Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Masini si roboti digitali au demonstrat avantajele digitizarii la standurile companiei RAIS in timpul MachTech & InnoTech 2023

15 november 2023

In Bulgarian   In Macedonian  In Serbian

 

Editia din acest an a MachTech & InnoTech, care a avut loc in perioada 3 6 octombrie 2023, a reunit companii bulgare si internationale dovedite, care au demonstrat masini, roboti si solutii tehnice inovatoare la Inter Expo Center – Sofia (IEC). Printre acestea s-au remarcat cele doua standuri cu care producatorul bulgar dovedit de masini CNC RAIS a participat la acest forum. Acestea au impresionat vizitatorii atat prin viziunea lor, cat si cu atmosfera constructiva a acestora. Primul stand a fost dedicat in intregime masinilor CNC productie proprie si noutatile legate de masinile partenerilor de lunga durata ai RAIS – Citizen Machinery Miyano si Takisawa. Celalalt stand a accentuat pe automatizarea si robotizarea productiilor, prezentand functionalitatea si avantajele robotului in complex cu o masina CNC.

 

 

“Decizia noastra de a participa cu un al doilea stand la expozitie a luat nastere din dorinta noastra de a accentua ca robotica este un segment separat al activitatii noastre, in care vedem un potential imens si ne dezvoltam in mod constant”, a comentat ing. Artin Bazdigyan.

 

RAIS a prezentat atat bestseller-uri din catalogul sau de produse, cat si masini din portofoliul brandurilor de renume mondial, al carora compania este reprezentant oficial pentru Bulgaria si o parte din tarile balcanice. Produce masini de frezat si strunjit, centre cu trei si cinci axe, centre de prelucrare orizontale, strunguri cu un singur ax si cu doua axe, cu posibilitate de dotare a masinilor cu robot si statie de paleti. Dintre acestea, au fost expuse un centru cu trei axe M500 si un strung cu doua axe cu un singur cap revolver T202-2S. “Din masinile partenerului nostru japonez Takisawa, va prezentam o noua generatie centru de strunjire de inalta precizie LX-2500, care se distinge printr-o precizie exceptionala in diferite medii de temperatura. La standul nostru, vizitatorii au ocazia sa se familiarizeze de aproape cu strungul elvetian imbunatatit Citizen B12, precum si cu noile imbunatatiri ale strungului Miyano BNE 51 SY”, au dezvaluit de la echipa RAIS.

 

 

Robotizarea – focus in activitatea companiei

 

Prezenta celor doua standuri in cadrul editiei din acest an a MashTech & InnoTech are ca scop sa evidentieze robotizarea ca un segment separat al activitatii RAIS. La al doilea stand au fost prezentate doua celule robotizate. Prima dintre ele a fost Top Automazioni, partener oficial al RAIS. Acesta a fost caracterizata prin intrarea a doua carucioare in statia de incarcare, una lucrand cu robotul, iar cealalta fiind adaptata pentru incarcare si descarcare manuala de catre un operator. Fiecare carucior are o capacitate de pana la 280 de piese. A doua statie a fost cu brandul RAIS si se distinge prin configurare usoara, colaborare, capacitate de a lucra intr-un mediu deschis, fara nevoie de bariere de siguranta, precum si transfer usor de la masina la masina.

 

Adresa: Bulgaria, Pazardzhik 4400, str. “Dimcho Debelyanov” 58

Telefon: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com

 

Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!

 

 

Sursa material foto: Инженер.bg

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 november 2023Un sistem SCADA modern de la T & D Engineering asigura controlul si gestionarea de la distanta a retelei electrice la substatiil

  Fiind una dintre cele mai consacrate companii de inginerie de pe piata, T & D Engineering este un partener preferat la realizarea proiectelor de diversa amploare pentru domeniul industriei si infrastructurii energetice. De ani de zile, compania este executant principal al proiectelor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC), multe dintre care sunt complexe si includ constructii la cheie. Compania este, de asemenea, subcontractant cu privire la sistemele SCADA, activitatile de instalare si punere in functiune. Substatia face parte dintr-un sistem electric de producere, transport si distributie a energiei electrice, care ajuta la transformarea tensiunii de la mare la joasa sau invers.

 • 08 november 2023Ivaylo Rachev, director de vanzari la Tesy: “Viitorul pentru Tesy este Tesy – acesta este brandul pe care noi toti de la compani

  Tesy este o companie lider, specializata in productia de aparate electrice de incalzire si sisteme de aer conditionat, care se disting prin functii inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic. Gama de produse a companiei include boilere electrice, panouri de incalzire cu infrarosu, convectoare, iar recent si sisteme cu pompe de caldura. Lucrul care distinge brandul Tesy este aspiratia cu privire la stabilirea unor standarde noi, mai inalte in ceea ce priveste calitatea si eficienta energetica a produselor oferite si combinatia optima intre design si functionalitate, iar in spatele realizarii acestor obiective se afla o echipa de profesionisti ambitiosi.

 • 15 november 2023Masini si roboti digitali au demonstrat avantajele digitizarii la standurile companiei RAIS in timpul MachTech & InnoTech 2023

  Editia din acest an a MachTech & InnoTech, care a avut loc in perioada 3 – 6 octombrie 2023, a reunit companii bulgare si internationale dovedite, care au demonstrat masini, roboti si solutii tehnice inovatoare la Inter Expo Center – Sofia (IEC). Printre acestea s-au remarcat cele doua standuri cu care producatorul bulgar dovedit de masini CNC RAIS a participat la acest forum. Acestea au impresionat vizitatorii atat prin viziunea lor, cat si cu atmosfera constructiva a acestora. Primul stand a fost dedicat in intregime masinilor CNC productie proprie si noutatile legate de masinile partenerilor de lunga durata ai RAIS – Citizen Machinery Miyano si Takisawa.

 • 01 november 2023Kimex a prezentat exponate impresionante cu marca Kiberys la MachTech 2023: robotul de sudura Kibot 2200 si linia combinata

  Compania bulgara Kimex este bine-cunoscuta printre profesionistii in domeniul sudurii. Compania ofera sisteme robotizate de tip portal pentru sudare si debitare, care sunt dezvoltari proprii ale companiei sale subsidiare Kiberys. Ce anume au dezvaluit cu privire la exponatele sale de la compania-expozanta, cu ce se mandresc si la ce se asteapta in viitor. Standul Kimex la MachTech 2023 a reprezentat o atractie puternica pentru vizitatori. O impresie deosebita au facut exponatele mari ale masinilor cu marca Kiberys. Unul dintre exponate a fost sistemul robotizat de sudura Kibot HD6 2200, iar numele “Kibot”, inclusiv si ortografia sa, este marca inregistrata a Kiberys.

 • 25 october 2023Indumatic: Duzele PNR Italia prin sterilizare imbunatatita economisesc apa si energie in industria alimentara

  Cum PNR Italia sprijina procesul de sterilizare a borcanelor cu castraveti murati in conditii industriale, au dezvaluit de la compania comerciala dovedita Indumatic, care ofera duzele si capetele de spalat ale producatorului italian dovedit PNR. Pasteurizarea borcanelor de muraturi este un proces termic care prelungeste perioada de valabilitate a produselor alimentare, prevenind formarea bacteriilor si microorganismelor nedorite in interiorul borcanelor. In timpul fazei de pasteurizare, borcanul trebuie in primul rand sa fie incalzit si asezat cu gatul in jos intr-un recipient cu apa rece. Acest soc termic previne formarea microorganismelor precum bacterii, drojdii si mucegai.

 • 24 october 2023RAIS: Strungul CNC cu doua axe RAIS T250MY-2S este proiectat pentru o prelucrare de precizie a pieselor sub sarcini mari

  Masinile CNC sunt extrem de raspandite – acestea automatizeaza si optimizeaza prelucrarea pieselor, maresc eficienta monitorizarii si controlului, precum si reduc riscul de erori operationale, economisind astfel cheltuieli neprevazute ale intreprinderilor. Un reprezentant tipic al masinilor CNC de ultima generatie este strungul CNC cu doua axe RAIS T250MY-2S din seria “Advanced” al companiei dovedite constructoare de masini RAIS. “RAIS T250MY-2S Advanced este un strung CNC cu doua axe conceput pentru prelucrarea de precizie a pieselor din diverse materiale. Acesta se distinge printr-o performanta ridicata, stabilitate si viteza la efectuarea operatiunilor de orice fel.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Compania germana Muehlbauer va construi o fabrica pentru asamblarea masinilor pentru productia de baterii si pile de combustie

  Compania germana Muehlbauer Automation doo, parte a Muehlbauer Group, intentioneaza sa construiasca un parc tehnologic pentru asamblarea pieselor pentru masini pentru productia de baterii si pile de combustie in partea de nord a Zonei de Afaceri Est din Stara Pazova, Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Cijeurope.com. Proiectul preliminar care a fost intocmit de NORTH Engineering doo Subotica, cuprinde constructia unei unitati de productie pe trei etaje cu o parte pentru birouri. Investitia Muehlbauer Group in Serbia vine la un an dupa anuntul Ministerului Economiei cu privire la noi investitii in sectoarele industriei auto si productia de echipamente electrice in valoare de 180 de milioane de euro.

 • 27 november 2023Albania si Kosovo construiesc o noua legatura feroviara cu un contract de 168.9 milioane de leki

  Doua companii private vor construi o linie de cale ferata intre Durres si Pristina, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Companiile, membre ale consortiului austro-albanez ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., au castigat un contract anuntat de guvernul albanez pentru realizarea unui studiu de fezabilitate si concept pentru construirea unei linii de cale ferata care sa faca legatura intre orasul albanez de coasta de capitala Republicii Kosovo.

 • 24 november 2023O intalnire economica bulgaro-macedoneana intareste relatiile de afaceri bilaterale dintre cele doua tari

  Intr-un efort comun de consolidare a legaturilor economice companiile din Macedonia de Nord, angajate in relatii de afaceri cu Bulgaria, s-au reunit la Skopje pentru o intalnire cheie, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Intalnirea, organizata de Ambasada Bulgariei si Camera de Comert Macedoneano-Bulgara (CCMB), a ilustrat sustenabilitatea si dinamica parteneriatelor bilaterale de afaceri, care continua sa se dezvolte in ciuda mediului economic provocator din ultimii ani. Bulgaria ocupa pozitia a cincea ca cel mai important partener comercial al Macedoniei de Nord si a doua cea mai importanta destinatie de export

 • 22 november 2023Serbia intentioneaza sa faca o investitie de 2 miliarde de euro in energie regenerabila prin cooperare cu companii chineze

  Guvernul sarb intentioneaza sa colaboreze cu companiile chineze Shanghai Fengling Renewable si Zidjin Mining Group pentru dezvoltarea unei centrale electrice hibrida solara si eoliana regenerabila cu o capacitate de cel putin 1.5 GW, care vizeaza sa produca 30 000 t de hidrogen verde regenerabil pe an, a aflat BalkanEngineer.com de la icis.com. Organizatia chineza Shanghai Fengling Renewables este interesata sa investeasca in capacitati de energie regenerabila si capacitati de stocare in Serbia, in special cu privire la productia de hidrogen din surse regenerabile, iar partenerii strategici pentru Serbia Zidjin Mining Group au in vedere ca centrala electrica hibrida sa fie construita in regiunea Bor, zona situata in estul Serbiei.

 • 20 november 2023Compania bulgara Invenio Partners si cea austriaca ACP creeaza un furnizor de top de instruire in domeniul afacerilor si IT

  Compania bulgara de investitii Invenio Partners si Accession Capital Partners, cu sediul situat la Viena, au achizitionat unitatea pentru educatie profesionala a companiei Link Group din Serbia si intentioneaza sa o foloseasca pentru a crea si dezvolta un furnizor de top in domeniul IT si educatiei profesionale de afaceri in Europa de Sud-Est. A aflat BalkanEngieer.com de la intellinews.com. Valoarea achizitiei nu a fost dezvaluita. Invenio si ACP vor ajuta compania Link Group sa-si dezvolte oferta de produse, pentru a raspunde nevoilor in continua crestere cu privire la perfectionarea calificarilor tinerilor profesionisti, introducand in acelasi timp noi programe care sa raspunda cerintelor dinamice ale segmentului B2B.

 • 15 november 2023Companiile sarbe EPS si Vetrozelena au semnat un contract de cumparare a energiei electrice

  JSC Elektroprivreda Srbije (EPS) si compania Vetrozelena au semnat un acord pentru achizitionarea de energie electrica si asumarea responsabilitatii echilibrului, precum si un acord pentru o prima de piata, a aflat BalkanEngineer.com de la Еkapija.com. Acordurile au fost semnate de Dusan Zivkovic, CEO al companiei EPS, si Kitao Gao si Maja Turkovic, directori ai companiei Vetrozelena. Acestea sunt primele acorduri, bazate pe licitatii, desfasurate de catre Ministerul Mineritului si Energiei din Serbia, care vor asigura o cantitate mai mare de energie verde produsa pentru furnizarea catre piata locala. La incheierea contractelor a participat, de asemenea, si Ministrul Mineritului si Energiei, Dubravka Djedovic Handanovic. Cu aceasta ocazie.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 november 2023Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) a prezentat un proiect pentru constructia Parcului Tehnologic Industrial Dunarean

  Primaria Municipiului Svishtov (Bulgaria) este la un pas mai aproape de realizarea planului ambitios privind crearea Parcului Tehnologic Industrial Dunarean, dupa ce si-a depus in mod oficial propunerea de proiect pentru investitii in valoare de aproximativ 50 de milioane de leva, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Initiativa este parte din procedura BG-RRP-3.007 din “Programul de sprijin public pentru dezvoltarea zonelor industriale, parcurilor si teritoriilor similare si pentru atragerea de investitii” din cadrul Planului national de redresare si rezilienta. Acordul Consiliului Municipal permite “Parcul Tehnologic Industrial – Svishtov” EOOD sa se candidateze pentru finantare, ceea ce ar ajuta la dezvoltarea cu succes a proiectului.

 • 23 november 2023Aquila va cumpara producatorul roman de aerosoli pentru autoturisme Romtec pentru 3.2 milioane de euro

  Aquila, companie de distributie si logistica pentru bunuri de larg consum din Romania, a anuntat ca va cumpara 100% din producatorul local de aerosoli pentru autoturisme Romtec, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Tranzactia in valoare de 3.2 milioane de euro (3.42 milioane de dolari), va fi finalizata in urma unui audit si dupa primirea avizelor de reglementare necesare de la Consiliul Concurentei. Cu ocazia investitiei de amploare, Catalin Vasile, CEO-ul companiei Aquila, a dezvaluit ca continua directia asumata pentru realizarea a mai multor tranzactii de achizitii in perioada urmatoare.

 • 21 november 2023Compania albaneza de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh pentru 1.95 milioane de euro

  Compania cu destinatie speciala a Companiei albaneze de investitii Gjonaj Group Holdings a achizitionat GreeNNat Solar Park Ballsh, care dezvolta o centrala electrica solara de 100 MW in Ballsh, oras aflat in sudul Albaniei, pentru 1.95 milioane euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, infiintata in luna aprilie a acestui an de Gjonaj si dezvoltatorul de surse regenerabile de energie Ener Trade, a achizitionat GreeNNat de la grupul local de constructii si energie Shijaku. In ianuarie guvernul albanez a declarat ca a aprobat cererea companiei GreeNNat pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice de 100 MW in locul rafinariei de petrol abandonate din Ballsh.

 • 18 november 2023Divizia Imperial Tobacco din Macedonia de Nord a numit un nou director general

  De la Imperial Tobacco TKC, divizia situata in Macedonia de Nord a companiei britanice de tutun Imperial Tobacco Group, au anuntat ca au numit in calitate de director executiv pe Sophie Emily Hogg, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Imperial Tobacco TKC face parte din Imperial Brands PLC, o organizatie globala de consumatori si a patra cea mai mare companie internationala de tutun din lume, care opereaza pe 120 de piete. La nivel global grupul are 27 500 de angajati, activitatea sa de baza fiind construita in jurul unui portofoliu complet de tigari si alte produse din tutun. Brandurile companiei sunt vandute pe pietele din intreaga lume, iar printre cele mai renumite marci ale sale se numara tigarile Davidoff, JPS si West, precum si Rizla papers si brandul pionier blu.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, un concesionar a doua hidrocentrale din Albania, se alatura bursei de energie a tarii

  Devoll Hydropower, o filiala a companiei norvegiene de energie regenerabila Statkraft, care este concesionarul a doua centrale hidroelectrice din Albania, a devenit membru al Bursei de Energie din Albania (Alpex), a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Devoll Hydropower urmeaza sa inceapa tranzactionarea pe piata albaneza de energie electrica, iar adaugarea companiei aduce numarul de membri ai bursei la 16. Cele doua centrale hidroelectrice Statkraft, situate pe raul Devoll, si anume Moglica si Banja, genereaza in total aproximativ 700 GWh pe an.

 • 14 november 2023AeroItalia, companie aeriana italiana, a cumparat 93.86% din compania romaneasca Air Connect

  AeroItalia, companie aeriana italiana, fondata in 2022, a anuntat curand ca a finalizat achizitia a 93.86% din compania regionala romaneasca Air Connect. A aflat BalkanEngineer.com de la Romaniainsider.com. Organizatia italiana a declarat pe retelele sale de socializare ca aceasta achizitie va permite sa isi consolideze prezenta pe piata regionala italiana si sa isi intareasca capacitatea de legatura cu centrul (hub-ul) de la Fiumicino, Italia. In vara anului 2023, Gaetano Intrieri, CEO-ul AeroItalia, a dat de inteles in cadrul unui interviu ca ar vrea sa cumpere compania romaneasca Air Connect, care a fost lansata in martie 2022. Reprezentantii Air Connect au transmis atunci ca nu exista niciun document semnat pentru preluarea companiei de catre AeroItalia.

Vedeti toate »