Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је део међународног концерна Liebherr. Компанија припада индустрији беле технике, која је лидер у сектору. Од свог оснивања 2000. године, Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је уложила преко 220.000.000 лева у своје производне и логистичке области, у континуирану модернизацију и проширење, у развој и унапређење квалификација особља.

 

Врхунски квалитет и дизајн наших производа стално потврђују независне институције. До сада је компанија награђена три пута са наградом "Инвеститор године", а у оквиру Plus X Awards, компанија је стално названа "Специјализовани бренд".

 

Више од 1.900 запослених ради у фабрици Лиеберр у Пловдиву. Производња покрива широк спектар квалитетних хладњака и замрзивача свјетске класе за које постоје тржишта и купци.

 

Kontakti

Адреса: 4202, Бугарска, Радиново, Рег. Пловдив, Индустријска Зона општина Марица

Тел: 00359 32 615 414

E-mail: lhm_jobs@liebherr.com

Обjаве од Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Materijali за Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 14 april 2022Пет кључних функционалности чине кућне апарате Liebherr лидерима у одрживости и ефикасности

   Након фокусирања на иновативна решења компаније Liebherr, представљања функционалности уградних уређаја класе Monolith, данас ћемо сазнати шта чини фрижидере и замрзиваче Liebherr лидерима у ефикасности и одрживости. „На пример, интелигентни сензори доприносе томе, стално прилагођавајући капацитет хлађења према тренутној употреби. Дакле, фрижидери и замрзивачи користе своју пуну резерву снаге само када је то потребно“, објаснили су из компаније Либхер-Хаусгерете Марица.

  • 17 march 2022Monolith компаније Liebherr поставља нове стандарде у кухињи. Ево како можете постати део стварања иновација

   Када постоји 60 година лидерства у производњи и развоју апарата за домаћинство, то неминовно подразумева континуирано ажурирање решења актуелним потребама потрошача. Управо то доказују немачки инжењери кућних апарата компаније Liebherr у свом раду са новим уградним уређајима Monolith. Зашто за њих важи чињеница да дефинише нове стандарде у кухињи, сазнаћемо од бугарских стручњака из компаније Либхер-Хаусгерете Марица. Загарантована свежина намирница у сваком углу фрижидера.

  • 08 march 2022Liebherr-Hausgeräte и истраживачи из Улма удружују снаге како би побољшали паметне фрижидере

   Глобални тим сарадника истравивачког центра за кућне апарате компаније Лиебхер-Хаусгерате развија партнерство са научном заједницом у Улму у Немачкој, о питањима везаним за дигиталну будућност. Њихов заједнички рад фокусиран је на концепт Интернета ствари, цлоуд решења, науку о подацима и мобилне апликације. Локални универзитети и колеџи, као и Трансфер центар за дигитализацију, анализу и науку о подацима у Улму (Transfer Center for Digitalization, Analytics & Data Science Ulm – DASU) такође учествују у визионарској сарадњи.

  • 03 february 2022Либхер-Хаусгерете Марица са другим узастопним годишњим рекордом, производећи милион уређаја пре краја 2021

   Други пут заредом, компанија Либхер-Хаусгерете Марица производи милион јединица у року од годину дана. „Године 2000. смо почели са обимом производње од 14.000 апарата годишње. У децембру 2020. године, први пут у нашој историји, достигли смо милионити уређај, а ове године смо премашили овај рекорд у новембру“, саопштила је за портал BalkanEngineer.com бугарска производна компанија немачког концерна Либхер. „Мотивисани препознатљивошћу и великом потражњом међу нашим купцима, успели смо да дођемо до милионитог уређаја за још краће време.

  • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

   У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

  • 18 november 2021Liebherr најављује своје иновације у кућним апаратима. Постаните део мотивисаног тима компаније у Пловдиву

   Огранак компаније Liebherr за кућне апарате, компанија Liebherr-Hausgeräte, поново одушевљава своје купце иновативним решењима. То се догодило од 18. do 23. септембра ове године на изловбеном салону Architekturwerkstatt 2021 у немачком граду Lene. Иновативни производи овог огранка за 2022. годину представљени су на површини од преко 300 m2. Детаље о учешћу компаније Liebherr-Hausgeräte сазнали смо од тима бугарске производне компаније Либхер-Хаусгерете Марица.

  • 26 october 2021Liebherr-Hausgeräte са другом узастопном наградом EcoVadis за посвећеност животној средини и етици

   Одељење кућних апарата Liebherr поново је добило признање за свој одрживи бренд! „Међународна агенција за процену одрживости пословних организација EcoVadis доделила је сребрну медаљу компанији Liebherr-Hausgeräte Lienz. Ово је друга таква награда за базу међународног концерна у аустријском граду Линцу, која награђује посвећеност компаније Liebherr у области заштите животне средине, етике, рада и људских права, као и одрживих јавних набавки“, изјавили су из бугарске компаније Либхер-Хаусгерете Марица за портал BalkanEnginer.com.

  • 30 september 2021Спортски дух освојиће компанију Либхер-Хаусгерете Марица 3. октобра у оквиру кампаве Liebherr Business Run Plovdiv

   Дана 3. октобра ове године подручје око погона компаније Либхер-Хаусгерете Марица у близини Пловдива постаће арена такмичарског духа и емоција. Разлог за то је треће издање највећег корпоративног штафетног и тимског тима у јужној Бугарској - Liebherr Business Run Plovdiv. Догађај организује Спортски клуб „Бегач“ и на њему могу учествовати компаније из целе земље. Манифестација је добротворна, а организатори сваке године донирају 30% котизације за различите локалне сврхе.

  • 09 august 2021Уређаји Liebherr за фармацеутске и лабораторијске производе за складиштење постављају стандарде ефикасности

   Глобални тим за апарате компаније Liebherr-Appliances већ 67 година доказује своју стручност, што доказује поузданост производа које ствара. Дивизија има дугогодишње искуство у развоју и производњи уређаја са применом у области науке и здравства. У таквим применама је неопходно правилно и дуготрајно складиштење материјала. На пример, вакцине брзо постају неупотребљиве ако се не чувају под условима које је одредио произвођач. Заузврат, компанија Liebherr гарантује оптималне температурне услове за ово.

  • 30 june 2021Раст продаје и деби иновација у вези са хлађењем и замрзавањем у извештају компаније Liebherr за 2020 годину

   Резултате свог финансијског развоја и достигнућа у погледу инвестиција и нових производа компанија Либхер објављује у свом годишњем извештају. О њима ћемо вам рећи више у данашњем чланку. „У позадини благог општег пада на тржишту великих кућних апарата прошле године, продаја Либхер фрижидера и замрзивача је већа. За финансијску 2020. годину, Либхер-ова фабрика кућних апарата пријавила је раст продаје од 24 милиона евра, што чини 2,4% на годишњем нивоу“, објаснили су из компаније Либхер-Хаусгерете Марица за портал BalkanEngineer.com.

  • 18 june 2021Шта треба паметној кухињи? Погледајте понуду компаније Liebherr и могућности за каријеру у Бугарској

   Данас, када већину времена проводимо код куће, многи од нас су кухињу претворили у неку врсту лабораторије, у којој провоцирају и развијају свој кулинарски таленат или једноставно уживају у омиљеним јелима. Без обзира у коју од две групе припадамо, не можемо занемарити важност свеже хране. И управо то гарантују решења етаблираног немачког произвођача расхладне опреме Liebherr, који се још једном показао као иноватор, најављујући своју нову серију потпуно интегрисаних уређаја.

  • 01 march 2021Либхер-Хаусгерате Марица произвела је рекордних 1 милион јединица

   Јубиларна 2020. за Либхер-Хаусгерате Марица завршена је новим рекордом у производњи фрижидера и замрзивача. Прошле године, ова бугарска компанија, која је прославила 20. годишњицу, регистровала је милион производа за ту годину. Више о успеху компаније за портал BalkanEngineer.com поделили с из компаније : Либхер-Хаусгерате Марица. Прогнозе : Либхер-Хаусгерате Марица за годишњу производњу од 844.000 јединица побијене су када је, као резултат повећане потражње, 19. децембра 2020. године, милионити замрзивач са импресивним дизајном британске телефонске говорнице престао да производи.

  • 13 november 2019Либхер-Хаусгерете Марица (Бугарска): "Откријте свој потенцијал код нас"

   „Радна места, за која тренутно тражимо нове раднике су из области машинства, индустријског управљања, топлотног инжењерства. У фабрици такође имамо нову јединицу за развој електронике у нашим производима. Запошљавамо стручњаке који се баве уграђеним системима, тестирањем софтвера, корисничким интерфејсима и системским инжењерингом“, изјавили из подружнице познатог немачког концерна Liebherr. У циљу промовисања професионалног раста младих, Либхер-Хаусгерете Марица такође развија целогодишњи програм стипендирања у лабораторијама за производњу, конструкцију и развој.

  • 12 september 2019Обука машинских инжењера у компанији Либхер-Хаусгерете Марица – улагање у будућност

   Да ли имате средње образовање или универзитетску диплому и волите да радите са техничким алатима у области обраде метала? Питате се како да добро уложите у своју професионалну будућност? Центар за учење компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО има одговор за вас! Омогућава годишњу обуку за стицање стручне спреме из професије Машинског техничара. Усмерено је ка амбициозним младим људима и има за циљ да изазове њихово интересовање за компанију.

  • 16 august 2019Мариана Пичурова из Либхер-Хаусгерете Марица: "Поверење је кључ стимулативног радног окружења"

   За сваку растућу компанију запослени су њен највреднији капитал. Обезбеђивање повољних услова рада један је од кључних елемената добре корпоративне културе. Међутим, шта је потребно послодавцу да изгради поверење у своје запосленике и усрећи их својим послом? Која је успешна формула компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО (Пловдив, Бугарска) за стварање оптималног радног окружења рекла нам је госпођа Маријана Пичурова, шеф Смене у компанији.

  • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

   Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

  • 06 april 2019Либхер-Хаусгерте Марица са престижним наградама за дизајн. Будите део тајне успеха – тима

   Бугарска компанија Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, део међународног концерна Liebherr и лидер у области беле технике, још једном је доказала да нуди висококвалитетне и савремене производе. Након тродневне сесије у Хамбургу, у Немачкој, жири од 67 чланова именовао је добитнике награде за дизајн IF Design Award за 2019. Либхер-Хаусгерате Марица је освојила престижну награду не за један него за два своја рада, саопштили из ове компаније. Но, иза ове награде лежи напоран рад, марљивост и креативност читавог тима компаније.

  • 20 march 2019Либхер-Хаусгерате Марица "пали" у срцима ученика из Бугарске, интерес за технологијом

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, подружница међународног значаја концерна Либхер у Бугарској, отворио своју фабрику за ученике шестог и седмог разреда у основној школи "Васил Петлешков" у граду Пловдиву. Компанија, чије је производна делатност усмерена у области беле технике показала радозналној деци како се израђује неки од техничких производа, које произведоди, информирали из ове компаније. Иницијатива компаније Либхер-Хаусгерате Марица је део "Програма за рано орјентирање у каријери".

  • 14 february 2019Либхер је међу најпожељнијим послодавцима међу бугарским студентима

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО је све успешнија у заштити своје позиције као пожељног послодавца у региону Пловдиву, где се налази производна база компаније у Бугарској. Доказ за то је њена прва позиција на ранг листи најпожељнијих послодаваца у производном сектору од стране студената за 2018. годину, објавила је компанија за поратл BalkanEngineer.com. "Наша дивизија припада области беле технике. У Бугарској смо од 2000. године и настављамо да инвестирамо у производне и логистичке области, као и у развој наших запослених“, кажу у компанији.

  • 16 january 2019Лиебхер-Хаусгерте Марица тражи нове попуне за свој тим у Бугарској

   Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је бугарска компанија, део међународног технолошког концерна Liebherr, која производи широку палету професионалне и кућне расхладне опреме. Као лидер у свом сегменту, Liebherr се константно развија те, поред повећања производних капацитета, компанија такође тражи озбиљан развој. У том смислу, своје место у овој компанији могу наћи и традиционално тражени специјалисти из области машинске производње и производње апарата, као и експерти из области информационих технологија, саопштили су из компаније за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Неон.БГ: Како одабрати CNC струг за поуздану и квалитетну обраду из портфеља компаније Harmuth

  Компанија Harmuth производи висококвалитетне CNC системе за обраду више од 20 година. Harmuth придаје велики значај издржљивости и дугом радном веку свих компоненти, а његове машине одликују се најсавременијим дизајном. Али како одабрати прави модел за вашу конкретну апликацију? „Компанија Harmuth нуди три различите главне врсте машина, од којих две могу бити усправне. Одговарајућа машина се бира у зависности од материјала који се обрађују, брзине и потребних функција“, кажу у производној компанији Неон.БГ.

 • 11 may 2022Нова клипна млазница Piston компаније Теси обезбеђује до 40% више топле воде од хоризонталних бојлера

  Тежња ка иновативним технологијама је оно што бугарског произвођача бојлера и кућних апарата Теси чини лидером на међународном тржишту. Компанија је поново изненадила своје купце увођењем напредне клипне млазнице, која обезбеђује до 40% више топле воде односу на претходни модел. Када се загреје, топла вода у котлу се скупља у његовом горњем делу. Када постоји потрошња, хладна вода из цевовода за пиће улази у доњи део котла. Она се меша са топлим водом и постепено га хлади.

 • 10 may 2022Директору компаније РАИС, инж. Нишану Баздигјану, додељена је награда за развој у области високих технологија

  Менаџер водеће компаније за производњу металорезачких и машина за обраду метала са CNC - РАИС, инж. Нишан Баздигјан, добио је награду за развојну делатност у области високих технологија. Током свечане церемоније Асоцијације приватних предузетника и послодаваца, којој је уручена награда, господин Баздигјан се захвалио и најмлађим инжењерима у свом тиму. „Као менаџер, поносан сам што смо последњих тешких година за човечанство успели да реализујемо овако озбиљне пројекте и привучемо квалитетне младе инжењере чији развој Вас је вечерас фасцинирао“, рекао је он.

 • 29 april 2022Телетек Електроникс: Модул TTE GPRS Standard се такође користи као самостално решење за кућну аутоматизацију

  Лидер у производњи комплетне опреме за аларм и пожар Телетек Електроникс представља функционалност универзалног комуникационог модула TTE GPRS Standard при раду са серијом контролних панела Eclipse. „Уређај је сертификован према захтевима RED директиве, као и стандарду EN60950-1. Модул се може повезати на различите моделе алармних панела и може се програмирати даљински преко веб апликације AJAX SP PRO“, коментаришу из Телетек Електроникс.

 • 28 april 2022САТ: Квалитет, иновативност и врхунски инжењери - ово је формула за успех наших бројних пројеката широм света

  За последњих више од 30 година, компанија са водећим позицијама у индустријској аутоматизацији, Системи Аутомататика Технологије (САТ), успешно је завршила стотине пројеката по систему кључ у руке, како у Бугарској, тако и у великом броју земаља широм света.Развој тима одличних инжењера је главни приоритет за нас у свим годинама од нашег оснивања до данас“, поручили су из компаније. САТ има дугогодишње искуство и дубоко технолошко знање у индустрији цемента, стакла и бетона, као иу индустрији хране за животиње, металуршким постројењима, термоелектранама и др.

 • 20 april 2022SpaceCAD: Solid Edge је номинован за најбољи софтвер 2022. на годишњој додели G2 награда за софтверске компаније

  „Узбуђени смо што можемо да поделимо да је Solid Edge номинован за најбољи софтвер на G2 наградама 2022, рангиран на глобалној листи CAD/PLM производа и глобалних компанија. G2 је водеће тржиште онлајн софтвера са 60 милиона купаца годишње. Рангирање најбољих софтверских компанија и производа на свету сваке године се заснива на аутентичним и актуелним рецензијама стварних корисника“, коментаришу из компаније SpaceCAD. Ово није први пут да се Solid Edge појавио на престижним G2 листама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Костал Македонија производиће пуњаче електричне аутомобиле

  Немачка компанија за аутомобилске делове Kostal реализује нову инвестицију у Охриду, Северна Македонија. Костал Македонија ће производити пуњаче за електрична и хибридна возила, а активност би требало да почне 2024. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk к. Ову велику инвестицију су током посете фабрици најавили потпредседник Владе за економска питања, координацију економских одељења и инвестиције Фатмир Битићи, главни оперативни директор и члан Управног одбора компаније Kostal Хансјорг Херман, заменик амбасадора СР Немачке Ото Граф и генерални директор пословнице Kostal Македонија, Виктор Мизо.

 • 10 may 2022Румунија ће купити 12 возова на водоник као део пилот пројекта

  Министарство саобраћаја Румуније одобрило је куповину 12 возова на водоник у оквиру пробног пројекта „зелених“ возова, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Железничке линије биће Букурешт - Аеродром Отопени и Букурешт - Питешти. Процењена вредност пројекта је 973 милиона евра. Инвестиција „у коришћењу локомотива заснованих на водоничним горивним ћелијама у оквиру обавезе јавног превоза путника на неелектрификованим железницама“ ће опслуживати прометне путничке руте северно од Букурешта и округа Илфов, повезујући их са суседним округима Арђеш, Дамбовита и Ђурђу.

 • 05 may 2022Компанија Dronamics добила је сертификат Carbon Neutral Certification

  Бугарска компанија за развој и производњу дронова Dronamics добила је CarbonNeutral сертификацију по стандарду CarbonNeutral Protocol, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Аircargonews.net. Сертификација компаније је заснована на сопственим оперативним активностима, као што су коришћење енергије, пословна путовања, одлагање отпада и спољне активности. Стандард, који је креирала компанија Natural Capital Partners, постиже се израчунавањем угљичног отиска и свођењем на нулу комбинацијом интерних мера ефикасности, обновљиве енергије и пројеката за смањење екстерних емисија.

 • 03 may 2022Македонска компанија Brako покренула је производни програм за извоз

  Македонска компанија Brako почиње масовну производњу и недељне испоруке металних конструкција за аустријско тржиште, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk. Планирано је да годишњи извоз достигне 450 тона. Производња металних конструкција (шасија) за мини кипере намењене аустријском тржишту већ прераста у специфичан производни програм. Модел система „од сировине до финалног производа“, који је директно везан за планирање производње и дизајн производа, имплементира се за кратко време.

 • 29 april 2022Северна Македонија спроводи енергетску транзицију

  Влада Републике Северне Македоније спроводи успешну енергетску транзицију, која ће на средњи и дуги рок обезбедити сигурност снабдевања енергијом, одрживост енергетског система и биће праведна према свим грађанима, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Vlada.mk. У средишту енергетске транзиције Македоније је ефикасно коришћење доступних природних ресурса, као што су сунце, ветар и вода. Северна Македонија ће пратити добре праксе политике Европске уније као озбиљан партнер у имплементацији Европског зеленог споразума, активностима везаним за обновљиве изворе енергије, енергетску ефикасност и декарбонизацију.

 • 27 april 2022Румунски произвођач чоколаде Kandia Dulce проширује своју фабрику

  Највећи румунски произвођач чоколаде Kandi Dulce, у власништву аустријске групе Julius Meinl, покренуо је процедуре за повећање производних капацитета и складишног простора у својој фабрици у Букурешту, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Власник фабрике има за циљ да повећа површину своје производне базе за 2400 m2, тако да ће достићи око 7200 m2. Према плановима компаније, површина складишта ће се повећати са 970 m2 на 1700 m2. Очекује се да ће проширење повећати производни капацитет за 4.525 тона годишње, достижући укупан капацитет од 19.800 тона годишње.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 may 2022Општина Рума, Србија, доградиће гасно постројење Центар-Југ

  Српска општина Рума расписала је тендер за изградњу гасног постројења Центар-Југ. Инвестиција ће бити вредна око 20,4 милиона динара, а завршетак грађевинских радова планиран је за 1. септембар 2022. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према пројектној документацији, подручје Центар-Југ обухвата котларницу JNA и топловод који ће повезивати котларницу са индивидуалним потрошачима и трафостаницама. Центар-Југ покрива топлотну снагу од 1696 kW. Имплементација новог система омогућиће аутоматске операције и даљинско управљање.

 • 11 may 2022SHL Healthcare оснива своју прву европску фабрику у Софији, Бугарска

  Шведски произвођач медицинских уређаја, ЅНL Неаlthсаrе, изабрао је Бугарску за оснивање своје прве производне компаније у Бугарској, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Фабрика у Софији имаће површину од око 5000 m2. Већ је у потпуности купљен од стране произвођача и њиме ће управљати наша локална подружница ЅНL Неаlthсаrе Бугарска, наводи се у саопштењу компаније. Циљ је да се скандинавској компанији пружи могућност да прошири своју производњу на глобалне купце, као и да оствари производњу и производњу. „Haш план је да почнемо производњу немедицинских производа током 2022. године".

 • 06 may 2022Београд ће изградити понтонску мрежу дуж Дунава за речни јавни превоз

  Секретаријат Министарства привреде у Београду расписао је тендер за изградњу градског понтона на десној обали Дунава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према техничкој спецификацији, понтонска мрежа биће смештена на парцели у општини Стари град. Пројекат је вредан 31,6 милиона динара и додељен је једином понуђачу Бродоградилиште Кладово, а уговор је потписан крајем септембра 2021. године. У документацији новог тендера се тврди да се у Београду убрзано развија водени туризам, који не обухвата само велике путничке бродове већ и речне јахте (стране и домаће).

 • 04 may 2022Румунски произвођач Symmetrica наставио је производњу у граду Верешт

  Symmetrica, велики румунски произвођач калдрме и ивичњака, најавила је завршетак инвестиционог пројекта од 10 милиона евра. То је било усмерено на реновирање фабрике у Верешт, Сучава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Фабрика је прва производна јединица компаније која је отворена 1999. године. Пројектом реновирања две линије фабрике су комплетно реновиране, капацитет им је повећан за 50%. Такође су санирани и модернизовани холови и канцеларије. Пре месец дана, после инвестиције од 2 милиона евра, компанија је пустила у рад своју осму фабрику у Солца.

 • 30 april 2022Софија ће бити домаћин највећег форума за иновације и технологије

  Софија ће бити домаћин међународне конференције SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT за иновације и технологију у југоисточној Европи, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Cross.bg бг. Фокус догађаја је „Економија знања – основа будућности југоисточне Европе“. Форум организују Удружење за иновације, пословне услуге и технологије (AIBEST), Бугарска стартап асоцијација (BESCO) и Софијска општина у партнерству са Инвест Софија. Биће то платформа за размену искустава у области иновација и трансфера технологија у региону.

 • 28 april 2022У Србији је планирана изградња 320 постројења за пречишћавање отпадних вода

  Србија планира да изгради 320 постројења за пречишћавање отпадних вода, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција је процењена на 5,4 милијарде евра, због чега се могу разматрати потенцијална решења до којих се може доћи заједничком сарадњом приватног, јавног и цивилног сектора. Отпадне воде у Србији годишње су загађене са 109 тона цинка, 55 тона бакра, 17 тона хрома, 13 тона арсена, 12 тона олова и 11 тона никла, показују подаци Агенције за заштиту животне средине. Овај проблем у наредне три године морају да реше све компаније у Србији које су за то одговорне, а те обавезе су у складу са прописима Европске уније.

Види све »