Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

http://www.global-imi.com/

Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска је производна компанија високе технологије, део структуре светског лидера у области аутомобилске, индустријске, ВИК, телекомуникацијске и кућне електронике – Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Глобална компанија поседује 21 производну јединицу широм света, која се налази на Филипинима, Кини, Сингапуру, САД, Мексику, Великој Британији, Немачкој, Чешкој, Бугарској и Србији.

 

Производни погони у Бугарској се налазе у граду Ботевграду (погон IMI 1, IMI 2 и фабрика пластике), а јединица за пројектовање и развој је у Софији. Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска нуди професионални развој за преко 2700 људи из Софије.

 

Компанија у Ботевграду има и одсек за инструментацију и аутоматизацију, који подржава главну производњу за монтажу и тестирање електронских модула. Активност у Алатници се односи на пројектовање и производњу алата – ињекцијских калупа, осталих калупа, матрица, нестандардне опреме и механичких детаља. Тим стручњака за аутоматизацију креира и имплементира специфичне уређаје и јединствену опрему у нашој електронској индустрији.

Kontakti

Адреса: Ботевград, Индустријска област "Микроелектроника"
Телефон: +359 72 36 8423
E-mail: careers_bg@global-imi.com 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/343218/

Развијени тим
Адреса: град Софија, ул. Делијска Воденица, бл. 330, пословна зграда, спрат 5

Обjаве од Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

Materijali за Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria

 • 1
 • 2
 • 3
  • 16 december 2022IMI разматра могуће кораке које индустрија може предузети да постигне циљеве неутралности угљеника

   Све већи изазов за постизање неутралности угљеника представља велики притисак на главне индустрије широм света. Логично, поставља се питање које промене би компаније и пословање у целини требало да изврше да би остварили постављене еколошке циљеве. Анализу на ову тему ради Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Компанија је светски лидер у области аутомобилске, индустријске, ОИЕ, телекомуникација и потрошачке електронике. У наредним редовима ћемо вам представити главне тачке које су важне за постизање неутралности угљеника.

  • 19 april 2022Integrated Micro-Electronics: IMI, Inc. попела се за две позиције на светској ранг листи најбољих произвођача електронике

   Integrated Micro-Electronics (IMI), Inc. је високотехнолошки произвођач аутомобилске, индустријске, обновљиве енергије, телекомуникација и потрошачке електронике. „IMI, Inc. је светски лидер у индустријским решењима и то потврђује његов успон на 19. место на ранг листи Manufacturing Market Insider за 50 најбољих компанија за електронику, на основу њиховог годишњег прихода за 2021. Integrated Micro-Electronics се бави производњом алата, монтажом и испитивањем електронских модула, као и производњом електронике за аутоматизовану индустријску опрему.

  • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

   „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

  • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

   Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

  • 22 december 2020IMI Бугарска је поново лидер међу произвођачима иновација. Компанија је освојила награду True Leaders

   „Следеће године, IMI Бугарска је међу компанијама проглашеним„ правим лидером “током овогодишњих додела награда True Leaders, које је ICAP Bulgaria осми пут уручила у децембру“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из тима водећег произвођача аутомобилске електронике у Бугарској. Од 2018. године IMI Бугарска послује ван земље преко свог одељења IMI Србија са седиштем у Нишу. Погон је први у региону који производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријске примене.

  • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

   Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

  • 14 october 2020Производна компанија IMI Бугарска награђена је наградом „True Leader“ у аутомобилској индустрији у Бугарској

   Међу привредним секторима са најјачим развојем у Бугарској последњих година је производња аутомобилских компонената. Један од најистакнутијих представника ове групе је IMI Бугарска - подружница лидера у производњи аутомобилске електронике Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Награде које је добила ова компанија, неизбежно сведоче о његовој лидерској природи. Најновије у „арсеналу“ бугарске компаније је награда True Leader“ од ICAP Bulgaria.

  • 23 september 2020IMI, Inc. је међу најбољим произвођачима у области електронике. Погледајте могућности за посао у компанији

   И ове године је компанија Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) међу најбољим произвођачима у области аутомобилске електронике, заузевши 6. место на ранг-листи истраживачке компаније New Venture Research, која разликује технолошке компаније на основу прихода од продаје остварених у 2019. Резултати показују 8,7% већу стопу раста компаније IMI, Inc. у поређењу са просеком за 50 најбољих компанија у аутомобилској индустрији“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније IMI България.

  • 22 september 2020IMI, Inc. - 40 година на путу иновација. Технолошка породица IMI Бугарска чека своје нове таленте

   У августу ове године интернационални технолошки лидер на пољу електронике Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је прославио 40-то годишњицу - време када је компанија успела да створи широку мрежу компанија у којима иновације проналазе своје место за реализацију. За читаоце портала BalkanEngineer.com из компаније IMI България испричали су о достигнућима и развоју међународне компаније, као и о перспективама које компанија пружа техничким специјалистима у нашој земљи.

  • 06 december 2019IMI Бугарска: Настојимо бити лојални послодавац и стварати повољно радно окружење за младе

   Водећи произвођач на пољу електронике Интегрејтед Микро-Електроникс (IMI) Бугарска не престаје да провоцира младе људе новим и новим могућностима за професионалну реализацију у компанији. Наш тим се састао са представницима компаније, како би сазнали која су слободна радна места и стажирање и које су нове иницијативе у компанији. "Непрестано покушавамо да интегришемо разне иновације, као што су визија и присуство на друштвеним мрежама, како би били младима доступни", рекао је IMI Бугарска.

  • 24 september 2019IMI Бугарска: Тражимо мотивисане инжењерске стручњаке који би се придружили нашем тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског лидера у производњи електронике Integrated Micro-Electronics, учествовала је у Сајму каријере 2019. који је упознао квалификовано особље са 130 најуспешнијих послодаваца у Бугарској из различитих професионалних области. „Наше присуство данашњем догађају је сјајна прилика да промовишемо наше активности и кажемо нашим посетиоцима о својим ставовима“, рекли су за портал BalkanEngineer.com представници IMI Бугарске.

  • 20 august 2019IMI навршава 39 година: Наша способност да се прилагодимо динамичном окружењу је кључ нашег успеха

   Дана 5. августа ове године, компанија Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI), светски лидер у производњи електронике, прославила је своју 39. годишњицу, саопштила је компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria за портал BalkanEngineer.com. На свечаној церемонији, директор компаније, господин Артур Тан, честитао је колегама празник и напоменуо да је захваљујући њиховом напорном раду компанија постигла њихове успехе, а промене кроз које су прошли су изградили IMI као међународни бренд ове скале.

  • 28 may 2019ИМИ Србија – шест месеци након званичног почетка производње

   Дана 28. септембра 2018. Године, у Нишу, Србија, отворена је трећа пословна јединица Интегрисане микроелектронике Бугарска (IMI Бугарска), део Интегрисане микро-електронике (IMI), светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију. „За само шест месеци изградили смо одличан тим и остварили 100% успеха у потврђивању наших купаца: Valeo, Brose и Al. Посебно се захваљујем колегама IMI Бугарска, који су активно учествовали у покретању нове јединице и много су допринели њиховом знању и подршци“, изјавио је Радослав Георгиев, шеф БЕ ИМИ Ниш, за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 april 2019Успешан почетак трећег погона компаније IMI Бугарска у Србији

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део светског произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију Integrated Micro-Electronics, обележава успешан почетак рада треће пословне јединице компаније у Србији. „За само шест месеци, постигли смо 100% успеха у потврђивању од стране главних добављача ауто делова и опреме приликом њихове прве посете. То су Valeo, Brose, Al. IMI 3 је већ сертификован за IATF 16949 (мање од 6 месеци од почетка производње), што указује на то да су IMI 1 и IMI 2 део добре праксе примењене у IMI Ниш“, саопштили из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Бугарска.

  • 21 february 2019Повезаност у аутомобилској индустрији – у фокусу IMI презентације на Electronica 2018

   Integrated Micro-Electronics (IMI), глобални стручњак за аутомобилску, индустријску, електричну, телекомуникацијску и потрошачку електронику, демонстрирао је своје способности и најновија достигнућа у ери дигиталне трансформације током једног од највећих светских форума у ​​области модерне технике и технологије Electronica 2018. Догађај је одржан крајем прошле године у Минхену, Немачка, под слоганом "Све је повезано - паметно, безбедно и сигурно".

  • 17 january 2019Да ли желите да будете део иновације будућности? Придружите се IMI тиму

   Током 2018. године, Intergrated Micro-Electronics (IMI), лидер у аутомобилској и индустријској електроници, најавио је два најновија технолошка развоја – 360-степене ADAS камере као и колаборативни робот, саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria, део структуре овог међународног технолошког гиганта. Робот може да подиже терет до 3кг, као и да се креће 360 степени са максималном брзином од 1 m/s, додала је бугарска компанија.

  • 13 december 2018IMI Bulgaria: Тражите реализацију у високој технологији? Дођите код нас!

   Већ неколико година заредом, Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је једна од најуспешнијих компанија. Део структуре високо технолошке групе Integrated Micro-Electronics (IMI), бугарска компанија има тим од скоро 3000 људи, који наставља да расте. Недавно је отворила своју најновији производни погон у Нишу. Нови погон је одговор на повећану потражњу за аутомобилским компонентама, као и на нове уговоре које је IMI потписао углавном са европским компанијама.

  • 20 november 2018IMI је на петом месту међу врхунским произвођачима електронских модула у аутомобилској индустрији

   Светски познати произвођач електронских модула за аутомобилску индустрију Intergrated Micro-Electronics (IMI) именован је један од најбољих произвођача електронских модула за аутомобилску индустрију широм света. "Компанија је заузела одлично пето место на листи коју је корпорација New Venture Research, која оцењује рејтинг компанија које производе аутомобилске електронике. Пресудан критеријум је постигнут IMI раст прихода од 18 процената у аутомобилској сегменту за 2017", информисали из IMI.

  • 20 october 2018Званично је отворен нови производни погон IMI у Нишу

   Дана 29. септембра 2018. године званично је отворена трећа пословна јединица компаније Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria. Нова производна база се налази у граду Нишу. "Ово је прва фабрика у земљи која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и за индустријску примену. То ће омогућити најбољим стручњацима из југоисточне Србије да раде и професионално развијају у утврђеној глобалној компанији, као што је то IMI", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 19 september 2018Intergrated Micro-Electronics: Наша нова фабрика у Нишу ће стварати додатни приход од 250 милиона долара

   Још једну годину у низу, компанија Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је постала једна од најуспешнијих компанија у Бугарској. Део структуре високо технолошке групе са Филипина: Integrated Micro-Electronics, бугарска компанија има тим од скоро 2.700 људи, и наставља да расте. IMI је завршио свој петогодишњи инвестициони програм у вредности од 25 милиона евра у Бугарској, а сада је још један важан корак у отварању новог производног погона у Нишу, у Србији.

  • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

   Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 september 2023Кимекс: Прецизно праћење параметара заваривања са WeldEye компаније Kemppi резултује високим квалитетом заваривања и значајним

  Када су у питању захтевни послови заваривања, квалитет је важнији од квантитета. Поред тога, тренутни стандарди – посебно они који се примењују на подводно заваривање – захтевају да се квалитет завара стално прати, мери и извештава. Без дигиталних система контроле квалитета, овај задатак може бити изузетно скуп и дуготрајан. „Кемппи-јев ВелдЕие систем контроле квалитета је универзално софтверско решење за проверу усклађености квалитета са задатим спецификацијама поступка заваривања. Када се интегрише у оперативне системе корисника, WeldEye контрола квалитета доводи до значајних уштеда трошкова“.

 • 30 september 2023ЛЕМ Бугарска промовише развој и креативност младих стручњака, укључујући и децу својих запослених

  На данашњем конкурентном тржишту рада, млади стручњаци траже не само приступачну плату, већ и могућности да расту, уче и остваре утицај. Велики број младих бира да крене стопама својих родитеља и да надогради оно што су постигли. Компанија која привлачи пажњу у овом погледу, пружајући прилику управо за активан развој, је швајцарски лидер у електричним мерним и контролним системима ЛЕМ. Бренд је познат широм света не само по својим најсавременијим технологијама, већ и по својој посвећености пружању испуњене каријере за младе професионалце. И ове године, подружница компаније.

 • 29 september 2023Пумпни системи компаније Saer са заштитом од корозије обезбеђују високу поузданост процеса у постројењима за морске воде

  У настојању да задовољи растућу глобалну потражњу за слатком водом, сектор водоснабдевања тражи различите алтернативе, од којих је једна десалинизација морске воде, која се користи и за индустријску и за цивилну примјену. Поред самих објеката за десалинизацију, комплетне инсталације укључују и пумпне системе потребне у различитим фазама технолошког процеса. У том контексту, један од етаблираних италијанских произвођача пумпи – компанија Saer, обезбеђује пумпе са неопходним карактеристикама за ову област примене. Шта су серије и чему служе, објаснио је за портал BalkanEnginner.com инжењер Александар Георгиев, регионални продајни представник компаније Saer Elletropompe.

 • 29 september 2023Након учешћа на међународном форуму Intersolar Europe, компанија Smart Energy је сумирала глобалне стратегије у соларне индустри

  Светска изложба посвећена соларној индустрији – Intersolar Europe, одржана је у јуну 2023. године у граду Минхену у Немачкој. Под мотом „Повезивање соларног бизниса“, фокус овогодишњег издања био је начин на који се може остварити 24/7 снабдевање обновљивом енергијом. Међународни догађај, који је окупио стотине произвођача, добављача, дистрибутера, дизајнера и програмера из целог света, развио је тему на четири специјализоване изложбе, редом: Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe и EM-Power Europe. пецијалисти компаније Smart Energy били су међу излагачима на великом догађају за иновације и савремена решења у соларној индустрији. Бугарски тим дочекао је госте и партнере у хали А1.

 • 28 september 2023Вртикални обрадни центар VMC650 компаније РАИС је дизајниран за обраду сложених делова из различитих индустрија

  Петоосни вертикални обрадни центар VMC650 РАИС је једна од култних машина водећег произвођача CNC машина компаније РАИС. „Дизајниран је за различите операције сечења метала на великим и сложеним обрадацима од алуминијума и нерђајућег челика који се изводе при високим брзинама резања и помака. Посебност машине је оптимизована конструкција, са минималним топлотним деформацијама, одсуством вибрација у процесу рада, висока и стабилна геометријска тачност. VMC650 компаније РАИС поседује АТС магацин са 32 утора, ваљкасте линеарне вођице на свим осовинама за високо отпорну структуру и аутоматско дување конуса вретена“.

 • 26 september 2023GreMa 3D дели главне критеријуме за оптималан избор ручног 3D скенера према њиховој примени

  Аутоматизација, квалитет и квантитет доступних информација о производу кључни су фактори успеха савремене производње. „Ручни алати за 3D скенирање имају многе предности у односу на конвенционалне мерне алате. Они су бржи, флексибилнији и мобилнији од традиционалних метода“, коментаришу из компаније GreMa 3D. У наредним редовима сазнаћете који су фактори за избор технологије 3D скенирања у зависности од њене примене од „амбасадора“ 3D технологија. Мерење објеката без директног контакта – спречава настанак могућих оштећења и деформација на објекту.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 october 2023ТАБ МАК је пустио у рад фотонапонско постројење за сопствене потребе у својој бази у Пробиштипу, Северна Македонија

  Улагањем од 6 милиона евра у фотонапонски систем, групација TAB Словенија, лидер у производњи батерија, производиће 13.256 MWh електричне енергије годишње, што ће покривати око 25% потреба њене компаније ТАБ МАК у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта biznisvesti. Пуштање у рад фотонапонске електране обележено је званичном церемонијом у комплексу фабрике ТАБ МАК у Пробиштипу, Северна Македонија, у присуству Христине Одјаклијеске, заменице министра животне средине, Драгана Анастасова, градоначелника Општине Пробиштип, и Грегора Прескера.

 • 30 september 2023Четврто једног од најважнијих догађаја за агробизнис - AGROTECH Expo - биће одржано у Албанији

  Од 18. до 20. октобра 2023. године у Албанији ће се одржати четврто издање међународног сајма пољопривреде, сточарства и хортикултуре AGROTECH Expo. Догађај је међу најважнијим у индустрији за земљу и организује га Expocity Albania, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта организатора. Сајам је познат као важна платформа за пословну сарадњу свих целина у аграрној индустрији - од пољопривредног произвођача, преко добављача до крајњег корисника. То је могуће захваљујући присуству етаблираних националних, регионалних и међународних актера из сектора.

 • 27 september 2023Компанија за пословне услуге EY лансира платформу за вештачку интелигенцију након улагања од 1.4 милијарде долара

  Глобална организација EY, један од лидера у области финансијских и административних услуга за компаније, покренула је EY.ai – платформу која комбинује људско искуство и вештачку интелигенцију (AI). На овај начин компанија има за циљ да подржи своје клијенте у процесу дигиталне трансформације њиховог пословања путем вештачке интелигенције. Ово је саопштила румунска компанија EY. EY.ai користи водеће технолошке платформе EY и велико искуство компанијског тима у стратешком планирању, трансакцијама, порезима и још много тога. поља тако што их допуни робусним екосистемом вештачке интелигенције (AI).

 • 25 september 2023Покренут пројекат изградње фабрике лекова и туристичког локалитета у близини Созопола у Бугарској

  Општина Созопол, Бугарска, најавила је покретање великог инвестиционог пројекта у селу Зидарово, који обухвата фабрику лекова, привредни комплекс и туристички локалитет, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Вредност инвестиције процењена је на 40 милиона лева и сматра се одличном шансом за развој региона. Пројекат под називом "Ведра Ленд" резултат је сарадње фармацеутске компаније Ведра Интернатионал и произвођача Тера Фармасјутикл. Циљ му је да споји традицију планине Странџе са савременим технологијама у циљу промовисања здравог начина живота подржаног природним лековитим својствима.

 • 21 september 2023Orange Romania Group и Engie Romania су потписали дугорочни виртуелни уговор за куповину обновљиве енергије

  Група Orange Romania, један од највећих провајдера широкопојасног интернета и мобилних услуга, потписала је свој први vPPA (уговор о виртуелној куповини електричне енергије) уговор са компанијом Engie Romania, главним снабдевачем енергије у земљи, који се састоји од виртуелне куповине дугорочне обновљиве енергије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Тhediplomat.ro. Током шестогодишњег уговора, компанија Orange Romania ће покрити 30 GWh својих годишњих потреба за електричном енергијом зеленом енергијом из соларних технологија.

 • 20 september 2023Албанија ће уложити 8,2 милиона евра у поправку канализационог система Драча

  Влада Албаније саопштила је да је пренела 892,5 милиона албанских лека (око 8,2 милиона евра) општини Драч за финансирање трошкова пројекта санације канализационог система приморског града. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат обухвата активности на обнављању инфраструктуре дренажне мреже у области Порто Романо и система кишнице у урбаним подручјима. Инфраструктура Драча претрпела је значајну штету у земљотресу магнитуде 6,4 у новембру 2019. године, због чега је реновирање мреже још хитније. Влада је 2021. године рекла да ће издвојити укупно 2 милијарде Лека за финансирање рехабилитације система за одводњавање у Драчу, са око 1,1 милијарду лека већ обезбеђено 2021.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Philip Morris International улаже 130 милиона долара у своју фабрику у Отопени, Румунија

  Philip Morris International (PMI), глобални лидер у дуванској индустрији, најавио је да ће уложити додатних 130 милиона долара у своју фабрику у румунском граду Отопени. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Са овом инвестицијом, укупан капитал који је америчка компанија уложила у свој румунски производни центар премашиће 700 милиона долара. Фабрика у Отопени производи бездимне цигарете под брендом Heets, који је део електронског система компаније iQOS. Од 2017. године, PMI се у потпуности фокусирао на ову врсту производа са циљем да смањи употребу традиционалних цигарета.

 • 28 september 2023Hisense отвара трећу фабрику фрижидера у Ваљеву, у Србији

  Hisense Europe, део кинеске Hisense Group - једног од највећих произвођача беле технике и електронике, саопштио је да је у српском граду Ваљеву отворио трећу фабрику у коју је уложио 45 милиона евра. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. У новој фабрици у Валеву, Хисенсе Еуропе ће производити сиде-би-сиде фрижидере под брендовима Hisense, Gorenje и Asko, углавном за извоз на европска тржишта. Компанија ће у наредне три године у Ваљеву запослити 1.020 радника, а капацитет фабрике биће 750.000 јединица годишње. Уз то, очекује се да ће укупна производња три фабрике Hisense Europe у Ваљеву достићи 1,7 милиона уређаја годишње до 2025. године.

 • 26 september 2023Компанија из Северне Македоније ATS Group учествовала је на престижној изложби одбрамбене индустрије у Лондону

  Северномакедонска компанија ATS Group била је један од главних излагача на DSEI 2023, великом сајму одбрамбене индустрије, који је одржан у Лондону и на којем је учествовало више од 50.000 људи који су могли да виде преко 400 борбених возила и авиона, као и поморска пловила на реци Темзи. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. DSEI London подржава Министарство одбране Уједињеног Краљевства и окупља произвођаче, владине делегације из преко 100 земаља, стручњаке, истраживаче, инвеститоре и новинаре који покривају питања одбране и безбедности. Овогодишња изложба је најзначајније.

 • 22 september 2023Винарија Тиквеш (Северна Македонија) улаже 4 милиона евра у повећање капацитета за пријем и прераду грожђа

  Винарија Тиквеш (Северна Македонија) уложила је 4 милиона евра у изградњу нове базе и набавку савремене опреме за пријем и прераду грожђа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. На овај начин компанија потврђује своју дугорочну опредељеност и стратегију за континуирано улагање у даљи одрживи развој и имплементацију ESG стандарда. Нова база и у њој уграђена опрема омогућиће Тиквешу да повећа укупан капацитет за пријем и примарну прераду грожђа током бербе за додатних 1,25 милиона килограма. Винарија такође континуирано улаже у све друге активности које омогућавају континуиран раст и напредак компаније.

 • 19 september 2023Турски произвођач лабораторијских дијаманата Appsilon Enterprise разматра могућности улагања у Бугарску

  Турска компанија Appsilon Enterprise, специјализована за производњу лабораторијских дијаманата, разматра могућност улагања у Бугарску, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Успешном реализацијом пројекта могло би се отворити око 100 нових радних места, а као потенцијална локација за производњу разматра се Пловдив, али и неколико других локација. Компанија Appsilon Enterprise је турски технолошки стартуп основан почетком 2017. године са циљем да узгаја дијаманте у лабораторијским условима. Осим за израду накита, користе се иу сектору високе технологије за израду чипова, квантних сензора, оптике и детектора.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. планира нова улагања у српски рудник бакра Чукару Пеки

  Кинеска Zijin Mining Group Co. развија планове за проширење свог рудника бакра у источној Србији због потражње за металом који се сматра виталним за глобалну енергетску транзицију. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта bnnbloomberg.ca. Компанија је отворила свој рудник бакра и злата Cukaru Peki пре скоро две године са инвестицијом од 678 милиона долара, што јој је омогућило да дође до лежишта дубоких неколико стотина метара. Данас компанија жели да избуши скоро 2 km како би што боље искористила имовину. Рудник Cukaru Peki се налази у граду Бору, где се више од једног века копа бакар, злато и сребро. Процењује се да доња зона рудника, на дубини већој од 460 m.

Види све »