Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

KMT Service Ltd

KMT Service Ltd

https://kmtservice.bg/

KMT Service EOOD është një kompani e angazhuar në mbështetje shërbimi, shitje dhe trajnime në fushën e pajisjeve për gjetjen e defekteve në komunikimet nëntokësore, testimin, monitorimin dhe vëzhgimin e rrugëve të energjisë nëntokësore, stacioneve të transformatorëve, rrjeteve të furnizimit me ujë dhe kanalizimeve, pishinave ujore të hapura dhe të mbyllura.

 

Partnerët kryesorë të kompanisë janë prodhuesit globalisht të themeluar të pajisjeve dhe ofrimit të zgjidhjeve teknike komplekse si: SebaKMT, pjesë e grupit Megger, KEP, Cappellotto, IBAK Helmut Hunger, Messen Nord, Iriss, Gossen Metrawatt.

 

Ekipi i KMT Service përbëhet nga specialistë shumë të kualifikuar me përvojë shumëvjeçare në fushën e veprimtarive të shërbimit dhe trajnimit teknik, të kombinuar me një eksperiencë shumëvjeçare në fushën e shitjeve direkte.

 

Qëllimi kryesor i kompanisë është të arrijë rezultate optimale në çdo projekt specifik, të kombinuara me një qëndrim profesional dhe të përgjegjshëm ndaj klientit.

Kontaktet

Adresa: Bulgaria, Sofia 1303, Rr. "Sredna Gora" 89

Telefoni: +359 88 878 1788  

E-mail: kmt.servicebg@gmail.com 

Materialet për KMT Service Ltd

 • 1
 • 2
  • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

   Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

  • 17 february 2024Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive Flexim janë një zgjidhje fleksibël për kushte të vështira operimi

   Polyamidi 12 është një plastikë me performancë të lartë me aplikime në industri të shumta, nga përpunimi i naftës dhe gazit tek automobilat, teknologjia mjekësore dhe printimi 3D. Prodhimi i tij përfshin disa hapa, duke filluar me përbërjen hidrokarbure butadiene dhe duke përfunduar me monomerin laurolactam, dhe kur elementët individualë lidhen, formohet zinxhiri i poliamidit 12. Gjatë këtyre proceseve zhvillohen temperatura deri në rreth 280 °C, të cilat është një sfidë serioze për instrumentet matëse që përdoren. Por prodhuesit gjejnë një zgjidhje të besueshme dhe afatgjatë me matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim.

  • 14 january 2024Shërbimi KMT: Kapëse inovative OmegaFlex për saldimin elektronik të tubave PE ofron logjistikë dhe instalim të thjeshtuar

   Sainte-Lizaigne, pjesë e grupit Claire, ka njoftuar debutimin në treg të kapëses inovative të saldimit të tubave OmegaFlex. "Specialistët e tubacioneve të Sainte-Lizaigne kanë ndërtuar një produkt që lehtëson shumë logjistikën dhe punën në terren. OmegaFlex mbulon një gamë të gjerë diametrash, duke siguruar instalim të lehtë dhe fleksibilitet të jashtëzakonshëm në aplikim”, njofton kompania e themeluar KMT Service, e cila ofron gamën e produkteve të prodhuesit francez për Ballkanin. Kapëse e tubit OmegaFlex lehtëson shumë ndërhyrjet në kantier kur lidhni tubacione jo polietileni (PE). Fleksibiliteti i tij i patentuar mbulon nga 3 deri në 6 madhësi tubash PE.

  • 12 december 2023Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt dhe Vivax Metrotech ofrojnë zgjidhje efektive për gjetjen dhe vëzhgimin e infrastrukturës

   E fshehur nga sytë e përdoruesve mesatarë, infrastruktura nëntokësore është shpesh vendimtare për zhvillimin e një vendbanimi të caktuar apo edhe të një rajoni të tërë. Të padukshme për syrin, rrugët e furnizimit me ujë, kanalizimeve, furnizimit me energji elektrike dhe komunikimit paraqesin sfida serioze për specialistët përgjegjës për mirëmbajtjen e tyre. Ato janë gjithashtu infrastrukturë kritike nga pikëpamja e ndërmarrjeve industriale. Kjo është arsyeja pse kompania e dëshmuar KMT Service, e cila bashkëpunon me markat e njohura botërore si Gossen Metrawatt dhe Vivax Metrotech, i ofron tregut zgjidhje cilësore optimale.

  • 03 november 2023Shërbimi KMT: Zgjidhjet e Vivax Metrotech për gjetjen e infrastrukturës nëntokësore lehtësojnë mirëmbajtjen e sistemeve hidrauli

   Konsumatori modern e merr si të mirëqenë ujin që rrjedh vazhdimisht nga rubineti dhe vetëm kur ai mungon mendon se ku mund të jetë problemi. Ndërprerja e furnizimit me ujë mund të jetë për arsye të ndryshme, por ndër më të shpeshtat është aksidenti i furnizimit me ujë. Ai, nga ana tjetër, mund të jetë rezultat i një sistemi tubash të amortizuar, një plasje të shkaktuar nga shtresat e tokës ose trotuari përreth, ose një shtrimi jo i mirë i tubit gjatë ndërtimit të sistemit. Shumëllojshmëria e sistemeve të tubacioneve dhe kushtet në të cilat ato funksionojnë kërkon përdorimin e metodave të ndryshme për vendndodhjen e tyre. Kompania KMT Service tregoi për BalkanEngineer.com.

  • 03 october 2023Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim matin me besueshmëri dhe saktësi rrjedhën edhe në sistemet

   Në aplikimet që përdorin tubacione betoni, matja e rrjedhës është një detyrë sfiduese, por jo e pamundur. Për ta zgjidhur atë, teknologjia e ultrazërit dhe, më saktë, matësit e rrjedhës jo-invazive tejzanor nga Flexim - një prodhues i themeluar i pajisjeve matëse dhe pajisjeve për ujë, gaz, avull dhe lëngje të tjera për industrinë dhe infrastrukturën civile - vijnë në shpëtim. Produktet e kompanisë gjermane janë pjesë e portofolit të kompanisë tregtare bullgare KMT Service, nga e cila treguan më shumë për specifikat e matjes së prurjes në tubat e betonit. Metrat e rrjedhës jo-invazive me kapëse të Flexim janë një zgjidhje e thjeshtë dhe e fuqishme që përdoret si në industri ashtu edhe në shumë kompani.

  • 11 september 2023Shërbimi KMT: Asterra EarthWorks është një mjet monitorimi i digave që përdor teknologjinë satelitore për të parandaluar objekte

   Që kur njerëzimi ka ndërtuar diga, ekziston rreziku i dështimit të tyre. Sipas ligjit ndërkombëtar, digat konsiderohen si "instalime që përmbajnë forca të rrezikshme" dhe janë një nga format më shkatërruese të dëmtimit të infrastrukturës. Aksidentet mund të ndodhin për arsye të ndryshme dhe të shkaktojnë pasoja të ndryshme në varësi të mënyrës se si reagon në momentin kritik. Por ajo që është më e rëndësishme në këtë rast është se çfarë mund të bëhet për të shmangur një situatë kaq katastrofike. Më shumë për këtë temë ka shpjeguar për BalkanEngineer.com kompania KMT Service, e specializuar në shpërndarjen e pajisjeve për rilevimin e sistemeve të infrastrukturës.

  • 25 july 2023Shërbimi KMT: Sistemi i ri i matjes së rrjedhës ultrasonike me bateri SebaFlow-BAT është plotësisht i pavarur nga furnizimi

   Matja e fluksit në industri dhe ndërtim është një faktor vendimtar për proceset e prodhimit, i cili imponon nevojën për besueshmëri dhe saktësi të rezultateve. Megjithatë, metodat konvencionale krijojnë një sërë problemesh për sa i përket saktësisë së matjes, qëndrueshmërisë dhe jetëgjatësisë së vetë pajisjes, dhe kjo është arsyeja pse teknologjitë ultrasonike po përdoren gjithnjë e më shumë. Sistemi SebaFlow-Classic përdor saktësisht ultratinguj për të siguruar matje të besueshme të rrjedhës, siç dëshmohet nga instalimet e shumta të tij të suksesshme në mbarë botën. Dhe tani është gjithashtu i disponueshëm në një version me një bateri SebaFlow-BAT, e cila eliminon nevojën për energji elektrike.

  • 08 june 2023Shërbimi KMT: NASA monitoron rrjedhën e ujit në laboratorin e terrenit Santa Susanna duke përdorur detektor inovativ Ijinus

   Aktivitetet e NASA-s kanë qenë gjithmonë me interes dhe nëse hapësira ngjall imagjinatën njerëzore me mistikën e saj, agjencia qeveritare amerikane kryen gjithashtu shumë aktivitete pragmatike në Tokë për të mirën e shoqërisë. Për shembull, pasi të gjitha operacionet kërkimore dhe testuese në Laboratorin Fushor të Santa Susana (SSFL) u delokalizuan, aty u krye një pastrim mjedisor për të hequr kimikatet e mbetura nga operacionet e kaluara, dhe procesi përfshinte një detektor përmbytjeje Ijinus, në të cilin integrohen pajisjet e kompanisë. teknologji e pronarit CapAir®. Më shumë se si pajisja merr pjesë në masat mjedisore të marra nga NASA.

  • 02 may 2023Ofertat e pranverës për pajisjet matëse dhe testuese Gossen Metrawatt janë tashmë të disponueshme në portofolin e Shërbimit KMT

   Gossen Metrawatt - një prodhues gjerman i mirënjohur i pajisjeve matëse dhe testuese për sistemet elektrike dhe energjinë, ka shpallur ofertat speciale të pranverës për sezonin 2023. Katalogu i kompanisë përfshin një sërë zgjidhjesh të reja dhe të provuara matëse të zbatueshme për qëllime dhe kushte të ndryshme pune , me të cilin garantimi i sigurisë bëhet një aktivitet "elementar". Dhe ata arrijnë në tregun bullgar falë kompanisë së themeluar tregtare KMT Service. Ekipi i kompanisë prezantoi modelet kryesore me markën Gossen Metrawatt, të cilat mund t'i blini me çmime preferenciale deri në fund të majit të këtij viti.

  • 03 april 2023Shërbimi KMT me komente mbi metodat e ndryshme të zbulimit të rrjedhjeve dhe avantazhet e imazheve satelitore në detyra të tilla

   Zbulimi i rrjedhjeve është po aq i larmishëm sa lëngjet që mund të rrjedhin nga rrjete dhe objekte të ndryshme në industri ose inxhinieri civile. Rrjedhjet mund të ndodhin nga linjat e ujit dhe të kanalizimeve, digat dhe rezervuaret e uijt te pijshem, pishinat, tubacionet e gazit, tubacionet e naftës, rezervuarët nëntokësorë të benzinës dhe propanit, etj. Aksidente të tilla, natyrisht, mund të shkaktojnë pasoja fatale dhe të kthehen në një fatkeqësi të vërtetë, kështu që ekzistojnë edhe një sërë teknologjish që ndihmojnë në zbulimin në kohë të rrjedhjeve. Më shumë rreth tyre BalkanEngineer.com komenton me kompaninë bullgare KMT Service.

  • 07 march 2023Shërbimi KMT: SebaKMT njoftoi debutimin në treg të gjeneratës së re të regjistrimin e zhurmës dhe të frekuencës SmartEAR IoT për

   SebaKMT, pjesë e Grupit Megger, ka njoftuar debutimin në treg të një instrumenti të ri me një koncept tërësisht të ridizajnuar të regjistrimit të zhurmës dhe frekuencës. “SmartEAR IoT është një regjistrues zhurmash dhe frekuencash me një strehë të fortë dhe të qëndrueshme, e kombinuar me një bateri të fuqishme litium-jon që lejon funksionimin deri në 9 vjet. Instalimi kryhet lehtësisht, shpejt dhe me besueshmëri në disa hapa të automatizuar duke përdorur aplikacionin e zhvilluar posaçërisht SmartEAR-GO për smartphone”, njoftoi KMT Service - një kompani e dëshmuar dhe distributor zyrtar i SebaKMT. Njihuni me detajet.

 • 1
 • 2

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2024Filkab Solar: Zgjidhjet inovative diellore të Hanwha Q Cells vendosin një standard të lartë të industrisë për cilësi dhe efikasi

  Sot, kur tranzicioni i energjisë është në ecje të plotë dhe interesi për burimet e rinovueshme të energjisë kudo vazhdon të rritet. Sidomos në lidhje me energjinë diellore, e cila po fiton popullaritet falë inovacioneve që përmirësojnë sistemet dhe çmimeve në rënie që i bëjnë ato të përballueshme. “Për të hapur rrugën drejt një të ardhmeje të qëndrueshme energjetike, ne duhet të marrim një qasje vërtet globale, gjithëpërfshirëse. Përdorimi i një modeli shumëdimensional që merr parasysh faktorët e ndryshëm të infrastrukturës dhe mjedisit të çdo vendi, si dhe përzierjen optimale të energjisë, ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë në rrugën drejt neutralitetit të karbonit", tha për BalkanEngineer.com kompania udhëheqëse inxhinierike Filkab Solar.

 • 11 april 2024ETA-SIS: Bllokimi ynë me kod GSM është një zgjidhje inovative për mbrojtje të besueshme dhe kontroll në distancë të aksesit në o

  Bllokimi i kodit GSM, i zhvilluar nga specialisti i dëshmuar në prodhimin e sistemeve të adresave publike, zgjidhjeve të sigurisë dhe pajisjeve personale të njoftimit elektronik ETA-SIS, siguron akses në objekte të ndryshme me anë të futjes së kodit në distancë. "Ajo që është e re dhe e ndryshme në lidhje me bllokimin tonë të kodit është se ai i lejon pronarit të ndryshojë kodin dhe cilësimet e bllokimit nëpërmjet GSM-së së tij. Vetëm ai ka të drejta të plota për të programuar dhe kontrolluar në distancë aksesin në objektet e tij. Sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për pronarët që ofrojnë strehim për akomodim të përkohshëm – apartamente, shtëpi për mysafirë, vila, bungalot, bujtina, etj.”, informoi kompania për BalkanEngineer.com.

 • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

  Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

 • 10 april 2024Automatizimi me robotët FANUC rezulton të jetë "ilaçi" i duhur për kompaninë farmaceutike DEMO

  Kompania DEMO është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve farmaceutike në Greqi. Për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin, menaxhmenti i saj vendosi të automatizojë operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit të paketave dhe qeseve plastike gjatë sterilizimit të tyre. Për shkak të dallimeve të konsiderueshme në përpunimin e tabakave të transportit, çantave dhe paketimit, kompania ishte e vetëdijshme se atyre do të kishin nevojë për madhësi dhe lloje të ndryshme robotësh. “DEMO po i drejtohet SABO-s, partnerit të saj prej kohësh për automatizimin dhe robotikën në prodhim, i cili është furnizues dhe instalues ​​i zgjidhjeve industriale të FANUC", tha për BalkanEngineer.com nga zyra lokale e FANUC.

 • 07 april 2024Megger shpall debutimin në treg të njehsorëve të rinj FCC3450 fleksibël me kapës të rrymës për matjet e rrymës AC deri në 3000 A

  Matësi i ri FCC3450 3000 A i Megger është një matës fleksibël kapës me lidhje Bluetooth® i krijuar për të matur tensionin AC/DC, frekuencën, vazhdimësinë dhe rezistencën e qarkut, si dhe rrymën AC deri në 3000 A. FCC3450 e Megger me Bluetooth bazohet në spiralen Rogowski parimi i matjes dhe mund të regjistrojë tensione reale rms deri në 1000 V AC/DC. Ato vijnë me një ekran të integruar me një rezolucion prej 10,000 pulsesh të vetme. Përveç kësaj, FCC3450 mat gjithashtu rezistencën, vazhdimësinë, frekuencën dhe ofron aftësi të shpejtë verifikimi. Pajisjet kanë kategorinë e sigurisë CAT IV 600 V dhe CAT III 1000 V AC/DC.

 • 07 april 2024RAIS do të shfaqë makinat e tij më të fundit dhe moderne të përpunimit të metaleve në Metal Show & TIB 2024 në Bukuresht në maj

  Prodhuesi evropian i mirënjohur i makinerive CNC për prerjen dhe përpunimin e metaleve RAIS do të marrë pjesë në edicionin e këtij viti të Metal Show & TIB - një nga ekspozitat më të mëdha për teknologjitë e përpunimit të metaleve dhe pajisjet industriale në Rumani. Ngjarja do të zhvillohet nga data 14 deri më 17 maj 2024 dhe kompania RAIS do të presë të ftuarit e saj në stendën 111 në sallën B2 të qendrës së ekspozitës Romexpo në Bukuresht. Çdo vit, forumi katërditor mbledh në një vend profesionistë nga e gjithë bota, të cilët prezantojnë gjeneratën e fundit të pajisjeve industriale, zhvillimet inovative, teknologjitë inteligjente dhe zgjidhjet më të fundit efikase të përpunimit.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC po planifikon një investim strategjik në ishullin shqiptar të Sazanit

  Kompania amerikane Atlantic Incubator Partners LLC ka shprehur interes për ndërtimin e një resorti turistik në ishullin e Sazanit në Shqipëri, i cili është në përputhje me synimet strategjike të vendit për përmirësimin e infrastrukturës turistike dhe tërheqjen e investimeve të huaja, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA.

 • 11 april 2024Krahina serbe e Vojvodinës po investon 7.3 milionë euro në një impiant për trajtimin e ujërave të zeza

  Krahina autonome e Serbisë e Vojvodinës ka njoftuar se ka nënshkruar një marrëveshje për ndërtimin e një impianti për trajtimin e ujërave të zeza në qytetin verior të Vrdnik, ka mësuar BalkanEngnieer.com nga SeeNews.com. Projekti kap vlerën e 850 milionë dinarë (7.3 milionë euro).

 • 09 april 2024Holanda është investitori më i madh i huaj në Shqipëri për vitin 2023 me 300 milionë euro investime

  Në vitin 2023, Holanda është vendosur si investitori kryesor në Shqipëri me investime prej 300 milionë eurosh, mëson BalkanEngineer.com nga BTA. Kjo rritje e ndjeshme krahasuar me një vit më parë nxjerr në pah interesin në rritje të kompanive holandeze për tregun shqiptar. Sipas të dhënave të ATA (Agjencia Telegrafike Shqiptare), kompanitë holandeze janë aktive në sektorë kyç të ekonomisë shqiptare, ku energjia është fusha kryesore me më shumë investime të huaja.

 • 05 april 2024Prodhuesi i komponentëve elektrikë Noark Electric ka hapur një qendër logjistike rajonale në Rumani

  Noark Electric Romania, një degë e liderit global në prodhimin e aparateve elektrike dhe pajisjeve elektronike Noark Electric, ka hapur një qendër moderne logjistike në Rumani, mësoi BalkanEngineer.com nga romania-insider.com. E vendosur strategjikisht pranë Bukureshtit, qendra mishëron teknologjinë më të fundit dhe një sistem të avancuar të menaxhimit të magazinës, duke siguruar dërgesa të shpejta për partnerët dhe shpërndarësit. Me një reduktim të jashtëzakonshëm prej 50% në kohën e dorëzimit, qendra e re logjistike e Noark do t'i shërbejë jo vetëm tregut vendas, por edhe vendeve të tjera të Ballkanit.

 • 03 april 2024Teknologjia inovative e menaxhimit të mbetjeve të kompanisë bullgare Elfi Tech do të zbatohet në SHBA

  Kompania bullgare e teknologjisë së lartë Elfi Tech, në partneritet me fabrikën inxhinierike rumune Petal dhe kompaninë amerikane E-Ficient Solutions LLC, prezantoi një teknologji inovative për të zgjidhur problemin në rritje të mbetjeve të rrezikshme mjekësore në Shtetet e Bashkuara. Këtë informacion BalkanEngineer.com e mësoi nga Dividend.eu. Inovacioni premton të revolucionarizojë mënyrën e menaxhimit dhe përpunimit të këtyre mbetjeve, duke përmirësuar njëkohësisht situatën mjedisore. Objektet, të njohura si "Uzinat e elektropirolizës për përdorimin e mbetjeve të hidrokarbureve", paraqesin një teknologji inovative të mbrojtur nga katër patenta nga Elfi Tech.

 • 01 april 2024Lidl Stiftung & Co po zgjeron operacionet e saj në Serbi me një qendër të tretë logjistike në Beograd

  Lidl Stiftung & Co, një shitës me pakicë popullore gjermane me zbritje, është vendosur të forcojë më tej operacionet e saj në Serbi me krijimin e një qendre të tretë logjistike – këtë herë në Beograd, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti ambicioz, që mbulon një sipërfaqe të madhe prej 51.55 ha në periferi të kryeqytetit serb, nënvizon përkushtimin e kompanisë për rritjen e efikasitetit operacional dhe forcimin e rrjetit të zinxhirit të furnizimit në rajon. Plani i detajuar i zonimit i ofruar nga Këshilli i Qytetit të Beogradit ofron njohuri mbi zhvillimin strategjik të shitësit me pakicë, i cili pritet të forcojë ndjeshëm aftësitë logjistike të Lidl në Serbi.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 april 2024Maqedonia e Veriut do të marrë 85 milionë dollarë financim CIF për tranzicionin e saj energjetik

  Fondi i Investimeve për Klimën (CIF) i ka dhënë dritën jeshile një investimi prej 85 milionë dollarësh për Maqedoninë e Veriut. Financimi është një moment kyç për Platformën e Investimeve të Tranzicionit të Drejtë Energjisë të vendit, e cila synon të heqë dorë nga përdorimi i qymyrit deri në vitin 2030 në përputhje me angazhimet e vendit sipas Marrëveshjes së Parisit, mësoi BalkanEngineer.com nga Ceenergynews.com.

 • 12 april 2024Kompania turke Ussuri Capital ka në plan të ndërtojë një fabrikë çeliku me karbon të ulët në Rumani

  Ussuri Capital, një firmë investimi turke, ka në plan të ngrejë një fabrikë të fundit të çelikut të mbështjellë me karbon të ulët në Rumani, ka mësuar BalkanEnigneer.com nga gmk.center. Projekti, pas një studimi gjithëpërfshirës të fizibilitetit të përfunduar në mars, aktualisht është në fazën e përzgjedhjes së vendit.

 • 10 april 2024Alkaloid hap objekte të reja për prodhimin e barnave të tabletuara me një investim prej 19.4 milionë euro

  Alkaloid, një prodhues farmaceutik nga Maqedonia e Veriut, po zgjeron operacionet e saj duke hapur objekte të reja moderne për prodhimin e barnave në formë solide, mëson BalkanEnigneer.com nga SeeNews.com. Investimi i kompanisë arrin në 19.4 milionë euro. Objektet e reja, me një sipërfaqe mbresëlënëse 6200 m2, paraqesin një shtesë të rëndësishme në infrastrukturën e Alkaloid.

 • 08 april 2024Me një investim të madh prej 60 milionë eurosh, Malteri Souffle Bulgaria po ndërton një fabrikë të re në Pleven

  Me një investim prej 60 milionë eurosh, Malteri Souffle Bulgaria, një kompani lider në prodhimin e maltit, ka nisur ndërtimin e një prodhimi të ri, mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Baza e re do të zëvendësojë njësitë ekzistuese të prodhimit të kompanisë në Pleven dhe Haskovë dhe synon të dyfishojë kapacitetin prodhues të Malteri Souffle në vendin tonë në 60,000 ton malt në vit. Kapacitetet e reja synojnë zbatimin e teknologjive dhe standardeve më të fundit për efikasitet energjetik dhe miqësor ndaj mjedisit. Si rezultat, pritet një ulje e ndjeshme e gjurmës së karbonit dhe parku fotovoltaik i instaluar do të sigurojë deri në 40% të energjisë elektrike të nevojshme.

 • 04 april 2024Banka gjermane për zhvillim KfW mbështeti zgjerimin e parkut të erës Bogdanci në Maqedoninë e Veriut

  Maqedonia e Veriut ka marrë një grant prej 9.1 milionë eurosh nga banka shtetërore gjermane për zhvillim KfW. Ajo i është dhënë kompanisë shtetërore energjetike Elektrani në Maqedoninë e Veriut (ESM) për zgjerimin e parkut të erës në Bogdanci, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Financimi synon të rrisë kapacitetin e objektit nga 36.8 MW në 50 MW me përmirësime të tilla si ndërtimi i një rruge aksesi dhe një rrjeti kabllor 20 kV.

 • 02 april 2024Universiteti Bullgar i Arkitekturës, Ndërtimit dhe Gjeodezisë (UASG) mirëpriti mysafirë nga Universiteti Shqiptar Barleti

  Në periudhën 18-22 Mars 2024, Universiteti i Arkitekturës, Ndërtimit dhe Gjeodezisë (UASG) në Sofje, Bullgari u vizitua nga përfaqësues të Universitetit Barleti, Tiranë, Shqipëri, si pjesë e programit Erasmus+ KA171. Këtë e mësoi BalkanEnigeer.com nga faqja zyrtare e universitetit në Facebook. Vizita mblodhi së bashku përfaqësues të dy institucioneve të arsimit të lartë me qëllim shkëmbimin e përvojave dhe praktikave të mira në fushën e arkitekturës dhe menaxhimit të programeve arsimore. Të ftuarit nga Universiteti Barleti u mahnitën nga shkalla dhe diversiteti i bazës materiale të UASG. Sallat e bollshme, laboratorët dhe sallat e trajnimit përfaqësonin një vizion real të procesit arsimor në fushën e arkitekturës dhe ndërtimit në Bullgari.

Shiko gjithcka »