Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Филкаб-Миг ДОО

Филкаб-Миг ДОО

www.filkab.com

Филкаб-Миг ДОО је подружница водеће бугарске, инжењеринг и трговачке компаније Филкаб АД, која представља своје активности на српском тржишту. Филкаб је компанија која се бави производњом, као и пословима снабдевања, дистрибуције и маркетинга следећих производа: кабловских производа, електричне и опреме за аутоматизацију, електричних каблова средњег напона арматуре и опреме, расвете, електро материјала, фото-напонских модула и сличних структура, станица са инверторима, каблова и спојница.

 

Паралелно са тим, компанија развија и инжењерске услуге и обавља сложене услуге - пројектовање, производњу, испоруку, монтажу и пуштање у рад комплетне електро-инсталације и аутоматизације објеката, водова и опреме за индустрију, изградњу и пројекте обновљиве енергије; пројектује и производи расвету, електро-табле ниског напона, комплетне дистрибутивне системе 24 kV, комплетне трансформаторске бетонских подстанице, станице са инверторима, разводне табле.

 

Филкаб користи сертификован интегрисани систем управљања, укључујући управљање квалитетом, животне средине, здравља и безбедности на раду.

 

Надлежност је у области трговине и дистрибуције електричних материјала, средства за аутоматизацију и производи инжењеринга постепено прерастају у производњу и монтажу електричних панела, прекидача и трафо-станица, те се тиме осамостаљује филијала Филкаб - Инжењеринг ДОО. Осим на српском тржишту, трговачка у инжењеринг делатност компаније Филкаб представљена је и у Македонији и Румунији.

 

Искуство стечено током реализације пројеката у области обновљивих извора енергије, доводи до трансформације сектора Обновљивих Енергија у самосталну компанију - Филкаб Солар ДОО, која је специјализована за извођење комплетних пројеката у области обновљивих извора енергије. Филкаб Солар Енерги је још једна новооснована компанија у оквиру групе, која развија активности у области Обновљиве Енергије на територије Турске.

Kontakti

Филкаб – седиште компаније:
Адреса: Бугарска, Пловдив 4004, ул. "Коматевски пут" № 92
Телефон: +359 32 277 171; +359 32 608 881
E-mail: office@filkab.com 

Филкаб-Миг ДОО
Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Рајићева 31

Канцеларија
Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Зеленгорска 4
Телефон: +381 18 282 292; +381 6271 7371
Факс: +381 18 282 293
E-mail: goran.markovic@filkab.rs 

Партнери

Materijali за Филкаб-Миг ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
  • 18 july 2024Филкаб-Миг: Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand комбинује стил и функционалност за сваки ентеријер

   Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand покрива широк спектар модела. Обе серије Life и Allure комбинују елеганцију и чист дизајн, хармонично се уклапајући у сваку просторију. „Различитост дизајна чини серију погодном за сваки ентеријер, било да се ради о животним просторима и зградама или у јавним објектима. А њихови механизми су високог квалитета и одличних оперативних карактеристика“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com стручњаци компаније Филкаб-Миг, која нуди производе компаније Legrand.

  • 19 june 2024Филкаб Солар је испоручио 32 аутономна фотонапонска система за бугарску извршну агенцију „Противградна Заштита“

   Филкаб Солар испоручио је 32 аутономна фотонапонска система Извршној агенцији „Противградна Заштита“ у Бугарској. Компанија за инжењеринг обновљиве енергије је етаблирани лидер у сектору. Богато искуство стручњака компаније Филкаб Солар тима, који је део компаније Филкаб Група, као и њихова стална тежња ка усавршавању и имплементацији иновација само су део предуслова за многе успешно реализоване пројекте компаније. Пројекат набавке аутономних фотонапонских система за потребе Извршне Агенције „Противградна Заштита“ завршен је још 2017.

  • 29 may 2024Филкаб-Миг: Филкаб слави 25. годишњицу са поносом и амбицијама за одрживи развој у својим активностима

   Ове 2024. године, водећа индустријска групација Филкаб слави 25. годишњицу. У времену од оснивања до данас, Филкаб није престао да се развија, повећавајући компаније у свом саставу и тиму, ширећи на тај начин своје тржишно учешће на домаћем и иностраном тржишту. Филкаб АД је основан 1999. године као пријемник делатности неколико мањих предузећа која се баве трговином кабловима и електроматеријалом. До данас, компанија наставља да успоставља константно висок квалитет на тржишту електротехничких производа и услуга као стандард, отвара неколико комерцијалних база на територији Бугарске, као и своје подружнице МаккаБ у Северној Македонији и Филкаб-Миг у Србији.

  • 13 march 2024Филкаб-Миг: Schneider Electric је проширио свој успостављени асортиман модуларних централа новом оптимизованом серијом Easy 9 EU

   „Палета производа EASY9 компаније Schneider Electric обухвата све што вам је потребно за поуздану заштиту електричних инсталација – од прекидача и заштитних уређаја до уређаја за откривање кварова и модуларних панела. Од краја прошле године, доказани међународни произвођач додао је нову Easy9 EU серију модуларних панела постојећим бестселерима из асортимана Easy9 Compact и Easy9 Plus“, саопштила је основана трговачка компанија у области електротехнике Филкаб-Миг.

  • 17 january 2024Портфолио производа компаније Филкаб-Миг пружа све што вам је потребно за изградњу расветних инсталација по стандардима ЕУ

   Осветљење у кући или канцеларији игра важну улогу у удобности и ефикасности рада станара зграде. Из тог разлога се приликом изградње расветне инсталације поштују одређени стандарди који садрже прописе за осветљење и равномерну дистрибуцију светлости. Компанија Филкаб-Миг својим купцима нуди изузетно широк избор висококвалитетних расветних производа за стамбене, пословне, јавне и индустријске објекте, као и решења за улично и парковско осветљење. Асортиман афирмисане трговинске компаније обухвата електричне уређаје и средства аутоматике, кабловску арматуру, кабловске жице, опрему за осветљење и електроинсталациони материјал проверених светских произвођача.

  • 28 november 2023Филкаб улаже у изградњу сопствене соларне електране Оризари од 18 MW на индустријској локацији од 114 хектара

   Филкаб-Миг је компанија за трговину, производњу и инжењеринг, лидер на тржишту електротехничких производа на Балкану. Поред дистрибуције свеобухватних и иновативних решења, компанија је такође посвећена заштити животне средине применом одрживих пракси у свом пословању. „Једна од наших пракси за побољшање утицаја наших активности на животну средину је фотонапонска кровна инсталација коју смо изградили за сопствене потребе. Има инсталисану снагу од 900 kWp, а предвиђамо да ће систем уштедети око 430 тона емисије угљеника годишње. Поред тога, двориште наше пословне зграде има и станицу за електричних аутомобила.

  • 02 november 2023Филкаб-Миг: Kомпактни индукциони разводник за пуњење компаније Legrand је елегантно и функционално решење за канцеларију

   Компактан и практичан разводник са индукционим пуњењем, део асортимана Incara компаније Legrand је практично и флексибилно решење за канцеларију и дом. „Пружа могућност напајања електричних уређаја у било ком тренутку, на дохват руке и без ограничења. Конектор је дизајниран са стилским еко дизајном, који га претвара у функционални акценат, употпуњујући визију сваког ентеријера“, коментаришу стручњаци из комерцијалне, производне и инжењерске компаније Филкаб АД, основане у области електротехнике. Incara је асортиман производа који покрива мултифункционалне.

  • 07 august 2023Аутономни фотонапонски системи Филкаб Солар пружају флексибилност и независност складиштењем обновљиве електричне енергије

   Филкаб Солар је водећа компанија у области пројектовања, изградње и одржавања фотонапонских система за домаћу и индустријску потрошњу. У данашњем материјалу њени стручњаци коментаришу технички напредак у соларној технологији, односно - изградњу аутономних система који омогућавају складиштење електричне енергије у батеријама и њено коришћење у мрачном делу дана, када је процес производње електричне енергије немогућ. Предности фотонапонских постројења за сопствену потрошњу су опште познате, како са економског тако и са еколошког становишта.

  • 27 july 2023Инжењеринг ЕАД: Учешће нашег тима у одговорним пројектима као што је Софија Саут Ринг Мол ствара услове

   "Софија Саут Ринг Мол" је међу значајним пројектима у комерцијалном сектору изграђеним у престоници последњих година. За њену реализацију, инвеститори законски бирају и обавезују се на извођење грађевинских и инсталатерских радова у свим деловима основаних грађевинских предузећа. Међу извођачима радова у делу „Електротехника”, компанија „Инжењеринг” ЕАД је рангирана захваљујући стеченом искуству и ауторитету у инжењерингу објеката у области индустрије, јавног сектора и енергетске инфраструктуре. „Учешће у великим пројектима је права школа за наш тим. Уз чисто професионалну страну.

  • 24 july 2023Филкаб: Са домаћим станицама EVlink Home за пуњење електричних возила компаније Schneider Electric, доприносите одрживом развоју

   Својим портфолиом производа, комерцијална компанија Филкаб АД доказује да пословање може бити покретачка снага која доприноси постизању бољег света. Пример у овом правцу су домаће станице за пуњење EVlink Home електричних аутомобила марке Schneider Electric, које су део огромног асортимана производа и комплетних техничких решења Филкаба. „Производи ове серије су згодно и практично решење које подстиче посвећеност животној средини, из удобности куће“, коментарише из компаније. EVlink Home – ефикасно решење за лако пуњење електричних возила из удобности куће. EVlink Home – функционална и компактна станица за пуњење за зидну монтажу која испуњава следеће захтеве.

  • 07 july 2023Током манифестације Innovation Days & PROFINET Truck 2023, Филкаб тим је још једном показао страст према иновацијама у области

   Централу компаније Филкаб АД, која се налази у граду Пловдиву у улици Коматевско Шосе 92, 31. маја 2023. Посетили су из компаније Сиеменс Бугарска, одељење за дигиталну индустрију. Повод за посету била је иницијатива „Innovation Days & PROFINET Truck 2023“ коју је организовала немачка технолошка група. „Innovation Days & PROFINET Truck 2023“ је двонедељна турнеја која је одржана од 29. маја до 8. јуна 2023. Током турнеје посећено је 7 бугарских градова – Софија, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Габрово и Русе . Срећни смо што смо имали задовољство да присуствујемо изложби 'на точковима' посвећеној дигиталној трансформацији коју су припремили наши партнери у Сиеменс-у“.

  • 26 june 2023Инжењеринг ЕАД: Висококвалификован тим и савремена опрема су основа озбиљне додатне вредности наших професионалних услуга

   „Сматрамо да купци преферирају компанију која нуди услуге на високом професионалном нивоу, изведене на основу дубоког знања са савременим техничким решењима. Зато смо одлучили да инвестирамо у искусан, квалификован кадар и озбиљну опрему”. Тако основана компанија Инжењеринг ЕАД, део Филкаб АД групе, дефинише суштинску додатну вредност комплексних услуга које нуди. „Фокусирани смо на квалитетна и поуздана решења за локације из области енергетике, индустријске и јавне градње. Наша снага је у нашем висококвалификованом тиму, познавању и примени најновијих професионалних стандарда, савременим машинама и присуству сопствене базе“.

  • 08 june 2023Понуда компаније Филкаб-Миг покрива цео неопходан асортиман TKD каблова дизајнираних за лифтовске системе будућности

   Партнерство компаније Филкаб АД са компанијеом TKD обезбеђује приступ тржишту широком портфолију стандардних решења бренда у области флексибилних каблова за лифтове. Серија сваке категорије је развијена у складу са захтевима купаца и савременим еколошким праксама. Каблови су тестирани како би се осигурао квалитет и поузданост. Производна компанија ради на њиховом унапређењу и отворена је за перспективу стварања нових тржишних понуда које ће задовољити специфичне потребе и захтеве својих партнера и купаца. У наредним редовима ћемо наставити тему да вам кажемо више о карактеристикама каблова.

  • 30 may 2023Инжењеринг ДОО: Наше бетонске комплетне трансформаторске подстанице серије FK су потпуно готови производи у фабричким условима

   Бетонске комплетне трансформаторске станице (БЦТС) серије FK, које производи компанија Инжењеринг ДОО, представљају висококвалитетна решења са широком облашћу примене у области напајања - од кабловских водова до домаћих и индустријских потрошача20 kV. Производна компанија је део Филкаб Групе и ради у области комплексних инжењеринг услуга, пројектовања, производње, снабдевања и уградње комплетне електро опреме и електро намештаја. Више детаља о бетонским комплетним трафо стубовима и њиховој примени представио је тим компаније.

  • 24 may 2023Филкаб Солар је обезбедио енергетску независност за фабрику стакла Инхом тако што је дизајнирао и изградио фотонапонски систем

   Коришћење обновљивих извора енергије је све траженије решење и код домаћинстава и код произвођача како би се смањио њихов еколошки отисак и уштедели трошкови електричне енергије. У данашњем материјалу, заједно са стручњацима из Филкаб Солар, рећи ћемо вам о решењима која је компанија имплементирала у фабрици стакла Инхом, која се налази у региону Варне. На овај начин произвођач обезбеђује своју енергетску независност и поузданост својих производних процеса. Погледајте детаље у следећим редовима. Како време пролази, циљеви које треба да постигне за климатску неутралност постају све већи и већи.

  • 02 may 2023Филкаб обједињује стручњаке, инвеститоре и купце у посебном сопственом програму за енергетски ефикасну расвету „LEDЕffect“

   Енергетски ефикасна решења за дом и радно место постају главни приоритет за потрошаче који траже не само финансијску оптимизацију, већ и осећај друштвене одговорности према животној средини. Као одговор на актуелне трендове, Филкаб АД је покренуо програм „LEDЕffect” како би окупио инвеститоре, купце, стручњаке и ентузијасте и реализовао различите идеје и пројекте за енергетски ефикасно осветљење. Које су могућности пројектне платформе? „Правац је јасан! Сви идемо ка енергетски ефикасној будућности!“, овим речима, ентузијазам и мотивација за нове хоризонте у области енергетски ефикасног осветљења из Филкаб.

  • 06 april 2023Стручност и искуство компаније Инжењеринг ЕАД су основа поверења у компанију у реализацији пројеката енергетске инфраструктуре

   „Грађевински сектор је директно повезан са здрављем и безбедношћу људи, стога бугарско законодавство с правом поставља озбиљне захтеве за компаније које граде објекте у области енергетске инфраструктуре“, коментарише из компаније Инжењеринг ЕАД. Компанија, која је део групе компанија Филкаб АД, има највећи број запослених у оквиру компаније Филкаб. Компанија Инжењеринг ЕАД специјализована је за реализацију комплетног спектра техничких услуга намењених објектима енергетске инфраструктуре.

  • 24 march 2023Филкаб Солар је изградио хибридни аутономни фотонапонски систем за потребе винарије у општини Поморије

   Обновљиви извори енергије (ОИЕ) заузимају све значајније место у енергетском миксу. Напредак у технологији отвара многа врата за развој, унапређење и оптимизацију постојећих системских решења. „Зелена“ енергија постаје све доступнија, а са њом и позитивне стране од ње у еколошком и економском смислу. „Током дугогодишње праксе у овој области, стекли смо богато искуство и знање које је од користи нашим клијентима. Једна од области за које смо специјализовани је изградња и управљање пројектима ОИЕ. Наш портфолио обухвата много успешних пројеката за све врсте фотонапонских инсталација, реализованих како у земљи, тако и у иностранству“.

  • 13 march 2023Инжењеринг ЕАД: Комплетан пакет услуга у Електротехничком делу, укључујући пројектовање, изградњу и сервис, оптимизује реализаци

   „Од пројекта до монтаже – квалитет, поузданост и одговорност према клијенту“, ово је кредо Инжењеринг ЕАД, водеће компаније у области комплексних инжењерских услуга, производње електро опреме и аутоматизације објеката, водова и индустријска опрема. „Инжењерски начин реализације пројекта подразумева кратке рокове и оптималну цену за наручиоце. Инжењеринг обједињује одговорност за пројектовање и извођење, скраћује време договора између различитих страна у процесу изградње и минимизира ризик од могућих неусаглашености“. А које су његове тржишне предности погледајте у наредним редовима.

  • 09 march 2023Са TKD кабловима из Филкаба и концептом „Лифт 4.0“, кретање горе-доле доживљај

   Филкаб АД је најавио тржишну премијеру новог производа у свом богатом каталогу – кабловима TKD. „Они су право решење каблова за било који објекат за подизање.“ „Са појавом Интернета ствари (IoT) и индустрије 4.0, паметне мреже, аналитика података, аутоматизација и нове функције удобности постале су покретачи индустрије. Давно су прошли дани када је свако дугме у кабини морало бити појединачно повезано са релејем на контролној табли. Савремени BUS системи (жичана аутоматика за интелигентно управљање) постали су суштински део изградње лифтова“, коментаришу стручњаци из водеће трговинске компаније.

  • 23 february 2023Филкаб: Избором правог софт-стартера, озбиљно ћете продужити радни век ваших мотора

   Савремени софт-стартери су електрични уређаји, чија је главна функција да обезбеде оптималан животни циклус електромотора. Комерцијална компанија Филкаб АД, чији је тим годинама доказао своје искуство и вештину, нуди „богат“ асортиман софт-стартера реномираног произвођача Siemens. У каталогу производа највеће компаније у оквиру Филкаб Групе можете пронаћи многе варијације конфигурација које се разликују по својим електричним карактеристикама (струја, управљачки и радни напон, снага). Више на тему меких покретача рекао је тим проверене компаније. У наредним редовима ћемо вам представити детаље о функцијама и природи софт стартера, као и како да направите прави избор у зависности од ваших специфичних захтева.

  • 07 february 2023Филкаб: Thalassa PLM панели компаније Schneider Electric су доказано решење за примену у корозивним окружењима

   Темпо развоја савременог света је вишеструко бржи него пре само једне деценије. Нове технологије, извори енергије, иновативна средства комуникације и канали све више улазе у наш свакодневни живот да нас одведу на праг сутрашњице. Филкаб је једна од компанија која је доказала своју професионалност и развој - паралелно са тржишном динамиком и актуелним трендовима у индустрији. У наредним редовима, стручњаци из трговачке компаније представљају оптимизовано решење за апликације у области дистрибуције и контроле електричне енергије у електроенергетским.

  • 13 december 2022Инжењеринг ЕАД је извођач радова не елекричној инсталацији фабрике Биовет у граду Пештера

   „Ми смо ваш електрични свет“ порука је групе компанија Филкаб са преко 23 године историје. Затварање циклуса трговине, производње и реализације објеката чини пословну асоцијацију преферираним партнером европских инвеститора, а Инжењеринг ЕАД је компанија са највећим тимом у групи. Данас ћемо вам представити једну од иконичних локација компаније од стратешког значаја у привреди јужне Бугарске - фабрику Биовет у граду Пештера. Учешће компаније у њеној изградњи потврђује њене способности.

  • 02 december 2022Филкаб је био домаћин демонстрације нових производа из асортимана Phoenix Contact

   Водећа компанија Филкаб, специјализована за област електротехнике и аутоматике, константно улаже у унапређење квалификација свог тима. Недавно је централу компаније у граду Пловдиву посетио информативни камион компаније ВиВ Изоматик, преко којег су представљени и демонстрирани најновији производи и системска решења из каталога европског бренда Phoenix Contact. Више о догађају ћемо вам рећи у наредним редовима. Phoenix Contact је глобални тржишни лидер са седиштем у Бломбергу, Немачка.

  • 28 september 2022Целокупну електроградњу у првој фабрици Multivac у Божуришту извео је Инжењеринг ЕАД

   Данас ћемо вам рећи нешто више о инжењерским решењима која је имплементирао Инжењеринг ЕАД у свом производном погону Мултивак Бугарска. Инжењерска компанија је прешла дуг пут – од одељења у саставу компаније Филкаб до пуноправног дела структуре акционарског друштва. „Током година нашег раста, створили смо и одржали лојалне и дуготрајне пословне односе са низом признатих бугарских и страних компанија. То нам даје поверење у квалитет наших производа и услуга, као иу њихову конкурентност“, коментарише из компаније.

  • 19 august 2022Инжењеринг ЕАД: Schneider Electric је обновио нашу лиценцу за производњу расклопних уређаја SM6

   „После ревизије за поновну сертификацију, компанија Schneider Electric је обновила нашу лиценцу за производњу разводних уређаја серије SM6. Њен рок застарелости је већ продужен за још 2 године“, саопштили су из компаније Инжењеринг ЕАД, део Филкаб групе. Компанија, поред висококвалификованог особља, поседује савремену технологију и опрему за развој и производњу КРУ. Они су основни предуслов за квалитетна и савремена инжењерска решења компаније.

  • 12 august 2022Филкаб: Очекујте "премијеру" нових ултра ефикасних LED лампи Philips у нашим продавницама врло брзо

   Повећање енергетске ефикасности је све важније за сваку зграду, без обзира на намену. Међутим, у савременој динамици тржишта све више добија примарни значај. Свесни тога, стручњаци из компаније Филкаб - проверене комерцијалне, производне и инжењерске компаније, улажу у своју палету производа најновије и енергетски ефикасне технологије у области електротехнике и енергетике. Због тога ће се врло брзо у малопродајним објектима компаније наћи нове ултраефикасне LED лампе компаније Philips класе А. Које су њихове предности, сазнајте у наредним редовима.

  • 25 march 2022Филкаб: Инжењеринг ЕАД добила је лиценцу за монтажу кутија отпорних на експлозију компаније Technor Itals

   Производна компанија Инжењеринг ЕАД - део Филкаб групе, добила је у фебруару ове године лиценцу за монтажу плоча и кутија отпорних на експлозију од италијанске компаније Technor Italsmea. „Сви у породици Филкаб су изузетно поносни на гласање о поверењу Инжењерингу ЕАД. Лиценца додаје још једну специјализацију нашем портфолију и даје нам нове могућности да будемо кориснији нашим купцима и партнерима“, коментаришу за портал Инженер.bg из тима компаније Филкаб. Сви производи компаније су дизајнирани, произведени и тестирани у Француској и Италији.

  • 19 february 2022Филкаб група је открила нову планету у свом универзуму из решења за „Ваш електрични свет“ креирањем Филкаб ФС

   Крајем 2021. године породица Филкаб групе компанија увећана је за још једног члана. У децембру је основано предузеће Филкаб ФС ДОО, чије активности су усмерене на пуну реализацију пројеката изградње система за гашење и дојаву пожара у складу са највишим стандардима и најновијим тржишним трендовима у овој области. „Пројектовање и изградња система противпожарне заштите је активност којој треба приступити одговорно да би се обезбедила безбедност и безбедност људи, зграда и објеката“, саопштили су из компаније.

  • 21 january 2022Филкаб: Са мултиметром компаније Schneider Electric мерите различите електричне количине у тешким рад

   Као доказани глобални произвођач и лидер у дигиталној трансформацији управљања енергијом и аутоматизације, компанийа Schneider Electric нуди бројила која се одликују високим квалитетом, ергономијом и снагом. Један од њих је дигитални мултиметар САТ III - безбедан и једноставан за употребу мерни инструмент који даје јасна и тачна очитавања различитих електричних величина. Мултиметар компанийе Schneider Electric има дигитални дисплеј, компактан дизајн и звучна и визуелна упозорења.

  • 09 june 2021Филкаб - Ваш електрични свет или како је свемир створен решењима на пољу електричних инсталација и енергије

   Филкаб је једна од водећих производних, инжењерских и трговинских компанија у области електричне опреме, осветљења и аутоматизације у Бугарској. „Нудимо комплетна решења, компетентне консултације, квалитетну услугу и специјализовану услугу. Наше инжењерске услуге успешно се користе у секторима као што су енергетика, грађевинарство, комуникације и комуникације“, изјавили су из компаније Филкаб за читаоце портала BalkanEngineer.com.

  • 19 april 2021Филкаб: Нудимо производе и комплетна решења за осветљење за отворене просторе и за различите зграда

   Водећа бугарска компанија за трговину, производњу и инжењеринг Филкаб има изузетно обиман портфолио производа, чији су део производи за осветљење за стамбене, комерцијалне, јавне и индустријске зграде, као и решења за уличну и парковну расвету. „Сви производи којима тргујемо испуњавају највише стандарде осветљења. Одговорни смо према својим купцима и непрестано обогаћујемо свој продајни портфељ производима и услугама“, прокоментарисали су из компаније Филкаб.

  • 23 october 2020Филкаб: Специјализовани смо за производњу и уградњу електричних разводних табли, расклопних уређаја и БЦЦ

   Филкаб је водећа бугарска компанија за производњу, инжењеринг и трговину на пољу електричне опреме и алата за аутоматизацију. Захваљујући расту свог пословања, Филкаб је основао компанију Инжењеринг ЕАД, која се данас бави производњом и нуди свеобухватне инжењерске услуге. „Инжењеринг ЕАД је компанија са највећим бројем запослених у групи компанија Филкаб. Компанија поседује модерну опрему и лиценце за производњу типски тестираних плоча водећих европских произвођача“, обавестии из компаније Филкаб.

  • 15 november 2019Филкаб Солар је изградио фотонапонски систем пумпи за наводњавање у пољопривреди

   Тим Филкаб Солар се поноси великом разноликошћу успешно реализованих пројеката на пољу обновљивих извора енергије који задовољавају специфичне потребе и потребе купаца. Међу њима је недавно изграђени фотонапонски пумпни систем за наводњавање у пољопривреди у селу Порој, општина Поморје, Бугарска. "Решење је изграђено помоћу потопне пумпе са уграђеним инвертором, MPP тракером, и фотонапонским панелима Winaico WST-250P6“, саопштили из ове доказане бугарске компаније.

  • 04 september 2019Филкаб-Миг: Јединствена атмосфера у новом филму Никија Илиева створена је у салону Schneider Electric

   Изложбени простор компаније Schneider Electric Бугарска у Бизнис Парку Софија постало је сцена нове бугарске продукције Никија Илиева и Башара Рахала „Повратак“. „Schneider Electric подржава бугарску кинематографију и зато је постао домаћин читаве филмске екипе. Током састанка, стручњаци и ствараоци производа компаније Schneider Electric разговарали су о трендовима у технологији и кинематографији, као и о комплементарности између њих", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

  • 16 july 2019Хибридни аутономни фотонапонски систем из компаније Филкаб Солар снабдева електричном енергијом вински подрум

   Филкаб Солар је доказана бугарска компанија специјализована за пружање комплетних техничких решења у области обновљивих извора енергије и део је Филкаб Групе. "Наши стручњаци имају велико искуство у инсталацији фотонапонских система, на примеру изградње хибридног аутономног система са максималном снагом од 29,9 kWp за напајање винског подрума у ​​селу Горица, општина Поморије, Бугарска", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

  • 22 may 2019Филкаб представља нехалогене каблове и противпожарне системе Служби за заштиту од пожара у Пловдиву, Бугарска

   Професионалце у области електричне опреме и кабловских производа из Филкаба угостили су запослене у Служби за заштиту од пожара и заштиту становништва (РСПБЗН) у Пловдиву, Бугарска. "Представили смо теоријске и практичне карактеристике и предности палете производа са негалогеним кабловима фирме Prysmian Group", изјавил из Филкаб. Пракса показује да је једна од највећих опасности током пожара дим. Због високе густине, видљивост у собама се смањује, што дезоријентира евакуацију људи.

  • 18 april 2019Филкаб: IoT систем компаније Schneider Electric омогућава интелигентно и ефикасно управљање зградама

   Добро је позната чињеница да у данашњем високотехнолошком свету, компанијама је потребан комплетан, комплетан екосистем да би били успешни. То је и разлог зашто је успон модерних предузећа у директној вези са све већом важношћу њихове дигитализације. "Такав отворени IoT систем, који је у потпуности фокусиран на индустрију, грађевинарство и ширу јавност, нуди глобалном тржишту компанија Schneider Electric", изјавили су из Филкаб, дистрибутера мултинационалног произвођача у Бугарској.

  • 15 march 2019Филкаб: Серија Ledinaire компаније Philips обећава меко светло, дизајн и једноставну инсталацију

   "LED диоде серије Ledinaire доказано штеде енергију са квалитетом и поузданошћу гарантованим Philips–овим стандардима. Они нуде удобно светло са меким, дифузним светлом, док се брзо и лако монтирају“, изјавили из компаније Филкаб. Након што смо Вас упознали са делом асортимана Ledinaire, данас вам представљамо моделе квалитетног дизајна. За више информација о производима и услугама које компанија нуди на српском тржишту, можете контактирати Филкаб-Миг, подружницу Филкаб-а.

  • 22 january 2019Филкаб-Миг: Производни програм Ledinaire компаније Philips – удобно ЛЕД осветљење са гарантованим квалитетом

   Потврђена компанија за расвету Philips Lighting,  нуди широк спектар производа за ЛЕД осветљење који се одликују високом енергетском ефикасношћу, поузданошћу и иновацијама. „Компанија се фокусира на најтраженије производе нудећи их по конкурентним ценама. Потрошачи се могу ослонити на висок квалитет и поузданост производа, пружајући високу удобност у разним применама“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО, партнера компаније Philips Lighting.

  • 11 september 2018Филкаб: Током 19 година на тржишту добили смо признање као поуздан добављач из области електротехнике

   Филкаб АД је бугарска компанија основана 1999. године у Пловдиву. Током протеклих 19 година је развила растући се успостави као водећа производњу, инжењеринг и трговачко предузеће у области електротехнике и аутоматизације. "Успели смо да проширимо наш потенцијал и значајно проширимо наш посао. Основали смо и компаније у иностранству, у Македонији, Румунији, Србији и Турској", изјавили су за портал за BalkanEngineer.com из локалне подружнице компаније Филкаб-Миг ДОО.

  • 23 may 2018Филкаб-Миг је учествовао на пословном форуму у Нишу

   Српска компанија Филкаб-Миг ДОО, учествовала је у пословном форуму Србија-Бугарска. Манифестација је одржана 19. марта 2018. године у Нишу. "Форум има за циљ да промовише директне контакте између бугарске и српске привреде на стварање повољних услова за развој билатералне трговине и економских односа, производне кооперације, спровођење добре произвођачке и пословне праксе, створити пословне сарадње и трансфера знања и технологије", информисали су портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг.

  • 19 march 2018Филкаб-Миг: ЛЕД осветљење компаније GE Lighting повећава продуктивност запослених и штеди новац

   Иновативни приступ оптимизацији индустријске расвете представља производњу и инжењеринг Филкаб АД. "Захваљујући нашем партнерству са светски произвођачем GE Lighting, компанија Филкаб АД може да понуди економски и напредно решење за осветљење у производњи, логистици и малопродајним објектима. Конвенционална опрема може бити замењена енергетски ефикасним ЛЕД инсталацијама, без икаквог финансијског улагања од стране купца", објаснили из компаније Филкаб-Миг ДОО.

  • 15 december 2017Филкаб-Миг шири своје активности у сектору обновљиве енергије у Турској

   Филкаб-Миг је потврђена компанија за производњу, инжењеринг и трговину у области електротехнике, аутоматизације и енергије. Надлежност компаније у области трговине и дистрибуције електричне опреме и аутоматизације постепено се шири и на производњу и уградњу електричних панела, прекидача и Бетонска Комплетне Трафо-станице. Искуство са пројектима у сектору обновљивих извора енергије доводи до трансформације правца развоја сектора "обновљиве енергије" у посебно предузеће – Филкаб Солар ДОО. Најновије основана компанија у оквиру групе је под називом Filkab Solar Enerji A.S.

  • 15 november 2017Фабрику стакла покреће фотонапонски систем компаније Филкаб Солар

   Фабрика стакла Инхом у граду Белослав, Бугарска, је опремљен фотонапонским електроенергетским системом, снаге 50 kW, који обезбеђује независност од електричне мреже и резервни погон за напајање. Пројекат је завршила реномирана компанија Филкаб Солар током 2015. године, специјализована за ОИЕ. "Инсталацијом снаге 54,6 kWp и могућности складиштења више од 170 kWp, значајно смањен ризик од ванредних ситуација у фабрици као резултат прекида спољног напајања", коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

  • 14 september 2017Филкаб Солар је имплементирао високо ефикасне моделе PERC за изградњу фотонапонске постројења на фарми

   Доказана компанија, Филкаб Солар, изградила је фотоволтаичку фабрику за сопствену потрошњу на фарми у бугарском селу Устина, општина Родопи. Објект је кровни систем капацитета 163,90 kWp, базиран на поликристалним фотонапонским модулима и опремљен динамичким контролним системом. "Користили смо моделе произведене од стране PERC технологије. Ово је најновији тренд на пољу повећања ефикасности фотонапонске ћелије, што аутоматски доводи до уштеде у трошковима," изјавили су из филијале компаније Филкаб - Филкаб-Миг ДОО за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 july 2017Термо-магнетни моторни прекидачи Schneider Electric за контролу и заштиту електро-мотора компаније Филкаб-Миг

   Компанија Филкаб-Миг пружа услуге инжењеринга и обавља свеобухватан сервис објеката, линија и опреме за индустрију, грађевинарство и друго. Као део многих портфолија, компанија на тржишту предлаже три-полне термо-магнетне прекидаче, специјално дизајниране за контролу и заштиту електро-мотора. "Уређаји су развијени од стране водећег произвођача Schneider Electric, у складу са европским нормама 2ЕС 947-2 и 947-4-1 2ЕС", коментарисали су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Принцип управљање уређајем је преко дугмади, окретне ручке или клизајуће ручком.

  • 24 april 2017Филкаб-Миг ДОО: Нови временски релеји Zelio Time – NFC компаније Schneider Electric, којим се управља без додира

   Иновативни временски релеји, којима се управља без додира, светског лидера у области енергетске Schneider Electric, већ су у понуди српским стручњацима. "Временски релеји француског произвођача служе за управљање једноставним цикличним операцијама са фиксном логиком у аутоматизованим система или служе да допуне индустријски програмиране контролере. Нови NFC релеји из палете Zelio Time су први производи у овој категорији у свету, који имају могућност да буду управљани без додира", саопштили су за сајт BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг.

  • 22 february 2017Фреквентни регулатори Altivar Process компаније Schneider Electric у понуди компаније Филкаб-Миг

   Главни задаци у оптимизацији водоснабдевању и одвођењу отпадних вода су смањење потрошње енергије, повећање ефикасности, смањујући трошкове. Стога, свака нова опрема мора имати различите предности, које осигуравају ове основне захтеве. Фреквентни регулатори Altivar Process компаније Schneider Electric су уређаји са уграђеним паметним функцијама за управљање енергијом, који осигуравају смањење оперативних трошкова трофазних синхроних и асинхроних мотора од 0.75 kW до 1.5 MW у индустријским и сваконевним применама.

  • 19 december 2016Фотонапонски системи, имплементирани од Филкаб - аутономно и хаваријско снабдевање електричном енергиј

   Потреба за енергетском независношћу доводи до све већег интересовање за хибридне и потпуно аутономне соларне системе за свакодневну употребу. У развијеним европским и светским земљама, ови системи се користе у широкој примени. Стога, у овом чланку, сајт BalkanEngineer.com скреће пажњу на сличне пројекте које спроводи компанија Филкаб у региону. Пројекти компаније Филкаб укључују примену фотонапонских система за аутономно и хаваријско напајање у кућама, изграђеним у три села у јужној Бугарској.

  • 24 october 2016Системи за видео интерфон Legrand – део богатог асортимана производа компаније Филкаб

   Већ потврђена компанија, које послује у области дистрибуције и маркетинга електричних уређаја и опрема за аутоматизацију на Балкану - Филкаб, предлаже на тржишту системе видео интерфона доказаног европског произвођача Legrand, саопштили су из компаније Филкаб за сајт BalkanEngineer.com. "Сада можете да пронађете свеобухватну, комплетну и спремне за инсталацију, системе за видео интерфон у широком асортиману наших производа. Они су идеални за канцеларије, куће, виле и друго. Идеално решење да замени звона са интерфоном", прокоментарисали су у компанији Филкаб.

  • 21 september 2016Филкаб: Градимо фотонапонске системи за сопствену потрошњу

   Један од праваца у развоју комерцијалне, индустријске и инжењеринг компаније Филкаб јеу области обновљивих извора енергије, посебно у изградњи фотонапонских система за сопствене потребе, коментарисали су за сајт за BalkanEngineer.com у компанији. "Под термином" за личну употребу "се подразумева удео електричне енергије произведене од стране фотонапонског система, који се троши директно на месту производње и има низ предности, укључујући и ефикасност и независност", објаснили су у компанији Филкаб.

  • 07 july 2016Компанија Филкаб Соларна Енергија је изградила фото-напонска електрана снаге 8 мегавата у Турској

   Подружница водеће компаније у области производње, инжењеринга и продаје компанија Филкаб, која послује у области обновљивих извора енергије у Републици Турској - Filkab Solar Enerji, успешно је завршила велики фото-напонски пројекат у овој земљи, саопштили су у компанији за зајт BalkanEngineer.com. "Фото-напонска електрана Мараш 01 се налази у селу Бујукјалпак,република Турска, на површини од преко 120 хектара. Она поседује инсталирану максималну снагу 8 MW.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 july 2024Нису све пумпе једнаке –асортиман MAGNA компаније Grundfos пружа високу ефикасност и паметне карактеристике

  MAGNA3 је асортиман производа којим је доказани европски произвођач пумпних решења компаније Grundfos још једном „подигао летвицу“ на тржишту циркулационих пумпи. „Нису све пумпе једнаке! А оно што је MAGNA3 претворило у технолошку револуцију у системима циркулационих пумпи је комбинација оптималне ефикасности у комбинацији са високом интелигенцијом и заиста комплетним асортиманом“, коментарише компанија за портал BalkanEngineer.com. Изградња ХВАЦ система може сакрити бројне „замке“ – од лоше пуштених система до велике потрошње енергије, што значи повећане трошкове енергије.

 • 18 july 2024Филкаб-Миг: Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand комбинује стил и функционалност за сваки ентеријер

  Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand покрива широк спектар модела. Обе серије Life и Allure комбинују елеганцију и чист дизајн, хармонично се уклапајући у сваку просторију. „Различитост дизајна чини серију погодном за сваки ентеријер, било да се ради о животним просторима и зградама или у јавним објектима. А њихови механизми су високог квалитета и одличних оперативних карактеристика“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com стручњаци компаније Филкаб-Миг, која нуди производе компаније Legrand.

 • 17 july 2024SpaceCAD: D600 Pro 2 компаније CreatBot је FDM 3D штампач нове генерације са још већим перформансама

  „D600 Pro 2 је најновији додатак професионалним 3D штампачима који користе FDM технологију штампања једног од водећих произвођача са међународним утицајем, CreatBot. 3D штампач широког формата D600 Pro 2 заснован је на водећем на тржишту D600 Pro. Надовезује се на деценију искуства у прављењу 3D штампача великог формата, професионалног квалитета“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com стручњаци компаније SpaceCAD. Нови модел се истиче напредним концептом дизајна и већим техничким изгледима – озбиљним повећањем обима штампе, већом продуктивношћу и брзином штампања, бољом компатибилношћу са материјалима, једноставнијим радним процедурама и стабилнијим радом 24/7.

 • 16 july 2024ГреМа 3D је приказала импресиван свет 3D технологија током међународне изложбе Хемус 2024 у Пловдиву

  Чак и усред лета, доказана компанија ГреМа 3D, која послује у области 3D технологија, наставља са својим интензивним евент програмом. Њен тим је учествовао на изложби за одбрамбене производе и услуге Хемус 2024, која је одржана од 5. до 8. јуна у Пловдиву, у Бугарској. Конференција је окупила доносиоце одлука из националних, европских и међународних институција и организација, као и компанија из сектора одбране и академске заједнице. У контексту форума великих размера, ГреМа 3D је представио потенцијал 3D технологија и њихову примену. Професионалци су демонстрирали могућности изабраног асортимана 3D штампача и скенера које су развили проверени произвођачи и званични партнери компаније.

 • 14 july 2024Контролери PLC-200 компаније Унисист Инжењеринг обезбеђују праћење и контролу производних процеса засновано на вебу

  Серија програмабилних логичких контролера PLC-200 водеће бугарске производне, инжењерске и трговачке компаније Унисист Инжењеринг је специјално развијена за индустријске и домаће потребе. „Они пружају прецизно мерење, праћење и контролу процесних количина на начин који се лако програмира. Путем Wi-Fi конекције пружају могућност веб базираног програмирања и праћења измерених и израчунатих величина (100 виртуелних позиција)“, саопштено је из компаније за портал BalkanEngineer.cоm.

 • 13 july 2024Мултиинжењеринг је развио транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама за производњу органских производа

  Смарт Органик је један од највећих европских произвођача органских производа. Компанија производи иновативне прехрамбене производе са главним циљем да остану што ближи свом природном стању, доприносећи одрживијем и здравијем начину живота. Једна од најновијих иновација у предузећу, која помаже даљем развоју производне делатности, је транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама, који је имплементирао Мултиинжењеринг. Са задовољством вам представљамо један од наших најновијих пројеката – транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2024BMW Group отвара нови IT и софтверски центар у граду Клуж-Напока, Румунија

  BMW Group проширује своју глобалну мрежу новим IT и софтверским центром у граду Клуж-Напока, Румунија, у сарадњи са NTT DATA, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Autozona.bg. Нови центар BMW TechWorks Romania ће се фокусирати на европске пројекте и убрзати дигиталну трансформацију компаније. План за Технолошког Центра BMW у Румунији је да се до краја године удвостручи радна снага на 250 програмера и достигне више од 1.000 запослених на дужи рок. Нова јединица постаје део глобалне ИТ мреже бренда, која укључује локације у Немачкој, Кини, Португалу, САД и Јужној Африци.

 • 16 july 2024Швајцарска фармацеутска компанија Domaco планира улагања у Северну Македонију

  Швајцарска фармацеутска компанија Domaco DHL Natural Hitech показује озбиљно интересовање за улагања у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Компанија је импресионирана условима које Северна Македонија нуди страним инвеститорима, као и спремношћу локалних власти да сарађују са страним предузећима. Компанија Domaco развија пословање у бројним земљама Европе, Африке и Америке, производећи и дистрибуирајући прехрамбене и фармацеутске производе под различитим брендовима, укључујући Vitalp drinks, XL Energy, Dr. Doolittle's, Tiki Drink и Belart Confisseur.

 • 15 july 2024Албански енергетски оператер OSSH расписао је тендере за изградњу две високонапонске трафостанице

  Албански енергетски оператер OSSH расписао је тендере за изградњу две нове високонапонске трафостанице, са укупним буџетом пројеката од око 10 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Трафостанице су део напора земље да побољша и модернизује своју електричну мрежу. Прва трафостаница биће изграђена у југозападном селу Кафараж и коштаће око 5,03 милиона евра. Очекује се да ће изградња бити завршена у року од 18 месеци. Објекат ће играти кључну улогу у стабилизацији снабдевања енергијом у региону.

 • 04 july 2024Северна Македонија ће инвестирати у нови ветропарк капацитета 1 TWh електричне енергије годишње

  Северна Македонија покреће импресиван енергетски пројекат изградњом велике ветропарка која ће бити стратешки лоцирана између Карбинца, Штипа и Радовиша, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenNews.com. Инвестиција је најављена током 7. Македонског енергетског форума (MEF). Очекује се да ће ветропарк производити око 1 TWh електричне енергије годишње, што ће представљати приближно 20% укупне производње електричне енергије у Северној Македонији. Ово га чини кључним пројектом у напорима земље да диверсификује своје изворе енергије и побољша своју одрживост.

 • 02 july 2024Румунски OMV Petrom улаже 750 милиона евра у производњу одрживих горива и зеленог водоника

  OMV Petrom – једна од највећих румунских нафтних и гасних групација – објавила је планове да уложи око 750 милиона евра у изградњу неколико постројења за одрживо гориво у својој рафинерији Petrobrazi, која се налази у близини града Плоешти на југу земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. То укључује изградњу постројења за производњу одрживих авио-горива (САФ) и обновљивог дизела, као и два погона за производњу зеленог водоника. Погон за производњу SAF-а и обновљивог дизела захтеваће улагање од 560 милиона евра. јер ће ново постројење омогућити компанији OMV Petrom да снабдева око 250 kt биогорива годишње почевши од 2028.

 • 28 june 2024Румунски дистрибутер електричне енергије и природног гаса Delgaz Grid модернизује 44 трафо станице

  Румунски дистрибутер електричне енергије и природног гаса Delgaz Grid, подружница немачке компаније E.ON, најавио је планове за ремонт 44 трансформаторске станице у шест североисточних округа земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Очекује се да ће обимни пројекат, вредан 1,5 милијарди леја (301,4 милиона евра), бити завршен до 2030. године, покривајући округе Бакау, Ботошани, Јаши, Њамц, Сучаву и Васлуј. Планиране активности су усмерене на унапређење опреме средњег и високог напона, надоградњу управљачко-мерних кола и повећање капацитета станица уградњом 70 енергетских трансформатора. Поред тога, пројекат обухвата интеграцију и надоградњу система SCADA и уградњу фотонапонских панела.

Види све »