Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

http://www.global-imi.com/

Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска је производна компанија високе технологије, део структуре светског лидера у области аутомобилске, индустријске, ВИК, телекомуникацијске и кућне електронике – Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Глобална компанија поседује 21 производну јединицу широм света, која се налази на Филипинима, Кини, Сингапуру, САД, Мексику, Великој Британији, Немачкој, Чешкој, Бугарској и Србији.

 

Производни погони у Бугарској се налазе у граду Ботевграду (погон IMI 1, IMI 2 и фабрика пластике), а јединица за пројектовање и развој је у Софији. Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска нуди професионални развој за преко 2700 људи из Софије.

 

Компанија у Ботевграду има и одсек за инструментацију и аутоматизацију, који подржава главну производњу за монтажу и тестирање електронских модула. Активност у Алатници се односи на пројектовање и производњу алата – ињекцијских калупа, осталих калупа, матрица, нестандардне опреме и механичких детаља. Тим стручњака за аутоматизацију креира и имплементира специфичне уређаје и јединствену опрему у нашој електронској индустрији.

Kontakti

Адреса: 2140 Ботевград, Индустријска област "Микроелектроника"

Телефон: 00359723/68 423

E-mail: careers_bg@global-imi.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/343218/

 

Развијени тим

Адреса: град Софија, ул. Делијска Воденица, бл. 330, пословна зграда, спрат 5

Обjаве од Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Materijali за Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

 • 1
 • 2
 • 3
  • 19 april 2022Integrated Micro-Electronics: IMI, Inc. попела се за две позиције на светској ранг листи најбољих произвођача електронике

   Integrated Micro-Electronics (IMI), Inc. је високотехнолошки произвођач аутомобилске, индустријске, обновљиве енергије, телекомуникација и потрошачке електронике. „IMI, Inc. је светски лидер у индустријским решењима и то потврђује његов успон на 19. место на ранг листи Manufacturing Market Insider за 50 најбољих компанија за електронику, на основу њиховог годишњег прихода за 2021. Integrated Micro-Electronics се бави производњом алата, монтажом и испитивањем електронских модула, као и производњом електронике за аутоматизовану индустријску опрему.

  • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

   „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

  • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

   Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

  • 22 december 2020IMI Бугарска је поново лидер међу произвођачима иновација. Компанија је освојила награду True Leaders

   „Следеће године, IMI Бугарска је међу компанијама проглашеним„ правим лидером “током овогодишњих додела награда True Leaders, које је ICAP Bulgaria осми пут уручила у децембру“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из тима водећег произвођача аутомобилске електронике у Бугарској. Од 2018. године IMI Бугарска послује ван земље преко свог одељења IMI Србија са седиштем у Нишу. Погон је први у региону који производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријске примене.

  • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

   Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

  • 14 october 2020Производна компанија IMI Бугарска награђена је наградом „True Leader“ у аутомобилској индустрији у Бугарској

   Међу привредним секторима са најјачим развојем у Бугарској последњих година је производња аутомобилских компонената. Један од најистакнутијих представника ове групе је IMI Бугарска - подружница лидера у производњи аутомобилске електронике Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Награде које је добила ова компанија, неизбежно сведоче о његовој лидерској природи. Најновије у „арсеналу“ бугарске компаније је награда True Leader“ од ICAP Bulgaria.

  • 23 september 2020IMI, Inc. је међу најбољим произвођачима у области електронике. Погледајте могућности за посао у компанији

   И ове године је компанија Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) међу најбољим произвођачима у области аутомобилске електронике, заузевши 6. место на ранг-листи истраживачке компаније New Venture Research, која разликује технолошке компаније на основу прихода од продаје остварених у 2019. Резултати показују 8,7% већу стопу раста компаније IMI, Inc. у поређењу са просеком за 50 најбољих компанија у аутомобилској индустрији“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније IMI България.

  • 22 september 2020IMI, Inc. - 40 година на путу иновација. Технолошка породица IMI Бугарска чека своје нове таленте

   У августу ове године интернационални технолошки лидер на пољу електронике Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је прославио 40-то годишњицу - време када је компанија успела да створи широку мрежу компанија у којима иновације проналазе своје место за реализацију. За читаоце портала BalkanEngineer.com из компаније IMI България испричали су о достигнућима и развоју међународне компаније, као и о перспективама које компанија пружа техничким специјалистима у нашој земљи.

  • 06 december 2019IMI Бугарска: Настојимо бити лојални послодавац и стварати повољно радно окружење за младе

   Водећи произвођач на пољу електронике Интегрејтед Микро-Електроникс (IMI) Бугарска не престаје да провоцира младе људе новим и новим могућностима за професионалну реализацију у компанији. Наш тим се састао са представницима компаније, како би сазнали која су слободна радна места и стажирање и које су нове иницијативе у компанији. "Непрестано покушавамо да интегришемо разне иновације, као што су визија и присуство на друштвеним мрежама, како би били младима доступни", рекао је IMI Бугарска.

  • 24 september 2019IMI Бугарска: Тражимо мотивисане инжењерске стручњаке који би се придружили нашем тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског лидера у производњи електронике Integrated Micro-Electronics, учествовала је у Сајму каријере 2019. који је упознао квалификовано особље са 130 најуспешнијих послодаваца у Бугарској из различитих професионалних области. „Наше присуство данашњем догађају је сјајна прилика да промовишемо наше активности и кажемо нашим посетиоцима о својим ставовима“, рекли су за портал BalkanEngineer.com представници IMI Бугарске.

  • 20 august 2019IMI навршава 39 година: Наша способност да се прилагодимо динамичном окружењу је кључ нашег успеха

   Дана 5. августа ове године, компанија Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI), светски лидер у производњи електронике, прославила је своју 39. годишњицу, саопштила је компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria за портал BalkanEngineer.com. На свечаној церемонији, директор компаније, господин Артур Тан, честитао је колегама празник и напоменуо да је захваљујући њиховом напорном раду компанија постигла њихове успехе, а промене кроз које су прошли су изградили IMI као међународни бренд ове скале.

  • 28 may 2019ИМИ Србија – шест месеци након званичног почетка производње

   Дана 28. септембра 2018. Године, у Нишу, Србија, отворена је трећа пословна јединица Интегрисане микроелектронике Бугарска (IMI Бугарска), део Интегрисане микро-електронике (IMI), светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију. „За само шест месеци изградили смо одличан тим и остварили 100% успеха у потврђивању наших купаца: Valeo, Brose и Al. Посебно се захваљујем колегама IMI Бугарска, који су активно учествовали у покретању нове јединице и много су допринели њиховом знању и подршци“, изјавио је Радослав Георгиев, шеф БЕ ИМИ Ниш, за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 april 2019Успешан почетак трећег погона компаније IMI Бугарска у Србији

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију Integrated Micro-Electronics, обележава успешан почетак рада треће пословне јединице компаније у Србији. „За само шест месеци, постигли смо 100% успеха у потврђивању од стране главних добављача ауто делова и опреме приликом њихове прве посете. То су Valeo, Brose, Al. IMI 3 је већ сертификован за IATF 16949 (мање од 6 месеци од почетка производње), што указује на то да су IMI 1 и IMI 2 део добре праксе примењене у IMI Ниш“, саопштили из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Бугарска.

  • 21 february 2019Повезаност у аутомобилској индустрији – у фокусу IMI презентације на Electronica 2018

   Integrated Micro-Electronics (IMI), глобални стручњак за аутомобилску, индустријску, електричну, телекомуникацијску и потрошачку електронику, демонстрирао је своје способности и најновија достигнућа у ери дигиталне трансформације током једног од највећих светских форума у ​​области модерне технике и технологије Electronica 2018. Догађај је одржан крајем прошле године у Минхену, Немачка, под слоганом "Све је повезано - паметно, безбедно и сигурно".

  • 17 january 2019Да ли желите да будете део иновације будућности? Придружите се IMI тиму

   Током 2018. године, Intergrated Micro-Electronics (IMI), лидер у аутомобилској и индустријској електроници, најавио је два најновија технолошка развоја – 360-степене ADAS камере као и колаборативни робот, саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део структуре овог међународног технолошког гиганта. Робот може да подиже терет до 3кг, као и да се креће 360 степени са максималном брзином од 1 m/s, додала је бугарска компанија.

  • 13 december 2018IMI Bulgaria: Тражите реализацију у високој технологији? Дођите код нас!

   Већ неколико година заредом, Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је једна од најуспешнијих компанија. Део структуре високо технолошке групе Integrated Micro-Electronics (IMI), бугарска компанија има тим од скоро 3000 људи, који наставља да расте. Недавно је отворила своју најновији производни погон у Нишу. Нови погон је одговор на повећану потражњу за аутомобилским компонентама, као и на нове уговоре које је IMI потписао углавном са европским компанијама.

  • 20 november 2018IMI је на петом месту међу врхунским произвођачима електронских модула у аутомобилској индустрији

   Светски познати произвођач електронских модула за аутомобилску индустрију Intergrated Micro-Electronics (IMI) именован је један од најбољих произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију широм света. "Компанија је заузела одлично пето место на листи коју је корпорација New Venture Research, која оцењује рејтинг компанија које производе аутомобилске електронике. Пресудан критеријум је постигнут IMI раст прихода од 18 процената у аутомобилској сегменту за 2017", информисали из IMI.

  • 20 october 2018Званично је отворен нови производни погон IMI у Нишу

   Дана 29. септембра 2018. године званично је отворена трећа пословна јединица компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria. Нова производна база се налази у граду Нишу. "Ово је прва фабрика у земљи која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и за индустријску примену. То ће омогућити најбољим стручњацима из југоисточне Србије да раде и професионално развијају у утврђеној глобалној компанији, као што је то IMI", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 19 september 2018Intergrated Micro-Electronics: Наша нова фабрика у Нишу ће стварати додатни приход од 250 милиона долара

   Још једну годину у низу, компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је постала једна од најуспешнијих компанија у Бугарској. Део структуре високо технолошке групе са Филипина: Integrated Micro-Electronics, бугарска компанија има тим од скоро 2.700 људи, и наставља да расте. IMI је завршио свој петогодишњи инвестициони програм у вредности од 25 милиона евра у Бугарској, а сада је још један важан корак у отварању новог производног погона у Нишу, у Србији.

  • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 november 2022ЛЕМ: Основа сваког успешног производног посла је његова директна повезаност са образовањем

  Микроелектроника је саставни део данашње индустрије. Све више компанија се окреће минијатурним и све компактнијим уређајима, кроз које настоје да модернизују своју производњу и раде по најстрожим европским стандардима. Стање индустрије микрочипова била је главна тема конференције „Будућност микроелектронике и квалификација радне снаге“, којој је присуствовао доказани лидер у електричним мерењима ЛЕМ. Шта су споделили о свом учешћу, рећи ћемо вам у наредним редовима.

 • 15 november 2022SpaceCAD је представио "суперзвезде" у свом асортиману производа током манифестације MachTech & InnoTech

  Током индустријске пословне изложбе MachTech & InnoTech, која се одржала од 13. до 16. септембра ове године. у Интер Експо Центру - Софија (ИЕЦ), имали смо задовољство да лично упознамо тим компаније SpaceCAD. И ове године, компанија је била део В2В догађаја како би представила најновије у области индустријских решења које нуди. У наредним редовима ћемо вам рећи шта су биле најважније ствари на њеном штанду, као и шта су поделили стручњаци из компаније.

 • 11 november 2022Телетек Електроникс: Teletek CLOUD и Teletek PR апликације обезбеђују оптималан рад са iRIS адресабилним

  Teletek CLOUD и Teletek PRO штеде време и оптимизују активности одржавања ватродојавних система“, саопштио је Телетек Електроникс – европски лидер у производњи сигнално-безбедносне и противпожарне опреме. Мобилне апликације омогућавају даљински приступ и праћење у реалном времену iRIS адресабилних система за дојаву пожара. Применљиви су на iRIS панеле који подржавају CLOUD функције – iRIS 8 од верзије фирмвера 1.1.1 и новије, као и на нови iRIS 4.

 • 09 november 2022Учешће компаније РАИС на MachTech & InnoTech 2022: Нове машине, иновативна решења

  Како је прошло овогодишње издање MachTech & InnoTech? По први пут за две године, професионалци из различитих индустријских сектора могли су да уживају у иновацијама у свету технике и технологије без ограничења у комуникацији. Тим компаније РАИС није изневерио своју традицију да буде део излагача током b2b догађаја, који је одржан у Интер Експо Центру – Софија (ИЕЦ) од 13. до 16. септембра. Посетили смо специјализовани семинар РАИС-а са водећим инжењером Маријом Станиловом, који је био део пратећег програма форума.

 • 04 november 2022SpaceCAD: Искористите бесплатну лиценцу за Сиеменсов професионални 3D CAD софтвер Solid Edge

  Јесен се спрема да буде изузетно продуктивна сезона за Siemens Digital Industries Software. Поред недавно објављеног ажурирања Solid Edge 2023, о којем можете пронаћи детаље ОВДЕ, компанија је такође објавила бесплатну верзију 3D CAD софтвера Solid Edge Community Edition. SpaceCAD - званични партнер Сименса, добављач и интегратор најновијих трендова у 3D технологијама, објавио је корисне информације о бесплатној понуди.

 • 02 november 2022Уз помоћ и подршку "Здрави Џо" сајта Неон.БГ, свака активност у производњи и логистици постаје лакша и пријатнија

  Јесте ли чули за „Здравог Џоа“ („Tough Joe“)? Ово елоквентно и незаборавно име изабрао је Неон.БГ за сопствени развој универзалних колица, која се широко користе у производњи и логистици. Доказана компанија има специјализовану експертизу у области пројектовања, инжењеринга, израде прототипа и производних активности производа и техничких решења за индустрију. Константно проширује асортиман производа и услуга које нуди, захваљујући и новом производном погону који је отворио своја врата у септембру 2021.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 november 2022Acтpa-Финaнc купује терминал за складиштење хемикалија у Варни, Бугарска

  Немачки достављач резервоара за складиштење гаса, хемикалија и деривата нафте, компанија Оіltаnkіng је изјавила да је скључила уговор о продаји свог удела, који износи 91.1% вредности терминала за складиштење течности, који се налази у граду Варна, Бугарска, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Kyпац је компанија Acтpa-Финaнc AД, која је e пословница компаније Бyлмapĸeт Гpyп из града Русе, и која је један од 10 највећих произвођача биoдизeла, paфиниpaних и нepaфиниpaних уља и слободних киселина у Европи, као и једна од највећих приватних транспортних компаније на Балкану.

 • 22 november 2022Северномакедонска компанија Брако забележила је повећање извоза 46%

  Северномакедонска компанија Брако у прва три квартала 2022. године наставља да бележи позитивне резултате у свом пословању, упркос свим изазовима са којима се привреда суочавала. Ово је сазнао портал Balkanengineer.com са сајта Izvok.mk. Компанија Брако је у периоду јануар-септембар 2022. године забележио раст прихода од 15,65 одсто у односу на исти период прошле године, а главни покретач овог повећања био је значајан раст извоза од чак 46 одсто. Повећан извоз и производња довели су и до повећања броја запослених у компанији.

 • 17 november 2022Алкалоид (Северна Македонија) повећао је продају у првих девет месеци

  Северномакедонска фармацеутска компанија Алкалоид саопштила је да је у првих девет месеци ове године, упркос великим изазовима, успела да повећа продају и профитабилност. Ово је сазнао портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk. Према неревидираном финансијском извештају објављеном на Македонској берзи, најуспешнија домаћа компанија Алкалоид остварила је консолидовани приход од продаје од 10.988.914.294 денара, што је 16% више у односу на исти период прошле године. Посматрано по групама производа, у структури укупне консолидоване продаје највеће учешће заузимају производи из апотекарског сегмента и то 88%.

 • 15 november 2022Компанија Leoni ће запослити 1.000 радника у својој фабрици у Краљеву у Србији

  Произвођач електричних инсталација за аутомобиле Leoni најавио је да планира да што пре запосли око 1.000 нових радника у својој фабрици у Краљеву у Србији. Ово је сазнао портал Balkanengineer.com са сајта Serbiamonitor.com. Милош Манић, који је наследио Пјерлуиђија Ђонеа на месту генералног директора Леонија у Србији, додао је да компанија жели да ојача постојећу сарадњу са надлежнима у Краљеву и филијалом Националне службе за запошљавање у граду, како се капацитети компаније повећавају.

 • 10 november 2022Северна Македонија почиње изградњу железничке деонице Коридора 8

  Северна Македонија почиње изградњу источног дела Коридора број 8 - железничке деонице између Куманова и Кривог Паланкара, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Economy.bg Транспортни коридор је од стратешког значаја јер би требало да повеже Италију, Албанију, Северну Македонију и Бугарску и створи интермодалну везу између Црног и Јадранског мора. Европски коридор почиње од италијанске луке Бриндизи, наставља се до албанске луке Драч–Тирана–Скопље–Куманово–Бељаковце–Крива Паланка–Деве Баир–Гујешево–Софија–Пловдив–Варна/Бургас. На територији Северне Македоније радови на прве две деонице железничког Коридора 8.

 • 08 november 2022Google отвара ново предстаништво у Букурешту, Румунија

  Технолошки гигант Google отворио је ново предстаништво у Румунији, сазнаје портал Balkanengineer.bg са сајта Marica.bg. Ово представништво се налази у центру румунске престонице Букурешта и запошљаваће преко 350 запослених. Google је отворио своју прву румунску канцеларију у Букурешту 2010. године, радећи локално преко своје подружнице Google Bucharest. У 2021. пријавио је 12,3 милиона леја (2,45 милиона долара) нето добити, према подацима објављеним на веб страници министарства финансија. Филијала у Букурешту је једна од преко 70 филијала које Google има у више од 50 земаља и запошљава преко 139.000 људи.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2022AVR Solar Park планира изградњу соларне електране у Србија

  Компанија AVR Solar Park из Новог Београда иницирала је израду детаљног регулационог плана за соларну електрану у месту Сараоци, Смедерево, Србија. Ово је сазнао портал научи Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Подручје обухваћено планом налази се у месту Сараоци, у изграђеном делу насеља, а највећи део се користи као пољопривредно земљиште иу приватном је власништву. Планирана је изградња соларне електране укупне снаге око 12 MW, од чега је максимални инсталисани капацитет у првој фази до 10 MW, а затим ће се додати још 2 МВ. Тачна снага објекта зависиће од технолошких карактеристика постављених панела.

 • 23 november 2022Син Карс излази на берзу у Амстердаму, финансирао фабрику у Румунији

  Русенски произвођач електричних аутомобила Син Карс Индустри АД планира да изађе на берзу у Амстердаму крајем 2024. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Economic.bg. Циљ је да се прикупи додатни капитал како би се помогло компанији да заврши изградњу своје будуће фабрике у Румунији. Учешће на холандској берзи ће дати додатни подстицај производњи електричних возила L CITY. Модели серије у последње време изазивају интересовање у иностранству, а почетком лета бугарска компанија је потписала уговоре за набавку, увоз и дистрибуцију електричних аутомобила.

 • 18 november 2022Платформа за заједничко улагање SeedBlink је лиценцирана

  SeedBlink, европска платформа за заједничко улагање у стартап, добила је лиценцу Румунског финансијског надзорног органа (ASF) као пружалац услуге групног финансирања у складу са ECSPR (Уредба о европским провајдерима услуга групног финансирања компанија), сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Profit.bg. На тај тачин, SeedBlink постаје прва алтернативна платформа за заједничко улагање у Централној и Источној Европи која је овлашћена према новој регулативи. На европском нивоу, само 4 друге платформе су добиле ову лиценцу од локалних јурисдикција, које раде углавном у западној Европи: Шпанија, Летонија, Холандија и Француска

 • 16 november 2022Nоkіаn Туrеѕ улаже 650 милиона евра у фабрику гума у Румунији

  Фински произвођач аутомобилских гума Nоkіаn Туrеѕ најавио је да ће уложити око 650 милиона евра у нову фабрику аутомобилских гума у Румунији, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Очекује се да ће фабрика почети са радом крајем 2024. године. Инвестиција компаније Nоkіаn Туrеѕ једна је од највећих у аутомобилском сектору у Румунији последњих година, што ће град позиционирати као европски центар за производњу гума. Фабрика ће производити око 6 милиона гума годишње са потенцијалом за повећање производње у будућности. Објекат ће бити лоциран и дистрибутивна база за ширење и дистрибуцију производње.

 • 11 november 2022Први ритејл парк у Пернику, у Бугарској, отворио је своја врата

  Отворен је први ритејл парк у Пернику у Бугарској. Комплекс се налази на површини од близу 40 хектара и један је од највећих и најмодернијих пројеката у региону, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Комплекс ће свим својим клијентима понудити низ погодности. Малопродајни објекат је комерцијални простор од преко 15.000 m2, распоређен у 17 продавница, а купци ће моћи да користе бројне услуге. Сајт нуди и паркинг за око 400 корисника. Ритејл Парк је изграђен за годину дана, а извођач радова је грађевинска компанија MCK Гpуп. Пројекат ће по први пут привући у Πерник хипемапĸет Мr. Вrісоlаgе.

 • 09 november 2022Више од 100 MW фотонапонских система постављен у Србији

  Коришћење соларне енергије за производњу електричне енергије постаје тренд у Србији. Током протеклих неколико месеци, домаћинства и предузећа су инсталирали око 360 кровних соларних електрана укупног капацитета 5,7 MW, док је још 100 MW у плану. Ово сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Balkangreenenergynews.com. Кровне соларне електране које су постављала домаћинства и предузећа у Србији до пре неколико месеци биле су ретке, али је доношењем одговарајућег регулаторног оквира грађанима омогућено да производе зелену енергију за сопствену потрошњу.

Види све »