Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

RAIS OOD

RAIS OOD

http://www.rais-bg.com

Rais OOD este una dintre companiile lidere in Bulgaria pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu mai mult de 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre producerea de noi masini pentru debitat metal.

 

Astazi gama de produse a companiei cuprinde un portofoliu larg de masini – pentru debitat metal si prelucrarea metalului. Compania este producator de centre de prelucrare verticale cu dimensiuni de la 300 la 800 mm.

 

Intreprinderea efectueaza prelucrare completa, reparare si modernizare la masinile cu CNC, inclusiv la centrele orizontale si verticale si ofera solutii complete prin selectare, livrare, estimari pentru timpul de productie, instrumente si scule, punere in functiune, formare si servicii post-vanzare pentru toate tipurile de masini pemtru debitat metal cu CNC.

 

Masinile RAIS sau stabilit cu succes pe pietele din Romania, Bulgaria, Italia, Germania, Rusia, Serbia, Macedonia, Grecia, Turcia, Ungaria, Egipt.

 

Compania are reprezentante in Rusia, Grecia, Turcia, Serbia si Macedonia. RAIS este distribuitor al Fanuc Robocut, Fanuc Robodrill, Fanuc Roboshot, Takisawa Machine Tools, Citizen Micro HumanTech si Miyano Machinery – Japonia.

Contacte

Adresa: Bulgaria, Pazardzhik 4400, str. “Dimcho Debelyanov” 58

Telefon: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com 

Parteneri

Materiale RAIS OOD

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
  • 01 june 2023Ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS, ne povesteste despre masina inovatoare cu 8 axe, dezvoltata in cooperare cu Sie

   Pe parcursul anului trecut v-am povestit despre proiectul comun al companiei de inginerie mecanica RAIS si Siemens, departamentul Industrii digitale, care include dezvoltarea unei masini inovatoare cu 8 axe, recunoscuta in cadrul prestigioasei competitii interne ale companiei Siemens si distinsa cu premiul “Siemens Superheroes” 2022. Despre esenta proiectului personalizat care vizeaza optimizarea productiei si impactul ecologic al acestuia, precum si cu privire la parteneriatul de lunga durata dintre cele doua companii, a povestit ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS.

  • 25 april 2023RAIS: “Zilele portilor deschise” este initiativa noastra educationala in beneficiul viitorilor specialisti cu interes fata de in

   RAIS, companie dovedita producatoare de masini si echipamente CNC, a organizat “Zilele portilor deschise” pentru elevi, studenti si profesori. Vizitele educationale la baza de productie a companiei au inceput pe data de 23 februarie 2023, pana la sfarsitul lunii avand loc o serie de intalniri cu elevi si profesori de la liceele profesionale si universitatile tehnice din tara. Mai multe detalii cu privire la initiativa si perspectivele de cariera pe care compania RAIS a dezvaluit in fata viitorilor specialisti, va vom povesti in randurile urmatoare impreuna cu echipa companiei. In prima zi a initiativei educationale a companiei RAIS, invitati au fost conf. Tanya Avramova.

  • 23 march 2023Ing. Nishan Bazdigyan, administratorul companiei RAIS, a fost distins cu placheta de onoare de catre Uniunea Generala Armeana

   RAIS este o companie specializata in productia de masini CNC, unelte si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. In frunte cu inginerul Nishan Bazdigyan, compania de inginerie si-a inceput activitatea in orasul Pazardzhik in indepartatul deja an 1994. Standardele fundamentale stabilite pentru inalta calitate constanta, inovatie, crearea de parteneriate stabile, competente si profesionalism, confera companiei RAIS o pozitie de lider in sectoarele de inginerie mecanica din zona Balcanilor si Europa. Principiile si traditiile privind formarea unei echipe coerente au devenit baza pentru progresul si dezvoltarea companiei.

  • 20 february 2023RAIS: “Oferim nu doar masini si echipamente, dar si solutii complete si servicii in functie de nevoile clientilor”

   Compania dovedita specializata in productia de masini CNC de debitat metale RAIS a fost infiintata in 1994, iar baza sa de productie este situata in municipiul Pazardzhik. De-a lungul anilor petrecuti pe “scena” industriala, specialistii de la echipa companiei au acumulat o experienta si cunostinte de invidiat in domeniu, pentru a putea astazi compania sa fie definita in mod justificat drept lider european in domeniul ingineriei mecanice. In prezent, portofoliul companiei RAIS include diverse tipuri de masini CNC de frezat si strunjire, centre cu trei axe, centre cu cinci axe, centre de prelucrare orizontale, strunguri cu un singur ax si cu doua axe, precum si alte masini realizate conform proiectelor individuale lansate.

  • 01 february 2023RAIS a sprijinit dezvoltarea viitoarelor talente tehnice – doua institutii de invatamant au fost dotate cu masinile lor speciali

   Cu peste 25 de ani de istorie, RAIS este una dintre companiile europene lidere in productia de masini pentru prelucrarea metalelor, care isi desfasoara cu succes activitatea nu numai la noi in tara, dar si in intreaga Europa si in lume. Echipa companiei investeste in mod continuu in viitorul industriei din Bulgaria si in dezvoltarea tinerelor talente tehnice care vor fi responsabile de aceasta. De asemenea, RAIS sprijina in mod continuu institutiile de invatamant din tara. Specialistii de la companie au dezvaluit in special despre una dintre ultimele lor “investitii” in sectorul educatiei.

  • 11 november 2022RAIS la MachTech & InnoTech 2022: Masini noi, solutii inovatoare si organizatie proprie de formare

   Cum a fost editia din acest an la MachTech & InnoTech? Pentru prima data de doi ani incoace, profesionistii din diverse sectoare industriale au reusit fara limitari in comunicare sa se bucure de inovatiile din lumea tehnicii si tehnologiilor. Echipa RAIS nu a ratat ocazia si traditia de a face parte din expozanti in cadrul evenimentului b2b, care a avut loc la Inter Expo Center – Sofia (IEC) in perioada 13-16 septembrie. Am vizitat seminarul de specialitate RAIS cu prezentator ing. Maria Stanilova, care a facut parte din programul insotitor al forumului.

  • 19 july 2022RAIS: Suntem mandri sa anuntam ca proiectul nostru pentru masina de slefuit verticala cu 8 axe, a fost premiat oficial de catre

   RAIS este o companie dovedita, a carei baza de productie este situata in mun. Pazardzhik. Activitatea sa este legata de productia de masini CNC, instrumente si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. Compania este lider in Balcani si in Europa, cu multi ani de experienta acumulata in domeniul ingineriei mecanice. “Clientii nostri nu primesc doar masini si echipamente, noi le oferim un produs personalizat, bazat pe nevoile lor specifice. Elaboram solutii complexe pentru calcularea timpului de productie, echipamente instrumentale, punerea in functiune, instruirea si servicii post-vanzare pentru toate tipurile de masini CNC de debitat metal.

  • 30 march 2022Ing. Nishan Bazdigyan, managerul RAIS, a prezentat ideile sale privind viitorul ingineriei mecanice europene

   RAIS, liderul bulgar producator de masini de debitat si prelucrat metale, a luat parte la conferinta organizata de SEEMET – Bruxelles. Aceasta a avut loc pe data de 4 martie a acestui an sub titlul “Pentru viitorul Europei”. In cadrul evenimentului, domnul Nishan Bazdigyan, fondator si manager al companiei RAIS, a prezentat experienta si ideile sale cu privire la dezvoltarea ramurei constructoare de masini. Cu prezentarea sa, expertul bulgar dovedit si-a impresionat colegii din toata Europa. In calitate de membru al Camerei bulgare in domeniul Ingineriei Mecanice.

  • 27 january 2022РАИС:Срећна 40. годишњица ФАНУК Бугарска! Поносни смо што наше успешно партнерство

   Више од 25 година тим бугарске машинске компаније РАИС је у партнерству са представништвом јапанског технолошког лидера у овој области, компаијом ФАНУК Бугарска. Неки од стручњака компаније РАИС раде са компанијом ФАНУК Бугарска још од оснивања компаније, под именом ФАНУК Машинекс.„РАИС овој сарадњи дугује први подстицај свог раста као афирмисаног бугарског произвођача машина за сечење метала“, коментарише за читаоце портала BalkanEngineer.com инж. Нишан Баздигјан, оснивач и менаџер компаније РАИС.

  • 03 september 2021RAIS se bazeaza pe parteneriatul sau cu DiTra si SolidWorks pentru productia de masini si scule concurente

   Principalele instrumente pe care compania foloseste includ desen 3D de baza, SheetMetal si Simulation, cu care efectueaza verificari daca detaliile date vor rezista la efortul necesar. Unul dintre avantajele majore de a lucra cu SolidWorks este ca software-ul este studiat la institutiile de invatamant, ceea ce la randul sau reduce cu aproximativ 5, 6 luni din timpul pentru instruirea unui specialist. Astfel pregatirea sa poate continua de la un nivel superior cu activitati specifice legate de constructia masinilor, de design si etapele de productie.

  • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

   Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 17 february 2021H3 - axa de precizie cu stabilitate ridicata – dezvoltata de inginerii de la Rais

   Axul H3, care este produs de compania lidera bulgara constructoare de masini RAIS, atinge 10 000 rotatii per min și este proiectat in mod constructiv cu o transmisie precisa cu curea si rulmenti de precizie hibrid ceramici incastrati pentru obtinerea unei dilatari termice mai mici si vibratii reduse. “Masina nu este echipata cu o structura complexa pentru rotirea mandrilei sculei. In schimb, o constructie speciala a bratului permite acces pana la centrul axei si in acelasi timp elimina posibilitatea de aparitie a unor deteriorari. aPentru rotirea magaziei este utilizat un servomotor, care asigura o viteza mare, elimina erorile de pozitionare si reduce timpul de inlocuire”, au explicat inginerii de la RAIS.

  • 20 december 2019RAIS a trecut printr-un emotional an 2019 – an plin de numeroase succese, recunoastere si excelenta

   Cu onoruri prestigioase, recunoastere la nivel mondial, dezvoltari inovatoare si incarcatura emotionala puternica trimite anul 2019 una dintre cele mai dovedite companii lidere de inginerie mecanica din tara RAIS. Compania a luat parte si anul acesta la forumul international EMO Hannover, unde nu numai ca a prezentat solutii din noua sa linie de produse Advance Line, dar a si fost onorata personal cu vizita Presedintelui si Director General Executiv (CEO) FANUC, Japonia – Dr. Yoshiharu Inaba.

  • 18 october 2019RAIS a prezentat noua serie de masini pentru prelucrarea metalului Advanced Line la EMO 2019

   In perioada 16 – 21 septembrie Hannover a reunit din nou constructori de masini din intreaga lume in cadrul expozitiei EMO 2019. “Am ales sa prezentam primele trei masini din noua linie RAIS Advanced Line la acest prestigios forum international. Acestea sunt strungul CNC cu doua axe T250 MY-2S Advanced Line, centrul vertical de prelucrare M450 Advanced Line si centrul de prelucrare cu 5 axe VMC400 Advanced Line”, au anuntat de la RAIS. Caracteristicile distinctive ale strungului CNC RAIS T250MY-2S Advanced Line sunt performanta ridicata, durabilitate si viteza la realizarea operatiunilor de orice fel pe detalii.

  • 19 august 2019Centru de prelucrare vertical M450 printre exponatele RAIS in timpul expozitiei EMO 2019

   Compania bulgara de inginerie mecanica RAIS OOD va lua parte la expozitia din acest an EMO 2019, care va avea loc in perioada 16 – 21 septembrie 2019 in or. Hannover, Germania. “Expozitia se va desfasura sub motto-ul „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, sau “Tehnologiile inteligente impulsioneaza productia de maine!”. La standul nostru, vizitatorii vor putea vedea centrul vertical VMC350, strungul T250, centrul de prelucrare vertical M450 si masina de masurat ELBO HATHOR NIKKEN”, au informat de la compania RAIS.

  • 18 june 2019RAIS: Optimizam productia dumneavoastra cu masini CNC si solutii cu o calitate la nivel international

   In timpul expozitiei tehnice specializate MachTech & InnoTech Expo 2019 compania lidera bulgara pentru productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu control numeric computerizat RAIS OOD a demonstrat performanta la unele dintre masinile sale cu caracteristici unice si aplicatie impresionanta in productie. “Incepand din 2019 gama noastra de produse a fost imbogatita in mod considerabil si in sortimentul companiei RAIS au fost adaugate 5 modele de strunguri de baza”, au declarat de la companie.

  • 02 may 2019RAIS este printre participantii bulgari la EMO in Hannover

   In perioada 16 – 21 septembrie 2019 in or. Hannover, Germania, va avea loc expozitia mondiala pentru prelucrarea metalelor EMO, la care vor participa trei companii bulgare, una dintre care este RAIS, a aflat BalkanEngineer.com. Anul acesta peste 1900 de companii din 46 de tari vor participa la expozitia internationala pe scara larga. ZMM Bulgaria Holding si VSK Kentavar – Instrumentalen zavod Dinamika – Dryanovo sunt celelalte doua companii, care vor reprezenta tara noastra la expozitia EMO. In cadrul expozitiei mondiale pentru prelucrarea metalelor care se va desfasura sub motto-ul „Smart technologies driving tomorrow’s production!“.

  • 19 april 2019Masina de masurat de noua generatie si strunguri de inalta precizie a prezentat Rais la MachTech

   La expozitia MachTech & Innotech Expo 2019, in perioada 16-18 aprilie, participare a luat una dintre companiile lidere bulgare pentru productia si reciclarea de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Deja 20 de ani Rais OOD isi extinde in mod continuu gama de produse si servicii si la expozitie a demonstrat strungurile robotizate si masina de masurat de ultima generatie. Dispozitivul masinii T250 este alcatuit dintr-un arbore rotativ de precizie de tip caseta care este montat intr-o carcasa cu nervuri si stabilizata termic si rulmenti clasa P4 a arborelui.

  • 25 february 2019Un centru de prelucrare vertical in 5 axe RAIS VMC 350 cu robot ajuta la procesarea calitativa a blocurilor de distributie

   Producatorul dovedit de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC) RAIS OOD, prezinta in atentia clientilor sai centrul imbunatatit de prelucrare vertical in 5 axe RAIS VMC 350 cu robot. “Modelul reprezinta o statie universala completa pentru incarcarea detaliilor. Acesta este destinat pentru prelucrarea blocurilor de distributie cu greutate maxima a piesei de prelucrat de pana la 4 kg”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 23 january 2019Noul strung RAIS TTN 153 cu doua mandrine pneumatice este produsul cu care si-a extins gama compania RAIS

   Noul model de strung cu CNC face deja parte din gama de produse a companiei constructoare de masini RAIS OOD. “RAIS TTN 153 este o masina dezvoltata la cererea specifica a clientului, potrivita pentru prelucrarea tubulaturilor cu racorduri filetate”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Caracteristica acestuia este ca strugul este echipat cu doua mandrine pneumatice – fata si spate. Tubulatura supusa la prelucrare se introduce lateral in masina prin mandrina din spate, trece si iese in zona de lucru a strungului.

  • 04 december 2018RAIS: Furnizarea serviciilor de garantie si post-garantie reprezinta avantajul nostru competitiv

   Compania de inginerie mecanica RAIS OOD se afla printre numele de top in Bulgaria in domeniul ingineriei mecanice. Timp de peste 20 de ani, compania cu succes produce si recicleaza masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). „Satisfactia clientului este obiectivul nostru principal, de aceea ne angajam nu numai cu oferirea si implementarea echipamentelor de inalta calitate, dar si cu asigurarea serviciilor de garantie si post-garantie fiabile”, au comentat de la RAIS.

  • 12 september 2018Strung CNC T600 de la RAIS

   Strungul cu CNC model T600 pentru prelucrarea detaliilor mici rotative cu putere mare de taiere si alimentare se afla printre masinile de debitat metal de top ale producatorului lider RAIS OOD. T600 are o constructie optima si se caracterizeaza prin viteza mare si moment de rotatie, deformari termice minime, precum si absenta vibratiilor in timpul procesului de lucru. Masina este echipata cu ax, sustinut de rulmenti cu role de precizie, care asigura o functionare stabila la o grosime mare a aschiilor. Cutia de viteze cu trei trepte ajuta la schimbarea lenta a turatiilor cu moment inalt de rotatie, iar rotile dintate sunt realizate din otel aliat, calite si slefuite in mod precis, asigurand un zgomot redus si o cursivitate excelenta de taiere.

  • 07 june 2018Al 62-lea Targ Tehnic a avut loc la Belgrad, Serbiа

   In perioada 21 – 25 mai 2018 in Belgrad, Serbia a avut loc cea de-a 62-a editie a Targului International de Tehnica si Realizari Tehnice, a aflat BalkanEngineer.com. Evenimentul a adunat peste 600 de expozanti din 31 de tari de pe 5 continente. In acest an expozitia tehnica specializata sa desfasurat sub sloganul “Un pas catre viitor”. Acesta este cel mai important eveniment economic si tehnic din Serbia, care are un impact in domeniul tehnicii si noilor tehnologii din intreaga Europa de Sud-Est, oferind in acelasi timp expozantilor posibilitatea de a se atinge de pietele dorite.

  • 11 june 2018Cu ceremonie solemna RAIS a taiat panglica la noua sa fabrica in apropiere de Pazardzhik, Bulgaria

   La data de 17 mai 2018, in apropiere de orasul Pazardzhik, Bulgaria, a avut loc ceremonia oficiala de deschidere a noii facilitati de productie, detinuta de cea mai importanta companie lidera de inginerie mecanica RAIS OOD. Evenimentul a adunat la un loc multi oaspeti distinsi si persoane de rang inalt, colegi si prieteni ai companiei, printre care Excelenta Sa Ambasadorul Japoniei in Bulgaria dl. Masato Watanabe, Dr. Yoshiharu Inaba, presedintele si director executiv FANUC Corporation – Japonia si multi alti.

  • 05 april 2018Strungul CNC de precizie, model T250 - printre accentele principale RAIS in timpul MachTech&InnoTech 2018

   Intreprinderea dovedita de inginerie mecanica RAIS OOD a participat la editia din acest an a expozitiei internationale specializate MachTech&InnoTech 2018, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. „MachTech&InnoTech este o expozitie care atrage un numar mare de companii internationale, care se bucura de asemenea si la un interes considerabil din partea vizitatorilor. Pentru a atrage interesul acestora, noi am optat pe demonstratie la una din ultimele noastre si cele mai interesante dezvoltari, printre care se afla strungul CNC de precizie model T250”, au comentat de la compania RAIS.

  • 10 january 2018Strung T350 de la RAIS – productivitate ridicata a detaliilor cu dimensiuni medii in productie de serie

   Strungul CNC de precizie T350 se afla printre cele mai actuale oferte de produse ale companiei RAIS OOD, specializata in productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu CNC. “Strugul CNC T350 este destinat pentru executarea unei game largi de operatiuni cu strung pe detalii cu dimensiuni medii, productie de serie. Acesta se distinge printr-o constructie extrem de robusta, care este o garantie pentru obtinerea unei productivitati optime ale strungului”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la RAIS OOD. Strungurile T350 sunt dotate cu ax echilibrat dinamic.

  • 11 september 2017RAIS a finalizat inainte de termen proiectul pentru cresterea eficientei sale de productie

   Compania dovedita RAIS, specializata in productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu CNC, a finalizat executarea proiectului: „Cresterea potentialului de productie la compania RAIS OOD”. „Dupa incheierea contractului pentru asistenta financiara cu titlu gratuit cu Ministerul Economiei, Directia Generala „Fonduri Europene pentru Competitivitate”, compania a finalizat toate activitatile sale in luna iunie a.c., cu doua luni inainte de termen”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la RAIS. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Programului Operational “Inovare si Competitivitate” 2014-2020 (POIC).

  • 18 july 2017EMO Hannover revine in luna septembrie 2017 cu participarea companiei RAIS

   Cea mai mare expozitie comerciala la nivel mondial in sectorul de prelucrare a metalelor EMO se va desfasura in perioada 18 – 23 septembrie 2017 la Hannover, Germania. Dupa o intrerupere de patru ani expozitia internationala va fi din nou unul din evenimentele de marketing cel mai insemnat din acest sector si va reuni la un loc producatori si utilizatori din intreaga lume. Participare la acest eveniment va lua si compania dovedita RAIS. Organizator al expozitiei EMO Hannover este Asociatia germana a producatorilor de masini din numele Asociatiei Europene a Industriilor Constructoare de Masini-unelte (Cecimo).

  • 15 june 2017Prelucrarea detaliilor de dimensiuni mari cu viteze inalte de debitare prin centrul de prelucrare GM350 de la RAIS

   Printre produsele cele mai noi ale producatorului dovedit de instrumente pentru prelucrarea metalului RAIS este centrul vertical de prelucrare in 5 axe GM350. “Acesta este destinat pentru prelucrarea detaliilor de dimensiuni mari prin intermediul diferitelor operatiuni de debitare a metalului, executate cu viteze inalte de debitare si preluare”, au completat de la companie. Prin intermediul centrului vertical de prelucrare GM350 pot fi prelucrate detalii care gasesc aplicatie in industria aeronautica si industria de automobile, in industria pentru instrumente (pres forme si matrite), precum si in medicina.

  • 20 april 2017RAIS: Producem centre de prelucrare orizontale de inalta productivitate cu tehnologii unice brevetate

   RAIS este una din companiile lidere din Bulgaria pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu peste 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre productia de noi masini pentru debitat metal. Centrele de prelucrare orizontale de la RAIS au in dotare un ax precis cu stabilitate ridicata, cu rulmenti integrati hibrizi si ceramici de precizie pentru obtinerea dilatarilor mai mici si a nivelului scazut de vibratii.

  • 10 march 2017RAIS: Asteptati in curand noua nostra masina de frezat roti dintate cu CNC

   RAIS este o companie dovedita pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu peste 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre productia de noi masini pentru debitat metal. Pentru BalkanEngineer.com de la RAIS dezvaluie mai mult despre una din realizarile sale actuale – masina de frezat roti dintate. Asa cum este cunoscut clientilor RAIS, activitatea de dezvoltare este parte esentiala din activitatea companiei. Noua masina de frezat roti dintate, dezvoltata de catre inginerii de la companie, are zona de lucru cu diametru de 500 mm si lungime de 420 mm.

  • 31 january 2017Productivitate optima cu strungul CNC cu doua axe T252-2S de la compania RAIS

   Strungul CNC cu doua axe T252-2S se afla printre cele mai recente dezvoltari ale producatorului dovedit de masini pentru prelucrarea metalului RAIS, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. “Cu acest strung pot fi realizate o gama larga de prelucrari prin functionarea simultana a celor doua axe si a celor doua turele (capete revolver) in productia de serie”, au completat de la RAIS. Constructia extrem de rezistenta si stabila a strungului Т252-2S garanteaza obtinerea unei productivitati optime pentru aceasta masina-unelta.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 june 2023T & D Engineering: Statiile noastre de incarcare pentru masini electrice indeplinesc toate standardele internationale si nationa

  Dinamica din sectorul energetic in ultimii ani a pus din nou pe ordinea de zi promovarea mobilitatii electrice in tara noastra si in Europa. Un set de reglementari europene si documente strategice reglementeaza procesele legate de dezvoltarea acestui segment de piata. Masinile electrice dobandesc o popularitate din ce in ce mai mare si nu lasa nicio indoiala cu privire la viitorul lor. “Solutiile de incarcare inteligenta pe care le oferim acopera toate situatiile din viata reala”, au dezvaluit de la T & D Engineering. Compania este lider in domeniul solutiilor de inginerie in sectorul energeticii, electrotehnicii si electronicii. O parte din gama sa sunt statiile de incarcare AC.

 • 01 june 2023Ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS, ne povesteste despre masina inovatoare cu 8 axe, dezvoltata in cooperare cu Sie

  Pe parcursul anului trecut v-am povestit despre proiectul comun al companiei de inginerie mecanica RAIS si Siemens, departamentul Industrii digitale, care include dezvoltarea unei masini inovatoare cu 8 axe, recunoscuta in cadrul prestigioasei competitii interne ale companiei Siemens si distinsa cu premiul “Siemens Superheroes” 2022. Despre esenta proiectului personalizat care vizeaza optimizarea productiei si impactul ecologic al acestuia, precum si cu privire la parteneriatul de lunga durata dintre cele doua companii, a povestit ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS.

 • 18 may 2023“Energy Hunter” sau modul in care schimbatoarele de caldura cu placi si garnituri Alfa Laval ofera o eficienta mai buna

  Industria moderna si impulsul spre eficienta si protectia mediului transforma inginerii, operatorii si tehnologii in “vanatori de energie” sau asa cum sunt numiti la Alfa Laval – “Energy Hunter”. Producatorul international consacrat si-a concentrat eforturile in dezvoltarea solutiilor tehnologice care contribuie intr-un grad inalt la imbunatatirea eficientei resurselor si la reducerea costurilor de operare ale clientilor sai, iar una dintre modalitatile dovedite sunt schimbatoarele de caldura optimizate cu placi si garnitura care ofera. In materialul de astazi, cu ajutorul specialistilor de la companie, va vom dezvalui despre avantajele acestor produse si despre modul in care acestea influenteaza asupra eficientei generale a proceselor.

 • 16 may 2023Programele de stagiu Tesy sunt deschise pe tot parcursul anului ca raspuns la nevoile profesionale ale viitorilor specialisti

  Programe de stagiu flexibile si pe tot parcursul anului care ofera posibilitatea fiecarui student de a combina munca si educatia intr-un grad optim – pe aceasta abordare pariaza producatorul bulgar de boilere si aparate electrocasnice Tesy. Iar scopul este de a se oferi viitorilor specialisti startul necesar pentru o cariera stralucitoare in lumea noilor tehnologii. “Consideram ca stagiul la Tesy este o oportunitate excelenta pentru oricine doreste sa se dezvolte intr-o companie cu pozitii de lider in Europa in domeniul dezvoltarii aparatelor de incalzire a apei si aerului”, au comentat de la companie. Care sunt posturile vacante si cum sa candidezi, puteti vedea in randurile urmatoare.

 • 09 may 2023Indumatic: Presiune inalta versus presiune standard – care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de capete de spalare pentru

  Cand sa alegem un dispozitiv pentru curatarea rezervoarelor la inalta presiune si cand sa alegem un dispozitiv la presiune standard? La aceasta intrebare raspuns ofera de la compania comerciala dovedita Indumatic, care ofera duzele si capetele de spalare ale producatorului italian dovedit PNR. “Gama de produse de capete de spalat pentru curatarea rezervoarelor PNR este foarte extinsa. In portofoliul sau utilizatorii pot gasi diferite tipuri de duze si capete de spalat: statice, rotative, cu manipulare motorizata sau ghidata. Un alt indicator, prin care acestea se deosebesc, este presiunea lor de alimentare, adica capete de spalat pentru curatarea rezervoarelor la presiune inalta sau standard”.

 • 05 may 2023T & D Engineering: O parte din portofoliul nostru reprezinta solutii inovatoare de inalta tehnologie pentru centrale fotovoltaic

  “Viitorul ingineriei este aici”, declara cu incredere de la T & D Engineering, companie lider in domeniul energiei, electronicii, managementului infrastructurii energetice, industriei si surselor de energie regenerabila. Cu o echipa de zeci de ingineri, designeri, mecanici si tehnicieni calificati si cu experienta, compania ofera solutii tehnologice inteligente care asigura o productivitate, fiabilitate si eficienta ridicata. Atentia orientata catre cerintele clientilor si concentrarea pe tehnologiile moderne sustenabile stau la baza succesului companiei pe piata, iar expertiza sa legata de sursele de energie regenerabila o pozitioneaza in fruntea industriei SRE.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 09 june 2023Google deschide un propriu centru la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania

  Gigantul tehnologic Google a anuntat deschiderea unui centru propriu la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania, in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, a aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. Google Lab este un hub adresat studentilor care vor sa-si dezvolte abilitatile de programare si dezvoltare a produselor digitale, precum si celor care vor sa devina antreprenori si specialisti in domeniul tehnologiei. Prin Google Lab, studentii de la Universitatea Politehnica din capitala Romaniei vor avea acces la cursuri, seminarii, workshop-uri, scoli de vara, programe de internship, dezbateri si comunicatii cu invitati din lumea academica si tehnica, concursuri de tip hackathon si granturi.

 • 07 june 2023Sof Connect va instala alte 22 de statii pentru masini electrice la aeroportul din Sofia, Bulgaria

  Concesionarul Aeroportului Sofia (Bulgaria) Sof Connect a anuntat o comanda pentru 22 de statii de incarcare pentru masini electrice, a aflat BalkanEngineer de la Economic.bg. Acestea vor fi adaugate la cele 4 site-uri deja instalate in zona aeroportului. Valoarea investitiei nu este specificata. In curand vor fi adaugate inca trei puncte de incarcare pentru EV, inclusiv in zona de parcare VIP a Terminalului 1 mai mic al Aeroportului Sofia. Au fost comandate 16 statii pentru curent alternativ (AC) cu capacitate de 22 kW si 6 statii pentru curent continuu (DC) de 180 kW. Ca parte a angajamentului sau fata de sustenabilitate si neutralitatea carbonului pana in 2036, Aeroportul Sofia intreprinde aceasta “calatorie” de transformare catre o flota auto complet electric.

 • 05 june 2023Albania va crea o agentie pentru promovarea startup-urilor si a inovatiei

  Parlamentul albanez a adoptat o lege care are ca scop sa faciliteze operarea start-up-urilor in tara prin crearea unei agentii guvernamentale speciale. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Agentia speciala va introduce energie dinamica in sprijinul companiilor de start-up prin reducerea semnificativa a timpului de schimb de informatii, procesare a documentelor solicitantilor si transparenta deplina in luarea deciziilor pentru finantare publica. Legea include o prevedere pentru scutirea asa-zisilor nomazii digitali de la plata impozitelor in primul lor an in Albania, in speranta ca vor putea aduce cu sine lucratori sezonieri. In prezent, tara gazduieste 100 de nomazi digitali.

 • 02 june 2023Municipalitatea Montana (Bulgaria) si Municipalitatea Motatei (Romania) au prezentat un proiect realizat cu succes in cadrul pro

  Primarii municipiilor Montana (Bulgaria) si Motatei (Romania), Zlatko Zhivkov si Margelu Razvan, au sustinut o intalnire de succes in orasul Montana, prezentand proiectul finalizat “Echipamentul ne salveaza viata” in cadrul Programului Uniunii Europene de cooperare transfrontaliera dintre Bulgaria si Romania. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Proiectul “Echipamentul ne salveaza viata” este in valoare de aproximativ 774 000 de euro. In cadrul acestuia Municipialitatea Montana a achizitionat utilaje specializate, care includ un excavator-incarcator, o nacela ridicare cu cos, doua pickap-uri, doua mini incarcatoare frontale si un tractor agricol cu.

 • 31 may 2023Avesta Battery & Energy Engineering deschide o noua fabrica pentru productia de baterii in Kicevo

  Aproximativ 600 de noi locuri de munca va deschide compania Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), care va investi aproximativ 40 de milioane de euro in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Inovativnost.mk. Compania belgiana va construi o fabrica pentru productia de baterii electrice pentru masini in TIRZ Kicevo. Acordul privind realizarea investitiei a fost semnat la Bruxelles de catre Jovan Despotovski, director Directia pentru dezvoltare tehnologica a zonelor industriale din Macedonia de Nord si Neshin Omar, proprietar si director general ABEE. La ceremonia de semnare a contractului a fost prezent si Kreshnik Bekteshi, ministrul economiei.

 • 29 may 2023Un nou Centru pentru conferinte, targuri si expozitii va fi construit la Tirana, Albania

  In capitala albaneza Tirana au fost prezentate propunerile celor cinci studiouri de arhitectura care sunt finaliste la competitia internationala privind construirea unui Centru pentru conferinte, targuri si expozitii in oras, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Primarul Tiranei, Erion Veliaj, a indicat faptul ca infiintarea acestui centru va incepe o noua era de transformare a orasului, orientata catre “Noul bulevard”. “Noul bulevard” ne ofera posibilitatea sa intelegem cat de mult s-a dezvoltat Tirana in 100 de ani si cat de necesara a fost aceasta”, a comentat primarul. Aspiratia in prezent este pentru echilibrarea Tiranei in directie spre nord, astfel incat orasul sa aiba doua centre – piata “Skanderbeg” si “Noul bulevard” in rolul sau de viziune moderna a capitalei.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 08 june 2023Wizz AIR adauga a sasea aeronava la baza de la Aeroportul Skopje, precum si noi linii aeriene

  Wizz Air, cea mai mare companie aeriana care opereaza in Macedonia de Nord, a anuntat extinderea bazei sale din Skopie, au anuntat de la TAV Macedonia, compania care administreaza cele doua aeroporturi macedonene – Aeroportul International Skopje si Aeroportul Sveti Apostol Pavel Ohrid. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Wizz Air va deschide doua linii aeriene noi de la Skopje – pana la Ljubljana si pana la Luxemburg, planificate pentru toamna si iarna viitoare, si va angaja inca o aeronava pentru Skopje, ceea ce va mari baza companiei aeriene in capitala Macedoniei de Nord la un total de 6 avioane pana in decembrie 2023. Compania aeriana va creste, de asemenea, frecventele a noua linii aeriene existente pentru.

 • 06 june 2023Compania Minal situata in China construieste o noua fabrica de piese auto in Šabac, Serbia

  Minal Europe Green Material a depus o cerere catre Ministerul Protectiei Mediului din Serbia pentru o procedura de evaluare a impactului asupra mediului privind construirea unui nou complex pentru productia de piese auto. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Ekapija.com. Facilitatea va avea o suprafata totala de 91 354 m2. Spatiul de productie al complexului va ocupa un loc central pe teren, iar toate dotarile auxiliare sunt prevazute in partea de nord a acestuia, cu exceptia conciergerilor, care sunt situate in partea de vest in fata halei principale. Sunt prevazute si zone libere pentru amenajarea teritoriului. Hala de productie va avea o dimensiune de 163x107 m, instalatia fiind cu un etaj si impartita in doua unitati functionale principale.

 • 01 june 2023SHL Healthcare va investi aproximativ 2 milioane de leva (BGN) intr-o fabrica de dispozitive medicale langa Sofia

  Compania suedeza SHL Healthcare a primit un certificat de clasa “A” pentru proiectul sau de investitii “Fabrica pentru productia de dispozitive medicale”, care va fi realizat in comuna Ilinden, municipiul Sofia, Bulgaria. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Prin acest proiect compania isi propune sa-si extinda capacitatea de productie, unde o parte dintre produsele fabricate includ dispozitive medicale precum sling-uri, ciorapi compresie cu mecanism de tratare limfedem, sisteme de saltele pentru paturile de spital si altele. Aceasta este prima intreprindere de productie a companiei din Europa.

 • 30 may 2023Compania americana de masini electrice Rivian va angaja in 2023 peste 150 de ingineri in Belgrad, Serbia

  Producatorul american de masini electrice Rivian recruteaza in mod activ noi angajati la centrul sau de cercetare si dezvoltare stiintifica din Belgrad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Ekapija.com. Acesta este singurul centru de inginerie al companiei situat in afara Americii de Nord. Borko Lepojevic, director general al centrului de cercetare si dezvoltare stiintifca Rivian din Belgrad, a reamintit ca centrul a inceput sa functioneze la sfarsitul anului trecut, in aceste cateva luni fiind angajati peste 50 de persoane. Potrivit acestuia, planul este ca centrul din Belgrad sa aiba peste 150 de angajati pana la sfarsitul primului an de existenta.

 • 25 may 2023Oracle, o companie americana de IT, deschide un centru regional in Kragujevac, Serbia

  Compania multinationala de tehnologie informatica Oracle, cu sediul situat in SUA, a deschis un centru regional in Kragujevac, oras situat in partea centrala a Serbiei, de unde va furniza servicii IT cloud utilizatorilor globali. Aceasta informatie a aflat BalkanEngieer.com de la Serbianmonitor.com. In cadrul ceremoniei de inaugurare Oracle si operatorul national de telecomunicatii Telekom Srbija au semnat un contract conform caruia Telekom va folosi infrastructura cloud a companiei americane. In prezent centrul de date din Kragujevac acopera 14 000 m2, iar facilitatile sale sunt folosite de guvern, universitati, parcuri tehnologice si start-up-uri.

 • 23 may 2023Engie incepe constructia unui parc solar cu putere instalata de 8.6 MWp pentru Saint-Gobain din Romania

  Producatorul francez de energie Engie SA a demarat lucrarile de construire a unui parc solar cu capacitate instalata de 8.6 MWp in sudul Romaniei, pentru a ajuta producatorul de materiale de constructie Compagnie de Saint-Gobain SA sa-si indeplineasca cerintele locale de energie. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Renewablesnow.com. Parcul fotovoltaic va fi amplasat pe terenul fabricii de sticla Saint-Gobain din Calarasi si va fi compus din 15 760 de module care acopera o suprafata totala de 14 hectare. Capacitatea anuala este estimata la peste 14 000 MWh si va fi folosita exclusiv pentru autoconsumul companiei Saint-Gobain.

Vedeti toate »