Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Филкаб-Миг шири своје активности у сектору обновљиве енергије у Турској

15 december 2017

In Bulgarian.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Филкаб-Миг ДОО је потврђена компанија за производњу, инжењеринг и трговину у области електротехнике, аутоматизације и енергије. Надлежност компаније у области трговине и дистрибуције електричне опреме и аутоматизације постепено се шири и на производњу и уградњу електричних панела, прекидача и Бетонска Комплетне Трафо-станице. Искуство са пројектима у сектору обновљивих извора енергије доводи до трансформације правца развоја сектора "обновљиве енергије" у посебно предузеће – Филкаб Солар ДОО. Најновије основана компанија у оквиру групе је под називом Filkab Solar Enerji A.S. и представља компанију на територији Републике Турске.

 

 

"Наша компанија у Турској је основана 2014. Компанија је почела да се убрзано развија, нарочито с обзиром да смо током 2015. покренули партнерство са EPC, подружнице концерна Hanwha Q Cells. Наша сарадња са њима је изражена у изградњи фотонапонских постројења, Filkab Solar Enerji A.S. је подизвођач у пројектима у деловима са електричном опремом", прокоментарисали су из компаније Филкаб-Миг ДОО за портал BalkanEngineer.com.

 

У свом кратком радном веку, компанија може да се похвали са много успешних пројеката. "Током 2015. је у потпуности изграђена фотонапонска електране Maras  01 са капацитетом од 8 MWp. Током 2016. године завршена су и три друга места са укупном снагом од 13 MWp. У 2017, компанија већ ради на четири нова пројекта са много већим капацитетом. То су Sivas 01 снаге 3,5 MWp, Sivas 02  са 3,5 MWp и Sivas 03  са 4,7 MWp, као и на фотонапонској електрани Elazig 01 – са 34.0 MWp", саопштила је компанија, која планира да сви ови објекти буду завршени до краја године .

 

Filkab Solar Enerji A.S. је међу кандидатима за подизвођача другог на свету пројекта, величине GW, фотонапонског парка, који се налази на територији Турске, док компанија очекује да добије учешће у повезивању активности. Главни извођач радова на градилишту ће бити конзорцијум Hanwha Q Cells и турска грађевинска компанија Kalyon Enerji.

 

Филкаб  седиште компаније:

Адреса: Бугарска, Пловдив 4004, ул. "Коматевски пут" № 92

Телефон: 00359 32 277 171; 00359 32 608 881

E-mail: office@filkab.com

 

Филкаб-Миг ДОО

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Рајићева 31

 

Канцеларија

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Зеленгорска 4

Телефон: 00381 18 282 292; 00381 62 717371

Факс: 00381 18 282 293

E-mail: goran.markovic@filkab.rs

 

 

Извор материјалног материјала: Филкаб-Миг ДОО

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2019MTG: Жеља за професионалним развојем је најважнији фактор за брз напредак у компанији

  Бугарски холдинг Метал Технологија Група АД (MTG) поново је проширила свој тим са радозналим, траженим и способним младим професионалцима. Говорећи за портал BalkanEngineer.com, из компаније MTG су рекли следеће: "Тражимо младе људе који желе да раде са нама и развијају се у индустрији." Каква су очекивања компаније и које могућности нуди за каријеру, можете прочитати у следећим редовима. Метал Технологија Група обухвата три фабрике у Бугарској – у Ловечу, Плевену и Враци.

 • 17 july 2019Солтех: Платформа UR+ компаније Universal Robots аутоматизује старе машине кроз колаборативне роботе

  All Axis Machining је мала америчка компанија која у једном тренутку почиње осећа снажну потребу за радом. Власник компаније тражи решење за аутоматизацију производње зато што је морао да плати прековремени рад када се наруџбине не могу завршити на време. Тако се компанија налази на платформи Universal Robots+ са отвореном архитектуром, која у овом случају обезбеђује аутоматизацију шест различитих операција кроз колаборативне роботе“, кажу за портал BalkanEngineer.com из фирма Солтех ДОО.

 • 16 july 2019Хибридни аутономни фотонапонски систем из компаније Филкаб Солар снабдева електричном енергијом вински подрум

  Филкаб Солар је доказана бугарска компанија специјализована за пружање комплетних техничких решења у области обновљивих извора енергије и део је Филкаб Групе. "Наши стручњаци имају велико искуство у инсталацији фотонапонских система, на примеру изградње хибридног аутономног система са максималном снагом од 29,9 kWp за напајање винског подрума у ​​селу Горица, општина Поморије, Бугарска", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

 • 15 july 2019Таурус-93 такође производи промотивне материјале од плексигласа са ласерским металима високих перформанси

  Добро познати бугарски произвођач предњих панела и тастатура Таурус-93 има висококвалитетну ласерску опрему за резање детаља. Машине су посебно формулисане за обраду материјала који нису метални. "Наш главни фокус је на дизајнирању и производњи предњих панела и тастатура од поликарбоната или полиестерске фолије, а наши сарадници имају велико искуство са таквим детаљима, без обзира на методу и опрему којом се рукује", изјавили су за портал BalkanEngineer.com.

 • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

  Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 july 2019Фабрика композитних производа је отворена у месту Визбегово, Северна Македонија

  ATS Group отворила је нову фабрику композитних производа у индустријској зони Визбегово, Северна Македонија. Овом отварању је присуствовао македонски премијер Зоран Заев. Укупна инвестиција износи 3 милиона евра. Производи који ће се производити у новом објекту биће пројектовани за војну и полицијску опрему у области балистичке заштите и безбедности. ATS Group је модерна приватна фабрика са седиштем у Скопљу, Северна Македонија.

 • 17 july 2019Бугарски стартaп са наградом на Достигнућа младих Европе

  Bevine, један од најбољих бугарских стартапа са Универзитета у Софији, вратио се кући са наградом за иновације са такмичења „Enterprise Challenge” Достигнућа младих Европе, које је одржано у Ослу. Тим је примио награду „Дигиталне иновације” за 2019. годину, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Bevine је бугарски студент стартап са Универзитета у Софији "Ст. Климент Охридски ". Млади иноватори развије решење за уштеду и до 90% трошкова у производњи вина, заснованог на вештачкој интелигенцији, бази података, анализи и Интернету Ствари.

 • 15 july 2019Dacia повећава свој годишњи капацитет производње у Румунији

  Румунски произвођач аутомобила Dacia забележио је повећање своје производње у првој половини 2019. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је произвела укупно 191.776 аутомобила у својој фабрици у Миовенију у Румунији. Већина аутомобила (76%) произведених у постројењу је Duster SUV. Ако компанија успе да одржи ову производњу у другој половини 2019. године, фабрика ће премашити годишњи капацитет од 350.000 возила. То значи да би вредност производње модела Dacia ове године могла досећи 5,3 милијарде евра.

 • 10 july 2019Аустријски произвођач расвете сели своју фабрику у Србију

  Аустријски произвођач решења за расвету Zumtobel планира да своју производњу из Кине пренесе у нову фабрику у Нишу, Србија. Један од разлога за овај потез је због ближег растојања до клијената, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Тренутно, око 60% светлосних компоненти које Zumtobel производи у Кини је намењено извозу. С обзиром на дугу транспортну руту ка Европи, као и трошкове складиштења, компанији је профитабилније и ефикасније да своју производњу пресели у Ниш. Компанија Zumtobel планира да своју производњу пренесе на нову фабрику у Србији до краја године.

 • 08 july 2019У Македонији ће бити отворена нова фабрика стакла

  У Тетову, Северна Македонија, очекује се да нова фабрика за производњу стакла почне са радом у октобру. Објекат се налази на површини од 9000 m2, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Изградња фабрике, која се налази у Тетовској технолошкој и индустријској развојној зони, почела је крајем 2018. године и требало би да буде завршена до краја јула ове године. Инсталација унутрашњих инсталација и машина треба да буде тестирана у септембру. Фабрика, која ће запошљавати 300 запослених, произвешће ојачано и ламинирано стакло.

 • 04 july 2019Бугарска са великим потенцијалом за развој AI сектора

  Извештај аналитичара из независних пословних вести SeeNews и међународне компаније Vangavis показују да Бугарска може постати кључни играч на тржишту вештачке интелигенције. Разлог томе је добро развијени IT сектора у земљи. Тренутно, у Бугарској ради око 500 стручњака из области вештачке интелигенције. Подаци из анкете показују да све већи број бугарских компанија почиње да уводи технологије базиране на AI. Очекује се да ће до 2021. године постојати најмање 10 међународно признатих бугарских компанија које користе AI технологије.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 july 2019Канадска компанија за експлоатацију злата у Бугарској

  Канадска компанија за истраживање и вађење минерала Velocity Minerals објавила је да је добила почетне позитивне резултате на пројекту "Обичник" у југоисточној Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајта компаније. Резултати студије потврђују присуство висококвалитетног епитермалног злата и потенцијалне златне минерализације у подручју "Обичник". Екстраховани узорци су показали садржај злата од 1.24 до 7.87g/t. Депозит се налази 29 км од бугарске рударске компаније Горубсо-Крџали, партнера компаније Velocity Minerals.

 • 18 july 2019Финансијска подршка за више од 1200 компанија из Македоније и региона

  Заједничка иницијатива шест земаља региона Западног Балкана "Комерцијални инвестициони форум" може пружити финансијску подршку за више од 1.200 малих и средњих предузећа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. То су Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Србија, Северна Македонија и Црна Гора. Циљ трогодишњег пројекта је повећање конкурентности привреде на Балкану. Компанијама ће се помоћи у повећању производних и извозних капацитета, као и у јачању своје присутности на регионалним и свјетским тржиштима.

 • 16 july 2019Србија са пројектом изградње 12 топлана на биомасу

  Србија је у процесу имплементације државног пројекта изградње термоелектрана на биомасу у неколико градова и општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Средства ће обезбедити банка KfW. Региони, који су укључени у овај пројекат могу очекивати набавку инсталација за термичку биомасу у 2019. и 2020. години. До сада су одабрани извођачи радова за изградњу неких објеката док су тендерске процедуре још у току и пројектна документација се припрема. Изградња електране на биомасу коштаће око 1,7 милиона евра.

 • 11 july 2019OMV Petrom је уложио 30 милиона евра у производњу нафте из Црног мора

  Румунска група OMV Petrom покренула је нову кампању бушења природног гаса у плитким водама Црног мора на периферији Истрије. Инвестициони пројекат је вредан преко 30 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из румунске компаније. Област Истријеа, која се налази у плитким водама Црног мора, има преко 30 година историје у производњи нафте и плина. Иако су налазишта у региону достигла врхунац производње пре више година, коришћење одговарајућих савремених техничких решења требало би да омогући компанији OMV да допре до додатних ресурса.

 • 09 july 2019Турска и Бугарска су фаворити за нову фабрику компаније Volkswagen

  Немачки произвођач аутомобила Vоlkѕwаgеn планира изградити нову фабрику у источној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Недавно се знало да је избор локација сведен на Бугарску и Турску. Коначнрешење компаније, међутим, одлаже се з ајесен. Инвестиција ће бити у распону од 1,3 милијарди евра и том приликом биће отворено више од 5.000 радних места. У новој фабрици компаније Vоlkѕwаgеn биће произведен чувена марка аутомобила Passat, као и модели компаније Skoda. Главна места која су у понуди у Бугарској је терен "Кремиковци" близу Софије и економска зона Тракија у Пловдиву.

 • 05 july 2019Студија о развоју IT сектора у северној Македонији

  Између 6. фебруара и 6. марта 2019. године, македонски портал IT.mk спровео је опсежно истраживање стања IT индустрије у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Истраживање обухвата хиљаде стручњака из ове индустрије, укључујући програмере, програмере, графичке дизајнере и професионалце у области дигиталног маркетинга. Истраживање македонског портала разматра факторе као што су просечни приход IT стручњака, пол, ниво образовања, добијени сертификати итд. Резултати анкете показују да је више од половине IT професионалаца старости између 25 и 34 године.

Види све »