Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је део међународног концерна Liebherr. Компанија припада индустрији беле технике, која је лидер у сектору. Од свог оснивања 2000. године, Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је уложила преко 220.000.000 лева у своје производне и логистичке области, у континуирану модернизацију и проширење, у развој и унапређење квалификација особља.

 

Врхунски квалитет и дизајн наших производа стално потврђују независне институције. До сада је компанија награђена три пута са наградом "Инвеститор године", а у оквиру Plus X Awards, компанија је стално названа "Специјализовани бренд".

 

Више од 1.900 запослених ради у фабрици Лиеберр у Пловдиву. Производња покрива широк спектар квалитетних хладњака и замрзивача свјетске класе за које постоје тржишта и купци.

 

Kontakti

Адреса: 4202, Бугарска, Радиново, Рег. Пловдив, Индустријска Зона општина Марица

Тел: 032/615 414

E-mail: lhm_jobs@liebherr.com

Обjаве од Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Materijali за Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

  • 13 november 2019Либхер-Хаусгерете Марица (Бугарска): "Откријте свој потенцијал код нас"

   „Радна места, за која тренутно тражимо нове раднике су из области машинства, индустријског управљања, топлотног инжењерства. У фабрици такође имамо нову јединицу за развој електронике у нашим производима. Запошљавамо стручњаке који се баве уграђеним системима, тестирањем софтвера, корисничким интерфејсима и системским инжењерингом“, изјавили из подружнице познатог немачког концерна Liebherr. У циљу промовисања професионалног раста младих, Либхер-Хаусгерете Марица такође развија целогодишњи програм стипендирања у лабораторијама за производњу, конструкцију и развој.

  • 12 september 2019Обука машинских инжењера у компанији Либхер-Хаусгерете Марица – улагање у будућност

   Да ли имате средње образовање или универзитетску диплому и волите да радите са техничким алатима у области обраде метала? Питате се како да добро уложите у своју професионалну будућност? Центар за учење компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО има одговор за вас! Омогућава годишњу обуку за стицање стручне спреме из професије Машинског техничара. Усмерено је ка амбициозним младим људима и има за циљ да изазове њихово интересовање за компанију.

  • 16 august 2019Мариана Пичурова из Либхер-Хаусгерете Марица: "Поверење је кључ стимулативног радног окружења"

   За сваку растућу компанију запослени су њен највреднији капитал. Обезбеђивање повољних услова рада један је од кључних елемената добре корпоративне културе. Међутим, шта је потребно послодавцу да изгради поверење у своје запосленике и усрећи их својим послом? Која је успешна формула компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО (Пловдив, Бугарска) за стварање оптималног радног окружења рекла нам је госпођа Маријана Пичурова, шеф Смене у компанији.

  • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

   Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

  • 06 april 2019Либхер-Хаусгерте Марица са престижним наградама за дизајн. Будите део тајне успеха – тима

   Бугарска компанија Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, део међународног концерна Liebherr и лидер у области беле технике, још једном је доказала да нуди висококвалитетне и савремене производе. Након тродневне сесије у Хамбургу, у Немачкој, жири од 67 чланова именовао је добитнике награде за дизајн IF Design Award за 2019. Либхер-Хаусгерате Марица је освојила престижну награду не за један него за два своја рада, саопштили из ове компаније. Но, иза ове награде лежи напоран рад, марљивост и креативност читавог тима компаније.

  • 20 march 2019Либхер-Хаусгерате Марица "пали" у срцима ученика из Бугарске, интерес за технологијом

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, подружница међународног значаја концерна Либхер у Бугарској, отворио своју фабрику за ученике шестог и седмог разреда у основној школи "Васил Петлешков" у граду Пловдиву. Компанија, чије је производна делатност усмерена у области беле технике показала радозналној деци како се израђује неки од техничких производа, које произведоди, информирали из ове компаније. Иницијатива компаније Либхер-Хаусгерате Марица је део "Програма за рано орјентирање у каријери".

  • 14 february 2019Либхер је међу најпожељнијим послодавцима међу бугарским студентима

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО је све успешнија у заштити своје позиције као пожељног послодавца у региону Пловдиву, где се налази производна база компаније у Бугарској. Доказ за то је њена прва позиција на ранг листи најпожељнијих послодаваца у производном сектору од стране студената за 2018. годину, објавила је компанија за поратл BalkanEngineer.com. "Наша дивизија припада области беле технике. У Бугарској смо од 2000. године и настављамо да инвестирамо у производне и логистичке области, као и у развој наших запослених“, кажу у компанији.

  • 16 january 2019Лиебхер-Хаусгерте Марица тражи нове попуне за свој тим у Бугарској

   Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је бугарска компанија, део међународног технолошког концерна Liebherr, која производи широку палету професионалне и кућне расхладне опреме. Као лидер у свом сегменту, Liebherr се константно развија те, поред повећања производних капацитета, компанија такође тражи озбиљан развој. У том смислу, своје место у овој компанији могу наћи и традиционално тражени специјалисти из области машинске производње и производње апарата, као и експерти из области информационих технологија, саопштили су из компаније за портал BalkanEngineer.com.

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2020Бржа реакција у случају пожара са Оbserver-ом - решењем за контролу ватродојавних система Телетек Електроникс

  Да ли тражите сигурност и поузданост у управљању алармним и противпожарним системом различитих пословних, индустријских, комерцијалних и стамбених локација? Верујте у доказано високо ефикасно и исплативо решење Оbserver за интегрисано управљање и локално надгледање система за дојаву пожара Телетек Електроникс. Оbserver је дизајниран за локално надгледање адресабилних система за дојаву пожара Телетек Електроникс - Iris, Iris Pro и Simpo, укључујући алармне системе - Eclipse и Bravo.

 • 19 november 2020SpaceCAD: Добродошли на вебинар на тему: Симулирајте брзином којом конструишете! Сазнајте све о Altair SimSolid-у

  „Altair, водећи светски добављач технологије структурних анализа, организује бесплатан, виртуелни догађај који ће се одржати 24. новембра 2020. у 13:00. Међу највећим светским произвођачима, као што су Jaguar Land Rover, General Motors, Andron Handling, Brompton Bicycle и Whirlpool, поделиће искуства и примере из свог рада. Добродошли да се и сами уверите у могућности јединствене технологије Altair SimSolid, засноване само на CAD подацима“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније SpaceCAD.

 • 18 november 2020IMI Србија препознаје свој допринос здрављу и безбедности на раду

  Производна компанија IMI Србија – подружница компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), награђена је Националном наградом за здравље и безбедност на раду 2019. године. „Компанија је заузела прво место у категорији„Правна лица са мање од 250 запослених“. Ово је признање доприносу компаније подизању свести запослених о важности здравља и безбедности на раду“, изјавили су из IMI Бугарска за портал BalkanEngineer.com. Награду је уручио српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Зоран Ђорђевић, током званичне церемоније у српској престоници Београду.

 • 11 november 2020Напредне дигиталне технологије и иновације у 3D штампи - фокус у развоју B2N-а

  Тим портала BalkanEngineer.com имао је задовољство да учествује на дану отворених врата „B2N Your 3D Partner“, који се одржао у просторијама једног од пионира у 3D технологији у нашој земљи, компаније B2N. „Своје пословање развијамо у три области - продаја и испорука машина за 3D штампу, анализу и консалтинг, и на крају, али не најмање важно - ми смо средиште за дигиталну производњу“, рекли су из компаније. А шта је било у фокусу догађаја, сазнаћете у следећим редовима.

 • 29 october 2020Акредитоване лабораторије Унисиста оцењују мерне инструменте савременим методама и професионалношћу

  Унисист је овлашћено тело за оцењивање усаглашености мерних инструмената према Директиви 2004/32/ЕУ. Лабораторију је акредитовала Извршна агенција „Бугарска служба за акредитацију“. Структура компаније укључује акредитоване лабораторије за инспекцију, калибрацију и оцену мерних инструмената. Унистист има право да процени усаглашеност мерача протока гаса и коректора запреMIне, мерача топлотне енергије, пара претварача температуре, материјалних мера, бројила активне енергије.

 • 23 october 2020Филкаб: Специјализовани смо за производњу и уградњу електричних разводних табли, расклопних уређаја и БЦЦ

  Филкаб је водећа бугарска компанија за производњу, инжењеринг и трговину на пољу електричне опреме и алата за аутоматизацију. Захваљујући расту свог пословања, Филкаб је основао компанију Инжењеринг ЕАД, која се данас бави производњом и нуди свеобухватне инжењерске услуге. „Инжењеринг ЕАД је компанија са највећим бројем запослених у групи компанија Филкаб. Компанија поседује модерну опрему и лиценце за производњу типски тестираних плоча водећих европских произвођача“, обавестии из компаније Филкаб.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2020Philip Morris је уложио 20 милиона долара у своју фабрику у Нишу током 2020. године

  Америчка компанија за цигарете и дуванске компаније Philip Morris International уложила је 2020. године 20 милиона долара у своју производну базу у Нишу у Србији, доводећи укупну инвестицију компаније у земљу на скоро 900 милиона долара, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Средства су искоришћена за модернизацију фабрике и куповину нових машина за производњу и паковање. Philip Morris Internationalжели да настави свој дугорочни стални тренд раста извоза из фабрике у Нишу, пише ово интернет издање.

 • 23 november 2020OMV Petrom улаже око 21 милион евра у рафинерију Petrobrazi

  Румунска енергетска компанија OMV Petrom уложила је око 21 милион евра у рафинерију Petrobrazi. Овим компанија жели да повећа капацитет мешања биолошких супстанци, као и да побољша инфраструктуру за транспорт, истовар и складиштење биокомпонената у рафинерији, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније OMV Petrom. Средства су додељена у 2018. години, након чега је Petrobrazi повећала капацитет мешања био-садржаја у горивима са 200 ktна око 350 ktгодишње како би у својим финалним производима снабдевао горивима повећану количину био-компонената.

 • 18 november 2020Тракијска економска зона са пројектом за неутралност угљеника

  Тракијска економска зона (ТИЗ) у близини Пловдива у Бугарској развила је пројекат за индустријске зоне угљен-неутралне, сазнаје портал BalkanEngineer.com из интервјуа са извршним директором ТИЗ-а, инжињером Пламеном Панчевим за ТВ Bloomberg. ТИЗ је основа конзорцијума „Угљенични неутрални индустријски паркови“, који такође укључује индустријске зоне у Бургасу, Габрову и Хаскову. ТИЗ пројекат заснован је на партнерству са немачким Институтом Fraunhofer, Организацијом Уједињених нација за индустријски развој (UNIDO), Бугарском агенцијом за инвестиције /БАИ/ и јавно-приватним партнерством са девет општина и три кластера.

 • 16 november 2020MEPSO и Dalekovod са уговором за реконструкцију трафостанице

  Македонски оператер преносног система електричне енергије (MEPSO) и хрватски Dalekovod потписали су уговор за реконструкцију трафостанице 400/110 kV Bitola 2 у вредности од 3,18 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenEnergyNews.com. Споразум означава последњу фазу ремонта објекта, а крајњи рок за завршетак активности по њему је 36 месеци. MEPSO-ове инвестиције износе 2,2 милиона евра, а остатак је зајам Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Реконструкција Bitola 2 вредна је укупно 6,4 милиона евра, око милион евра је приближна вредност 13 прекидача за расклопно постројење 400 kV.

 • 11 november 2020Regent Lighting гради фабрику расвете у Србији

  RegentLighting започео је изградњу фабрике расвете у граду Свилајнцу, сазнаје портал BalkanEngineer.com из интервјуа са главним оперативним директором компаније Јоргом Штајмером за интернет издање eKapija.com. У прве 4 године компанија ће у погон уложити износ од 4 милиона евра, а више од 120 људи ће доћи да ради у њему. Штајмер је истакао да ће фокус компаније бити ангажовање јаких тимова из области инжењеринга, ланца снабдевања, финансија и других. Додао је да је Regent Lighting већ започео производне активности у малој фабрици, коју компанија запошљава од почетка 2020. године, са више од 30 запослених.

 • 09 november 2020Wizz Air отворио је базу у румунском граду Бакау

  Wizz Air је отворио је базу у румунском граду Бакау, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomaniaJournal.ro. Wizz Air у овом граду нуди 13 дестинација у 6 земаља, међу којима су Торино, аеродром Марко Поло Венеција, Венеција Тревисо, Болоња, Рим Фиумиино, Милан Бергамо, Катанија (Италија), Ларнака (Кипар), Лондон Лутон, Ливерпоол (УК), Меминген/Минхен Запад (Немачка), Биллунд (Данска) и Брисел Шарлроа (Белгија). Отворено је више од 70 нових радних места у авио-компанији, као и позиција у сродним индустријама. Авиокомпанија је увела строге здравствене и хигијенске мере како би заштитила путнике и посаду.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 november 2020EESTEC Academy почиње крајем новембра 2020.

  Крајем новембра 2020. године започело је овогодишње издање EESTEC Academy. Догађај укључује серију кратких тренинга о актуелним темама у техничком пољу, а организује га македонска студентска организација EESTEC LC Skopje. Академија ће се одвијати на мрежи у два модула. Први модул ће се одржати 28. и 29. новембра 2020. године у сарадњи са Машинским факултетом Универзитета „Свети Кирил и Свети Методије“ у Скопљу, Северна Македонија. Догађај ће пружити гостима прилику да кроз предавања наставника са универзитета сазнају више о основама рада са популарним микроконтролером Arduino.

 • 24 november 2020Нестле Бугарска је представила нову роботизовану линију паковања

  Нестле Бугарска улаже још 23 милиона лева у своју фабрику у Софији. Компанија је представила модерну роботску производну линију за паковање производа и објаснила како то утиче на производне погоне и радна места, сазнаје портал BalkanEngineer.com из изјаве компаније Нестле Бугарска. Нову линију су на интернетском догађају приказали извршни директор Нестле Бугарска - Петар Стоилов, директор фабрике Сара Вујтене и менаџер за комуникације југоисточног тржишта Нели Ангелова. Иновација доприноси ефикасној производњи 2,5 милиона КитКат вафли дневно.

 • 19 november 2020Metito Utilities гради постројење за отпадне воде у Србији

  Metito Utilities изградиће постројење за пречишћавање отпадних вода у граду Зрењанину у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Пројекат је део већег међудржавног пројекта, у оквиру потписаног споразума између Србије и Уједињених Арапских Емирата. На основу овог споразума, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије потписало је меморандум о разумевању усмерен на пречишћавање отпадних вода, наводи се на веб сајту у Зрењанину. Средства која је уложио Metito Utilities износе 22 милиона евра, а објекат ће бити изграђен поред Југоисточне индустријске зоне.

 • 17 november 2020TeraPlast Group гради погон за биоразградиву амбалажу у Румунији

  TeraPlast Group затражила је финансирање од 5,8 милиона евра у оквиру шеме државне помоћи за подстицање инвестиција са великим утицајем на економију, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomaniaJournal.com. Подршка је намењена компанијином пројекту вредном 11,8 милиона евра, кроз који TeraPlast Group планира да изгради нови погон за производњу биоразградиве амбалаже. Очекује се да ће примена пројекта, започетог у новембру 2020. године, трајати 25 месеци. Торбе, вреће и амбалажа које производи TeraPlast Group биће најмање 90% биоразградиви и биће сертификовани као "OK Compost" према SR EN 13432.

 • 12 november 2020ФИТР подржава иновативне пројекте из Северне Македоније

  Македонски фонд за иновације и технолошки развој (ФИТР) објавио је резултате првог јавног позива за ваучере за иновације, сазнаје BalkanEngineer.com из изјаве ФИТР-а. Резултате су представили министарка образовања и науке Мила Каровска и директор ФИТР-а Јован Деспотовски, а домаћин презентације био је Машински факултет Универзитета „Свети Кирил и Свети Методије “у Скопљу. Укупан износ средстава је 15 милиона денара, а биће обезбеђена универзитетским факултетима и истраживачким центрима. Пројекте ће подржати и локалне компаније и универзитети.

 • 10 november 2020Пуштена је у рад прва е-мобилна станица у Бургасу

  Постављена је и пуштена у рад прва станица за пуњење електричних аутомобила према овогодишњем Меморандуму за изградњу јавне мреже сличних уређаја између општине Бургас, Бугарске и компаније Eldrive. Станица се налази на општинском паркингу „Гурко“. Уређај је типа ABB DC Wallbox снаге 24 kW и омогућава пуњење масовних модела електричних аутомобила за мање од сат времена. Приступ станици је бесплатан за једносатни боравак, а након првог сата боравак на паркингу се плаћа. Пунионица је прва од укупно педесет за коју су се општина Бургас и Eldrive договориле да изграде до краја 2021. године.

Види све »