Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Kiberys OOD

Kiberys OOD

http://kiberys.com/

Kiberys OOD este succesorul activitatii companiei Kimex Technology, brand propriu al integratorului de sisteme lider de echipamente si sisteme de sudura de inalta calitate si pentru prelucrarea metalului – Kimex.

 

Compania Kiberys detine o experienta indelungata in productia de masini inteligente CNC pentru debitare termica si sudare. Portofoliul de produse al companiei include sisteme robotizate intr-o diversitate de roboti cu 3-, 5- si 6 axe pentru debitare si sudare, controalere, echipamente periferice (hardware panouri si servo-pozitionere), software KBCUT.

 

Sistemele robotizate cu brandul Kiberys sunt special concepute si dezvoltate pentru debitare oxiacetilenica si cu plasma in linie dreapta si inclinata. Potrivite pentru debitarea atat a tablei de otel, cat si a profilelor si tevilor rectangulare. Sistemele robotizate de sudura ale companiei, dotate cu surse de alimentare de ultima generatie, asigura o eficienta ridicata procesului de sudare la constructii si structuri masive, conducte, tancuri petroliere, grinzi pentru macarale, semiremorci si multe altele.

 

Facilitatile de productie ale companiei sunt situate in orasul Stara Zagora, Bulgaria, pe o suprafata de 4 500 km2, care includ departamente precum “Mecanica si Tehnica”, “Electrotehnica”, “Productie, montaj si asigurarea calitatii”, iar departamentul de “Proiectare si dezvoltare a software-ului” este localizat in Sofia.

 

Kiberys ofera sprijin clientilor sai in aceasta de a alege solutia automatizata cea mai buna pentru necesitatile acestora, asigurand echipamente de debitare si sudura si tehnologii pentru procesul de productie de cea mai noua generatie. Echipa de specialisti cu inalta calificare a companiei efectueaza asistenta tehnica si deservire atat online, cat si personal la sediul clientului.

Contacte

Sediul central:
Adresa: Bulgaria, Stara Zagora 6000, str. “Ekzarh Antim” I nr. 26

Telefon: +359 42 645 028

E-mail: office@kiberys.com

Materiale Kiberys OOD

 • 1
 • 2
 • 3
  • 20 march 2024Kiberys: Sistemul nostru robotizat de tip portal KBCUT HD7 CVC pentru debitarea materialului din tabla are un concept constructi

   Sistemele robotizate de debitare cu plasma si oxi-gaz ale brandului Kiberys, subsidiara a companiei Kimex, reprezinta o solutie impusa nu doar in tara noastra, ci si intr-o serie de alte tari. Solutiile create de companie sunt potrivite atat pentru debitarea materialului din tabla, cat si a profilelor si tevilor dreptunghiulare. “Cea mai recenta dezvoltare a noastra este sistemul robotizat 3D de debitare cu plasma cu antrenare bilaterala si control pe 7 axe. KBCUT HD7 CVC este conceput pentru debitarea combinata a foilor profilate de tabla cu dimensiuni de pana la 6000 mm lungime, latime pana la 2000 mm si grosime pana la 38 mm.

  • 27 april 2023Kimex: Reparatii prin sudura de inalta calitate in conditii extreme subacvatice prin intermediul solutiilor inovatoare Kemppi

   Sudarea subacvatica nu numai ca suna ca o mare provocare, dar este un lucru fapt. Combinarea a doua abilitati experte – sudarea si scufundarea – necesita multa practica si tocmai de aceea nu este pentru oricine. Acest tip de munca provoaca adevaratii experti in sudare si ii incurajeaza sa-si demonstreze abilitatile. “Procesul de sudare este o meserie care necesita precizie si indemanare din partea sudorului. Unele tipuri de suduri sunt mai dificile decat altele si printre ele sudarea cu electrozi (MMA) necesita o indemanare si stabilitate speciala – suportul electrodului trebuie apropiat in mod continuu de piesa de prelucrat, pentru a putea distanta dintre electrod si cusatura de sudura topita sa ramana aceeasi.

  • 11 january 2023Kiberys a dezvoltat Kibot R2500, un robot de sudura SCARA complet nou cu 6 axe cu raza de rotatie de 360°

   Kiberys este o companie lider specializata in dezvoltarea de sisteme robotizate personalizate conform nevoilor clientului. Principala ei aspiratie este de a crea sisteme automatizate complet echipate pentru industria constructiilor si industria constructoare auto, ingineria mecanica si cea constructoare de macarale. “Ne concentram eforturile in dezvoltarea sistemelor inteligente de sudare si debitare robotizate si controlate CNC. In 2022, am creat un robot industrial complet nou cu sase axe Kibot HD6 R2500".

  • 09 october 2021La MachTech 2021 Kiberys a demonstrat o masina pentru debitare robotizata a profilelor cu cap specializat brevetat

   In cadrul forumului tehnic international MachTech & InnoTech 2021, Kiberys a demonstrat una dintre inovatiile sale – masina pentru debitarea robotizata a profilelor de diferite tipuri si sectiuni, ca de exemplu profil dublu T, profil U, cornier, tevi rotunde, tevi dreptunghiulare si altele profiluri specifice. “Masina este dotata cu un modul special care permite prelucrarea prin debitare pe toate cele patru laturi. Capul specializat este propria noastra dezvoltare, cu brevet european si mondial protejat, fara analog printre ceilalti producatori”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Kiberys OOD.

  • 08 june 2020Compania rusa Transneft a ales instalatia de debitare cu plasma Kiberys la modernizarea productiei sale

   Compania “Transneft Siberia” AD, care intretine si opereaza 27 de conducte magistrale petroliere, a lansat un nou complex de productie de inalta tehnologie la baza sa de la Uzina Mecanica de Reparatii Tyumen. Modernizarea a fost realizata conform unui acord special de investitii pentru 3 miliarde de ruble. “In cadrul acestui proiect mare, compania Transneft a optat pe compania noastra, care a livrat si pus in functiune o instalatie de debitare cu plasma cu CNC”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la producatorul bulgar Kiberys.

  • 17 december 2019KBWELD HD6 – noul robot cartezian de sudura cu 6 axe de la Kimex

   Procesele tehnologice moderne necesita o productivitate ridicata si o flexibilitate a solutiilor de automatizare, deoarece piata impune o foarte mare varietate de produse cu cerinte din ce in ce mai ridicate cu privire la calitate. “Sistemele robotizate garanteaza o calitate constanta si o productivitate crescuta a procesului tehnologic. Astfel este si noul robot cartezian KBWELD HD6, care este propria noastra dezvoltare. Acesta garanteaza procese eficiente privind sudarea si debitarea cu plasma a tevilor si profilelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kimex.

  • 17 june 2019Kiberys: Inovatii si imbunatatiri in tehnologia de sudare au demonstrat de la Kimex in timpul MachTech & InnoTech 2019

   Solutii de ultima generatie in tehnologia de sudare au demonstrat de la compania bulgara dovedita Kimex in cadrul forumului tehnic international MachTech & InnoTech 2019. “Principalii “eroi” in actiune au fost masina de sudura X8 MIG Welder de la Kemppi, masinile manuale de debitat cu plasma Powermax de la Hypertherm, precum si masinile unice pentru sudarea tijelor filetate de la HBS”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la compania Kiberys OOD, brand propriu al companiei bulgare dovedite, specializata in tehnologia de sudura.

  • 23 april 2019WeldEye imbunatateste controlul calitatii in procesul de sudura si faciliteaza integrarea in conceptul Industry 4.0

   Liderul tehnologic in dezvoltarea si productia de echipamente de sudura Kemppi a anuntat debutul unei noi aplicatii mobile pentru software-ul sau universal pentru managementul proceselor de sudare WeldEye. “Aplicatia actioneaza ca o interfata de utilizator mobila pe software-ul bazat pe tehnologia cloud si ofera un nou set de instrumente, potrivite pentru Industry 4.0, care vin in sprijinul specialistilor in sudare pentru o gestionare mai eficienta a calitatii sudurilor, proceselor de productie si productivitatii”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kiberys OOD.

  • 26 february 2019Sudura ca arta la competitia organizata de catre Kimex, AQ Electric si Uniunea Bulgara de Sudare

   La inceputul lunii februarie 2019, pe teritoriul companiei bulgare de productie AQ Electric AD din or. Radomir, a avut loc o competitie de sudare, organizata de catre aceasta, Uniunea Bulgara de Sudare si compania Kimex. “Doisprezece participanti exclusivi au demonstrat abilitati de invidiat nu numai in domeniul echipamentelor de sudare, dar si in domeniul artei. Lucrarile au fost legate de traditiile nationale bulgare si festivalul cu masti “Kukeri”. Interesant a fost insa faptul ca toate detaliile au fost din deseuri metalice”, au anuntat de la Kiberys OOD.

  • 25 january 2019Kiberys KBWELD HD5: sistem robotizat MIG/MAG pentru sudarea cazanelor si rezervoarelor

   Sistemele robotizate MIG/MAG pentru sudare automata ofera un raspuns cu privire la nevoile de productie, care au un volum mare de procese de sudare. “KBWELD HD5 este un sistem robotizat pentru sudarea rezervoarelor si cazanelor mari. Acesta ofera un nou concept in domeniul sistemelor robotizate cu doua procese active simultane – MIG/MAG sudare si debitare cu plasma/oxi-gaz”, au declarat de la Kiberys OOD. Sistemele robotizate pentru sudare cu functii inteligente, cum ar fi detectarea cusaturii si urmarirea cusaturii, asigura si garanteaza o calitate constanta a sudurii.

  • 08 november 2018Kiberys modernizeaza productia sa cu ajutorul solutiilor de la SolidWorks

   Compania Kiberys OOD, brand propriu al integratorului de sisteme lider de echipamente si aparate de sudura de inalta calitate si prelucrare a metalului – Kimex, a implementat produsele SolidWorks in baza sa de productie, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. “Introducerea deciziilor SolidWorks in procesul de productie este parte din strategia noastra pentru eficientizarea proceselor si optimizarea costurilor”, au adaugat de la Kiberys. Kiberys este o companie care detine o vasta experienta in productia de masini inteligente CNC pentru debitare termica si sudare.

  • 10 september 2018Sistem cu portal 3D robotizat cu actionare bilaterala Кiberys KBCUT HD5

   Printre sistemele pentru debitarea foilor de tabla ale producatorului dovedit Kiberys OOD, brand al integratorului lider de sisteme de echipamente si aparate de sudura de inalta calitate si prelucrare a metalului – Kimex, un loc special ocupa sistemul CNC cu portal 3D cu actionare bilaterala KBCUT HD5. Acesta permite taierea atat a foilor de tabla, cat si a profilelor si tuburilor rectangulare in trei planuri. Sistemul robotizat are 5 axe si posibilitate pentru taiere inclinata in diapazon de ±70° si taiere patrulaturala a profilelor. Cremalierele de ghidare si rotile dintate de inalta calitate ajuta pentru o pozitionare exacta pe cele trei axe liniare si cele doua rotative pentru invartirea si inclinarea arzatorului.

  • 04 may 2018Sistemul robotizat pentru debitare si sudare cu plasma Kiberys a “atras” atentia in timpul MachTech 2018

   Sistemul robotizat inteligent pentru debitare si sudare cu plasma sub brandul Kiberys OOD a fost prezentat la editia din anul acesta a expozitiei tehnice specializate MachTech & InnoTech, care sa desfasurat la Sofia, capitala Bulgariei. “Sub brandul Kiberys producem masini CNC pentru debitare si sudare termica. Anul acesta am ales de a va prezenta una dintre noile noastre dezvoltari – masina pentru debitare foi de metal cu plasma, taiere tuburi si profile si sudura, demonstrand in prezent activitatea de lucru a procesului de debitare”, au comentat specialistii de la companie.

  • 19 february 2018Kiberys: Tractorasul de sudura MagTrac F 61 creste productivitatea la o fabrica pentru structuri metalice

   “Niciodata nu voi mai suda in genunchi”, a declarat d-l Reino Kuuslampi, sudor la compania Rimera Oy. Potrivit acestuia pozitia de munca tensionata deja se afla in istorie. Compania finlandeza Rimera Oy, specializata in productia de matrite pentru turnarea panourilor, a gasit o modalitate de succes pentru a imbunatati ergonomia procesului si in acelasi timp pentru a creste productivitatea activitatilor de sudare prin utilizarea caruciorului de sudura MagTrac F 61 de la Kemppi.

  • 13 december 2017O linie automatizata Kiberys pentru debitarea si taierea cu plasma a profilelor functioneaza in Belarus

   O linie automatizata pentru debitarea si taierea cu plasma a profilelor, proiect de inalta calitate dezvoltat sub brandul Kiberys de catre compania Kimex Technology, functioneaza cu viteza spoarita la asociatia lidera din Belarus pentru productia de autobuze Uzina de Automobile din Minsk (MAZ). Linia a fost proiectata si construita la comanda speciala de catre intreprinderea balcanica, cu parametrii si posibilitati unice, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la echipa Kiberys OOD. Ca urmare a introducerii liniei in ciclul de productie al fabricii din Belarus, timpul de executare al detaliilor a fost redus cu pana la cel putin 5 ori.

  • 06 november 2017Kiberys a participat la Schweissen & Schneiden 2017 ca unic producator de echipamente de sudura din Europa de Est

   Expozitia internationala tehnica Schweissen & Schneiden si anul acesta a inclus participarea companiei Kiberys, brandul propriu al principalului integrator de sisteme pentru tehnologiile si sistemele de sudura de inalta calitate si prelucrare a metalului – Kimex. Evenimentul a avut loc in perioada 25 – 29 septembrie in orasul Düsseldorf, Germania. Compania a fost unic participant din Europa de Est, care si-a intampinat oaspetii la standul sau atractiv din Pavilionul 13 al expozitiei si a prezentat noutatile din portofoliului sau de produse. Kiberys detine o experienta indelungata in productia de solutii automatizate si robotizate, inclusiv masini inteligente CNC pentru debitare termica si sudare.

  • 17 july 2017Kiberys: Hypertherm va prezenta solutii si sisteme de debitare cu plasma la Schweissen & Schneiden 2017

   Hypertherm, producator mondial dovedit de echipamente pentru debitare termica de cea mai inalta calitate, va ocupa un loc intre expozanti la cel mai mare forum international Schweissen & Schneiden 2017, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kyberis, care ofera solutiile tehnologice ale companiei. Kyberis deasemenea va lua parte la eveniment, prezentand produsele brandului cu acelasi nume. Expozitia va avea loc in zilele 25 – 29 septembrie la Düsseldorf, Germania si va atrage interesul participantilor din intreaga lume in domeniul tehnologiilor industriale si de productie.

 • 1
 • 2
 • 3

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 june 2024RAIS si-a extins portofoliul de produse cu strungurile de inalta tehnologie ale gigantului japonez TAKISAWA

  TAKISAWA este un lider gigant japonez cu peste 100 de ani de istorie, traditie si experienta in productia de masini inovatoare de debitat metal de inalta tehnologie. Compania ofera un portofoliu bogat de strunguri, echipamente multitasking si centre de prelucrare verticala cu diverse tipuri de automatizari pentru productia la scara larga si la scara mica. “Infiintata in 1922, TAKISAWA combina traditii de lunga durata si experienta cu pasiunea, energia si aspiratia fata de realizarile inalte in productia de masini de debitat metale de ultima generatie.

 • 11 june 2024Multiengineering: Care sunt criteriile pentru alegerea robotului industrial potrivit pentru productie

  Alegerea robotului industrial potrivit pentru fiecare activitate joaca un rol decisiv cu privire la eficienta proceselor de productie. Dar cu actuala gama imensa de astfel de solutii de pe piata aceasta poate fi o sarcina nu prea usoara. “Primul si cel mai important pas la alegerea manipulatorului industrial potrivit este de a va asigura ca intelegeti in profunzime ce vreti sa obtineti cu ajutorul acestuia. Este foarte important sa fie luata in considerare greutatea maxima a materialelor care vor fi prelucrate, dimensiunea spatiului de lucru, tipul de operatii, viteza, capacitatea de incarcare, inaltimea de actiune, precizia manipularilor etc., au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania lider de productie si inginerie Multiengineering.

 • 11 june 2024KMT Service: Ferestre de inspectie IR de la Iriss asigura prevenirea avariilor ca urmare a unui accident la o companie auto

  Arc electric, sau numit inca arc voltaic, in conditii de productie? Acest fenomen fizic poate fi nu numai daunator pentru echipament, dar si extrem de periculos. De aceea, in materialul de astazi vorbim exact despre un caz similar la o intreprindere din industria auto si cum a fost rezolvata problema pe termen lung cu ajutorul echipamentelor Iriss. In detaliu am discutat cu KMT Service - o companie dovedita cu un portofoliu bogat de echipamente de topografie, testare si monitorizare a rutelor de infrastructura, care ofera produsele Iriss pe piata locala.

 • 09 june 2024Care sunt metodele de leadership sub semnul energiei feminine in compania de productie Tesy

  Indiferent de rasa, educatie si mediul cultural, genurile isi contesta in mod constant leadership-ul. Intelegerea modelelor de comportament in mediul de afaceri este insa de o semnificatie cheia pentru construirea unor relatii de lucru eficiente si armonioase. In lumea dinamica a afacerilor de astazi, liderii se confrunta cu provocarea sa integreze diferite abordari si stiluri de management. In materialul de astazi, aruncam o privire asupra metodelor de leadership si a modului de lucru al clasei feminine la compania de productie dovedita Tesy, pentru a afla de ce sunt considerate intr-adevar “Taifunuri cu nume blande”. Femeile manifesta adesea un stil de leadership transformational care este orientat catre motivarea si sprijinirea personalului.

 • 09 june 2024Indumatic: Tunurile pneumatice VSR Blaster sunt o solutie dovedita la depozitarea si alimentarea marfurilor

  De-a lungul anilor, in multe domenii ale industriei, tunurile pneumatice au inlocuit cu succes curatarea manuala si manipularea marfurilor in vrac in buncare, silozuri, containere si a materialului acumulat. Curatarea manuala (gaurire cu tije lungi, unelte cu aer comprimat, pulverizatoare de apa la presiune inalta etc.) necesita personal calificat si niveluri ridicate de supraveghere si poate duce la intreruperea productiei in unele operatiuni. “Acest tip de interventie umana este deopotriva dificila si periculoasa si este posibil sa provoace accidente grave. Utilizarea tunurilor pneumatice VSR Blaster previne acumularea materialului in vrac in silozuri, buncare si jgheaburi.

 • 08 june 2024Weber Etiketten: Etichetarea industriala este o “cheie” pentru cresterea securitatii si trasabilitatii productiei

  Este binecunoscut faptul ca etichetarea reprezinta procesul de plasare a unei etichete pe un produs in scopul identificarii acestuia in scopuri comerciale sau de marketing, precum si pentru cresterea gradului de constientizare a consumatorilor. Securitatea si siguranta tehnologiei este garantata de criteriile exigente de etichetare si identificare definite de reglementarile aplicabile relevante. Etichetarea asigura trasabilitatea si integritatea produsului de-a lungul lantului de aprovizionare. Etichetarea industriala este procesul de plasare a unei etichete pe un produs care se afla pe liniile de productie sau de ambalare ale intreprinderilor.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 june 2024Producatorul de sisteme de stocare a energiei IPS investeste intr-o noua baza de productie langa Plovdiv, Bulgaria

  IPS, un producator bulgar de sisteme complete de stocare a energiei (BESS), a anuntat o noua investitie semnificativa langa Plovdiv, oras situat in sudul Bulgariei, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Compania intentioneaza sa deschida o noua unitate robotizata de productie care va incepe sa functioneze in 2025 si va avea o capacitate anuala de 1.5 GWh. Cu peste 35 de ani de experienta in dezvoltarea si producerea tehnologiilor de alimentare cu energie electrica si sisteme de stocare a energiei, IPS este un partener consacrat pentru clienti din 59 de tari.

 • 07 june 2024Compania bulgara Eldrive incepe constructia de parcuri mari de incarcare a masinilor electrice in Bulgaria, Romania si Lituania

  Eldrive, operator bulgar in infrastructura publica de incarcare, a anuntat inceperea constructiei mai multor parcuri mari de incarcare masini electrice in locatii proprii cu un ecosistem bogat, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Prima astfel de instalatie este deja in constructie in Lituania, in apropierea orasului Panevezys, pe autostrada “Via Baltica”. Initial parcul din Lituania va avea 20 de puncte de incarcare, iar in a doua etapa acestea vor fi marite pana la 40. Proiectul include infrastructura pentru incarcarea autobuzelor si camioanelor electrice, cu capacitati cuprinse intre 200 si 400 kW DC. Punerea in functiune este planificata pentru finalul acestui an.

 • 05 june 2024Studente in domeniile de inginerie din Macedonia de Nord au participat la prima intalnire globala a Global Engineer Girls

  Aproape 250 de studente in domeniul studiilor de inginerie, inclusiv 14 din Macedonia de Nord, s-au adunat la Istanbul pentru prima intalnire comuna a initiativei Global Engineer Girls (GEG), organizata de Limak Group, conglomerat in domeniul constructiilor, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. La eveniment au participat si studente din Turcia, Kosovo si Arabia Saudita. Scopul intalnirii a fost crearea de retele, partajarea experientei si inspiratia de la profesionisti si ingineri de succes. Evenimentul Global Engineer Girls, prezidat de Ebru Ozdemir, Presedintele Consiliului de Administratie al Limak Group, a avut ca scop imbunatatirea educatiei si angajarii femeilor in domeniul STEM.

 • 04 june 2024Investitiile companiei chineze Zijin Mining Group in Serbia au ajuns la 2.3 miliarde de euro

  Compania chineza Zijin Mining Group a investit 2.5 miliarde de dolari (2.3 miliarde de euro) in instalatiile sale de exploatare a cuprului din Serbia in ultimii cinci ani, aproape dubland valoarea initiala de 1.26 miliarde de dolari promisa in 2018, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Suma include, de asemenea, 300 de milioane de dolari investiti in imbunatatirea mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de sulf si tratarea apelor uzate industriale. La facilitatile Zijin din Serbia lucreaza aproximativ 7500 de oameni, in viitorul apropiat fiind planificate mai multe extinderi ale echipei. Compania isi propune sa-si dubleze productia anuala de cupru si aur din Serbia in urmatorii cinci ani, urmarind sa ajunga la 450 000 t de cupru si 10 t de aur. Acest lucru ar pozitiona Serbia drept producator european lider de cupru.

 • 30 may 2024Producatorul bulgar de folie biodegradabila LAM'ON a inceput vanzarea produselor sale

  Dupa sase ani de activitate de dezvoltare intensiva, startup-ul bulgar LAM'ON, creat de Angela Ivanova, Gergana Stancheva si doc. dr. Filip Ublekov, isi ofera deja produsele pe piata, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Compania isi propune sa inlocuiasca ambalajele greu reciclabile cu alternative biodegradabile realizate din acid polilactic derivat din porumb. LAM'ON incepe cu patru produse: LAM'ON Soft Gloss, PACK'ON Classic, PACK'ON Oxygen si PACK'ON Shrink. LAM'ON Soft Gloss este un laminat cald pentru hartie si carton. PACK'ON Classic este potrivit pentru ambalarea diverselor produse – de la servetele si fructe pana la haine si textile.

 • 28 may 2024Serbia si China Energy International au semnat un acord pentru o noua rafinarie de petrol la Smederevo

  Guvernul Serbiei a semnat un acord-cadru cu China Energy International Group privind construirea unei rafinarii moderne de petrol la Smederevo, a aflat BalkanEngineer.com de la Telegraf.rs. Acordul, care este in vigoare pentru un termen de doi ani, contureaza un program pentru constructia si punerea in functiune a facilitatii de aproximativ patru ani de la obtinerea autorizatiilor necesare de construire. Proiectul reprezinta o investitie de aproximativ 2.4 miliarde de euro si este de asteptat sa creeze 700 de locuri de munca permanente si sa sustina in mod indirect alte 2400 de posturi.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 june 2024O investitie de 300 de milioane de euro a UMB Group revitalizeaza combinatul siderurgic Otelu Rosu din Romania

  Romania intentioneaza sa reporneasca operatiunile la combinatul siderurgic Otelu Rosu, situat in vestul judetului Caras Severin, care este inactiv din 2013, datorita unei investitii semnificative din partea Grupului UMB. Aceasta informatie a aflat BalkanEnigneer.com de la gmk.center.com. Punerea in functiune a uzinei va crea, de asemenea, peste 600 de locuri de munca. Combinatul siderurgic Otelu Rosu, dotat cu un cuptor cu arc electric de 100 de tone, modernizat ultima data in anul 2011, si-a schimbat de cateva ori proprietatea.

 • 11 june 2024Albania a anuntat o licitatie pentru construirea a opt noi statii pe linia de cale ferata Tirana – Durres

  Operatorul feroviar de stat din Albania a lansat o licitatie pentru construirea a opt noi statii de-a lungul liniei de cale ferata de 34 de kilometri, care leaga capitala Tirana de orasul portual Durres, a aflat BalkanEngineer.com de la Gmk.center.en. Investitia face parte dintr-un proiect mai amplu de restaurare a liniei de cale ferata inactiva in prezent de-a lungul rutei sale existente cu un buget in cuantum de 92.1 milioane de euro. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat ca ofertele pot fi depuse prin intermediul portalului sau de achizitii publice pana pe data de 9 iulie.

 • 10 june 2024Grupul german PWO a inceput constructia unei noi fabrici de componente metalice in Cacak, Serbia

  Producatorul german de componente metalice PWO Group a lansat in mod oficial constructia unei noi unitati de inginerie si productie in Cacak, oras situat in partea centrala a Serbiei, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Facilitatea va forma un cluster tehnologic cu compania de instrumente, achizitionata de compania PWO Group in 2023. Fabrica din Cacak, care va fi amplasata pe un teren de 100 000 m², va fi a zecea locatie a Grupului PWO din lume. Programata sa inceapa productia pana la sfarsitul anului 2025, noua fabrica isi propune sa produca si sa furnizeze clientilor componente si sisteme avansate.

 • 06 june 2024In Albania centralele electrice private si cele cu contracte de concesiune si-au crescut productia cu 7.8%

  Potrivit unui raport al Institutului National de Statistica din Albania (INSTAT), centralele electrice private si centralele operate cu contracte de concesiune in Albania si-au crescut productia in primul trimestru al anului 2024 cu 7.8%, ajungand la 1246 GWh fata de 1156 GWh in anul precedent. Informatia a fost dezvaluita de BTA pentru BalkanEngineer.com. Pentru aceeasi perioada centralele hidroelectrice de stat din Albania au produs 1162 GWh de energie electrica, ceea ce reprezinta o scadere cu 28.1% comparativ cu 1614 GWh in cadrul primelor trei luni ale anului precedent.

 • 04 june 2024Karl Mayer, producator de masini pentru industria textila, va investi 500 de milioane de euro in noi instalatii in Romania

  Grupul Karl Mayer, producator german de masini pentru industria textila, este gata sa investeasca 500 de milioane de euro in constructia a doua fabrici si a unui centru de mentenanta tehnica in Maramures, judet situat in nord-vestul tarii, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Miscarea strategica are ca scop extinderea operatiunilor globale ale companiei si imbunatatirea capacitatilor sale de productie. Prima faza din proiectul investitional include relocarea unitatii pentru productia de ace de cusut Karl Mayer din Asia in orasul Baia Mare, Romania. Facilitatea va fi amplasata pe platforma industriala a fostului IMMUM. Compania si-a asigurat deja o hala de productie si intentioneaza sa inceapa constructia in curand.

 • 31 may 2024Amazon Games deschide un nou studio de dezvoltare de jocuri in Bucuresti, Romania

  Amazon Games a deschis oficial un nou studio de dezvoltare de jocuri in Bucuresti, marcand o extindere semnificativa a amprentei globale a companiei, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Noul studio va fi condus de Cristian Pana, fost managing director la Ubisoft Bucuresti. Studioul nou deschis din Bucuresti se va alatura echipelor existente de dezvoltare a Amazon Games, situate in Orange County, Montreal, San Diego si Seattle. Trecerea strategica catre Europa este in concordanta cu planurile ambitioase ale companiei de a-si extinde portofoliul si de a profita de talentul in plina dezvoltare din regiune pentru dezvoltarea jocurilor.

Vedeti toate »