Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Директно извештавање податке из свих врста мерних уређаја са M-Bus Master модулом из компаније WAGO

22 february 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Romanian

 

WAGO Kontakttechnik, успостављена произвођач решења у области електротехнике, електронике, зграда и индустријске аутоматизације, данас је објавила своју тржишну деби новог модула за M-Bus протокола - M-Bus Master Module, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније ТП Ваго Контакттехник. "Нови модел доприноси смањењу трошкова, поједностављује инсталацију и штеди простор. Само један од нових 753-649 модула до аутоматизације може бити повезан са 40 комада M-Bus уређајима преко које се прикупљају податке о потрошњи, без додатних средстава", допуњују из компаније.

 

Главне предности када се користи M-Bus модул:

 

  - Директно (нема екстерних уређаја) и трошковно оптимизована везивање M-Bus уређаја до аутоматизације система;

 - Флексибилност - придруживање постојећег система за аутоматизацију и могућност комбинације са другим функцијама (нпр, мрежна анализа);

 - Могућност коришћења већег броја модула у систему са великом густином мерних тачака;

 - Заштита од  "кратког споја".

 

Увођење M-Bus модула је економски исплативо

 

Протокол M-Bus је економичан пренос података о потрошњи енергије у складу са захтевима стандарда EN 13757 и M-Bus WAGO модула допринети смањењу додатне трошкове. Њихове физичке димензије су много мање у поређењу са другим сличним системима - само 12 мм за Master, што доводи до смањења системске инсталације.

 

M-Bus протокола се користи за читање података од било каквих мерних уређаја, укључујући електричну енергију, топлоту, гас и свих врста сензора и актуатора. То је ефикасна платформа за мерење потрошње, који је фаворит у области изградње система контроле чини. „M-Bus, Master/Slave систем може да се обавља са линеарном или звезда-дрво топологије. M-Bus master остварује серијску комуникацију и обрађује податке M-Bus мерним уређајима", објашњава ТА Ваго Контакттехник.

 

Програмирање је искључиво олакшано - доступне су и спремне библиотеке и готови су функционални блокови за обе платформе CoDeSys 2.3 и e!Cockpit (3.5).

 

 

ТП WAGO Контакттехник ДОО

Адреса: Бугарска, Софија 1330, бул "Акад Иван Гешов" 2Е Пословни центар Сердика, зграда 1, спрат 4, канцеларија 417

Телефон: 00359 2 489 46 09; 00359 2 489 46 10

E-mail: info-bg@wago.com

 

Dragan Stojanovic, predstavnik Srbija

Telefon: 00381 69 515 5510, 00359 2 489 46 10, 00359 2 489 46 09
Е-maildragan.stojanovic@wago.com 

 

ELMAT elektromaterijal doo 

Adresa: Srbija, 11030  Beograd, Šavnička 11

Telefon: 00381 11 2500 800

E-mail: office@elmat.rs

 

AM-Elektrik doo

Adresa: Bosnia & Herzegovina, 71000 Sarajevo, Ferde Hauptmana 7/II

Telefon: 0038762 59 99 54

E-mail: info.amelektrik@gmail.com

 

 

Извор фото материјала: ТП Ваго Контакттехник ДОО

Новости

 • 18 june 2018У Софији, Бугарска одржано је VII издање манифестације Balkan Light

  Од 4. до 6. јуна у Софији, Бугарска, одржана је VII балканска конференција о осветљење - Balkan Light 2018, чији је организатор Бугарски национални комитет за Осветљење (БНКО). BalkanEngineer.com је био један од главних медијских партнера овог догађаја. Службени почетак конференције и пленарно предавање је одржао господин Красимир Велинов, председник бугарског Националног комитета за Осветљење. Почетни извештај и добродошлицу гостима је упутио проф. Др Ерки Иконен (Prof. Dr. Erkki Ikonen), потпредседник Међународне комисије за расвету.

 • 13 june 2018Завод за ауто делове ће отворити компанија ZF Grоuр у Панчеву

  Немачка компанија ZF Frіеdrісhѕhаfеn / ZF Grоuр/ ће инвестирати 85 милиона евра у изградњу фабрике за производњу ауто делова за електричне аутомобиле у Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Погон ће бити изграђен у северној индустријској зони у Панчеву на површини од 10,8 ха, а он ће у почетку запошљавати око 540 радника. У њему ће се производити осовине са електричним погоном, електромотори, електроника за мењач, механичка електроника, као и микро прекидачи.

Види све »

Догађаји

 • 14 june 2018Отворена је прва фабрика за соларне панеле у Македонији

  У Македонији је отворен први погон за производњу фотонапонских, соларних и термалних панела. Инвестиција је од стране компаније Pixel Group у партнерству са компанијом Solar Power, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Standard.mk. Нова фабрика је изграђена на површини од 1500 квадратних метара и налази се у некадашњој фабрици Раде Кочар у Скопљу и годишње ће производити 20 MW електричне енергије. Очекује се да ће до краја 2018. године у објекат бити уложено 5 милиона евра, а број садашњих 20 запослених ће расти. У зависности од потреба, могу се увести две или три смене.

 • 12 june 2018Конференција Corrosion Prevention Balkans 2018 ће се одржати у Пловдиву, Бугарска

  Дана 28. и 29. јуна 2018. године у хотелу Империал у Пловдиву, Бугарска, одржаће се међународна конференција о заштити од корозије (Corrosion Prevention Balkans 2018) на којој ће се одржати и изложба, као пратећа манифестација, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора Via Expo. Где, када и зашто смо суочени са корозијом, како је спречити, које су предности различитих система превенције су нека од питања на која ће одговоре потражити учесници конференције.

Види све »

Чланци

 • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

  Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

 • 15 june 2018Блатобран за индустрију железница компаније Осам АД узео је златну медаљу на конкурсу "Одливак 2017. године"

  Изливени профил, који је понудила компанија Осам АД-град Ловеч, Бугарска, која је део групе "Метална Технологија Група - Ангел Балевски Холдинг" АД, освојио је златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак 2017. године", за портал BalkanEngineer.com су изјавили из ове компаније. Манифестација је одржана у оквиру ХХV Међународне научно-техничке конференције "Метални одливци 2018", која је одржана у данима од 18. до 20. априла 2018. у граду Плевен, Бугарска.

Види све »