Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

"Дани воде" одржаће се 30. и 31. маја 2018. године у Нишу

28 may 2018

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Удружење за заштиту водних ресурса у Јужној Србији (WASS) организовала за другу годину за редом, специјализовану изложбу "Дани воде", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из бугарско удружење вода (БАВ). Међународни форум о водама, опреми и пратеће конференција ће се одржати од 30. до 31. маја 2018 у граду. Ниша, а међу учесницима ће бити и компаније ETI и Grundfos.

 

 

На манифестацији "Дани воде" ће се састати домаће и стране компаније, а међу циљевима изложбе су представљање идеја и резултата, као и решења и производи из области вода и отпадних вода, енергетске ефикасности и остало. Манифестација ће се одржати у Спортској Хали у Нишу на површини од 1600 квадратних метара, а међу светским брендовима који ће учествовати су и Aco, Hennlich, Konti Hidroplast, SaniVod и многи други. итд.

 

Фокус конференције биће "Циркуларна економија и отпадне воде".

 

Извор слика: БАВ

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 july 2019Хибридни аутономни фотонапонски систем из компаније Филкаб Солар снабдева вински подрум на обали Црног мора

  Филкаб Солар је доказана бугарска компанија специјализована за пружање комплетних техничких решења у области обновљивих извора енергије и део је Филкаб Групе. "Наши стручњаци имају велико искуство у инсталацији фотонапонских система, на примеру изградње хибридног аутономног система са максималном снагом од 29,9 kWp за напајање винског подрума у ​​селу Горица, општина Поморије, Бугарска", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

 • 15 july 2019Таурус-93 такође производи промотивне материјале од плексигласа са ласерским металима високих перформанси

  Добро познати бугарски произвођач предњих панела и тастатура Таурус-93 има висококвалитетну ласерску опрему за резање детаља. Машине су посебно формулисане за обраду материјала који нису метални. "Наш главни фокус је на дизајнирању и производњи предњих панела и тастатура од поликарбоната или полиестерске фолије, а наши сарадници имају велико искуство са таквим детаљима, без обзира на методу и опрему којом се рукује", изјавили су за портал BalkanEngineer.com.

 • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

  Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

 • 18 june 2019Мелексис Бугарска: Циљ нам је да Melexis буде инспиративно место за рад. Ценимо и верујемо у идеје сваког колеге

  Често се тимови у компанијама упоређују са добро подмазаном машином, кошницом или мравињаком. Али заборављамо колико су сличне метафоре далеко од стварности, јер је човек једна личност, али на једном месту многе личности нису уједињене, већ напротив – разлике између њих и уједињење њихових снага су заправо разлог за испуњење заједничког циља. Управо је то главни мото у компанији Мелексис ДОО – највећа производна компанија у Мелекис структури – лидер у електроници за аутомобилску индустрију.

 • 17 june 2019Производи компаније Steinzeug-Keramo пружају канализациону мрежу отпорну на корозију за "Колонију уметника"

  Корозија је узрок компромитовања бројних грађевинских конструкција и инфраструктурних објеката, а ризик је да дизајнери, градитељи, инвеститори и произвођачи предузимају тешке мере опреза како би их спречили. Ово се посебно односи на водоводне и канализационе системе у којима је контакт са водом неизбежан. Један од избора је и адекватан избор материјала, а портал BalkanEngineer.com је говорио о овој теми са господином Емилом Димитровом, регионалним представником Steinzeug-Keramo.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 july 2019Dacia повећава свој годишњи капацитет производње у Румунији

  Румунски произвођач аутомобила Dacia забележио је повећање своје производње у првој половини 2019. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је произвела укупно 191.776 аутомобила у својој фабрици у Миовенију у Румунији. Већина аутомобила (76%) произведених у постројењу је Duster SUV. Ако компанија успе да одржи ову производњу у другој половини 2019. године, фабрика ће премашити годишњи капацитет од 350.000 возила. То значи да би вредност производње модела Dacia ове године могла досећи 5,3 милијарде евра.

 • 10 july 2019Аустријски произвођач расвете сели своју фабрику у Србију

  Аустријски произвођач решења за расвету Zumtobel планира да своју производњу из Кине пренесе у нову фабрику у Нишу, Србија. Један од разлога за овај потез је због ближег растојања до клијената, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Тренутно, око 60% светлосних компоненти које Zumtobel производи у Кини је намењено извозу. С обзиром на дугу транспортну руту ка Европи, као и трошкове складиштења, компанији је профитабилније и ефикасније да своју производњу пресели у Ниш. Компанија Zumtobel планира да своју производњу пренесе на нову фабрику у Србији до краја године.

 • 08 july 2019У Македонији ће бити отворена нова фабрика стакла

  У Тетову, Северна Македонија, очекује се да нова фабрика за производњу стакла почне са радом у октобру. Објекат се налази на површини од 9000 m2, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Изградња фабрике, која се налази у Тетовској технолошкој и индустријској развојној зони, почела је крајем 2018. године и требало би да буде завршена до краја јула ове године. Инсталација унутрашњих инсталација и машина треба да буде тестирана у септембру. Фабрика, која ће запошљавати 300 запослених, произвешће ојачано и ламинирано стакло.

 • 04 july 2019Бугарска са великим потенцијалом за развој AI сектора

  Извештај аналитичара из независних пословних вести SeeNews и међународне компаније Vangavis показују да Бугарска може постати кључни играч на тржишту вештачке интелигенције. Разлог томе је добро развијени IT сектора у земљи. Тренутно, у Бугарској ради око 500 стручњака из области вештачке интелигенције. Подаци из анкете показују да све већи број бугарских компанија почиње да уводи технологије базиране на AI. Очекује се да ће до 2021. године постојати најмање 10 међународно признатих бугарских компанија које користе AI технологије.

 • 02 july 2019Румунски ученици су освојили злато на Олимпијским играма у Америци са својим роботом ватрогасцем

  Троје ученика из румунског града Сибиуа освојило је златну медаљу на Олимпијади „Genius“ 2019 у Сједињеним Америчким Државама са својим роботом ватрогасцем, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. На овогодишњем догађају учествовали су ученици из преко 70 земаља и 39 америчких држава. Учесници студирају математику и информатику у локалној средњој школи у Сибиу, Румунија, а њихов тим, под водством свог наставника физике, који зове се Herotech.

 • 26 june 2019У српском граду Панчеву производиће се аутомобилске, бродске и железничке компоненте

  Немачка компанија ZF Friedrichshafen AG (ZF) отворила је производни погон за аутомобилске, поморске и железничке компоненте у индустријској зони Панчево, Србија. У почетку ће бити запослено око 300 запослених, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. До сада је компанија уложила око 100 милиона евра у фабрику, али планира додатне трошкове. ZF такође очекује запошљавање више од 1.000 радника, као и изградњу истраживачког центра површине 5000 м2.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 july 2019Србија са пројектом изградње 12 топлана на биомасу

  Србија је у процесу имплементације државног пројекта изградње термоелектрана на биомасу у неколико градова и општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Средства ће обезбедити банка KfW. Региони, који су укључени у овај пројекат могу очекивати набавку инсталација за термичку биомасу у 2019. и 2020. години. До сада су одабрани извођачи радова за изградњу неких објеката док су тендерске процедуре још у току и пројектна документација се припрема. Изградња електране на биомасу коштаће око 1,7 милиона евра.

 • 11 july 2019OMV Petrom је уложио 30 милиона евра у производњу нафте из Црног мора

  Румунска група OMV Petrom покренула је нову кампању бушења природног гаса у плитким водама Црног мора на периферији Истрије. Инвестициони пројекат је вредан преко 30 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из румунске компаније. Област Истријеа, која се налази у плитким водама Црног мора, има преко 30 година историје у производњи нафте и плина. Иако су налазишта у региону достигла врхунац производње пре више година, коришћење одговарајућих савремених техничких решења требало би да омогући компанији OMV да допре до додатних ресурса.

 • 09 july 2019Турска и Бугарска су фаворити за нову фабрику компаније Volkswagen

  Немачки произвођач аутомобила Vоlkѕwаgеn планира изградити нову фабрику у источној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Недавно се знало да је избор локација сведен на Бугарску и Турску. Коначнрешење компаније, међутим, одлаже се з ајесен. Инвестиција ће бити у распону од 1,3 милијарди евра и том приликом биће отворено више од 5.000 радних места. У новој фабрици компаније Vоlkѕwаgеn биће произведен чувена марка аутомобила Passat, као и модели компаније Skoda. Главна места која су у понуди у Бугарској је терен "Кремиковци" близу Софије и економска зона Тракија у Пловдиву.

 • 05 july 2019Студија о развоју IT сектора у северној Македонији

  Између 6. фебруара и 6. марта 2019. године, македонски портал IT.mk спровео је опсежно истраживање стања IT индустрије у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Истраживање обухвата хиљаде стручњака из ове индустрије, укључујући програмере, програмере, графичке дизајнере и професионалце у области дигиталног маркетинга. Истраживање македонског портала разматра факторе као што су просечни приход IT стручњака, пол, ниво образовања, добијени сертификати итд. Резултати анкете показују да је више од половине IT професионалаца старости између 25 и 34 године.

 • 03 july 2019Српска компанија планира изградњу електране на биомасу

  Српска компанија МК Group је у процесу развоја пројекта изградње електране на биомасу у Врбасу, Србија. Објекат је вредан 8,1 милион евра и очекује се да ће бити пуштен у рад у фебруару 2020. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Према овој компанији, Србија има велики потенцијал за обновљиву енергију, јер постоје различити типови пољопривредног и прехрамбеног отпада који се могу користити за производњу електричне енергије. То су, на пример, нуспроизводи у паковању меса и преради шећерне репе.

 • 27 june 2019Немачки произвођач делова за аутомобиле Continental уложио је 27 милиона евра у Румунији

  Немачка група Continental уложиће 27 милиона евра у проширење своје пословне зграде у граду Јаши, Румунија, где се налази њен инжењерски центар. Очекује се да ће грађевински радови бити завршени до марта 2020. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Тренутно, инжењерски центар у Јашију има 1.900 запослених, који развијају будуће технологије у области електричних аутомобила, повезивању и аутономној вожњи. Укупна изграђена површина новог пројекта је преко 21.000 м2.

Види све »