Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Adara Engineering EOOD

Adara Engineering EOOD

www.adara-bg.com

Adara Engineering EOOD este o companie comerciala de inginerie stabilita in Bulgaria cu obiect de activitate in domeniul pompelor si sistemelor de vid, pompelor de apa si sistemelor de pompare, pompelor speciale si echipamentelor de joasa si medie tensiune. Compania este reprezentantul oficial pentru Bulgaria al companiei germane BUSCH – lider european de pompe si sisteme de vid. Compania este importator si partener al concernului mondial de pompe GRUNDFOS, iar pompele speciale sunt de la partenerul italian al companiei – ARGAL. Cele mai noi completari in portofoliul larg de produse tehnice al companiei Adara Engineering sunt produsele producatorului german Reflex.

 

Compania ofera si produse de la compania franceza Schneider Electric, inclusiv elemente pentru automatizare industriala si rezidentiala, tablouri electrice de comanda, control si protectie, setarea de convertizoare de frecventa si softstartere, programarea controlerelor si altele.

 

Adara Engineering” EOOD asigura servicii de garantie si postgarantie pentru toate produsele si pune la dispozitia clientilor sai toata documentatia tehnica necesara, cataloage si brosuri, precum si organizeaza periodic prezentari cu privire la gama de produse fabricata si produsele noi.

Contacte

Sediul central

Adresa: Bulgaria, or. Sofia, cart. Mladost 1, b-dul. "Andrey Saharov", bl. 75A, ap.2

Telefon: 00359 2 974 40 38, 00359 2 974 49 38

E-mail: office@adara-bg.com

 

Adresa: Bulgaria, or. Varna, b-dul. "Vladislav Varnenchik" 312, et. 4, birou 2

Telefon: 00359876 330 575

E-mail: milen@adara-bg.com

 

Birou or. Stara Zagora

Telefon: 00359876 963 880 

E-mail: ivan.ivanov@adara-bg.com

 

Birou or. Ruse

Telefon: 00359876 482 500

E-mail: denis@adara-bg.com

 

Birou or. Burgas

Telefon: 00359876 963 878

E-mail: aisel@adara-bg.com

 

Birou or. Plovdiv

Adresa: Bulgaria, Plovdiv, b-dul. "Dunav" 66

Telefon: 00359877 090 301 

E-mail: encho@adara-bg.com 

Parteneri

Materiale Adara Engineering EOOD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 17 july 2019Adara Engineering: Pompele de butoi Jessberger sunt un asistent fiabil la manipularea fluidelor in zone inflamabile

   O propunere consecutiva de inalta calitate de la Adara Engineering EOOD privind industria agroalimentara si sectorul industrial! “Sistemele de pompare pentru butoaie cu brandul Jessberger din otel inoxidabil sunt asistentul perfect pentru umplerea, golirea sau transferul diferitelor substante, asigurand in acelasi timp o siguranta si la manipularea lichidelor inflamabile in zone cu diferite clase de pericol”, au declarat de la Adara Engineering – companie dovedita in domeniul echipamentelor de pompare pentru sectorul civil si industrial.

  • 20 may 2019Adara Engineering: Sistemul Oxiperm Pro asigura una dintre cele mai “delicate” abordari privind combaterea Legionella

   Hoteluri, spitale, facilitati sportive, piscine, centre spa, cladiri rezidentiale si publice – solicitam oriunde apa care folosim sa fie curata, sa indeplineasca cerintele de igiena necesare si in acelasi timp sa aibe un gust bun si fara miros si culoare. Oare cum ar putea fi realizat acest lucru, dat fiind faptul ca anume apa este locul cel mai logic pentru dezvoltarea organismelor vii. Raspuns la aceasta ne ofera compania bulgara dovedita Adara Engineering EOOD, specializata in echipamente pentru industrie si sectorul de alimentare cu apa si canalizare.

  • 05 december 2018Adara Engineering: Argal a prezentat un sistem inovativ pentru detectarea defectiunilor la pompele cu dubla diafragma

   Pe piata aparitia si-a facut urmatoarea inovatie in solutiile de pompare, de la producatorul italian Argal, conceputa pentru a proteja echipamentul si operatorii in caz de defectiune. “Argard reprezinta un senzor care detecteaza scurgerile pe diafragma la pompele actionate cu aer comprimat cu dubla diafragma (AODD). Datorita acestui senzor, nivelul de siguranta al acestor pompe industriale creste”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering EOOD, care ofera pe piata produsele Argal.

  • 04 october 2018Adara Engineering: GEA Hilge prezinta Novalobe 60 – pompa volumica pentru lichide cu vascozitate ridicata si particule mari

   In cadrul editiei din acest an, a expozitiei internationale de echipamente pentru industria de prelucrare Achema, GEA accentueaza pe gama extinsa de pompe volumice mari ale brandului Hilge, prezentata de cel mai nou model – Novalobe 60. “Pompa, numita deasemenea si “gigantul bland”, a fost dezvoltata special pentru lichide cu vascozitate ridicata si continut de particule mari, iar volumul camerei este aproape dublat”, au anuntat de la Adara Engineering EOOD. Cu rugozitate a suprafetelor Ra ≤ 0.4 µm.

  • 01 august 2018Adara Engineering: Argal a anuntat debutul pe piata al pompei Quantum cu dubla diafragma

   “In ultimii cativa ani echipa de ingineri de la compania italiana Argal au lucrat la dezvoltarea unei noi game de pompe cu dubla diafragma actionate cu aer. Drept urmare Quantum este deja pe piata, oferind o eficienta mai buna si o productivitate marita”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering EOOD. Noua gama de pompe a producatorului italian este fabricata in intregime din materiale ecologice pure si poate fi definita ca o solutie 100% “verde” – de la proiectarea pana la instalarea acesteia.

  • 07 june 2018Adara Engineering: Un producator de carne economiseste anual 62 700 kWh de energie printr-un sistem de vid de la Busch

   In septembrie 2015 la o macelarie germana cu un deceniu de istorie a fost pus in functiune un nou sistem de vid, necesar la ambalarea produselor finite. Facilitatile renovate sunt de la producatorul dovedit de pompe si solutii de pompare pentru industrie Busch, iar producatorul de carne Block House Fleischerei reuseste sa economiseasca aproximativ 7 000 euro pe an din energie electrica, precum si sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu mai mult de 36 t pe an. Mai multe cu privire la inovatiile si produsele Busch au de la Adara Engineering EOOD.

  • 16 february 2018Adara Engineering: GEA va prezenta seria sa cea mai noua de pompe pentru industria alimentara

   Compania bulgara de inginerie si comert Adara Engineering EOOD de aproximativ un an colaboreaza cu grupul de tehnologie GEA, la care punct central al parteneriatului sunt pompele industriale cu marca Hilge. La inceputul anului 2018, pe prim plan urmeaza aparenta internationala a holdingului international – expozitia pentru solutii in industria alimentara Anuga FoodTec. “Printre accentele pe care GEA va prezenta la forumul tehnic este noua serie de pompe centrifugale cu o singura treapta GEA Hilge HYGIA Н, destinata pentru aplicatii cu cerinte ridicate de igiena”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 06 october 2017Adara Engineering: Fibra de sticla prin metoda RTM face pompele speciale Argal rezistente la lichide corozive

   Apa de mare, lichide puternic corozive si conditii industriale grele – de la Adara Engineering au solutie pentru pompe care vor rezista la aceste medii de lucru. De la companie prezinta pompele Argal, realizate din fibra de sticla, obtinuta printr-o tehnologie moderna si de inalta calitate care nu permite nici cel mai mic compromis cu privire la calitatea materialului. “Pentru a produce pompele din seria Saturn partenerii nostri de la Argal, Italia utilizeaza asa numitul proces RTM, pentru productia de fibra de sticla, care confera materialului caracteristici fizico-chimice exceptionale”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la Adara Engineering.

  • 10 august 2017Adara Engineering: Echipamente de vid de la Busch, special concepute pentru procesele de prelucrare ale maselor plastice

   Sute de mii de produse din mase plastice sunt fabricate pe baza tehnologiilor moderne de inalta eficienta, care necesita o imbunatatire continua a echipamentelor. Anume un astfel de echipament in domeniul tehnologiilor de vid ofera producatorul german de solutii de vid Busch. “In portofoliul bogat al companiei Busch exista un echipament pentru toate metodele de prelucrare ale maselor plastice, inclusiv amestecare, extrudare, termoformare, turnare prin injectie si reciclare”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering, care este reprezentant oficial al companiei Busch.

  • 18 july 2017Adara Engineering: Pompele de vid cu inel de lichid Busch sunt potrivite pentru toate domeniile industriei

   Pompele de vid Busch sunt produse raspandite si cunoscute pe plan mondial datorita diversitatilor mari legate de tehnologia lor de lucru si aplicatiile posibile. Adara Engineering EOOD, reprezentant oficial al producatorului, dezvaluie in fata BalkanEngineer.com mai multe cu privire la seria pompe de vid Dolphin. “La aceasta tehnologie apa este folosita ca mediu de lucru care formeaza un inel, iar fluidul de lucru este un gaz. Lucrul cel mai util la pompele Dolphin este faptul ca acestea sunt potrivite pentru toate domeniile industriei”, au impartasit de la compania dovedita.

  • 09 may 2017Adara Engineering a anuntat parteneriatul sau cu producatorul german si furnizor de solutii tehnologice GEA

   De la inceputul anului Adara Engineering, furnizor dovedit de produse si solutii in domeniul pompelor de vid, pentru apa si speciale si al sistemelor de pompare, se afla in parteneriat cu compania germana GEA, producator de masini si echipamente pentru industria alimentara, farmaceutica si alte domenii ale industriei. “Vom concentra noua noastra cooperare in oferirea si dezvoltarea retelei comerciale de pompe cu brandul Hilge, detinuta de catre GEA”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 06 march 2017Adara Engineering: Sistemul de tip hidrofor Scala2 de la Grundfos combina avantaje cu diverse aplicatii

   Producatorul danez dovedit Grundfos a prezentat noua completare consecutiva in gama sa de pompe de inalta eficienta de tip hidrofor. Grundfos Scala2 este un sistem complet de tip hidrofor, care asigura o presiune optima a apei pana la toate robinetele. Mai multe despre aceasta in fata BalkanEngineer.com au dezvaluit de la compania Adara Engineering, care este partener al concernului mondial de pompe. Sistemul Scala2 este compus din pompa, motor, rezervor, senzor si clapeta unisens, unite intr-un singur echipament compact, care se instaleaza foarte usor si rapid.

  • 27 january 2017Pompe de butoi si solutii de la producatorul german Jessberger sunt deja disponibile la Adara Engineering

   Compania dovedita comerciala si de inginerie Adara Engineering EOOD ofera deja pompe si solutii de pompare de la producatorul german Jessberger, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Compania a completat portofoliul sau de produse cu un numar semnificativ de modele de diferite unitati de pompare, sisteme si componente, inclusiv pompe verticale semisubmersibile de butoi si containere, de laborator, verticale si orizontale cu rotoare excentrice pentru fluide cu viscozitate ridicata – pana la 100 000 mPa, pompe cu dubla membrana actionate cu aer, pompe de dozare pentru lichide cu viscozitate ridicata, pompe centrifuge orizontale, etc.

  • 18 november 2016Adara Engineering pentru selectarea adecvata a pompelor pentru industria ceramicii

   Degazarea este una dintre principalele etape in procesul de productie al ceramicii. Are loc inainte ca produsele sa fie introduse in cuptor, iar scopul acesteia este de a se elimina bulele de aer, prezenta carora poate duce la deteriorarea bunurilor in procesul de coacere si la scaderea calitatii produselor finite. Pentru solutionarea aceastei probleme in industria ceramica, si nu numai, pe scara larga se utilizeaza pompele de vid. Printre producatori lideri in dezvoltarea si furnizarea unor astfel de pompe si sisteme este compania germana Busch, ale caror produse sunt oferite pe piata romaneasca de catre compania Adara Engineering.

  • 14 october 2016Noile pompe de vid si suflante de la Busch asigura un nivel ridicat de vacuum si exploatare eficienta

   De peste 50 de ani compania germana Busch, lider mondial in productia de pompe si sisteme de vid, dezvolta si imbunatateste propriile sale pompe cu ulei cu palete rotative. „Astazi modelele Busch se disting prin eficienta deosebita si viteza inalte de atingere a nivelurilor de vacuum, in combinatie cu o constructie fiabila si robusta”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania Adara Engineering, care ofera produsele Busch in Romania.

  • 14 september 2016Servicii de reparatie pompe monofazate si trifazate de cea mai inalta calitate de la Adara Engineering

   Adara Engineering, companie comerciala si de inginerie dovedita, ofera pe piata pompe de apa, de vid si speciale, sisteme si solutii de pompare. Un segment important in activitatea acesteia este asigurarea serviciilor specializate de reparatie si intretinere a echipamentelor. „Serviciul oferit de Adara Engineering se distinge prin inalta sa performanta si capacitatea de a repara o varietate mare de pompe si sisteme de pompare”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

  • 19 june 2016Pompe si sisteme de vid Busch de la Adara Engineering

   Compania Adara Engineering ofera pompele si sistemele de vid ale producatorului lider german Busch. Produsele fabricate de catre companie sunt destinate pentru crearea si mentinerea vidului industrial si a vidului fin. “Pompele sunt de diferite tipuri: cu ulei, inel de lichid, gheare, lobi, suflante si functionare uscata. Acestea gasesc aplicatie in industria alimentara, tipografica, chimica, farmaceutica, metalurgica, de prelucrare a lemnului, textila, ceramica si de fabricare a berii”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la Adara Engineering.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 april 2021Inginerie la sistemele de management al energiei si reconstructia substatiilor cu servicii dovedite in timp de la T&D Engineer

  T & D Engineering este o companie bulgara dovedita de inginerie, a carei activitate este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii, si electronicii. Compania realizeaza lucrari in diverse domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor. „Unul dintre domeniile in care ne dezvoltam de ani de zile si avem numeroase proiecte finalizate cu succes este efectuarea de inginerie deplina la sistemele complete de management al energiei si reconstructia substatiilor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

  Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

 • 07 april 2021Indumatic: Cilindri pneumatici compacti universali P1P de la Parker Hannifin sunt conforme cu standardul ISO 21287

  Cilindrii sunt proiectati in deplina conformitate cu cerintele standardului international ISO 21287. Initial, seria include dispozitive cu dimensiuni ale orificiului de 32, 40, 50 si 63 mm, dar la scurt timp dupa aceasta a fost completata cu dimensiuni de la 20 la 100 mm. Cilindrii pneumatici P1P se disting printr-o durata lunga de exploatare, datorita materialelor si suprafetelor utilizate de inalta calitate, precum si a tehnologiei de realizare a etansarilor. Designul compact cu numeroase optiuni de montare asigura utilizarea lor flexibila in spatii inguste.

 • 24 march 2021Convectoarele radiante Tesy – incalzire fiabila si inteligenta cu eficienta energetica ridicata

  „Dispozitivele noastre ofera toate avantajele incalzirii radiante in combinatie cu posibilitatea de economisire a energiei”, au declarat in fata BalkanEngineer.com de la Tesy. Sa vedem mai multe despre aceste aparate...“Functiile inteligente” includ “Fereastra/usa deschisa” si “Programator saptamanal 24/7”. Senzorul PIR, care detecteaza prezenta umana in camera, economiseste, de asemenea, energie electrica deoarece opreste dispozitivul, in cazul in care nu detecteaza prezenta pentru o anumita perioada de timp”, au explicat de la Tesy.

 • 10 march 2021Multiengineering: Sistem de transportoare pentru transportul cutiilor de carton plin

  Un urmator proiect individual si unic prin solutia sa de inginerie a realizat compania bulgara dovedita constructoare de masini Multiengineering. Echipa companiei a proiectat si realizat un sistem de benzi transportoare pentru transportul cutiilor de carton pline, special pentru nevoile unuia dintre clientii sai – un centru logistic. Uite ce au mai dezvaluit cu privire la dezvoltare pentru cititorii BalkanEngineer.com de la echipa Multiengineering. In plus, sistemul de benzi transportoare pentru centrul logistic este prevazut cu control automat al vitezei, fotocelule si opriri de urgenta pe toata lungimea transportorului.

 • 24 february 2021Liebherr-Hausgerate Marica a ajuns la o productie record de 1 milion de dispozitiv

  Cu un nou record in productia de frigidere si congelatoare sa incheiat anul jubiliar 2020 pentru copania Liebherr-Hausgerate Marica. Anul trecut, compania bulgara, care a remarcat cea de-a 20-a aniversare, a inregistrat un milion de produse pentru anul respectiv. Mai multe cu privire la succesul companiei au fost impartasite pentru BalkanEngineer.com de catre Liebherr-Hausgerate Marica. Liebherr-Hausgerate Marica merge impetuos pe drumul sau de dezvoltare. Pentru aceasta fara echivoc vorbesc rezultatele companiei, care in anul 2000 a reusit sa realizeze 14 000 din tipurile sale de solutii tehnice.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 27 april 2021Patru capitale balcanice concureaza pentru “Capitala verde 2023”

  Sofia, Belgrad, Skopje si Zagreb se numara printre participantii in competitia “Premiul european pentru capitala verde 2023” (EGCA), organizata de Comisia Europeana, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Capitalele Bulgariei, Serbiei, Macedoniei de Nord si Croatiei vor concura pentru acest premiu, impreuna cu Izmir si Gaziantep (Turcia), Cagliari (Italia), Dublin (Irlanda), Gdansk, Cracovia, Rzeszow si Varsovia (Polonia), Helsingborg (Suedia), Košice (Slovacia), Logroño (Spania) si Tallinn (Estonia). Premiul, in valoare totala de 1 milion de euro, are ca scop sa sustina performantele de mediu ale oraselor si tendinta lor fata de durabilitatea urbana si ecoinovatiile.

 • 26 april 2021Berry City Courier – nume nou pentru livrari in zona urbana din Sofia

  Berry City Courier este o companie combinata de logistica si software care are ambitii de a cuceri piata livrarilor in zona urbana a orasului Sofia pana la sfarsitul anului. Scopul companiei este de a facilita procesul de livrare, facandu-l complet automat, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un interviu cu Viktor Ermenkov, fondator si CEO al companiei Berry City Courier, in fata Bloomberg TV. Inginerii software ai companiei au reusit sa creeze o platforma care este complet automatizata. Intregul proces de la depunerea cererii pana la procesarea si trimiterea acesteia catre curier se realizeaza in mod complet automat. Ceea ce distinge Berry City Courier de celelalte companii este descentralizarea livrarilor.

 • 21 april 2021Miele investeste 4 milioane de euro in fabrica sa din Romania

  Grupul german Miele, specializat in productia de aparate electrocasnice, in 2021 va investi inca 4 milioane de euro pentru echipamente la fabrica sa pentru productia de subansambluri pentru electrocasnice din Brasov, oras situat in centrul Romaniei. Potrivit declaratiei directorului general al fabricii din Romania – domnul Florin Muresan, echipamentele vor ajuta la cresterea capacitatii de productie a intreprinderii din a doua parte a anului. In plus, Miele va demara procedurile pentru constructia unei noi hale de productie cu spatii aferente de birouri in Brasov. Investitia este o continuare a planurilor de dezvoltare pe termen mediu si lung ale companiei, noile incaperi vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2023.

 • 19 april 2021Software-ul bulgar Evalato cu o platforma pentru evenimente virtuale

  Software-ul bulgar pentru organizarea de premii si concursuri Evalato ofera deja o platforma de noua generatie pentru organizarea de evenimente virtuale. Solutia este special dezvoltata pentru expozitii, expozitii dedicate carierei, evenimente de retea b2b, activari de brand si alte evenimente, in care se cauta o conexiune obiectiv orientata si eficienta intre participanti. Platforma Evalato are interfata in limba bulgara si moneda bulgara, precum si inca peste 40 de limbi si peste 160 de monede. Printre clientii Evalato sunt organizatii precum ONU, WWF, Reuters, Zeiss, Crucea Rosie, Vodafone si mii de utilizatori din intreaga lume.

 • 14 april 2021Macedonia de Nord cu investitii in terminalul GNL din Alexandroupolis

  Companiile de stat macedonene National Energy Resources (NER) si ESM au semnat Memorandumuri de cooperare pentru investitii in proiectul pentru construirea unui terminal plutitor pentru gaz natural lichefiat (GNL) si a unei centrale de gaze langa orasul Alexandroupolis din Grecia, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Macedonia de Nord intentioneaza sa investeasca peste 380 de milioane de euro intr-o participatie de 25% la centrala electrica de 800 MW si 370 de milioane de euro intr-o participatie de 10% la terminalul de gaze naturale lichefiate, a declarat prim-ministrul Zoran Zaev intr-o conferinta de presa, difuzata pe canalul YouTube al guvernului Macedoniei de Nord.

 • 12 april 2021Dronamics lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa

  La 31 martie 2021 compania bulgara de start-up Dronamics, specializata in dezvoltarea si exploatarea de aeronave autonome fara pilot, a anuntat ca lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa Dronamics Airline cu persoane juridice din Irlanda, Canada si Australia. Cele trei companii sunt inregistrate in aceste tari datorita reglementarilor imbunatatite pentru aparate aeriene fara pilot, dar si pentru ca acestea sunt regiunile in care vor fi primii clienti Dronamics, deserviti in domeniul comertului electronic, farmaciei si logisticii pieselor de schimb. Vestea vine dupa ce la inceputul lunii decembrie 2020 Dronamics a lansat prima retea de drone de marfa fara pilot din lume.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 april 2021Producatorul chinez Mei Ta planifica noi investitii in Serbia

  Producatorul chinez de piese pentru automobile si motociclete Mei Ta planifica noi investitii in zona industriala din Barič, municipiul Obrenovac, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Ideea initiala a conducerii companiei Mei Ta este de a construi in Barič cel mai mare centru logistic al companiei din Europa. In acest fel intreaga logistica, necesara pentru productia pe continent, va fi amplasata intr-un singur loc. Mai tarziu acestia au in vedere si constructia unei a treia fabrici, datorita cresterii productiei. Ambele variante sunt inca in discutie. In zona industriala din Barič, Mei Ta este prezenta cu doua fabrici. Prima a fost deschisa in 2017, iar a doua doar doi ani mai tarziu.

 • 28 april 2021Chipita isi extinde fabrica din Bucuresti

  Compania greaca Chipita, lider in productia si distributia de produse alimentare 7Days, Finetti si Chipicao, isi extinde cu 60% suprafata de productie la fabrica sa in Clinceni, in apropiere de Bucuresti, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Proiectul de extindere a fabricii a inceput inca in 2008, dar a fost oprit din cauza izbucnirii crizei financiare globale. In prezent fabrica Chipita din Clinceni este amplasata in doua cladiri cu o suprafata totala de circa 25 000 m2. La intreprindere sunt produse croissante, creme tartinabile si bake-rols ce aduc companiei grecesti vanzari anuale in cuantum de peste 100 de milioane de euro.

 • 22 april 2021Bulgaria si Macedonia de Nord au purtat discutii cu privire la conexiunile feroviare intre cele doua tari

  Directorul general al Companiei Nationale “Infrastructura Feroviara” din Bulgaria (NRIC) ing. Krasimir Papukchiyski a intampinat o delegatie de la “Caile Ferate Macedonene – Infrastructura”, condusa de noul Director General al companiei, d-nul Harry Lokvenec, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC). La intalnire au fost prezentate etapele proiectarii legaturii feroviare dintre cele doua tari, accent fiind proiectul privind constructia tunelului de frontiera la trecerea montana Deve Bair.

 • 20 april 2021Belgrad este finalist in concursul pentru mobilitate urbana durabila

  Capitala Belgrad sa calificat la finala cursei pentru cel mai bun plan de mobilitate urbana durabila, parte a competitiei in cadrul Saptamanii europeane a mobilitatii 2020. Acest lucru face capitala sarba sa fie unul dintre cele mai bune orase europene in ceea ce priveste conceptul pentru mobilitate urbana durabila, a comentat primarul orasului Zoran Radojičić. In prezent, Belgrad are aproximativ 100 km de alee pentru biciclete, iar scopul Planului este pana in 2030 sa fie construite inca 400 km. In curs se afla si realizarea proiectului comun cu compania Siemens, conform caruia pana in 2023 vor fi instalate semafoare “inteligente” la 322 de intersectii din oras.

 • 15 april 2021Doua aeroporturi noi urmeaza sa fie construite in Serbia

  Doua aeroporturi noi vor fi construite in Serbia – in apropierea orasului Dobanovci si a orasului Novi Sad, a devenit clar din Planul teritorial al tarii pentru perioada 2021 – 2035, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Avand in vedere constrangerile spatiale teritoriale din locatia actuala a aeroportului din capitala Belgrad, se prevede ca noul aeroport de langa orasul Dobanovci sa fie construit la 10 km vest de aeroportul Nikola Tesla si la 24 km de capitala Belgrad, in adevarata apropiere de autostrada E70. Aeroportul de langa Novi Sad va fi situat la aproximativ 15 km sud-est de oras, langa autostrada A1 si se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 300 ha.

 • 13 april 2021Grupul canadian Armstrong transfera o parte din productia sa in Romania

  Grupul canadian Armstrong Fluid Technology – producator de pompe utilizate in instalatiile de incalzire, racire, sanitare si de alimentare cu apa, a transferat catre fabrica sa din Jimbolia, judetul Timis, Romania, o parte din productia derulata anterior pe alte piete europene. Compania si-a extins capacitatea de productie la fabrica din Romania, iar produsele realizate in tara deja deservesc clientii grupului din intreaga lume. Procesul complex de integrare a implicat si o mutare a activitatii de productie a pompelor din Ungaria in Romania. La nivel mondial compania are peste 1200 de specialisti care lucreaza in opt unitati de productie pe 4 continente.

Vedeti toate »