Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Producatorul de sisteme de stocare a energiei IPS investeste intr-o noua baza de productie langa Plovdiv, Bulgaria

12 june 2024

In Macedonian In Albanian In Bulgarian In Serbian In English

 

IPS, un producator bulgar de sisteme complete de stocare a energiei (BESS), a anuntat o noua investitie semnificativa langa Plovdiv, oras situat in sudul Bulgariei, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Compania intentioneaza sa deschida o noua unitate robotizata de productie care va incepe sa functioneze in 2025 si va avea o capacitate anuala de 1.5 GWh.

 

 

Cu peste 35 de ani de experienta in dezvoltarea si producerea tehnologiilor de alimentare cu energie electrica si sisteme de stocare a energiei, IPS este un partener consacrat pentru clienti din 59 de tari. Noua baza de productie face parte din strategia companiei de a raspunde cerintelor in crestere pentru sisteme BESS in Europa si in special in Bulgaria.

 

Unitatea de productie va fi dotata cu tehnologii de ultima generatie si va permite companiei IPS sa produca toate componentele cheie ale sistemelor sale, inclusiv module pentru baterii, BMS, invertoare, containere si software de management (EMS) la fata locului in Bulgaria. Localizarea productiei asigura o calitate superioara si o intretinere rapida a sistemelor.

 

Noua baza va contribui in mod semnificativ la economia regiunii prin crearea de noi locuri de munca si furnizarea de sisteme de stocare a energiei de inalta calitate. Cu multi ani de experienta, IPS garanteaza intretinerea completa si functionarea fara probleme a sistemelor sale, precum si disponibilitatea pieselor de schimb.

 

Sursa material foto: canva.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 july 2024Controlerele PLC-200 de la Unisyst Engineering ofera o monitorizare si control bazat pe web a proceselor de productie

  Seria de controlere logice programabile PLC-200 ale companiei lider bulgare de productie, inginerie si comerciala Unisyst Engineering sunt special dezvoltate atat pentru nevoile industriale, cat si pentru cele casnice. „Ofera o masurare, monitorizare si control precis al cantitatilor de proces intr-un mod usor de programat. Prin intermediul conectivitatii Wi-Fi, acestea ofera posibilitate de programare si monitorizare bazata pe web a cantitatilor masurate si calculate (100 de pozitii virtuale)”, au informat pentru BalkanEngineer.cоm de la companie.

 • 09 july 2024Printr-o functie inovatoare solutia pentru bucla de amestec Grundfos MIXIT poate controla sursa de incalzire sau de racire

  „Solutia complexa pentru bucle de amestec in sistemele HVAC MIXIT de la Grundfos dispune deja cu inca o caracteristica inovatoare care ii permite sa controleze in mod direct sursa de caldura sau racire, creand in acest fel economii suplimentare de energie”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Acest lucru se realizeaza prin iesirea analogica a dispozitivului sau prin intermediul interfetei magistralei de teren a unitatii de control. In acest fel, bucla de amestec este alimentata cu o temperatura optima si sunt reduse pierderile inutile de energie din cauza temperaturilor prea ridicate sau a temperaturilor prea scazute.

 • 03 july 2024Filiala poloneza a companiei Tesy a participat la prestigiosul forum “Targul bunei energii”

  In 2024 targul bunei energii (Targi z Dobrą Energią) a avut loc pe data de 13 iunie in parcarea BIMs PLUS din Bydgoszcz, Polonia. Forumul reprezinta unul dintre cele mai mari targuri industriale din regiunea Kuyavia-Pomerania, iar filiala poloneza a companiei lider Tesy a fost partenerul lui principal. “Am avut placerea de a participa la unul dintre cele mai prestigioase targuri industriale din regiune. Un total de 29 de producatori si-au prezentat cele mai recente solutii, iar Tesy a fost singurul expozant cu un portofoliu de boilere electrice si boilere cu incalzire indirecta. Evenimentul a atras aproximativ 200 de instalatori, arhitecti si designeri. Suntem extrem de recunoscatori organizatorilor si tuturor participantilor care au facut ca evenimentul sa fie atat de plin de viata si de productiv”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 01 july 2024Indumatic: Pompele VCX de la Stübbe Heavy Duty au o rezistenta exceptionala la transportul de lichide agresive

  Cea mai mare prioritate in toate procesele chimice este siguranta si fiabilitatea echipamentelor. Compania germana Stübbe detine o experienta indelungata ca expert in productia de produse polimerice pentru lucrul cu substante chimice si medii agresive. Indiferent daca este vorba de pompe, supape de control sau dispozitive de masurare, Stübbe dezvolta si furnizeaza produse cu performanta ridicata si fiabilitate maxima de functionare in special pentru nevoile industriei chimice, productia de ingrasaminte, acizi si detergenti.

 • 26 june 2024Pompele Grundfos, eficiente din punct de vedere energetic, ajuta anumite spitalele din Germania sa-si optimizeze in mod semnific

  Spitalele sunt unul dintre cei mai mari utilizatori de energie in infrastructura publica, ceea ce inseamna ca, prin masurile corecte, detin un potential semnificativ pentru eficienta energetica si protectia climei. Exact pe aceasta cale se indreapta Caritas-Krankenhaus Bad Mergentheim – un spital central din Nordwurttemberg, Germania, cel mai mare spital pentru ingrijire de urgenta din regiune si spital didactic pentru Universitatea din Wurzburg. Unitatea sanitara isi modernizeaza in mod treptat sistemul HVAC, cel mai recent proiect realizat in acest sens fiind legat de sistemul de racire, element important al tuturor activitatilor fiind pompele Grundfos de inalta eficienta.

 • 25 june 2024ETA-SYS: Sistemul nostru de monitorizare GSM/GPRS permite supravegherea si gestionarea 24/7 a sistemelor SOT

  “Sistemul nostru de monitorizare GSM/GPRS asigura supravegherea si gestionarea 24/24 a sistemelor de detectie si alarma la incendiu a site-urilor, inclusiv si a celor care sunt situate la distante mari unele de altele. Principalele sale avantaje sunt fiabilitatea ridicata, protectia mare impotriva zgomotului si comunicarea rapida cu site-urile”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la echipa companiei dovedite, specializata in productia de sisteme electronice de detectie si securitate in cladirile ETA-SYS. Sistemul de monitorizare este o dezvoltare proprie si productie personala a companiei. Este bazat pe WEB, ceea ce permite monitorizarea paralela de la cateva statii de lucru – stationare sau mobile.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 july 2024Macedonia de Nord va investi intr-un nou parc eolian cu o capacitate de 1 TWh de energie electrica pe an

  Macedonia de Nord lanseaza un proiect energetic impresionant prin construirea unui parc eolian la scara larga, care va fi amplasat in mod strategic intre Karbinci, Štip si Radoviš, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenNews.com. Investitia a fost anuntata in cadrul celui de-al 7-lea Forum Energetic din Macedonia (MEF). Parcul eolian este de asteptat sa genereze aproximativ 1 TWh de energie electrica pe an, ceea ce va reprezenta aproximativ 20% din productia totala de energie electrica din Macedonia de Nord. Acest lucru il face un proiect cheie in eforturile tarii de a-si diversifica sursele de energie si de a-si imbunatati sustenabilitatea.

 • 02 july 2024OMV Petrom din Romania investeste 750 milioane de euro in productia de combustibili sustenabili si hidrogen verde

  OMV Petrom – unul dintre cele mai mari grupuri de petrol si gaze din Romania, a anuntat planuri de investitii in valoare de aproximativ 750 de milioane de euro in construirea a cateva instalatii de combustibili sustenabili la rafinaria Petrobrazi, situata in apropiere de orasul Ploiesti, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Aceasta include construirea unei instalatii pentru productia de combustibili sustenabili pentru aviatie (SAF) si motorina din surse regenerabile, precum si doua instalatii pentru productia de hidrogen verde. Instalatia pentru producerea de SAF si motorina din surse regenerabile va necesita o investitie de 560 de milioane de euro, noua instalatie va permite OMV Petrom sa furnizeze aproximativ 250 kt/an de biocombustibili, incepand din 2028.

 • 28 june 2024Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, va moderniza 44 de statii de transformare

  Compania Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, subsidiara a companiei germane E.ON, si-a anuntat planurile de a moderniza 44 de statii de transformare in sase judete situate in nord-estul tarii, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul amplu, evaluat la 1.5 miliarde de lei (301.4 milioane de euro), este de asteptat sa fie finalizat pana in 2030, acoperind judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Activitatile planificate sunt axate pe modernizarea echipamentelor de medie si inalta tensiune si a circuitelor de comanda, control si masura, cresterea capacitatii statiilor prin montarea a 70 de transformatoare de putere. In plus proiectul include integrari si modernizari SCADA si montarea de panouri fotovoltaice pe cladirile statiilor.

 • 26 june 2024Experti canadieni in afaceri vor consilia companii din Macedonia de Nord in cadrul unui program special

  Macedonia 2025, o organizatie non-profit, axata pe dezvoltarea economica si de leadership a afacerilor private din tara, sa fuzionat cu furnizorul canadian de servicii Catalyste+ (fostul CESO). Scopul parteneriatului este realizarea unui program de consultanta pentru antreprenori, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Experti de la Catalyste+ vor oferi indrumari personalizate companiilor din Macedonia de Nord, atragand atentie asupra provocarilor si nevoilor specifice ale acestora pentru o crestere durabila.

 • 24 june 2024O companie turca construieste o fabrica de componente fotovoltaice in Zona Industriala „Elenino” din Stara Zagora, Bulgaria

  O mare companie turca pentru productia de componente fotovoltaice va investi intre 150 si 200 de milioane de leva (BGN) in crearea unei noi intreprinderi in Zona Industriala “Elenino”, Stara Zagora, Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Divident.eu. Investitia va fi realizata in cateva etape, iar contractul pentru aceasta a fost deja semnat. Compania, care este lider in Turcia si un concurent al marilor companii europene, va crea o productie moderna de componente fotovoltaice, care va oferi noi locuri de munca si tehnologii in regiune.

 • 20 june 2024Lasselsberger va construi o fabrica moderna de materiale de constructii la Sandulesti, Romania

  Gigantul austriac Lasselsberger, producator de materiale de constructii, compania-mama a celebrului brand romanesc de placi ceramice Cesarom, construieste o fabrica moderna in municipiul Sandulesti, judetul Cluj, din nord-vestul Romaniei. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Investitia, estimata la 823.6 milioane lei (165.5 milioane euro), va stimula economia locala si va sprijini sectorul constructiilor din tara. Proiectul de amploare este sustinut in mod substantial de guvernul Romaniei printr-un ajutor de stat nerambursabil de 133.2 milioane de lei (RON).

Vedeti toate »