Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је део међународног концерна Liebherr. Компанија припада индустрији беле технике, која је лидер у сектору. Од свог оснивања 2000. године, Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је уложила преко 220.000.000 лева у своје производне и логистичке области, у континуирану модернизацију и проширење, у развој и унапређење квалификација особља.

 

Врхунски квалитет и дизајн наших производа стално потврђују независне институције. До сада је компанија награђена три пута са наградом "Инвеститор године", а у оквиру Plus X Awards, компанија је стално названа "Специјализовани бренд".

 

Више од 1.900 запослених ради у фабрици Лиеберр у Пловдиву. Производња покрива широк спектар квалитетних хладњака и замрзивача свјетске класе за које постоје тржишта и купци.

 

Kontakti

Адреса: 4202, Бугарска, Радиново, Рег. Пловдив, Индустријска Зона општина Марица

Тел: 00359 32 615 414

E-mail: lhm_jobs@liebherr.com

Обjаве од Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Materijali за Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

 • 1
 • 2
  • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

   У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

  • 18 november 2021Liebherr најављује своје иновације у кућним апаратима. Постаните део мотивисаног тима компаније у Пловдиву

   Огранак компаније Liebherr за кућне апарате, компанија Liebherr-Hausgeräte, поново одушевљава своје купце иновативним решењима. То се догодило од 18. do 23. септембра ове године на изловбеном салону Architekturwerkstatt 2021 у немачком граду Lene. Иновативни производи овог огранка за 2022. годину представљени су на површини од преко 300 m2. Детаље о учешћу компаније Liebherr-Hausgeräte сазнали смо од тима бугарске производне компаније Либхер-Хаусгерете Марица.

  • 26 october 2021Liebherr-Hausgeräte са другом узастопном наградом EcoVadis за посвећеност животној средини и етици

   Одељење кућних апарата Liebherr поново је добило признање за свој одрживи бренд! „Међународна агенција за процену одрживости пословних организација EcoVadis доделила је сребрну медаљу компанији Liebherr-Hausgeräte Lienz. Ово је друга таква награда за базу међународног концерна у аустријском граду Линцу, која награђује посвећеност компаније Liebherr у области заштите животне средине, етике, рада и људских права, као и одрживих јавних набавки“, изјавили су из бугарске компаније Либхер-Хаусгерете Марица за портал BalkanEnginer.com.

  • 30 september 2021Спортски дух освојиће компанију Либхер-Хаусгерете Марица 3. октобра у оквиру кампаве Liebherr Business Run Plovdiv

   Дана 3. октобра ове године подручје око погона компаније Либхер-Хаусгерете Марица у близини Пловдива постаће арена такмичарског духа и емоција. Разлог за то је треће издање највећег корпоративног штафетног и тимског тима у јужној Бугарској - Liebherr Business Run Plovdiv. Догађај организује Спортски клуб „Бегач“ и на њему могу учествовати компаније из целе земље. Манифестација је добротворна, а организатори сваке године донирају 30% котизације за различите локалне сврхе.

  • 09 august 2021Уређаји Liebherr за фармацеутске и лабораторијске производе за складиштење постављају стандарде ефикасности

   Глобални тим за апарате компаније Liebherr-Appliances већ 67 година доказује своју стручност, што доказује поузданост производа које ствара. Дивизија има дугогодишње искуство у развоју и производњи уређаја са применом у области науке и здравства. У таквим применама је неопходно правилно и дуготрајно складиштење материјала. На пример, вакцине брзо постају неупотребљиве ако се не чувају под условима које је одредио произвођач. Заузврат, компанија Liebherr гарантује оптималне температурне услове за ово.

  • 30 june 2021Раст продаје и деби иновација у вези са хлађењем и замрзавањем у извештају компаније Liebherr за 2020 годину

   Резултате свог финансијског развоја и достигнућа у погледу инвестиција и нових производа компанија Либхер објављује у свом годишњем извештају. О њима ћемо вам рећи више у данашњем чланку. „У позадини благог општег пада на тржишту великих кућних апарата прошле године, продаја Либхер фрижидера и замрзивача је већа. За финансијску 2020. годину, Либхер-ова фабрика кућних апарата пријавила је раст продаје од 24 милиона евра, што чини 2,4% на годишњем нивоу“, објаснили су из компаније Либхер-Хаусгерете Марица за портал BalkanEngineer.com.

  • 18 june 2021Шта треба паметној кухињи? Погледајте понуду компаније Liebherr и могућности за каријеру у Бугарској

   Данас, када већину времена проводимо код куће, многи од нас су кухињу претворили у неку врсту лабораторије, у којој провоцирају и развијају свој кулинарски таленат или једноставно уживају у омиљеним јелима. Без обзира у коју од две групе припадамо, не можемо занемарити важност свеже хране. И управо то гарантују решења етаблираног немачког произвођача расхладне опреме Liebherr, који се још једном показао као иноватор, најављујући своју нову серију потпуно интегрисаних уређаја.

  • 01 march 2021Либхер-Хаусгерате Марица произвела је рекордних 1 милион јединица

   Јубиларна 2020. за Либхер-Хаусгерате Марица завршена је новим рекордом у производњи фрижидера и замрзивача. Прошле године, ова бугарска компанија, која је прославила 20. годишњицу, регистровала је милион производа за ту годину. Више о успеху компаније за портал BalkanEngineer.com поделили с из компаније : Либхер-Хаусгерате Марица. Прогнозе : Либхер-Хаусгерате Марица за годишњу производњу од 844.000 јединица побијене су када је, као резултат повећане потражње, 19. децембра 2020. године, милионити замрзивач са импресивним дизајном британске телефонске говорнице престао да производи.

  • 13 november 2019Либхер-Хаусгерете Марица (Бугарска): "Откријте свој потенцијал код нас"

   „Радна места, за која тренутно тражимо нове раднике су из области машинства, индустријског управљања, топлотног инжењерства. У фабрици такође имамо нову јединицу за развој електронике у нашим производима. Запошљавамо стручњаке који се баве уграђеним системима, тестирањем софтвера, корисничким интерфејсима и системским инжењерингом“, изјавили из подружнице познатог немачког концерна Liebherr. У циљу промовисања професионалног раста младих, Либхер-Хаусгерете Марица такође развија целогодишњи програм стипендирања у лабораторијама за производњу, конструкцију и развој.

  • 12 september 2019Обука машинских инжењера у компанији Либхер-Хаусгерете Марица – улагање у будућност

   Да ли имате средње образовање или универзитетску диплому и волите да радите са техничким алатима у области обраде метала? Питате се како да добро уложите у своју професионалну будућност? Центар за учење компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО има одговор за вас! Омогућава годишњу обуку за стицање стручне спреме из професије Машинског техничара. Усмерено је ка амбициозним младим људима и има за циљ да изазове њихово интересовање за компанију.

  • 16 august 2019Мариана Пичурова из Либхер-Хаусгерете Марица: "Поверење је кључ стимулативног радног окружења"

   За сваку растућу компанију запослени су њен највреднији капитал. Обезбеђивање повољних услова рада један је од кључних елемената добре корпоративне културе. Међутим, шта је потребно послодавцу да изгради поверење у своје запосленике и усрећи их својим послом? Која је успешна формула компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО (Пловдив, Бугарска) за стварање оптималног радног окружења рекла нам је госпођа Маријана Пичурова, шеф Смене у компанији.

  • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

   Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

  • 06 april 2019Либхер-Хаусгерте Марица са престижним наградама за дизајн. Будите део тајне успеха – тима

   Бугарска компанија Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, део међународног концерна Liebherr и лидер у области беле технике, још једном је доказала да нуди висококвалитетне и савремене производе. Након тродневне сесије у Хамбургу, у Немачкој, жири од 67 чланова именовао је добитнике награде за дизајн IF Design Award за 2019. Либхер-Хаусгерате Марица је освојила престижну награду не за један него за два своја рада, саопштили из ове компаније. Но, иза ове награде лежи напоран рад, марљивост и креативност читавог тима компаније.

  • 20 march 2019Либхер-Хаусгерате Марица "пали" у срцима ученика из Бугарске, интерес за технологијом

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО, подружница међународног значаја концерна Либхер у Бугарској, отворио своју фабрику за ученике шестог и седмог разреда у основној школи "Васил Петлешков" у граду Пловдиву. Компанија, чије је производна делатност усмерена у области беле технике показала радозналној деци како се израђује неки од техничких производа, које произведоди, информирали из ове компаније. Иницијатива компаније Либхер-Хаусгерате Марица је део "Програма за рано орјентирање у каријери".

  • 14 february 2019Либхер је међу најпожељнијим послодавцима међу бугарским студентима

   Либхер-Хаусгерате Марица ДОО је све успешнија у заштити своје позиције као пожељног послодавца у региону Пловдиву, где се налази производна база компаније у Бугарској. Доказ за то је њена прва позиција на ранг листи најпожељнијих послодаваца у производном сектору од стране студената за 2018. годину, објавила је компанија за поратл BalkanEngineer.com. "Наша дивизија припада области беле технике. У Бугарској смо од 2000. године и настављамо да инвестирамо у производне и логистичке области, као и у развој наших запослених“, кажу у компанији.

  • 16 january 2019Лиебхер-Хаусгерте Марица тражи нове попуне за свој тим у Бугарској

   Либхер-Хаусгерете Марица ДОО је бугарска компанија, део међународног технолошког концерна Liebherr, која производи широку палету професионалне и кућне расхладне опреме. Као лидер у свом сегменту, Liebherr се константно развија те, поред повећања производних капацитета, компанија такође тражи озбиљан развој. У том смислу, своје место у овој компанији могу наћи и традиционално тражени специјалисти из области машинске производње и производње апарата, као и експерти из области информационих технологија, саопштили су из компаније за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

  У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

 • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

  Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

 • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

  „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

 • 08 december 2021Т и Д Инжењеринг: „Тражимо иновативне начине да побољшамо дизајн и развој енергетске инфраструктуре“

  Основни задатак компаније је да својим купцима понуди производ који испуњава њихове захтеве, у потпуности усклађен са међународним стандардима и нормама, и по разумној цени. „Имамо иновативне индивидуалне системе управљања за железничке станице, производне процесе, системе за праћење соларних и ветроелектрана. Трудимо се да активности које обављамо увек буду обављене квалитетно и на време, са високим нивоом прецизности и коректности“, коментаришу за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

  РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

 • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

  Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље. Бугарска управа за ваздухопловство спремна је да започне разговоре са својим македонским колегама како би разјаснила детаље открића авио-компаније чим одређена авио-компанија поднесе захтев.

 • 13 january 2022Румунска компанија Hidroelectrica са идејом еко-производње водоника

  Румунска државна компанија Hidroelectrica планира да изгради зелену електрану на водоник од 50 MW на острву Маре на Дунаву. За објекат је планиран и фотонапонски парк са батеријама за складиштење енергије. Компанија, која је највећи произвођач електричне енергије у Румунији, тражи консултанта за израду студије изводљивости и сву потребну документацију. Инвестиција ће укључивати изградњу хидролизера снаге 50 MW који ће користити дунавску воду и обновљиву енергију коју производи фотонапонски парк као ресурсе. Објекат ће се налазити у близини хидроелектране и навигационог система „Iron Gates II“.

 • 11 january 2022Бугарска са највећом фабриком соларних панела у југоисточној Европи

  Немачка компанија AE Solar изградиће у Бугарској највећу фабрику соларних панела у југоисточној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer са сайта Marica.bg. Вредност објекта, који ће се налазити у близини града Хаскова, премашује 150 милиона евра. Планирано је да се на територији некадашњег аеродрома у граду направи угљенично неутрални индустријски парк „Тракија економска зона-Југ“, где ће компанийа AE Solar бити први инвеститор. Испуњавајући највише еколошке стандарде, постројење компаније биће најновије генерације са годишњим капацитетом од 1 GWp. Очекује се да ће пројекат отворити најмање 220 радних места.

 • 07 january 2022ТЕ Неготино у Северној Македонији је отворена после 12 година паузе

  Очекује се да ће електрана достићи пуни капацитет од 180 MW/h до краја децембра ове године. Како се наводи у саопштењу Владе, струја коју производи ТЕ Неготино биће искоришћена за потребе домаћинстава, као и електропреносног предузећа MEPSO. Вишкови ће се продавати на отвореном тржишту домаћих предузећа по ценама нижим од берзанских. ТЕ Неготино почела је са радом 1978. године, али не производи струју од 2009. године због високих трошкова производње. Северна Македонија је 2020. године објавила да разматра план за надоградњу постројења на природни гас, кроз јавно-приватно партнерство или продају целе фабрике.

 • 06 january 2022Бугарска компанија Трејс Груп Холд ће ремотирати путеве у у Србији

  Бугарска грађевинска компанија Трејс Груп Холд потписала је уговор о поправци путева са српским државним предузећем за путну инфраструктуру ЈП Путеви Србије. Уговор о поправци пута обухвата деоницу од 19,5 км између града Бабушнице и села Свође на југоистоку Србије. Пројекат финансира Европска инвестициона банка. Грађевински радови компаније Trace Serbiaлда обухватају обнављање, реконструкцију и изградњу путева, аутопутева, аеродрома, подземних станица и подземних железница и станица, копнених пруга и објеката, урбане инфраструктуре и ознака на путевима.

 • 22 december 2021Јапански произвођач Nidec почео је изградњу фабрике у Србији

  Јапанска компанија Nidec започела је изградњу своје будуће фабрике електромотора у Новом Саду у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта Ekapija.com. Почетак производње у новом погону, који ће се простирати на 26.000 m2, очекује се крајем 2022. године. Фабрика електромотора биће смештена у једној од индустријских зона овог српског града. Компанија Nidec планира да запосли 300 људи током прве фазе свог пројекта. Циљ компаније је да фабрику у Новом Саду претвори у централну базу за производне активности компаније у источној Европи, као и седиште свих компанија Nidec групе.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Током састанка у бугарском Министарству саобраћаја и комуникација, представници разних авио-компанија су обавештени да ће Бугарска помоћи што је пре могуће у отварању авио-линије између престонице Софије и Скопља. У ту сврху потребно је само да авио-компанија изрази интересовање за обављање летова. Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље.

 • 14 january 2022Србија са тендером за проширење и модернизацију аеродрома у Нишу

  Српска компанија Aerodromi Srbije расписала је тендер за проширење терминала на аеродрому Константин Велики у Нишу. Пројектом, вредним 11,9 милиона евра, предвиђена је реконструкција постојеће зграде и изградња додатног анекса. Модернизовани објекат мора имати одвојене јединице за долазак и одлазак путника, као и посебан део за VIP путнике. Инвестиција ће обухватити адаптацију постојећег објекта површине 2100 m2 и изградњу нове површине 7160 m2.

 • 12 january 2022Северна Македонија узима кредит од 28,9 милиона евра за гасовод Грчкој

  Северна Македонија ће добити зајам од 28,9 милиона евра од Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за изградњу дела свог гасног интерконектора са Грчком. Пројекат ће послужити као краткорочна мера за олакшавање постепеног преласка земље на чисту енергију. Изградња деонице од 68 км помоћи ће Северној Македонији да диверзификује снабдевање гасом, побољша своју енергетску сигурност и повећа конкурентност свог енергетског тржишта. Повезивање земље преко интерконектора са Грчком такође ће помоћи њеној интеграцији у регионална и енергетска тржишта Европске уније.

 • 07 january 2022У Румунији је почела производња модерних IoT фрижидера

  Нова фабрика компаније Haier Tech Romania почела је да производи најквалитетније фрижидере брендова Candy, Hoover и Haier у Румунији. Најсавременија фабрика, вредна више од 70 милиона евра, налази се у индустријском парку „Allianso“, у близини града Плоешти. Производни погон се простире на површини од 63.000 m2 и опремљен је најновијим IoT решењима, иновацијама, роботима и напредним машинама из области Индустрије 4.0. Фабрика има две производне линије, где ће се развијати и самостојећи фрижидери и уградни модели. Фабрика ће опслуживати не само румунско већ и међународно тржиште, са производним капацитетом од преко милион фрижидера годишње.

 • 06 january 2022Српска компанија IMG production гради фабрику пластичних делова

  Српска компанија IMG production, подружница чешке IMG Bohemia, почела је изградњу новог погона за производњу пластичних компоненти. Објекат ће се налазити у индустријској зони Вршац. Инвестиција компаније IMG production подељена је у три фазе, које су укупно вредне 15 милиона евра. Почетак првог дела пројекта вредног 5 милиона евра покренут је 16. децембра. Завршетак изградње фабрике очекује се у октобру 2022. године, када би требало да почне и сама производња. Друга и трећа инвестициона фаза, свака вредна 5 милиона евра, планиране су за 2023. и 2024. годину.

 • 23 december 2021Француска компанија врши стратешку инвестицију у Северној Македонији

  Северна Македонија ће добити један од највећих соларних паркова у Европи са капацитетом за производњу струје од 360 до 400 MW. Објекат ће бити француска зелена инвестиција и очекује се да ће бити изграђен 2022. године. Соларни парк ће се налазити на територији будућег аеродрома у граду Штип, који се простире на површини од 452 ha. Ово ће бити највећа француска инвестиција у Северној Македонији у последњих петнаест година. Извођач пројекта је компанија е Akuo Energy. Соларна електрана ће производити 620 GWh чисте енергије и уштедети 380.000 тона угљен-диоксида годишње, снабдевајући преко 94.000 домаћинстава.

Види све »