Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Кастива: IoT Технологија аутоматизације компаније Beckhoff повезује услуге поправке облака данске компаније

20 april 2018

In Bulgarian   In Romanian

 

Beckhoff је развио додатак софтвер за инжењеринг и контролу за свој TwinCAT 3, односно иновативни TwinCAT IoT. Као основна технологија за брзо и ефикасно спровођење апликација у контексту Индустрије 4.0 и Интернета ствари, TwinCAT IoT помаже потрошачима да развију широк спектар решења у различитим сегментима индустрије. Један од најновијих примера такве реализације је данска компанија Carheal, која користи TwinCAT IoT у својим комоама за бојење аутомобила. Детаљне информације о пројекту, за портал  BalkanEngineer.com говорили су из компаније Кастива ДОО, која нуди производе компаније Beckhoff.

 

 

"Са својим интелигентним комоама за наношење боје, Carheal нуди комплетно решење да радионице, које могу брзо и удобно поправити чак и најмању штету на аутомобилу. Каросерија се не поправља као обично, већ се само третира оштећена површина", коментаришу из компаније Кастива.

 

Највећа специфичност паметних комора за поправку је њихов иновативни систем филтера. Ваздух из унутрашњости камере не излази, већ се уместо тога потпуно очисти и филтрира кроз интегрисани систем. Рачунар CP6606, базиран на АРМ-у са софтвером за аутоматизацију TwinCAT 3, користи се за управљање.

 

 

TwinCAT IoT за поједностављену комуникацију са облаком

 

Интелигентне кабине за прскање боје су повезани са облаком, користећи TwinCAT IoT, који има различите функције за размену података путем стандардизованих комуникационих протокола и имају приступ посебним информационим и комуникационим услугама из облачних услуга. Услуге могу бити лоциране у системима јавног облака, као што су Microsoft Azure или Amazon Web Services. Алтернативно, они се могу налазити и на локалним мрежама. Уз CP6606, као IoT-контролер, TwinCAT 3 PLC и TwinCAT IoT успостављају беспрекорну везу између Интернет у стварима и интернет услуга у решењима, које реализира Carheal.

 

 

Подаци пружају информације о локацији камере, радног времена система за филтрирање, квалитету ваздуха, у дужини од појединих радних корака и потрошње енергије и боје. Ако се достигну или прекораче граничне вредности испарљивих органских једињења, систем ће активирати аларм.

 

Седиште фирме

Адреса: ул. “Ами Буе” 72, спрат 4, 1612 Софија

Телефон: 02/950 44 33

E-mail: office@kastiva.com

 

 

Извор фото материјала: Кастива ДОО, Beckhoff 

Новости

 • 18 july 2018Фабрика ауто делова Hirsch Automotive ће почети са радом у Србији 2019. године

  SD Hirsch Automotive, компанија која развија и производи делове аутомобила високог квалитета већ 30 година, отвориће фабрику у Бачком Петровцу, Србија. Немачка компанија је потписала уговор о закупу индустријског простора у бизнис парк у Бачком Петровцу, малом граду у покрајини Војводина, у Србији. Ово ће бити трећа фабрика компаније Hirsch Automotive, која снабдева деловима неке од највећих компанија за производњу моторних возила - Volkswagen, Audi, Skoda, Mercedes и Jaguar.

 • 16 july 2018Изградња постројења за рециклажу гума у Македонији

  Македонска компанија RWM (Rubber Waste Management)) ће уложити 8,5 милиона евра у фабрику за рециклажу гума. Нова фабрика ће бити изграђена на површини од 4 500 м2, у селу Желино, у истоименој општини на северозападу Македоније. Реализација инвестиције ствара скоро 600 радних места. У фабрици за рециклажу гума биће прерађиване у гумени материјал који се може користити за изградњу аутопутева и спортских објеката. Управа RWM-а каже да у будућности планирају изградити још два погона у селу Желино.

Види све »

Догађаји

 • 19 july 2018Ромгаз ће улагати у хемијску индустрију

  Највећи румунски произвођач природног гаса, Ромгаз, намерава инвестирати у хемијску индустрију, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Развојна стратегија компаније већ укључује интересовање за производњу вештачких ђубрива. Ромгаз планира да преузме један од три највећих румунских постројења за вештачко ђубриво, део ИнтерАгро групе. Компанија може уложити милијарду долара у свој нови подухват нема дуговања и има растући промет. Још један правац у проширењу активности Ромгаза је изградња гасне електране у близини града Дева.

 • 17 july 2018Wizz Air је отворио свој први хангар на Балкану у Софији, Бугарска

  Мађарска ниско тарифна авио компанија Wizz Air у партнерству са бугарском компанијом за авио превоза Rose Air, отворила је у Софији први хангар за одржавање ваздухоплова на Балканском полуострву, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Површина хангара је 5.000 квадратних метара у северном делу аеродрома Софија. Капацитет новог хангара је преко 300 авиона годишње. У њему ће се обављати технички прегледи авиона типа С, а планира се да у каснијој етапи обављају и сложенији прегледи – типа D. У хангару ће се моћи налазити у истом тренутку до 3 авиона типа Airbus А320.

Види све »

Чланци

 • 19 july 2018Рајкос Тех: Поуздано праћење цурења са сензорима за проток SIKA штеди главобоље и материјалне губитке

  Број штете изазване поплавама домаћих наводњавања расте сваке године, према статистици осигуравајућих друштава. Ово су неки од најчешћих догађаја осигурање - много више него пожари или природне катастрофе. "Сензори на турбинама протока SIKA представљају оптимално решење за детекцију цурења. Компанија има доказано искуство и ноу-хау у овој области", изјавили из компаније Рајкос Тех ДОО. Обично је опрема која треба да буде заштићена праћењем оштећења проводних цеви.

 • 16 july 2018ТиД Инжењеринг са многим успешним пројектима у Термоелектрани Варна, Бугарска

  Потврђена инжењеринг компанија ТиД Инжењеринг ДОО, више од десет година успешно развија своју делатност у вези са изградњом индустријских мрежа програмабилних контролера и опрема за аутоматизацију и система за даљинско управљање и сигнализацију у енергетици и индустрији. За овај период компанија је освојила поверење многих великих предузећа, где је успешно реализовала велики број пројекта. Један д њих је друга по величини термоелектрана на Балканском полуострву - ТЕ Варна (Бугарска).

Види све »