Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

http://www.global-imi.com/

Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска је производна компанија високе технологије, део структуре светског лидера у области аутомобилске, индустријске, ВИК, телекомуникацијске и кућне електронике – Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Глобална компанија поседује 21 производну јединицу широм света, која се налази на Филипинима, Кини, Сингапуру, САД, Мексику, Великој Британији, Немачкој, Чешкој, Бугарској и Србији.

 

Производни погони у Бугарској се налазе у граду Ботевграду (погон IMI 1, IMI 2 и фабрика пластике), а јединица за пројектовање и развој је у Софији. Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска нуди професионални развој за преко 2700 људи из Софије.

 

Компанија у Ботевграду има и одсек за инструментацију и аутоматизацију, који подржава главну производњу за монтажу и тестирање електронских модула. Активност у Алатници се односи на пројектовање и производњу алата – ињекцијских калупа, осталих калупа, матрица, нестандардне опреме и механичких детаља. Тим стручњака за аутоматизацију креира и имплементира специфичне уређаје и јединствену опрему у нашој електронској индустрији.

Kontakti

Адреса: 2140 Ботевград, Индустријска област "Микроелектроника"

Телефон: 00359723/68 423

E-mail: careers_bg@global-imi.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/343218/

 

Развијени тим

Адреса: град Софија, ул. Делијска Воденица, бл. 330, пословна зграда, спрат 5

Обjаве од Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Materijali за Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

 • 1
 • 2
 • 3
  • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

   „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

  • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

   Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

  • 22 december 2020IMI Бугарска је поново лидер међу произвођачима иновација. Компанија је освојила награду True Leaders

   „Следеће године, IMI Бугарска је међу компанијама проглашеним„ правим лидером “током овогодишњих додела награда True Leaders, које је ICAP Bulgaria осми пут уручила у децембру“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из тима водећег произвођача аутомобилске електронике у Бугарској. Од 2018. године IMI Бугарска послује ван земље преко свог одељења IMI Србија са седиштем у Нишу. Погон је први у региону који производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријске примене.

  • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

   Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

  • 14 october 2020Производна компанија IMI Бугарска награђена је наградом „True Leader“ у аутомобилској индустрији у Бугарској

   Међу привредним секторима са најјачим развојем у Бугарској последњих година је производња аутомобилских компонената. Један од најистакнутијих представника ове групе је IMI Бугарска - подружница лидера у производњи аутомобилске електронике Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Награде које је добила ова компанија, неизбежно сведоче о његовој лидерској природи. Најновије у „арсеналу“ бугарске компаније је награда True Leader“ од ICAP Bulgaria.

  • 23 september 2020IMI, Inc. је међу најбољим произвођачима у области електронике. Погледајте могућности за посао у компанији

   И ове године је компанија Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) међу најбољим произвођачима у области аутомобилске електронике, заузевши 6. место на ранг-листи истраживачке компаније New Venture Research, која разликује технолошке компаније на основу прихода од продаје остварених у 2019. Резултати показују 8,7% већу стопу раста компаније IMI, Inc. у поређењу са просеком за 50 најбољих компанија у аутомобилској индустрији“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније IMI България.

  • 22 september 2020IMI, Inc. - 40 година на путу иновација. Технолошка породица IMI Бугарска чека своје нове таленте

   У августу ове године интернационални технолошки лидер на пољу електронике Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је прославио 40-то годишњицу - време када је компанија успела да створи широку мрежу компанија у којима иновације проналазе своје место за реализацију. За читаоце портала BalkanEngineer.com из компаније IMI България испричали су о достигнућима и развоју међународне компаније, као и о перспективама које компанија пружа техничким специјалистима у нашој земљи.

  • 06 december 2019IMI Бугарска: Настојимо бити лојални послодавац и стварати повољно радно окружење за младе

   Водећи произвођач на пољу електронике Интегрејтед Микро-Електроникс (IMI) Бугарска не престаје да провоцира младе људе новим и новим могућностима за професионалну реализацију у компанији. Наш тим се састао са представницима компаније, како би сазнали која су слободна радна места и стажирање и које су нове иницијативе у компанији. "Непрестано покушавамо да интегришемо разне иновације, као што су визија и присуство на друштвеним мрежама, како би били младима доступни", рекао је IMI Бугарска.

  • 24 september 2019IMI Бугарска: Тражимо мотивисане инжењерске стручњаке који би се придружили нашем тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског лидера у производњи електронике Integrated Micro-Electronics, учествовала је у Сајму каријере 2019. који је упознао квалификовано особље са 130 најуспешнијих послодаваца у Бугарској из различитих професионалних области. „Наше присуство данашњем догађају је сјајна прилика да промовишемо наше активности и кажемо нашим посетиоцима о својим ставовима“, рекли су за портал BalkanEngineer.com представници IMI Бугарске.

  • 20 august 2019IMI навршава 39 година: Наша способност да се прилагодимо динамичном окружењу је кључ нашег успеха

   Дана 5. августа ове године, компанија Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI), светски лидер у производњи електронике, прославила је своју 39. годишњицу, саопштила је компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria за портал BalkanEngineer.com. На свечаној церемонији, директор компаније, господин Артур Тан, честитао је колегама празник и напоменуо да је захваљујући њиховом напорном раду компанија постигла њихове успехе, а промене кроз које су прошли су изградили IMI као међународни бренд ове скале.

  • 28 may 2019ИМИ Србија – шест месеци након званичног почетка производње

   Дана 28. септембра 2018. Године, у Нишу, Србија, отворена је трећа пословна јединица Интегрисане микроелектронике Бугарска (IMI Бугарска), део Интегрисане микро-електронике (IMI), светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију. „За само шест месеци изградили смо одличан тим и остварили 100% успеха у потврђивању наших купаца: Valeo, Brose и Al. Посебно се захваљујем колегама IMI Бугарска, који су активно учествовали у покретању нове јединице и много су допринели њиховом знању и подршци“, изјавио је Радослав Георгиев, шеф БЕ ИМИ Ниш, за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 april 2019Успешан почетак трећег погона компаније IMI Бугарска у Србији

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију Integrated Micro-Electronics, обележава успешан почетак рада треће пословне јединице компаније у Србији. „За само шест месеци, постигли смо 100% успеха у потврђивању од стране главних добављача ауто делова и опреме приликом њихове прве посете. То су Valeo, Brose, Al. IMI 3 је већ сертификован за IATF 16949 (мање од 6 месеци од почетка производње), што указује на то да су IMI 1 и IMI 2 део добре праксе примењене у IMI Ниш“, саопштили из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Бугарска.

  • 21 february 2019Повезаност у аутомобилској индустрији – у фокусу IMI презентације на Electronica 2018

   Integrated Micro-Electronics (IMI), глобални стручњак за аутомобилску, индустријску, електричну, телекомуникацијску и потрошачку електронику, демонстрирао је своје способности и најновија достигнућа у ери дигиталне трансформације током једног од највећих светских форума у ​​области модерне технике и технологије Electronica 2018. Догађај је одржан крајем прошле године у Минхену, Немачка, под слоганом "Све је повезано - паметно, безбедно и сигурно".

  • 17 january 2019Да ли желите да будете део иновације будућности? Придружите се IMI тиму

   Током 2018. године, Intergrated Micro-Electronics (IMI), лидер у аутомобилској и индустријској електроници, најавио је два најновија технолошка развоја – 360-степене ADAS камере као и колаборативни робот, саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део структуре овог међународног технолошког гиганта. Робот може да подиже терет до 3кг, као и да се креће 360 степени са максималном брзином од 1 m/s, додала је бугарска компанија.

  • 13 december 2018IMI Bulgaria: Тражите реализацију у високој технологији? Дођите код нас!

   Већ неколико година заредом, Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је једна од најуспешнијих компанија. Део структуре високо технолошке групе Integrated Micro-Electronics (IMI), бугарска компанија има тим од скоро 3000 људи, који наставља да расте. Недавно је отворила своју најновији производни погон у Нишу. Нови погон је одговор на повећану потражњу за аутомобилским компонентама, као и на нове уговоре које је IMI потписао углавном са европским компанијама.

  • 20 november 2018IMI је на петом месту међу врхунским произвођачима електронских модула у аутомобилској индустрији

   Светски познати произвођач електронских модула за аутомобилску индустрију Intergrated Micro-Electronics (IMI) именован је један од најбољих произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију широм света. "Компанија је заузела одлично пето место на листи коју је корпорација New Venture Research, која оцењује рејтинг компанија које производе аутомобилске електронике. Пресудан критеријум је постигнут IMI раст прихода од 18 процената у аутомобилској сегменту за 2017", информисали из IMI.

  • 20 october 2018Званично је отворен нови производни погон IMI у Нишу

   Дана 29. септембра 2018. године званично је отворена трећа пословна јединица компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria. Нова производна база се налази у граду Нишу. "Ово је прва фабрика у земљи која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и за индустријску примену. То ће омогућити најбољим стручњацима из југоисточне Србије да раде и професионално развијају у утврђеној глобалној компанији, као што је то IMI", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 19 september 2018Intergrated Micro-Electronics: Наша нова фабрика у Нишу ће стварати додатни приход од 250 милиона долара

   Још једну годину у низу, компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је постала једна од најуспешнијих компанија у Бугарској. Део структуре високо технолошке групе са Филипина: Integrated Micro-Electronics, бугарска компанија има тим од скоро 2.700 људи, и наставља да расте. IMI је завршио свој петогодишњи инвестициони програм у вредности од 25 милиона евра у Бугарској, а сада је још један важан корак у отварању новог производног погона у Нишу, у Србији.

  • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

  У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

 • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

  Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

 • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

  „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

 • 08 december 2021Т и Д Инжењеринг: „Тражимо иновативне начине да побољшамо дизајн и развој енергетске инфраструктуре“

  Основни задатак компаније је да својим купцима понуди производ који испуњава њихове захтеве, у потпуности усклађен са међународним стандардима и нормама, и по разумној цени. „Имамо иновативне индивидуалне системе управљања за железничке станице, производне процесе, системе за праћење соларних и ветроелектрана. Трудимо се да активности које обављамо увек буду обављене квалитетно и на време, са високим нивоом прецизности и коректности“, коментаришу за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

  РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

 • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

  Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље. Бугарска управа за ваздухопловство спремна је да започне разговоре са својим македонским колегама како би разјаснила детаље открића авио-компаније чим одређена авио-компанија поднесе захтев.

 • 13 january 2022Румунска компанија Hidroelectrica са идејом еко-производње водоника

  Румунска државна компанија Hidroelectrica планира да изгради зелену електрану на водоник од 50 MW на острву Маре на Дунаву. За објекат је планиран и фотонапонски парк са батеријама за складиштење енергије. Компанија, која је највећи произвођач електричне енергије у Румунији, тражи консултанта за израду студије изводљивости и сву потребну документацију. Инвестиција ће укључивати изградњу хидролизера снаге 50 MW који ће користити дунавску воду и обновљиву енергију коју производи фотонапонски парк као ресурсе. Објекат ће се налазити у близини хидроелектране и навигационог система „Iron Gates II“.

 • 11 january 2022Бугарска са највећом фабриком соларних панела у југоисточној Европи

  Немачка компанија AE Solar изградиће у Бугарској највећу фабрику соларних панела у југоисточној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer са сайта Marica.bg. Вредност објекта, који ће се налазити у близини града Хаскова, премашује 150 милиона евра. Планирано је да се на територији некадашњег аеродрома у граду направи угљенично неутрални индустријски парк „Тракија економска зона-Југ“, где ће компанийа AE Solar бити први инвеститор. Испуњавајући највише еколошке стандарде, постројење компаније биће најновије генерације са годишњим капацитетом од 1 GWp. Очекује се да ће пројекат отворити најмање 220 радних места.

 • 07 january 2022ТЕ Неготино у Северној Македонији је отворена после 12 година паузе

  Очекује се да ће електрана достићи пуни капацитет од 180 MW/h до краја децембра ове године. Како се наводи у саопштењу Владе, струја коју производи ТЕ Неготино биће искоришћена за потребе домаћинстава, као и електропреносног предузећа MEPSO. Вишкови ће се продавати на отвореном тржишту домаћих предузећа по ценама нижим од берзанских. ТЕ Неготино почела је са радом 1978. године, али не производи струју од 2009. године због високих трошкова производње. Северна Македонија је 2020. године објавила да разматра план за надоградњу постројења на природни гас, кроз јавно-приватно партнерство или продају целе фабрике.

 • 06 january 2022Бугарска компанија Трејс Груп Холд ће ремотирати путеве у у Србији

  Бугарска грађевинска компанија Трејс Груп Холд потписала је уговор о поправци путева са српским државним предузећем за путну инфраструктуру ЈП Путеви Србије. Уговор о поправци пута обухвата деоницу од 19,5 км између града Бабушнице и села Свође на југоистоку Србије. Пројекат финансира Европска инвестициона банка. Грађевински радови компаније Trace Serbiaлда обухватају обнављање, реконструкцију и изградњу путева, аутопутева, аеродрома, подземних станица и подземних железница и станица, копнених пруга и објеката, урбане инфраструктуре и ознака на путевима.

 • 22 december 2021Јапански произвођач Nidec почео је изградњу фабрике у Србији

  Јапанска компанија Nidec започела је изградњу своје будуће фабрике електромотора у Новом Саду у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта Ekapija.com. Почетак производње у новом погону, који ће се простирати на 26.000 m2, очекује се крајем 2022. године. Фабрика електромотора биће смештена у једној од индустријских зона овог српског града. Компанија Nidec планира да запосли 300 људи током прве фазе свог пројекта. Циљ компаније је да фабрику у Новом Саду претвори у централну базу за производне активности компаније у источној Европи, као и седиште свих компанија Nidec групе.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Током састанка у бугарском Министарству саобраћаја и комуникација, представници разних авио-компанија су обавештени да ће Бугарска помоћи што је пре могуће у отварању авио-линије између престонице Софије и Скопља. У ту сврху потребно је само да авио-компанија изрази интересовање за обављање летова. Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље.

 • 14 january 2022Србија са тендером за проширење и модернизацију аеродрома у Нишу

  Српска компанија Aerodromi Srbije расписала је тендер за проширење терминала на аеродрому Константин Велики у Нишу. Пројектом, вредним 11,9 милиона евра, предвиђена је реконструкција постојеће зграде и изградња додатног анекса. Модернизовани објекат мора имати одвојене јединице за долазак и одлазак путника, као и посебан део за VIP путнике. Инвестиција ће обухватити адаптацију постојећег објекта површине 2100 m2 и изградњу нове површине 7160 m2.

 • 12 january 2022Северна Македонија узима кредит од 28,9 милиона евра за гасовод Грчкој

  Северна Македонија ће добити зајам од 28,9 милиона евра од Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за изградњу дела свог гасног интерконектора са Грчком. Пројекат ће послужити као краткорочна мера за олакшавање постепеног преласка земље на чисту енергију. Изградња деонице од 68 км помоћи ће Северној Македонији да диверзификује снабдевање гасом, побољша своју енергетску сигурност и повећа конкурентност свог енергетског тржишта. Повезивање земље преко интерконектора са Грчком такође ће помоћи њеној интеграцији у регионална и енергетска тржишта Европске уније.

 • 07 january 2022У Румунији је почела производња модерних IoT фрижидера

  Нова фабрика компаније Haier Tech Romania почела је да производи најквалитетније фрижидере брендова Candy, Hoover и Haier у Румунији. Најсавременија фабрика, вредна више од 70 милиона евра, налази се у индустријском парку „Allianso“, у близини града Плоешти. Производни погон се простире на површини од 63.000 m2 и опремљен је најновијим IoT решењима, иновацијама, роботима и напредним машинама из области Индустрије 4.0. Фабрика има две производне линије, где ће се развијати и самостојећи фрижидери и уградни модели. Фабрика ће опслуживати не само румунско већ и међународно тржиште, са производним капацитетом од преко милион фрижидера годишње.

 • 06 january 2022Српска компанија IMG production гради фабрику пластичних делова

  Српска компанија IMG production, подружница чешке IMG Bohemia, почела је изградњу новог погона за производњу пластичних компоненти. Објекат ће се налазити у индустријској зони Вршац. Инвестиција компаније IMG production подељена је у три фазе, које су укупно вредне 15 милиона евра. Почетак првог дела пројекта вредног 5 милиона евра покренут је 16. децембра. Завршетак изградње фабрике очекује се у октобру 2022. године, када би требало да почне и сама производња. Друга и трећа инвестициона фаза, свака вредна 5 милиона евра, планиране су за 2023. и 2024. годину.

 • 23 december 2021Француска компанија врши стратешку инвестицију у Северној Македонији

  Северна Македонија ће добити један од највећих соларних паркова у Европи са капацитетом за производњу струје од 360 до 400 MW. Објекат ће бити француска зелена инвестиција и очекује се да ће бити изграђен 2022. године. Соларни парк ће се налазити на територији будућег аеродрома у граду Штип, који се простире на површини од 452 ha. Ово ће бити највећа француска инвестиција у Северној Македонији у последњих петнаест година. Извођач пројекта је компанија е Akuo Energy. Соларна електрана ће производити 620 GWh чисте енергије и уштедети 380.000 тона угљен-диоксида годишње, снабдевајући преко 94.000 домаћинстава.

Види све »