemppi pentru Bulgaria.

 • 01 october 2021Alaturati-va echipei Tesy - brandul bulgar in topul 3 al producatorilor de boilere si aparate de incalzire in Europa

  “Cu minti si inimi dedicate, aducem caldura in viata ta”. Acestea sunt cuvintele domnului Zhechko Kyurkchiev, managerul companiei bulgare pentru productia de boilere si aparate de incalzire Tesy, care stau la baza succesului si stabilirii nu numai pe piata bulgara, ci si pe piata mondiala. Brandul este sinonim al calitatii si fiabilitatii in ochii clientilor sai si in calitatea sa de unul dintre cei mai mari angajatori din Bulgaria. Care sunt indicatorii care demonstreaza acest lucru si cum puteti deveni parte a companiei orientata catre tehnologiile HVAC ale viitorului, a aflat BalkanEngineer.com de la echipa Tesy.

 • 27 september 2021SpaceCAD: Celula de sudura combinata cu roboti KUKA optimizeaza sudarea intr-o companie de prelucrare a metalelor

  Compania Kauth este specializata in efectuarea prelucrarii metalelor de inalta calitate. Compania de inginerie ENKO Staudinger a dezvoltat o celula de sudura universala compacta cu roboti KUKA, care combina un set de diferite procese de sudare cu cerinte minime cu privire la spatiu. “Cerinta companiei Kauth este de a fi construita o celula de sudura care sa fie potrivita atat pentru sudarea in puncte, cat si pentru sudarea cu arc”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la SpaceCAD – companie bulgara dovedita care ofera roboti industriali KUKA, solutii 3D inovatoare, CAD/CAM/CAE si servicii de inginerie.

 • 21 september 2021Spirit sportiv si de echipa vor cuceri Liebherr-Hausgeräte Marica la data de 3 octombrie

  Pe 3 octombrie anul acesta zona din jurul fabricii Liebherr-Hausgeräte Marica de langa Plovdiv va deveni o arena a spiritului competitiv si a emotiilor. “Liebherr Business Run Plovdiv va incepe exact la ora 10:00. Echipele vor fi formate din 4 persoane, fiecare dintre care va parcurge 4 km sau doua tururi ale fabricii Liebherr-Hausgeräte Marica, inainte de a preda stafeta catre urmatorul competitor. Pentru fiecare competitor, organizatorii si sponsorii au prevazut cadouri, medalie si multe surprize la fata locului. Castigatorii vor primi un frigider Liebherr pentru biroul lor”, au declarat de la filiala Liebherr.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 october 2021Pivara Skopje din Macedonia de Nord investeste in spatii comerciale

  In asteptarea celei de-a 100-a aniversari, fabrica de bere Pivara Skopje din Macedonia de Nord a deschis noi spatii de afaceri pentru angajatii sai, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj al companiei. Prin acest lucru a fost lansat si noul ciclu de investitie al producatorului, care intentioneaza sa accentueze asupra dezvoltarii sale durabile in urmatorii doi ani. Noile spatii de birouri ale Pivara Skopje sunt construite si echipate conform standardelor de ultima ora si tendintelor tehnologice. O atentie deosebita va fi acordata protectiei sanatatii si sigurantei angajatilor, in conformitate cu desfasurarea activitatilor in conditii de COVID-19.

 • 11 october 2021Cupffee a deschis prima fabrica pentru cesti de cafea comestibile in Bulgaria

  La data de 29 septembrie 2021, ministrul bulgar al economiei, Daniela Vezieva, a deschis prima fabrica inovatoare din Europa pentru productia de cesti de cafea comestibile biodegradabile in orasul Plovdiv. Fabrica este detinuta de compania Cupffee si se afla in zona industriala “Trakia”. Potrivit directorului general al Cupffee, Miroslav Zapryanov, la noua fabrica functioneaza deja 3 masini si lucreaza 30 de angajati. Se asteapta ca intreprinderea sa produca 2.5 milioane de cesti de cafea comestibile din biscuite per luna. Planurile de viitor ale companiei includ achizitionarea a 3 masini suplimentare, prin care capacitatea de productie a fabricii sa creasca pana la 10 milioane de bucati per luna.

 • 06 october 2021Compania daneza de SER European Energy a deschis o sucursala in Romania

  Specialistul danez in constructia de centrale electrice solare si eoliene European Energy a deschis o sucursala in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Seenews.com. Aceasta face parte din strategia companiei de a-si extinde prezenta internationala si de a se stabili ca un jucator principal pe piata locala. In urmatorii ani in Romania se asteapta o crestere semnificativa in sectorul surselor de energie regenerabile, fapt care va conduce la o transformare majora a sectorului energetic si respectiv la beneficii pentru mediu.

 • 04 october 2021Grabner Instruments deschide o noua baza de productie in Serbia

  Producatorul austriac de echipamente analitice Grabner Instruments deschide o noua intreprindere in orasul sarb Subotica. Productia in fabrica va face parte din activitatea dezvoltatorului international de instrumente electronice si dispozitive electromecanice Ametek. La noua intreprindere a companiei Grabner Instruments vor fi produse instrumente pentru calificarea calitatii petrolului si gazelor, compania furnizand deja primele sale dezvoltari pe piata americana. La fabrica lucreaza 20 de specialisti cu inalta calificare. Anul acesta, Ametek isi extinde activitatea in Serbia cu inca trei baze de productie, facilitatea din Subotica fiind prima dintre ele care lanseaza propria productie in tara.

 • 28 september 2021Macedonia de Nord cu planuri pentru mari proiecte ecologice energetice

  Guvernul Macedoniei de Nord planifica si discuta diverse proiecte pentru energie solara cu capacitate totala de 1.5 GW, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. O parte din documentatia pentru constructia centralelor eoliene cu o capacitate de peste 550 MW este, de asemenea, gata. Macedonia de Nord este si prima tara din regiunea Balcanilor de Vest si Europa de Sud-Est care a transformat o centrala electrica functionabila pe carbune intr-o instalatie fotovoltaica (PV). Compania de stat Elektrani na Severna Makedonija (ESM) va instala doua centrale solare cu o putere de 10 MW, prima dintre care va fi finalizata pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

 • 24 september 2021Producatorul bulgar Alcomet va lucra pentru BMW din 2022.

  Compania va produce componente pentru masini electrice la facilitatea recent deschisa din orasul Shumen. In noul echipament pentru prelucrarea mecanica a profilelor la uzina din Shumen au fost investite 13.5 milioane leva (BGN). Alcomet are masini de cea mai inalta clasa pentru efectuarea diferitelor operatiuni de finisare, precum frezare, stantare, pasivare, slefuire cu vibrator si asamblare componente. Astfel, producatorul bulgar va putea livra clientilor sai detalii prelucrate, gata pentru instalare, cu aplicatie nu numai in industria auto, dar si in domenii precum inginerie mecanica, constructii si arhitectura, energie regenerabila si alte sectoare.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 october 2021Saint-Gobain a achizitionat producatorul roman de materiale de constructii Duraziv

  Cel mai mare producator independent de materiale de constructii din Romania Duraziv a devenit parte a liderului mondial Saint-Gobain, a aflat BalkanEngineer.com de la Deloitte.com. Tranzactia privind achizitionarea pachetului de actiuni a fost semnata la 30 septembrie 2021 dupa negocieri cu compania de consultanta Deloitte. Duraziv este unul din principalii furnizori de solutii de finisaj din Romania, cu un portofoliu integrat de adezivi si mortare, vopsele decorative si profile metalice. Fondata in 2003, compania se situeaza printre cei mai mari cinci producatori in sectorul materialelor de constructii din Romania.

 • 12 october 2021In Serbia va fi construit un parc solar cu putere de 56 MW pentru 40 de milioane de euro

  Compania sarba Netivest si compania elvetiana S2P Electric au semnat un acord pentru construirea in comun a unei centrale electrice solare cu Institutul pentru minerit si metalurgie din orasul Bor, Serbia. Instalatia va avea o putere instalata de 56 MW. Aceasta va fi prima centrala electrica solara cu o astfel de putere in Serbia. Instalatia este in valoare de 40 de milioane de euro si va fi construita in conformitate cu cele mai inalte standarde de mediu, transformand zona de depozitare a deseurilor miniere intr-un parc ecologic. Activitatile de constructie sunt de asteptat sa inceapa in 2022.

 • 07 october 2021O companie turca investeste 16 milioane de euro intr-o intreprindere din Skopje

  Producatorul turc de materiale inovatoare de izolare pentru constructii Teknopanel va investi 16 milioane de euro in constructia unei noi intreprinderi in zona industriala tehnologica din Skopje, a aflat BalkanEngineer.com de la Vlada.mk. Se asteapta ca productia sa inceapa in anul 2022. Pentru Teknopanel aceasta este prima destinatie de investitii in afara pietei interne. Conform proiectului de plan si previziunile financiare ale companiei, viitoarea fabrica va crea 120 de noi locuri de munca. Pe o perioada de 10 ani Teknopanel se asteapta sa realizeze exporturi totale de produse catre Europa in valoare de peste 170 de milioane de euro.

 • 05 october 2021Compania indiana Vuenow Infotech va construi centre de date in Bulgaria

  Compania indiana Vuenow Infotech, specializata in constructia de solutii EDC (edge data center), a semnat un Memorandum de cooperare cu Plovdiv Tech Park din Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Optela.com. Scopul principal al companiei este de a consolida reteaua de centre de date din tara. Vuenow Infotech urmeaza sa dezvolte o locatie principala a unui hub central de date (DC) in municipiul Plovdiv, precum si sase EDC-uri suplimentare in faza initiala. In plus, compania indiana intentioneaza sa deschida in toata Bulgaria si centre de instruire pentru tineri care sa-si dezvolte competentele IT.

 • 01 october 2021O noua societate mixta va recicla deseuri PET in Romania

  Producatorul austriac de ambalaje din plastic Alpha, a anuntat ca va infiinta o societate mixta pentru reciclarea ambalajelor din PET in parteneriat cu firma romaneasca Ecohelp si compania elvetiana United Polymer Trading. Proiectul de investitii este in valoare de 7.5 milioane de euro. Noua entitate mixta creata la data de 9 septembrie a acestui an se va numi PET Recycling Team Targu Mures si este inca supusa aprobarii de catre autoritatile competente. Cei trei producatori intentioneaza sa construiasca o linie pentru reciclarea sticlelor din PET (polietilen tereftalat). Materialul rezultat va fi sub forma de granule (rPET), care va putea fi folosit pentru fabricarea de preforme si sticle noi.

 • 27 september 2021Serbia construieste 10 noi statii de incarcare pentru masini electrice

  In ultimele luni, Serbia a inregistrat un sezon turistic bun pentru dispozitivele de incarcare pentru masini electrice, situate pe sectiunea coridorului de transport 10. Drept urmare, tara isi propune sa extinda reteaua gratuita de dispozitive de incarcare pentru vara viitoare. Potrivit datelor de la Ministerul Ecologiei din Serbia aproximativ 4000 de vehicule electrice si hibride se afla in traficul din tara. Tara balcanica are instalate opt statii de incarcare electrica pentru vehicule electrice. Trei dintre ele au o capacitate de peste 175 kW pentru incarcare ultra-rapida si se afla in Belgrad si Niš. Celelalte cinci statii sunt instalate in orasele Subotica, Šid, Dimitrovgrad, Preševo si zona de recreere din Bolkovci.

Vedeti toate »