Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Steinzeug-Keramo

Steinzeug-Keramo

https://www.steinzeug-keramo.com/

Steinzeug-Keramo, подружница међународне конгломерата Wienerberger AG, је вишегодишњи произвођач керамике и инсталација за канализацију. Компанија има три производне базе, од којих су два у Немачкој - Фрехен и Бад Шмидерберг, један у Белгији - у Хаселт-у. Компанија запошљава више од 500 специјалиста. 

 

Палета производа Steinzeug-Keramo укључује:

 - Стакло-керамичке цеви и фитинге - са нормалном чврстоћом (DN100 ÷ 600) и високом чврстоћом (до DN1200);

 - Осовине са стандардним димензијама отвора DN 600, 800 и 1000;

 - Додатна опрема за повезивање.

 

Сви производи компаније Steinzeug-Keramo су ратификовани од стране DIN CERTCO’s DINplus - добровољне сертификације и права да користе ознаку квалитета DINplus, који превазилази законске и регулаторне захтеве европских стандарда EN 295 и ZP WN 295. 

 

Елементи су носиоци квалитета ознаке Keymark, европске ознаке CEN/CENELEC, којим независна институција потврђује њихову усклађеност са важећим европским стандардима.

 

Компанија Steinzeug-Keramo одржава константне вредности за бенчмаркове и особине инпута и готових производа. Међу најважнијим карактеристикама производа су њихова висока физичка, хемијска, корозијска и отпорност на хабање. Једна од предности стакло-керамичких цеви је њихова мала храпавост, која је изузетно важна за њихово хидрауличко понашање.

 

Понос немачке компаније је сертификат Cradle to Cradle® - еко-етикете од стране независног трећег лица за рециклирања производа. Steinzeug-Keramo поседује и примењује у производњи "ниско-угљеничне" емисије.

 

Међу десетинама објеката и инжењерским изазовима производа компаније Steinzeug-Keramo су:

 Изградња дела канализационе мреже у Шумену, Бугарска;

 - Топлота из канализације, која се користи за потребе домаћинства у Лубеку, Немачка;

 - Подземна канализација која прелази подземне линије у Берлину, Немачка;

 - Мешовита канализација будућности у Детмолду, Немачка;

 - Изградња и реконструкција канализационе мреже на европском пројекту у Вроцлаву, Пољска;

 - Канализација као у Римској империји – Изградња канализације у Фраскати, Италија;

 - Микро тунел систем у Лубеку, Немачка.

Kontakti

Телефон: 00359882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

Materijali за Steinzeug-Keramo

  • 17 june 2019Производи компаније Steinzeug-Keramo пружају канализациону мрежу отпорну на корозију за "Колонију уметника"

   Корозија је узрок компромитовања бројних грађевинских конструкција и инфраструктурних објеката, а ризик је да дизајнери, градитељи, инвеститори и произвођачи предузимају тешке мере опреза како би их спречили. Ово се посебно односи на водоводне и канализационе системе у којима је контакт са водом неизбежан. Један од избора је и адекватан избор материјала, а портал BalkanEngineer.com је говорио о овој теми са господином Емилом Димитровом, регионалним представником Steinzeug-Keramo.

  • 01 march 2019Упознајте поуздане и исплативе системе цеви компаније Steinzeug-Keramо током WaterTech Expo

   Као део међународног концерна Wienerberger AG, Steinzeug-Keramо је доказани снабдевач решењима и системима отпадних вода, као један од највећих светских произвођача система за цеви од стакло-керамике. Компанија ће учествовати на јединој специјализованој b2b изложби за сектор вода WaterTech Expo, која ће се одржати од 6. до 9. марта 2019. године. Производи компаније Steinzeug-Keramо биће приказани у хали 4 штанда С2 у Интер Експо Центру – Софија, Бугарска.

  • 08 february 2019Steinzeug-Keramo је представио KERA.iX – канализационе цеви са уграђеним шупљинама у зидовима

   Нови производ у свом портфолију најављује Steinzeug-Keramo. Иновативне цеви од стакло-керамике: KERA.iX имају интегрисане шупље коморе у својим зидовима, што даље побољшава њихове физичко-механичке особине. Тржишни деби производа био је на овогодишњој специјалној изложби IFAT 2018, информирали су портал BalkanEngineer.com сами произвођачи, која је део структуре међународног концерна Wienerberger. Производ KERA.iX је заштитни знак нове генерације стакло-керамичких цеви базиран на функционалности и лаганој конструкцији.

  • 12 november 2018Steinzeug-Keramo ће понудити одрживи поглед у сектору Водовода и Канализације током изложбе о водама 2018

   Шта би требало да буде приступ одрживом трансформацију и модернизацију сектора вода? Одгово на ово питање поново ће се тражити у међународној манифестацији Exhibition on Water и Water Forum 2018, који ће ове године бити одржан од 14. до 16. новембра у Београду. Међу учесницима ће бити компанија Purator Ekotehnika, која је локални дистрибутер компаније Steinzeug-Keramo. Регионални менаџер компаније, господин Емил Димитров ће бити на штанду Purator, и говорити детаљно о ​​предностима ове врсте цеви.

  • 17 october 2018Steinzeug-Keramo: Цеви канализационе мреже у граду Шумен имају животни век дужи од 100 година

   "Да би били ефикасни, резултати свих пројеката инфраструктуре, морају бити у оптималном односу цене и квалитета, како за инжењерске услуге, тако и за уложене материјале", рекао је господин Емил Димитров, регионални менаџер компаније Steinzeug-Keramo, европског лидера у производњи цеви од стакло-керамике и арматуре, која је део групе В Wienerberger AG – Аустрија. Од њега смо сазнали да је разлог за избор ове конкретне производе њихов дуг радни век.

  • 12 september 2018Цеви Steinzeug-Keramo су укључене у реконструкцију деонице мреже канализације испод железничке пруге

   У 2012. години за Одељење Вода града Берлина покреће тендер за изградњу канализације у дужини од 60 м, у улици Bitterfelder. Специфичности пројекта лежи у чињеници да је ова цев линија мора да прође испод три линија шина железничких линија, што намеће да разумни избор буде коришћење технологије без копања. За разлоге избора цеви од витрификоване керамике компаније Steinzeug-Keramo у овом пројекту и како изгледа процес изградње у таквим техничким околностима, говорио је представник пословнице Wienerberger AG.

  • 29 may 2018Отпорна решења Steinzeug-Keramo су постала хит у производњи током манифестације Воде Софије 2018

   Steinzeug-Keramo је поново био међу учесницима, који су привукли највише пажње током специјалног форума Вода Софија (Бугарска). B2b изложба, посвећена сектору воде је арена у којој професионалци у овом сектору су имали прилику да се упознају са најефикаснијим решењима за управљање водама. "Дуг век трајања и ниски захтеви у погледу одржавања наших производа су међу најважнијим критеријумима за сваки канализациони систем", изјавио господин Емил Димитров, регионални директор немачке компаније.

  • 13 march 2018Топлота из канализационог система испуњеног цевима Steinzeug-Keramo користи се за грејање стамбених зграда

   У 2014. у историјском граду Либек (Lübeck), Северна Немачка, почела је изградња новог стамбеног комплекса који се састоји од 200 кућа, које ће млади и стари ускоро претворити у свој дом. До овде ништа интересантно - али какву одлуку технички тим предузима за загревање ових домова? Иновативан приступ омогућава коришћење топлоте из домаћих отпадних вода за грејање стамбених зграда. Више о необичном избору за портал BalkanEngineer.com објашњава господин Емил Димитров, регионални менаџер компаније Steinzeug-Keramo.

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

 • 18 june 2019Мелексис Бугарска: Циљ нам је да Melexis буде инспиративно место за рад. Ценимо и верујемо у идеје сваког колеге

  Често се тимови у компанијама упоређују са добро подмазаном машином, кошницом или мравињаком. Али заборављамо колико су сличне метафоре далеко од стварности, јер је човек једна личност, али на једном месту многе личности нису уједињене, већ напротив – разлике између њих и уједињење њихових снага су заправо разлог за испуњење заједничког циља. Управо је то главни мото у компанији Мелексис ДОО – највећа производна компанија у Мелекис структури – лидер у електроници за аутомобилску индустрију.

 • 17 june 2019Производи компаније Steinzeug-Keramo пружају канализациону мрежу отпорну на корозију за "Колонију уметника"

  Корозија је узрок компромитовања бројних грађевинских конструкција и инфраструктурних објеката, а ризик је да дизајнери, градитељи, инвеститори и произвођачи предузимају тешке мере опреза како би их спречили. Ово се посебно односи на водоводне и канализационе системе у којима је контакт са водом неизбежан. Један од избора је и адекватан избор материјала, а портал BalkanEngineer.com је говорио о овој теми са господином Емилом Димитровом, регионалним представником Steinzeug-Keramo.

 • 13 june 2019MTG: Осам АД освојио је златну медаљу на конкурсу "Одливак године" за свој детаљ "Љуљашка"

  Још једну престижну награду добила је комапнија Осам АД, део бугарског индустријског холдинга Метал Технологија Група АД. "Фабрика из Ловеча је освојила златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак године 2018" на годишњој конференцији" Метални одливци 2019", која је одржана 11. априла у Плевену у Бугарској. Ово признање добро обављеног посла је прави понос за нас“, саопштили су из компаније. Такмичење "Одливак године" организује Бугарска научна и техничка унија машиноградње.

 • 12 june 2019Кастива: ARCAsmart је одличан дигитални уређај за позиционирање за регулацију вентила

  Arca Regler, доказани произвођач регулационих вентила са електричним и пнеуматским погоном, уградио је у свој портфолио стартер дигитални модел ARCAsmart за повратно позиционирање уређаја. "Уређај је развијен у блиској сарадњи са Сиеменсом, а Arca Regler се фокусира на дизајн да би задовољио дигиталне захтеве данашње технологије и, с друге стране, да управљање учини што једноставнијим. Тиме компанија проширује свој асортиман позиционера, саопштење из компаније Кастива ДОО.

 • 11 june 2019САТ са успешним пројектом модернизације електране и цементаре Чека у Либану

  Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је један од највећих и најуспешнијих бугарских произвођача индустријских аутоматизационих система. "Поред бугарског тржишта, све већи број наших инжењерских услуга се реализује у Европи и другим земљама. Пример за то је пројекат модернизације електране и трафостаница ниског и средњег напона цементаре Цека у Либану, саопштио из канцеларије САТ. Електрично напајање електране Чека обезбеђује локална електрана са 8 дизел генератора.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 june 2019У српском граду Панчеву производиће се аутомобилске, бродске и железничке компоненте

  Немачка компанија ZF Friedrichshafen AG (ZF) отворила је производни погон за аутомобилске, поморске и железничке компоненте у индустријској зони Панчево, Србија. У почетку ће бити запослено око 300 запослених, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. До сада је компанија уложила око 100 милиона евра у фабрику, али планира додатне трошкове. ZF такође очекује запошљавање више од 1.000 радника, као и изградњу истраживачког центра површине 5000 м2.

 • 24 june 2019Северна Македонија у партнерству за стварање дигиталних иновација за подршку деци са сметњама у развоју

  Фондација Телеком за Македонију и UNICEF најавили су партнерство како би проширили могућности за укључивање деце и младих са инвалидитетом у јавни живот и образовање. Партнери ће радити заједно са младима на стварању иновативних дигиталних решења за бољи приступ образовању и укључивању особа са инвалидитетом. Пројекат се састоји од два главна сегмента: дизајнерски изазов „Generation Unlimited” и дигитална карта за приступачност особама са инвалидитетом „Without Barriers”.

 • 19 june 2019Брза пруга ће повезати бугарско-турску границу са Истамбулом

  Брзи воз ће повезати станицу Халкали, Истанбул, Турска, са Капикулом, турском страном граничног прелаза Капитан Андрејево, Бугарска. Ово је део већег пројекта за изградњу железничке везе која повезује Европу са Азијом, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Железница велике брзине ће возити возове брзином од 200 km/h, носећи и путнике и терет. Целокупна траса брзих возова је од Капукуле до Черкезкој у Турској. Пројекат кошта 1,1 милијарде евра, од чега ће 275 милиона евра обезбедити Европска унија. Очекује се да ће изградња ове деонице бити завршена 2022. године.

 • 17 june 2019Ikea отвара своју другу продавницу у Букурешту, Румунија

  Шведски произвођач намештаја Ikea отвориће своју другу продавницу у Букурешту 24. јуна 2019. године - названу Ikea Pallady, сазнао је портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Ово је највећи продајни објекат у југоисточној Европи у вредности од скоро 90 милиона евра. Продавница има површину од 37.000 m2 и у понуди ће имати око 10.000 производа. Румунски клијенти ће имати прилику да прошетају кроз 58 соба са идејама за дизајн ентеријера. Ту је и дечије игралиште, као и ресторан који послужује шведска и румунска јела.

 • 12 june 2019Српска петрохемијска компанија Petrohemija тражи инвеститоре

  До краја године почеће тендер за куповину петрохемијског гиганта из Панчева, Србија – компаније Petrohemija. Компаније из Русије, Пољске и Румуније заинтересоване су за куповину компаније. Док чека на прикладне инвеститоре, Petrohemija улаже 18 милиона евра у побољшање своје фабрике и у велики ремонт. Ово је највећа инвестиција компаније у протекле три деценије за повећање производње од 23%. До октобра ове године, српска компанија планира да изгради четврту производну линију и нову линију за паковање у својој фабрици етилена, где такође уводи нови систем контроле.

 • 10 june 2019У Македонији се највише развија сектор трговине

  У Северној Македонији, већина нових бизниса је створена у комерцијалном сектору, са највећим интересом у велепродаји и малопродаји и поправци моторних возила, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта denar.mk. Према подацима македонског Завода за статистику, у овој грани је 30,2% од новооснованих 6321 компанија. Други атрактивни сектори за развој су прерађивачка индустрија са 10,7%, стручне, научне и техничке делатности са 10,6%, као и хотели и ресторани са 10,3%.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 june 2019Бугарски и српски ученици ће се обучавати по програмима Microsoft и Proplusion

  Microsoft и невладина организација Proplusion покренули су нову регионалну иницијативу у циљу побољшања информатичке писмености међу ученицима средњих школа на Балкану. Образовни програм, који ће пружити ресурс за подучавање и обуку из информатике, назива се „Gen-D – Изградња дигиталне будућности". Сви материјали на платформи су креирани у Србији и биће обезбеђени на енглеском језику за ученике из сваке земље учеснице.

 • 20 june 2019Македонија је била домаћин Треће међународне конференције BalkanCom о телекомуникацијама

  Трећа међународна конференција о телекомуникацијама одржана је од 10. до 12. јуна 2019. године у Скопљу, Северна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Овогодишње издање манифестације под називом "5G and Beyond". Конференција, која се одржава већ трећу годину заредом на Балканском полуострву, глобална је научна платформа која окупља академску заједницу, истраживачке лабораторије и индустрију како би разговарали о изазовима и могућим рјешењима за 5G технологију.

 • 18 june 2019Србија са тендером за изградњу 5G мреже следеће године

  Тендер за изградњу 5G мреже у Србији ће вероватно бити покренута 2020. године, саопштила је Српска регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге. Од краја 2018. до почетка 2019. године, многе европске земље покрећу сличне аукције, а још много тога се планира, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Претходне генерације мобилне телефоније искључиво се заснивају на искуству корисника телекома. Развијена је нова мобилна мрежа пете генерације, заснована на побољшаним услугама, бржем интернету и могућност гледања ТВ програма у реалном времену преко мобилних телефона.

 • 13 june 2019Enel улаже више од 11 милиона евра у паметна бројила за мерење електричне енергије у Румунији

  Enel Group планира да инсталира више од 171.000 паметних бројила за своје купце у Банату, Добруџи и Мунтенији у Румунији. Инвестициони пројекти износе више од 11 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Business-review.eu. "Интелигентна бројила ће поставити темеље за изградњу будућих паметних мрежа, које ће бити у стању одговорити на изазове енергетске транзиције, охрабрујући развој чистих, одрживих и ефикасних енергетских система", кажу у компанији Enel Group.

 • 11 june 2019Планира се изградња интерконекције Бугарске и Србије

  Министри енергетике Бугарске и Србије најавили су да ће интерконектор између две земље бити пуштен у рад 2022. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Одлука о успостављању интерконекције између Бугарске и Србије донета је на самиту о енергетској безбедности у Београду. Министри обе земље слажу се да је изградња инфраструктуре која недостаје кључна за постизање и енергетске сигурности и конкуренције у испоруци гаса за регион југоисточне Европе. Недавно је покренут и пројекат изградње интерконекције између Грчке и Бугарске.

 • 06 june 2019Македонија тражи нове инвестиције током Бечког економског форума

  Економски форум на тему "Бечки економски разговори – нове перспективе за Републику Северну Македонију" одржан је 20. маја 2019. године у аустријској престоници. Владина делегација, на челу са македонским премијером Зораном Заевом, учествовала је на овом догађају, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. У македонској делегацији били су заменик министра за економске послове, министар финансија и министар просвете и науке. Током форума разговарано је о могућностима за инвестирање у Северној Македонији, а организирани су и састанци са представницима добро афирмираних аустријских компанија.

Види све »