Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Adara Engineering EOOD

Adara Engineering EOOD

www.adara-bg.com

Adara Engineering EOOD este o companie comerciala de inginerie stabilita in Bulgaria cu obiect de activitate in domeniul pompelor si sistemelor de vid, pompelor de apa si sistemelor de pompare, pompelor speciale si echipamentelor de joasa si medie tensiune. Compania este reprezentantul oficial pentru Bulgaria al companiei germane BUSCH – lider european de pompe si sisteme de vid. Compania este importator si partener al concernului mondial de pompe GRUNDFOS, iar pompele speciale sunt de la partenerul italian al companiei – ARGAL. Cele mai noi completari in portofoliul larg de produse tehnice al companiei Adara Engineering sunt produsele producatorului german Reflex.

 

Compania ofera si produse de la compania franceza Schneider Electric, inclusiv elemente pentru automatizare industriala si rezidentiala, tablouri electrice de comanda, control si protectie, setarea de convertizoare de frecventa si softstartere, programarea controlerelor si altele.

 

Adara Engineering” EOOD asigura servicii de garantie si postgarantie pentru toate produsele si pune la dispozitia clientilor sai toata documentatia tehnica necesara, cataloage si brosuri, precum si organizeaza periodic prezentari cu privire la gama de produse fabricata si produsele noi.

Contacte

Sediul central

Adresa: Bulgaria, or. Sofia, cart. Mladost 1, b-dul. "Andrey Saharov", bl. 75A, ap.2

Telefon: 00359 2 974 40 38, 00359 2 974 49 38

E-mail: office@adara-bg.com

 

Adresa: Bulgaria, or. Varna, b-dul. "Vladislav Varnenchik" 312, et. 4, birou 2

Telefon: 00359876 330 575

E-mail: valentin@adara-bg.com

 

Birou or. Stara Zagora

Telefon: 00359876 963 880 

E-mail: ivan.ivanov@adara-bg.com

 

Birou or. Ruse

Telefon: 00359876 482 500

 

Birou or. Burgas

Telefon: 00359876 963 878

E-mail: a.nikolov@adara-bg.com

 

Birou or. Plovdiv

Adresa: Bulgaria, Plovdiv, b-dul. "Dunav" 66

Telefon: 00359877 090 301 

E-mail: encho@adara-bg.com 

Parteneri

Materiale Adara Engineering EOOD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 17 july 2019Adara Engineering: Pompele de butoi Jessberger sunt un asistent fiabil la manipularea fluidelor in zone inflamabile

   O propunere consecutiva de inalta calitate de la Adara Engineering EOOD privind industria agroalimentara si sectorul industrial! “Sistemele de pompare pentru butoaie cu brandul Jessberger din otel inoxidabil sunt asistentul perfect pentru umplerea, golirea sau transferul diferitelor substante, asigurand in acelasi timp o siguranta si la manipularea lichidelor inflamabile in zone cu diferite clase de pericol”, au declarat de la Adara Engineering – companie dovedita in domeniul echipamentelor de pompare pentru sectorul civil si industrial.

  • 20 may 2019Adara Engineering: Sistemul Oxiperm Pro asigura una dintre cele mai “delicate” abordari privind combaterea Legionella

   Hoteluri, spitale, facilitati sportive, piscine, centre spa, cladiri rezidentiale si publice – solicitam oriunde apa care folosim sa fie curata, sa indeplineasca cerintele de igiena necesare si in acelasi timp sa aibe un gust bun si fara miros si culoare. Oare cum ar putea fi realizat acest lucru, dat fiind faptul ca anume apa este locul cel mai logic pentru dezvoltarea organismelor vii. Raspuns la aceasta ne ofera compania bulgara dovedita Adara Engineering EOOD, specializata in echipamente pentru industrie si sectorul de alimentare cu apa si canalizare.

  • 05 december 2018Adara Engineering: Argal a prezentat un sistem inovativ pentru detectarea defectiunilor la pompele cu dubla diafragma

   Pe piata aparitia si-a facut urmatoarea inovatie in solutiile de pompare, de la producatorul italian Argal, conceputa pentru a proteja echipamentul si operatorii in caz de defectiune. “Argard reprezinta un senzor care detecteaza scurgerile pe diafragma la pompele actionate cu aer comprimat cu dubla diafragma (AODD). Datorita acestui senzor, nivelul de siguranta al acestor pompe industriale creste”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering EOOD, care ofera pe piata produsele Argal.

  • 04 october 2018Adara Engineering: GEA Hilge prezinta Novalobe 60 – pompa volumica pentru lichide cu vascozitate ridicata si particule mari

   In cadrul editiei din acest an, a expozitiei internationale de echipamente pentru industria de prelucrare Achema, GEA accentueaza pe gama extinsa de pompe volumice mari ale brandului Hilge, prezentata de cel mai nou model – Novalobe 60. “Pompa, numita deasemenea si “gigantul bland”, a fost dezvoltata special pentru lichide cu vascozitate ridicata si continut de particule mari, iar volumul camerei este aproape dublat”, au anuntat de la Adara Engineering EOOD. Cu rugozitate a suprafetelor Ra ≤ 0.4 µm.

  • 01 august 2018Adara Engineering: Argal a anuntat debutul pe piata al pompei Quantum cu dubla diafragma

   “In ultimii cativa ani echipa de ingineri de la compania italiana Argal au lucrat la dezvoltarea unei noi game de pompe cu dubla diafragma actionate cu aer. Drept urmare Quantum este deja pe piata, oferind o eficienta mai buna si o productivitate marita”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering EOOD. Noua gama de pompe a producatorului italian este fabricata in intregime din materiale ecologice pure si poate fi definita ca o solutie 100% “verde” – de la proiectarea pana la instalarea acesteia.

  • 07 june 2018Adara Engineering: Un producator de carne economiseste anual 62 700 kWh de energie printr-un sistem de vid de la Busch

   In septembrie 2015 la o macelarie germana cu un deceniu de istorie a fost pus in functiune un nou sistem de vid, necesar la ambalarea produselor finite. Facilitatile renovate sunt de la producatorul dovedit de pompe si solutii de pompare pentru industrie Busch, iar producatorul de carne Block House Fleischerei reuseste sa economiseasca aproximativ 7 000 euro pe an din energie electrica, precum si sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu mai mult de 36 t pe an. Mai multe cu privire la inovatiile si produsele Busch au de la Adara Engineering EOOD.

  • 16 february 2018Adara Engineering: GEA va prezenta seria sa cea mai noua de pompe pentru industria alimentara

   Compania bulgara de inginerie si comert Adara Engineering EOOD de aproximativ un an colaboreaza cu grupul de tehnologie GEA, la care punct central al parteneriatului sunt pompele industriale cu marca Hilge. La inceputul anului 2018, pe prim plan urmeaza aparenta internationala a holdingului international – expozitia pentru solutii in industria alimentara Anuga FoodTec. “Printre accentele pe care GEA va prezenta la forumul tehnic este noua serie de pompe centrifugale cu o singura treapta GEA Hilge HYGIA Н, destinata pentru aplicatii cu cerinte ridicate de igiena”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 06 october 2017Adara Engineering: Fibra de sticla prin metoda RTM face pompele speciale Argal rezistente la lichide corozive

   Apa de mare, lichide puternic corozive si conditii industriale grele – de la Adara Engineering au solutie pentru pompe care vor rezista la aceste medii de lucru. De la companie prezinta pompele Argal, realizate din fibra de sticla, obtinuta printr-o tehnologie moderna si de inalta calitate care nu permite nici cel mai mic compromis cu privire la calitatea materialului. “Pentru a produce pompele din seria Saturn partenerii nostri de la Argal, Italia utilizeaza asa numitul proces RTM, pentru productia de fibra de sticla, care confera materialului caracteristici fizico-chimice exceptionale”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la Adara Engineering.

  • 10 august 2017Adara Engineering: Echipamente de vid de la Busch, special concepute pentru procesele de prelucrare ale maselor plastice

   Sute de mii de produse din mase plastice sunt fabricate pe baza tehnologiilor moderne de inalta eficienta, care necesita o imbunatatire continua a echipamentelor. Anume un astfel de echipament in domeniul tehnologiilor de vid ofera producatorul german de solutii de vid Busch. “In portofoliul bogat al companiei Busch exista un echipament pentru toate metodele de prelucrare ale maselor plastice, inclusiv amestecare, extrudare, termoformare, turnare prin injectie si reciclare”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering, care este reprezentant oficial al companiei Busch.

  • 18 july 2017Adara Engineering: Pompele de vid cu inel de lichid Busch sunt potrivite pentru toate domeniile industriei

   Pompele de vid Busch sunt produse raspandite si cunoscute pe plan mondial datorita diversitatilor mari legate de tehnologia lor de lucru si aplicatiile posibile. Adara Engineering EOOD, reprezentant oficial al producatorului, dezvaluie in fata BalkanEngineer.com mai multe cu privire la seria pompe de vid Dolphin. “La aceasta tehnologie apa este folosita ca mediu de lucru care formeaza un inel, iar fluidul de lucru este un gaz. Lucrul cel mai util la pompele Dolphin este faptul ca acestea sunt potrivite pentru toate domeniile industriei”, au impartasit de la compania dovedita.

  • 09 may 2017Adara Engineering a anuntat parteneriatul sau cu producatorul german si furnizor de solutii tehnologice GEA

   De la inceputul anului Adara Engineering, furnizor dovedit de produse si solutii in domeniul pompelor de vid, pentru apa si speciale si al sistemelor de pompare, se afla in parteneriat cu compania germana GEA, producator de masini si echipamente pentru industria alimentara, farmaceutica si alte domenii ale industriei. “Vom concentra noua noastra cooperare in oferirea si dezvoltarea retelei comerciale de pompe cu brandul Hilge, detinuta de catre GEA”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 06 march 2017Adara Engineering: Sistemul de tip hidrofor Scala2 de la Grundfos combina avantaje cu diverse aplicatii

   Producatorul danez dovedit Grundfos a prezentat noua completare consecutiva in gama sa de pompe de inalta eficienta de tip hidrofor. Grundfos Scala2 este un sistem complet de tip hidrofor, care asigura o presiune optima a apei pana la toate robinetele. Mai multe despre aceasta in fata BalkanEngineer.com au dezvaluit de la compania Adara Engineering, care este partener al concernului mondial de pompe. Sistemul Scala2 este compus din pompa, motor, rezervor, senzor si clapeta unisens, unite intr-un singur echipament compact, care se instaleaza foarte usor si rapid.

  • 27 january 2017Pompe de butoi si solutii de la producatorul german Jessberger sunt deja disponibile la Adara Engineering

   Compania dovedita comerciala si de inginerie Adara Engineering EOOD ofera deja pompe si solutii de pompare de la producatorul german Jessberger, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Compania a completat portofoliul sau de produse cu un numar semnificativ de modele de diferite unitati de pompare, sisteme si componente, inclusiv pompe verticale semisubmersibile de butoi si containere, de laborator, verticale si orizontale cu rotoare excentrice pentru fluide cu viscozitate ridicata – pana la 100 000 mPa, pompe cu dubla membrana actionate cu aer, pompe de dozare pentru lichide cu viscozitate ridicata, pompe centrifuge orizontale, etc.

  • 18 november 2016Adara Engineering pentru selectarea adecvata a pompelor pentru industria ceramicii

   Degazarea este una dintre principalele etape in procesul de productie al ceramicii. Are loc inainte ca produsele sa fie introduse in cuptor, iar scopul acesteia este de a se elimina bulele de aer, prezenta carora poate duce la deteriorarea bunurilor in procesul de coacere si la scaderea calitatii produselor finite. Pentru solutionarea aceastei probleme in industria ceramica, si nu numai, pe scara larga se utilizeaza pompele de vid. Printre producatori lideri in dezvoltarea si furnizarea unor astfel de pompe si sisteme este compania germana Busch, ale caror produse sunt oferite pe piata romaneasca de catre compania Adara Engineering.

  • 14 october 2016Noile pompe de vid si suflante de la Busch asigura un nivel ridicat de vacuum si exploatare eficienta

   De peste 50 de ani compania germana Busch, lider mondial in productia de pompe si sisteme de vid, dezvolta si imbunatateste propriile sale pompe cu ulei cu palete rotative. „Astazi modelele Busch se disting prin eficienta deosebita si viteza inalte de atingere a nivelurilor de vacuum, in combinatie cu o constructie fiabila si robusta”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania Adara Engineering, care ofera produsele Busch in Romania.

  • 14 september 2016Servicii de reparatie pompe monofazate si trifazate de cea mai inalta calitate de la Adara Engineering

   Adara Engineering, companie comerciala si de inginerie dovedita, ofera pe piata pompe de apa, de vid si speciale, sisteme si solutii de pompare. Un segment important in activitatea acesteia este asigurarea serviciilor specializate de reparatie si intretinere a echipamentelor. „Serviciul oferit de Adara Engineering se distinge prin inalta sa performanta si capacitatea de a repara o varietate mare de pompe si sisteme de pompare”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 19 june 2016Pompe si sisteme de vid Busch de la Adara Engineering

   Compania Adara Engineering ofera pompele si sistemele de vid ale producatorului lider german Busch. Produsele fabricate de catre companie sunt destinate pentru crearea si mentinerea vidului industrial si a vidului fin. “Pompele sunt de diferite tipuri: cu ulei, inel de lichid, gheare, lobi, suflante si functionare uscata. Acestea gasesc aplicatie in industria alimentara, tipografica, chimica, farmaceutica, metalurgica, de prelucrare a lemnului, textila, ceramica si de fabricare a berii”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la Adara Engineering.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 march 2023STAMH: Sistemele automate de picking vertical sunt o solutie optima pentru spatiile de depozitare cu suprafata mica

  „Au fost realizate numeroase studii independente in domeniul sectorului de logistica. Datele de la toate acestea dovedesc o corelatie directa intre problemele de organizare a depozitelor si satisfactia angajatilor, productivitatea si veniturile companiei. Solutia este automatizarea proceselor de depozitare, iar selectarea unui sistem de depozitare adecvat scopului, integrarea profesionala si zonarea specializata a spatiului sunt cativa pasi simpli cu care va veti optimiza activitatea si veti creste in mod permanent eficienta depozitului dumneavoastra sau a centrului logistic”, au comentat de la STAMH.

 • 28 march 2023Indumatic: Pompele submersibile verticale ETLB-S de la Stübbe asigura o calitate, fiabilitate si flexibilitate pentru aplicatia

  “S” in ETLB-S inseamna varianta standard. Iar standardul aici este un simbol al gamei de produse restructurate ETLB ale producatorului dovedit de echipamente de pompare Stübbe. Scopul companiei este gama de pompe ETLB sa fie mai clara si mai usor de inteles si selectat din partea clientilor. Toate optiunile disponibile pot fi selectate pentru toate variantele produsului. “Pompele submersibile verticale ETLB-S de la Stübbe sunt destinate pentru transportul fluidelor tehnice neutre si agresive, inclusiv acizi, alcaline, solutii care contin particule solide din rezervoare sau bazine nepresurizate deschise sau inchise.

 • 23 march 2023Ing. Nishan Bazdigyan, administratorul companiei RAIS, a fost distins cu placheta de onoare de catre Uniunea Generala Armeana

  RAIS este o companie specializata in productia de masini CNC, unelte si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. In frunte cu inginerul Nishan Bazdigyan, compania de inginerie si-a inceput activitatea in orasul Pazardzhik in indepartatul deja an 1994. Standardele fundamentale stabilite pentru inalta calitate constanta, inovatie, crearea de parteneriate stabile, competente si profesionalism, confera companiei RAIS o pozitie de lider in sectoarele de inginerie mecanica din zona Balcanilor si Europa. Principiile si traditiile privind formarea unei echipe coerente au devenit baza pentru progresul si dezvoltarea companiei.

 • 15 march 2023T & D Engineering: Statiile de incarcare profesionale eCS PC cu brandul nostru T&D se disting printr-o putere si durabilitate

  Destinate pentru utilizare atat in interior, cat si in exterior, statiile de incarcare eCS PC de la compania T&D genereaza o putere mare si sunt potrivite pentru toate tipurile de vehicule electrice (nota red. masini electrice, autobuze, camioane si vehicule industriale grele). “Aceste statii sunt proiectate pentru a functiona cu curent continuu – incarcare DC. Modelele pe care seria le ofera, pot fi montate pe perete sau pe orice suprafata solida, inclusiv pe stalpi electrici si stalpi de iluminat stradal. eCS PC sunt robuste si durabile, ceea ce garanteaza exploatarea lor fiabila in scopuri profesionale”, au dezvaluit de la compania lider T & D Engineering, care produce statii de incarcare sub brandul sau propriu T&D.

 • 10 march 2023Kimex: “Suntem mandri ca furnizam echipamente de inalta tehnologie Kemppi pentru nevoile in crestere ale industriei bulgare”

  Compania bulgara Kimex este reprezentantul exclusiv pentru Bulgaria al producatorului finlandez de echipamente si tehnica de sudare Kemppi Oy. Aceasta se straduieste sa furnizeze solutii care sunt fiabile, functionale si usor de utilizat. De la echipa acesteia masoara succesele obtinute prin intermediul satisfactiei clientilor sai. “In ultimii ani am reusit sa impunem compania Kemppi pe piata bulgara ca un sinonim pentru calitate, eficienta si tehnologii de inalta calitate. Cu privire la aceasta sunt evidente numeroasele noastre proiecte realizate cu echipamente Kemppi.

 • 02 march 2023Functii “inteligente”, design stilat si reducerea costurilor de energie electrica – gama de convectoare a Tesy

  Dotate cu functii inteligente si distinse printr-un design stilat, convectoarele Tesy sunt solutii “inteligente” eficiente din punct de vedere energetic, care asigura confortul si caldura necesare pentru locuinta dumneavoastra, optimizand in acelasi timp consumul de energie electrica si reducand costurile facturilor. In materialul de astazi producatorul bulgar consacrat de aparate electrocasnice Tesy prezinta trei dintre modelele sale top de convectoare – Fine Eco (cu functie Air Safe) Cloud, Live Eco Cloud, Floor Eco Cloud, precum si toate solutiile inovatoare incorporate in acestea.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 march 2023Importul de masini, echipamente si piese de schimb in Albania a crescut cu 4.1%

  Importul de masini, echipamente si piese de schimb – un indicator al investitiilor in economia albaneza – a crescut cu 4.1% pe baza anuala in ianuarie pana la o valoare totala de 12.6 miliarde leka. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la BTA.bg. In ianuarie 2022 valoarea sa totala a fost de 10.3 miliarde leka. Importul de masini, echipamente si piese de schimb este estimat la aproximativ 187 de miliarde leka pentru tot anul 2022. Cresterea importului de masini, echipamente si piese de schimb pentru industriile prelucratoare este legata de cresterea activitatii in aceste sectoare si de interesul in crestere al sectorului de afaceri cu privire la utilizarea tehnologiilor moderne care imbunatatesc calitatea productiei.

 • 27 march 2023O delegatie internationala a vizitat centrele si fabricile FERO Invest din Macedonia de Nord

  O delegatie de 30 de persoane din organizatii si institutii din domeniul energiei, eficientei energetice, tranzitiei energetice, energiei verzi si protectiei mediului din Franta, Austria, Elvetia, Slovenia, Romania, Bulgaria, Ucraina si mai multe municipalitati au vizitat fabricile si centralele grupului FERO Invest, care este lider in tranzitia energetica din Macedonia de Nord. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Opserver.mk. Participantii au facut cunostinta cu vehiculele electrice si pe hidrogen eficiente din punct de vedere energetic care sunt produse in BRAKO, in timp ce detalii despre acest produs high-tech si prietenos cu mediul au fost prezentate de directorul de operatiuni Angel Angjushev.

 • 24 march 2023Compania Delgaz Grid din Romania va investi 2.2 miliarde euro in retelele

  Distribuitorul roman de electricitate si gaze naturale Delgaz Grid, membru al grupului german E.ON, intentioneaza sa investeasca aproximativ 2.2 miliarde de euro in retelele care opereaza pana in 2030. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. In 2023 bugetul de investitii al companiei va ajunge la 185 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 36% pe parcursul anului. Din bugetul planificat pana la sfarsitul deceniului, compania va atrage 700 de milioane de euro din fonduri europene, iar restul de 1.5 miliarde de euro vor fi asigurati din surse proprii.

 • 22 march 2023Compania paneuropeana VGP construieste un nou parc industrial in apropiere de Belgrad, Serbia

  La 13 martie 2023, a avut loc ceremonia de inaugurare “Prima sapatura”, care a marcat inceputul lucrarilor de constructie la VGP Park Belgrade in Dobanovci, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Noul parc industrial va avea o suprafata de 1 140 000 m2 si va fi construit langa autostrazile M-70 si M-75 si soseaua de centura a mun. Belgrad, in imediata apropiere a Aeroportului International “Nikola Tesla” si la doar 15 km vest de centrul orasului.

 • 20 march 2023Green for Growth a aprobat un imprumut de 28 de milioane de euro pentru centrala solara Blue 1 din

  Fondul Green for Growth (GGF) a declarat ca a alocat un imprumut de 28 de milioane de euro pentru constructia si exploatarea centralei electrice solare Blue 1 din Fier, vestul Albaniei. Suma va acoperi 75% din costul facilitatii, care se afla deja in proces de constructie, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Investitia privata este o piatra de hotar importanta in istoria productiei de energie din judet, deoarece este cel mai mare proiect solar nesubventionat din regiunea Balcanilor de Vest. Compania cu destinatie speciala privind unitatea fotovoltaica in constructie, a carui putere instalata este de 50 MW, a fost fondata de Blessed Investment si Matrix Konstruksion.

 • 17 march 2023ATS Group, o companie lidera nord-macedoneana din industria de aparare, a fost printre expozantii la IDEH 2023 din Abu Dhabi

  Si anul acesta compania nord-macedoneana ATS Group si-a prezentat produsele la IDEH 2023 din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite (UAE), a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. IDEH este cel mai mare targ dedicat industriei de aparare din Orientul Mijlociu, care se organizeaza timp de 30 de ani. Pe langa faptul ca si-a prezentat produsele si echipamentele din domeniul balisticii, la expozitia din acest an ATS Group a prezentat si alte domenii in care activeaza si in care se concureaza cu mari producatori mondiali.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 march 2023Compania romaneasca Unilever va investi 20 milioane de euro intr-o noua fabrica din Ucraina

  Compania romaneasca Unilever a anuntat ca va investi 20 milioane de euro intr-o noua unitate de productie si va fabrica produse de ingrijire personala in regiunea Kiev, Ucraina, pentru a sustine cresterea activitatii si a demonstra angajamentul pe termen lung fata de tara. Constructia va incepe anul acesta, fabrica urmand sa fie inaugurata in 2024, a aflat BalkanEngineer.com de la Romaniajournal.ro. Noua fabrica va crea aproximativ 100 de locuri de munca si va fabrica produse de ingrijire personala, inclusiv sampoane si geluri de dus, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé si Clear. Centrul va aproviziona cu precadere piata locala ucraineana, dar prezinta viitor potential de export pe pietele europene.

 • 23 march 2023Un parc fotovoltaic plutitor este planificat sa fie construit langa Montana, Bulgaria

  Primul parc solar plutitor din Bulgaria poate intra in functiune intr-o perioada de pana la 4 ani. Acesta va fi amplasat pe teritoriul barajului Ogosta. Initial, planurile erau ca acest parc sa aiba o capacitate de aproximativ 1 GW, dar in final capacitatea va fi intre 500 si 800 MW, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Marimea investitiei depinde de dimensiunea parcului solar, intrucat 1 MWh capacitate instalata va costa aproximativ 1 milion de euro. In scopul proiectului vor putea fi folosite aproximativ 850 ha din suprafata barajului Ogosta, care are un total de 2000 ha. Constructia parcului solar plutitor este de asteptat sa inceapa dupa aproximativ 2 ani, iar punerea in functiune va avea loc aproximativ un an si jumatate – doi ani mai tarziu.

 • 21 march 2023Compania nord-macedoneana Vitaminka AD a obtinut rezultate financiare pozitive pentru 2022

  Compania nord-macedoneana de produse alimentare Vitaminka AD a realizat un profit net de 29 478 mii denari pentru perioada ianuarie – decembrie 2022, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. In 2022 nu au fost inregistrate modificari ale politicilor contabile, estimarilor contabile si metodelor de evaluare a pozitiilor in situatiile financiare ale companiei Vitaminka. Veniturile totale unitare realizate pentru anul 2022 se ridica la 3 899 389 mii de denari si fata de cele realizate in 2021 inregistreaza o crestere de 27%. In structura veniturilor totale ponderea cea mai mare, 98%, ocupa veniturile din vanzarea de produse si servicii din activitatea principala, care fata de cele incasate in 2021 pentru perioada de raportare, au marcat o crestere de 26%.

 • 16 march 2023Veniturile companiei romanesti ROCA Industry au crescut cu 24% pe baza anuala in 2022

  ROCA Industry, primul holding romanesc de companii din domeniul materialelor de constructii, lansat de ROCA Investments, a declarat ca veniturile sale combinate au crescut cu 24% pe baza anuala, pana la 388 milioane lei (aproape 80 milioane euro) la nivel de grup in 2022, potrivit raportului anual preliminar pentru anul 2022. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Rezistente in contextul atipic al pietei, marcat de cresterea costurilor materiilor prime pe tot parcursul anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a incorpora cea mai mare parte a costurilor in pretul produselor vandute, astfel incat marja EBITDA s-a situat la 11% in 2022.

 • 14 march 2023Glavbolgarstroy a deschis o fabrica pentru structuri din beton armat langa Pazardzhik, Bulgaria

  Glavbolgarstroy Prеfab, parte a structurii Glavbolgarstroy, a deschis in mod oficial fabrica sa pentru structuri din beton armat si precomprimat langa Pazardzhik, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Investitia este de peste 10 milioane leva (BGN), iar locurile de munca nou create sunt 63, au anuntat de la companie. Glavbolgarstroy a primit autorizatie de constructie in august 2022, iar 6 luni mai tarziu lucrarile de constructie ale fabricii, care dispune de echipamente moderne si linii tehnologice, au fost deja finalizate. Capacitatea fabricii este intre 80 000 si 140 000 m2 de suprafata construita pe an, existand deja planuri pentru extinderea acesteia. Fabrica dispune de doua linii de productie pe care pot fi produse elemente pentru doua locatii in mod simultan.

 • 10 march 2023Sectorul constructiilor din Albania a atins un record de 2.9 miliarde euro in 2021

  Sectorul constructiilor din Albania a remarcat o activitate activa in ultimii ani, arata datele obtinute de la monitorizarea structurala a intreprinderilor INSTAT. Numarul companiilor din industrie a crescut in mod semnificativ, a aflat BalkanEngineer.com de la Albaniandailynews.com. Potrivit INSTAT, in 2021 veniturile totale ale sectorului au atins un record de 329 miliarde leki, sau aproximativ 2.9 miliarde euro. Comparativ cu anul precedent, veniturile au crescut cu aproape 20%. Aproximativ o treime din acest sector opereaza din investitii publice. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, cheltuielile de capital, majoritatea dintre care fiind utilizate in finantarea drumurilor sau in alte structuri publice.

Vedeti toate »