Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

“Water Days” se va desfasura in perioada 30 - 31 mai 2018 in Niš, Serbia

28 may 2018

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Asociatia pentru Conservarea si Protectia Apei in Sudul Serbiei (WASS) organizeaza pentru al doilea an consecutiv expozitia specializata “Water days”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Asociatia Bulgara a Apei (BWA). Forumul international pentru echipamente de apa si canalizare si conferinta aferenta vor avea loc in perioada 30 – 31 mai 2018 in or. Niš, iar printre participanti vor fi ETI si Grundfos.

 

 

“Water days” va intalni companii locale si straine, iar printre obiectivele expozitiei fiind prezentarea de idei si rezultate, precum si solutii si produse in domeniul apei potabile si reziduale, eficienta energetica si alte. Evenimentul se va desfasura in sala de sport din Niš (Sports Center Čair Hall) pe o suprafata de 1 600 m.p., iar printre brandurile internationale care vor participa sunt Aco, Hennlich, Konti Hidroplast, SaniVod si multe alte.

 

Accentul principal al conferintei va fi “Economia circulara si apele reziduale”.

 

Sursa material fotografic: BWA

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2019Stamh Ltd a proiectat, livrat si implementat rafturi gravitationale mobile in hala de productie Gotmar (Bulgaria)

  Stamh Ltd OOD este o companie specializata in proiectarea, livrarea, instalarea, activitatea de service si inginerie completa a tuturor tipurilor de sisteme si solutii de depozitare. “La intocmirea proiectului pentru sistemul de depozitare Gotmar, a trebuit sa furnizam un numar maxim de rafturi gravitationale la un pret minim, inclusiv proiectarea si instalarea rafturilor nonstandarde, fiecare dintre care trebuia sa fie adaptat in mod individual la nevoile clientului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh.

 • 16 september 2019Additive Days: Beyond the Hype – renasterea conceptului si o scala mult mai impresionanta cu date noi in 2020.

  Noi date pentru forumul Additive Days au anuntat organizatorii. Cea de-a doua editie a conferintei va avea loc in perioada 20 – 23 februarie 2020 in loc de luna octombrie a a.c.. “Interesul tot mai mare fata de tehnologiile 3D si dorinta noastra de a acoperi toate aspectele legate de acest subiect, precum si pentru a satisface nevoile tot mai multe companii de productie care utilizeaza imprimarea 3D, au fost factorii care au determinat aceasta decizie din partea noastra”, au anuntat de la compania organizatoare a evenimentului B2N.

 • 13 september 2019Transpalete electrice cu catarg KM.RPS de la Veni & Co – potrivite pentru un regim de lucru greu in multe schimburi

  Producatorul bulgar lider de masini si echipamente de depozitare Veni & Co SRL (OOD) dezvolta, realizeaza si implementeaza pe piata bulgara si cea internationala masini rentabile cu inalta productivitate si performanta. Printre acestea se afla si transpaletele electrice cu catarg si operator in pozitie sezut si actionare electrica la angrenajul de directie KM.RPS. “Acestea sunt concepute pentru manipularea intensiva a incarcaturilor paletizate cu distante de manipulare predominant medii si cote de rafturi medii pana la inalte, au declarat de la companie.

 • 12 september 2019Kastiva: “Spectacolul trebuie sa continue”! Cu deciziile Beckhoff privind industria de divertisment, desigur!

  Compania LA ProPoint, specialist in dezvoltarea tehnologiilor privind industria divertismentului, a realizat o noua atractie teatrala si cinematografica pentru lantul statiunilor americane Great Wolf Lodge. “Cadrul din jurul ecranului este animat cu elemente de animatie integrate si proiectie video. Pentru a integra elemente video, animatronice si echipamente pentru automatizare, LA ProPoint utilizeaza tehnologia universala Beckhoff”, au dezvaluit de la compania bulgara dovedita de inginerie Kastiva OOD.

 • 22 august 2019Cum automatizarea productiei poate reduce accidentele de munca in conditiile Industry 4.0

  Printre provocarile de baza cu care se confrunta producatorii se afla dificultatile care acestia intampina pana cand gasesc specialistii potriviti pentru activitatea desfasurata. Studii recente confirma faptul ca gasirea personalului calificat continua sa fie problema numarul 1 pentru industria de astazi. Conform unor cercetari recente de piata, cu toate acestea, este putin probabil ca situatia sa se imbunatateasca in curand si se asteapta mai mult de jumatate din cele 4.6 milioane de noi locuri de munca in sectorul de productie sa ramana neocupate.

 • 21 august 2019Indumatic: Sistem de blocuri segmentate de la VSR pentru etansarea ansamblurilor de umplere la benzile transpor

  Pentru a se asigura o reducere a emisiilor de praf la ansamblurile de umplere ale benzilor transportoare, utilizarea unei etansari fiabile intre banda si carcasa ansamblului de umplere este obligatorie. “Aceste garnituri trebuie sa fie montate posibil cat mai usor si sa poata fi reglate astfel incat sa permita o compensare si inchidere a sloturilor care apar ca urmare a uzurii rolelor. O solutie fiabila este utilizarea blocurilor segmentate simple Carex de la VSR Industrietechnik, in locul benzilor de cauciuc conventionale”, au comentat de la compania Indumatic OOD.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 september 2019Macedonia cu proiect privind formarea dezvoltatorilor front-end

  Asociatia pentru Dezvoltare Regionala Balkan Economic Forum in cooperare cu Everest Web Academy, lanseaza un proiect privind formarea cadrelor in domeniul dezvoltarilor web in Macedonia de Nord, a aflat BalkaEngineer.com de la Denar.mk. Scopul proiectului este de a instrui candidatii selectati pentru functia de “Dezvoltator front-end”, care ulterior sa fie asistati la gasirea unui loc de munca prin cadrul unei retele cu peste 150 de companii IT. Formarea va fi realizata printr-o combinatie de tutoriale video, formare individuala si consultatii on-line cu mentor. Proiectul va acoperi 80% din costurile legate de formare.

 • 11 september 2019O companie chineza cu interes pentru construirea unei fabrici in Bulgaria

  Alfa Bus este primul producator chinez de autobuze electrice autorizat de Uniunea Europeana. Dupa vizita oficiala a companiei in Bulgaria a devenit clar ca producatorul chinez analizeaza piata in tara pentru potentiale investitii, a aflat BalkanEngineer.com. Cele doua parti au discutat in detaliu posibilitatile de cooperare, producatorul din China demonstrand un mare interes privind construirea unei fabrici pentru asamblarea de autobuze electrice in Bulgaria. Compania intentioneaza, de asemenea, fabrica sa produca si baterii electrice pentru mijloacele de transport.

 • 09 september 2019Investitie de 200 milioane de euro la cel mai mare combinat siderurgic din Romania

  Compania Liberty Steel, in calitate de nou proprietar al celui mai mare combinat siderurgic din Romania, intentioneaza sa investeasca 200 de milioane de euro. In luna iulie a.c. compania a achizitionat sapte intreprinderi in Cehia, Romania, Macedonia de Nord, Italia si Belgia de la grupul ArcelorMittal pentru 740 milioane de euro. Potrivit declaratiilor directorului general Liberty Steel, compania intentioneaza sa faca o investitie totala in valoare de peste 400 milioane de euro la cele sapte intreprinderi de productie nou achizitionate, prin care sa extinda portofoliul de produse si sa imbunatateasca calitatea produselor.

 • 04 september 2019Investitor anonim cu planuri pentru un nou parc industrial in Serbia

  Un investitor anonim intentioneaza sa construiasca un nou parc industrial in or. Stara Pazova, in apropierea capitalei sarbe Belgrad, a aflat BalkanEngineer.com de la CIJEurope.com. Este de asteptat ca activitatile de constructie sa inceapa la sfarsitul anului 2019. Cu cele patru zone industriale ale sale, care acopera o suprafata de aproximativ 1500 ha, orasul sarb Stara Pazova ofera conditii potrivite care favorizeaza in tocmai acest tip de investitii mari. Acolo se afla intreprinderile de productie ale unui numar mare de companii dovedite, printre care Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, DHL si Muhlbauer.

 • 02 september 2019Macedonia organizeaza prima Intalnire balcanica a antreprenorilor

  Prima intalnire balcanica pentru antreprenoriat „Balkan Entrepreneurship Summit“, organizata in comun de catre Creative Hub si Camera de Comert din Macedonia, va avea loc pe 13 septembrie 2019 in orasul Skopje, Macedonia de Nord. Evenimentul se va desfasura in cadrul intregii zile la hotel Doubletree, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Evenimentul unic, care are ca obiectiv sa ajute la dezvoltarea economica si sa deschida noi oportunitati de afaceri in regiune, va aduna peste 30 de oratori in capitala Macedoniei. Este de asteptat la intalnire sa fie prezenti antreprenori din Macedonia, Albania, Bulgaria si Serbia.

 • 28 august 2019Un elev bulgar a creat un sistem de purificare a aerului

  Un elev din clasa a opta de la Liceul de Matematica din Ruse a dezvoltat un sistem de purificare a aerului, in timpul campusului inovativ la Universitatea din Ruse, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la BNT. Inventia a fost realizata din materiale ecologice si poarta numele de “Bot respirator”. Dezvoltarea inovatoare a fost realizata de catre elevul Konstantin Yordanov. Ideea lui a fost crearea unui robot care sa scaneze un anumit mediu poluat si respectiv sa purifice aerul, prelucrand-ul ulterior in materie prima. Sistemul este echipat cu 4 filtre pentru purificarea aerului poluat si functioneaza pe curent electric.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2019O companie producatoare de sticla investeste 29 de milioane de euro intr-o fabrica din Bulgaria

  Producatorul portughez de sticla BA Glass investeste 29 de milioane de euro in echipamente noi pentru fabrica sa din orasul Plovdiv, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Capacitatea de productie a companiei ajunge pana la 1205 tone ambalaj de sticla per zi. De la intrarea sa pe piata bulgara in 2017, BA Glass produce sticle pentru vin, bere, bauturi alcoolice si bauturi racoritoare nealcoolice, borcane pentru alimente si alte produse. Compania exporta produsele sale in peste 20 de tari.

 • 12 september 2019Productia industriala din Macedonia de Nord este in crestere

  Macedonia de Nord a inregistrat o crestere a productiei industriale in iulie in marime de 5.8% in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Institutul National de Statistica. Sectorul extractiei de minereuri si a pietrelor naturale a marcat o crestere cu 15.7%, iar aprovizionarea cu energie electrica si gaze – cu 51.8%. Macedonia de Nord a inregistrat o crestere dubla in sectorul energetic in marime de 53.9%. Productia de bunuri de folosinta indelungata, de asemenea, a marcat o crestere cu 16.9%, bunurile de capital – cu 12.5%, iar bunurilor de consum perisabile – cu 5.2%.

 • 10 september 2019Serbia este posibil sa inceapa sa produca un nou model de autoturism Fiat

  In ultimele luni mass-media sarba a informat despre introducerea unui nou model Fiat in programul de productie Fiat Chrysler Automobiles (FCA) din or. Kragujevac, Serbia. Concentrandu-se asupra dezvoltarii autoturismelor din seria 500, compania va incepe si productia autoturismului Fiat 500 Giardiniera pana in 2021. Noul model Giardiniera, de asemenea, ar trebui sa aibe si versiune electrica. Potrivit managerului brandului international, in Serbia poate fi introdus si autoturismul SUV Fiat pana in 2021, fara ca acest lucru sa afecteze productia modelului actual 500L.

 • 05 september 2019Un grup sud-coreean construieste o fabrica de componente auto in Romania

  Producatorul de componente pentru industria auto GMB Romania Auto Industry este in proces de construire a unei noi fabrici in apropierea orasului Pitesti din Romania. Facilitatea este prevazuta sa fie finalizata in 2020. Compania din Romania face parte din grupul sud-coreean GMB Korea si produce pompe de apa pentru mijloace de transport auto, care, de asemenea, va fi si principala activitate in viitoarea intreprindere. Compania a investit un total de 9.1 milioane euro in noua fabrica, din care 2 milioane euro sunt ajutor de stat prin intermediul programului, pentru stimularea investitiilor majore.

 • 03 september 2019Via Expo cu conferinta privind intretinerea instalatiilor industriale “FARA avarii” la Plovdiv, Bulgaria

  Via Expo organizeaza o conferinta privind intretinerea instalatiilor si cladirilor industriale si prevenirea avariilor in perioada 14 – 15 noiembrie 2019 la Grand Hotel “Plovdiv”, Bulgaria. Evenimentul care va avea loc sub motto-ul “FARA avarii” va fi insotit si de o zona expozitionala. Forumul industrial “FARA avarii” va prezenta solutii cu privire la intretinerea corecta a instalatiilor si cladirilor, care asigura o rentabilitate si eficienta a productiei, elimina efectele adverse asupra sanatatii si vietii umane si asupra mediului si economisesc costuri neprevazute.

 • 29 august 2019Macedonia de Nord primeste 4 milioane de euro pentru energie verde

  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera o finantare in valoare de 4 milioane de euro pentru investitii in energie verde in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la CIJEurope.com. Fondurile vor fi primite prin intermediul bancii Ohrid Bank. Finantarea va fi destinata pentru imbunatatirea eficientei energetice din tara. Aceasta va fi distribuita pentru montarea si instalarea izolatiilor pe cladiri rezidentiale, intreprinderea de masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si imbunatatirea calitatii vietii gospodariilor.

Vedeti toate »