Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Метал Технологија Група АД

Метал Технологија Група АД

http://bg.mtgbg.com/

Метал технологија Група - Ангел Балевски Холдинг је основан 1997. године и састоји се од три водећих бугарских ливница: Осам АД у Ловечу, Алуком АД у граду Плевен и Центромет А.Д. у граду Враца. Свака од Холдинг фабрика има дугу историју, успостављене традиције и искуство у металуршком сектору. Слоган компаније "Једна Група - Много могућности" представља комбиноване могућности и услуга које нуде производни погони својим клијентима и партнерима.

 

У Софији се налази трговачка компанија Метал Технологија Група Ад и менаџмент Групе.

 

Главне технологије које користи холдинг у производњи су:

 - Машинско ливење алуминијумских делова под ниским притиском и контра-притиском свих AlSi легура у фабрици Алуком дд - Плевен. Примена детаља је разноврсна, али главни производи који се испоручују су: Енергија (детаљи за прекидаче високог напона), хидраулика, машинство, аутомобилска индустрија, пољопривредне машине, електроника, железничка индустрија и водовод и канализација.

 - Машинско ливење сивог и нодуларног лива у пешчаним облицима у фабрици Осам АД - Ловеч. Детаљи се примењују у железничкој индустрији, укљ. детаљи о кочионом систему возова за велике брзине, као и различите врсте водича за железнице за водеће купце у индустрији; Сектор воде и канализације - израђују се сви разни елементи за пијаћу воду и отпадне воде и хидранте против пожара; делови за општу машиноградњу, тешка возила, пољопривредне машине.

 - Центрифугална ливење од ливеног челика у металним калупима са хоризонталном и вертикалном осом ротације у фабрици Центромет АД - Враца. Фабрика ради за хемијску индустрију, индустрију поморства и индустрију хране и пића.

 

Метал Технологија Група је "Једна група са много могућности" за рад и професионални развој. У својим тимовима, компанија настоји да испуни проверену професионалност иновацијом и ентузијазмом младих стручњака. Главни циљ компаније је да обезбеди прилику за обе доказаних стручњака и људи са идејама и спремни да раде, али без искуства и образовања у индустрији, која нуди програм стажирања одговарајућу обуку и могућности за обуку и преквалификацију.

 

Све компаније у Холдингу су извозно орјентисане. Производња се углавном извози на европско тржиште, али продаја је већ успешна у Бразилу, Русији, Аустралији, Мексику, Новом Зеланду. Инвестиције компаније усмерене су на модернизацију и оптимизацију производње и повећање конкурентности производа компанија. 

Kontakti

Адреса: Бугарска, Софија 1404, бул. „Бугарска“, кварт Бокар, зграда 18

Телефон: 00 359 2/818 59 59

E-mail: mtg@mtgbg.com, sales@mtgbg.com, hr@mtgbg.com

Обjаве од Метал Технологија Група АД

Materijali за Метал Технологија Група АД

 • 1
 • 2
  • 18 july 2019MTG: Жеља за професионалним развојем је најважнији фактор за брз напредак у компанији

   Бугарски холдинг Метал Технологија Група АД (MTG) поново је проширила свој тим са радозналим, траженим и способним младим професионалцима. Говорећи за портал BalkanEngineer.com, из компаније MTG су рекли следеће: "Тражимо младе људе који желе да раде са нама и развијају се у индустрији." Каква су очекивања компаније и које могућности нуди за каријеру, можете прочитати у следећим редовима. Метал Технологија Група обухвата три фабрике у Бугарској – у Ловечу, Плевену и Враци.

  • 13 june 2019MTG: Осам АД освојио је златну медаљу на конкурсу "Одливак године" за свој детаљ "Љуљашка"

   Још једну престижну награду добила је комапнија Осам АД, део бугарског индустријског холдинга Метал Технологија Група АД. "Фабрика из Ловеча је освојила златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак године 2018" на годишњој конференцији" Метални одливци 2019", која је одржана 11. априла у Плевену у Бугарској. Ово признање добро обављеног посла је прави понос за нас“, саопштили су из компаније. Такмичење "Одливак године" организује Бугарска научна и техничка унија машиноградње.

  • 27 may 2019Инж. Константин Костадинов из компаније MTG: "Рад у Алукому изазива ме да свакодневно учим нове ствари"

   Инжењер Константин Костадинов је технолог у Љеваоничкој радионици једне од фабрика доказаног бугарског произвођача металних одливака Метал Технологија Група АД – Алуком у Плевену. Како протиче један радни дан у фабрици? Шта ново предстоји? Како ће се одвијати програм стажирања 2019. у Алуцому? Сазнајте више из ексклузивног разговора екипе портала BalkanEngineer.com са инжењером Костадиновим у наставку ...

  • 19 march 2019Росана Дачева из MTG: MTG је међу првим компанијама у индустрији које купују софтвер за 3D пројектовање

   Г-ђа Росана Дачева, власница и извршна директорица MTG-а, изјавила је за портал BalkanEngineer.com, где је место Индустрије 4.0 у области ливнице. Група Метал Технологија је бугарски холдинг, који обједињује активности три основана оснивача - Осама АД у Ловечу, Алуком АД у Плевену и Центромет АД у граду Враца. Сваки од њих користи различите технологије и 90% производње компаније је намењено извозу. На челу овог "мушког" посла је госпођа Росана Дачева.

  • 02 january 2019MTG тражи партнера за остварење производње топлог поцинковања потапањем и врућим цинковањем

   Доказана бугарска компанија Metal Technology Group тражи новог партнера за увођење специјалних премаза на детаље које производи компанија. У структуру холдинга укључене су три ливнице – Осам, Алуцом и Центромет, које производе различите технологије. "Да бисмо нашим купцима осигурали висококвалитетну и целовиту производњу, потребан нам је поуздан и одговоран партнер специјализиран за примену електро-цинковог премаза и уградњу топлог цинковања – потапањем", сазнаје портал BalkanEngineer.com у компанији.

  • 12 december 2018Росана Дачева из МТГ: Успех долази када је цео тим укључен у праћење добрих примера

   Она је једна од људи који Вас заразе својим спонтаним понашањем и осмехом. Само неколико минута након састанка са њом мислите, да је лице које се бави стварима које воли. Када говоримо о компанији Метал Технологија Група АД (MTG), енергија сама излази из тамних очију и њеног гласа. На пријатном и подстицајном састанку са њом, госпођа Росана Дачева, власник и директор компаније MTG, изјавила је за портал BalkanEngineer.com какви су трендови у индустрији метала у земљи и иностранству.

  • 15 november 2018Центромет АД, део МТГ-а, побољшава енергетску ефикасност

   Потврђена бугарска ливница за центрифугално ливење Центромет АД, Враца, Бугарска, подузела је иницијативу за побољшање енергетске ефикасности и прошири производне капацитете, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове компаније. Фабрика, која је део холдинга Метал Технологија Група је усвојила европско и национално суфинансирање, по процедури BG16RFOP002-3.002 "Повећање енергетске ефикасности у великим предузећима." Током формалне церемоније, додељено је укупно 50 уговора, укључујући и уговор компанији Центромет АД.

  • 12 october 2018Алуком АД, део МТГ-а, проширује свој производни капацитет

   Потврђена бугарска ливница алуминијумских легура Алуком АД, Плевен, Бугарска, подузела је иницијативу за побољшање енергетске ефикасности и прошири производне капацитете, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове компаније. Фабрика, која је део холдинга Метал Технологија Група је усвојила европско и национално суфинансирање, по процедури BG16RFOP002-3.002 "Повећање енергетске ефикасности у великим предузећима." Током формалне церемоније, додељено је укупно 50 уговора, укључујући и уговор компанији Алуком АД.

  • 04 september 2018Осам АД, део МТГ-а, побољшава производно окружење

   Већ утврђена бугарски ливница сивог и нодуларног гвожђа Осам АД Ловеч, подузела је иницијативу за побољшање енергетске ефикасности и прошири производне капацитете, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове компаније. Фабрика, која је део холдинга Метал Технологија Група је усвојила европско и национално суфинансирање, по процедури BG16RFOP002-3.002 "Повећање енергетске ефикасности у великим предузећима". Током формалне церемоније, додељено је укупно 50 уговора, укључујући и уговор компанији Осам АД.

  • 21 august 2018МТГ: Наша врата су увек отворена за младе професионалце који желе да се развију у металуршкој индустрији

   Метал Технологија Група АД је бугарски индустријски холдинг, чије особље чине три ливнице Осам АД у граду Ловечу, Алуком АД у граду Плевену и Центромет АД у граду Враца. Компанија има дугогодишњу традицију у металургији, ослањајући се на свој уједињени и искусни тим. "Поносни смо са чињеницом да скоро 80% запослених ради у компанији више од 5, а неки - чак више од 10 година. И не само то - имамо колеге из различитих генерација истих породица. Ово говори о задовољству и континуитету у току посла", изјавили су из компаније МТГ.

  • 15 june 2018Блатобран за индустрију железница компаније Осам АД узео је златну медаљу на конкурсу "Одливак 2017. године"

   Изливени профил, који је понудила компанија Осам АД-град Ловеч, Бугарска, која је део групе "Метална Технологија Група - Ангел Балевски Холдинг" АД, освојио је златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак 2017. године", за портал BalkanEngineer.com су изјавили из ове компаније. Манифестација је одржана у оквиру ХХV Међународне научно-техничке конференције "Метални одливци 2018", која је одржана у данима од 18. до 20. априла 2018. у граду Плевен, Бугарска.

  • 15 march 2018Метал Технологија Група прима приправнике за лето 2018

   Метал Технологија Група АД покреће пријем приправника током лета 2018. године, због својих постројења Осим АД у граду Ловеч, Алуком АД у граду Плевен, и Центромет АД у граду Враца. "Од кандидата се очекује да су студенти треће или четврте године студија у инжењерингу, имају добра теоријска знања и што је најважније - имају жељу да се развијају у области индустрије", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Одобрени кандидати ће проћи практичну обуку коју води искусан ментор и моћи ће радити с најсавременијим производним технологијама и софтвером.

 • 1
 • 2

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2019MTG: Жеља за професионалним развојем је најважнији фактор за брз напредак у компанији

  Бугарски холдинг Метал Технологија Група АД (MTG) поново је проширила свој тим са радозналим, траженим и способним младим професионалцима. Говорећи за портал BalkanEngineer.com, из компаније MTG су рекли следеће: "Тражимо младе људе који желе да раде са нама и развијају се у индустрији." Каква су очекивања компаније и које могућности нуди за каријеру, можете прочитати у следећим редовима. Метал Технологија Група обухвата три фабрике у Бугарској – у Ловечу, Плевену и Враци.

 • 17 july 2019Солтех: Платформа UR+ компаније Universal Robots аутоматизује старе машине кроз колаборативне роботе

  All Axis Machining је мала америчка компанија која у једном тренутку почиње осећа снажну потребу за радом. Власник компаније тражи решење за аутоматизацију производње зато што је морао да плати прековремени рад када се наруџбине не могу завршити на време. Тако се компанија налази на платформи Universal Robots+ са отвореном архитектуром, која у овом случају обезбеђује аутоматизацију шест различитих операција кроз колаборативне роботе“, кажу за портал BalkanEngineer.com из фирма Солтех ДОО.

 • 16 july 2019Хибридни аутономни фотонапонски систем из компаније Филкаб Солар снабдева електричном енергијом вински подрум

  Филкаб Солар је доказана бугарска компанија специјализована за пружање комплетних техничких решења у области обновљивих извора енергије и део је Филкаб Групе. "Наши стручњаци имају велико искуство у инсталацији фотонапонских система, на примеру изградње хибридног аутономног система са максималном снагом од 29,9 kWp за напајање винског подрума у ​​селу Горица, општина Поморије, Бугарска", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

 • 15 july 2019Таурус-93 такође производи промотивне материјале од плексигласа са ласерским металима високих перформанси

  Добро познати бугарски произвођач предњих панела и тастатура Таурус-93 има висококвалитетну ласерску опрему за резање детаља. Машине су посебно формулисане за обраду материјала који нису метални. "Наш главни фокус је на дизајнирању и производњи предњих панела и тастатура од поликарбоната или полиестерске фолије, а наши сарадници имају велико искуство са таквим детаљима, без обзира на методу и опрему којом се рукује", изјавили су за портал BalkanEngineer.com.

 • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

  Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 july 2019Фабрика композитних производа је отворена у месту Визбегово, Северна Македонија

  ATS Group отворила је нову фабрику композитних производа у индустријској зони Визбегово, Северна Македонија. Овом отварању је присуствовао македонски премијер Зоран Заев. Укупна инвестиција износи 3 милиона евра. Производи који ће се производити у новом објекту биће пројектовани за војну и полицијску опрему у области балистичке заштите и безбедности. ATS Group је модерна приватна фабрика са седиштем у Скопљу, Северна Македонија.

 • 17 july 2019Бугарски стартaп са наградом на Достигнућа младих Европе

  Bevine, један од најбољих бугарских стартапа са Универзитета у Софији, вратио се кући са наградом за иновације са такмичења „Enterprise Challenge” Достигнућа младих Европе, које је одржано у Ослу. Тим је примио награду „Дигиталне иновације” за 2019. годину, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Bevine је бугарски студент стартап са Универзитета у Софији "Ст. Климент Охридски ". Млади иноватори развије решење за уштеду и до 90% трошкова у производњи вина, заснованог на вештачкој интелигенцији, бази података, анализи и Интернету Ствари.

 • 15 july 2019Dacia повећава свој годишњи капацитет производње у Румунији

  Румунски произвођач аутомобила Dacia забележио је повећање своје производње у првој половини 2019. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је произвела укупно 191.776 аутомобила у својој фабрици у Миовенију у Румунији. Већина аутомобила (76%) произведених у постројењу је Duster SUV. Ако компанија успе да одржи ову производњу у другој половини 2019. године, фабрика ће премашити годишњи капацитет од 350.000 возила. То значи да би вредност производње модела Dacia ове године могла досећи 5,3 милијарде евра.

 • 10 july 2019Аустријски произвођач расвете сели своју фабрику у Србију

  Аустријски произвођач решења за расвету Zumtobel планира да своју производњу из Кине пренесе у нову фабрику у Нишу, Србија. Један од разлога за овај потез је због ближег растојања до клијената, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Тренутно, око 60% светлосних компоненти које Zumtobel производи у Кини је намењено извозу. С обзиром на дугу транспортну руту ка Европи, као и трошкове складиштења, компанији је профитабилније и ефикасније да своју производњу пресели у Ниш. Компанија Zumtobel планира да своју производњу пренесе на нову фабрику у Србији до краја године.

 • 08 july 2019У Македонији ће бити отворена нова фабрика стакла

  У Тетову, Северна Македонија, очекује се да нова фабрика за производњу стакла почне са радом у октобру. Објекат се налази на површини од 9000 m2, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Изградња фабрике, која се налази у Тетовској технолошкој и индустријској развојној зони, почела је крајем 2018. године и требало би да буде завршена до краја јула ове године. Инсталација унутрашњих инсталација и машина треба да буде тестирана у септембру. Фабрика, која ће запошљавати 300 запослених, произвешће ојачано и ламинирано стакло.

 • 04 july 2019Бугарска са великим потенцијалом за развој AI сектора

  Извештај аналитичара из независних пословних вести SeeNews и међународне компаније Vangavis показују да Бугарска може постати кључни играч на тржишту вештачке интелигенције. Разлог томе је добро развијени IT сектора у земљи. Тренутно, у Бугарској ради око 500 стручњака из области вештачке интелигенције. Подаци из анкете показују да све већи број бугарских компанија почиње да уводи технологије базиране на AI. Очекује се да ће до 2021. године постојати најмање 10 међународно признатих бугарских компанија које користе AI технологије.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 july 2019Канадска компанија за експлоатацију злата у Бугарској

  Канадска компанија за истраживање и вађење минерала Velocity Minerals објавила је да је добила почетне позитивне резултате на пројекту "Обичник" у југоисточној Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајта компаније. Резултати студије потврђују присуство висококвалитетног епитермалног злата и потенцијалне златне минерализације у подручју "Обичник". Екстраховани узорци су показали садржај злата од 1.24 до 7.87g/t. Депозит се налази 29 км од бугарске рударске компаније Горубсо-Крџали, партнера компаније Velocity Minerals.

 • 18 july 2019Финансијска подршка за више од 1200 компанија из Македоније и региона

  Заједничка иницијатива шест земаља региона Западног Балкана "Комерцијални инвестициони форум" може пружити финансијску подршку за више од 1.200 малих и средњих предузећа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. То су Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Србија, Северна Македонија и Црна Гора. Циљ трогодишњег пројекта је повећање конкурентности привреде на Балкану. Компанијама ће се помоћи у повећању производних и извозних капацитета, као и у јачању своје присутности на регионалним и свјетским тржиштима.

 • 16 july 2019Србија са пројектом изградње 12 топлана на биомасу

  Србија је у процесу имплементације државног пројекта изградње термоелектрана на биомасу у неколико градова и општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Средства ће обезбедити банка KfW. Региони, који су укључени у овај пројекат могу очекивати набавку инсталација за термичку биомасу у 2019. и 2020. години. До сада су одабрани извођачи радова за изградњу неких објеката док су тендерске процедуре још у току и пројектна документација се припрема. Изградња електране на биомасу коштаће око 1,7 милиона евра.

 • 11 july 2019OMV Petrom је уложио 30 милиона евра у производњу нафте из Црног мора

  Румунска група OMV Petrom покренула је нову кампању бушења природног гаса у плитким водама Црног мора на периферији Истрије. Инвестициони пројекат је вредан преко 30 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из румунске компаније. Област Истријеа, која се налази у плитким водама Црног мора, има преко 30 година историје у производњи нафте и плина. Иако су налазишта у региону достигла врхунац производње пре више година, коришћење одговарајућих савремених техничких решења требало би да омогући компанији OMV да допре до додатних ресурса.

 • 09 july 2019Турска и Бугарска су фаворити за нову фабрику компаније Volkswagen

  Немачки произвођач аутомобила Vоlkѕwаgеn планира изградити нову фабрику у источној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Недавно се знало да је избор локација сведен на Бугарску и Турску. Коначнрешење компаније, међутим, одлаже се з ајесен. Инвестиција ће бити у распону од 1,3 милијарди евра и том приликом биће отворено више од 5.000 радних места. У новој фабрици компаније Vоlkѕwаgеn биће произведен чувена марка аутомобила Passat, као и модели компаније Skoda. Главна места која су у понуди у Бугарској је терен "Кремиковци" близу Софије и економска зона Тракија у Пловдиву.

 • 05 july 2019Студија о развоју IT сектора у северној Македонији

  Између 6. фебруара и 6. марта 2019. године, македонски портал IT.mk спровео је опсежно истраживање стања IT индустрије у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Истраживање обухвата хиљаде стручњака из ове индустрије, укључујући програмере, програмере, графичке дизајнере и професионалце у области дигиталног маркетинга. Истраживање македонског портала разматра факторе као што су просечни приход IT стручњака, пол, ниво образовања, добијени сертификати итд. Резултати анкете показују да је више од половине IT професионалаца старости између 25 и 34 године.

Види све »