Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Steinzeug-Keramo

Steinzeug-Keramo

https://www.steinzeug-keramo.com/

Steinzeug-Keramo, подружница међународне конгломерата Wienerberger AG, је вишегодишњи произвођач керамике и инсталација за канализацију. Компанија има три производне базе, од којих су два у Немачкој - Фрехен и Бад Шмидерберг, један у Белгији - у Хаселт-у. Компанија запошљава више од 500 специјалиста. 

 

Палета производа Steinzeug-Keramo укључује:

 - Стакло-керамичке цеви и фитинге - са нормалном чврстоћом (DN100 ÷ 600) и високом чврстоћом (до DN1200);

 - Осовине са стандардним димензијама отвора DN 600, 800 и 1000;

 - Додатна опрема за повезивање.

 

Сви производи компаније Steinzeug-Keramo су ратификовани од стране DIN CERTCO’s DINplus - добровољне сертификације и права да користе ознаку квалитета DINplus, који превазилази законске и регулаторне захтеве европских стандарда EN 295 и ZP WN 295. 

 

Елементи су носиоци квалитета ознаке Keymark, европске ознаке CEN/CENELEC, којим независна институција потврђује њихову усклађеност са важећим европским стандардима.

 

Компанија Steinzeug-Keramo одржава константне вредности за бенчмаркове и особине инпута и готових производа. Међу најважнијим карактеристикама производа су њихова висока физичка, хемијска, корозијска и отпорност на хабање. Једна од предности стакло-керамичких цеви је њихова мала храпавост, која је изузетно важна за њихово хидрауличко понашање.

 

Понос немачке компаније је сертификат Cradle to Cradle® - еко-етикете од стране независног трећег лица за рециклирања производа. Steinzeug-Keramo поседује и примењује у производњи "ниско-угљеничне" емисије.

 

Међу десетинама објеката и инжењерским изазовима производа компаније Steinzeug-Keramo су:

 Изградња дела канализационе мреже у Шумену, Бугарска;

 - Топлота из канализације, која се користи за потребе домаћинства у Лубеку, Немачка;

 - Подземна канализација која прелази подземне линије у Берлину, Немачка;

 - Мешовита канализација будућности у Детмолду, Немачка;

 - Изградња и реконструкција канализационе мреже на европском пројекту у Вроцлаву, Пољска;

 - Канализација као у Римској империји – Изградња канализације у Фраскати, Италија;

 - Микро тунел систем у Лубеку, Немачка.

Kontakti

Телефон: 00359882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

Materijali за Steinzeug-Keramo

 • 1
 • 2
  • 10 december 2019Dura – флексибилно решење које гарантује водоотпорну и одрживу канализацију, компаније Steinzeug-Keramo

   Лидер у производњи стаклокерамичких цеви Steinzeug-Keramo поново је импресионирао иновативним и ефикасним решењем, које је део његовог портфеља - овог пута за реконструкцију канализационе мреже. „Dura је јединствен и флексибилан систем за изградњу или реконструкцију канализационих елемената, укључујући и шахте. Компоненте су израђене од поли-керамике, што гарантује њихову изузетну чврстоћу, водонепропусност и отпорност на временске прилике", изјавили су из компаније Steinzeug-Keramo.

  • 22 november 2019Steinzeug-Keramo нуди иновативна решења стручњацима на Exhibition on Water у Београду

   Од 20. до 22. новембра 2019. у Београду се одржава 11. изложба о водном сектору – Exhibition on Water. Међународни форум још једном окупља стручњаке из области управљања водама, а међу традиционалним учесницима је и компанија Purator Ekotehnika – дистрибутер Steinzeug-Keramo за Србију. Специјални гост на штанду српске компаније је Алина Вадува (Alina Vaduva), директор компаније Steinzeug-Keramo за Југоисточну Европу, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com.

  • 10 october 2019Steinzeug-Keramo цеви од стаклокерамике ископане на дубини од 10 m током пројекта у Аугсбургу у Немачкој

   Позната као грађевински материјал вековима, глина се и данас користи, са низом специфичних примена. Већ упознати са јединственим својствима канализационих цеви компаније Steinzeug-Keramo, данас ћемо вам представити још један јединствени објект за који се стаклокерамика аустријског произвођача показује као изузетно погодна, а то је индустријска зона у Аугсбургу у Немачкој. "Цевоводи су двоструко дубљи него иначе у овом пројекту", изјавили су из регионалног представништва компаније Steinzeug-Keramo.

  • 09 august 2019У Винтертхуру гради се нови стамбени простор. Канализација ће бити направљена производима Steinzeug-Keramo

   Ново насеље – одржива канализација! Steinzeug-Keramo, један од највећих светских произвођача стаклокерамичких цеви и фитинга, објавио је да ће у току бити изградња новог градилишта. "У Винтертхуру, Швајцарска, потпуно нови стамбени простор биће опремљен канализационим цевима компаније Steinzeug-Keramo", обавестили су портал BalkanEngineer.com из регионалне канцеларије ове компаније. Винтертур је насеље у северној Швајцарској, удаљено око 31 км северозападно од Цириха.

  • 17 june 2019Производи компаније Steinzeug-Keramo пружају канализациону мрежу отпорну на корозију за "Колонију уметника"

   Корозија је узрок компромитовања бројних грађевинских конструкција и инфраструктурних објеката, а ризик је да дизајнери, градитељи, инвеститори и произвођачи предузимају тешке мере опреза како би их спречили. Ово се посебно односи на водоводне и канализационе системе у којима је контакт са водом неизбежан. Један од избора је и адекватан избор материјала, а портал BalkanEngineer.com је говорио о овој теми са господином Емилом Димитровом, регионалним представником Steinzeug-Keramo Бугарска.

  • 01 march 2019Упознајте поуздане и исплативе системе цеви компаније Steinzeug-Keramо током WaterTech Expo

   Као део међународног концерна Wienerberger AG, Steinzeug-Keramо је доказани снабдевач решењима и системима отпадних вода, као један од највећих светских произвођача система за цеви од стакло-керамике. Компанија ће учествовати на јединој специјализованој b2b изложби за сектор вода WaterTech Expo, која ће се одржати од 6. до 9. марта 2019. године. Производи компаније Steinzeug-Keramо биће приказани у хали 4 штанда С2 у Интер Експо Центру – Софија, Бугарска.

  • 08 february 2019Steinzeug-Keramo је представио KERA.iX – канализационе цеви са уграђеним шупљинама у зидовима

   Нови производ у свом портфолију најављује Steinzeug-Keramo. Иновативне цеви од стакло-керамике: KERA.iX имају интегрисане шупље коморе у својим зидовима, што даље побољшава њихове физичко-механичке особине. Тржишни деби производа био је на овогодишњој специјалној изложби IFAT 2018, информирали су портал BalkanEngineer.com сами произвођачи, која је део структуре међународног концерна Wienerberger. Производ KERA.iX је заштитни знак нове генерације стакло-керамичких цеви базиран на функционалности и лаганој конструкцији.

  • 12 november 2018Steinzeug-Keramo ће понудити одрживи поглед у сектору Водовода и Канализације током изложбе о водама 2018

   Шта би требало да буде приступ одрживом трансформацију и модернизацију сектора вода? Одгово на ово питање поново ће се тражити у међународној манифестацији Exhibition on Water и Water Forum 2018, који ће ове године бити одржан од 14. до 16. новембра у Београду. Међу учесницима ће бити компанија Purator Ekotehnika, која је локални дистрибутер компаније Steinzeug-Keramo. Регионални менаџер компаније Бугарска, господин Емил Димитров ће бити на штанду Purator, и говорити детаљно о ​​предностима ове врсте цеви.

  • 17 october 2018Steinzeug-Keramo: Цеви канализационе мреже у граду Шумен имају животни век дужи од 100 година

   "Да би били ефикасни, резултати свих пројеката инфраструктуре, морају бити у оптималном односу цене и квалитета, како за инжењерске услуге, тако и за уложене материјале", рекао је господин Емил Димитров, регионални менаџер компаније Steinzeug-Keramo Бугарска, европског лидера у производњи цеви од стакло-керамике и арматуре, која је део групе В Wienerberger AG – Аустрија. Од њега смо сазнали да је разлог за избор ове конкретне производе њихов дуг радни век.

  • 12 september 2018Цеви Steinzeug-Keramo су укључене у реконструкцију деонице мреже канализације испод железничке пруге

   У 2012. години за Одељење Вода града Берлина покреће тендер за изградњу канализације у дужини од 60 м, у улици Bitterfelder. Специфичности пројекта лежи у чињеници да је ова цев линија мора да прође испод три линија шина железничких линија, што намеће да разумни избор буде коришћење технологије без копања. За разлоге избора цеви од витрификоване керамике компаније Steinzeug-Keramo у овом пројекту и како изгледа процес изградње у таквим техничким околностима, говорио је представник пословнице Wienerberger AG.

  • 29 may 2018Отпорна решења Steinzeug-Keramo су постала хит у производњи током манифестације Воде Софије 2018

   Steinzeug-Keramo је поново био међу учесницима, који су привукли највише пажње током специјалног форума Вода Софија (Бугарска). B2b изложба, посвећена сектору воде је арена у којој професионалци у овом сектору су имали прилику да се упознају са најефикаснијим решењима за управљање водама. "Дуг век трајања и ниски захтеви у погледу одржавања наших производа су међу најважнијим критеријумима за сваки канализациони систем", изјавио господин Емил Димитров, регионални директор немачке компаније Бугарска.

  • 13 march 2018Топлота из канализационог система испуњеног цевима Steinzeug-Keramo користи се за грејање стамбених зграда

   У 2014. у историјском граду Либек (Lübeck), Северна Немачка, почела је изградња новог стамбеног комплекса који се састоји од 200 кућа, које ће млади и стари ускоро претворити у свој дом. До овде ништа интересантно – али какву одлуку технички тим предузима за загревање ових домова? Иновативан приступ омогућава коришћење топлоте из домаћих отпадних вода за грејање стамбених зграда. Више о необичном избору за портал BalkanEngineer.com објашњава господин Емил Димитров, регионални менаџер компаније Steinzeug-Keramo Бугарска.

 • 1
 • 2

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 february 2020Паметни систем за мерење и даљинско очитавање компаније Унисист Инжењеринг за потрошњу природног гаса

  Веза између сервера и комуникатора је двосмерна, омогућавајући им даљинску конфигурацију. Такође, када се веза прекине (из спољног разлога), после њене обнове, шаље се наредба за преузимање архиве која се чува у комуникаторима. Овисно о уређају, преноси се комбинација сљедећих података - неисправљени волумен, исправљена запремина, енергија као и сажети подаци о истим подацима. Сви комуникатори за UDS систем користе снагу батерије за мерење и комуникацију.

 • 10 february 2020B2N: Медицина, инжењеринг, архитектура и интересантне примене 3D штампања током Additive days 2020

  Као нова, динамична метода производње, 3D штампање нас непрестано задивљава својим могућностима. Зато ће B2N, организатор Additive days 2020, окупити што више традиционалних, па чак и невероватних примена за производњу адитива, који имају огроман потенцијал да постану део нашег свакодневног живота. Конференција ће се одржати од 20. до 23. фебруара 2020., а бави се неколико кључних тема, укључујући медицину, инжењерство и архитектуру.

 • 20 december 2019Инж. Румен Христов из компаније Стам Лтд: „Задовољан сам када је пројекат савршено изведен

  Будући да је инжењер динамичних и аутоматизованих складишних решења захтева посао са пуним радним временом, а понекад и изван радног времена. За инжењера Румена Христова из компаније Стам ДОО, задовољство беспрекорно изведеног пројекта, задовољни купци и чврст тим су мотори који су осам година одржавали његову жељу за развојем, дизајнирањем и изградњом све сложенијих и иновативнијих аутоматизованих магацина. Да бисте сазнали шта је још рекао за портал Balkanengineer.com, прочитајте следеће редове.

 • 19 december 2019РАИС испраћује емотивну 2019. - годину бројних успеха, награда и врхунских резултата

  Са великим почастима, признањем светске класе, иновативним достигнућима и снажним емоционалним набојем у 2019. години, компанија РАИС Бугарска, једна од најпознатијих инжењерских компанија испраћује протеклу календарску годину. Ове године компанија је учествовала и на међународном сајму ЕМО Ханновер, где није само представила решења из своје нове линије производа Advance Line, већ је и лично почашћена посетом председника компаније FANUC из Јапана, др Јошухару Инаба.

 • 18 december 2019Управљање рачунаром Beckhoff и серво погони повећавају перформансе и флексибилност система етикетирања

  IML технологија је идеално решење тренутних потреба потрошача у индустрији пластике, посебно у паковању. Компанијама су потребне висококвалитетне, издржљиве машине са максималном радном спремношћу које могу флексибилно произвести широк спектар амбалаже различитих дизајна уз минимално време циклуса. "Да би ефикасно имплементирали такав систем, швајцарска компанија за специјалну опрему Beck Automation уводи Beckhoff технологију као стандардну рачунарску аутоматизацију и погонску технологију", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Кастива.

 • 17 december 2019Интересовање за металургију окупило је младе и етаблиране стручњаке у Дану Отворених Врата у компанији Осам АД

  Много је дискусија о степену ефикасности различитих техника које компаније одлуче да привуку најбоље особље и промовишу своје пословање. Међутим, пракса показује да су дани када отворе своја врата за откривање свог света корисни и за госте и за домаћине. Метал Технологија Група (MTG), бугарски производни лидер са дугогодишњом традицијом у области металургије, традиционално је одабрао овај приступ. Крајем новембра ове године одржан је Дан отворених врата у једном од предузећа компаније MTG - Осам АД.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 february 2020Македонија са 2,2 милиона евра за технолошки развој 33 компаније

  Програм се спроводи за подршку технолошком развоју предузећа и приватних здравствених установа у северној Македонији, који ће финансирати активности попут куповине опреме, покретања нових производних линија, припреме и примене мера за унапређење енергетске ефикасности и још много тога. Сврха иницијативе је увођење нових технологија у посао и повећање конкурентности локалних компанија. Већина компанија које су се пријавиле за грант су мала и микро предузећа. Њихови се пројекти углавном односе на развој трговине и продаје, маркетинг, образовање, пољопривреду, грађевинарство, енергетику, угоститељство и медицину.

 • 12 february 2020Стартапи за иновације биће ослобођени пореза у Србији

  Србија је усвојила уредбу којом се предвиђа да неке компаније буду ослобођене пореза и доприноса током три године од почетка пословања, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Документ ће ступити на снагу 1. марта 2020. године. Српске компаније које су активне у иновацијама и основане након 1. марта биће ослобођене плаћања пореза и доприноса на сваку зараду до 150.000 динара месечно. Ови услови ће се примењивати прве три године од дана оснивања. Србија уводи ову нову меру за подстицање покретања и развоја нових предузећа у области иновација.

 • 10 february 2020Италијанска компанија гради индустријски комплекс у Сомбору у Србији

  Индустријски комплекс обухватаће изградњу управне зграде, пет фирми за производњу обуће, складишта, канцеларије, клинику, паркинг, као и аудиторијум и дечију играоницу за запослене у компанији. Progetti планира да се објекти граде у фазама, а сви ће бити повезани врућим везама и четири носиве конструкције по завршетку. Progetti је основан 2001. Основна делатност компаније је производња готових ципела и њихових делова за неке од највећих модних компанија на свету, укључујући Gucci и Prada. Ова компанија има три компаније у Србији, која запошљавају до 1.000 запослених.

 • 05 february 2020Македонија предлаже мере против загађења животне средине

  Ова комора позива све да се укључе предузимајући једноставне, али ефикасне мере. За сваку институцију, организацију и компанију у македонској комори предлажу 10 корака, укључујући подизање свести запослених, партнера, добављача, купаца; промовисање еколошки прихватљивог начина рада без папира; смањење потрошње енергије на радном месту; смањење стварања, рециклаже и поправке отпада уместо куповине нових производа; избор обновљивих извора енергије за сопствене потребе и пројекте; коришћење јавног и алтернативног превоза итд.

 • 03 february 2020„Хоризонт Европа“ финансираће нове пројекте и иновације на Балкану

  Током састанка о иновацијама и стартуп екосистемима на западном Балкану, бугарски комесар Марија Габријел позвала је на продубљивање партнерстава у региону. Алати за финансирање и подршку таквим иницијативама биће обезбеђени новим програмом ЕУ „Хоризонт Европа“, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Иницијатива „Хоризонт Европа“ фокусираће се на стварање иновација и истраживања о раку, климатским променама, паметним градовима, храни и води. Програм ће пружити директну подршку кроз два главна алата за финансирање - Pathfinder за почетну фазу и Accelerator за развој и употребу тржишта.

 • 29 january 2020Турска ИТ компанија планира да отвори центар у Нишу, Србија

  Након званичне пословне посете Србији, турска IT компанија DT Technology Group планира да отвори центар у Нишу, сазнаје портал. Компанија има посебно интересовање за Научно-технолошки парк у граду. DT Technology Group уско сарађује са већином светских IT компанија и такође жели да сарађује са српским ITпартнерима. Евентуалним отварањем новог развојног центра у Научно-технолошком парку у Нишу, турска компанија ће постати један од првих станара у парку. Према речима градоначелника српског града, DT Technology Group може да рачуна на помоћ и подршку општине у реализацији њених пословних планова.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 february 2020Иновације у индустрији тешких камиона компаније Truck Expo, Бугарска

  Међународна изложба камиона, у организацији Удружења произвођача аутомобила и њихових овлашћених представника у Бугарској, представиће најновије инвестиционе аутомобиле за 2020. Гости ће моћи да виде тешка и лака комерцијална возила из категорије N1, аутобусе и специјализована возила, приколице и полуприколице, опрему и пратећу опрему. Манифестација која ће се одржати на Међународном сајму у Пловдиву укључиваће светске премијере, најновија достигнућа и концепте транспорта, изложбе на отвореном, зону пробне вожње, електрично пуњење на лицу места, VR искуства и „Truck Tuning Show“.

 • 13 february 2020E.ON је завршио изградњу мреже електричних возила у Румунији

  E.ON Energia Romania наручила је нову станицу за брзо пуњење електричних возила која се налази у Таргу Мурешу, у централној Румунији, сазнаје portal BalkanEngineer.com сасајта Romania-Insider.com. Тако компанија завршава тзв. "Електрични аутопут" дуж руте Јаши-Георгени-Таргу Муреш. Власници електричних аутомобила сада могу користити инфраструктуру за пуњење дуж читаве руте, која има укупно 7 станица. E.ON Energia Romania тренутно користи још једну сличну мрежу електричних возила дуж руте Јаши-Букурешт, за коју је већ изграђено 8 пунионица.

 • 11 february 2020Бугарски алгоритам машинског учења са светским почастима

  Техничко решење, које смањује губитак корисника за мобилне операторе за 34%, осваја награду у категорији "Најбоља апликација за вештачку интелигенцију за управљање искуством корисника". Модел користи швајцарски мобилни оператер UPC, а већ у првој години примене успева да створи 500% повраћај инвестиције. GemSeek апликација гради напредне алгоритме машинског учења који предвиђају задовољство купаца које не реагују на традиционална истраживања. То омогућава мобилним оператерима да проактивно контактирају незадовољне купце и понуде боље услове.

 • 06 february 2020Румунске компаније за обновљиве изворе увозе пројекте у вредности од неколико милијарди евра

  Немачка компанија WDP поднела је највећи број пројеката - углавном ветропаркова у комбинацији са когенерацијским постројењима за производњу топлоте и електричне енергије, као и фотонапонским парковима. Објекти ће имати инсталирану снагу од 730 MW. Укупна средства WDP пројеката износе 860 милиона евра. Компаније је заинтересоване за развој пројеката зелене енергије који финансира ЕУ укључују също Enel Green Power, Elawan Energy, Verbund IWE и Siemens-Gamesa.

 • 04 february 2020Србија ће изградити центар за управљање отпадом за 8 општина

  Србија планира да изгради регионални центар за управљање отпадом у Новом Саду, као и још 7 општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајтаeKapija.com. Према Регионалном плану управљања отпадом за 2019.-2828., пројекат мора бити завршен до 2024. године. Стратешки документ има за циљ постизање одрживог управљања отпадом у Србији у три фазе. У регионалном плану утврђене су савремене методе сакупљања комуналног отпада, начини одвајања и накнадног третмана, као и мере за смањење производње отпада и информисање становништва.

 • 30 january 2020seeSUSTAINtec 2020 уводи еколошка и дигитална решења у Бугарској

  Од 7. до 9. априла 2020. у Софији, Бугарска, биће одржана међународна изложба за еколошка и дигитална пословна решењаseeSUSTAINtec. Овај догађај ће окупити бројне компаније из целог света, на којима ће се показати високе перформансе, иновативне и врхунске технологије, објавили су организатори из Виа Екапоа за портал BalkanEngineer.com. seeSUSTAINtec је једини међународни форум у земљи за енергетску ефикасност, обновљиве изворе енергије, паметне градове, чистоћу ваздуха и управљање отпадом. Изложба ће показати да одржива решења могу бити не само успешан посао, већ и профитабилна инвестиција за индустрију, општине и домаћинства.

Види све »