Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Start Engineering AD

Start Engineering AD

www.starteng.com

Start Engineering AD este lider in domeniul proiectarilor, instalatiilor, implementarilor de noi tehnologii, automatizarilor si activitatilor de punere in aplicare si functionare a proiectelor mari energetice si industriale. Sectoarele catre care compania sa orientat si specializat, sunt: Instrumente de control si automatizare, incalzire, ventilare si climatizare, activitatea de productie, aparate si echipamente electrice, servicii de instalare, servicii de consultanta.

 

Compania are traditii dovedite, bogata experienta internationala si know-how, detine 12 sucursale, pozitionate in sapte dintr-e cele mai mari orase din Bulgaria si a realizat cu succes un numar mare de proiecte in tara si strainatate.

 

Obiectivul companiei Start Engineering de a oferi solutii eficiente si de inalta calitate la preturi competitive, utilizarea tehnologiilor noi si a modelului de management pentru imbunatatirea sigurantei si eficientei muncii, este un fapt care se doveseste si de catre pozitiile sale lidere pe piata.

Contacte

Sediul central

Adresa: Bulgaria, Sofia 1220, str. „Locomotiv” nr.3

Telefon: 00359 2 936 03 73, 003592 931 60 65, 00359 898 690 666

E-mail: office@starteng.com

Materiale Start Engineering AD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 05 april 2019Биовет верује производима компаније Steinzeug-Keramo за изградњу технолошких система за технолошке воде

   Када говоримо о водоводним системима, ми неизбежно прво мислимо на јавну инфраструктуру. Али, што се тиче бриге за околину и људско здравље, производних погона и решења за третман и одлагање, технолошке воде имају још већу тежину. Данас је у фокус портала BalkanEngineer.com доспела бугарска компанија Биовет, која бира за своју платформу канализационих система цеви од витрификоване керамике, компаније Steinzeug-Keramo. Биовет је међу водећим произвођачима адитива и активних супстанци.

  • 21 march 2019Un loc important in paleta de proiecte realizate de Start Engineering ocupa substatia de tractiune Simeonovgrad, Bulgaria

   Start Engineering AD este o companie bulgara de inginerie dovedita cu numeroase proiecte realizate cu succes in tara si strainatate. Printre acestea se numara construirea de noi substatii de tractiune in Simeonovgrad, in cadrul proiectului “Reconstructia si electrificarea liniei de cale ferata Dimitrovgrad – Svilengrad”, Lot nr.3 “Construirea de noi substatii de tractiune la Simeonovgrad si Svilengrad si extinderea substatiei de tractiune existente Dimitrovgrad” pentru Intreprinderea de Stat Compania Nationala “Infrastructura feroviara”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering.

  • 19 february 2019Start Engineering si-a extins lista de parteneri adaugand compania Bartec Syscom

   Start Engineering AD, companie lidera, care efectueaza activitati de proiectare, instalare si punere in functiune la obiecte mari energetice, este deja reprezentantul oficial al producatorului elvetian Syscom Instruments pentru Bulgaria, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Muntenegru. Syscom Instruments este membru al grupului Bartec, unul dintre liderii mondiali in productia de echipamente pentru monitorizare seismica, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering. “Acest parteneriat este o extensie naturala a colaborarii noastre de succes cu privire la instalarea sistemelor de monitorizare seismica la barajele Tsankov Kamak si Plovdivtsi din Bulgaria”, au mai adaugat de la companie.

  • 12 november 2018Start Engineering construieste instalatii de ventilatie si climatizare pentru diferite tipuri de obiecte

   Start Engineering AD este o companie dovedita cu pozitii de lider pe piata in proiectarea, instalarea si implementarea instalatiilor de incalzire, ventilatie si climatizare la obiecte publice, energetice si industriale mari. “Compania noastra a realizat si pus in functiune sisteme de ventilatie si climatizare la lucrari de importanta semnificativa, precum Metropolitan Sofia, Sopharma, Overgaz si un numar de hoteluri prestigioase, printre care Hilton, Radisson, Gloria-Palas si altele”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering.

  • 30 july 2018Start Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul prelucrarii metalelor

   Start Engineering AD, companie lidera in proiectarea, instalarea si implementarea de noi tehnologii si automatizari, in mod treptat sa impus pe piata si ca furnizor fiabil al unei game largi de servicii legate de prelucrarea metalelor. “Dispunem de o baza noua si moderna de productie, care ne permite sa executam in mod rapid si eficient taierea, debitarea, sudarea constructiilor de metal si alte activitati legate de prelucrarea metalului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering. Start Engineering aplica solutii inovatoare la prelucrarea foilor din otel negru, otel inoxidabil si aluminiu.

  • 12 june 2018Sucursala “Montari” de la Start Engineering realizeaza o gama larga de activitati de instalare electrica si instalare mecanica

   Start Engineering AD este o companie lidera de inginerie cu traditii dovedite in proiectarea, instalarea, implementarea de noi tehnologii, automatizarea, setarea si punerea in functiune a lucrarilor mari. “Activitatea sucursalei “Montari” este legata de executarea lucrarilor de instalare electrica si instalare mecanica, instalarea destructuri metalice, conducte din materiale de otel si otel inoxidabil cu diferite diametre, conducte din polietilena si polipropilena”, au informat de la Start Engineering.

  • 13 march 2018Start Engineering va intra in parteneriat cu Siemens la realizarea proiectelor in domeniul energiei

   Start Engineering AD – companie lidera de inginerie, a semnat un acord de cooperare in domeniul releelor de protectie si a sistemelor de automatizare in sectorul energetic cu Siemens, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering. “Prin realizarea acestui acord, vom putea oferi clientilor nostrii solutii pentru releele de protectie, calitate cu privire la energia electrica si automatizarea substatiilor in baza produselor si sistemelor de la Siemens”, au adaugat de la companie. Din partea companiei Siemens, partener al companiei Start Engineering este directia Managementul energiei.

  • 15 january 2018Start Engineering – producator autorizat de echipamente de distributie si instalatii tip motor control center

   Start Engineering AD este o companie de inginerie cu peste 65 de ani de experienta si istorie. Si in prezent aceasta extinde in mod constant paleta bogata de proiecte realizate cu succes, printre care reconstructia obiectelor de infrastructura cheie, realizarea substatiilor si implementarea de noi tehnologii in domeniul automatizarii. “De-a lungul anilor ne-am dovedit pe Peninsula Balcanica ca fiind unul dintre cei mai mari producatori autorizati de sisteme de distributie testate de tip si motor control center, in principal din gama de produse General Electric – familia SEN Plus”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering AD.

  • 10 november 2017Tehnologii moderne si know-how implementate de catre Start Engineering la realizarea metroului in capitala Bulgariei

   Traseul caii ferate subterane din capitala Bulgariei a ajuns deja pana la una dintre cele mai strategice pentru dezvoltarea orasului statii de metrou – “Aeroportul Sofia” si “Business Park Sofia”. Printre companiile lidere de inginerie, care au participat la realizarea proiectului, a fost si compania dovedita Start Engineering. Compania a participat in calitate de subcontractant principal la cateva dintre statiile de metrou. “Echipele noastre au participat la toate etapele de constructie ale metroului, inca de la primele etape ale proiectului cu cativa ani in urma”, au explicat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering.

  • 12 september 2017Start Engineering: Am construit sisteme electrice de baza la Terminalul Intermodal din Plovdiv, Bulgaria

   Compania dovedita, cu o experienta de peste un sfert de secol si prezenta pe piata bulgara si internationala, Start Engineering a participat la construirea terminalului intermodal in zona centrala sudica pentru planificarea transportului de marfa in orasul Plovdiv, Bulgaria. Beneficiarul comenzii a fost Intreprinderea de Stat “NRIC” (Compania Nationala de Infrastructura Feroviara). Start Engineering a participat in calitate de subcontractant si a dezvaluit special pentru BalkanEngineer.com detalii cu privire la evenimentele finalizate. Se asteapta ca proiectul sa contribuie la optimizarea infrastructurii existente.

  • 17 july 2017Finalizarea si modernizarea SEAU Karlovo se numara printre proiectele realizate cu succes de catre Start Engineering

   Start Engineering este una dintre companiile de inginerie dovedite in proiectarea, instalarea, implementarea de noi tehnologii, automatizarea, setarea si punerea in functiune a lucrarilor mari din domeniul energetic si industrial. “La crearea noilor proiecte noi urmarim tendintele globale cu privire la eficienta energetica si oportunitatea ecologica”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la companie. In ultimii ani Start Engineering a participat cu succes la procesul de constructie si modernizare a unui numar semnificativ de SEAU-ri in Bulgaria, printre care se afla si statia de epurare ape uzate din or. Karlovo.

  • 12 may 2017Start Engineering a construit Substatia de tractiune Simeonovgrad si Svilengrad dupa proiectul NRIC

   La sfarsitul lunii martie a fost semnat Procesul verbal numarul 16 pentru lucrarile efectuate de catre compania Start Engineering pe teritoriul municipiului Simeonovgrad, Bulgaria, care includ substatia Simeonovgrad, cale de acces pana la aceasta, post de transformare si retea de alimentare cu apa, precum si retea electrica de alimentare 110 kV cu o lungime totala de peste 12 kilometri. Dupa receptia cu succes a lucrarilor de constructie, a fost organizata ceremonia cu privire la finalizarea proiectului “Reconstructia si electrificarea liniei de cale ferata Dimitrovgrad – Svilengrad”.

  • 19 april 2017Start Engineering AD furnizeaza materiale de constructie pentru construirea Bordeaux Métropole Aréna din Franta

   In luna martie 2016 pe malul raului Garonne din orasul Bordeaux, Franta, a inceput construirea uneia dintre cele mai moderne si impresionante ca dimensiune sali de concerte din lume – Bordeaux Métropole Aréna. Aceasta va avea o capacitate de 11 000 de locuri si va putea asigura peste 950 de locuri de parcare pentru vizitatori. Participare la construirea salii are si compania dovedita de inginerie Start Engineering AD, prin unitatile sale de productie din orasele Sofia si Burgas, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 16 february 2017Start Engineering: Printre proiectele noastre realizate este sistemul de cogenerare la o companie de distributie a energiei term

   “Activitatile de inginerie, care echipele noastre efectueaza, acopera practic toate etapele cheie la lucrarile legate de proiectele industriale mari”, declara de la Start Engineering. Compania ofera lucrari de cercetare si analiza, dezvoltarea proiectelor conceptuale, tehnice si detaliate de lucru, furnizarea de echipamente, facilitati si materiale de constructii. In fata BalkanEngineer.com de la compania dovedita de inginerie impartasesc despre unul din proiectele sale industriale, realizate in ultimii ani.

  • 18 november 2016Start Engineering se afla printre castigatorii in clasamanetul anual al Camerei Constructorilor

   Compania Start Engineering a fost premiata in clasamentul anual al Camerei Constructorilor din Bulgaria (CCB) la categoria constructiilor din infrastructura energetica, au impartasit de la companie in fata BalkanEngineer.com. Ceremonia de premiere a avut loc in timpul balului traditional organizat cu prilejul “Zilei constructorului”. Evenimentul a avut loc la data de 26 octombrie la Sofia Hotel Balkan si a intrunit la un loc reprezentanti ai autoritatilor de stat si locale, precum si directori de la peste 300 de companii lidere de constructii.

  • 14 september 2016Start Engineering, sucursala Automatizare: „Realizati proiectul dvs. cu profesionalism si la termen”

   Sucursala Automatizare este una din cele douasprezece sucursale, care constituie reteaua structurala a companiei Start Engineering, lidera in domeniul proiectarilor, instalatiilor, implementarilor de noi tehnologii si a automatizarilor, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la companie. “Sucursala lucreaza in stransa colaborare cu unii dintre cei mai dovediti producatori din domeniul automatizarilor, printre care ABB, Metso/Valmet Automation, Siemens, DURAG si multi alti”, au declarat de la companie.

  • 20 june 2016Start Engineering offers great experience and high-skilled experts in the field of electrical engineering

   Start Engineering Plc is among the most established engineering companies in Bulgaria. During the decades the company has completed hundreds of successful projects in Bulgaria and abroad in the field of infrastructure and energy. The company covers several key industrial areas and its structure includes a team of professionals with extensive experience in design, installation, implementation of new technologies, automation and commission activities. “One of the main directions of our business is implementation of projects in the field of electrical engineering”, commented for BalkanEngineering.com from Start Engineering.

  • 13 june 2016Start Engineering ofera o bogata experienta si experti cu inalta calificare la partea “Electro”

   Start Engineering este o companie de inginerie dovedita, care in perioada istoriei sale decimale a realizat cu succes cateva sute de proiecte in domeniul infrastructurii si energeticii in multe locuri din lume. Activitatea companiei cuprinde cateva sectoare principale, iar structura acesteia cuprinde o echipa de specialisti cu experienta vasta in domeniul proiectarilor, instalatiilor, implementarilor de noi tehnologii, automatizarilor si activitatilor de punere in aplicare si functionare. „Unul din sectoarele de baza in activitatea noastra este executarea proiectelor la partea „Electro”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2021Liebherr-Hausgerate Marica a ajuns la o productie record de 1 milion de dispozitiv

  Cu un nou record in productia de frigidere si congelatoare sa incheiat anul jubiliar 2020 pentru copania Liebherr-Hausgerate Marica. Anul trecut, compania bulgara, care a remarcat cea de-a 20-a aniversare, a inregistrat un milion de produse pentru anul respectiv. Mai multe cu privire la succesul companiei au fost impartasite pentru BalkanEngineer.com de catre Liebherr-Hausgerate Marica. Liebherr-Hausgerate Marica merge impetuos pe drumul sau de dezvoltare. Pentru aceasta fara echivoc vorbesc rezultatele companiei, care in anul 2000 a reusit sa realizeze 14 000 din tipurile sale de solutii tehnice.

 • 17 february 2021H3 - axa de precizie cu stabilitate ridicata – dezvoltata de inginerii de la Rais

  Axul H3, care este produs de compania lidera bulgara constructoare de masini RAIS, atinge 10 000 rotatii per min și este proiectat in mod constructiv cu o transmisie precisa cu curea si rulmenti de precizie hibrid ceramici incastrati pentru obtinerea unei dilatari termice mai mici si vibratii reduse. “Masina nu este echipata cu o structura complexa pentru rotirea mandrilei sculei. In schimb, o constructie speciala a bratului permite acces pana la centrul axei si in acelasi timp elimina posibilitatea de aparitie a unor deteriorari. aPentru rotirea magaziei este utilizat un servomotor, care asigura o viteza mare, elimina erorile de pozitionare si reduce timpul de inlocuire”, au explicat inginerii de la RAIS.

 • 03 february 2021Puteti castiga batalia impotriva calcarului cu ajutorul boilerelor Tesy Anticalc – acum cu un design nou, mult mai elegant

  Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, atunci batalia impotriva calcarului pentru dvs. este zilnica, in acelasi timp si neplacuta. Inevitabil, depozitele de minerale de la o astfel de apa se acumuleaza pe aparatele electrice si le deterioreaza. Producatorul bulgar dovedit Tesy are insa o solutie! “Boilerele din familia Anticalc sunt concepute pentru o functionare fara probleme, pe termen lung si fiabila in zone cu apa dura, puternic mineralizata si/sau agresiva. Acum cu un design nou, mult mai elegant”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 07 january 2021T&D Engineering cu experienta indelungata si numeroase proiecte realizate cu succes la construirea sistemelor SCADA

  T&D Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Unul dintre domeniile principale in care compania isi dezvolta activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA. “SCADA este o arhitectura a sistemului de control care include calculatoare, retele de comunicatii date si interfete grafice de utilizator pentru gestionarea si exploatarea proceselor si proiectelor. Suntem mandri de numeroasele sisteme SCADA realizate cu succes in diferite sectoare de productie”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

 • 11 december 2020Indumatic: Sistemul de dezinfectare si umidificare cu ultrasunete Sani-Room de la PNR Italia ofera un mediu sigur

  “Sani-System foloseste o noua tehnologie de la PNR Italia, care este special conceputa pentru a oferi un mediu de viata mai sigur. Noua completare Sani-Room face parte din gama de produse umidificatoare cu abur rece, denumite inca cu ultrasunete, folosind puterea undelor sonore pe care urechea umana nu le poate detecta. Acestea sunt insa capabile sa pulverizeze apa si sa o transforme intr-o ceata dezinfectanta apoasa, care sa fie dispersata in mediul inconjurator”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania Indumatic.

 • 30 november 2020B2N: Imprimarea 3D si Ultimaker schimba regulile jocului in industria alimentara

  Datorita dinamicii in cererea si comportamentul consumatorilor, producatorii de alimente si bauturi trebuie sa fie flexibili si adaptabili, pentru a reusi in competitia de pe piata. Astazi, prin intermediul companiei bulgare dovedite B2N, va vom face cunostinta cu unul dintre liderii pe piata care utilizeaza tehnologiile Ultimaker pentru a-si reduce costurile. Gerhard Schubert imprima instrumente personalizate pentru masinile sale legate de ambalarea produselor alimentare, care livreaza catre unele dintre cele mai mari nume din industria alimentara. Desi componentele imprimate 3D au un succes imens, trimiterea acestora catre clienti dureaza mult timp.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2021Romania a inregistrat o crestere de 15.9% in domeniul constructiilor in 2020

  Volumul activitatilor de constructii din Romania a crescut cu 15.9% in 2020. Rate duble de crestere sunt observate si in toate cele trei sectoare – cele rezidentiale, nerezidentiale si constructii ingineresti. Constructia de cladiri nerezidentiale, precum birouri si centre comerciale, in Romania a inregistrat o crestere mai mica – cu 10.9%, in comparatie cu segmentul rezidential, care are o crestere de 17.8%. Volumul reparatiilor capitale a crescut cu 46%, iar lucrarile de intretinere au crescut cu 24.4%. Alaturi de constructii, crestere au remarcat si alte industrii precum cea farmaceutica, chimica, comertul cu amanuntul, logistica si tehnologia informatiei.

 • 22 february 2021Proiecte din Bulgaria nominalizate pentru Mies van der Rohe Award

  Opt proiecte din Bulgaria au fost nominalizate pentru premiile Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana Міеѕ vаn dеr Rоhе Аwаrd, a aflat BalkanEngineer.com de la Gradat.bg. Міеѕ vаn dеr Rоhе Аwаrd sunt acordate la fiecare doi ani din numele Comisiei Europene, Parlamentul European si fundatia Міеѕ vаn dеr Rоhе. Editia viitoare a concursului va avea loc in 2022. Nominalizarile au fost difuzate de Camera Arhitectilor din Bulgaria, Uniunea Arhitectilor din Bulgaria, arh. Byapa Zhelyazkova, in calitate de expert international independent, si prof. dr. arh. Georgi Georgiev – sef al departamentului “Arhitectura” la New Bulgarian University.

 • 17 february 2021Serbia a adoptat o strategie de dezvoltare stiintifica si tehnologica

  Ministerul Educatiei, Stiintei si Dezvoltarilor Tehnologice din Serbia a anuntat ca guvernul tarii a adoptat o Strategie de dezvoltare stiintifica si tehnologica in Serbia pentru perioada 2021-2025, intitulata “Puterea cunoasterii”, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. In pregatirea strategiei si a consultarilor au participat reprezentanti ai Academiei sarbe de stiinte si arte, Consiliului National pentru Dezvoltare Stiintifica si Tehnologica, Asociatia Institutelor din Serbia, Conferinta Universitatilor din Serbia, Fondul pentru stiinte din Republica Serbia, Fondul de Inovare, Centrul pentru Promovarea Stiintei, Parcul Stiintific si Tehnologic din Belgrad si alti cercetatori proeminenti.

 • 15 february 2021Activitatile la proiectul pentru sistemul BRT din Skopje continua

  Capitala macedoneana Skopje va primi in luna martie anul acesta proiectul preliminar si documentatia insotitoare pentru prima linie a viitorului sistem de linii rapide de autobuz (BRT) din oras, a aflat BalkanEngineer.com de la agentia de stiri Meta.mk. Prima linie va avea o lungime de 12.81 km si va fi formata din 21 de statii de autobuz si 2 terminale de autobuz. Prima transa a imprumutului pentru proiect, care va fi acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, se ridica la 47.6 milioane euro. Fondurile vor fi utilizate pentru pregatirea proiectului principal, constructia primei linii, precum si pentru viitoarele depouri, reconstructia bulevardelor si strazilor de-a lungul traseului.

 • 10 february 2021Zoppas isi extinde echipa in Serbia

  Compania italiana de productie Zoppas intentioneaza sa isi extinda echipa in Serbia cu alti 300 de angajati, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul web eKapija.com, care il citeaza pe Dorel Enache, directorul general al companiei pentru Romania si Serbia. Compania este prezenta pe piata sarba din 2016. Unitatea de productie a companiei din tara este situata in orasul Kikinda, iar echipa sa este formata din 700 de persoane. Potrivit primarului din orasul Kikinda – Nikola Lukac, in 2021 la unitatea de productie din Serbia va fi mutata o linie de productie de la fabrica Zoppas din Romania. Zoppas Group este lider mondial producator de elemente pentru aparate electrocasnice de incalzire, sisteme industriale si produse pentru scopuri industriale speciale.

 • 08 february 2021ESO a raportat o crestere ridicata a productiei de energie electrica de la CHE in Bulgaria

  In luna ianuarie a acestui an Operatorul sistemului de energie electrica din Bulgaria (ESO) a inregistrat o crestere semnificativa a productiei de energie electrica de la centralele hidroelectrice (CHE). Acest lucru a devenit fapt ca urmare a ploilor abundente in cursul lunii, a aflat BalkanEngineer.com de la Investor.bg. Pentru perioada raportata centralele hidroelectrice au produs 562 GWh de energie electrica, ceea ce reprezinta aproape 280% mai mult decat in luna ​​ianuarie 2020. In acelasi timp, in luna ianuarie a acestui an productia de energie electrica din Bulgaria a crescut cu 5%, ajungand la un total de 4.14 TWh.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 february 2021Serbia a anuntat o licitatie pentru furnizarea de trenuri electrice

  Ministerul Constructiilor, Transporturilor si Infrastructurii din Serbia a anuntat o licitatie pentru achizitionarea a trei trenuri electrice care vor circula pe ruta Belgrad-Novi Sad-Subotica, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Conform documentatiei de licitatie, mijloacele de transport feroviare trebuie sa aiba o lungime de 100 m (±5) si un minim de 300 (±5) de scaune de clasa intai si clasa a doua, sa fie echipate cu incalzire si izolare fonica, iluminare LED exterioara si interioara, usi electrice culisante, toalete pentru persoane cu dizabilitati, cate doua baruri cu dispozitive pentru bauturi calde si posibilitate pentru plata electronica, conexiune Wi-Fi, sistem de rezervare locuri si etc. Depunerea ofertelor continua pana la 15 martie 2021. Data limita pentru livrarea primului tren este 31 octombrie 2021, iar pentru celelalte doua – pana la 31 decembrie a.c.

 • 23 february 2021Macedonia de Nord va primi finantare pentru proiecte energetice

  Compania macedoneana de energie Elektrani na Severna Makedonija (ESM) a semnat un acord cu banca germana de dezvoltare KfW pentru subventii in valoare de 2.4 milioane de euro. Suma va fi investita in cercetare si documentatia legata de proiectele de energie regenerabila, a carui capacitate anuala estimata este de 650 GWh. Tranzactia deschide calea pentru compania energetica controlata de stat din Macedonia de Nord sa ia un imprumut in valoare de 80.5 milioane de euro pentru proiecte, a declarat prim-ministrul Macedoniei de Nord Zoran Zaev. In ultimii 20 de ani, Germania a finantat proiecte de dezvoltare in Macedonia de Nord in valoare de peste 500 de milioane de euro.

 • 18 february 2021Tesla si-a deschis primul birou in Romania

  Compania americana Tesla si-a deschis primul birou in Romania. Acesta este situat in capitala Bucuresti. Compania isi propune implementarea mai multor planuri de investitii in tara. Acestea vor include construirea statiilor noi de incarcare a masinilor electrice Supercharger in cateva orase mari din Romania – Timisoara, Sibiu, Pitesti si Bucuresti. Lista ar putea sa se extinda si in orasele Craiova si Braila. Investitii similare Tesla va realiza si in tarile vecine ale Romaniei, si anume Bulgaria, Ungaria si Serbia. In septembrie 2019, fondatorul companiei Tesla si SpaceX, Elon Musk, a anuntat pe Twitter ca urmeaza sa fie deschisa o filiala a companiei Tesla in Romania.

 • 16 february 2021CNE “Kozloduy” a semnat un acord cu “Westinghouse Electric”

  Centrala nucleara bulgara “Kozloduy” si “Westinghouse Electric Company” – Suedia au incheiat un contract pentru elaborarea analizei de siguranta la blocul 5 al CNE “Kozloduy” la implementarea unui tip alternativ de combustibil nuclear. Potrivit ministrului energiei din Bulgaria, Temenuzhka Petkova, prin semnarea acestui contract, guvernul indeplineste una dintre principalele sale prioritati in sectorul energetic – aceasta de diversificare a resurselor energetice. Aceasta a accentuat asupra faptului ca, in ciuda pandemiei, foaia de parcurs semnata cu Agentia de aprovizionare a Uniunii Europene pentru diversificarea combustibilului nuclear proaspat pentru CNE “Kozloduy”, se indeplineste.

 • 11 february 2021Un sistem inteligent va fi implementat pe o autostrada in Macedonia de Nord

  In proces de implementare se afla instalarea unui sistem inteligent de transport pe autostrada din satul Tabanovce pana in mun. Gevgelija, Macedonia de Nord. Valoarea proiectului se ridica la 18.6 milioane euro. Noul sistem rutier isi propune sa creasca siguranta rutiera pe autostrada, care face parte din Coridorul paneuropean 10. Sistemul inteligent include dispozitive pentru masurarea greutatii vehiculelor aflate in trafic, precum si sisteme care furnizeaza informatii cu privire la conditiile meteorologice si nivelurile de gaze cu efect de sera.

 • 09 february 2021Haier deschide o noua fabrica de frigidere in Romania

  Haier Tech Romania, parte a producatorului international de electrocasnice Haier Group, cu sediul situat in China, a anuntat ca lucrarile de constructie la prima fabrica de frigidere Haier din Europa sunt in grafic si va incepe productia in aceasta primavara. Intreprinderea este situata in Parcul Industrial Allianso, in apropiere de Ploiesti si va avea o suprafata de 63 000 m2, a devenit clar dintr-un comunicat al companiei. Aceasta va produce atat frigidere incorporabile, cat si frigidere standard pentru cele trei marci europene ale Haier Europe – Candy, Hoover si Haier. La noua fabrica vor fi angajati aproape 800 de persoane, scrie Romania-Insider.com.

Vedeti toate »