Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

http://www.global-imi.com/

Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска је производна компанија високе технологије, део структуре светског лидера у области аутомобилске, индустријске, ВИК, телекомуникацијске и кућне електронике – Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Глобална компанија поседује 21 производну јединицу широм света, која се налази на Филипинима, Кини, Сингапуру, САД, Мексику, Великој Британији, Немачкој, Чешкој, Бугарској и Србији.

 

Производни погони у Бугарској се налазе у граду Ботевграду (погон IMI 1, IMI 2 и фабрика пластике), а јединица за пројектовање и развој је у Софији. Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска нуди професионални развој за преко 2700 људи из Софије.

 

Компанија у Ботевграду има и одсек за инструментацију и аутоматизацију, који подржава главну производњу за монтажу и тестирање електронских модула. Активност у Алатници се односи на пројектовање и производњу алата – ињекцијских калупа, осталих калупа, матрица, нестандардне опреме и механичких детаља. Тим стручњака за аутоматизацију креира и имплементира специфичне уређаје и јединствену опрему у нашој електронској индустрији.

Kontakti

Адреса: 2140 Ботевград, Индустријска област "Микроелектроника"

Телефон: 00359723/68 423

E-mail: careers_bg@global-imi.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/343218/

 

Развијени тим

Адреса: град Софија, ул. Делијска Воденица, бл. 330, пословна зграда, спрат 5

Обjаве од Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Materijali за Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

 • 1
 • 2
 • 3
  • 19 april 2022Integrated Micro-Electronics: IMI, Inc. попела се за две позиције на светској ранг листи најбољих произвођача електронике

   Integrated Micro-Electronics (IMI), Inc. је високотехнолошки произвођач аутомобилске, индустријске, обновљиве енергије, телекомуникација и потрошачке електронике. „IMI, Inc. је светски лидер у индустријским решењима и то потврђује његов успон на 19. место на ранг листи Manufacturing Market Insider за 50 најбољих компанија за електронику, на основу њиховог годишњег прихода за 2021. Integrated Micro-Electronics се бави производњом алата, монтажом и испитивањем електронских модула, као и производњом електронике за аутоматизовану индустријску опрему.

  • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

   „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

  • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

   Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

  • 22 december 2020IMI Бугарска је поново лидер међу произвођачима иновација. Компанија је освојила награду True Leaders

   „Следеће године, IMI Бугарска је међу компанијама проглашеним„ правим лидером “током овогодишњих додела награда True Leaders, које је ICAP Bulgaria осми пут уручила у децембру“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из тима водећег произвођача аутомобилске електронике у Бугарској. Од 2018. године IMI Бугарска послује ван земље преко свог одељења IMI Србија са седиштем у Нишу. Погон је први у региону који производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријске примене.

  • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

   Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

  • 14 october 2020Производна компанија IMI Бугарска награђена је наградом „True Leader“ у аутомобилској индустрији у Бугарској

   Међу привредним секторима са најјачим развојем у Бугарској последњих година је производња аутомобилских компонената. Један од најистакнутијих представника ове групе је IMI Бугарска - подружница лидера у производњи аутомобилске електронике Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Награде које је добила ова компанија, неизбежно сведоче о његовој лидерској природи. Најновије у „арсеналу“ бугарске компаније је награда True Leader“ од ICAP Bulgaria.

  • 23 september 2020IMI, Inc. је међу најбољим произвођачима у области електронике. Погледајте могућности за посао у компанији

   И ове године је компанија Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) међу најбољим произвођачима у области аутомобилске електронике, заузевши 6. место на ранг-листи истраживачке компаније New Venture Research, која разликује технолошке компаније на основу прихода од продаје остварених у 2019. Резултати показују 8,7% већу стопу раста компаније IMI, Inc. у поређењу са просеком за 50 најбољих компанија у аутомобилској индустрији“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније IMI България.

  • 22 september 2020IMI, Inc. - 40 година на путу иновација. Технолошка породица IMI Бугарска чека своје нове таленте

   У августу ове године интернационални технолошки лидер на пољу електронике Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је прославио 40-то годишњицу - време када је компанија успела да створи широку мрежу компанија у којима иновације проналазе своје место за реализацију. За читаоце портала BalkanEngineer.com из компаније IMI България испричали су о достигнућима и развоју међународне компаније, као и о перспективама које компанија пружа техничким специјалистима у нашој земљи.

  • 06 december 2019IMI Бугарска: Настојимо бити лојални послодавац и стварати повољно радно окружење за младе

   Водећи произвођач на пољу електронике Интегрејтед Микро-Електроникс (IMI) Бугарска не престаје да провоцира младе људе новим и новим могућностима за професионалну реализацију у компанији. Наш тим се састао са представницима компаније, како би сазнали која су слободна радна места и стажирање и које су нове иницијативе у компанији. "Непрестано покушавамо да интегришемо разне иновације, као што су визија и присуство на друштвеним мрежама, како би били младима доступни", рекао је IMI Бугарска.

  • 24 september 2019IMI Бугарска: Тражимо мотивисане инжењерске стручњаке који би се придружили нашем тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског лидера у производњи електронике Integrated Micro-Electronics, учествовала је у Сајму каријере 2019. који је упознао квалификовано особље са 130 најуспешнијих послодаваца у Бугарској из различитих професионалних области. „Наше присуство данашњем догађају је сјајна прилика да промовишемо наше активности и кажемо нашим посетиоцима о својим ставовима“, рекли су за портал BalkanEngineer.com представници IMI Бугарске.

  • 20 august 2019IMI навршава 39 година: Наша способност да се прилагодимо динамичном окружењу је кључ нашег успеха

   Дана 5. августа ове године, компанија Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI), светски лидер у производњи електронике, прославила је своју 39. годишњицу, саопштила је компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria за портал BalkanEngineer.com. На свечаној церемонији, директор компаније, господин Артур Тан, честитао је колегама празник и напоменуо да је захваљујући њиховом напорном раду компанија постигла њихове успехе, а промене кроз које су прошли су изградили IMI као међународни бренд ове скале.

  • 28 may 2019ИМИ Србија – шест месеци након званичног почетка производње

   Дана 28. септембра 2018. Године, у Нишу, Србија, отворена је трећа пословна јединица Интегрисане микроелектронике Бугарска (IMI Бугарска), део Интегрисане микро-електронике (IMI), светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију. „За само шест месеци изградили смо одличан тим и остварили 100% успеха у потврђивању наших купаца: Valeo, Brose и Al. Посебно се захваљујем колегама IMI Бугарска, који су активно учествовали у покретању нове јединице и много су допринели њиховом знању и подршци“, изјавио је Радослав Георгиев, шеф БЕ ИМИ Ниш, за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 april 2019Успешан почетак трећег погона компаније IMI Бугарска у Србији

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију Integrated Micro-Electronics, обележава успешан почетак рада треће пословне јединице компаније у Србији. „За само шест месеци, постигли смо 100% успеха у потврђивању од стране главних добављача ауто делова и опреме приликом њихове прве посете. То су Valeo, Brose, Al. IMI 3 је већ сертификован за IATF 16949 (мање од 6 месеци од почетка производње), што указује на то да су IMI 1 и IMI 2 део добре праксе примењене у IMI Ниш“, саопштили из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Бугарска.

  • 21 february 2019Повезаност у аутомобилској индустрији – у фокусу IMI презентације на Electronica 2018

   Integrated Micro-Electronics (IMI), глобални стручњак за аутомобилску, индустријску, електричну, телекомуникацијску и потрошачку електронику, демонстрирао је своје способности и најновија достигнућа у ери дигиталне трансформације током једног од највећих светских форума у ​​области модерне технике и технологије Electronica 2018. Догађај је одржан крајем прошле године у Минхену, Немачка, под слоганом "Све је повезано - паметно, безбедно и сигурно".

  • 17 january 2019Да ли желите да будете део иновације будућности? Придружите се IMI тиму

   Током 2018. године, Intergrated Micro-Electronics (IMI), лидер у аутомобилској и индустријској електроници, најавио је два најновија технолошка развоја – 360-степене ADAS камере као и колаборативни робот, саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део структуре овог међународног технолошког гиганта. Робот може да подиже терет до 3кг, као и да се креће 360 степени са максималном брзином од 1 m/s, додала је бугарска компанија.

  • 13 december 2018IMI Bulgaria: Тражите реализацију у високој технологији? Дођите код нас!

   Већ неколико година заредом, Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је једна од најуспешнијих компанија. Део структуре високо технолошке групе Integrated Micro-Electronics (IMI), бугарска компанија има тим од скоро 3000 људи, који наставља да расте. Недавно је отворила своју најновији производни погон у Нишу. Нови погон је одговор на повећану потражњу за аутомобилским компонентама, као и на нове уговоре које је IMI потписао углавном са европским компанијама.

  • 20 november 2018IMI је на петом месту међу врхунским произвођачима електронских модула у аутомобилској индустрији

   Светски познати произвођач електронских модула за аутомобилску индустрију Intergrated Micro-Electronics (IMI) именован је један од најбољих произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију широм света. "Компанија је заузела одлично пето место на листи коју је корпорација New Venture Research, која оцењује рејтинг компанија које производе аутомобилске електронике. Пресудан критеријум је постигнут IMI раст прихода од 18 процената у аутомобилској сегменту за 2017", информисали из IMI.

  • 20 october 2018Званично је отворен нови производни погон IMI у Нишу

   Дана 29. септембра 2018. године званично је отворена трећа пословна јединица компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria. Нова производна база се налази у граду Нишу. "Ово је прва фабрика у земљи која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и за индустријску примену. То ће омогућити најбољим стручњацима из југоисточне Србије да раде и професионално развијају у утврђеној глобалној компанији, као што је то IMI", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 19 september 2018Intergrated Micro-Electronics: Наша нова фабрика у Нишу ће стварати додатни приход од 250 милиона долара

   Још једну годину у низу, компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је постала једна од најуспешнијих компанија у Бугарској. Део структуре високо технолошке групе са Филипина: Integrated Micro-Electronics, бугарска компанија има тим од скоро 2.700 људи, и наставља да расте. IMI је завршио свој петогодишњи инвестициони програм у вредности од 25 милиона евра у Бугарској, а сада је још један важан корак у отварању новог производног погона у Нишу, у Србији.

  • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 august 2022Филкаб: Очекујте "премијеру" нових ултра ефикасних LED лампи Philips у нашим продавницама врло брзо

  Повећање енергетске ефикасности је све важније за сваку зграду, без обзира на намену. Међутим, у савременој динамици тржишта све више добија примарни значај. Свесни тога, стручњаци из компаније Филкаб - проверене комерцијалне, производне и инжењерске компаније, улажу у своју палету производа најновије и енергетски ефикасне технологије у области електротехнике и енергетике. Због тога ће се врло брзо у малопродајним објектима компаније наћи нове ултраефикасне LED лампе компаније Philips класе А. Које су њихове предности, сазнајте у наредним редовима.

 • 05 august 2022Т и Д Инжењеринг: Пружамо ефикасно и безбедно радно окружење низом прилагођених техничких решења

  Т и Д Инжењеринг је проверена компанија која се бави инжењерингом, производњом и трговином у индустријском сектору и енергетици, а има мисију кроз своје пројекте да повећа ефикасност и конкурентност својих купаца и партнера. Професионалност и компетентност стручњака компаније су основа њеног дугогодишњег искуства, традиције и тежње за развојем. Компанија је уско специјализована за инжењеринг услуге и производњу индустријске електронике.

 • 29 july 2022Праксу, стипендије и успешан почетак каријере је предловила компанија Теси студентима ТУ - Варна

  Крајем јуна ове године студенти машинских смерова на Техничком универзитету - Варна (ТУ - Варна) посетили су производни погон водеће компаније Теси у Шумену. „Било нам је задовољство дочекати овако амбициозне и знања жељне младе таленте који су одабрали технички сектор као своју каријеру. Код нас, у компанији Теси, не само да су се дотакли стварног процеса рада, већ су се и упознали са изузетним могућностима које нудимо за њихов будући развој“, изјавили су за портал Balkanengineer.com.

 • 28 july 2022Либхер-Хаусгерете Марица: „Поред температуре, светлост је такође одлучујући фактор за квалитет вина"

  У чланку „Знамо ли да чувамо вино да бисмо у њему ’открили истину’?“ Погледајте савете Лиебхер-Хаусгерете Марица“ Рекли смо вам како на квалитет и дуговечност вина утиче температура и на којим степенима је најбоље чувати флашу вина да би се дуже одржало. Данас настављамо са темом, овог пута обраћајући посебну пажњу на светлост као фактор који утиче и на то колико ће вино трајати у боци коју смо пажљиво оставили у складиште. Рећи ћемо вам више о предностима које нуде хладњаци за вино једног од лидера у производњи беле технике.

 • 22 july 2022Телетек Елецтроникс: “Наша компанија је јача и смелија него икад, а наш нови лого и визија бренда то доказују“

  Више од деценије сведоци смо бурног процеса изградње и пуштања у рад нових објеката – стамбених и јавних. Упркос томе што су годинама пролазили кроз различите тржишне изазове, стопе раста и данас задржавају своју отпорност. Међу неопходним условима за пуштање у рад, као и за нормално и безбедно функционисање било које зграде је и присуство алармно-безбедносних и противпожарних система, а један од најозбиљнијих европских произвођача у овој области је компанија Телетек Електроникс.

 • 14 july 2022РАИС: Са поносом објављујемо да је наш пројекат за машину за вертикално bruewe са 8 вретена званично награђен

  РАИС је проверена компанија чија се производна база налази у Пазарџику. Делатност се односи на производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. Лидер је на Балкану и у Европи са дугогодишњим искуством у области машинства. „Наши клијенти не добијају само машине и опрему, ми им обезбеђујемо прилагођени производ заснован на њиховим специфичним потребама. Припремамо комплексна решења за процену времена производње, алате, пуштање у рад, обуку и постпродајне услуге свих врста CNC машина за обраду метала.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 august 2022Србија има за циљ да смањи емисије за 40,3 одсто до 2030. године

  Србија је представила своје прелиминарне циљеве за Интегрисани национални енергетски и климатски план који развија. Влада има за циљ да постигне 100 пута више соларне енергије и 10 пута већи капацитет ветропарка до 2030. године са циљем смањења емисије гасова стаклене баште за 40,3% и постизања 41% учешћа обновљивих извора у бруто финалној потрошњи енергије до краја деценије, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Balkangreenenergynews.com. Национални интегрисани енергетски и климатски план Србије (NECP) припрема се под радним слоганом „Бити или не бити“.

 • 09 august 2022Nordlogic се придружује технолошка компанија AROBS групи

  Технолошка компанија AROBS Transilvania Software, објавила је потпуну аквизицију компанийе Nordlogic, локалне групе компанија специјализованих за развој прилагођених софтверских производа и платформи, са офисима у граду Клуж-Напока, Орадеи (Румунија) и Сијетлу (САД), сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Након завршетка трансакције, AROBS Transilvania Software ће проширити свој тим интеграцијом више од 60 програмера, тестера и консултанта за развој софтвера. На овај начин компанија ће ојачати своје присуство у Трансилванији и Западној Румунији, као и у Северној Америци.

 • 03 august 2022Hisense улаже 40 милиона евра у своју нову фабрику у Ваљеву, Србија

  Кинеска компанија Hisense уложиће више од 40 милиона евра у нову фабрику за производњу расхладних уређаја у граду Ваљеву (Централна Србија), сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Serbianmonitor.com. Нова фабрика производиће расхладне јединице Hisense, Gorenje и Asko углавном за извоз у Европу. Грађевински радови на локацији још увек трају и требало би да буду ускоро завршени, а фабрика ће бити отворена у фебруару 2023. године, саопштила је компанија. Компанија Gorenje успешно послује у Ваљеву већ 16 година и запошљава више од 1.600 људи како из града тако и из Колубарског округа.

 • 02 august 2022DаtаАrt отвара представништво у Варни и отвара 50 нових радних места

  DаtаАrt – компанија која пројектује, разрађује и одржава софтверска решења, отвара ново представништво-развојни центар у Варни, Бугарска, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. На овај начин компанија шири своје пословање у региону Балкана. Из компаније су у саопштењу за јавност рекли да ће њен центар за примарна истраживања и оперативне податке отворити 50 радних места до краја године, а да ће се процес запошљавања хладњачара наставити током целе године. Главни фокус новог центра биће обрада софтверских решења са акцентом на трговину и финансије, погодна за клијенте различитих врста.

 • 28 july 2022КаСис склопила је уговор са финтех експертом Rubicon из Албаније

  Северномакедонска компанија КаСис АД Скопље закључила је уговор са финтех компанијом Rubicon из Албаније о сарадњи у области персонализације чип картица, виртуелних картица, е-трговине и мрежног сервиса банкомата, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Denar.mk. Компанија КаСис је изјавила да је овај уговор потврда да је компанија поуздан партнер не само за банке и електронске трговце, већ и за финтех компаније као будуће учеснике у области плаћања. Значајна улагања која су довела до модернизације услуга и унапређења новим функционалностима, с једне стране, и јачања система са становишта безбедности.

 • 26 july 2022Meta Estate Trust покренула је IPO како би повећала свој акцијски капитал

  Румунска компанија Meta Estate Trust, која послује у сектору некретнина са иновативним моделом улагања, објавила је да је Агенција за финансијски надзор (ASF) одобрила проспект компаније за иницијалну јавну понуду (IPO), сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Компанија Meta Estate Trust ће стога организовати IPO како би повећала свој акцијски капитал и потом уврстила компанију на AeRO тржиште Букурештанске берзе између 20. јула и 2. августа 2022. године. Компанија има за циљ да повећа свој акцијски капитал за 25 милиона леја, што је повећање од 33% у поређењу са тренутним акцијским капиталом.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 august 2022Јапанска компанија Nidec реализује велике инвестиције у Белорусији

  Једна од највећих компанија у аутомобилском сектору у Јапану, произвођач електромотора и компоненти Nidec, отвориће развојни центар у Софији, где ће до краја 2022. године бити запослено 100 инжењера, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Capital.bg. Поред тога, група тренутно гради две фабрике у Новом Саду, Србија, које ће бити у функцији крајем ове и почетком следеће године. Претпоставља се да су пројекти повезани. Почетна инвестиција процењена је на 3,5 милиона долара, а јапанска компанија биће смештена у простору „Аеродром Софија Центар”. Очекује се да ће до краја године број запослених достићи 100 људи.

 • 10 august 2022Макпетрол је у првој половини године показао финансијске резултате

  Макпетрол АД (Скопље, Северна Македонија) је за период јануар-јун 2022. године остварио укупан приход од 16,33 милијарде денара, што је за 7,43 милијарде денара више од прошлогодишњег износа, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Denar.mk. На кварталној основи, укупан приход у 2022. расте и премашује нивое пре пандемије, углавном због раста цена нафтних деривата. У структури прихода највеће учешће (98,60%) имају приходи од продаје, од чега је 93,41% остварено од продаје на домаћем тржишту, а свега 5,19% остварено је од продаје на иностраном тржишту.

 • 05 august 2022Факом повећао је извоз за 89% у првој половини године

  Северномакедонски произвођач челичних конструкција Facom (Факом) је у првих шест месеци ове године продао робу за 10,4 милиона евра, што је за 43 одсто више у односу на исти период прошле године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk. Истовремено, велики раст од чак 79 одсто бележе и приходи компаније Facom од извоза и продаје на иностраним тржиштима, који достижу 8,85 милиона евра. Чак 85% укупног прихода компаније Facom од продаје за првих шест месеци долази од продаје на иностраним тржиштима. Велики раст извоза делом је последица раста цена роба у овом периоду, које су биле скоро дупло веће него прошле године.

 • 04 august 2022ЕБРД даје 12.5 милиона евра румунској фармацеутској групи Dona

  Dona Group, једна од највећих вертикално интегрисаних фармацеутских компанија у Румунији, добиће 12,5 милиона евра које је доделила Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) за подршку њеним плановима за проширење и унапређење услуга, сазнаје портал Balkanengieer.com са сајта Romania-insider.com. Зајам ЕБРД-а ће подржати трогодишњи план капиталних трошкова групе и консолидовати њену тржишну позицију путем стицања лиценци, чиме ће проширити своју продајну мрежу са око 48 нових апотека до краја 2023. (повећање од 11%) и реновирати већ постојеће апотеке.

 • 29 july 2022Дронамикс удружиће се са једном аустралијском компанијом

  Аустралијска компанија Quickstep Holdings Limited, произвођач композитних решења за авио-индустрију, и бугарски стартап за беспилотни транспорт терета транспортним дроновима Дронамикс (Dronamics) најавили су партнерски однос, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Investor.bg. Партнерство је најављено на Међународном авио сајму у Фарнбороу у Енглеској, а меморандум предвиђа да Quickstep пружа инжењерске и производне услуге компанији Дронамикс, како би убрзао производњу теретног дрона Black Swan. До 31. октобра 2022. очекује се да ће преговори између компанија постићи обавезујући споразум за фазу 1.

 • 27 july 2022Аеродром у Београду набавио соларну електроцентралу

  Компанија Vinci која управља аеродромом „Никола Тесла“ у Београду, Србија, потврдила је да је пуштена у рад соларна електрана која ће производити струју за аеродром, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Serbianmonitor.com. Соларна електрана ће производити 1,13 милиона kWh електричне енергије годишње, што је довољно да покрије потребе више од 400 домаћинстава. Поред тога, компанија је у свом саопштењу за јавност навела да ће на овај начин аеродром смањити емисију угљен-диоксида за 900 тона годишње. Соларна електрана се налази ван аеродромског комплекса и састоји се од 3.000 панела који покривају површину од скоро 16.000 m2.

Види све »