Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Т и Д Инженеринг ДООЕЛ

Т и Д Инженеринг ДООЕЛ

http://www.tid-engineering.bg

Т и Д Инженеринг е водечка европска компанија со дејност инженеринг во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Поспецијално таа се занимава со изградба на индустриски мрежи од програмабилни контролери и средства за автоматизација, како и системи за далечинско управување и далечинска сигнализација во енергетиката и индустријата.

 

Друга активност на Т и Д Инженеринг е реконструкција и модернизација на крановите; штелување и програмирање на PLC и SCADA системи; производство на специјализирани контролери и потребното програмско осигурување за нив; реконструкција на енергетски и клучни трафостаници - комплетен инженеринг со проектирање и изградба до клуч на рака; електрична монтажа, изградба на панели со прекинувачи  и сервис; пресметки за струи на краток спој и на заземјување,  енергетско оптоварување на различни индустриски објекти, штелување на реле заштити, избор на енергетска и контролна опрема и др.

 

Фирмата е сигурен инженеринг партнер со повеќе светски познати производители, како Шнајдер Електрик, Сименс, АББ, Шрак Техник, Џенерал Електрик.

Контакти

Централна канцеларија:
Адреса: Бугарија, град Варна 9010, ул. „Перуника“ 46

Телефон: +359 52 312 100

Тел./Факс: +359 52 312 658

E-mail: office@tid-engineering.bg

Партнери

Материјали за Т и Д Инженеринг ДООЕЛ

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  • 24 november 2023Современ SCADA систем од Т и Д Инженеринг обезбедува далечинска контрола и управување со енергетската мрежа

   Како една од најпознатите инженеринг компании на пазарот, Т и Д Инженеринг е претпочитан партнер во реализацијата на проекти од различен обем за индустријата и енергетската инфраструктура. Компанијата со години е главен изведувач на проекти за Национална компанија „Железничка инфраструктура“ (НКЖИ), а голем дел од нив се комплексни и вклучуваат изградба до клуч на рака. Компанијата исто така и подизведувач за SCADA системи, активности за монтажа и пуштање во работа. Трафостаницата е дел од електричен систем за производство, пренос и дистрибуција на електрична енергија, која помага за трансформација на напонот од висок во низок или обратно.

  • 10 october 2023Т и Д Инженеринг развива и имплементира софтверски решенија за следење и контрола на оперативните процеси во индустријата

   Т и Д Инженеринг е инженеринг компанија која работи под мотото „Иднината на инженерството е тука“. Компанијата ја дигитализира индустријата, имплементирајќи докажани и иновативни мултифункционални софтверски системи за мониторинг и контролирање на хардверските уреди и оперативните процеси во компаниите. Продолжете со читање за да дознаете занимливи поединости за софтверските пакети за мониторинг и контрола за производства и далноводи за надземни линии понудени од Т и Д Инженеринг. „Развојот и имплементацијата на софтверските решенија за мониторинг имаат за цел да ја подобрат работата на хардверските уреди."

  • 04 september 2023Т и Д Инженеринг: Модули за трафостаници се оптимално решение за следење и управување, разработени на сопствена технологија

   Т и Д Инженеринг е етаблирана компанија која е специјализирана во областа на енергетиката, електрониката и управувањето со енергетската инфраструктура, индустријата и обновливите извори на енергија (ОИЕ). Надлежностите на тимот во овие области се директно поврзани со разработките на компанијата во областа на индустриската електроника. Јасен пример за ова се модулите за трафостаници, сопствена технологија разработена како резултат на богатото искуство на специјалистите во изградбата, реконструкцијата и одржувањето на трафостаници.

  • 07 august 2023Т и Д Инженеринг: Со нашите услуги во областа на енергетиката, автоматизацијата и електрониката, ние ја „слетуваме“

   Комбинацијата на долгогодишно искуство и професионален поглед кон иднината на инженерските науки и практики е својствена за тимот специјалисти на компанијата Т и Д Инженеринг. Токму затоа услугите кои компанијата ги нуди во областа на енергетиката, електротехниката, електрониката и автоматизацијата привлекуваат сериозни клиенти и партнери како што се Schneider Electric, Siemens, ABB, General Electric и други. „Индустриските мрежи на програмабилни контролери и средства за автоматизација, телектроконтролни и телесигнални системи, реконструкција и модернизација на кранови.

  • 07 june 2023Т и Д Инженеринг: Нашите станици за полнење на електрични автомобили ги исполнуваат сите современи меѓународни и државни стандар

   Динамиката во енергетскиот сектор во последните години уште еднаш го стави на дневен ред охрабрувањето на електричната мобилност кај нас и во Европа. Комплекс од европски регулативи и стратешки документи ги регулираат процесите поврзани со развојот на овој пазарен сегмент. Електричните автомобили добиваат се поголема популарност и не оставаат никаков сомнеж за нивната иднина. „Паметните решенија за полнење што ги нудиме ги покриваат сите ситуации од реалноста“, раскажаа од Т и Д Инженеринг. Компанијата е лидер во областа на инженеринг решенија во енергетиката, електротехниката и електрониката.

  • 10 may 2023Т и Д Инженернг: Дел од нашето портфолио се високотехнолошки иновативни решенија за фотонапонски постројки со индустриска примен

   „Иднината на инженерството е тука“, самоуверено изјавуваат од Т и Д Инженернг, водечка компанија во областа на енергетиката, електрониката, управувањето со енергетската инфраструктура, индустријата и обновливите извори на енергија. Со тим од десетици квалификувани и искусни инженери, дизајнери, механичари и техничари, компанијата нуди интелигентни технолошки решенија кои обезбедуваат висока продуктивност, сигурност и ефикасност. Вниманието кон барањата на клиентите и фокусирањето на современите одржливи технологии се во основата на пазарниот успех на фирмата.

  • 20 march 2023Т и Д Инженеринг: Професионалните станици за полнење eCS PC на нашиот бренд T&D се карактеризираат со висока моќност

   Наменети како за внатрешна, така и за надворешна употреба, станиците за полнење eCS PC на T&D генерираат голема моќност и се погодни за сите видови електрични возила (забелешка на уредникот - електрични автомобили, автобуси, камиони и тешки индустриски возила). „Овие станици се проектирани за работа со еднонасочна струја - DC полнење. Моделите што ги нуди серијата може да се монтираат на ѕид или на која било цврста површина, вклучително столбови и столбови за светло. eCS PC се јаки и издржливи, што гарантира нивно сигурно работење за професионални цели“, споделија од водечката компанија Т и Д Инженеринг, која произведува станици за полнење под сопствен бренд T&D.

  • 07 february 2023Т и Д Инженеринг: преносните станици за полнење eCS Porto се „паметно“ решение за ефикасна потрошувачка на енергијата

   Ограничувањето на еколошкиот отпечаток на индустријата и животот повеќе не е само желба. Се повеќе се зголемува интересот за „зелена“ енергија, што резултира со реализација на бројни проекти поврзани со примена на обновливи извори на енергија (ОИЕ). Т и Д Инженеринг, докажана инженеринг компанија, продолжува да ги презентира своите иновативни решенија за градовите на иднината. Денес ќе ве запознаеме со eCS Porto станиците за полнење на електрични автомобили. „Станиците за полнење eCS се „паметни“ уреди проектирани да се интегрираат во модерните паметни градови.

  • 18 november 2022Т и Д Инженеринг: Веќе нудиме различни станици за полнење на електрични возила за „паметниот“ град на иднината

   Инженеринг компанијата Т и Д Инженеринг е интегратор на оптимизирани решенија во областа на енергетиката, електрониката, управувањето со енергетската инфраструктура, индустријата и обновливите извори на енергија (ОИЕ). Благодарение на своето искуство, резултат на долгогодишната пракса, како и нејзиниот сплотен тим од квалификувани специјалисти, компанијата се етаблира како сигурен и доверлив партнер кој работи во корист на своите клиенти. „Среќни сме да ве информираме дека ги проширивме нашите активности, навлегувајќи во полето на електричните автомобили“.

  • 10 august 2022Т и Д Инженеринг Обезбедуваме ефикасна и безбедна работна средина преку низа лични технички решенија

   Т и Д Инженеринг е докажана компанија која се занимава со инженеринг, производство и трговија во индустрискиот сектор и енергетиката, а има мисија преку своите проекти да ја зголеми ефикасноста и конкурентноста на своите клиенти и партнери. Професионалноста и компетентноста на специјалистите на компанијата се основата на нејзиното долгогодишно искуство, традиции и стремеж за развој. Компанијата е тесно специјализирана за инженеринг услуги и производство на индустриска електроника.

  • 15 june 2022Т и Д Инженеринг: Нашето портфолио вклучува широк спектар на уреди од областа на индустриската електроника

   „Нашата листа на производи вклучува широк спектар на висококвалитетни и современи средства и системи од областа на индустриската електроника. Примери за такви се мерни инструменти, контролери, системи, конвектори итн.“, коментираа од тимот на водечката инженеринг компанија Т и Д Инженеринг. Инженеринг, производствено и трговско друштво својата дејност ја развива во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката.

  • 28 april 2022Т и Д Инженеринг: Софтверот за управување и реконструкција на кранови и опрема за подигнување беспрекорно

   Т и Д Инженеринг е докажана инженерска компанија која ги изведува своите проекти од различни области на индустријата, потпирајќи се на специјализиран модуларен софтвер за управување и реконструкција на кранови и друга опрема за подигнување. Сопствениот развој на компанијата е широко користен во пристанишни комплекси, термоелектрани, подземен транспорт, како и во специфична конструкторска документација на барање на клиентот.

  • 14 february 2022Т и Д Инженеринг изведува интегрирани решенија во областа на енергетиката

   Тимот на докажаната бугарска инженеринг, производствена и трговска компанија Т и Д Инженеринг создава уникатни решенија кои обезбедуваат и висока продуктивност и висока сигурност. „Нудиме интегрирани решенија во областа на енергетиката, електрониката и управувањето со енергетската инфраструктура, индустријата и обновливите извори на енергија. Работиме во партнерство со нашите клиенти, обезбедувајќи го нашето долгогодишно искуство на нивните оперативни предизвици“, соопштија од Т и Д Инженеринг за BalkanEngineer.com.

  • 25 january 2022Т и Д Инженеринг: „Бараме иновативни начини за подобрување на развојот на енергетската инфраструктура“

   Докажаната бугарска компанија Т и Д Инженеринг е специјализирана за широк спектар на инженеринг активности во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. „Имаме иновативни индивидуални системи за контрола на железнички станици, производствени процеси, системи за мониторинг на соларни и ветерни паркови. Настојуваме активностите што ги извршуваме секогаш да се остваруваат квалитетно и навреме, со високо ниво на прецизност и коректност“, коментираа за BalkanEngineer.com од компанијата.

  • 26 november 2021Т и Д Инженеринг: „Ние создаваме уникатни решенија кои обезбедуваат продуктивност и сигурност“

   „Врз основа на техничките ресурси што ги имаме, бараме иновативни начини за подобрување на проектирањето и развојот на енергетската инфраструктура преку интелигентна електроника, интелигентно собирање на податоци и имплементација на паметни мрежи. Овие иновативни решенија ги реализираме со помош на нашите тимови за проектирање, производство, пуштање во употреба, тестирање и одржување“, коментираа од Т и Д Инженеринг за читателите на BalkanEngineer.com.

  • 08 november 2021Т и Д Инженеринг обезбедува компетентни услуги за проектирање, изградба и одржување на системи за мониторинг

   Системите за мониторинг ја подобруваат употребата на хардверот во секоја производствена компанија, спречуваат инциденти и му помагаат на персоналот за одржување лесно и навремено да ги идентификува критичните места во технолошките процеси. Тие заштедуваат време, пари и ги оптимизираат производствените активности. Докажаната бугарска инженеринг компанија Т и Д Инженеринг нуди различни решенија во областа на системите за мониторинг.

  • 30 august 2021Систем на Т и Д Инженеринг ја оптимизира потрошувачката на електрична енергија

   Т и Д Инженеринг има долгогодишно искуство во проектирање, имплементација и одржување на системи за балансирање на енергетското оптоварување. „Нашето решение вклучува следење на потрошувачката на енергија во реално време и анализа врз основа на известување за минати периоди, како и известување со користење на податоци добиени од уреди за мерење“, објаснија од компанијата за читателите на BalkanEngineer.com. Во следните редови ќе ве запознаеме со главните карактеристики на системот за балансирање на оптоварување што ги нуди Т и Д Инженеринг.

  • 12 july 2021Со нова веб-страница, водечката компанија во областа на автоматизацијата Т и Д Инженеринг оди по патот кон иднина

   Почетната страница е оптимално организирана и го дочекува корисникот, насочувајќи го неговото внимание на важни елементи како што се општи информации за компанијата, можност за контакт со специјалист од Т и Д Инженеринг и друго. Менито за навигација содржи различни категории во кои се презентирани услугите и каталог на производи од индустриска електроника што ги нуди компанијата, како и завршени проекти од различни области на индустријата.

  • 19 may 2021Инженеринг на системи за енергетски менаџмент и реконструкција на трафостаници со докажани услуги на Т и Д

   Т и Д Инженеринг е докажана бугарска инженеринг компанија, чија активност е концентрирана во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Компанијата реализира задачи во различни области на проектирањето, производството и услугите. „Една од областите во кои се развиваме со години и имаме бројни успешно завршени проекти е имплементација на целосен инженеринг на комплетни системи за енергетски менаџмент и реконструкција на трафостаници“, информираа од компанијата за BalkanEngineer.com.

  • 11 january 2021Т и Д Инженеринг со бројни успешно реализирани проекти за изградба на SCADA системи

   Т и Д Инженеринг нуди широк спектар на услуги во областа на енергетиката, електротехниката, автоматизацијата и електрониката. Една од главните области во која работи е проектирање, имплементација и одржување на автоматизирани системи SCADA. „SCADA е архитектура на контролен систем што вклучува компјутери, мрежни комуникации за податоци и графички кориснички интерфејси за управување и работење со процеси и проекти“, коментира за BalkanEngineer.com од ТиД Инженеринг.

  • 10 september 2020Т и Д Инженеринг е најпосакуван партнер во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката

   „Ние се стремиме активностите што ги извршуваме секогаш да бидат остварени квалитетно и навремено, со високо ниво на коректност“, раскажаа за BalkanEngineer.com од компанијата. „Развивајќи ја својата активност од 2004 година до денес, Т и Д Инженеринг стана сигурен инженеринг партнер и системски интегратор за имплементација и изградба на SCADA системи и производи за индустриска автоматизација на компаниите Schneider Electric и Siemens“, споделија од компанијата.

  • 05 may 2020Т и Д Инженеринг: „Квалитетот на понудените од нас производи и услуги е потврден со соодветни сертификати“

   Основана во 2004 година, докажаната бугарска компанија Т и Д Инженеринг ги насочува своите активности кон инженерингот во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката, нудејќи услуги за проектирање и производство. „Нашето портфолио е исклучително разновидно - од изградба на индустриски мрежи на програмибилни контролери и средства за автоматизација, до проектирање на трафостаници, реконструкција и модернизација на кранови“, информираа за BalkanEngineer.com. од Т и Д Инженеринг.

  • 28 november 2019ТиД Инженеринг: „Го извршуваме целиот спектар на активности за автоматизација“

   ТиД Инженеринг е докажана инженерска компанија во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. „Нашиот тим исто така го извршува целосниот опсег на активности за автоматизација. Имаме долгогодишна експертиза во изградба на индустриски мрежи на програмабилни контролери, системи за далечинско управување и далечинска сигнализација, имплементација на SCADA системи и многу други современи технолошки решенија за индустријата“, споделија за BalkanEngineer.com од бугарската компанија.

  • 30 may 2019Т и Д: „Продолжуваме да реализираме проекти за модернизација во железничката инфраструктура“

   Бугарското инженеринг друштво Т и Д Инженеринг ДООЕЛ спроведува комплетни проекти во областа на енергетиката, автоматизацијата и енергетската инфраструктура на НКЖИ, Бугарија. „Во последните 4 години Т и Д Инженеринг се покажа како сигурен изведувач на проекти за реконструкција, модернизација и автоматизација на влечни трафостаници и изградба на системи за далечинско управување SCADA во железничката инфраструктура на Бугарија“, информираат од Т и Д Инженеринг.

  • 15 march 2019Т и Д Инженеринг е доверлив партнер на друштвата за дистрибуција на електрична енергија во Бугарија

   Т и Д Инженеринг ДОО е бугарско друштво докажано во инженеринг активностите во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Различни активности и богато портфолио на успешно изведени проекти се наоѓаат во длабоките темели врз кои компанијата продолжува и денес да ја оправдува довербата на своите клиенти. „Работевме со голем број инвеститори и нарачувачи во бугарската енергетика, инфраструктура и индустрија. Со години сме партнер и системски интегратор на глобално докажаните имиња ABB, General Electric, Siemens, Schneider Electric“, изјавија од Т и Д Инженеринг.

  • 29 january 2019ТиД Инженеринг освои престижна награда за своите проекти во сферата на енергетската инфраструктура

   Водечката бугарска инженеринг компанија ТиД Инженеринг ДООЕЛ има долгогодишно искуство во имплементација на инженеринг активности во енергетиката и енергетската инфраструктура. И во моментот компанијата спроведува комплетни проекти во областа автоматизација за Национална компанија „Железничка инфраструктура“ (НКЖИ, Бугарија), информираа за BalkanEngineer.com од фирмата. Во последните неколку години ТиД Инженеринг има реализирано 12 влечни трафостаници 110/27.5 kV.

  • 19 december 2018Целосен спектар на активности поврзани со модернизација на средства за автоматизација врши ТиД Инженеринг

   Во услови на високо конкурентна пазарна средина, ефикасноста на производството е клучен фактор за успешниот развој на секое претпријатие. „Дел од бугарските претпријатија имаат морално и физички застарена технолошка база, што има негативно влијание врз нивната продуктивност и рентабилност на нивните производни активности. Можно решение во оваа ситуација е реконструкција и модернизација на постојната опрема, вклучувајќи ги и средствата за автоматизација“, коментираа од докажаната инженерска фирма ТиД Инженеринг ДООЕЛ.

  • 19 september 2018ТиД Инженеринг: „Имаме долгорочно искуство во спроведувањето на проекти од областа на енергетиката“

   ТиД Инженеринг ДООЕЛ е компанија која повеќе од 10 години успешно работи на балканскиот пазар. „За овој период се потврдивме како коректен партнер во реализацијата на голем број проекти во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Извршените од нас активности покриваат различни сфери од проектирањето, производството и услугите“, раскажаа од друштвото. Фирмата врши комплетно проектирање на електрични енергетски трафостаници.

  • 15 june 2018ТиД Инженеринг со бројни успешни проекти во ТЕЦ Варна, Бугарија

   Докажаната инженерска компанија ТиД Инженеринг ДООЕЛ повеќе од десет годин, успешно ја развива својата дејност поврзана со изградба на индустриски мрежи од програмабилни контролери и средства за автоматизација, како и системи за далечинско управување и далечинска сигнализација во енергетиката и индустријата. За овој период, компанијата ја доби довербата на многу големи претпријатија, каде успешно спроведуваше повеќе проекти. Едно од нив е втората по големина термоцентралата на Балканскиот полуостров - ТЕЦ Варна ЕАД, Бугарија.

  • 21 march 2018ТиД Инженеринг: Имаме долгогодишно искуство и бројни успешно реализирани SCADA системи

   ТиД Инженеринг ДООЕЛ е докажана инженерска компанија која нуди богата палета на услуги во областа на енергетиката, електротехниката, автоматизацијата и електрониката. Една од главните насоки во кои компанијата ја развива својата дејност, е проектирање, имплементација и одржување на автоматизирани SCADA системи во сектор енергетика, информираа за BalkanEngineer.com од ТиД Инженеринг. Од своето основање, дејноста на ТиД Инженеринг е директно вклучена во енергетскиот сектор.

  • 02 november 2017Делницата од Пругата Пловдив - Бургас во Бугарија е модернизирана со активно учество на фирма ТиД Инженеринг

   Докажаната инженерска компанија ТиД Инженеринг ДООЕЛ е меѓу главните подизведувачи во проект за рехабилитација на железничката инфраструктура во делници од железничката пруга Пловдив - Бургас, објавија за BalkanEngineer.com експерти од компанијата. Инвестицијата е во висина од над 19,5 милиони лева, а нарачувачот на проектот е Државното претпријатие „Национална компанија железничка инфраструктура“, со управен орган за објектот - Дирекција „Координација на програми и проекти“ при Министерството за транспорт, информатичка технологија и комуникации.

  • 07 september 2017ТиД Инженеринг реализира проект за рехабилитација на железничката пруга Пловдив-Бургас

   Докажаната компанија ТиД Инженеринг ДООЕЛ, која извршува инженеринг во областа на енергетиката, електротехниката, електрониката и индустриската автоматизација, учествува во реализацијата на проектот за рехабилитација на железничката инфраструктура на Бугарија во делници од пругата Пловдив - Бургас, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата. Нарачувач на проектот е Државното претпријатие „Национална компанија железничка инфраструктура“ (ДП „НКЖИ“), а вредноста на договорот е во износ од над 19,5 милиони лева со ДДВ.

  • 06 june 2017Инженеринг на системи за далечинско управување и енергетски менаџмент од Т и Д Инженеринг

   Т и Д Инженеринг ДООЕЛ е докажана инженеринг фирма што работи во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Дејноста на компанијата опфаќа различни сфери од проектирањето, производството и услугите. „Една од областите во кој работиме со години и имаме повеќе успешно спроведени проекти, е извршување на целосен инженеринг на комплетни (глобални) системи за далечинско управување, далечинска сигнализација и енергетски менаџмент“, информираа за BalkanEngineer.com од фирмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2023Мултиинженеринг е сигурен сопатник на индустријата во транзицијата кон процесна автоматизација

  Автоматизацијата на процесите е клучен фактор за развојот, високата продуктивност и конкурентноста на производствените компании. Во свет на динамични промени, бурен технолошки развој и сè повисоки пазарни барања за брзина, квалитет и флексибилност, индустриските претпријатија се свесни дека процесната автоматизација не е само модерен тренд, туку елемент кој ги става темелите на одржливо позиционирање на пазарот. „Современите автоматизирани системи нудат решенија за голем број предизвици со кои е соочена индустријата денес. Производствената автоматизација носи значителни предности што може да ја трансформираат економската реалност."

 • 04 december 2023Посветени и мотивирани професионалци се наоѓаат во основата на високиот квалитет на производите и услугите на Унисист Инженеринг

  Со скоро 30-годишна историја, традиции и докажано искуство во развојот и производството на најсовремени уреди и системи за автоматизација, фирма Унисист Инженеринг изгради репутација како сигурен и доверлив партнер за многу индустриски претпријатија и бизнис организации кај нас. Обезбедувајќи сигурни, ефикасни и висококвалитетни производи и услуги, компанијата следи строга корпоративна политика за квалитетот и стратегии на развој насочени кон зголемување на производството и навлегување на нови пазари. Клучен фактор за достигнување на овој стремеж е имплементацијата и одржувањето.

 • 27 november 2023МаккаБ инвестира во изградбата на сопствен фотонапонски парк ФЕЦ Оризари со моќност од 18 MW на индустриско земјиште

  Фирма МаккаБ е трговска, производствена и инженеринг компанија, лидер на пазарот за електротехнички производи на Балканот. Освен со дистрибуција на целосни и иновативни решенија, компанијата се ангажира и со заштита на животната средина преку имплементирањето на одржливи практики во својата активност. „Една од нашите практики за подобрување на еколошкото влијание на нашите активности е фотонапонската инсталација на покривот што ја изградивме за сопствени потреби. Таа е со инсталирана моќност од 900 kWp, при што предвидуваме дека системот ќе заштедува околу 430 тони јаглеродни емисии годишно.

 • 24 november 2023Современ SCADA систем од Т и Д Инженеринг обезбедува далечинска контрола и управување со енергетската мрежа

  Како една од најпознатите инженеринг компании на пазарот, Т и Д Инженеринг е претпочитан партнер во реализацијата на проекти од различен обем за индустријата и енергетската инфраструктура. Компанијата со години е главен изведувач на проекти за Национална компанија „Железничка инфраструктура“ (НКЖИ), а голем дел од нив се комплексни и вклучуваат изградба до клуч на рака. Компанијата исто така и подизведувач за SCADA системи, активности за монтажа и пуштање во работа. Трафостаницата е дел од електричен систем за производство, пренос и дистрибуција на електрична енергија, која помага за трансформација на напонот од висок во низок или обратно.

 • 24 november 2023Со своите демонстрации на 3D технологиите, штандот на GreMa 3D беше една од жешките точки за време на MachTech & InnoTech

  Посетителите на овогодинешното издание на MachTech & InnoTech имаа можност да бидат сведоци на импресивни демонстрации во областа на роботизираните, дигиталните и 3D технологиите, меѓу кои се издвоија експонатите претставени на штандот на GreMa 3D (Голем мајстор). Во хала 3, на штанд C 12 в на Интер Експо Центар - Софија (ИЕЦ), стручната публика можеше да се допре до репрезентативен примерок од комплексното портфолио на производи на компанијата. Тимот на GreMa 3D претстави два нови 3D скенери на Scantech, детали печатени со индустрискиот 3D печатач на францускиот производител Lynxter, целосниот комплет за 3D печатење Sinterit Lisa Pro, софтвер за обработка на 3D скенирани слики.

 • 24 november 2023Лазатек: CNC центрите за глодање на запчаници на YG Tech комбинираат висока технологија, прецизна обработка и конкурентна цена

  Јужнокорејската компанија YG Tech (Yunil Gear Tech) е докажан производител на CNC центри за глодање на запчаници, која има веќе 60 годишна историја. Од своето основање во 1963 година, нејзиниот тим проектира, разработува и произведува широк спектар на висококвалитетна опрема. „Повеќе од 80% од произведените машини на Јunil се наменети за извоз во десетици земји ширум светот. Тие се одликуваат со висок квалитет, одлични технички карактеристики и разновидни додатоци. Компанијата е сертифицирана според меѓународните стандарди CE, ISO 14001:2004 и ISO 9001:2008“, соопштија од докажаната компанија Лазатек, која ги нуди универзалните машини за глодање на запчаници на Yunil Machine.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2023Србија преговара со Бугарија за изградба на високобрзинска железничка пруга од Ниш до Софија

  Српскиот министер за градежништво, транспорт и инфраструктура Горан Весиќ изјави дека во дополнување на изградбата на железничката пруга Ниш-Димитровград, Србија работи со Бугарија на создавањето на врска меѓу пристаниште Видин и Зајчар и високобрзинска железничка пруга од Ниш. до Софија. Ова го дозна BalkanEngineer.com од БТА. Министерот додаде уште дека Турција работи и на делницата од Истанбул до турско-бугарската граница. Откако Софија ќе се поврзе со оваа граница, ќе има високобрзинска железничка пруга од Ниш до Истанбул. Таква пруга ќе има до Скопје, Солун и Атина, додаде тој.

 • 29 november 2023Германската компанија Muehlbauer ќе гради фабрика за склопување на машини за батерии и горивни ќелии во Србија

  Германската компанија Muehlbauer Automation doo, дел од Muehlbauer Group, планира да изгради технолошки парк за склопување на делови за машини за батерии и горивни ќелии во северниот дел на Источната бизнис зона во Стара Пазова, Србија. Ова го дозна BalkanEngieer.com од Cijeurope.com. Идејниот проект, подготвен од NORTH Engineering doo Subotica, опфаќа изградбата на производствена база на три ката со канцелариски дел. Инвестицијата на Muehlbauer Group во Србија доаѓа една година по соопштението на Министерството за економија за нови инвестиции во секторите на автомобилската индустрија.

 • 27 november 2023Албанија и Косово градат нова железничка врска со договор за 168,9 милиони леки

  Две приватни компании ќе градат железничка пруга меѓу Драч и Приштина, дозна BalkanEnigeer.com од БТА. Компаниите - членки на австриско - албанскиот конзорциум ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., спечалија договор од албанската влада за изведба на физибилити студија и концепт за изградба на железничка пруга што го поврзува крајбрежниот албански град со главниот град. на Косово. Според договорот, победниците треба да ја завршат физибилити студијата и концептот во рамките од 14 месеци. Нивната задача вклучува извршување на целосна студија и анализа на изградбата на железничката пруга, вклучително технички спецификации.

 • 24 november 2023Бугарско-македонска економска средба ги зајакнува билатералните бизнис односи меѓу двете земји

  Во заеднички усилби за зајакнување на економските врски, компаниите во Северна Македонија ангажирани во бизнис односи со Бугарија се собраа во Скопје на клучен состанок, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Собирот, организиран од Бугарската амбасада и Македонско-бугарската стопанска комора (МБСК), ја илустрира одржливоста и динамиката на билатералните бизнис партнерства кои продолжуваат да се развиваат и покрај предизвикувачката економска средина во последните години. Бугарија ја зазема позицијата на петти најважен трговски партнер на Северна Македонија и втора најважна дестинација за извоз.

 • 22 november 2023Србија планира инвестиција од 2 милијарди евра во обновлива енергија преку соработка со кинески компании

  Српската влада планира да соработува со кинеските фирми Shanghai Fengling Renewable и Zidjin Mining Group за разработување на обновлива хибридна соларна и ветерна електрична централа со капацитет од најмалку 1,5 GW, со цел да произведува 30.000 тони обновлив водород годишно, дозна BalkanEngineer.com од icis.com. Кинеската организација Shanghai Fengling Renewables е заинтересирана за инвестиции во обновливи енергетски моќности и капацитет за складирање во Србија, особено во производство на обновлив водород, а стратешките партнери за Србија од Zidjin Mining Group ја разгледуваат можноста хибридната електрична централа да биде изградена во округот Бор, Источна Србија.

 • 20 november 2023Бугарската компанија Invenio Partners и австриската ACP создаваат водечки снабдувач на бизнис и ИТ обука во Србија

  Бугарската инвестициска компанија Invenio Partners и Accession Capital Partners со седиште во Виена ја купија единицата за стручно образование на српската Link Group и планираат да ја искористат за да изградат водечки снабдувач на ИТ и бизнис стручно образование во Југоисточна Европа. Ова го дозна BalkanEngieer.com од intellinews.com. Вредноста на стекнувањето не беше објавена. Invenio и ACP ќе и помогнат на Link Group да ја развие својата понуда на производи за да одговори на постојано растечката потреба за зголемување на квалификацијата на младите професионалци, при што истовремено ќе воведе нови програми.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023Нова фабрика за животински вакцини носител на сертификат за GMP се отвора во Разград, Бугарија

  Биовет – филијала Разград, бугарски производител на додатоци во исхраната и лекови за животни, започна иновативен проект за производство на вакцини за индустриско сточарство, дозна BalkanEnigeer.com од БТА. Новата фабрика ќе се насочи кон производството на вакцини за птици, свињи и говеда, а инвестицијата во неа е речиси 140 милиони лева. Г-ѓа Теменуга Газдова, директор на Биовет- филијала Разград, објасни дека инвестицијата е насочена кон изградбата на современа фабрика која ќе ги задоволува високите стандарди за ветеринарна медицина. Објектот располага со опрема и технолошки процеси кои лесно можат да бидат користени за производство на лекови за луѓе.

 • 02 december 2023Бранка Славеска ја презема функцијата генерален директор на винаријата Тиквеш во Северна Македонија од 1 јануари 2024 година

  Производителот на вино во Северна Македонија Тиквеш ја назначи Бранка Славеска за нов извршен директор, дознава BalkanEnigeer.com од SeeNews.com. Славеска ќе ја преземе функцијата на 1 јануари 2024 година. Тиквеш на 29 мај годинава го раскина договорот за вработување на претходниот генерален директор на компанијата - Радош Вукичевиќ, без да ги наведе причините за одлуката. Вукичевиќ беше директор на винаријата од 2017 година, а в.д. по неговото отпуштање беше Светозар Јаневски. Од почетокот на следната година функцијата ќе ја заземе Бранка Славеска.

 • 01 december 2023Романската компанија E.ON монтира PV инсталација за производителот на тули Cemacon

  E.ON Energie Romania заврши нова фотонапонска централа за потребите на романскиот производител на тули Cemacon, дозна BalkanEnigineer.com од Green-forum.eu. Вредноста на инвестицијата изнесува околу 850.000 евра. Со инсталирана моќност од над 1 MWh, централата ќе опслужува важен дел од потребите за електрична енергија на индустрискиот парк Recea. Како резултат на тоа, годишно Cemacon ќе ги намалува своите емисии за околу 300 тони CO2 и ќе ги оптимизира своите трошоци за енергија за околу 83.000 евра. На покривот на фабриката во Recea е поставен систем составен од 2.176 фотонапонски модули со монокристална технологија. Тој ќе генерира просечно 976 MWh годишно.

 • 28 november 2023Општина Свиштов презентираше проект за изградба на Дунавски индустриски технолошки парк во вредност од 50 мил. лева

  Општина Свиштов (Бугарија) е чекор поблиску до реализација на својот амбициозен план за создавање Дунавски индустриски технолошки парк, откако официјално го достави својот предлог-проект за инвестиции во вредност од околу 50 милиони лева, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Иницијативата е дел од процедура BG-RRP-3.007 од „Програмата за јавна поддршка за развој на индустриски области, паркови и слични територии и за привлекување на инвестиции“ според Националниот план за обновување и одржливост. Согласноста на Советот на општината овозможува „Индустриски технолошки парк - Свиштов“ ДООЕЛ да аплицира за финансирање.

 • 23 november 2023Aquila купује румунског произвођача аеросола за аутомобиле Romtec за 3,2 милиона евра

  Румунска компанија за дистрибуцију и логистику робе широке потрошње Aquila саопштила је да ће купити 100% локалног произвођача ауто аеросола Romtec, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Трансакција, вредна 3,2 милиона евра (3,42 милиона долара), биће завршена након ревизије и након добијања регулаторних сагласности од антимонополског тела. Поводом велике инвестиције, Каталин Василе, извршни директор компаније Aquila, открила је да компанија планира да направи још аквизиција у будућности. Romtec је основан пре 30 година и тренутно је у власништву компанија Green Ideas Group MTC (80%) и FLM Group Green MTC (20%).

 • 21 november 2023Албанската инвестициска компанија Gjonaj Group Holdings ја купи GreeNNat Solar Park Ballsh за 1,95 милиони евра

  Друштво со специјална намена на албанската инвестициска компанија Gjonaj Group Holdings ја купи GreenNat Solar Park Ballsh, која разработува соларна електрична централа од 100 MW во Балш, Јужна Албанија, за 1,95 милиони евра, дозна BalkanEngineer.com од Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, создадена во април годинава од Gjonaj и развивачот за обновливи извори на енергија Ener Trade, ја купи GreeNNat од локалната градежно - енергетска групација Shijaku. Во јануари, албанската влада соопшти дека го одобрила барањето на GreeNNat за разработка на фотонапонска централа од 100 MW.

Види ги сите »