Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Стам Лтд ДОО

Стам Лтд ДОО

https://stamh.com/

Стам Лтд ДОО је ново име и директан наследник дугогодишње делатности познате бугарске компаније Сторакт БГ. Компанија се специјализовала за дизајн, испоруку, уградњу, сервис и комплетни инжењеринг свих врста складишних система.

 

Стам Лтд ДОО (STAMH® Ltd) је део је међународног ланца компанија STAMH Group. Активне компаније из ове групације послују у Бугарској (STAMH-Solutions, STAMH-Tech, STAMH-Service, HYSTER – BG), Грчкој, Румунији, Русији, Италији, Македонији, Србији и Хрватској.

 

Компанија креира најсавременија решења за складиштење која су једноставна за употребу и економична. Портфељ производа и услуга компаније Стам доо обухвата складишне системе, системе аутоматизованог и транспортног складишта, аутоматизоване системе за складиштење и пуштање у погон, складишну опрему, виљушкаре, инсталацију складишта, инспекцију и сервис, софтвер за управљање складиштем, професионалне машине за чишћење и још много тога.

 

Компанија је реализирала више од 1800 пројеката складишних система и инсталација у различитим индустријским и комерцијалним секторима, како у Бугарској тако и у Грчкој, Турској, Србији, Македонији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Румунији, Италији, Аустрији, Русији, Пољској, Белгији и Мађарска. Неки од највећих клијената компаније Стам Лтд су: Coca Cola, Liebherr, Schenker, Nestle, Хемофарм, Miroglio, Actavis и многи други.

 

У компанији је запослено више од 70 искусних професионалаца, од којих је већина магистра инжењера, економије, електронике, софтвера, управљања итд.

Kontakti

Адреса: Обилазница, ул. Јордан Бакалов-Стубел 31, 1404 Софија, Бугарска

Телефон: +359 888 805 028; +359 889 223 117

Е-mail: office@stamh.com

 

Address: Ring road, cross with 31 Yordan Bakalov-Stubel Str., 1404 Sofia, Bulgaria

Tel.: +359 888 805 028; +359 889 223 117

Е-mail: office@stamh.com

Materijali за Стам Лтд ДОО

  • 25 march 2020Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale компаније Kardex гарантује четири пута брже извршавање великих складишних доставки

   За данашње унутрашњу логистику, брза обрада поруџбина је пресудна у сваком пословном сегменту. „FramePick је ефикасно решење за испоруку робе које омогућава компанијама да драматично смањују удаљеност која мора прећи у складиштима", изјавили су за портал Balkanengineer.com из фирме Стам Лтд., званичног представника за Бугарску и Србију. Ова компанија је водећи је добављач решења за аутоматизовано складиштење и складиштење компаније Kardex Remstar.

  • 25 march 2020Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира 4 пати побрзо извршување на нарачките во магацини

   За денешната интерлогистика, брзата обработка на нарачките е клучна во секој деловен сегмент. „FramePick е ефикасно решение за испорака на стока што им овозможува на компаниите да тргуваат, намалувајќи ги драстично растојанијата што треба да се поминат во магацините“, информираа за Balkanengineer.com од фирма „Стам Лтд“, официјален претставник за Бугарија и Србија на водечкиот снабдувач на автоматски решенија за чување и складирање Kardex Remstar.

  • 16 march 2020Стам: Роботизација је главни алат за повећање ефикасности производње

   Роботи су трајно нашли своје место у многим различитим пољима производње. Обављају задатке као што су заваривање, монтажа, достава, прерада сировина и паковање производа. "Нудимо и индустријске и колаборативне роботе KUKA за разне производне задатке", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Стам Лтд, чији портфељ већ садржи производе једног од водећих светских добављача интелигентних решења за аутоматизацију KUKA. Роботи за палетирање КУКА су посебно дизајнирани да извршавају задатке за палетизацију и палелетизацију за оптерећења од 40 кг до 1300 кг. KUKA палети за роботе су неки од најбољих у својој класи.

  • 20 december 2019Инж. Румен Христов из компаније Стам Лтд: „Задовољан сам када је пројекат савршено изведен

   Будући да је инжењер динамичних и аутоматизованих складишних решења захтева посао са пуним радним временом, а понекад и изван радног времена. За инжењера Румена Христова из компаније Стам ДОО, задовољство беспрекорно изведеног пројекта, задовољни купци и чврст тим су мотори који су осам година одржавали његову жељу за развојем, дизајнирањем и изградњом све сложенијих и иновативнијих аутоматизованих магацина. Да бисте сазнали шта је још рекао за портал Balkanengineer.com, прочитајте следеће редове.

  • 26 november 2019Хистер БГ: Hyster електрични камиони помажу у оптимизацији складишног простора

   Простори складишта постају све популарнији усред све веће потражње. Један од разлога је стални раст е-трговине. „Портал за анализу Statista предвиђа да ће само приходи од B2B трговања порасти са преко 40 милијарди евра у 2018. години на око 46 милијарди долара ове године. Вођени иновацијом, дизајнирани са циљем ефикасности, нови Hyster електрични дизачи постављају нове стандарде у пословању складишта“, коментарисали су из компаније Хистер БГ ДОО.

  • 21 october 2019Сенка Рајковић из компаније Стам Лтд: Дошла сам у Бугарску због љубави према креативности у инжењерству

   Сусрести се са новим језиком и новим ситуацијама, ходати стазом "странца", задржати се ради креативности у инжењрингу, следити амбициозне планове и побољшавати се сваким даном. Ово је авантура Сенке Рајковић из Ниша, Србија. У рубрици "Један радни дан ..." данас ћемо вам говорити о томе који су изазови у свакодневном животу архитекте и стручног инжењера и како пролази њен радни дан у доказаној бугарској компанији Стам Лтд ДОО.

  • 16 september 2019Стам Лтд дизајнира, испоручује и примењује покретне гравитационе носаче за производни погон Готмар (Бугарска)

   Стам Лтд је компанија специјализована за дизајн, испоруку, инсталацију, сервис и комплетан инжењеринг свих врста складишних система и решења. "Приликом дизајнирања Готтмар система складишта морали смо обезбедити максимални број гравитационих регала са минималним трошковима, укључујући дизајн и уградњу нестандардних регала, од којих су сви морали бити индивидуално прилагођени потребама клијента", информисали су портал BalkanEngineer.com из компаније Стама.

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 april 2021Радијациони конвектори Tesy - поуздано и интелигентно грејање са високом енергетском ефикасношћу

  Метода зрачења једна је од доказаних ефикасних метода грејања. Због тога ћемо вам у данашњем чланку представити асортиман радијатора за осветљење реномираног произвођача бојлера и кућних апарата Теси. „Наши уређаји нуде све предности блиставог грејања у комбинацији са могућношћу уштеде енергије“, изјавили су из компаније Tesy за портал BalkanEngineer.com. Зидни конвектор TESY снопа опремљен је електронским термостатом и сензором људског присуства (PIR).

 • 05 april 2021Таурус-93: Основа висококвалитетних предњих плоча и тастатура су материјали

  Таурус-93 развија успешну производну активност на пољу електронике, стичући поверење својих купаца својим дугогодишњим искуством и високим квалитетом произведених предњих плоча и тастатура. „Развој сваке производње је увек повезан са успешном реализацијом развијеног производа. Међутим, ово је незамисливо без гаранције да ће сви захтеви клијента бити испуњени и он ће добити најбоље за своју инвестицију“, прокоментарисали су из ове проверене бугарске компаније за портал BalkanEngineer.com.

 • 29 march 20213D решења за метролошки управљач компаније SpaceCAD - брзи, прецизни и поуздани

  У последњих неколико година 3D скенирање прелази у основну технологију за контролу квалитета компанија, као помоћ за позивање, као и за оптимизацију процеса редиговања. Учинковит приступ приступу реализацији технологије 3D метролошког управљања треба да обезбеди управо овај хардвер, софтвер и последње место - прави људи. То ће гарантовати успешно увођење процеса у рад и одговарати на најсавременије нужде од избацивања и инспекције квалитета.

 • 15 march 2021Бежична тастатура на Bravo алармном систему Телетек Електроникс омогућава лако управљање

  „Нови члан бежичног алармног система Bravo је мала, компактна и модерно дизајнирана бежична тастатура. Омогућава лако управљање целокупним системом. Нови уређај је једноставан за инсталацију и дизајниран је за унутрашњу употребу. Сензор покрета активира LED осветљење, што доводи до мање потрошње енергије и дужег века трајања батерије “, рекли су стручњаци компаније Телетек Електроникс. Бежична тастатура је повезана двосмерно шифрованом радио комуникацијом у фреквенцијском опсегу 868 MHz са ефикасним бежичним опсегом од 200 m на отвореном.

 • 08 march 2021Ослободите свој дом од влаге и плесни помоћу Tesy одвлаживача

  Све више времена проводимо код куће, а посебно у зимској сезони, брига о унутрашњем ваздуху је наш главни приоритет. Стога ћемо вас данас упознати са решењима за одвлаживање провереног бугарског произвођача Теси, која имају моћну способност одвлаживања, захваљујући чему одржавају влажност ваздуха у оптималном нивоу. Ево шта су још рекли BalkanEngineer.com о апаратима из Теси. Овлаживач је дизајниран да буде компактан и лаган. Точкови на дну олакшавају кретање у различите просторије. Атрактиван дизајн и низак ниво радне буке, који не прелази 46 dB(А), само су неке од предности решења.

 • 01 march 2021Либхер-Хаусгерате Марица произвела је рекордних 1 милион јединица

  Јубиларна 2020. за Либхер-Хаусгерате Марица завршена је новим рекордом у производњи фрижидера и замрзивача. Прошле године, ова бугарска компанија, која је прославила 20. годишњицу, регистровала је милион производа за ту годину. Више о успеху компаније за портал BalkanEngineer.com поделили с из компаније : Либхер-Хаусгерате Марица. Прогнозе : Либхер-Хаусгерате Марица за годишњу производњу од 844.000 јединица побијене су када је, као резултат повећане потражње, 19. децембра 2020. године, милионити замрзивач са импресивним дизајном британске телефонске говорнице престао да производи.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2021Северна Македонија улаже у LNG терминал у Александрополису

  Македонске државне компаније National Energy Resources (NER) и ESM потписале су Меморандуме о разумевању за улагање у пројекат изградње плутајућег терминала за течни природни гас (LNG) и фабрике гаса у близини града Александруполис у Грчкој, преноси портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Северна Македонија планира да уложи више од 380 милиона евра у 25% деоница у електроцентрали, снаге 800 MW и 370 милиона евра у 10% деоница у терминалу за течни природни гас, рекао је премијер Зоран Заев на конференцији за новинаре на YouTube каналу владе Северне Македоније.

 • 12 april 2021Dronamics почиње са полетима транспортних дронова

  Дана 31. марта 2021. бугарски стартап Dronamics, који је специјализован за развој и рад аутономних беспилотних летелица, објавио је да лансира теретне дронове Dronamics Airline са правним лицима у Ирској, Канади и Аустралији, сазнаје портал .com са сајта TheRecursive.com. Три компаније су регистроване у овим земљама због побољшаних прописа за беспилотне летелице, али и зато што су то региони у којима ће први клијенти компаније Dronamics бити услужени у области е-трговине, фармације и логистике резервних делова.

 • 07 april 2021Тржиште дата центарова у Румунији ће расти за 20-25% годишње

  Потражња за електричним системима, климатизацијом, инсталацијама, системима за сигурност и надзор за дата центрима у Румунији достигла је скоро 25 милиона евра 2020. године. Потражња ће се повећавати за 20-25% годишње током наредне 2-3 године, према фирми Tema Energy. Овај процес настаје као резултат интересовања компанија за убрзавање дигитализације у њима и дугорочну миграцију на услуге у облаку. Компанија је специјализована за дизајн и изградњу дата центара и електроенергетских система, а њени клијенти су Telekom Romania, Continental и румунска државна железничка компанија.

 • 05 april 2021Македонска компанија Брако улаже у машине и хале

  Македонска компанија Брако улаже 8 милиона евра у производне погоне, хале и машине. Компанија је такође представила прво возило на водоник на свету за чишћење улица и јавних простора. Током посете компанији са седиштем у Велесу, премијер Северне Македоније Зоран Заев нагласио је да је поносан, са преко 60 инжењера, на неке од компанија Брако и Зелене машине (Green Machines), иза модерног, потпуно еколошки прихватљивог возила. Будућност македонске индустрије су производи са већом додатом вредношћу, рекао је Кочо Ангдушев, власник и председник одбора компаније Брако.

 • 31 march 2021Dacia је изразила велико интересовање за електрични аутомобил Spring

  Румунски произвођач аутомобила Dacia примио је 1.500 поруџбина за свој први електрични модел Spring у прва четири сата након званичног представљања, сазнаје BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. То је више од укупног обима продатих електричних возила у Румунији у 2019. години, када су појединци и компаније купиле укупно 1.500 електричних возила. Прошле године тржиште је забележило раст продаје, достигавши скоро 2.900 аутомобила.

 • 29 march 2021Светска банка додељује средства железничкој мрежи Србије

  Одбор директора Светске банке одобрио је 17. марта 2021. Фазу 1 програма за модернизацију железничког сектора у Србији. Тако ће од укупног финансијског пакета програма бити обезбеђено 62,5 милиона од укупно 400 милиона долара. Са плановима да уложи 3,3 милијарде евра у своју железничку мрежу током наредне деценије, Србија намерава да у потпуности електрификује своје железнице, у потпуности примени европски систем управљања железничким саобраћајем, уклони ограничења брзине и побољша теретни капацитет у главној мрежи и побољша управљање. железничке имовине, рекла је Светска банка.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 april 2021У Србији ће бити изграђена два нова аеродрома

  У Србији ће бити изграђена два нова аеродрома - у близини града Добановци и града Новог Сада, посртаје јасно из Просторног плана земље за период 2021. - 2035. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. С обзиром на ограниченост простора на тренутној локацији аеродрома у главном граду Београду, очекује се да ће нови аеродром у близини Добановаца бити изграђен 10 km западно од аеродрома Никола Тесла и 24 km од Београда, поред аутопута Е70. Аеродром у близини Новог Сада налазиће се на око 15 km југоисточно од града, поред аутопута А1, и простираће се на површини од око 300 ha.

 • 13 april 2021Канадка компанија Armstrong ће преселити део производње у Румунију

  Канадска група Армстронг Armstrong Fluid Technology, произвођач пумпи за грејање, хлађење, санитарне системе и системе за снабдевање водом, пребацила је део производње из других европских земаља у своју румунску фабрику у град Јимболији, округ Тимиш, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је проширила производни капацитет фабрике у Румунији, а производи произведени у земљи већ опслужују купце групе широм света. Процес интеграције такође укључује пресељење производње пумпи из Мађарске у Румунију.

 • 08 april 2021Србија издваја средства за постројења за водоснабдевање и пречишћавање канализације

  Укупно 190 милиона евра из државног буџета Републике Србије биће уложено у изградњу канализационе мреже од 260 километара и три постројења за пречишћавање, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Поред тога, 118 милиона евра издвојено је за изградњу нове регионалне депоније и депоније. Изградњом регионалне депоније у Крагујевцу решиће се један од главних еколошких проблема, а канализациона мрежа значајно ће побољшати инфраструктуру и квалитет живота грађана.

 • 06 april 2021Бугарска компанија ТВЅ Group проширује своје активности у Румунији

  Бугарска технолошка компанија Телелинк Бизнис Сервис Груп (ТВЅ Group) проширује своје активности у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Компанија ће у Румунији основати подружницу у потпуном власништву, која ће се звати Telelink Business Services и имаће регистровани капитал од 10.000 евра. Телелинк тренутно пружа своје услуге у Румунији, укључујући систем карата који ради у 20 градова. Делатност ТВЅ Grоuр усмерена је на област IT инфраструктуре, информационе безбедности, дигиталне трансформације и великих података, као и управљање услугама.

 • 01 april 2021Бугарска IT компанија BULPROS спаја се са немачком компанијом ec4u

  Бугарска софтверска компанија BULPROS и немачка ec4u потписале су споразум о спајању, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније BULPROS. Овим ће две организације, чија је сарадња започела 2018. године, удружити снаге у пружању следеће генерације дигиталних услуга у облаку. Заједничко улагање, које ће имати више од 1.400 запослених у 25 канцеларија у 11 земаља, подржава паневропска организација за инвестиције приватног капитала Silverfleet Capital, која је уложила већински удео у новоформирану компанију. Регулаторни органи чекају одобрење за спајање две компаније.

 • 30 march 2021Interenergo и Trigal граде ветропарк у Северној Македонији

  Словеначка подружница енергетске компаније Kelag – Interenergo и инвестициона компанија Trigal изградиће ветропарк Gevgelija у општини Богданци, Северна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenEnergyNews.com. Постројење ће бити снаге 30 MW, а инвестиција се процењује на 40 милиона евра. Очекује се да ће ветропарк производити 72 GWh енергије годишње, чиме ће снабдевати 18.000 домаћинстава. Према речима извршног директора компаније Interenergo Блажа Штерка, компанија намерава да инсталира шест ветротурбина, које ће бити пуштене у рад до 2023. године.

Види све »