Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Кастива: IoT Технологија аутоматизације компаније Beckhoff повезује услуге поправке облака данске компаније

20 april 2018

In Bulgarian

 

Beckhoff је развио додатак софтвер за инжењеринг и контролу за свој TwinCAT 3, односно иновативни TwinCAT IoT. Као основна технологија за брзо и ефикасно спровођење апликација у контексту Индустрије 4.0 и Интернета ствари, TwinCAT IoT помаже потрошачима да развију широк спектар решења у различитим сегментима индустрије. Један од најновијих примера такве реализације је данска компанија Carheal, која користи TwinCAT IoT у својим комоама за бојење аутомобила. Детаљне информације о пројекту, за портал  BalkanEngineer.com говорили су из компаније Кастива ДОО, која нуди производе компаније Beckhoff.

 

 

"Са својим интелигентним комоама за наношење боје, Carheal нуди комплетно решење да радионице, које могу брзо и удобно поправити чак и најмању штету на аутомобилу. Каросерија се не поправља као обично, већ се само третира оштећена површина", коментаришу из компаније Кастива.

 

Највећа специфичност паметних комора за поправку је њихов иновативни систем филтера. Ваздух из унутрашњости камере не излази, већ се уместо тога потпуно очисти и филтрира кроз интегрисани систем. Рачунар CP6606, базиран на АРМ-у са софтвером за аутоматизацију TwinCAT 3, користи се за управљање.

 

 

TwinCAT IoT за поједностављену комуникацију са облаком

 

Интелигентне кабине за прскање боје су повезани са облаком, користећи TwinCAT IoT, који има различите функције за размену података путем стандардизованих комуникационих протокола и имају приступ посебним информационим и комуникационим услугама из облачних услуга. Услуге могу бити лоциране у системима јавног облака, као што су Microsoft Azure или Amazon Web Services. Алтернативно, они се могу налазити и на локалним мрежама. Уз CP6606, као IoT-контролер, TwinCAT 3 PLC и TwinCAT IoT успостављају беспрекорну везу између Интернет у стварима и интернет услуга у решењима, које реализира Carheal.

 

 

Подаци пружају информације о локацији камере, радног времена система за филтрирање, квалитету ваздуха, у дужини од појединих радних корака и потрошње енергије и боје. Ако се достигну или прекораче граничне вредности испарљивих органских једињења, систем ће активирати аларм.

 

Седиште фирме

Адреса: ул. “Ами Буе” 72, спрат 4, 1612 Софија

Телефон: 02/950 44 33

E-mail: office@kastiva.com

 

 

Извор фото материјала: Кастива ДОО, Beckhoff 

Новости

 • 21 may 2018Аптив Пакард инвестира у изградњу фабрике у Лесковцу

  Аптив Пакард ће инвестирати 25 милиона евра у изградњу фабрике за производњу каблова за аутомобилску индустрију у Лесковцу, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта ekonomski.mk. У фабрици, чија је изградња већ почела у Зеленој зони у северном делу града, посао ће добити више од 1000 радника у 2019., док је у 2020. очекује се њихов број порасте до 2 000. Само у овој години ће бити запослено око 280 људи, који су већ обучени у Новом Саду, Румунији и Пољској, где је корпорација поседује фабрике. Компанија очекује да се производња у новој фабрици повећа у складу са наруџбинама и да плана рада буде испуњен.

 • 16 may 2018ЕКО Бугарска ће у 2018. години уложити скоро 9 милиона евра

  Грчка нафтна компанија Hellenic Petroleum ће проширити своје пословање са бензинским станицама ЕКО у Бугарској инвестирајући између 8 и 9 милиона евра у 2018. години, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Нellenic Petroleum је једна од водећих енергетских компанија у региону, а у Бугарској ради 86 бензинских пумпи и четири нафтна базена са укупно 1.200 запослених. Њени планови за лидерство су да открију више локација на кључним локацијама широм земље. Од почетка године, у Бугарској су отворене две нове ЕКО локације.

Види све »

Догађаји

 • 21 may 2018ScaleFocus инвестира у нови развојни центар у Бургасу у Бугарској

  Бугарска технолошка компанија Scale Focus ће отворити трећи развојни центар у Бугарској након Софије и Пловдива. Због великог потенцијала за развој пословних директора, компанија је одабрала град Бургас. Планирано је крајем 2018. отварање 20 нових радних места, а до краја 2019. још 40, сазнаје портал BalkanEngineer.com. У првих шест месеци, ScaleFocus ће у нов центар уложити око 500.000 лева. Избор локације је резултат доброг партнерства са општином Бургас и блиске сарадње са универзитетима и средњим школама у граду.

 • 17 may 2018Проширује се научно-технолошки парк у Чачку

  Научно технички парк у српском граду Чачак биће проширен помоћу 3,5 милиона евра из државног буџета, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Пројекат, који предвиђа реконструкцију постојећих постројења и прикључење нових површина, биће реализован током 24 месеца. Средства ће се користити за обезбеђивање опреме за пословне просторе за потребе нових предузећа. Ово ће помоћи стварању иновативних компанија и омогућити младим стручњацима да остану у граду и примењују своје знање о локалној економији.

Види све »

Чланци

 • 21 may 2018Таурус-93: Наша снага лежи у производњи малих и средњих серија тастатура и фасада

  Опстанак и развој малих произвођача у високо конкурентном тржишту захтева храброст, флексибилност и добро разумевање својих могућности. "Успешан развој нашег пословања више од двадесет година, као резултат високе професионалности тима и добро опремљене производне базе. И наша снага је несумњиво развој наших активности у специфичној тржишној ниши - производњи производа у малим и средњим серијама", изјавили из компаније Таурус-93 ДОО.

 • 18 may 2018Филијала "Монтажи" Старт Инжењеринга врши широк спектар електро инсталација и машинских монтажа

  Старт Инжењеринг АД је водећа инжењеринг фирма са утврђеном историјом у пројектовање, монтажу, примени нових технологија, аутоматизације и пуштање у рад активности. "Активност пословнице Монтажа је везан за имплементацију електрична и механичка инсталације рада, монтажу челичних конструкција, цевовода израђених од црних и нерђајућег челика материјала чији различитих пречника, полиетилена и полипропилена цеви и постављање инсталација КИП и А", информисали из Старт Инжењеринг.

Види све »