Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Метал Технолоџи Групација АД

Метал Технолоџи Групација АД

http://bg.mtgbg.com/

Групација Технологија на металите - Ангел Балевски Холдинг АД е формиран во 1997 година и во неговиот состав влегуваат 3 водечки бугарски леарници: Осам АД во град Ловеч, Алуком АД во град Плевен и Центромет АД во град Враца. Секоја од фабриките на Холдингот има долга историја, докажани традиции и искуство во металуршкиот сектор. Слоганот на фирмата „Една Групација - Многу Можности“ ги претставува обединетите можности и услуги кои ги нудат производствените фабрики на своите клиенти и партнери.

 

Во град Софија се наоѓа трговската компанија Метал Технолоџи Групација АД и раководството на Групацијата.

 

Главните технологии кои се користат во производството на фабриките од страна на Холдингот се:

 - Машинско леење на алуминиумски детали под низок притисок и контра притисок на сите AlSi легури во фабриката Алуком АД - Плевен. Примената на деталите е разновидна, но основните индустрии за кои се испорачуваат се: енергетика (детали за прекинувачи со висока волтажа), хидраулика, машиноградба, автомобилска индустрија, земјоделски машини, електроника, железничка индустрија, водовод и канализација.

 - Машинско леење на сиво и графитно леано железо во песочни форми во фабрика Осам АД - Ловеч. Деталите наоѓаат примена во железничката индустрија, вклучително детали за системот за кочење на високо - брзински возови, како и разни видови железнички гуртни за водечки клиенти во индустријата; Сектор за водоснабдување и канализација - се произведуваат сите видови фитинзи за вода за пиење и отпадни води и противпожарни хидранти; детали за општа машиноградба, тешки товарни возила, земјоделски машини.

 - Центрифугално леење на одливки од челик и железо во метални кокили со хоризонтална и вертикална оска на ротација во фабрика Центромет АД - Враца. Фабриката работи за хемиската индустрија, бродската индустрија и прехранбената индустрија.

 

Групацијата Технологија на металите е „Една групација со многу можности“ за работа и професионален развој. Во своите тимови, друштвото се стреми да го исполни докажаниот професионализам со иновативноста и ентузијазмот на младите специјалисти. Основна цел на компанијата е да обезбеди можност за реализација како на докажани професионалци, така и на луѓе со идеи и желба за работа, но без искуство и образование во индустријата, на кои им нуди стажантска програма, соодветни обуки и можности за квалификација и преквалификација.

 

Сите компании во Холдингот се ориентирани кон извоз. Производството главно се извезува на европскиот пазар, но продажбата е веќе успешно реализирана во Бразил, Русија, Австралија, Мексико, Нов Зеланд. Инвестициите направени од компанијата се насочени кон модернизирање и оптимизирање на производството и зголемување на конкурентноста на производите на фирмите.

Контакти

Адреса: Бугарија, Софија 1404, бул. Блгарија, населба Бокар, зграда 18

Телефон: 00 359 2/818 59 59

E-mail: mtg@mtgbg.com, sales@mtgbg.com, hr@mtgbg.com

Огласи за работа од Метал Технолоџи Групација АД

Материјали за Метал Технолоџи Групација АД

 • 1
 • 2
  • 10 june 2019MTG: Осам АД го грабна златото во конкурсот „Одлеанок на годината“ за својот детаљ „Лулка“

   Следна престижна награда доби Осам АД, дел од бугарскиот индустриски холдинг Метал Технолоџи Групација АД. „Фабриката од Ловеч освои златен медал и диплома во конкурсот „Одлеанок на годината 2018“ за време на годишната конференција „Леење на метали 2019“, која се одржа на 11 април во град Плевен, Бугарија. Ова следно одличие за добро завршената работа е вистинска гордост за нас“, информираа од компанијата. Конкурсот „Одлеанок на годината“ е организиран од Бугарскиот научно-технички сојуз за машиноградба.

  • 20 may 2019Инж. Константин Костадинов од MTG: „Работата во Алуком ме предизвикува да учам нови работи секој ден“

   Инж. Константин Костадинов е технолог во погон Леарница на една од фабриките на докажаниот бугарски производител на метални одлеаноци Метал Технолоџи Групација АД – Алуком во град Плевен. Како поминува еден негов работен ден во фабриката? Што ново претстои? Како ќе помине стажантската програма 2019 во Алуком? Дознајте од ексклузивниот разговор на тимот на BalkanEngineer.com со инж. Костадинов во следните редови ...

  • 10 april 2019Росана Дачева од MTG: MTG е меѓу првите компании во гранката кои купиле софтвер за 3D конструирање

   Г-ѓа Росана Дачева, сопственик и извршен директор на MTG, сподели пред BalkanEngineer.com каде е местото на Индустрија 4.0 во леарството. Метал Технолоџи Групација АД е бугарски холдинг, кој ги обединува активностите на три потврдени леарници – Осам АД во град Ловеч, Алуком АД во град Плевен и Центромет АД во град Враца. Секоја од нив користи различни технологии и 90% од производството на друштвото е наменето за извоз. На чело на овој „машки“ бизнис е г-ѓа Росана Дачева.

  • 02 january 2019MTG бара партнер за извршување на топла галванизација со потопување и топло поцинкување

   Докажаната бугарска фирма Метал Технолоџи Груп АД бара нов партнер за извршување на специјални покритија на детали што се произведени од друштвото. Во структурата на холдингот се вклучени три леарници – Осам, Алуком и Центромет, кои произведуваат производи со различни технологии. „За да обезбедиме висококвалитетна и комплетна продукција за нашите клиенти, имаме потреба од партнер, специјализиран во нанесувањето на електрично покритие од цинк и реализацијата на топла галванизација со потопување“, соопштија од компанијата.

  • 14 december 2018Росана Дачева од MTG: Успехот доаѓа кога целиот тим е вклучен во следењето на добрите примери

   Таа е една од луѓето кои заразуваат со своето спонтано однесување и насмевка. Само неколку минути по средбата со неа чувствуваш дека таа е личност која се раздава за работите што ги сака. Кога зборуваме за Метал Технолоџи Групација АД (MTG), енергијата едноставно извира од нејзините темни очи и од нејзиниот глас. Во пријатен и исполнувачки состанок со неа, г-ѓа Росана Дачева, сопственик и извршен директор на MTG, сподели какви се трендовите во развојот на металопреработувачката индустрија.

  • 20 november 2018Центромет АД, дел од МТГ, ја подобрува својата енергетска ефикасност

   Утврдената бугарска леарница за центрифугално леење Центромет АД, град Враца, Бугарија, презема иницијатива за подобрување на енергетската ефикасност и проширување на производствениот капацитет, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата. Фабриката, која е дел од холдингот Метал Технолоджи Груп, освои европско и национално кофинансирање според процедура BG16RFOP002-3.002 „Зголемување на енергетската ефикасност во големи претпријатија“. За време на официјалната церемонија беа доделени вкупно 50 договори за постапката, меѓу кои и договорот на Центромет АД.

  • 26 october 2018Алуком АД, дел од МТГ, го проширува својот производствен капацитет

   Докажаната бугарска леарница на алуминиумски легури Алуком АД, град Плевен, Бугарија, презема иницијатива за подобрување на енергетската ефикасност и проширување на производствениот капацитет, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата. Леарницата, која е дел од холдингот Метал Технолоџи Групација АД, освои европско и национално кофинансирање според процедура BG16RFOP002-3.002 „Зголемување на енергетската ефикасност во големи претпријатија“. За време на официјалната церемонија беа доделени вкупно 50 договори за постапката, меѓу кои и договорот на Алуком АД.

  • 14 september 2018Осам АД, дел од МТГ, ја подобрува својата производствена средина

   Докажаната бугарска леарница на сив и нодуларен лив Осам АД, град Ловеч, презема иницијатива за подобрување на енергетската ефикасност и проширување на производствениот капацитет, соопштија од компанијата. Фабриката, која е дел од холдингот Метал Технолоджи Груп, освои европско и национално кофинансирање според процедура BG16RFOP002-3.002 „Зголемување на енергетската ефикасност во големи претпријатија“. „За време на официјалната церемонија беа доделени вкупно 50 договори за постапката, меѓу кои и договорот на Осам АД“, коментираа тие.

  • 13 august 2018МТГ: Нашите врати се секогаш отворени за млади специјалисти со желба за развој во металуршката индустрија

   Метал Технолоџи Групација АД е бугарски индустриски холдинг, во чиј состав влегуваат три леарници – Осам АД во град Ловеч, Алуком АД во град Плевен и Центромет АД во град Враца. Компанијата е со долгогодишна традиција во металургијата, при што се потпира на својот сплотен и искусен тим. „Гордост за нас е фактот дека скоро 80% од нашите вработени работат во компанијата повеќе од 5, а некои - дури и повеќе од 10 години. И не само тоа - имаме колеги од различни генерации на исти семејства“, раскажаа од МТГ.

  • 13 june 2018Кочница за железничката индустрија на Осам АД го зграпчи златото во конкурсот „Одливка на годината 2017“

   Детаљ на Осам АД - град Ловеч, дел од „Групација Технологија на металите - Ангел Балевски Холдинг“ АД, беше одликуван со златен медал и диплома во конкурсот „Одливки на годината 2017“. Настанот се одржа во рамките на ХХV Меѓународна научно -техничка конференција „Леење на метали 2018“, која се одржа од 18 до 20 април 2018 година во град Плевен. На неа се состанаа научници од различни земји кои ги презентираа своите научни достигнувања и ставови за проблемите на леарското производство.

 • 1
 • 2

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 july 2019Заштеда на енергија и подобрување на климата со ниска инвестиција благодарение на i-Tronic/R-Tronic на Oventrop

  Подобрување на микроклимата во одредена просторија и заштеда на енергија, постигната со ниска инвестиција. Дали е можно? Да, со уредите i-Tronic и R-Tronic на Oventrop. Микроклимата во една просторија се определува од температурата, релативната влажност и содржина на CO2 во воздухот. Микроклимата во една просторија се определува од температурата (°C), релативната влажност (RH, релативна влажност во %) и содржина на CO2 (во ppm, делови на милион) во воздухот.

 • 22 july 2019Погледнете како му поминува еден работен ден на Георги Жеков, инженер-технолог во Либхер-Хаусгерете Марица

  Ако мислите дека секојдневниот живот на инженерите е досаден и „сув“, ние во BalkanEngineer.com сме подготвени да Ве побиеме. Работниот ден на инженерите воопшто, ама воопшто не е лишен од возбуда и инспирација. Ние ви даваме уште еден доказ за ова – имено, инженер Георги Жеков од Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ, чија млада возраст и сè уште скромен работен стаж не се препрека тој да наоѓа задоволство во професијата што ја избрал. Да погледнеме зошто ...

 • 18 june 2019Вени и Ко од MachTech & InnoTech: Разработуваме високопродуктивни магацински машини повеќе од 25 години

  Следното издание на меѓународниот технички форум MachTech & InnoTech е веќе во историјата. Голем број етаблирани компании ги презентираа своите најнови иновации и решенија во помош на индустријата, а веќе петта година по ред меѓу нив беше и бугарската компанија Вени и Ко ДОО. Значи, ако опремата за подигнување на товари е алка од синџирот и на вашата активност, но не сте биле во можност да го посетите нивниот штанд за време на MachTech, денес ќе ви раскажеме, кои беа главните акценти на нивната презентација.

 • 17 june 2019Индустриски Роботи го претстави коботот Elfin5 пред експертскиот аудиториум на MachTech & InnoTech 2019

  Деби за Индустриски Роботи ДООЕЛ на MachTech & InnoTech во 2019 година! За време на своето прво учество на големиот технички форум докажаната бугарска компанија специјализирана во обезбедување на роботизирани решенија го претстави Elfin5, дел од палетата колаборативни роботи на кинескиот производител Han's Robots. „Целта ни е да запознаеме специјалисти од различни сектори на производството со можностите на колаборативите роботи Elfin“, коментира инж. Николај Георгиев.

 • 13 june 2019Хибриден автономен фотоволтаичен систем од Филкаб Солар напојува винарски имот

  Филкаб Солар е докажана бугарска компанија специјализирана за обезбедување на комплетни технички решенија од областа на обновливите извори на енергија и дел од групацијата Филкаб. „Нашите специјалисти имаат големо искуство во инсталирањето на фотоволтаични системи, а уште еден пример за тоа е изградбата на хибриден автономен систем со максимална моќност од 29.9 kWp за напојување на винарски имот во село Горица, општина Поморие, Бугарија“, споделија пред BalkanEngineer.com од МаккаБ ДООЕЛ.

 • 12 june 2019КМТ Сервис: Првиот неинвазивен ултразвучен мерач на проток за криогенски флуиди на Flexim работи до -190 °С

  Што го прави светот на технологијата толку возбудлив? Според наше мислење, тоа е бесконечната можност за откривање на нови и нови факти, начини, процеси. На истото мислење се и специјалистите од КМТ Сервис ДООЕЛ. „Усовршувањето на техниката и се поиновативните технолошки решенија се меѓу причините за прогрес и развој. Затоа сме горди да објавиме дека меѓу производите на нашиот партнер Flexim е првиот неинвазивна ултразвучен мерач на проток за криогенски флуиди Fluxus cryo“, соопштија од КМТ Сервис.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 july 2019Во Визбегово, Македонија, беше отворена фабрика за композитни производи

  Компанијата АTS Group ја отвори својата нова фабрика за композитни производи во индустриската зона на Визбегово, Северна Македонија. На настанот за отворање на објектот присуствуваше македонскиот премиер г-дин Зоран Заев, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. Инвестицијата изнесува вкупно 3 милиони евра. Производите што ќе бидат произведени во новиот објект ќе бидат наменети за воена и полициска опрема во областа на балистичката заштита и безбедност. ATS Group е модерна приватна фабрика со седиште во град Скопје, Македонија.

 • 17 july 2019Бугарски стартап со награда на Џуниор Ачијвмент Европа

  Bevine, една од најдобрите бугарски студентски стартап компании, си дојде со награда за иновација од трката "Enterprise Challenge" на Џуниор Ачијвмент Европа, што се одржа во Осло. Тимот ја доби наградата „Дигитални иновации“ за 2019 година, дозна BalkanEngineer.com. Bevine е бугарски студентски стартап од Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“. Младите иноватори разработуваат решение за заштеда до 90% од трошоците за производството на вино, базирано на вештачка интелигенција, бази на податоци, анализи и интернет на работите.

 • 15 july 2019Дачија го зголемува својот годишен производствен капацитет во Романија

  Романскиот производител на автомобили Дачија забележа зголемување на своето производство во првата половина од 2019 година, дозна BalkanEngineer.com од Romania-Insider.com. Компанијата произвела вкупно 191.776 автомобили во својата фабрика во Миовени, Романија. Поголемиот дел од автомобилите (76%), произведени во фабриката се SUV моделот Duster. Ако компанијата успее да ја одржи оваа стапка на производство во втората половина од 2019 година, фабриката ќе го надмине својот годишен капацитет од 350.000 возила.

 • 10 july 2019Австриски производител на осветлување ја префрла својата фабрика во Србија

  Австрискиот производител на решенија за осветлување Zumtobel планира да го префрли своето производство од Кина во нова фабрика во Ниш, Србија. Една од причините за овој потег се должи на поблиското растојание до клиентите. Во моментов, околу 60% од компонентите за осветлување што Zumtobel ги произведува во Кина се наменети за извоз. Со оглед на долгиот транспортен пат до Европа за компанијата е поповолно и поефикасно да го премести своето производство во Ниш.

 • 08 july 2019Во Македонија ќе започне со работа нова фабрика за производство на стакло

  Во град Тетово, Северна Македонија, се очекува во октомври да започне со работа нова фабрика за производство на стакло. Објектот се наоѓа на површина од 9000 метри квадратни, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. Изградбата на фабриката, која се наоѓа во Технолошко-индустриска развојна зона на Тетово, започна кон крајот на 2018 година и треба да биде завршена до крајот на јули годинава. Претстои монтажата на внатрешни инсталации и машини кои треба да се тестираат во септември. Фабриката, која ќе вработи 300 лица, ќе произведува калено и ламинирано стакло.

 • 04 july 2019Бугарија со висок потенцијал за развој на AI секторот

  Извештај на независниот испорачувач на бизнис вести и анализи SeeNews и меѓународната компанија Vangavis покажува дека Бугарија може да стане клучен играч на пазарот на AI (вештачка интелигенција). Ова се должи на добро развиениот IT сектор во земјата. Во моментов, специјалистите во областа на вештачката интелигенција во Бугарија се околу 500, дозна BalkanEngineer.com. Податоците од истражувањето покажуваат дека се поголем број бугарски компании почнуваат да воведуваат технологии базирани на AI.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 july 2019Канадска компанија со истражување за ископување на злато во Бугарија

  Канадската компанија за истражување и ископување на минерали Velocity Minerals објави дека добила првични позитивни резултати за својот проект „Обичник“ во Југоисточна Бугарија. Резултатите од истражувањето го потврдуваат присуството на висококвалитетно епитермално злато како и потенцијална златна минерализација во областа „Обичник“ Извадените примероци покажуваат содржина на злато од 1,24 до 7,87 грама на тон. Наоѓалиштето се наоѓа на 29 километри од фабриката на бугарската рударска компанија Горубсо-Карџали, партнер на Velocity Minerals.

 • 18 july 2019Финансиска поддршка за повеќе од 1200 компании од Македонија и регионот

  Заедничката иницијатива на шесте земји од регионот на Западен Балкан „Chamber Investment Forum“ може да обезбеди финансиска поддршка на повеќе од 1.200 мали и средни претпријатија, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. Тоа се државите Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Србија, Северна Македонија и Црна Гора. Тригодишниот проект има за цел да ја зголеми конкурентноста на економијата во балканскиот регион. На компаниите ќе им се помогне да ги зголемат своите капацитети за производство и извоз, како и да го зајакнат своето присуство на регионалните и светските пазари.

 • 16 july 2019Србија со проект за изградба на 12 термоцентрали на биомаса

  Србија е во процес на спроведување на државен проект за изградба на термоцентрали на биомаса во повеќе градови и општини. Средствата ќе бидат обезбедени од банка KfW. Регионите вклучени во проектот може да очекуваат да се здобијат со инсталации на термоцентрали на биомаса во 2019 и 2020 година. Досега, се избрани изведувачи за изградба на некои од објектите, додека се уште се во тек тендерските процедури и се подготвува проектна документација. Изградбата на една термоцентрала на биомаса ќе чини околу 1,7 милиони евра.

 • 11 july 2019OMV Petrom инвестира 30 милиони евра во експлоатација на гас од Црно Море

  Романската групација OMV Petrom започна нова кампања за дупчење за природен гас во плитките води на Црно Море на периметарот на Истрија. Инвестициониот проект вреди повеќе од 30 милиони евра. Регионот Истрија, кој се наоѓа во плитките води на Црно Море, има повеќе од 30 годишна историја во производството на нафта и гас. Иако депозитите во регионот го достигнаа врвот на производството пред неколку години, користењето на соодветни современи технички решенија треба да и овозможи на OMV да достигне до дополнителни ресурси.

 • 09 july 2019Турција и Бугарија се фаворити за новата фабрика на Volkswagen

  Германскиот производител на автомобили Vоlkѕwаgеn планира да изгради нова фабрика во Источна Европа, дозна BalkanEngineer.com од Money.bg. Неодамна стана познато дека изборот на место е сведен на Бугарија и Турција. Меѓутоа, конечното решение од страна на друштвото се одложува да биде донесено во есен. Инвестицијата се очекува да биде во опсег од над 1,3 милијарди евра. и да отвори повеќе од 5.000 работни места. Во новата фабрика на Volkswagen ќе се произведува познатиот автомобил Passat, како и веројатно модели на сестринската фирма Skoda.

 • 05 july 2019Студија за развој на IT секторот во Република Северна Македонија

  Помеѓу 6 февруари и 6 март 2019 година, македонскиот портал IT.mk спроведе детална студија за состојбата на IT индустријата во земјата. Истражувањето опфаќа илјадници специјалисти од секторот, вклучувајќи програмери, разработувачи, графички дизајнери и професионалци од областа на дигиталниот маркетинг. Студијата на македонскиот портал ги разгледува факторите како што се просечниот приход на IT специјалистите, родот, степенот на образование, добиени сертификати итн. Резултатите од истражувањето покажуваат дека повеќе од половина од IT професионалци се на возраст меѓу 25 и 34 години.

Види ги сите »