Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

САТ ДОО

САТ ДОО

http://www.satbg.com/

Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је приватна бугарска компанија за инжењеринг компанија са следећим делатностима: инжењеринг, пројектовање, производња, програмирање, обука, електро'-инсталација, надзор, тестирање и пуштање у рад пројеката "кључ у руке" за аутоматизацију различитих процеса, машина, фабрика и читавих производних линија.

 

Компанија је један од следбеника Централног института за научно истраживања за комплексну аутоматизацију производње (ЦИНИКА) и оснивач ЦАТ Групе – организације која обједињава осам компанија, које раде у истој области.

 

За протеклих 25 година, компанија САТ је постала највећи бугарски добављач индустријских система за аутоматизацију у више различитих области производње и компанија која све активније и смислено крчи свој пут и ка спољном тржишту.

 

Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновације и аутоматизација у сфери индустрије, у комбинацији са бескомпромисним квалитетом и поузданости предлаганих производа и услуга.

Kontakti

Адреса: кварт Горња Бања, ул "Христо Стефчов" №1, 1614 Софија, Бугарска

Tелефон: 003592957 69 29, 003592/957 70 19

E-mail: office@satbg.com

Websitehttp://www.satbg.com/

Партнери

Materijali за САТ ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 14 october 2019САТ: Аутомобилске ваге важан су корак у побољшању економске ефикасности било које компаније

   Ваге-платформе за аутомобиле су широко тражене у свим компанијама, у којима се мора регистровати превежена роба, углавном сировине. „Велике ваге се углавном користе у пољопривреди, рударству и производњи грађевинских материјала. Нудимо ваге-платформе за аутомобиле и вагоне за потребе индустријске аутоматизације", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Системи Аутоматика Технологије – САТ ДОО.

  • 11 june 2019САТ са успешним пројектом модернизације електране и цементаре Чека у Либану

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је један од највећих и најуспешнијих бугарских произвођача индустријских аутоматизационих система. "Поред бугарског тржишта, све већи број наших инжењерских услуга се реализује у Европи и другим земљама. Пример за то је пројекат модернизације електране и трафостаница ниског и средњег напона цементаре Цека у Либану, саопштио из канцеларије САТ. Електрично напајање електране Чека обезбеђује локална електрана са 8 дизел генератора.

  • 19 january 2019САТ: Комплетна имплементација делова „Електро“ и „Аутоматизација“ у компанији Холцим Бугарска

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је добро позната бугарска инжењерска компанија са дугогодишњим искуством у индустријској аутоматизацији и многим успешним пројектима у Бугарској и иностранству. Једна од њих укључује реновирање електричних инсталација и аутоматизацију процеса у фабрици Холцим Бугарска, која је део светског лидера у производњи цемента, агрегата и бетона LafargeHolcim, компаније настале спајањем Holcim и Lafarge у јулу 2015. године.

  • 16 october 2018Пројектовање, израда и пуштање у рад аутоматизованих система у ТЕ Варна – у референтним пројектима САТ

   Бугарска инжењеринг компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО има много успешно завршених пројеката, укључујући и "Пројектовање, изградња и пуштање у рад система аутоматизације угља и опрема у погону ТЕ Варна, село Езерово". "Од управљања електране су оценили позитивно примену аутоматизованих система у погону, који имају веома висок технички ниво и тиме се осигурава висока поузданост и удобност у раду са њима", изјавили су за BalkanEngineer.com из компаније САТ.

  • 27 august 2018САТ је развио и имплементирао SCADA систем Dyn@miX у фабрици стакла за домаћинстава у Бугарској

   Системи Аутоматизација Технологија - САТ ДОО је предузеће за индустријску аутоматизацију и реконструкција, које се бави дизајном, програмирањем и пуштањем у рад система за контролу. "Међу нашим недавно успешно завршеним пројектима је и аутоматизација технолошких процеса, управљање и визуелизација система у фабрици "Материјали", стакларе Ново Стакло ДОО, члана Јула Групе, која се налази у граду Новом Пазару, област Шумен, у Бугарској", саопштили су из компаније САТ.

  • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

   Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

  • 23 february 2018САТ је покренуо низ пројеката аутоматизације цемента у компанији LafargeHolcim

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је успостављена инжењеринг компанија која има 27 година искуства у индустријској аутоматизацији и реализовала је преко 200 пројеката "кључ у руке" делови "Електро" и "Аутоматизација". У области реконструкције, модернизације и аутоматизације, компанија је реализовала велика број пројеката за доказаног произвођача цемента и грађевинског материјала LafargeHolcim у Европи, Русији, Азији и на Блиском истоку.

  • 11 december 2017Интеграција решења за аутоматизацију технолошких процеса са Siemens производима компаније САТ

   САТ ДОО је водећа инжењерска компанија на Балкану, специјалиста у испоруци аутоматизованих система за управљање процесним процесима и агрегатима. Као дугогодишњи партнер компаније Siemens, компанија реализује различите системе који користе високе технологије програмабилних контролера Simatic овог светског произвођача. У оквиру својих успешних пројеката САТ интегрише и операторске станице на основу WinCC и више операторских панела. Више о решењима за аутоматизацију и њиховој области примене изјавили су из компаније САТ за портал BalkanEngineer.com.

  • 12 september 2017САТ ДОО обавља више специјализованих пројеката за модернизацију цементаре Holcim у Русији

   Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је инжењеринг компанија, са више од 25 година искуства у индустријској аутоматизацији и више од 200 успешно завршених пројеката "кључ у руке" широм света. У области модернизације, реконструкције и аутоматизације, компанија обавља више специјализованих пројеката за провјереног произвођача цемента и грађевинског материјала Холцим, Русија. Активности модернизације цементаре у Коломни у Москви обухватиле су израду и изградњу комплетне производне линије, аутоматизоване контролне и контролних система и другог.

  • 18 july 2017САТ: Ми производимо индустријске тракасте дозиметре по сопственом пројекту за широку примену и индивидуалну примену

   САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. У више од четврт века постојања, компанија САТ се афирмисала као лидера у индустријској аутоматизацији у региону и шире. Компанија је реализовала преко 200 пројеката, типа "кључ у руке", за водеће произвођаче у својој области у Европи, Азији, па чак и у Африци. Главни приоритет компаније је модернизација, реконструкција, иновација и аутоматизација. Специјално за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ су објаснили један од својих тренутних пројеката – тракасте дозиметре за достављање.

  • 25 april 2017САТ је коментарисао за BalkanEngineer.com о својин пројектима, реализованим у Србији

   Компанија САТ ДОО је инжењеринг фирма са 25 година искуства у индустријској аутоматизацији. Компанија обавља послове пројектовања, производње, програмирања, ел. инсталација, надзора, обуке, тестирања и пуштања у рад система за контролу на различитим локацијама у тешкој индустрији. Специјално за BalkanEngineer.com из компаније САТ су говорили о недавним пројеката компаније у Србији. "Наше присуство на Балкану датира дуго времена. У Србији имамо на десетине наступа у области индустрије цемента и стакла", прокоментарисали су из САТ.

  • 22 february 2017Инг. Андрејев: Осећам задовољство када успешан развој моје компаније задржава младе стручњаке

   Доказана политика у региону и шире инжењерне комапније САТ да стално инвестира у коришћење високе технологије, резултира непрекидним попуњавањем особља компаније високообразованим и искусним професионалацима. У посебном коментару за сајт BalkanEngineer.com, оснивач компаније која већ траје двадесет пет година, Валериј Андрејев, говорио је о фокусу компаније на томе да привуче и задржи младе и квалификоване људе из области инжењеринга, у у земљи. За компанију САТ ради више од 100 високо квалификованих стручњака.

  • 06 february 2017Инжењер Валериј Андрејев: Извршавамо пројекте наших клијената са најсавременијим могућим решењима

   Компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО за преко четврт века историје се позиционирала као један од најуспешнијих и иновативних компанија у региону. Инжењер Валериј Андрејев, оснивач и извршни директор, специјално за сајт BalkanEngineer.com објашњава улогу иновација и напредних решења у његовој компанији. "Компанија САТ за мене представља суштину реализације као инжењера и моје личности у последњих 25 година. Током нашег постојања у ових више од 25 година као компанија, остварили смо стабилан развој заснован на најновијим решењима и све значајније", рекао је Андрејев.

  • 21 november 2016Инг Валериј Андрејев за сајт BalkanEngineer.com: О конкуренцији или добро - или ништа

   Свака професија има своје темељне принципе - несумњиве ауторитете, дубоко поштоване и много цењене! Наша професија - технички сектор, такав лидер је наш следећи гост. Ми Вам представљамо - инвењера Валерија Андрејева, који је оснивач и директори компаније Системи за Аутоматизацију Технологија – САТ. У разговору који следи у наставку, више ћете сазнати о јубилеју: четврт века рада и пословања једне од најуспешнијих и иновативних компанија у региону, која се обележава ове године, о личном примеру и посвећености раду; о поносу након успешно реализованих пројеката и професионалним изазовима у следећих 25 година.

  • 24 october 2016Компанија САТ прославља 25. годишњицу са бројним завршеним пројектима у Србији

   Током 2016. г., један од нај признатијих компанија из области инжењеринга Системи аутоматизације - САТ прославља 25 година постојања. За овај период, компанија САТ је успела да се наметне као лидер у области система индустријске аутоматизације, не само у Бугарској, већ и на иностраним тржиштима. Компанија САТ реализује пројекте "кључ у руке", делове за "електро" и "аутоматизација", која обухватају комплетан инжењеринг, пројектовање, производњу, програмирање, обуку, инсталацију, надзор, тестирање и пуштање у рад система за аутоматизацију различитих процеса.

  • 24 august 2016САТ: Најбоља препорука за нас је систем који одлично функционише

   Системи Аутоматика и Технологије – САТ је фирма са великим искуством у области индустријске аутоматизације. Осим са својом дугом и богатом историјом, компанија је позната као добитник многих престижних европских награда. О њеним бројним наградама, као и неким од најзанимљивијих пројеката који се реализују од стране компаније за сајт пре BalkanEngineer.com коментарише оснивач и директор компаније инж. Валери Андрејев. „Савет за иновације и технолошки развој при Привредној Комори Бугарске у току неколико година заредом препознаје компанију САТ као једну од најуспешнијих иновативних компанија", рекао је инж. Андрејев.

  • 09 july 2016CAT: Најбоља реклама и референца је одличан радни систем

   У древним година након политичких промена у Бугарској, млада инжењеринг компанија храбро трасира свој пут и тражи своје место у индустрији земље. Четврт века касније, ова фирма је велики добављач система индустријске аутоматизације у различитим индустријама широм света. О потешкоћама у развоју и путу до врха, као и о филозофији успешног управљања, говори њен оснивач инг. Валери Андрејев за сајт BalkanEngineer.com. CAT је бугарска инжењеринг компанија са активностима у области инжењерског дизајна, производње, програмирања, обуке, електро-техничких инсталација, надзора, тестирања и пуштања у експлоатацију пројеката до фазе "кључ у руке".

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 july 2020Таурус-93 уз коментар тренутних трендова у технологији производње предњих плоча и тастатура

  Пратећи најновије трендове и непрестано се информисати о иновацијама у индустријској области у којој развијате посао како бисте подстакли и побољшали своју производњу, нарочито у данашњој стварности, свакако је велики изазов. Зато смо се обратили тиму стручњака успешне бугарске компаније - Таурус-93, која дизајнира и производи предње плоче и тастатуре од поликарбонатне или полиестерске фолије, како бисмо сазнали више о тајни њиховог успеха.

 • 29 june 2020Адара Инжењеринг: Испитивања коронавируса и дезинфицијенса производе се са вакуум пумпама компаније Busch

  Пандемија COVID-19 и даље доминира на свету и преобликује тржишта у медицинској и фармацеутској индустрији. Тестови вируса, као и дезинфекциона средства као средство за превенцију, су нова основна основа. Али како се производе и како индустрија реагује на повећану потражњу? Одговоре на ова питања тражили смо од компаније Адара Инжењеринг - етаблиране бугарске компаније на пољу пумпне опреме и званичног партнера произвођача вакуумске опреме Busch.

 • 24 june 2020B2N: Нудимо 3D машине произвођача Ultimaker, Formlabs и BigRep за различите примене

  Неколико дана пре него што је COVID-19 покорио Европу, у нашој земљи је одржан догађај који је привукао пажњу експерата о могућностима представљених решења за стварање трендова у свакој области четврте индустријске револуције. Реч је о међународној конференцији Additive Days и њеном другом издању, које је окупило бројне стручњаке из области архитектуре и грађевине под називом „Beyond the Hype“, у организацији бугарске компаније B2N.

 • 12 june 2020SpaceCAD: Постаните део Siemens Realize Live 2020 - иновативног оријентисаног догађаја дигиталне иновације

  Realize LIVE представља дигитални простор са приступима дигиталној пословној трансформацији оријентисаним на људе. У року од два дана - 23. и 24. јуна 2020. можете постати део заједнице Siemens Digital Industries и обавите разговоре са провереним стручњацима. „Научимо једни од других да убрзамо иновације, сарађујемо и решавамо проблеме, да подстакнемо дигиталну трансформацију да производи боље производе, брже и ниже трошкове. Региструјте се сада да бисте били део приче“, позивају се из SpaceCAD.

 • 05 june 2020Теси AquaThermica – бојлер са топлотном пумпом са аутоматским циклусом против Легионела

  Асортиман грејача воде AquaThermica укључује моделе запремине 200 л и 260 л, са могућношћу повезивања са другим обновљивим изворима енергије, као што су фотоволтаици и соларни системи или котлови. Модели у палети доступни су у две верзије - са измењивачем топлоте и без измењивача топлоте. "Уређаји пружају изузетну поузданост и испуњавају највише стандарде квалитета", изјавили су из ове бугарске компаније, која је међу лидерима у производњи котлова и грејне опреме у Европи.

 • 21 may 2020Мерење природног гаса компаније Унисист Инжењеринг пружа податке у реалном времену

  UDS систем бугарске производне компаније Унисист Инженеринг дизајниран је за даљинско очитавање количина природног гаса кроз мерна места која се налазе на територији коју опслужује одговарајућа гасна компанија. Има интелигентан софтвер који омогућава стални приступ подацима из преносне мреже у реалном времену. "WEB-интерфејс система за даљинско очитавање пружа контролу над базом података и приказ информација у одговарајућем облику", кажу у компанији за портал BalkanEngineer.com.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 july 2020Софија је међу 20 најбољих технолошких градова у Европи

  Софија је уврштена у ранг највише технолошких градова у Европи - Tech Cities of the Future 2020/21, ову листу је представљена у часопису fDi Intelligence и специјализован технолошки медиј The Next Web, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта fdiintelligence.com. Бугарски главни град заузео је 20. место од свих 76 градова који су укључени у ово рангирање. Софија је такође присутна у две потгрупе. По исплативости град је заузео 7. место, а у поткласи стратегије за привлачење страних инвеститора на 17. место. Лондон је заузео прво место на ранг листи, а следе га Париз, Даблин, Амстердам и Берлин.

 • 01 july 2020Србија пружа повољне услове за технолошке стартапе

  Током протекле деценије, велики број технолошких предузетника је покренуло своје компаније у Србији, сазнаје портал BalkanEnginner.com са сајта FinancialTimes.com, позивајући се на изјаву Бранка Милутиновића, једног од оснивача једне од водећих компанија за играње на западном Балкану, Nordeus. Према Милутиновићевим речима, услови за стартирајуће компаније у Београду су се значајно побољшали - осим индустрије игара, постоје различити сектори и пословни модели, рекао је власник компаније Nordeus. Скоро 75.000 људи је запослено у технолошком сектору у земљи, показује статистика Еуростата.

 • 29 june 2020Раст прихода од преноса података и приступа Интернету у Бугарској

  Тржиште преноса података и приступа Интернету и даље расте у 2019. Генерирани приходи су за 12,5% већи и износе преко 998 милиона лева, сазнаје портал BalkanEngineer.com из нацрта годишњег извештаја Комисије за регулисање комуникација за 2019. коју анализира Комисија за заштиту конкуренције. У 2019. години претплата фиксног приступа Интернету је за 5,7% више у односу на 2018. годину, а корисника мобилног приступа - за 5,1%. Приходи од услуга за пренос и/или дистрибуцију радио и телевизијских програма такође су пријавили повећање од 5,1%. Потрошачи највише преферирају сателитску телевизију, а следе је кабловска и IPTV.

 • 24 june 2020Финансира се румунски стартап који је развио платформу Kfactory

  Средства у износу од 215.000 евра биће дата румунском стартапу за развој дигиталне платформе за оптимизацију продуктивности у индустрији Kfactory, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomanianJournal.ro. Средства за пројекат обезбеђују стартап фонд Sparking Capital, платформа SeedBlink и појединци. Kfactory је прва платформа за повећање продуктивности индустријских машина и оператора, креирана од стране румунског стартапа. Техничко решење засновано је на концептима Индустријског интернета ствари (IIoT) и машинског учења. Публикација такође наводи да је платформа успела да повећа продуктивност својих купаца и до 25%.

 • 22 june 2020“Булгартрансгаз” са 2 наруџбине за прикључак гаса Бугарска-Србија

  Бугарски оператер гаса “Булгартрансгаз” ЕАД најавио је прве две јавне набавке везане за реализацију гасне везе Бугарска - Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења ове енергетске компаније. Вредност првог уговора износи 540 хиљада лева без ПДВ-а и односи се на припрему техничког пројекта за интерконектор на територији Бугарске. Рок за пријем понуда је 3. јула 2020. године. Други уговор је за пројектног консултанта, који ће такође обавити надзор над изградњом. Из компаније „Булгартрансгаз“ ЕАД је истакнуто да је процењена вредност 320.000 лева без ПДВ-а, а рок за прихватање понуда је 17. јули 2020. године.

 • 17 june 2020Бугарска са рекордом у извозу робе у 2019. години

  Бугарска је поставила нови рекорд у извозу у 2019. Години, који је достигао 33,9 милијарди долара. Тако је земља заузела 60. место међу свим извозницима у свету. Групе робе са највећим извозом у прошлој години су електротехника и електроника, енергија (горива и електрична енергија), машине и апарати, бакар и производи од бакра, што чини укупно 36% извоза земље. Групе аутомобилских и бициклистичких, фармацеутских и пластичних производа такође извозе више од милијарду долара. Организација послодаваца додаје да су у последњих 5 година производи из области електронике и електротехнике бележили просечни годишњи раст извоза од 12%.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 july 2020Настављена је изградња аутопута Кичево-Охрид у Македонији

  Изградња аутопута између градова Кичево и Охрид у Македонији се наставља, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Meta.mk. Раније су власти у земљи обећале да ће ове године приоритетно завршити изградњу дела између села Варбијани и Охрида. У програму на Слободној ТВ, директор Јавног предузећа за државне путеве Зоран Китанов нагласио је да је поступак експропријације земљишта завршен, као и да је око 80% ажурирања пројеката окончано, пише у наставку на сајту Meta.mk. Пут дуг 57 километара, тренутно запошљава 685 радника и 228 машина, што ће се удвостручити у наредна два месеца.

 • 30 june 2020Wizz Air отворио је нову базу у Румунији

  Авиокомпанија WizzAirје отворила нову базу у румунском граду Бакау. Ово је 31. база нискобуџетне авиокомпанија. У новембру ове године у њој ће бити смештене две летелице Airbus A320 за аеродром у овом граду. На територији земље, ово је седма база ваздухопловне компаније и друга у историјском округу Молдавије, након оне у граду Јаши. Карте за све нове дестинације сада се могу резервисати на сајту wizzair.com, а њихова почетна цена почиње од 89 леја (отприлике 36 лева). Новоотворена база Wizz Air-а у Бакауу створиће више од 70 радних места у авиокомпанији, као и многе друге из сродних индустрија.

 • 25 june 2020Србија је основала Институт за вештачку интелигенцију

  Планирано је оснивање Института за вештачку интелигенцију. Идеја је део мера у акционом плану за развој вештачке интелигенције за период 2020-2022, који је влада усвојила овог месеца. План је, пак, део стратегије 2020-2025, која има за циљ коришћење вештачке интелигенције за подршку економском расту, запошљавању и побољшању квалитета живота. Главна подручја развоја су образовање, наука и иновације, економија заснована на вјештачкој интелигенцији и пружање бољих услуга у јавном сектору засноване на етичкој и сигурној примјени иновативног технолошког концепта, пише сајт SerbianMonitor.com.

 • 23 june 2020Награђено је 39 пројеката ученика из Северне Македоније

  Укупно 39 школских пројеката из Северне Македоније награђено је у оквиру програма "Изазов за младе истраживаче 3", који спроводи Фонд за иновације и технолошки развој у сарадњи са Министарством образовања и науке Северне Македоније, сазнаје портал BalkanEngineer.com из Фонда за иновације и технолошки развој. Ученици из Основне школе „Страшо Пинџур”, из места Неготино, пласирали су се на прво место, а пројекат ученика Средње школе „Орце Николов” из Скопљаје проглашен најбољим. Циљ програма је да подстакне креативно размишљање деце и подржи истраживачке пројекте засноване на научним методама.

 • 18 june 2020Шведска компанија Rosti Group гради другу фабрику у Румунији

  Шведска компанија Rosti Group изградиће другу фабрику за ливење пластике у Румунији. У ту сврху компанија је закупила 11.300 квадратних метара индустријског простора у близини града Плоешти. Очекује се да ће грађевински радови бити окончани 2021. године. У децембру 2019. компанија је објавила намеру да отвори други индустријски погон са површином од 10 000 квадратних метара у Румунији. То је последица повећања производних капацитета фабрике у Плоештију, која послује од 2013. Rosti Group AB је у власништву шведске породичне инвестиционе компаније Nordstjernan.

 • 16 june 2020Завршена је изградња Научно-технолошког парка Ниш у Србији

  Изградња научног и технолошког парка у Нишу је завршена, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Улагања у изградњу и опрему Нишког Научно-технолошког парка износе 12,5 милиона евра, а компаније би се ту требало да населе у јулу ове године, рекао је директор парка Милан Ранђеловић. У Нишком научно-технолошком парку радиће стартап компанија за интерактивне уређаје и паметне системе Hola Systems, која производи мултимедијални VR садржај ITC Studio, која је творац платформе за видео игре ServerBytes итд., додао је у наставку господин Ранђеловић.

Види све »