Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Директно извештавање податке из свих врста мерних уређаја са M-Bus Master модулом из компаније WAGO

22 february 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Romanian

 

WAGO Kontakttechnik, успостављена произвођач решења у области електротехнике, електронике, зграда и индустријске аутоматизације, данас је објавила своју тржишну деби новог модула за M-Bus протокола - M-Bus Master Module, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније ТП Ваго Контакттехник. "Нови модел доприноси смањењу трошкова, поједностављује инсталацију и штеди простор. Само један од нових 753-649 модула до аутоматизације може бити повезан са 40 комада M-Bus уређајима преко које се прикупљају податке о потрошњи, без додатних средстава", допуњују из компаније.

 

Главне предности када се користи M-Bus модул:

 

  - Директно (нема екстерних уређаја) и трошковно оптимизована везивање M-Bus уређаја до аутоматизације система;

 - Флексибилност - придруживање постојећег система за аутоматизацију и могућност комбинације са другим функцијама (нпр, мрежна анализа);

 - Могућност коришћења већег броја модула у систему са великом густином мерних тачака;

 - Заштита од  "кратког споја".

 

Увођење M-Bus модула је економски исплативо

 

Протокол M-Bus је економичан пренос података о потрошњи енергије у складу са захтевима стандарда EN 13757 и M-Bus WAGO модула допринети смањењу додатне трошкове. Њихове физичке димензије су много мање у поређењу са другим сличним системима - само 12 мм за Master, што доводи до смањења системске инсталације.

 

M-Bus протокола се користи за читање података од било каквих мерних уређаја, укључујући електричну енергију, топлоту, гас и свих врста сензора и актуатора. То је ефикасна платформа за мерење потрошње, који је фаворит у области изградње система контроле чини. „M-Bus, Master/Slave систем може да се обавља са линеарном или звезда-дрво топологије. M-Bus master остварује серијску комуникацију и обрађује податке M-Bus мерним уређајима", објашњава ТА Ваго Контакттехник.

 

Програмирање је искључиво олакшано - доступне су и спремне библиотеке и готови су функционални блокови за обе платформе CoDeSys 2.3 и e!Cockpit (3.5).

 

 

ТП WAGO Контакттехник ДОО

Адреса: Бугарска, Софија 1330, бул "Акад Иван Гешов" 2Е Пословни центар Сердика, зграда 1, спрат 4, канцеларија 417

Телефон: 00359 2 489 46 09; 00359 2 489 46 10

E-mail: info-bg@wago.com

 

Dragan Stojanovic, predstavnik Srbija

Telefon: 00381 69 515 5510, 00359 2 489 46 10, 00359 2 489 46 09
Е-maildragan.stojanovic@wago.com 

 

ELMAT elektromaterijal doo 

Adresa: Srbija, 11030  Beograd, Šavnička 11

Telefon: 00381 11 2500 800

E-mail: office@elmat.rs

 

AM-Elektrik doo

Adresa: Bosnia & Herzegovina, 71000 Sarajevo, Ferde Hauptmana 7/II

Telefon: 0038762 59 99 54

E-mail: info.amelektrik@gmail.com

 

 

Извор фото материјала: ТП Ваго Контакттехник ДОО

Новости

 • 19 march 2018Гоодмилс Бугарска са новим инвестицијама у 2018. години

  У 2018.години, Гоодмилс Бугарска ће уложити додатних милион лева додатних средстава за модернизацију и побољшање сигурности. Скоро 400.000 лева је за наставак пројеката за противпожарну сигурност, сазнаје портал BalkanEngineer.com. У наредној години компанија предвиђа раст од скоро 4%, при чему се више од трећине производње извози у иностранство. У 2018. години Гоодмилс Бугарска ће својим инвестицијама додати још милион лева. У период између 2016. и 2017. године компанија је уложила 3.7 милиона лева у различите пројекте.

 • 14 march 2018GLM са новим инвестицијама у српском граду Зрењанину

  Италијанска компанија GLM планира нове инвестиције у Зрењанину, у Србији. Компанија ће запослити између 150 и 350 запослених који ће бити обучени да раде са новим постројењима у Италији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJ Europe. У августу је GLM ангажовао производни погон у Зрењанину, чији је претходни власник била компанија Minel. GLM тренутно запошљава 45 људи који раде у три смене. Производња аутомобилских компоненти се углавном извози у Белгију, Француску и Немачку. Компанија производи издувне системе за марке Dacia, Nisssan, Renault, Mercedes и друге.

Види све »

Догађаји

 • 15 march 2018Европа ће финансирати Румунију за нови гасовод

  Европска банка за обнову и развој ће у циљу изградње румунског дела новог гасовода у источној Европи, познатог као BRUA, издвојити 60 милиона евра румунској компанији за транспорт гаса Transgaz, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Са укупном дужином од 1.318 км, нови гасовод ће омогућити бољу међусобну повезаност између земаља на његовој маршрути. То ће пружити прилику за нове односе са великим гаса инфраструктурним пројектима - као што су "Јужни ток", преко транс-јадранског гасовода и Транс-анадолски гасовод, и других великих гасних чворишта Европе.

 • 13 march 2018Почело је такмичење за старт-апе у сектору енергетике PowerUp

  Дана 1. марта 2018. године покренут је пријем за кандидатуре за четврто издање такмичења за чисту енергију „PowerUp!” организације InnoEnergy. Победници ће имати прилику да учествују у програму Highway®, и имати прилику да искористе 150.000 евра за развој и имплементацију иновативних производа, информисан је портал BalkanEngineer.com од стране организатора. "Циљ је проналажење решења и отварање врата за људе са идејама пружајући им не само финансијска средства, већ и нова знања и контакте," додали су из InnoEnergy.

Види све »

Чланци

 • 16 march 2018Различити машински алати и опрема на штанду компаније Лазатек на манифестацијама MachTech & InnoTech 2018

  Компанија Лазатек ДООД, водећи добављач алатних машина и прибора за њих , већ неколико узастопних година учествује на специјализованим међународним изложбама MachTech и InnoTech 2018, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Ове године изложба ће се одржати од 26. до 29. марта у Интер Експо Центру – Софија, док ће специјалисти из компаније Лазатек очекивати клијенте и партнере на свом стандардном павиљону - штанд А9 у Хали 3, где ће показати најновије производе из богатог асортимана компаније.

 • 15 march 2018Метал Технологија Група прима приправнике за лето 2018

  Метал Технологија Група АД покреће пријем приправника током лета 2018. године, због својих постројења Осим АД у граду Ловеч, Алуком АД у граду Плевен, и Центромет АД у граду Враца. "Од кандидата се очекује да су студенти треће или четврте године студија у инжењерингу, имају добра теоријска знања и што је најважније - имају жељу да се развијају у области индустрије", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Одобрени кандидати ће проћи практичну обуку коју води искусан ментор и моћи ће радити с најсавременијим производним технологијама и софтвером.

Види све »