Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Liebherr-Hausgerate Marica a ajuns la o productie record de 1 milion de dispozitiv

24 february 2021

In Bulgarian  In Macedonian  In Serbian

 

Cu un nou record in productia de frigidere si congelatoare sa incheiat anul jubiliar 2020 pentru copania Liebherr-Hausgerate Marica. Anul trecut, compania bulgara, care a remarcat cea de-a 20-a aniversare, a inregistrat un milion de produse pentru anul respectiv. Mai multe cu privire la succesul companiei au fost impartasite pentru BalkanEngineer.com de catre Liebherr-Hausgerate Marica.

 

 

Estimarile companiei Liebherr-Hausgerate Marica pentru o productie anuala in volum de 844 000 de unitati au fost infirmate atunci cand, ca urmare a cererilor crescute, pe 19 decembrie 2020 a iesit din productie numarul 1 milion al frigiderului cu congelator cu design impresionant sub forma de cabina telefonica britanica din seria limitata London Calling.

 

“Ne-am mobilizat toate fortele si am facut posibil ceea ce cu greu ne-am putea imagina la inceput. In ciuda numeroaselor provocari cauzate de pandemia coronavirus, productia noastra nu s-au oprit nici pentru o zi. Am realizat acest lucru impreuna, cu o mare dedicatie si un spirit extraordinar de echipa. Sunt mandru cu acest lucru”, a declarat directorul general al Liebherr-Hausgerate Marica, d-nul Gerhard Diewald.

 

 

“Am demonstrat ca, plini de daruire si entuziasm pentru munca noastra, suntem capabili sa stabilim recorduri chiar si in vremuri dificile, sa consolidam pozitia companiei Liebherr-Hausgerate Marica in divizia de aparate electrocasnice si sa oferim locuri de munca valoroase. De aceea, as dori sa multumesc tuturor colaboratorilor nostri!”, a comentat d-nul Hristo Georgiev, director “Finante si Administratie” la Liebherr-Hausgerate Marica.

 

Liebherr-Hausgerate Marica merge impetuos pe drumul sau de dezvoltare. Pentru aceasta fara echivoc vorbesc rezultatele companiei, care in anul 2000 a reusit sa realizeze 14 000 din tipurile sale de solutii tehnice.

 

Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!

 

 

Sursa material fotografic: Liebherr-Hausgerate Marica, Liebherr

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

  Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

 • 07 april 2021Indumatic: Cilindri pneumatici compacti universali P1P de la Parker Hannifin sunt conforme cu standardul ISO 21287

  Cilindrii sunt proiectati in deplina conformitate cu cerintele standardului international ISO 21287. Initial, seria include dispozitive cu dimensiuni ale orificiului de 32, 40, 50 si 63 mm, dar la scurt timp dupa aceasta a fost completata cu dimensiuni de la 20 la 100 mm. Cilindrii pneumatici P1P se disting printr-o durata lunga de exploatare, datorita materialelor si suprafetelor utilizate de inalta calitate, precum si a tehnologiei de realizare a etansarilor. Designul compact cu numeroase optiuni de montare asigura utilizarea lor flexibila in spatii inguste.

 • 24 march 2021Convectoarele radiante Tesy – incalzire fiabila si inteligenta cu eficienta energetica ridicata

  „Dispozitivele noastre ofera toate avantajele incalzirii radiante in combinatie cu posibilitatea de economisire a energiei”, au declarat in fata BalkanEngineer.com de la Tesy. Sa vedem mai multe despre aceste aparate...“Functiile inteligente” includ “Fereastra/usa deschisa” si “Programator saptamanal 24/7”. Senzorul PIR, care detecteaza prezenta umana in camera, economiseste, de asemenea, energie electrica deoarece opreste dispozitivul, in cazul in care nu detecteaza prezenta pentru o anumita perioada de timp”, au explicat de la Tesy.

 • 10 march 2021Multiengineering: Sistem de transportoare pentru transportul cutiilor de carton plin

  Un urmator proiect individual si unic prin solutia sa de inginerie a realizat compania bulgara dovedita constructoare de masini Multiengineering. Echipa companiei a proiectat si realizat un sistem de benzi transportoare pentru transportul cutiilor de carton pline, special pentru nevoile unuia dintre clientii sai – un centru logistic. Uite ce au mai dezvaluit cu privire la dezvoltare pentru cititorii BalkanEngineer.com de la echipa Multiengineering. In plus, sistemul de benzi transportoare pentru centrul logistic este prevazut cu control automat al vitezei, fotocelule si opriri de urgenta pe toata lungimea transportorului.

 • 24 february 2021Liebherr-Hausgerate Marica a ajuns la o productie record de 1 milion de dispozitiv

  Cu un nou record in productia de frigidere si congelatoare sa incheiat anul jubiliar 2020 pentru copania Liebherr-Hausgerate Marica. Anul trecut, compania bulgara, care a remarcat cea de-a 20-a aniversare, a inregistrat un milion de produse pentru anul respectiv. Mai multe cu privire la succesul companiei au fost impartasite pentru BalkanEngineer.com de catre Liebherr-Hausgerate Marica. Liebherr-Hausgerate Marica merge impetuos pe drumul sau de dezvoltare. Pentru aceasta fara echivoc vorbesc rezultatele companiei, care in anul 2000 a reusit sa realizeze 14 000 din tipurile sale de solutii tehnice.

 • 17 february 2021H3 - axa de precizie cu stabilitate ridicata – dezvoltata de inginerii de la Rais

  Axul H3, care este produs de compania lidera bulgara constructoare de masini RAIS, atinge 10 000 rotatii per min și este proiectat in mod constructiv cu o transmisie precisa cu curea si rulmenti de precizie hibrid ceramici incastrati pentru obtinerea unei dilatari termice mai mici si vibratii reduse. “Masina nu este echipata cu o structura complexa pentru rotirea mandrilei sculei. In schimb, o constructie speciala a bratului permite acces pana la centrul axei si in acelasi timp elimina posibilitatea de aparitie a unor deteriorari. aPentru rotirea magaziei este utilizat un servomotor, care asigura o viteza mare, elimina erorile de pozitionare si reduce timpul de inlocuire”, au explicat inginerii de la RAIS.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2021Macedonia de Nord cu investitii in terminalul GNL din Alexandroupolis

  Companiile de stat macedonene National Energy Resources (NER) si ESM au semnat Memorandumuri de cooperare pentru investitii in proiectul pentru construirea unui terminal plutitor pentru gaz natural lichefiat (GNL) si a unei centrale de gaze langa orasul Alexandroupolis din Grecia, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Macedonia de Nord intentioneaza sa investeasca peste 380 de milioane de euro intr-o participatie de 25% la centrala electrica de 800 MW si 370 de milioane de euro intr-o participatie de 10% la terminalul de gaze naturale lichefiate, a declarat prim-ministrul Zoran Zaev intr-o conferinta de presa, difuzata pe canalul YouTube al guvernului Macedoniei de Nord.

 • 12 april 2021Dronamics lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa

  La 31 martie 2021 compania bulgara de start-up Dronamics, specializata in dezvoltarea si exploatarea de aeronave autonome fara pilot, a anuntat ca lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa Dronamics Airline cu persoane juridice din Irlanda, Canada si Australia. Cele trei companii sunt inregistrate in aceste tari datorita reglementarilor imbunatatite pentru aparate aeriene fara pilot, dar si pentru ca acestea sunt regiunile in care vor fi primii clienti Dronamics, deserviti in domeniul comertului electronic, farmaciei si logisticii pieselor de schimb. Vestea vine dupa ce la inceputul lunii decembrie 2020 Dronamics a lansat prima retea de drone de marfa fara pilot din lume.

 • 07 april 2021Piata centrelor de date din Romania va creste cu 20-25% pe an

  Cererile pentru sisteme electrice, de climatizare, instalatii, sisteme de securitate si monitorizare pentru centrele de date din Romania au ajuns la aproximativ 25 milioane de euro in 2020. Pentru urmatorii 2-3 ani, cererile vor creste cu 20-25% pe an, potrivit Tema Energy. Acest proces a fost generat ca urmare a interesului companiilor privind digitalizarea accelerata a activitatii si migratia pe termen lung catre serviciile cloud. Tema Energy este infiintata in 2002. Compania este specializata in domeniul proiectarii si constructiei de centre de date si sisteme de tip power supply, iar clientii ei sunt Telekom Romania, grupul german Continental si compania nationala de cai ferate Caile Ferate Romane.

 • 05 april 2021Compania macedoneana Brako investeste in masini si hale

  Compania macedoneana Brako investeste 8 milioane de euro in facilitati de productie, hale si masini. Compania a prezentat si primul vehicul cu hidrogen din lume pentru curatarea strazilor si spatiilor publice. In cadrul vizitei sale la compania cu sediul situat in Veles, Zoran Zaev, prim-ministrul Macedoniei de Nord, a subliniat ca este mandru cu cei peste 60 de ingineri parte din companiile Brako si Masini verzi (Green Machines), care se afla in spatele vehiculului modern, complet ecologic. Viitorul industriei macedonene sunt produsele cu valoare adaugata mai mare, a declarat Kocho Angjushev – proprietar si presedinte al Consiliului director al Brako.

 • 31 march 2021Dacia a raportat un interes puternic fata de masina electrica Spring

  Dacia, producatorul roman de automobile, a primit 1500 de comenzi pentru primul sau model electric Spring in primele 4 ore de la lansarea oficiala pe piata. Acesta este mai mult decat volumul total de masini electrice vandute in Romania in 2019, atunci cand persoane fizice si companii au achizitionat un total de 1500 de masini electrice. In cursul anului trecut piata a raportat o crestere a vanzarilor, ajungand pana la aproximativ 2900 de masini. In primele doua luni ale anului 2021, volumul vanzarilor a crescut cu inca 30% fata de aceeasi perioada a anului 2020, anul acesta volumul depinzand in principal de valoarea totala a subventiilor de stat pentru achizitionarea de vehicule electrice.

 • 29 march 2021Banca Mondiala aloca fonduri pentru reteaua feroviara din Serbia

  La data de 17 martie 2021, Consiliul director al Bancii Mondiale a aprobat Faza 1 din programul de modernizare a sectorului feroviar din Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Astfel, din pachetul financiar total al programului, vor fi furnizate 62.5 milioane dintr-un total de 400 de milioane dolari americani. Serbia isi consolideaza accentul pe dezvoltarea infrastructurii, sporind siguranta, eficienta, durabilitatea mediului inconjurator si conectivitatea regionala a liniei sale de cale ferata prin modernizarea a 3735 km din aceasta. Banca Mondiala colaboreaza cu Agentia franceza de dezvoltare, cu o cofinantare de 50% la Faza 1 a proiectului.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 april 2021Doua aeroporturi noi urmeaza sa fie construite in Serbia

  Doua aeroporturi noi vor fi construite in Serbia – in apropierea orasului Dobanovci si a orasului Novi Sad, a devenit clar din Planul teritorial al tarii pentru perioada 2021 – 2035, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Avand in vedere constrangerile spatiale teritoriale din locatia actuala a aeroportului din capitala Belgrad, se prevede ca noul aeroport de langa orasul Dobanovci sa fie construit la 10 km vest de aeroportul Nikola Tesla si la 24 km de capitala Belgrad, in adevarata apropiere de autostrada E70. Aeroportul de langa Novi Sad va fi situat la aproximativ 15 km sud-est de oras, langa autostrada A1 si se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 300 ha.

 • 13 april 2021Grupul canadian Armstrong transfera o parte din productia sa in Romania

  Grupul canadian Armstrong Fluid Technology – producator de pompe utilizate in instalatiile de incalzire, racire, sanitare si de alimentare cu apa, a transferat catre fabrica sa din Jimbolia, judetul Timis, Romania, o parte din productia derulata anterior pe alte piete europene. Compania si-a extins capacitatea de productie la fabrica din Romania, iar produsele realizate in tara deja deservesc clientii grupului din intreaga lume. Procesul complex de integrare a implicat si o mutare a activitatii de productie a pompelor din Ungaria in Romania. La nivel mondial compania are peste 1200 de specialisti care lucreaza in opt unitati de productie pe 4 continente.

 • 08 april 2021Serbia aloca fonduri pentru reteaua de alimentare cu apa si statii de epurare

  Un total de 190 de milioane de euro din bugetul de stat al Serbiei vor fi investiti in constructia unei retele de canalizare de 260 km si trei statii de epurare. In plus, au fost alocati 118 milioane de euro pentru construirea unui nou depozit regional de deseuri si a instalatiei de incinerare a deseurilor. Constructia depozitului regional de deseuri din Kragujevac va rezolva una dintre principalele probleme de mediu, iar reteaua de canalizare va imbunatati in mod semnificativ infrastructura si calitatea vietii cetatenilor. Facilitatile de tratare a apelor uzate vor fi construite in orasul Kragujevac, satele Stragari si Batocina.

 • 06 april 2021Compania bulgara ТВЅ Group isi extinde activitatea in Romania

  Compania bulgara de tehnologie Telelink Business Services Group (ТВЅ Group) isi extinde activitatea in Romania. Compania va infiinta o filiala detinuta integral in Romania, care va purta numele de Telelink Business Services si va avea un capital social inregistrat de 10 000 EUR. In prezent Telelink furnizeaza serviciile sale in Romania, printre care este sistemul de bilete care functioneaza in 20 de orase. Activitatea companiei ТВЅ Grоuр este axata pe domeniul infrastructurii IT, securitatea informatiilor, transformarea digitala si datele mari (big data) si managementul serviciilor. Compania este prezenta si in Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Albania si Slovenia.

 • 01 april 2021Compania bulgara de IT BULPROS intra in fuziune cu ec4u

  Compania bulgara de software BULPROS si ec4u din Germania au incheiat un acord de fuziune, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj al companiei BULPROS. Prin aceasta cele doua organizatii, a caror cooperare a inceput in 2018, isi vor uni fortele in furnizarea urmatoarei generatii de servicii cloud digitale. Compania mixta care va avea peste 1400 de angajati in 25 de birouri din 11 tari, este sustinuta de organizatia paneuropeana pentru investitii de capital privat Silverfleet Capital, care a investit in participatie majoritara in compania nou formata. In curs de aprobare este fuziunea celor doua companii de catre autoritatile de reglementare.

 • 30 march 2021Interenergo si Trigal construiesc o centrala eoliana in Macedonia de Nord

  Filiala slovena a companiei energetice Kelag – Interenergo si compania de investitii Trigal vor construi centrala eoliana Gevgelija in Municipiul Bogdanci, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Centrala va avea o putere instalata de 30 MW, iar investitia este estimata la 40 de milioane de euro. Se asteapta ca parcul eolian sa genereze energie de 72 GWh pe an, care va asigura furnizarea de energie electrica catre 18 000 de gospodarii. Potrivit directorului Interenergo – Blaz Sterk, compania intentioneaza sa instaleze sase turbine eoliene, care vor fi puse in exploatare pana in anul 2023.

Vedeti toate »