Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

RAIS OOD

RAIS OOD

http://www.rais-bg.com

Rais OOD este una dintre companiile lidere in Bulgaria pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu mai mult de 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre producerea de noi masini pentru debitat metal.

 

Astazi gama de produse a companiei cuprinde un portofoliu larg de masini – pentru debitat metal si prelucrarea metalului. Compania este producator de centre de prelucrare verticale cu dimensiuni de la 300 la 800 mm.

 

Intreprinderea efectueaza prelucrare completa, reparare si modernizare la masinile cu CNC, inclusiv la centrele orizontale si verticale si ofera solutii complete prin selectare, livrare, estimari pentru timpul de productie, instrumente si scule, punere in functiune, formare si servicii post-vanzare pentru toate tipurile de masini pemtru debitat metal cu CNC.

 

Masinile RAIS sau stabilit cu succes pe pietele din Romania, Bulgaria, Italia, Germania, Rusia, Serbia, Macedonia, Grecia, Turcia, Ungaria, Egipt.

 

Compania are reprezentante in Rusia, Grecia, Turcia, Serbia si Macedonia. RAIS este distribuitor al Fanuc Robocut, Fanuc Robodrill, Fanuc Roboshot, Takisawa Machine Tools, Citizen Micro HumanTech si Miyano Machinery – Japonia.

Contacte

Adresa: Bulgaria, Pazardzhik 4400, str. “Dimcho Debelyanov” 58

Telefon: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com 

Parteneri

Materiale RAIS OOD

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  • 15 november 2023Masini si roboti digitali au demonstrat avantajele digitizarii la standurile companiei RAIS in timpul MachTech & InnoTech 2023

   Editia din acest an a MachTech & InnoTech, care a avut loc in perioada 3 – 6 octombrie 2023, a reunit companii bulgare si internationale dovedite, care au demonstrat masini, roboti si solutii tehnice inovatoare la Inter Expo Center – Sofia (IEC). Printre acestea s-au remarcat cele doua standuri cu care producatorul bulgar dovedit de masini CNC RAIS a participat la acest forum. Acestea au impresionat vizitatorii atat prin viziunea lor, cat si cu atmosfera constructiva a acestora. Primul stand a fost dedicat in intregime masinilor CNC productie proprie si noutatile legate de masinile partenerilor de lunga durata ai RAIS – Citizen Machinery Miyano si Takisawa.

  • 24 october 2023RAIS: Strungul CNC cu doua axe RAIS T250MY-2S este proiectat pentru o prelucrare de precizie a pieselor sub sarcini mari

   Masinile CNC sunt extrem de raspandite – acestea automatizeaza si optimizeaza prelucrarea pieselor, maresc eficienta monitorizarii si controlului, precum si reduc riscul de erori operationale, economisind astfel cheltuieli neprevazute ale intreprinderilor. Un reprezentant tipic al masinilor CNC de ultima generatie este strungul CNC cu doua axe RAIS T250MY-2S din seria “Advanced” al companiei dovedite constructoare de masini RAIS. “RAIS T250MY-2S Advanced este un strung CNC cu doua axe conceput pentru prelucrarea de precizie a pieselor din diverse materiale. Acesta se distinge printr-o performanta ridicata, stabilitate si viteza la efectuarea operatiunilor de orice fel.

  • 21 september 2023Centrul de prelucrare vertical VMC650 RAIS de la RAIS este destinat pentru prelucrarea si procesarea pieselor complexe din diver

   Centrul de prelucrare vertical cu cinci axe VMC650 RAIS este una dintre masinile emblematice ale companiei RAIS, producator lider de masini CNC. “Centrul este destinat pentru o varietate de operatiuni de debitare a detaliilor supradimensionate si complexe din aluminiu si otel inoxidabil, efectuate la viteze mari de debitare si manipulare. O caracteristica distinctiva a masinii este constructia optimizata, cu deformatii termice minime, absenta vibratiilor in cadrul procesului de lucru, precizie geometrica ridicata si stabila. VMC650 de la RAIS dispune de o magazie ATS cu 32 de cuiburi, ghidaje liniare cu role pe toate axele pentru o structura extrem de durabila si suflare automata a conului axului si suportului”.

  • 23 august 2023Istoria succesului: RAIS – un inovator in domeniul ingineriei mecanice care ofera oportunitati atractive de dezvoltare profesion

   Compania de productie si inginerie RAIS este lider incontestabil in proiectarea si productia de masini CNC in intreaga Europa de Est. La companie lucreaza aproximativ 120 de ingineri si tehnicieni cu inalta calificare, care produc si implementeaza anual peste 140 de strunguri CNC si freze, complexe robotizate, precum si roboti de manipulare si sudare la bazele de productie ale clientilor sai. Compania si-a inceput activitatea in indepartatul an 1994 ca producator de masini CNC de debitat metal. Datorita muncii sarguincioase si persistente a fondatorului si managerului companiei – ing. Nishan Bazdigyan, in prezent solutiile companiei sunt binecunoscute si preferate pe pietele europene.

  • 13 july 2023RAIS a demonstrat posibilitatile tehnice ale masinilor CNC T202 si M450 in fata specialistilor din zona Balcanilor

   Compania de productie dovedita RAIS a participat la cea de-a 65-a editie a targului tehnic Sajam Tehnike. La standul sau RAIS au demonstrat posibilitatile strungului cu doua axe T202 RAIS si ale centrului de prelucrare vertical M450. Serbia este una dintre pietele externe unde productia companiei de inginerie mecanica dovedita este bine cunoscuta. In cadrul Targului Tehnic International de la Belgrad din 2013, compania RAIS a fost distinsa cu premiul de aur “Pas in viitor”, acordata pentru centrul de prelucrare verticala M550. Mai multe detalii despre participarea din acest an la platforma internationala B2B pentru inovare in industrie veti afla in randurile urmatoare.

  • 04 july 2023Strungul CNC cu doua axe T252-2S de la RAIS se distinge printr-o productivitate ridicata si rezultate excelente in productia de

   RAIS este un constructor de masini dovedit in timp, al carui portofoliu de produse include o gama larga de masini de inalta calitate destinate pentru scopuri industriale. Propunerile companiei include urmatoarele categorii: strunguri CNC, strunguri CNC cu doua axe, centre de prelucrare verticale, centre de prelucrare verticale cu 5 axe si centre orizontale. Masinile pe care compania proiecteaza, produce, intretine si modernizeaza sunt de eficienta si fiabilitate dovedite. Scopul principal al dezvoltarii lor este cresterea productivitatii si reducerea costurilor in cadrul intreprinderii. In randurile urmatoare, va vom prezenta mai detaliat strungul CNC cu doua axe T252-2S.

  • 01 june 2023Ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS, ne povesteste despre masina inovatoare cu 8 axe, dezvoltata in cooperare cu Sie

   Pe parcursul anului trecut v-am povestit despre proiectul comun al companiei de inginerie mecanica RAIS si Siemens, departamentul Industrii digitale, care include dezvoltarea unei masini inovatoare cu 8 axe, recunoscuta in cadrul prestigioasei competitii interne ale companiei Siemens si distinsa cu premiul “Siemens Superheroes” 2022. Despre esenta proiectului personalizat care vizeaza optimizarea productiei si impactul ecologic al acestuia, precum si cu privire la parteneriatul de lunga durata dintre cele doua companii, a povestit ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS.

  • 25 april 2023RAIS: “Zilele portilor deschise” este initiativa noastra educationala in beneficiul viitorilor specialisti cu interes fata de in

   RAIS, companie dovedita producatoare de masini si echipamente CNC, a organizat “Zilele portilor deschise” pentru elevi, studenti si profesori. Vizitele educationale la baza de productie a companiei au inceput pe data de 23 februarie 2023, pana la sfarsitul lunii avand loc o serie de intalniri cu elevi si profesori de la liceele profesionale si universitatile tehnice din tara. Mai multe detalii cu privire la initiativa si perspectivele de cariera pe care compania RAIS a dezvaluit in fata viitorilor specialisti, va vom povesti in randurile urmatoare impreuna cu echipa companiei. In prima zi a initiativei educationale a companiei RAIS, invitati au fost conf. Tanya Avramova.

  • 23 march 2023Ing. Nishan Bazdigyan, administratorul companiei RAIS, a fost distins cu placheta de onoare de catre Uniunea Generala Armeana

   RAIS este o companie specializata in productia de masini CNC, unelte si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. In frunte cu inginerul Nishan Bazdigyan, compania de inginerie si-a inceput activitatea in orasul Pazardzhik in indepartatul deja an 1994. Standardele fundamentale stabilite pentru inalta calitate constanta, inovatie, crearea de parteneriate stabile, competente si profesionalism, confera companiei RAIS o pozitie de lider in sectoarele de inginerie mecanica din zona Balcanilor si Europa. Principiile si traditiile privind formarea unei echipe coerente au devenit baza pentru progresul si dezvoltarea companiei.

  • 20 february 2023RAIS: “Oferim nu doar masini si echipamente, dar si solutii complete si servicii in functie de nevoile clientilor”

   Compania dovedita specializata in productia de masini CNC de debitat metale RAIS a fost infiintata in 1994, iar baza sa de productie este situata in municipiul Pazardzhik. De-a lungul anilor petrecuti pe “scena” industriala, specialistii de la echipa companiei au acumulat o experienta si cunostinte de invidiat in domeniu, pentru a putea astazi compania sa fie definita in mod justificat drept lider european in domeniul ingineriei mecanice. In prezent, portofoliul companiei RAIS include diverse tipuri de masini CNC de frezat si strunjire, centre cu trei axe, centre cu cinci axe, centre de prelucrare orizontale, strunguri cu un singur ax si cu doua axe, precum si alte masini realizate conform proiectelor individuale lansate.

  • 01 february 2023RAIS a sprijinit dezvoltarea viitoarelor talente tehnice – doua institutii de invatamant au fost dotate cu masinile lor speciali

   Cu peste 25 de ani de istorie, RAIS este una dintre companiile europene lidere in productia de masini pentru prelucrarea metalelor, care isi desfasoara cu succes activitatea nu numai la noi in tara, dar si in intreaga Europa si in lume. Echipa companiei investeste in mod continuu in viitorul industriei din Bulgaria si in dezvoltarea tinerelor talente tehnice care vor fi responsabile de aceasta. De asemenea, RAIS sprijina in mod continuu institutiile de invatamant din tara. Specialistii de la companie au dezvaluit in special despre una dintre ultimele lor “investitii” in sectorul educatiei.

  • 11 november 2022RAIS la MachTech & InnoTech 2022: Masini noi, solutii inovatoare si organizatie proprie de formare

   Cum a fost editia din acest an la MachTech & InnoTech? Pentru prima data de doi ani incoace, profesionistii din diverse sectoare industriale au reusit fara limitari in comunicare sa se bucure de inovatiile din lumea tehnicii si tehnologiilor. Echipa RAIS nu a ratat ocazia si traditia de a face parte din expozanti in cadrul evenimentului b2b, care a avut loc la Inter Expo Center – Sofia (IEC) in perioada 13-16 septembrie. Am vizitat seminarul de specialitate RAIS cu prezentator ing. Maria Stanilova, care a facut parte din programul insotitor al forumului.

  • 19 july 2022RAIS: Suntem mandri sa anuntam ca proiectul nostru pentru masina de slefuit verticala cu 8 axe, a fost premiat oficial de catre

   RAIS este o companie dovedita, a carei baza de productie este situata in mun. Pazardzhik. Activitatea sa este legata de productia de masini CNC, instrumente si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. Compania este lider in Balcani si in Europa, cu multi ani de experienta acumulata in domeniul ingineriei mecanice. “Clientii nostri nu primesc doar masini si echipamente, noi le oferim un produs personalizat, bazat pe nevoile lor specifice. Elaboram solutii complexe pentru calcularea timpului de productie, echipamente instrumentale, punerea in functiune, instruirea si servicii post-vanzare pentru toate tipurile de masini CNC de debitat metal.

  • 30 march 2022Ing. Nishan Bazdigyan, managerul RAIS, a prezentat ideile sale privind viitorul ingineriei mecanice europene

   RAIS, liderul bulgar producator de masini de debitat si prelucrat metale, a luat parte la conferinta organizata de SEEMET – Bruxelles. Aceasta a avut loc pe data de 4 martie a acestui an sub titlul “Pentru viitorul Europei”. In cadrul evenimentului, domnul Nishan Bazdigyan, fondator si manager al companiei RAIS, a prezentat experienta si ideile sale cu privire la dezvoltarea ramurei constructoare de masini. Cu prezentarea sa, expertul bulgar dovedit si-a impresionat colegii din toata Europa. In calitate de membru al Camerei bulgare in domeniul Ingineriei Mecanice.

  • 27 january 2022РАИС:Срећна 40. годишњица ФАНУК Бугарска! Поносни смо што наше успешно партнерство

   Више од 25 година тим бугарске машинске компаније РАИС је у партнерству са представништвом јапанског технолошког лидера у овој области, компаијом ФАНУК Бугарска. Неки од стручњака компаније РАИС раде са компанијом ФАНУК Бугарска још од оснивања компаније, под именом ФАНУК Машинекс.„РАИС овој сарадњи дугује први подстицај свог раста као афирмисаног бугарског произвођача машина за сечење метала“, коментарише за читаоце портала BalkanEngineer.com инж. Нишан Баздигјан, оснивач и менаџер компаније РАИС.

  • 03 september 2021RAIS se bazeaza pe parteneriatul sau cu DiTra si SolidWorks pentru productia de masini si scule concurente

   Principalele instrumente pe care compania foloseste includ desen 3D de baza, SheetMetal si Simulation, cu care efectueaza verificari daca detaliile date vor rezista la efortul necesar. Unul dintre avantajele majore de a lucra cu SolidWorks este ca software-ul este studiat la institutiile de invatamant, ceea ce la randul sau reduce cu aproximativ 5, 6 luni din timpul pentru instruirea unui specialist. Astfel pregatirea sa poate continua de la un nivel superior cu activitati specifice legate de constructia masinilor, de design si etapele de productie.

  • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

   Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 17 february 2021H3 - axa de precizie cu stabilitate ridicata – dezvoltata de inginerii de la Rais

   Axul H3, care este produs de compania lidera bulgara constructoare de masini RAIS, atinge 10 000 rotatii per min și este proiectat in mod constructiv cu o transmisie precisa cu curea si rulmenti de precizie hibrid ceramici incastrati pentru obtinerea unei dilatari termice mai mici si vibratii reduse. “Masina nu este echipata cu o structura complexa pentru rotirea mandrilei sculei. In schimb, o constructie speciala a bratului permite acces pana la centrul axei si in acelasi timp elimina posibilitatea de aparitie a unor deteriorari. aPentru rotirea magaziei este utilizat un servomotor, care asigura o viteza mare, elimina erorile de pozitionare si reduce timpul de inlocuire”, au explicat inginerii de la RAIS.

  • 20 december 2019RAIS a trecut printr-un emotional an 2019 – an plin de numeroase succese, recunoastere si excelenta

   Cu onoruri prestigioase, recunoastere la nivel mondial, dezvoltari inovatoare si incarcatura emotionala puternica trimite anul 2019 una dintre cele mai dovedite companii lidere de inginerie mecanica din tara RAIS. Compania a luat parte si anul acesta la forumul international EMO Hannover, unde nu numai ca a prezentat solutii din noua sa linie de produse Advance Line, dar a si fost onorata personal cu vizita Presedintelui si Director General Executiv (CEO) FANUC, Japonia – Dr. Yoshiharu Inaba.

  • 18 october 2019RAIS a prezentat noua serie de masini pentru prelucrarea metalului Advanced Line la EMO 2019

   In perioada 16 – 21 septembrie Hannover a reunit din nou constructori de masini din intreaga lume in cadrul expozitiei EMO 2019. “Am ales sa prezentam primele trei masini din noua linie RAIS Advanced Line la acest prestigios forum international. Acestea sunt strungul CNC cu doua axe T250 MY-2S Advanced Line, centrul vertical de prelucrare M450 Advanced Line si centrul de prelucrare cu 5 axe VMC400 Advanced Line”, au anuntat de la RAIS. Caracteristicile distinctive ale strungului CNC RAIS T250MY-2S Advanced Line sunt performanta ridicata, durabilitate si viteza la realizarea operatiunilor de orice fel pe detalii.

  • 19 august 2019Centru de prelucrare vertical M450 printre exponatele RAIS in timpul expozitiei EMO 2019

   Compania bulgara de inginerie mecanica RAIS OOD va lua parte la expozitia din acest an EMO 2019, care va avea loc in perioada 16 – 21 septembrie 2019 in or. Hannover, Germania. “Expozitia se va desfasura sub motto-ul „Smart technologies driving tomorrow’s production!“, sau “Tehnologiile inteligente impulsioneaza productia de maine!”. La standul nostru, vizitatorii vor putea vedea centrul vertical VMC350, strungul T250, centrul de prelucrare vertical M450 si masina de masurat ELBO HATHOR NIKKEN”, au informat de la compania RAIS.

  • 18 june 2019RAIS: Optimizam productia dumneavoastra cu masini CNC si solutii cu o calitate la nivel international

   In timpul expozitiei tehnice specializate MachTech & InnoTech Expo 2019 compania lidera bulgara pentru productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu control numeric computerizat RAIS OOD a demonstrat performanta la unele dintre masinile sale cu caracteristici unice si aplicatie impresionanta in productie. “Incepand din 2019 gama noastra de produse a fost imbogatita in mod considerabil si in sortimentul companiei RAIS au fost adaugate 5 modele de strunguri de baza”, au declarat de la companie.

  • 02 may 2019RAIS este printre participantii bulgari la EMO in Hannover

   In perioada 16 – 21 septembrie 2019 in or. Hannover, Germania, va avea loc expozitia mondiala pentru prelucrarea metalelor EMO, la care vor participa trei companii bulgare, una dintre care este RAIS, a aflat BalkanEngineer.com. Anul acesta peste 1900 de companii din 46 de tari vor participa la expozitia internationala pe scara larga. ZMM Bulgaria Holding si VSK Kentavar – Instrumentalen zavod Dinamika – Dryanovo sunt celelalte doua companii, care vor reprezenta tara noastra la expozitia EMO. In cadrul expozitiei mondiale pentru prelucrarea metalelor care se va desfasura sub motto-ul „Smart technologies driving tomorrow’s production!“.

  • 19 april 2019Masina de masurat de noua generatie si strunguri de inalta precizie a prezentat Rais la MachTech

   La expozitia MachTech & Innotech Expo 2019, in perioada 16-18 aprilie, participare a luat una dintre companiile lidere bulgare pentru productia si reciclarea de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Deja 20 de ani Rais OOD isi extinde in mod continuu gama de produse si servicii si la expozitie a demonstrat strungurile robotizate si masina de masurat de ultima generatie. Dispozitivul masinii T250 este alcatuit dintr-un arbore rotativ de precizie de tip caseta care este montat intr-o carcasa cu nervuri si stabilizata termic si rulmenti clasa P4 a arborelui.

  • 25 february 2019Un centru de prelucrare vertical in 5 axe RAIS VMC 350 cu robot ajuta la procesarea calitativa a blocurilor de distributie

   Producatorul dovedit de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC) RAIS OOD, prezinta in atentia clientilor sai centrul imbunatatit de prelucrare vertical in 5 axe RAIS VMC 350 cu robot. “Modelul reprezinta o statie universala completa pentru incarcarea detaliilor. Acesta este destinat pentru prelucrarea blocurilor de distributie cu greutate maxima a piesei de prelucrat de pana la 4 kg”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 23 january 2019Noul strung RAIS TTN 153 cu doua mandrine pneumatice este produsul cu care si-a extins gama compania RAIS

   Noul model de strung cu CNC face deja parte din gama de produse a companiei constructoare de masini RAIS OOD. “RAIS TTN 153 este o masina dezvoltata la cererea specifica a clientului, potrivita pentru prelucrarea tubulaturilor cu racorduri filetate”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Caracteristica acestuia este ca strugul este echipat cu doua mandrine pneumatice – fata si spate. Tubulatura supusa la prelucrare se introduce lateral in masina prin mandrina din spate, trece si iese in zona de lucru a strungului.

  • 04 december 2018RAIS: Furnizarea serviciilor de garantie si post-garantie reprezinta avantajul nostru competitiv

   Compania de inginerie mecanica RAIS OOD se afla printre numele de top in Bulgaria in domeniul ingineriei mecanice. Timp de peste 20 de ani, compania cu succes produce si recicleaza masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). „Satisfactia clientului este obiectivul nostru principal, de aceea ne angajam nu numai cu oferirea si implementarea echipamentelor de inalta calitate, dar si cu asigurarea serviciilor de garantie si post-garantie fiabile”, au comentat de la RAIS.

  • 12 september 2018Strung CNC T600 de la RAIS

   Strungul cu CNC model T600 pentru prelucrarea detaliilor mici rotative cu putere mare de taiere si alimentare se afla printre masinile de debitat metal de top ale producatorului lider RAIS OOD. T600 are o constructie optima si se caracterizeaza prin viteza mare si moment de rotatie, deformari termice minime, precum si absenta vibratiilor in timpul procesului de lucru. Masina este echipata cu ax, sustinut de rulmenti cu role de precizie, care asigura o functionare stabila la o grosime mare a aschiilor. Cutia de viteze cu trei trepte ajuta la schimbarea lenta a turatiilor cu moment inalt de rotatie, iar rotile dintate sunt realizate din otel aliat, calite si slefuite in mod precis, asigurand un zgomot redus si o cursivitate excelenta de taiere.

  • 07 june 2018Al 62-lea Targ Tehnic a avut loc la Belgrad, Serbiа

   In perioada 21 – 25 mai 2018 in Belgrad, Serbia a avut loc cea de-a 62-a editie a Targului International de Tehnica si Realizari Tehnice, a aflat BalkanEngineer.com. Evenimentul a adunat peste 600 de expozanti din 31 de tari de pe 5 continente. In acest an expozitia tehnica specializata sa desfasurat sub sloganul “Un pas catre viitor”. Acesta este cel mai important eveniment economic si tehnic din Serbia, care are un impact in domeniul tehnicii si noilor tehnologii din intreaga Europa de Sud-Est, oferind in acelasi timp expozantilor posibilitatea de a se atinge de pietele dorite.

  • 11 june 2018Cu ceremonie solemna RAIS a taiat panglica la noua sa fabrica in apropiere de Pazardzhik, Bulgaria

   La data de 17 mai 2018, in apropiere de orasul Pazardzhik, Bulgaria, a avut loc ceremonia oficiala de deschidere a noii facilitati de productie, detinuta de cea mai importanta companie lidera de inginerie mecanica RAIS OOD. Evenimentul a adunat la un loc multi oaspeti distinsi si persoane de rang inalt, colegi si prieteni ai companiei, printre care Excelenta Sa Ambasadorul Japoniei in Bulgaria dl. Masato Watanabe, Dr. Yoshiharu Inaba, presedintele si director executiv FANUC Corporation – Japonia si multi alti.

  • 05 april 2018Strungul CNC de precizie, model T250 - printre accentele principale RAIS in timpul MachTech&InnoTech 2018

   Intreprinderea dovedita de inginerie mecanica RAIS OOD a participat la editia din acest an a expozitiei internationale specializate MachTech&InnoTech 2018, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. „MachTech&InnoTech este o expozitie care atrage un numar mare de companii internationale, care se bucura de asemenea si la un interes considerabil din partea vizitatorilor. Pentru a atrage interesul acestora, noi am optat pe demonstratie la una din ultimele noastre si cele mai interesante dezvoltari, printre care se afla strungul CNC de precizie model T250”, au comentat de la compania RAIS.

  • 10 january 2018Strung T350 de la RAIS – productivitate ridicata a detaliilor cu dimensiuni medii in productie de serie

   Strungul CNC de precizie T350 se afla printre cele mai actuale oferte de produse ale companiei RAIS OOD, specializata in productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu CNC. “Strugul CNC T350 este destinat pentru executarea unei game largi de operatiuni cu strung pe detalii cu dimensiuni medii, productie de serie. Acesta se distinge printr-o constructie extrem de robusta, care este o garantie pentru obtinerea unei productivitati optime ale strungului”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la RAIS OOD. Strungurile T350 sunt dotate cu ax echilibrat dinamic.

  • 11 september 2017RAIS a finalizat inainte de termen proiectul pentru cresterea eficientei sale de productie

   Compania dovedita RAIS, specializata in productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu CNC, a finalizat executarea proiectului: „Cresterea potentialului de productie la compania RAIS OOD”. „Dupa incheierea contractului pentru asistenta financiara cu titlu gratuit cu Ministerul Economiei, Directia Generala „Fonduri Europene pentru Competitivitate”, compania a finalizat toate activitatile sale in luna iunie a.c., cu doua luni inainte de termen”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la RAIS. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Programului Operational “Inovare si Competitivitate” 2014-2020 (POIC).

  • 18 july 2017EMO Hannover revine in luna septembrie 2017 cu participarea companiei RAIS

   Cea mai mare expozitie comerciala la nivel mondial in sectorul de prelucrare a metalelor EMO se va desfasura in perioada 18 – 23 septembrie 2017 la Hannover, Germania. Dupa o intrerupere de patru ani expozitia internationala va fi din nou unul din evenimentele de marketing cel mai insemnat din acest sector si va reuni la un loc producatori si utilizatori din intreaga lume. Participare la acest eveniment va lua si compania dovedita RAIS. Organizator al expozitiei EMO Hannover este Asociatia germana a producatorilor de masini din numele Asociatiei Europene a Industriilor Constructoare de Masini-unelte (Cecimo).

  • 15 june 2017Prelucrarea detaliilor de dimensiuni mari cu viteze inalte de debitare prin centrul de prelucrare GM350 de la RAIS

   Printre produsele cele mai noi ale producatorului dovedit de instrumente pentru prelucrarea metalului RAIS este centrul vertical de prelucrare in 5 axe GM350. “Acesta este destinat pentru prelucrarea detaliilor de dimensiuni mari prin intermediul diferitelor operatiuni de debitare a metalului, executate cu viteze inalte de debitare si preluare”, au completat de la companie. Prin intermediul centrului vertical de prelucrare GM350 pot fi prelucrate detalii care gasesc aplicatie in industria aeronautica si industria de automobile, in industria pentru instrumente (pres forme si matrite), precum si in medicina.

  • 20 april 2017RAIS: Producem centre de prelucrare orizontale de inalta productivitate cu tehnologii unice brevetate

   RAIS este una din companiile lidere din Bulgaria pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu peste 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre productia de noi masini pentru debitat metal. Centrele de prelucrare orizontale de la RAIS au in dotare un ax precis cu stabilitate ridicata, cu rulmenti integrati hibrizi si ceramici de precizie pentru obtinerea dilatarilor mai mici si a nivelului scazut de vibratii.

  • 10 march 2017RAIS: Asteptati in curand noua nostra masina de frezat roti dintate cu CNC

   RAIS este o companie dovedita pentru productia si reciclarea masinilor pentru debitat metal si prelucrarea metalului cu comanda numerica computerizata (CNC). Cu peste 20 de ani de istorie, compania a inceput activitatea sa prin reciclarea masinilor CNC si ulterior sa redirectionat catre productia de noi masini pentru debitat metal. Pentru BalkanEngineer.com de la RAIS dezvaluie mai mult despre una din realizarile sale actuale – masina de frezat roti dintate. Asa cum este cunoscut clientilor RAIS, activitatea de dezvoltare este parte esentiala din activitatea companiei. Noua masina de frezat roti dintate, dezvoltata de catre inginerii de la companie, are zona de lucru cu diametru de 500 mm si lungime de 420 mm.

  • 31 january 2017Productivitate optima cu strungul CNC cu doua axe T252-2S de la compania RAIS

   Strungul CNC cu doua axe T252-2S se afla printre cele mai recente dezvoltari ale producatorului dovedit de masini pentru prelucrarea metalului RAIS, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. “Cu acest strung pot fi realizate o gama larga de prelucrari prin functionarea simultana a celor doua axe si a celor doua turele (capete revolver) in productia de serie”, au completat de la RAIS. Constructia extrem de rezistenta si stabila a strungului Т252-2S garanteaza obtinerea unei productivitati optime pentru aceasta masina-unelta.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023O parte din echipamentul de ridicare la macaralele din Portul Varna a fost complet modernizat de la T&D Engineering

  Portul Varna EAD este un operator portuar care deserveste nave si iahturi comerciale, de pasageri, de croaziera, militare si de cercetare stiintifica si se ocupa cu procesarea tuturor tipurilor de marfuri. Acesta uneste doua terminale portuare – Varna-Est, situat in interiorul Golfului Varna, la doar 1 km de centrul capitalei maritime, si Varna-Vest – unul dintre porturile cele mai moderne si cu cea mai rapida dezvoltare de pe coasta nordica a Marii Negre. Pentru implementarea cu succes a activitatii sale, de la companie s-au increzut pe deplin in echipa de specialisti dovediti a companiei lidere de inginerie T&D Engineering pentru reconstructia completa si modernizarea unei parti a macaralelor portuale.

 • 05 december 2023Tesy intentioneaza sa-si mareasca capacitatea de productie la boilerele cu volum mare prin implementarea unui proiect tehnologic

  Producatorul european de boilere si electrocasnice Tesy a anuntat noile sale planuri de productie cu privire la linia de boilere cu volum mare (BVM). “Am lansat un nou proiect cu care ne vom reinnoi in mod complet capacitatea de productie la boilerele cu volum mare. Scopul nostru este pana in 2026 sa putem produce 120 000 BVM emailate pana la 500 l si 10 000 BVM cu volum de la 800 la 2000 l (total emailate si buffer) pe an, au anuntat de la companie. Tesy isi stabileste un termen orientativ pentru implementarea proiectului de 3 ani, activitatile fiind impartite in 4 etape: Faza 1: Linie noua de emailare, inclusiv curatare chimica, aplicare si coacere.

 • 18 november 2023Un sistem SCADA modern de la T & D Engineering asigura controlul si gestionarea de la distanta a retelei electrice la substatiil

  Fiind una dintre cele mai consacrate companii de inginerie de pe piata, T & D Engineering este un partener preferat la realizarea proiectelor de diversa amploare pentru domeniul industriei si infrastructurii energetice. De ani de zile, compania este executant principal al proiectelor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC), multe dintre care sunt complexe si includ constructii la cheie. Compania este, de asemenea, subcontractant cu privire la sistemele SCADA, activitatile de instalare si punere in functiune. Substatia face parte dintr-un sistem electric de producere, transport si distributie a energiei electrice, care ajuta la transformarea tensiunii de la mare la joasa sau invers.

 • 08 november 2023Ivaylo Rachev, director de vanzari la Tesy: “Viitorul pentru Tesy este Tesy – acesta este brandul pe care noi toti de la compani

  Tesy este o companie lider, specializata in productia de aparate electrice de incalzire si sisteme de aer conditionat, care se disting prin functii inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic. Gama de produse a companiei include boilere electrice, panouri de incalzire cu infrarosu, convectoare, iar recent si sisteme cu pompe de caldura. Lucrul care distinge brandul Tesy este aspiratia cu privire la stabilirea unor standarde noi, mai inalte in ceea ce priveste calitatea si eficienta energetica a produselor oferite si combinatia optima intre design si functionalitate, iar in spatele realizarii acestor obiective se afla o echipa de profesionisti ambitiosi.

 • 15 november 2023Masini si roboti digitali au demonstrat avantajele digitizarii la standurile companiei RAIS in timpul MachTech & InnoTech 2023

  Editia din acest an a MachTech & InnoTech, care a avut loc in perioada 3 – 6 octombrie 2023, a reunit companii bulgare si internationale dovedite, care au demonstrat masini, roboti si solutii tehnice inovatoare la Inter Expo Center – Sofia (IEC). Printre acestea s-au remarcat cele doua standuri cu care producatorul bulgar dovedit de masini CNC RAIS a participat la acest forum. Acestea au impresionat vizitatorii atat prin viziunea lor, cat si cu atmosfera constructiva a acestora. Primul stand a fost dedicat in intregime masinilor CNC productie proprie si noutatile legate de masinile partenerilor de lunga durata ai RAIS – Citizen Machinery Miyano si Takisawa.

 • 01 november 2023Kimex a prezentat exponate impresionante cu marca Kiberys la MachTech 2023: robotul de sudura Kibot 2200 si linia combinata

  Compania bulgara Kimex este bine-cunoscuta printre profesionistii in domeniul sudurii. Compania ofera sisteme robotizate de tip portal pentru sudare si debitare, care sunt dezvoltari proprii ale companiei sale subsidiare Kiberys. Ce anume au dezvaluit cu privire la exponatele sale de la compania-expozanta, cu ce se mandresc si la ce se asteapta in viitor. Standul Kimex la MachTech 2023 a reprezentat o atractie puternica pentru vizitatori. O impresie deosebita au facut exponatele mari ale masinilor cu marca Kiberys. Unul dintre exponate a fost sistemul robotizat de sudura Kibot HD6 2200, iar numele “Kibot”, inclusiv si ortografia sa, este marca inregistrata a Kiberys.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2023Serbia negociaza cu Bulgaria pentru construirea unei linii feroviare de mare viteza de la Nis la Sofia

  Goran Vesic, Ministrul Constructiilor, Transporturilor si Infrastructurii din Serbia a declarat ca pe langa constructia liniei de cale ferata Nis-Dimitrovgrad, Serbia lucreaza impreuna cu Bulgaria la crearea unei conexiuni intre portul Vidin si Zaicar si a liniei feroviare de mare viteza de la Nis la Sofia. A aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Ministrul a mai adaugat ca Turcia lucreaza, de asemenea, la tronsonul de la Istanbul pana la granita turco-bulgara. Odata ce Sofia se va conecta la aceasta granita, va exista o linie feroviara de mare viteza de la Nis la Istanbul. Astfel de linie va exista si pana la Skopje, Salonic si Atena, a adaugat acesta.

 • 29 november 2023Compania germana Muehlbauer va construi o fabrica pentru asamblarea masinilor pentru productia de baterii si pile de combustie

  Compania germana Muehlbauer Automation doo, parte a Muehlbauer Group, intentioneaza sa construiasca un parc tehnologic pentru asamblarea pieselor pentru masini pentru productia de baterii si pile de combustie in partea de nord a Zonei de Afaceri Est din Stara Pazova, Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Cijeurope.com. Proiectul preliminar care a fost intocmit de NORTH Engineering doo Subotica, cuprinde constructia unei unitati de productie pe trei etaje cu o parte pentru birouri. Investitia Muehlbauer Group in Serbia vine la un an dupa anuntul Ministerului Economiei cu privire la noi investitii in sectoarele industriei auto si productia de echipamente electrice in valoare de 180 de milioane de euro.

 • 27 november 2023Albania si Kosovo construiesc o noua legatura feroviara cu un contract de 168.9 milioane de leki

  Doua companii private vor construi o linie de cale ferata intre Durres si Pristina, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Companiile, membre ale consortiului austro-albanez ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., au castigat un contract anuntat de guvernul albanez pentru realizarea unui studiu de fezabilitate si concept pentru construirea unei linii de cale ferata care sa faca legatura intre orasul albanez de coasta de capitala Republicii Kosovo.

 • 24 november 2023O intalnire economica bulgaro-macedoneana intareste relatiile de afaceri bilaterale dintre cele doua tari

  Intr-un efort comun de consolidare a legaturilor economice companiile din Macedonia de Nord, angajate in relatii de afaceri cu Bulgaria, s-au reunit la Skopje pentru o intalnire cheie, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Intalnirea, organizata de Ambasada Bulgariei si Camera de Comert Macedoneano-Bulgara (CCMB), a ilustrat sustenabilitatea si dinamica parteneriatelor bilaterale de afaceri, care continua sa se dezvolte in ciuda mediului economic provocator din ultimii ani. Bulgaria ocupa pozitia a cincea ca cel mai important partener comercial al Macedoniei de Nord si a doua cea mai importanta destinatie de export

 • 22 november 2023Serbia intentioneaza sa faca o investitie de 2 miliarde de euro in energie regenerabila prin cooperare cu companii chineze

  Guvernul sarb intentioneaza sa colaboreze cu companiile chineze Shanghai Fengling Renewable si Zidjin Mining Group pentru dezvoltarea unei centrale electrice hibrida solara si eoliana regenerabila cu o capacitate de cel putin 1.5 GW, care vizeaza sa produca 30 000 t de hidrogen verde regenerabil pe an, a aflat BalkanEngineer.com de la icis.com. Organizatia chineza Shanghai Fengling Renewables este interesata sa investeasca in capacitati de energie regenerabila si capacitati de stocare in Serbia, in special cu privire la productia de hidrogen din surse regenerabile, iar partenerii strategici pentru Serbia Zidjin Mining Group au in vedere ca centrala electrica hibrida sa fie construita in regiunea Bor, zona situata in estul Serbiei.

 • 20 november 2023Compania bulgara Invenio Partners si cea austriaca ACP creeaza un furnizor de top de instruire in domeniul afacerilor si IT

  Compania bulgara de investitii Invenio Partners si Accession Capital Partners, cu sediul situat la Viena, au achizitionat unitatea pentru educatie profesionala a companiei Link Group din Serbia si intentioneaza sa o foloseasca pentru a crea si dezvolta un furnizor de top in domeniul IT si educatiei profesionale de afaceri in Europa de Sud-Est. A aflat BalkanEngieer.com de la intellinews.com. Valoarea achizitiei nu a fost dezvaluita. Invenio si ACP vor ajuta compania Link Group sa-si dezvolte oferta de produse, pentru a raspunde nevoilor in continua crestere cu privire la perfectionarea calificarilor tinerilor profesionisti, introducand in acelasi timp noi programe care sa raspunda cerintelor dinamice ale segmentului B2B.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023O noua fabrica de vaccinuri pentru animale, distinsa cu certificat GMP, isi deschide usile la Razgrad, Bulgaria

  Biovet - filiala Razgrad, producator bulgar de suplimente alimentare si medicamente pentru animale, a lansat un proiect inovativ pentru producerea de vaccinuri pentru uz veterinar industrial, a aflat BalkanEnigeer.com de la BTA. Noua fabrica se va concentra pe productia de vaccinuri pentru pasari, porci si bovine, iar investitia in aceasta este de aproximativ 140 de milioane de leva (BGN). Doamna Temenuga Gazdova, directorul Biovet – filiala Razgrad, a explicat ca investitia este concentrata pe constructia unei fabrici moderne care sa indeplineasca standardele inalte pentru medicina veterinara. Facilitatea dispune de echipamente si procese tehnologice care pot fi utilizate cu usurinta si pentru producerea medicamentelor de uz uman.

 • 02 december 2023De la 1 ianuarie 2024, Branka Slaveski va prelua functia de director general al cramei Tikves din Macedonia de Nord

  Tikves, producatorul de vinuri din Macedonia de Nord, a numit-o pe Branka Slaveska ca noul sau director general, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Slaveska va prelua functia pe 1 ianuarie 2024. Tikves a reziliat contractul de munca al fostului director general al companiei – Rados Vukicevic pe 29 mai a acestui an, fara a preciza motivele cu privire la decizie. Vukicevic a ocupat functia de director al cramei din 2017, iar director interimar dupa eliberarea lui a fost Svetozar Janevski. De la inceputul anului viitor, functia va fi preluata de Branka Slaveska. Crama Tikves este una dintre cele mai mari si mai semnificative facilitati vinifere din zona Europei de Sud-Est. In momentul de fata.

 • 01 december 2023Compania romaneasca E.ON a instalat o centrala fotovoltaica pentru producatorul de caramida Cemacon

  E.ON Energie Romania a finalizat o noua centrala fotovoltaica pentru nevoile producatorului roman de caramida Cemacon, a aflat BalkanEngineer.com de la Green-forum.eu. Valoarea investitiei se ridica la circa 850 000 de euro. Cu o capacitate instalata de peste 1 MWh centrala va acoperi o mare parte din necesarul de energie electrica al parcului industrial Recea. Mai mult, anual, Cemacon isi va reduce emisiile cu circa 300 de tone de CO2 si isi va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83 000 de euro. Pe acoperisul fabricii din Recea a fost montat un sistem care cuprinde 2176 de module fotovoltaice, cu tehnologie monocristalina. Acesta va genera, in medie, 976 MWh/an.

 • 28 november 2023Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) a prezentat un proiect pentru constructia Parcului Tehnologic Industrial Dunarean

  Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) este la un pas mai aproape de realizarea planului ambitios privind crearea Parcului Tehnologic Industrial Dunarean, dupa ce si-a depus in mod oficial propunerea de proiect pentru investitii in valoare de aproximativ 50 de milioane de leva, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Initiativa este parte din procedura BG-RRP-3.007 din “Programul de sprijin public pentru dezvoltarea zonelor industriale, parcurilor si teritoriilor similare si pentru atragerea de investitii” din cadrul Planului national de redresare si rezilienta. Acordul Consiliului Municipal permite “Parcul Tehnologic Industrial – Svishtov” EOOD sa se candidateze pentru finantare, ceea ce ar ajuta la dezvoltarea cu succes a proiectului.

 • 23 november 2023Aquila va cumpara producatorul roman de aerosoli pentru autoturisme Romtec pentru 3.2 milioane de euro

  Aquila, companie de distributie si logistica pentru bunuri de larg consum din Romania, a anuntat ca va cumpara 100% din producatorul local de aerosoli pentru autoturisme Romtec, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Tranzactia in valoare de 3.2 milioane de euro (3.42 milioane de dolari), va fi finalizata in urma unui audit si dupa primirea avizelor de reglementare necesare de la Consiliul Concurentei. Cu ocazia investitiei de amploare, Catalin Vasile, CEO-ul companiei Aquila, a dezvaluit ca continua directia asumata pentru realizarea a mai multor tranzactii de achizitii in perioada urmatoare.

 • 21 november 2023Compania albaneza de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh pentru 1.95 milioane de euro

  Compania cu destinatie speciala a Companiei albaneze de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh, care dezvolta o centrala electrica solara de 100 MW in Ballsh, oras aflat in sudul Albaniei, pentru 1.95 milioane euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, infiintata in luna aprilie a acestui an de Gjonaj si dezvoltatorul de surse regenerabile de energie Ener Trade, a achizitionat GreeNNat de la grupul local de constructii si energie Shijaku. In ianuarie guvernul albanez a declarat ca a aprobat cererea companiei GreeNNat pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice de 100 MW in locul rafinariei de petrol abandonate din Ballsh.

Vedeti toate »