Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

САТ ДОО

САТ ДОО

http://www.satbg.com/

Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је приватна бугарска компанија за инжењеринг компанија са следећим делатностима: инжењеринг, пројектовање, производња, програмирање, обука, електро'-инсталација, надзор, тестирање и пуштање у рад пројеката "кључ у руке" за аутоматизацију различитих процеса, машина, фабрика и читавих производних линија.

 

Компанија је један од следбеника Централног института за научно истраживања за комплексну аутоматизацију производње (ЦИНИКА) и оснивач ЦАТ Групе – организације која обједињава осам компанија, које раде у истој области.

 

За протеклих 25 година, компанија САТ је постала највећи бугарски добављач индустријских система за аутоматизацију у више различитих области производње и компанија која све активније и смислено крчи свој пут и ка спољном тржишту.

 

Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновације и аутоматизација у сфери индустрије, у комбинацији са бескомпромисним квалитетом и поузданости предлаганих производа и услуга.

Kontakti

Адреса: кварт Горња Бања, ул "Христо Стефчов" №1, 1614 Софија, Бугарска

Tелефон: +359 2 957 6929, +359 2 957 7019

E-mail: office@satbg.com 

Website: http://www.satbg.com

Партнери

Materijali за САТ ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  • 24 april 2024Аутоматизација изнад људских могућности - са САТ-овим BF 2015 тракастим дозаторима за флексибилну и ефикасну производњу

   Захтеви за савременим индустријским машинама и системима сваким даном постају све озбиљнији у свим секторима индустрије. Стога је потреба за високо ефикасном, квалитетном и флексибилном опремом која их може покрити све већа. Специјализована као комплексни испоручилац пројеката „кључ у руке“ у делу „Електрика“ и „Аутоматизација“, компанија Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД обавља комплетан циклус инжењерских услуга, укључујући пројектовање, програмирање, аутоматизацију, производњу и испоруку електро опреме, електричну монтажу, тестирање, покретање и накнадно одржавање система које нуди компанија.

  • 20 march 2024Да би задовољио потребе тржишта за поузданим решењима, САТ следи строгу политику управљања квалитетом

   Са више од 30 година традиције, искуства и професионализма, компанија Системи Аутоматика Технологије - САТ постала је један од највећих и водећих добављача система индустријске аутоматизације. Компанија је пожељан партнер за многе области индустрије, као што су стакло, цемент, сточна храна, папирна целулоза, енергетика, металургија итд. Компанија пружа комплетан циклус услуга, укључујући комплексан инжењеринг, пројектовање, производњу, програмирање, обуку, изградњу електричних инсталација, надзор, испитивање и пуштање у рад система и решења за аутоматизацију процеса, машина, радионица и целих производних линија.

  • 06 february 2024САТ: Контролери Siemens SIMATIC су невидљива сила која чини "магију" у нашим пројектима аутоматизације процеса

   Наметнувши се својим бескомпромисним квалитетом и поузданошћу понуђених производа и услуга, инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије - САТ ЕООД је лидер на домаћем и иностраном тржишту у области система индустријске аутоматизације. Једно од преферираних и често коришћених решења у бројним успешно реализованим пројектима компаније су универзални контролери из серије SIMATIC компаније Siemens, који су милионима пута доказани својим флексибилним модуларним дизајном и ненадмашним могућностима у разним применама.

  • 02 december 2023Пратећи најновије технолошке трендове у портфолију компаније Siemens, тим компаније САТ интегрише модерне системе

   Са својом више од 30 година историје, искуства и доказаног професионализма, компанија Системи Аутоматика Технологије – САТ ЕООД је поуздан партнер индустрије у развоју и целокупном инжењерингу производа, система и решења за аутоматизацију процеса. Компанија има много успешно реализованих пројеката у различитим индустријским секторима широм света. Као извозно оријентисана компанија, САТ има успостављене позиције у Србији, Косову, Нигерији, Азербејџану, Мађарској, Аустрији, Русији итд. Велики део интегрисаних аутоматизованих система за контролу технолошких процеса.

  • 24 october 2023САТ: Наше мостне ваге за камионе и вагоне су доказано средство за прецизно мерење масе робе у логистичким операцијама

   Мостна вага за камионе и вагоне компаније Системи Автоматика Технологии – САТ је средство за прецизно мерење масе камиона и вагона, као и оптерећења у њима. Опрема се састоји од једне или две платформе, у зависности од потреба купаца, отпорних на вибрације током вагања, сензора тежине, индустријског индикатора тежине и компјутерског система за мерење, архивирање и креирање извештаја, који је опремљен специјализованим софтвером. „Мосне ваге које производимо су поуздано решење за компаније чија је делатност специјализована у области логистике и снабдевања“, саопштила је проверена производно-инжењерска компанија у области аутоматизације процеса компаније САТ.

  • 16 august 2023САТ: Наше корпоративно управљање је у складу са међународним стандардом друштвене одговорности SA8000

   САТ је инжењерска компанија са водећим позицијама на тржишту система аутоматизације у фабрикама цемента, стакла и бетона, предузећима за производњу хране и папира, у металургији, енергетици и многим другим индустријама. Водећа позиција компаније на међународним тржиштима заснована је на основним принципима управљања који су постављени у стратегију развоја. Они покривају спољну политику компаније, посебно односе са купцима, и интерну политику, укључујући друштвену одговорност и развој особља. Менаџмент САТ-а је формиран у складу са захтевима међународног стандарда за друштвену одговорност SA8000, имплементираног у компанији. Више о томе ћемо вам рећи у наредним редовима.

  • 23 june 2023Са бригом о здрављу и безбедности на раду: САТ - лидер у индустријској аутоматизацији, има сертификат ISO 45001

   Инжењерска компанија са вишегодишњим искуством у аутоматизацији процеса, пројектовању и развоју индустријског примењеног и стандардног САТ софтвера се етаблирала на тржишту не само као поуздан и поуздан извршилац индустријских пројеката по принципу кључ у руке, већ и као преферирани послодавац. Компанија нуди озбиљне могућности за професионални развој у областима: инжењеринга, пројектовања, производње, програмирања, испитивања и пуштања у рад управљачких система за аутоматизацију, електричних инсталација, индустријских разводних централа за процесне станице (PLC), ниско- и средњенапонских разводних плоча (LVD, MVD).

  • 11 april 2023САТ: „Имамо дугогодишњу стручност у успешној имплементацији пројеката аутоматизације у цементарама“

   Бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије – САТ је више од 30 година „перјаница” у развоју индустријске аутоматизације у нашој земљи. За то време, поред великог професионалног искуства, завидног знања и вештина у овој области, стручњаци њеног тима су поносни на њену лидерску позицију на тржишту у погледу система аутоматизације у фабрикама цемента, стакла и бетона, као иу производњи целулозе и папирна предузећа, у металургији, енергетици итд. продукције. САТ тим је поделио детаље о једном од својих референтних пројеката.

  • 23 february 2023Из САТ коментаришу развој компаније и њене активности у протеклих 31 годину на индустријској „сцени“

   Протекле 2022. године, 1. августа, инжењерска компанија САТ – Системи Аутоматика Технологије прославила је 31 годину на индустријској „сцени“. Компанија је међу наследницима „Централног истраживачког института за комплексну аутоматизацију производње“ (ЦНИКА), који је започео своју развојну делатност 1970. године. Поред висококвалификованих стручњака са дугогодишњим искуством, бројних реализованих пројеката и награда, компанија је поносна и на оснивање САТ Групе - удружења потенцијала и капацитета 8 различитих компанија из области аутоматизације процеса.

  • 21 october 2022САТ: Као одговор на потребе клијената, развијамо и имплементирамо дистрибуиране системе

   У овом чланку ћемо вам представити концепт дистрибуираних управљачких система са даљинским контролним панелима, који проверена инжењерска компанија САТ (Системи Аутоматка Технологије) развија као одговор на потребе производње својих купаца. Компанија је првог августа прославила 31. годишњицу постојања. За ово време неуморно смо стицали искуство, знање и вештине како бисмо обезбедили прецизно извођење услуга које нудимо: инжењеринг, пројектовање, производња, програмирање, обука.

  • 18 august 2022САТ: „Приоритет у нашој делатности је модернизација, аутоматизација и иновације у бугарској индустрији“

   Компјутерски потпомогнут дизајн постао је незаобилазан део развоја индустрије. Комбинује софтверске и хардверске алате који омогућавају геометријско моделирање и виртуелно тестирање припремљеног пројекта. То је у суштини дигитализована инжењерска симулација која олакшава процесе као што су аутоматизација и управљање информацијама. Да бисте осигурали сигурност, поузданост и ефикасност ваше производње, кључно је да гласате за своје поверење водећим стручњацима у области дигитализације. Системи Аутоматика Технологије - САТ ДОО је инжењерска компанија.

  • 22 june 2022САТ: Постаните фабрика будућности са Сиеменс решењима за аутоматизацију и дигитализацију

   Ако се питате како да ефикасније дизајнирате своју производњу и накнадну обраду стакла, брже реагујете на захтеве тржишта и смањите своје оперативне трошкове без угрожавања високог квалитета производа, дошли сте на право читање. Стручњаци познате инжењерске компаније Системс Аутоматика Технологија (САТ) представиће Сиеменс решења за индустрију стакла, која годинама улажу у своје пројекте. „Концепт аутоматизације за цело предузеће обезбеђује оптималне услове за дигитална решења која нуде повраћај улагања за оператере опреме и машинске инжењере“, саопштила је компанија.

  • 28 april 2022САТ: Квалитет, иновативност и врхунски инжењери - ово је формула за успех наших бројних пројеката широм света

   За последњих више од 30 година, компанија са водећим позицијама у индустријској аутоматизацији, Системи Аутомататика Технологије (САТ), успешно је завршила стотине пројеката по систему кључ у руке, како у Бугарској, тако и у великом броју земаља широм света.Развој тима одличних инжењера је главни приоритет за нас у свим годинама од нашег оснивања до данас“, поручили су из компаније. САТ има дугогодишње искуство и дубоко технолошко знање у индустрији цемента, стакла и бетона, као иу индустрији хране за животиње, металуршким постројењима, термоелектранама и др.

  • 18 march 2022Холцим Бугарска: САТ је показао висок професионализам у реализацији пројеката

   Међу успешно реализованим пројектима проверене бугарске инжењерске компаније Системи Аутоматика Тецхнологије (САТ) је и реновирање електричних инсталација и аутоматизација процеса у фабрици Холцим Бугарска, која је део светског лидера у производњи цемента, агрегата и бетона Холцим. „Поносни смо што смо успели да испунимо високе захтеве швајцарске групе и упркос кратким роковима и великом обиму посла успели смо да урадимо све у унапред договореном року“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 28 october 2021Бугарска компанија САТ слави 30 година лидерства у области индустријске аутоматизације

   Компанија развија своје активности не само у области инжењеринга и пројектовања, већ и у производњи, програмирању, надзору, испитивању, пуштању у рад и одржавању аутоматизованих решења за широк спектар процеса. "Захваљујући интелектуалном потенцијалу и дугогодишњем искуству наших преко 100 високо квалификованих стручњака, компанија САТ је у протеклих 30 година постао водећи добављач система за индустријску аутоматизацију на бугарском и међународном тржишту", коментирали су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ ДОО.

  • 16 august 2021САТ: "Наши тракасти дозатори отварају нове хоризонте за аутоматизацију компанија"

   Ове године бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије - ДОО слави 30 година постојања. „Поносимо се стотинама успешно спроведених пројеката за индустријску аутоматизацију не само на домаћем већ и на иностраном тржишту. Једна од области у којој највише развијамо своју активност је производња тракастих дозатора. Желели бисмо да вам кажемо више о нашем широко коришћеном моделу BF 2015“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 21 april 2021САТ са још једним признањем за богато искуство и професионалност у реализацији пројеката у индустрији цемента

   У последњих 30 година САТ ДОО је постала једна од највећих инжењерских компанија која развија, примењује и одржава системе за индустријску аутоматизацију. Све већи број САТ решења користи се за реализацију пројеката у различитим деловима света. „Имплементирани САТ пројекти за цементаре гиганта у овој индустрији Holcim доказ су да се пријављујемо у потпуности у складу са Holcim стандардима, уз строге рокове и захтеве за константно високим квалитетом“, рекли су за BalkanEngineer.com из САТ ДОО.

  • 29 september 2020САТ је успешно завршио пројекте за аутоматизацију и модернизацију производње у словачкој фабрици цемента

   Словачка компанија CRH производи широку палету висококвалитетних грађевинских материјала и производа за изградњу објеката и инфраструктурне пројекте, укључујући путеве и мостове. „Нашој компанији су додељена два пројекта за модернизацију постројења у месту Турна, укључујући замену система за контролу процеса и реконструкцију хладњака за клинкер“, рекла је водећа бугарска инжењерска компанија Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД за портал BalkanEngineer.com.

  • 14 october 2019САТ: Аутомобилске ваге важан су корак у побољшању економске ефикасности било које компаније

   Ваге-платформе за аутомобиле су широко тражене у свим компанијама, у којима се мора регистровати превежена роба, углавном сировине. „Велике ваге се углавном користе у пољопривреди, рударству и производњи грађевинских материјала. Нудимо ваге-платформе за аутомобиле и вагоне за потребе индустријске аутоматизације", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Системи Аутоматика Технологије – САТ ДОО.

  • 11 june 2019САТ са успешним пројектом модернизације електране и цементаре Чека у Либану

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је један од највећих и најуспешнијих бугарских произвођача индустријских аутоматизационих система. "Поред бугарског тржишта, све већи број наших инжењерских услуга се реализује у Европи и другим земљама. Пример за то је пројекат модернизације електране и трафостаница ниског и средњег напона цементаре Цека у Либану, саопштио из канцеларије САТ. Електрично напајање електране Чека обезбеђује локална електрана са 8 дизел генератора.

  • 19 january 2019САТ: Комплетна имплементација делова „Електро“ и „Аутоматизација“ у компанији Холцим Бугарска

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је добро позната бугарска инжењерска компанија са дугогодишњим искуством у индустријској аутоматизацији и многим успешним пројектима у Бугарској и иностранству. Једна од њих укључује реновирање електричних инсталација и аутоматизацију процеса у фабрици Холцим Бугарска, која је део светског лидера у производњи цемента, агрегата и бетона LafargeHolcim, компаније настале спајањем Holcim и Lafarge у јулу 2015. године.

  • 16 october 2018Пројектовање, израда и пуштање у рад аутоматизованих система у ТЕ Варна – у референтним пројектима САТ

   Бугарска инжењеринг компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО има много успешно завршених пројеката, укључујући и "Пројектовање, изградња и пуштање у рад система аутоматизације угља и опрема у погону ТЕ Варна, село Езерово". "Од управљања електране су оценили позитивно примену аутоматизованих система у погону, који имају веома висок технички ниво и тиме се осигурава висока поузданост и удобност у раду са њима", изјавили су за BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 27 august 2018САТ је развио и имплементирао SCADA систем Dyn@miX у фабрици стакла за домаћинстава у Бугарској

   Системи Аутоматизација Технологија - САТ ДОО је предузеће за индустријску аутоматизацију и реконструкција, које се бави дизајном, програмирањем и пуштањем у рад система за контролу. "Међу нашим недавно успешно завршеним пројектима је и аутоматизација технолошких процеса, управљање и визуелизација система у фабрици "Материјали", стакларе Ново Стакло ДОО, члана Јула Групе, која се налази у граду Новом Пазару, област Шумен, у Бугарској", саопштили су из компаније САТ.

  • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

   Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

  • 23 february 2018САТ је покренуо низ пројеката аутоматизације цемента у компанији LafargeHolcim

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је успостављена инжењеринг компанија која има 27 година искуства у индустријској аутоматизацији и реализовала је преко 200 пројеката "кључ у руке" делови "Електро" и "Аутоматизација". У области реконструкције, модернизације и аутоматизације, компанија је реализовала велика број пројеката за доказаног произвођача цемента и грађевинског материјала LafargeHolcim у Европи, Русији, Азији и на Блиском истоку.

  • 11 december 2017Интеграција решења за аутоматизацију технолошких процеса са Siemens производима компаније САТ

   САТ ДОО је водећа инжењерска компанија на Балкану, специјалиста у испоруци аутоматизованих система за управљање процесним процесима и агрегатима. Као дугогодишњи партнер компаније Siemens, компанија реализује различите системе који користе високе технологије програмабилних контролера Simatic овог светског произвођача. У оквиру својих успешних пројеката САТ интегрише и операторске станице на основу WinCC и више операторских панела. Више о решењима за аутоматизацију и њиховој области примене изјавили су из компаније САТ за портал BalkanEngineer.com.

  • 12 september 2017САТ ДОО обавља више специјализованих пројеката за модернизацију цементаре Holcim у Русији

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је инжењеринг компанија, са више од 25 година искуства у индустријској аутоматизацији и више од 200 успешно завршених пројеката "кључ у руке" широм света. У области модернизације, реконструкције и аутоматизације, компанија обавља више специјализованих пројеката за провјереног произвођача цемента и грађевинског материјала Холцим, Русија. Активности модернизације цементаре у Коломни у Москви обухватиле су израду и изградњу комплетне производне линије, аутоматизоване контролне и контролних система и другог.

  • 18 july 2017САТ: Ми производимо индустријске тракасте дозиметре по сопственом пројекту за широку примену и индивидуалну примену

   САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. У више од четврт века постојања, компанија САТ се афирмисала као лидера у индустријској аутоматизацији у региону и шире. Компанија је реализовала преко 200 пројеката, типа "кључ у руке", за водеће произвођаче у својој области у Европи, Азији, па чак и у Африци. Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновација и аутоматизација. Специјално за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ су објаснили један од својих тренутних пројеката – тракасте дозиметре за достављање.

  • 25 april 2017САТ је коментарисао за BalkanEngineer.com о својин пројектима, реализованим у Србији

   Компанија САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. Компанија обавља послове пројектовања, производње, програмирања, ел. инсталација, надзора, обуке, тестирања и пуштања у рад система за контролу на различитим локацијама у тешкој индустрији. Специјално за BalkanEngineer.com из компаније САТ су говорили о недавним пројеката компаније у Србији. "Наше присуство на Балкану датира дуго времена. У Србији имамо на десетине наступа у области индустрије цемента и стакла", прокоментарисали су из САТ.

  • 22 february 2017Инг. Андрејев: Осећам задовољство када успешан развој моје компаније задржава младе стручњаке

   Доказана политика у региону и шире инжењерне комапније САТ да стално инвестира у коришћење високе технологије, резултира непрекидним попуњавањем особља компаније високообразованим и искусним професионалацима. У посебном коментару за сајт BalkanEngineer.com, оснивач компаније која већ траје двадесет пет година, Валериј Андрејев, говорио је о фокусу компаније на томе да привуче и задржи младе и квалификоване људе из области инжењеринга, у у земљи. За компанију САТ ради више од 100 високо квалификованих стручњака.

  • 06 february 2017Инжењер Валериј Андрејев: Извршавамо пројекте наших клијената са најсавременијим могућим решењима

   Компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО за преко четврт века историје се позиционирала као један од најуспешнијих и иновативних компанија у региону. Инжењер Валериј Андрејев, оснивач и извршни директор, специјално за сајт BalkanEngineer.com објашњава улогу иновација и напредних решења у његовој компанији. "Компанија САТ за мене представља суштину реализације као инжењера и моје личности у последњих 25 година. Током нашег постојања у ових више од 25 година као компанија, остварили смо стабилан развој заснован на најновијим решењима и све значајније", рекао је Андрејев.

  • 21 november 2016Инг Валериј Андрејев за сајт BalkanEngineer.com: О конкуренцији или добро - или ништа

   Свака професија има своје темељне принципе - несумњиве ауторитете, дубоко поштоване и много цењене! Наша професија - технички сектор, такав лидер је наш следећи гост. Ми Вам представљамо - инвењера Валерија Андрејева, који је оснивач и директори компаније Системи за Аутоматизацију Технологија – САТ. У разговору који следи у наставку, више ћете сазнати о јубилеју: четврт века рада и пословања једне од најуспешнијих и иновативних компанија у региону, која се обележава ове године, о личном примеру и посвећености раду; о поносу након успешно реализованих пројеката и професионалним изазовима у следећих 25 година.

  • 24 october 2016Компанија САТ прославља 25. годишњицу са бројним завршеним пројектима у Србији

   Током 2016. г., један од нај признатијих компанија из области инжењеринга Системи аутоматизације - САТ прославља 25 година постојања. За овај период, компанија САТ је успела да се наметне као лидер у области система индустријске аутоматизације, не само у Бугарској, већ и на иностраним тржиштима. Компанија САТ реализује пројекте "кључ у руке", делове за "електро" и "аутоматизација", која обухватају комплетан инжењеринг, пројектовање, производњу, програмирање, обуку, инсталацију, надзор, тестирање и пуштање у рад система за аутоматизацију различитих процеса.

  • 24 august 2016САТ: Најбоља препорука за нас је систем који одлично функционише

   Системи Аутоматика и Технологије – САТ је фирма са великим искуством у области индустријске аутоматизације. Осим са својом дугом и богатом историјом, компанија је позната као добитник многих престижних европских награда. О њеним бројним наградама, као и неким од најзанимљивијих пројеката који се реализују од стране компаније за сајт пре BalkanEngineer.com коментарише оснивач и директор компаније инж. Валери Андрејев. „Савет за иновације и технолошки развој при Привредној Комори Бугарске у току неколико година заредом препознаје компанију САТ као једну од најуспешнијих иновативних компанија", рекао је инж. Андрејев.

  • 09 july 2016CAT: Најбоља реклама и референца је одличан радни систем

   У древним година након политичких промена у Бугарској, млада инжењеринг компанија храбро трасира свој пут и тражи своје место у индустрији земље. Четврт века касније, ова фирма је велики добављач система индустријске аутоматизације у различитим индустријама широм света. О потешкоћама у развоју и путу до врха, као и о филозофији успешног управљања, говори њен оснивач инг. Валери Андрејев за сајт BalkanEngineer.com. CAT је бугарска инжењеринг компанија са активностима у области инжењерског дизајна, производње, програмирања, обуке, електро-техничких инсталација, надзора, тестирања и пуштања у експлоатацију пројеката до фазе "кључ у руке".

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 may 2024Лазатек: Машине за сечење зупчаника Yunil пружају исплатив производни процес доведен до савршенства

  Већ дуги низ година етаблирана компанија Лазатек успешно сарађује са јужнокорејским произвођачем CNC машина за зупчанике Yunil Gear Machinery (YG Tech), који пласира на тржиште моделе HERA и NEOPS. Лазатек обезбеђује продају, сервис и техничку подршку за ове висококвалитетне CNC обрадне центре. „Машине за сечење зупчаника Yunil су висококонкурентни производи на глобалном нивоу који корисницима пружају већу додатну вредност, омогућавајући им да производе ефикаснију и економичнију“, коментаришу из компаније Лазатек за портал BalkanEngineer.com.

 • 29 may 2024Филкаб-Миг: Филкаб слави 25. годишњицу са поносом и амбицијама за одрживи развој у својим активностима

  Ове 2024. године, водећа индустријска групација Филкаб слави 25. годишњицу. У времену од оснивања до данас, Филкаб није престао да се развија, повећавајући компаније у свом саставу и тиму, ширећи на тај начин своје тржишно учешће на домаћем и иностраном тржишту. Филкаб АД је основан 1999. године као пријемник делатности неколико мањих предузећа која се баве трговином кабловима и електроматеријалом. До данас, компанија наставља да успоставља константно висок квалитет на тржишту електротехничких производа и услуга као стандард, отвара неколико комерцијалних база на територији Бугарске, као и своје подружнице МаккаБ у Северној Македонији и Филкаб-Миг у Србији.

 • 24 may 2024Пумпе као турбине (РАТ) компаније Saer омогућавају добијање зелене енергије из постојеће водоводне инфраструктуре

  Савремена трагања за ефикасном и економичном потрошњом енергије доводе индустрију до принципа заснованог на моту „Од уштеде енергије до добијања енергије“. А један од начина за његову реализацију су пумпе и турбине. У том правцу ради и афирмисани италијански произвођач пумпне опреме Saer, који на тржишту нуди посебно модификоване пумпе које, када се уграђују на цеви за воду под притиском, делују као турбине. „Употреба пумпи као турбина (pump as turbine (PAT)) омогућава производњу јефтине електричне енергије из постојећих цевоводних система без негативног утицаја на животну средину“, прокоментарисао је инжењер Александар Георгиев.

 • 24 may 2024Smart Solar: Оптимално смо искористили географске специфичности Карнобата у пројектовању и изградњи ФЕ од 2.5 МW

  Карнобат је град у области Бургас у Бугарској. Одликује се претежно равничарским рељефом, а источни положај предиспонира интензивнијем зрачењу Сунца. „Ови повољни фактори помогли су да се у граду изгради ФЕ (фотоелектрана) са инсталисаним капацитетом од 2,5 MW“, рекли су за портал BalkanEngineer.com специјалисти компаније Smart Solar. „За изградњу постројења користили смо фотонапонске панеле нове Phono Solar Draco 580 W и инверторе Siemens KACO Blueplanet 165 TL3-INT. Конструкција инсталације је приземна, испуњена трекерима за праћење, коришћењем технологије Schletter Group“, објаснила је проверена инжењерска компанија, која је пионир у области соларне енергије.

 • 23 may 2024Са услугама компаније SpaceCAD, водеће компаније оптимизују своје производне процесе путем дигитализације

  SpaceCAD је доказана комерцијална и инжењерска компанија која послује у области софтверских услуга и 3D технологија. Компанија је афирмисани дистрибутер специјализованих софтверских производа за пројектовање, симулације и управљање CNC машинама, као и 3D штампача за адитивну производњу и 3D скенера. Поред тога што је трговац, компанија је стекла поверење својих купаца и високим квалитетом и професионалношћу у обављању инжењерских услуга.

 • 22 may 2024Инвестирајте у одрживу и зелену будућност уз станице за пуњење аутомобила eCS-AC-L1 компаније Т и Д Инжењеринг

  Електрична мобилност све више „држи” кључ одрживе урбане инфраструктуре, повољнијих услова живота у насељеним местима и позитивног развоја борбе против климатских промена. Покренути снажним електричним импулсом, све врсте електричних возила као што су аутомобили, аутобуси, камиони, шинска возила, бродови, трајекти и друга поморска пловила дефинишу снагу е-мобилности у транзицији ка зеленијој и одрживијој будућности.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 may 2024Србија и China Energy International потписале су уговор о изградњи нове рафинерије нафте у Смедереву

  Влада Србије потписала је оквирни споразум са компанијом China Energy International Group за изградњу модерне рафинерије нафте у Смедереву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Telegraf.rs. Уговором, који је на снази две године, предвиђен је рок изградње и пуштања у рад објекта за приближно четири године након добијања потребних грађевинских дозвола. Пројекат представља инвестицију од скоро 2,4 милијарде евра и очекује се да ће отворити 700 сталних радних места и индиректно подржати додатних 2.400 радних места.

 • 24 may 2024Румунска компанија Chimcomplex имплементирала је иновативну технологију за производњу еколошких полиола

  Румунска компанија за хемијске производе Chimcomplex успешно је завршила пројекат вредан 2,4 милиона евра који има за циљ имплементацију иновативне технологије за производњу еколошки прихватљивих полиола, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romanian-insider.com. Активности су се одвијале у погону компаније у Румнику Валчи и званично су окончане 30. априла ове године. Основни циљ пројекта је унапређење производних процеса компаније Chimcomplex како би били еколошки и у складу са принципима циркуларне економије.

 • 22 may 2024Норвешки Statkraft истражује могућност изградње првог ПХЦ-а у Албанији

  Норвешка компанија за обновљиве изворе енергије Statkraft покренула је прелиминарну студију изводљивости за пионирски пројекат пумпне хидроелектране (ПХЦ) у Албанији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreennews.com. Иницијатива представља значајан корак ка јачању енергетске инфраструктуре Албаније и повећању њеног капацитета за управљање променљивом потражњом за енергијом. Албанија се у великој мери ослања на хидроелектричну енергију, која чини скоро сву домаћу производњу електричне енергије.

 • 20 may 2024Прва станица за пуњење водоником у Бугарској и региону је већ чињеница

  Прва станица за пуњење водоником у земљи и региону отворена је у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Станица се налази у Центру за компетентност „Хитмобил“, који је створила група научних института, укључујући Институт за електрохемију и енергетске системе при Бугарској академији наука (БАН). Основни циљ центра „Хитмобил“ је да промовише развој и имплементацију иновативних технологија за складиштење енергије из обновљивих извора и њено ефикасно коришћење како у домаћинству тако иу индустрији, обезбеђујући тако чисте и безбедне изворе енергије.

 • 16 may 2024Албанија планира улагања у изградњу два нова аеродрома - у Валони и Ђирокастри

  Мирела Кумбаро, министарка туризма Албаније, најавила је амбициозан план за проширење аеродромске инфраструктуре у земљи до 2030. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. До краја овог периода, постојећим у Тирани и Кукушу биће додата још два аеродрома. Тренутно Албанија има два главна аеродрома - у главном граду Тирани и у граду Кукуш на североистоку. Планом се предвиђа додавање аеродрома у приморском граду Валони, који се налази у југозападном делу земље, и у Ђирокастри, који се налази у јужном делу Албаније.

 • 14 may 2024Северна Македонија ће градити соларне електране у кључним индустријским зонама у земљи

  Северна Македонија планира да гради соларне електране у својим индустријским зонама кроз јавно-приватна партнерства, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkangreennews.com. Ова иницијатива, коју подржава Дирекција за технолошко-индустријске развојне зоне (ДТИРЗ), стратешки је усмерена на задовољавање променљивих потреба произвођача, посебно оних који извозе у Европску унију (ЕУ). Како Европска унија (ЕУ) треба да уведе механизам за прилагођавање граничне вредности угљеника (CBAM) 2026. године, постаје све очигледнији императив за произвођаче који нису из ЕУ да усвоје чистије изворе енергије како би одржали конкурентност.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 may 2024Извоз Албаније у априлу 2024. враћа се у позитиван тренд

  У априлу 2024. албански извоз је забележио позитиван раст, преокренувши тренд пада последњих месеци. Промена је углавном изазвана повећаном продајом горива у Шпанију и порастом извоза хране, пића и дувана, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Albaniandailynews.com. Међутим, сектори текстила и обуће, који су и највећи сегмент албанског извоза, настављају да бележе пад. Према албанском националном заводу за статистику, ИНСТАТ, трговински дефицит земље у априлу је остао релативно стабилан у односу на претходну годину и износио је 41 милијарду лека (408 милиона евра).

 • 27 may 2024Почели су радови на граничном прелазу Струмјани - Берово између Бугарске и Северне Македоније

  Гранични прелаз Струмјани-Берово, који ће повезивати Бугарску и Северну Македонију, добио је зелено светло за имплементацију, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Инвестиција вредна више од 11 милиона евра представља највећи пројекат у оквиру програма прекограничне сарадње којим руководи Министарство регионалног развоја и јавних радова (МРРЈР). На бугарској територији биће изграђено неколико зграда и биће завршен пут који води до тачке. Са друге стране границе, у Северној Македонији, биће модернизовани постојећи објекти и објекти. Главни приоритет у грађевинским активностима биће уградња обновљивих извора енергије (ОИЕ) и употреба енергетски ефикасних материјала.

 • 23 may 2024Србија завршава нови интермодални терминал вредан 15,5 милиона евра у Београду

  Србија је на прагу завршетка интермодалног терминала вредног 15,5 милиона евра у београдском предграђу Батајница, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат, који води Министарство за инфраструктуру Србије, има за циљ да претвори терминал у регионално транспортно чвориште. Пројекат Интермодалног терминала у Београду има за циљ унапређење логистичких веза у Србији и добио је финансијску подршку од 13,8 милиона евра гранта Европске уније и додатних 1,7 милиона евра од Владе Србије.

 • 21 may 2024Северна Македонија ће повезати своје тржиште електричне енергије са суседима из Европске Уније до 2026. године.

  Северна Македонија треба да заврши прву интерконекцију свог организованог тржишта електричне енергије са суседним државама чланицама ЕУ до краја 2026. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenNews.com. Овај стратешки потез има за циљ да интегрише Северну Македонију у шире европско тржиште електричне енергије, што је значајан корак за земљу у њеној потрази за чланством у ЕУ. Симон Шутиноски, генерални директор Националног оператера тржишта електричне енергије Северне Македоније (МЕМО), истакао је важност интеграције тржишта током Форума за интеграцију тржишта електричне енергије одржаног у Европском парламенту у Бриселу.

 • 17 may 2024Произвођач еколошког грађевинског материјала Ecor Global гради нову фабрику у Србији

  Ecor Global, водећи амерички произвођач еколошки прихватљивих грађевинских материјала, спреман је да прошири своје пословање изградњом друге фабрике у Србији, сазнаје портал BalkanEngneer.com са сајта SeeNews.com. Локација новог објекта је северна општина Нови Бечеј.

 • 15 may 2024Бугарска компанија за намештај Тубна Мебел модернизовала је своју производњу улагањем од близу пола милиона евра

  Породична компанија Тубна Мебел, са седиштем у Добричу у Бугарској, планира да уложи значајан износ у имплементацију нових технологија у свој производни процес, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Одобрени пројекат обухвата инвестицију од 930.000 лева, од чега се 35% издваја бесплатно по процедури „Подршка преласку на циркуларну економију у предузећима“ из Плана опоравка и одрживости, чиме ће произвођач омогућити имплементацију праха. постројење за премазивање и робот за заваривање. Очекује се да ће као резултат модернизације компанија смањити количину отпада који настаје током производње јединице производа.

Види све »