Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

САТ ДОО

САТ ДОО

http://www.satbg.com/

Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је приватна бугарска компанија за инжењеринг компанија са следећим делатностима: инжењеринг, пројектовање, производња, програмирање, обука, електро'-инсталација, надзор, тестирање и пуштање у рад пројеката "кључ у руке" за аутоматизацију различитих процеса, машина, фабрика и читавих производних линија.

 

Компанија је један од следбеника Централног института за научно истраживања за комплексну аутоматизацију производње (ЦИНИКА) и оснивач ЦАТ Групе – организације која обједињава осам компанија, које раде у истој области.

 

За протеклих 25 година, компанија САТ је постала највећи бугарски добављач индустријских система за аутоматизацију у више различитих области производње и компанија која све активније и смислено крчи свој пут и ка спољном тржишту.

 

Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновације и аутоматизација у сфери индустрије, у комбинацији са бескомпромисним квалитетом и поузданости предлаганих производа и услуга.

Kontakti

Адреса: кварт Горња Бања, ул "Христо Стефчов" №1, 1614 Софија, Бугарска

Tелефон: +359 2 957 6929, +359 2 957 7019

E-mail: office@satbg.com 

Website: http://www.satbg.com

Партнери

Materijali за САТ ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
  • 24 october 2023САТ: Наше мостне ваге за камионе и вагоне су доказано средство за прецизно мерење масе робе у логистичким операцијама

   Мостна вага за камионе и вагоне компаније Системи Автоматика Технологии – САТ је средство за прецизно мерење масе камиона и вагона, као и оптерећења у њима. Опрема се састоји од једне или две платформе, у зависности од потреба купаца, отпорних на вибрације током вагања, сензора тежине, индустријског индикатора тежине и компјутерског система за мерење, архивирање и креирање извештаја, који је опремљен специјализованим софтвером. „Мосне ваге које производимо су поуздано решење за компаније чија је делатност специјализована у области логистике и снабдевања“, саопштила је проверена производно-инжењерска компанија у области аутоматизације процеса компаније САТ.

  • 16 august 2023САТ: Наше корпоративно управљање је у складу са међународним стандардом друштвене одговорности SA8000

   САТ је инжењерска компанија са водећим позицијама на тржишту система аутоматизације у фабрикама цемента, стакла и бетона, предузећима за производњу хране и папира, у металургији, енергетици и многим другим индустријама. Водећа позиција компаније на међународним тржиштима заснована је на основним принципима управљања који су постављени у стратегију развоја. Они покривају спољну политику компаније, посебно односе са купцима, и интерну политику, укључујући друштвену одговорност и развој особља. Менаџмент САТ-а је формиран у складу са захтевима међународног стандарда за друштвену одговорност SA8000, имплементираног у компанији. Више о томе ћемо вам рећи у наредним редовима.

  • 23 june 2023Са бригом о здрављу и безбедности на раду: САТ - лидер у индустријској аутоматизацији, има сертификат ISO 45001

   Инжењерска компанија са вишегодишњим искуством у аутоматизацији процеса, пројектовању и развоју индустријског примењеног и стандардног САТ софтвера се етаблирала на тржишту не само као поуздан и поуздан извршилац индустријских пројеката по принципу кључ у руке, већ и као преферирани послодавац. Компанија нуди озбиљне могућности за професионални развој у областима: инжењеринга, пројектовања, производње, програмирања, испитивања и пуштања у рад управљачких система за аутоматизацију, електричних инсталација, индустријских разводних централа за процесне станице (PLC), ниско- и средњенапонских разводних плоча (LVD, MVD).

  • 11 april 2023САТ: „Имамо дугогодишњу стручност у успешној имплементацији пројеката аутоматизације у цементарама“

   Бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије – САТ је више од 30 година „перјаница” у развоју индустријске аутоматизације у нашој земљи. За то време, поред великог професионалног искуства, завидног знања и вештина у овој области, стручњаци њеног тима су поносни на њену лидерску позицију на тржишту у погледу система аутоматизације у фабрикама цемента, стакла и бетона, као иу производњи целулозе и папирна предузећа, у металургији, енергетици итд. продукције. САТ тим је поделио детаље о једном од својих референтних пројеката.

  • 23 february 2023Из САТ коментаришу развој компаније и њене активности у протеклих 31 годину на индустријској „сцени“

   Протекле 2022. године, 1. августа, инжењерска компанија САТ – Системи Аутоматика Технологије прославила је 31 годину на индустријској „сцени“. Компанија је међу наследницима „Централног истраживачког института за комплексну аутоматизацију производње“ (ЦНИКА), који је започео своју развојну делатност 1970. године. Поред висококвалификованих стручњака са дугогодишњим искуством, бројних реализованих пројеката и награда, компанија је поносна и на оснивање САТ Групе - удружења потенцијала и капацитета 8 различитих компанија из области аутоматизације процеса.

  • 21 october 2022САТ: Као одговор на потребе клијената, развијамо и имплементирамо дистрибуиране системе

   У овом чланку ћемо вам представити концепт дистрибуираних управљачких система са даљинским контролним панелима, који проверена инжењерска компанија САТ (Системи Аутоматка Технологије) развија као одговор на потребе производње својих купаца. Компанија је првог августа прославила 31. годишњицу постојања. За ово време неуморно смо стицали искуство, знање и вештине како бисмо обезбедили прецизно извођење услуга које нудимо: инжењеринг, пројектовање, производња, програмирање, обука.

  • 18 august 2022САТ: „Приоритет у нашој делатности је модернизација, аутоматизација и иновације у бугарској индустрији“

   Компјутерски потпомогнут дизајн постао је незаобилазан део развоја индустрије. Комбинује софтверске и хардверске алате који омогућавају геометријско моделирање и виртуелно тестирање припремљеног пројекта. То је у суштини дигитализована инжењерска симулација која олакшава процесе као што су аутоматизација и управљање информацијама. Да бисте осигурали сигурност, поузданост и ефикасност ваше производње, кључно је да гласате за своје поверење водећим стручњацима у области дигитализације. Системи Аутоматика Технологије - САТ ДОО је инжењерска компанија.

  • 22 june 2022САТ: Постаните фабрика будућности са Сиеменс решењима за аутоматизацију и дигитализацију

   Ако се питате како да ефикасније дизајнирате своју производњу и накнадну обраду стакла, брже реагујете на захтеве тржишта и смањите своје оперативне трошкове без угрожавања високог квалитета производа, дошли сте на право читање. Стручњаци познате инжењерске компаније Системс Аутоматика Технологија (САТ) представиће Сиеменс решења за индустрију стакла, која годинама улажу у своје пројекте. „Концепт аутоматизације за цело предузеће обезбеђује оптималне услове за дигитална решења која нуде повраћај улагања за оператере опреме и машинске инжењере“, саопштила је компанија.

  • 28 april 2022САТ: Квалитет, иновативност и врхунски инжењери - ово је формула за успех наших бројних пројеката широм света

   За последњих више од 30 година, компанија са водећим позицијама у индустријској аутоматизацији, Системи Аутомататика Технологије (САТ), успешно је завршила стотине пројеката по систему кључ у руке, како у Бугарској, тако и у великом броју земаља широм света.Развој тима одличних инжењера је главни приоритет за нас у свим годинама од нашег оснивања до данас“, поручили су из компаније. САТ има дугогодишње искуство и дубоко технолошко знање у индустрији цемента, стакла и бетона, као иу индустрији хране за животиње, металуршким постројењима, термоелектранама и др.

  • 18 march 2022Холцим Бугарска: САТ је показао висок професионализам у реализацији пројеката

   Међу успешно реализованим пројектима проверене бугарске инжењерске компаније Системи Аутоматика Тецхнологије (САТ) је и реновирање електричних инсталација и аутоматизација процеса у фабрици Холцим Бугарска, која је део светског лидера у производњи цемента, агрегата и бетона Холцим. „Поносни смо што смо успели да испунимо високе захтеве швајцарске групе и упркос кратким роковима и великом обиму посла успели смо да урадимо све у унапред договореном року“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 28 october 2021Бугарска компанија САТ слави 30 година лидерства у области индустријске аутоматизације

   Компанија развија своје активности не само у области инжењеринга и пројектовања, већ и у производњи, програмирању, надзору, испитивању, пуштању у рад и одржавању аутоматизованих решења за широк спектар процеса. "Захваљујући интелектуалном потенцијалу и дугогодишњем искуству наших преко 100 високо квалификованих стручњака, компанија САТ је у протеклих 30 година постао водећи добављач система за индустријску аутоматизацију на бугарском и међународном тржишту", коментирали су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ ДОО.

  • 16 august 2021САТ: "Наши тракасти дозатори отварају нове хоризонте за аутоматизацију компанија"

   Ове године бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије - ДОО слави 30 година постојања. „Поносимо се стотинама успешно спроведених пројеката за индустријску аутоматизацију не само на домаћем већ и на иностраном тржишту. Једна од области у којој највише развијамо своју активност је производња тракастих дозатора. Желели бисмо да вам кажемо више о нашем широко коришћеном моделу BF 2015“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 21 april 2021САТ са још једним признањем за богато искуство и професионалност у реализацији пројеката у индустрији цемента

   У последњих 30 година САТ ДОО је постала једна од највећих инжењерских компанија која развија, примењује и одржава системе за индустријску аутоматизацију. Све већи број САТ решења користи се за реализацију пројеката у различитим деловима света. „Имплементирани САТ пројекти за цементаре гиганта у овој индустрији Holcim доказ су да се пријављујемо у потпуности у складу са Holcim стандардима, уз строге рокове и захтеве за константно високим квалитетом“, рекли су за BalkanEngineer.com из САТ ДОО.

  • 29 september 2020САТ је успешно завршио пројекте за аутоматизацију и модернизацију производње у словачкој фабрици цемента

   Словачка компанија CRH производи широку палету висококвалитетних грађевинских материјала и производа за изградњу објеката и инфраструктурне пројекте, укључујући путеве и мостове. „Нашој компанији су додељена два пројекта за модернизацију постројења у месту Турна, укључујући замену система за контролу процеса и реконструкцију хладњака за клинкер“, рекла је водећа бугарска инжењерска компанија Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД за портал BalkanEngineer.com.

  • 14 october 2019САТ: Аутомобилске ваге важан су корак у побољшању економске ефикасности било које компаније

   Ваге-платформе за аутомобиле су широко тражене у свим компанијама, у којима се мора регистровати превежена роба, углавном сировине. „Велике ваге се углавном користе у пољопривреди, рударству и производњи грађевинских материјала. Нудимо ваге-платформе за аутомобиле и вагоне за потребе индустријске аутоматизације", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Системи Аутоматика Технологије – САТ ДОО.

  • 11 june 2019САТ са успешним пројектом модернизације електране и цементаре Чека у Либану

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је један од највећих и најуспешнијих бугарских произвођача индустријских аутоматизационих система. "Поред бугарског тржишта, све већи број наших инжењерских услуга се реализује у Европи и другим земљама. Пример за то је пројекат модернизације електране и трафостаница ниског и средњег напона цементаре Цека у Либану, саопштио из канцеларије САТ. Електрично напајање електране Чека обезбеђује локална електрана са 8 дизел генератора.

  • 19 january 2019САТ: Комплетна имплементација делова „Електро“ и „Аутоматизација“ у компанији Холцим Бугарска

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је добро позната бугарска инжењерска компанија са дугогодишњим искуством у индустријској аутоматизацији и многим успешним пројектима у Бугарској и иностранству. Једна од њих укључује реновирање електричних инсталација и аутоматизацију процеса у фабрици Холцим Бугарска, која је део светског лидера у производњи цемента, агрегата и бетона LafargeHolcim, компаније настале спајањем Holcim и Lafarge у јулу 2015. године.

  • 16 october 2018Пројектовање, израда и пуштање у рад аутоматизованих система у ТЕ Варна – у референтним пројектима САТ

   Бугарска инжењеринг компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО има много успешно завршених пројеката, укључујући и "Пројектовање, изградња и пуштање у рад система аутоматизације угља и опрема у погону ТЕ Варна, село Езерово". "Од управљања електране су оценили позитивно примену аутоматизованих система у погону, који имају веома висок технички ниво и тиме се осигурава висока поузданост и удобност у раду са њима", изјавили су за BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 27 august 2018САТ је развио и имплементирао SCADA систем Dyn@miX у фабрици стакла за домаћинстава у Бугарској

   Системи Аутоматизација Технологија - САТ ДОО је предузеће за индустријску аутоматизацију и реконструкција, које се бави дизајном, програмирањем и пуштањем у рад система за контролу. "Међу нашим недавно успешно завршеним пројектима је и аутоматизација технолошких процеса, управљање и визуелизација система у фабрици "Материјали", стакларе Ново Стакло ДОО, члана Јула Групе, која се налази у граду Новом Пазару, област Шумен, у Бугарској", саопштили су из компаније САТ.

  • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

   Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

  • 23 february 2018САТ је покренуо низ пројеката аутоматизације цемента у компанији LafargeHolcim

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је успостављена инжењеринг компанија која има 27 година искуства у индустријској аутоматизацији и реализовала је преко 200 пројеката "кључ у руке" делови "Електро" и "Аутоматизација". У области реконструкције, модернизације и аутоматизације, компанија је реализовала велика број пројеката за доказаног произвођача цемента и грађевинског материјала LafargeHolcim у Европи, Русији, Азији и на Блиском истоку.

  • 11 december 2017Интеграција решења за аутоматизацију технолошких процеса са Siemens производима компаније САТ

   САТ ДОО је водећа инжењерска компанија на Балкану, специјалиста у испоруци аутоматизованих система за управљање процесним процесима и агрегатима. Као дугогодишњи партнер компаније Siemens, компанија реализује различите системе који користе високе технологије програмабилних контролера Simatic овог светског произвођача. У оквиру својих успешних пројеката САТ интегрише и операторске станице на основу WinCC и више операторских панела. Више о решењима за аутоматизацију и њиховој области примене изјавили су из компаније САТ за портал BalkanEngineer.com.

  • 12 september 2017САТ ДОО обавља више специјализованих пројеката за модернизацију цементаре Holcim у Русији

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је инжењеринг компанија, са више од 25 година искуства у индустријској аутоматизацији и више од 200 успешно завршених пројеката "кључ у руке" широм света. У области модернизације, реконструкције и аутоматизације, компанија обавља више специјализованих пројеката за провјереног произвођача цемента и грађевинског материјала Холцим, Русија. Активности модернизације цементаре у Коломни у Москви обухватиле су израду и изградњу комплетне производне линије, аутоматизоване контролне и контролних система и другог.

  • 18 july 2017САТ: Ми производимо индустријске тракасте дозиметре по сопственом пројекту за широку примену и индивидуалну примену

   САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. У више од четврт века постојања, компанија САТ се афирмисала као лидера у индустријској аутоматизацији у региону и шире. Компанија је реализовала преко 200 пројеката, типа "кључ у руке", за водеће произвођаче у својој области у Европи, Азији, па чак и у Африци. Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновација и аутоматизација. Специјално за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ су објаснили један од својих тренутних пројеката – тракасте дозиметре за достављање.

  • 25 april 2017САТ је коментарисао за BalkanEngineer.com о својин пројектима, реализованим у Србији

   Компанија САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. Компанија обавља послове пројектовања, производње, програмирања, ел. инсталација, надзора, обуке, тестирања и пуштања у рад система за контролу на различитим локацијама у тешкој индустрији. Специјално за BalkanEngineer.com из компаније САТ су говорили о недавним пројеката компаније у Србији. "Наше присуство на Балкану датира дуго времена. У Србији имамо на десетине наступа у области индустрије цемента и стакла", прокоментарисали су из САТ.

  • 22 february 2017Инг. Андрејев: Осећам задовољство када успешан развој моје компаније задржава младе стручњаке

   Доказана политика у региону и шире инжењерне комапније САТ да стално инвестира у коришћење високе технологије, резултира непрекидним попуњавањем особља компаније високообразованим и искусним професионалацима. У посебном коментару за сајт BalkanEngineer.com, оснивач компаније која већ траје двадесет пет година, Валериј Андрејев, говорио је о фокусу компаније на томе да привуче и задржи младе и квалификоване људе из области инжењеринга, у у земљи. За компанију САТ ради више од 100 високо квалификованих стручњака.

  • 06 february 2017Инжењер Валериј Андрејев: Извршавамо пројекте наших клијената са најсавременијим могућим решењима

   Компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО за преко четврт века историје се позиционирала као један од најуспешнијих и иновативних компанија у региону. Инжењер Валериј Андрејев, оснивач и извршни директор, специјално за сајт BalkanEngineer.com објашњава улогу иновација и напредних решења у његовој компанији. "Компанија САТ за мене представља суштину реализације као инжењера и моје личности у последњих 25 година. Током нашег постојања у ових више од 25 година као компанија, остварили смо стабилан развој заснован на најновијим решењима и све значајније", рекао је Андрејев.

  • 21 november 2016Инг Валериј Андрејев за сајт BalkanEngineer.com: О конкуренцији или добро - или ништа

   Свака професија има своје темељне принципе - несумњиве ауторитете, дубоко поштоване и много цењене! Наша професија - технички сектор, такав лидер је наш следећи гост. Ми Вам представљамо - инвењера Валерија Андрејева, који је оснивач и директори компаније Системи за Аутоматизацију Технологија – САТ. У разговору који следи у наставку, више ћете сазнати о јубилеју: четврт века рада и пословања једне од најуспешнијих и иновативних компанија у региону, која се обележава ове године, о личном примеру и посвећености раду; о поносу након успешно реализованих пројеката и професионалним изазовима у следећих 25 година.

  • 24 october 2016Компанија САТ прославља 25. годишњицу са бројним завршеним пројектима у Србији

   Током 2016. г., један од нај признатијих компанија из области инжењеринга Системи аутоматизације - САТ прославља 25 година постојања. За овај период, компанија САТ је успела да се наметне као лидер у области система индустријске аутоматизације, не само у Бугарској, већ и на иностраним тржиштима. Компанија САТ реализује пројекте "кључ у руке", делове за "електро" и "аутоматизација", која обухватају комплетан инжењеринг, пројектовање, производњу, програмирање, обуку, инсталацију, надзор, тестирање и пуштање у рад система за аутоматизацију различитих процеса.

  • 24 august 2016САТ: Најбоља препорука за нас је систем који одлично функционише

   Системи Аутоматика и Технологије – САТ је фирма са великим искуством у области индустријске аутоматизације. Осим са својом дугом и богатом историјом, компанија је позната као добитник многих престижних европских награда. О њеним бројним наградама, као и неким од најзанимљивијих пројеката који се реализују од стране компаније за сајт пре BalkanEngineer.com коментарише оснивач и директор компаније инж. Валери Андрејев. „Савет за иновације и технолошки развој при Привредној Комори Бугарске у току неколико година заредом препознаје компанију САТ као једну од најуспешнијих иновативних компанија", рекао је инж. Андрејев.

  • 09 july 2016CAT: Најбоља реклама и референца је одличан радни систем

   У древним година након политичких промена у Бугарској, млада инжењеринг компанија храбро трасира свој пут и тражи своје место у индустрији земље. Четврт века касније, ова фирма је велики добављач система индустријске аутоматизације у различитим индустријама широм света. О потешкоћама у развоју и путу до врха, као и о филозофији успешног управљања, говори њен оснивач инг. Валери Андрејев за сајт BalkanEngineer.com. CAT је бугарска инжењеринг компанија са активностима у области инжењерског дизајна, производње, програмирања, обуке, електро-техничких инсталација, надзора, тестирања и пуштања у експлоатацију пројеката до фазе "кључ у руке".

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Телетек Електроникс је представио своја нова решења за аларм и безбедност на специјализованом семинару у свом новом погону

  Крајем октобра ове године реномирани произвођач алармне и сигурносне и противпожарне опреме Телетек Електроникс је био домаћин догађаја посвећеног најновијим системима за дојаву пожара и сигурносне системе. Одржан је у новој производној бази компаније Телетек Електроникс у Софији и окупио је многе инсталатере, дизајнере и представнике бизниса у нашој земљи. Догађај је био фокусиран на најновија достигнућа Телетек Електроникс у области пожарног аларма, решења за подручје, гласовне евакуације и јавног оглашавања, укључујући нову NATRON линију бежичних уређаја за дојаву пожара, нови SPIKA систем гласовне евакуације и јавног оглашавања и Тeletek CLOUD.

 • 29 november 2023Мерни инструменти Megger су проверен и поуздан помоћник за поуздано одржавање електричне опреме у индустрији

  Megger има дугу историју иновација која је резултат тесне сарадње компаније са својим клијентима у решавању њихових тренутних и будућих техничких изазова. Компанија је основана 1889. године, када је британски инжењер Сидни Евершед изумео први мегоомметар. Она је одувек била пионир у проналаску електричне опреме за тестирање, а раних 1900-их њени инжењери су створили AVO. То је први аналогни мултиметар који тестира струју (А), напон (V) и отпор (О), одакле потиче име компаније AVO International. Чак и у овим раним годинама, Megger је успео да се прилагоди променљивим технологијама и индустријским захтевима уз многе проналаске и патенте.

 • 28 november 2023Филкаб улаже у изградњу сопствене соларне електране Оризари од 18 MW на индустријској локацији од 114 хектара

  Филкаб-Миг је компанија за трговину, производњу и инжењеринг, лидер на тржишту електротехничких производа на Балкану. Поред дистрибуције свеобухватних и иновативних решења, компанија је такође посвећена заштити животне средине применом одрживих пракси у свом пословању. „Једна од наших пракси за побољшање утицаја наших активности на животну средину је фотонапонска кровна инсталација коју смо изградили за сопствене потребе. Има инсталисану снагу од 900 kWp, а предвиђамо да ће систем уштедети око 430 тона емисије угљеника годишње. Поред тога, двориште наше пословне зграде има и станицу за електричних аутомобила.

 • 23 november 2023Вертикална центрифугална пумпа Saer TMV оптимизује наводњавање и трошкове енергије на терасастој плантажи авокада у Чилеу

  Наша традиционална идеја о аграрним површинама су пространа и равна поља. Али у различитим регионима света, пољопривредно земљиште може изгледати радикално другачије. Такав је случај, на пример, са плантажом авокада у Чилеу, која се налази на терасама на стрмим брдима. Такав терен чини наводњавање правим изазовом, али на срећу, решење је пронађено захваљујући вертикалним вишестепеним пумпама Saer TMV. Инжењер Александар Георгиев, регионални продајни представник компаније Saer Elletropompe за Бугарску, Северну Македонију, Албанију, Косово, Грчку и Кипар, испричао је више о њима и њиховој интеграцији у чилеанске плантаже.

 • 18 november 2023Савремени SCADA систем компаније Т и Д Инжењеринг омогућава даљинско управљање и управљање електроенергетском мрежом вучних

  Као једна од најпознатијих инжењерских компанија на тржишту, Т и Д Инжењеринг је пожељан партнер у реализацији различитих обимних пројеката за индустрију и енергетску инфраструктуру. Компанија је годинама била главни извођач пројеката за Националну компанију железничке инфраструктуре (НКЖИ), од којих су већина сложени и обухватају изградњу по систему кључ у руке. Компанија је такође подизвођач за SCADA системе, монтажу и пуштање у рад.

 • 18 november 2023Инжењеринг ЕАД: Кључне су наше предности на тржишту у производњи ел. табли, које нас чине преферираним пословним партнером

  „Током година утврдили смо се као преферирана компанија за производњу различитих врста електричних табли, које се користе у електрорасподели и трансформаторским станицама, када је потребна компензација реактивне снаге, за даљинско управљање, приликом изградње и експлоатације фотоволтаичких централа, у бродоградњи, за управљање моторима итд. Наши клијенти имају богат избор различитих висококвалитетних ел. табли, а наш бренд се асоцијира са високим квалитетом, поузданошћу, ефикасношћу и поверењем, који су основа лојалних и дугогодишњих односа које ми одржавамо како са клијентима, тако и са партнерима“.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Немачка компанија Muehlbauer гради фабрику за монтажу батерија и машина за горивне ћелије у Србији

  Немачка компанија Muehlbauer Automation doo, део Muehlbauer Group, планира да изгради технолошки парк за монтажу делова за машине за батерије и горивне ћелије у северном делу Источне пословне зоне у Старој Пазови, Србија. Ово је сазнао портал BalkanEngieer.com са сајта Cijeurope.com. Идејни пројекат, који је израдио NORTH Engineering doo Subotica, обухвата изградњу троспратне производне базе са канцеларијским делом. Инвестиција Muehlbauer Group у Србију долази годину дана након што је Министарство привреде најавило нова улагања у секторе производње аутомобилске и електро опреме у вредности од 180 милиона евра.

 • 27 november 2023Албанија и Косово граде нову железничку везу са уговором за 168,9 милиона лека

  Две приватне компаније градиће железничку пругу између Драча и Приштине, сазнаје портал BalkanEnigeer.com са сајта БТА. Компаније чланице аустријско-албанског конзорцијума ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., добиле су уговор од албанске владе за израду студије изводљивости и концепта за изградњу железничке пруге која повезује приморски албански град са главним градом Косова. Пројекат, процењен на 168,9 милиона албанских лека, има за циљ стварање нове транспортне везе између Албаније и Косова, унапређење трговинске и економске сарадње између две земље.

 • 24 november 2023Бугарско-македонски економски састанак јача билатералне пословне односе између две земље

  У заједничком настојању да ојачају економске везе, компаније у Северној Македонији које се баве пословним односима са Бугарском окупиле су се у Скопљу на кључном састанку, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Скуп, који су организовали Бугарска амбасада и Македонско-бугарска привредна комора (MBCC), илуструје отпорност и динамику билатералних пословних партнерстава која настављају да се развијају упркос изазовном економском окружењу последњих година. Бугарска заузима позицију петог по важности трговинског партнера Северне Македоније и друге по важности извозне дестинације.

 • 22 november 2023Србија планира улагање од 2 милијарде евра у обновљиву енергију кроз сарадњу са кинеским компанијама

  Влада Србије планира да сарађује са кинеским компанијама Shanghai Fengling Renewable и Zidjin Mining Group на развоју обновљиве хибридне соларне и ветроелектране капацитета најмање 1,5 GW, са циљем да производи 30.000 тона обновљивог водоника годишње, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта icis.com. Кинеска организација Shanghai Fengling Renewables заинтересована је за улагање у капацитете обновљиве енергије и капацитете складиштења у Србији, посебно у производњу обновљивог водоника, а стратешки партнери за Србију Zidjin Mining Group разматрају изградњу хибридне електране у Борском округу, Источна Србија.

 • 20 november 2023Бугарска компанија Invenio Partners и аустријски ACP стварају водећег провајдера пословне и ИТ обуке у Србији

  Бугарска инвестициона компанија Invenio Partners и Accession Capital Partners са седиштем у Бечу купили су јединицу за стручно образовање српске компаније Link Group и планирају да је искористе за изградњу водећег добављача ИТ и пословног стручног образовања у југоисточној Европи. Ово сазнаје портал BalkanEngieer.com са сајта intellinews.com. Вредност аквизиције није обелодањена. Invenio и ACP ће помоћи компанији Link Group да развије своју понуду производа како би задовољила све веће потребе за усавршавањем младих професионалаца.

 • 15 november 2023Српске компаније EPS и Vetrozelena потписале су уговор о откупу електричне енергије

  JSC Elektroprivreda Srbije (EPS) и компанија Vetrozelena потписале су уговор о откупу електричне енергије и преузимању билансне одговорности, као и уговор о тржишној премији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Еkapija.com. Уговоре су потписали Душан Живковић, генерални директор компаније EPS и Цитао Гао и Маја Турковић, директорке компаније Vetrozelena. Ово су први уговори на основу аукција које спроводи Министарство рударства и енергетике Србије, а којима ће се обезбедити већа количина произведене зелене енергије за снабдевање домаћег тржишта. Закључењу уговора присуствовала је и министарка рударства и енергетике Дубравка Једовић Хандановић.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 november 2023Општина Свиштов представила је пројекат изградње Дунавског индустријско-технолошког парка вредан 50 милиона евра

  Општина Свиштов (Бугарска) је на корак до реализације свог амбициозног плана за стварање Дунавског индустријско-технолошког парка, након што је званично поднела предлог пројекта за инвестиције вредне око 50 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Иницијатива је део процедуре BG-RRP-3.007 „Програма јавне подршке развоју индустријских подручја, паркова и сличних територија и привлачењу инвестиција“ у оквиру Националног плана за опоравак и одрживост. Сагласност Општинског већа омогућава да „Индустријско технолошки парк – Свиштов“ ЕООД конкурише за финансирање.

 • 23 november 2023Aquila купује румунског произвођача аеросола за аутомобиле Romtec за 3,2 милиона евра

  Румунска компанија за дистрибуцију и логистику робе широке потрошње Aquila саопштила је да ће купити 100% локалног произвођача ауто аеросола Romtec, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Трансакција, вредна 3,2 милиона евра (3,42 милиона долара), биће завршена након ревизије и након добијања регулаторних сагласности од антимонополског тела. Поводом велике инвестиције, Каталин Василе, извршни директор компаније Aquila, открила је да компанија планира да направи још аквизиција у будућности. Romtec је основан пре 30 година и тренутно је у власништву компанија Green Ideas Group MTC (80%).

 • 21 november 2023Албанска инвестициона компанија Gjonaj Group Holdings купила је компанију GreeNNat Solar Park Ballsh за 1,95 милиона евра

  Компанија специјалне намене албанске инвестиционе компаније Gjonaj Group Holdings купила је компанију GreeNNat Solar Park Ballsh, која развија соларну електрану од 100 MW у Балшу, у јужној Албанији, за 1,95 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, основан у априлу ове године од стране компаније Gjonaj и компаније за развој обновљивих извора енергије Ener Trade, купили су компанију GreeNNat од локалне грађевинске и енергетске групе Shijaku.

 • 18 november 2023Експозитура компаније Imperial Tobacco у Северној Македонији именовало је новог генералног директора

  Imperial Tobacco TKC, експозитура британске дуванске компаније Imperial Tobacco Group са седиштем у Северној Македонији, саопштила је да је именовала Софи Емили Хог за свог новог генералног директора, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија Imperial Tobacco TKC је део Imperial Brands PLC, глобалне потрошачке организације и четврте по величини међународне дуванске компаније на свету, која послује на 120 тржишта. Глобално, група запошљава 27.500 људи, са својим основним пословањем изграђеним око свеобухватног портфеља цигарета и других дуванских производа.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, двогодишњи концесионар у Албанији, придружује се енергетској берзи земље

  Devoll Hydropower, подружница норвешке компаније за обновљиве изворе енергије Statkraft, која је концесионар две хидроелектране у Албанији, постала је чланица Албанске енергетске берзе (Alpex), сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија Devoll Hydropower би требало да почне да тргује на албанском тржишту електричне енергије, а додавањем ове компаније, број чланова на берзи износи 16. Две хидроелектране Statkraft које се налазе на реци Devoll, а то су Моглица и Бања, генеришу укупно око 700 GWh годишње. Укупни инвестициони трошкови пројекта хидроелектране Devoll процењени су на 590 милиона евра (629 милиона долара).

 • 14 november 2023Италијанска авиокомпанија Aeroitalia купила је 93,86% румунске компаније AirConnect

  AeroItalia, италијанска авиокомпанија основана 2022. године, недавно је објавила да је завршила куповину 93,86% румунске регионалне компаније Air Connect. Ово је сазнао портал BalkanEnggineer.com са сајта Romaniainsider.com. Италијанска компанија је на својим друштвеним мрежама саопштила да ће јој ова аквизиција омогућити да ојача своје присуство на италијанском регионалном тржишту и побољша везу са својим центром у Фјумичину у Италији. У лето 2023, Гаетано Интриери, генерални директор AeroItalia, наговестио је у интервјуу да жели да купи румунску компанију Air Connect, која је изашла на берзу у марту 2022. Представници компаније Air Connectсу тада су коментарисали да нема потписаних докумената о преузимању од Aeroitalia.

Види све »