Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Мари Бентц

Мари Бентц

www.marie-bentz.com

Мари Бентц е докажана производствена фирма во областа на индустриската вагарска мерна техника. Компанијата е производител на автомобилски ваги, железничка ваги, кранови ваги, платформски ваги, ваги за определување на цени, лабораториски ваги, давачи за притисок, вагарска електроника, индустриски системи за мерење на тежина, системи за идентификација и комплексни инженеринг решенија во сферата на вагарското мерење.

 

Мари Бентц врши уште увоз, извоз, монтажа и сервис на електро - хидраулични  буткачи и сопирачки, техника за релеи, опрема за кранови, електрични мотори. Фирмата е партнер со водечки светски производители во оваа област, меѓу кои EHP-Wägetechnik, EMG Automation, KERN, Vishay, Pfister Weegtechniek, Bilanciai Group, EAW Relaistechnik, Soehnle.

 

Во 2008 - 2009 година компанијата изградува сопствена лабораторија за калибрирање – „ЛАБОР БЕНТЦ“ за калибрација на средства за мерење на маса со издавање на DKD- сертификат за калибрирање.

 

Денес Мари-Бентц е меѓу пазарните лидери во областа на вагарското мерење со сопствена еталонска база. Друштвото е гарант за квалитет што го оценуваат како овдешните, така и странските компании. Главни пазари на продукцијата на Мари-Бентц се земјите од југоисточна Европа.

Контакти

Централен канцеларија:
Адреса: Бургас 8000, ул. „Фердинандова“ бр.5

Телефон: +359 56 842 808

E-mail: info@mariebentz.com

Партнери

Материјали за Мари Бентц

  • 10 april 2023Мари-Бентц: Кранските ваги LKe/LK на EHP за работа во тешки индустриски услови се карактеризираат

   EHP Wägetechnik е првата компанија во светот која разработила дигитална кранска вага, првично наменета за употреба во екстремните работни услови на леарниците, каде што температурата на околината може да достигне до 1600 °C. Во 1986 година, EHP ја проектираше и првата калибрирана кранска вага. Оттогаш, нејзината производствена палета постојано се усовршува и проширува. „Денес, кранските ваги на EHP се користат насекаде каде што стоката се транспортира и ракува со кран треба да се измери брзо и ефикасно. Дигиталните крански ваги LKe (проверени за сообразност) и LK (фабрички калибрирани) се специјално проектирани.

  • 13 february 2023Мари-Бентц: Новите ваги за броење CPE на KERN имаат компактни димензии за практична употреба во мали простори

   Цврсти и мултифункционални, вагите за броење KERN нудат многу можности во однос на димензии, капацитет, резолуција и функции, покривајќи како модели за на маса, така и за под. „Овие дигитални ваги се наменети за лесна употреба во случај на пребројување, контролно броење, полнење, контролно вагање и сумирање во индустриски или комерцијални услови. Тие можат брзо и прецизно да бројат мали и големи елементи, заштедувајќи време во производствените намени и намалувајќи го отпадот при полнење или пакување. Вагите за броење CPE се компактни уреди за на маса со резолуција за броење од 60.000 поени за брзо и лесно пребројување, контролно вагање.

  • 17 april 2018Леснотија, удобност и прецизност со индустриските ваги со бројачи од серија MB-IFS на KERN од Мари Бентц

   Индустриските ваги со бројачи од серија MB-IFS на докажаниот германски лидер KERN обезбедуваат леснотија и удобност при работа во индустриска примена. „Решенијата се разработени со двоен опсег на мерење - до 300 kg и до 60 000 примероци, а автоматско е префрлување во поголем опсег и со повисока точност“, информираа за BalkanEngineer.com од фирма Мари Бентц која нуди на пазарот широк спектар на производи на докажаниот производител.Серијата ваги со бројачи MB-IFS се опремени со високо - контрастен, ергономски LCD дисплеј.

  • 26 january 2018Мари Бентц: Платформска вага ILT со сензорски екран и широк спектар на функции од KERN

   Докажаната компанија Мари Бентц која е и ексклузивен претставник во Македонија на KERN, претставува нова премиум платформска вага на германскиот производител. Специјално за BalkanEngineer.com од фирмата раскажаа детали за современиот и иновативен модел ILT, кој е дел од нејзината актуелна палета од електронски платформски ваги и тежински системи со бренд KERN. Од компанијата обрнаа внимание и на мултиплицираната функција преку која рецептите и нивните состојки можат да се мултиплицираат по желба само со притискање на копче.

  • 11 december 2017Мари Бентц: Ние нудиме комплетна палета на електронски ваги за броење и системи за тежинско броење KERN

   Докажаната компанија, Мари-Бентцна ги нуди на македонскиот пазар електронските ваги на германскиот производител KERN. Посебно за BalkanEngineer.com од страна на Мари Бентц раскажаа за актуелната палета на електронски ваги за броење и системи за тинско броење на германската компанија, чиј ексклузивен застапник е фирмата. Вагите KERN и дополнителната опрема кон нив се произведуваат од 1844 година и станаа симбол на висок квалитет и лесен начин на работа. Апсолутниот рекордер на системите за броење на KERN е CCT.

  • 03 october 2017Најнова генерација на опрема за мерење на тежина од Мари Бентц на Меѓународниот технички саем 2017

   На крајот на септември, 73-тото издание на Меѓународниот технички саем во Пловдив, Бугарија, ги презентира најновите технолошки иновации во голем број области, вклучувајќи електроника и електротехника, машинство и автоматизација. Последна генерација управувачи за индустриски машини, роботи, техника за електрична опрема, софтвери и мерна опрема се само дел од експонатите кои го привлекоа интересот на многубројните посетители. Повеќе за учеството на компанија Мари Бентц, специјализирана во областа на техника за мерење на тежина, прочитајте во следните редови!

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Бугарија го зазема 15-то место во светот во извозот на индустриски CNC машини и роботи, значаен придонес за кој има фирма РАИС

  Бугарија е една од 15-те земји во светот кои извезуваат повеќе роботизирани и автоматизирани машини отколку што увезуваат за 2022 година. Официјалните податоци се објавени на платформата World's Top Exports и се изготвени врз основа на извозните номенклатури и тарифната класификација на производството. Извезената индустриска опрема од Бугарија вклучува индустриски роботи, манипулатори, CNC машини и друга техника изработена по нарачка на клиентот. Бугарија втора година по ред остварува трговски суфицит од трговијата со индустриски роботи и автоматизирани машини, што и го одредува 15-тото место на светската ранг листа, при што првите места ги заземаат светските економски.

 • 24 february 2024Smart Energy Trade: Со услугата „Откуп на електрична енергија“, нашите клиенти можат да ги искористат сите предности на слободни

  Денешната пазарна реалност бара нови пристапи за задоволување на потребите од енергетски ресурси. Истовремено, слободниот енергетски пазар е дел од опсегот на „Зелената зделка“, која има за цел постигнување на конкурентна јаглеродно неутрална економија до 2050 година, но исто така им дава можност на потрошувачите да направат информиран избор на енергетски снабдувач кој ги обезбедува своите услуги по конкурентни пазарни цени и задоволување на потребите на клиентите. Smart Energy Trade е лиценциран трговец со електрична енергија кој на своите клиенти и партнери им нуди услуга „Откуп на електрична енергија“.

 • 24 february 2024Интуитивен робот FANUC и италијански производител на колачи ја создаваат перфектната комбинација од традиција и иновации

  Италија често е нарекувана „Bel Paese“, т.е. „прекрасната земја“, но имајќи ги предвид нејзините разновидни кулинарски традиции, таа секако може да биде дефинирана и како „земјата на добрата храна“. „Италијанската компанија Vigap одлучи да го автоматизира процесот на сечење на нивните производи од тесто, што претходно се вршел рачно. Создаденото решение ја вклучува имплементацијата на робот FANUC што користи ултразвучен нож во услови на ограничен простор, што обезбедува совршен и брз производствен процес“, информираа од ФАНУК.

 • 22 february 2024Новата серија детектори PIRIN на Телетек Електроникс - оптимален баланс помеѓу сигурност, функционалност и едноставност

  Сензорот за движење е еден од најважните елементи во секој безбедносен систем. Препознавањето на човечкото присуство под различни услови на средината е најголемиот предизвик со кој се соочува еден детектор за движење. Клучот за перфектен и ефикасен уред лежи во рамнотежата помеѓу сигурност, функционалност и едноставност. Новата серија детектори PIRIN од етаблираниот европски производител на решенија за противпожарен аларм и решенија за сигнализација и безбедност на Телетек Електроникс го поседуваат сето тоа. Една од нашите најнови разработки, палетата на внатрешни жични детектори PIRIN.

 • 21 february 2024Повеќе од 1.300 роботи на АББ ќе учествуваат во разработката на следната генерација електрични автомобили во фабриките на Volvo

  „AББ ќе му испорача на Volvo Cars повеќе од 1.300 индустриски роботи со вклучени кон нив функционални пакети за изградба на следната генерација на електрични возила. Ова ќе му помогне на шведскиот производител на автомобили да ги постигне своите амбициозни цели за одржлив раст и развој“, објавија од AББ, технолошки лидер во снабдувањето со електрична енергија, електричната опрема и автоматизацијата. Револуционерната трансформација на автомобилската индустрија, водена од зголемената побарувачка на потрошувачите за електрични возила и стремежот кон одржливост, создава како нови можности, така и огромни предизвици за светските производители на автомобили.

 • 20 february 2024GreMa 3D: Среќни сме да го објавиме нашето партнерство со 2onelab - производител на иновативни машини за 3D печатење

  На почетокот на новата година, GreMa 3D склучи стратешко партнерство со 2onelab - компанија која развива иновативни машини со целосно патентиран систем. „Опремата за 3D печатење на 2onelab е специјализирана за потребите на стоматолошките и научните средини, обезбедувајќи им на корисниците современа технологија за прототипирање и одржливо производство“, коментира инж. Андреј Дуницов, управител на GreMa 3D - водечки добавувач на целосни 3D технолошки решенија, што нуди широк асортиман на производи и услуги.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Аурубис Блгарија прави реконструкција на печка за топење на бакар вредна 10 милиони евра

  Аурубис Блгарија, водечки производител на бакар, склучи договор за проект за реконструкција на печка за брзо топење на бакар сместена во котлината Златица - Пирдоп во Бугарија, со технолошката компанија Metso, дозна BalkanEngineer.com од globalminingreview.com. Вредноста на договорот надминува 10 милиони евра и е прифатен за извршување од сегментот Minerals за 1Q24 на Metso. Техничкото решение Outotec® Flash Smelting Furnace на Metso и поврзаните со него технологии се имплементирани во бугарската фабрика за топење на примарен бакар уште во 1987 година.

 • 22 february 2024Continental инвестира 150 милиони евра и отвора 1.900 нови работни места во својата фабрика во Нови Сад, Србија

  Германскиот автомобилски гигант Continental најави дека ќе реализира инвестиција од 150 милиони евра за проширување на својата фабрика во Нови Сад, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Овој потег ја нагласува ангажираноста на Continental за раст, како и растечкиот потенцијал на српската автомобилска индустрија. Инвестицијата во фабриката во Нови Сад е стратешка одлука на Continental, која има за цел да го зајакне присуството на компанијата во регионот, притоа предизвикувајќи истовремено бранувачки ефект за економскиот раст и отворањето на нови работни места.

 • 17 february 2024Timak испорача специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија

  Албанскиот производител Timak, познат по своите иновативни решенија за возила, ја оствари својата прва испорака на специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија - QKUM (Qendra Kombëtare Urgjencave Mjekësore). Ова го дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Мотоциклите, кои се четири во првата испорака, се специјално проектирани за итни медицински услуги. Главниот мотив зад овој дизајн е да се зголеми ефикасноста и брзината на реагирање при прва помош. Во реони погодени од голем сообраќаен метеж.

 • 16 february 2024Германскиот производител на индустриско осветлување Siteco отвори инженеринг центар во Белград, Србија

  Германската компанија Siteco, светски лидер во областа на надворешното осветлување, отвори свој центар за проектирање и инженеринг во Белград, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Ekapija.com. Висината на инвестицијата не се соопштува. „Доаѓањето на Siteco не е само доказ за континуираниот интерес на глобалните компании за инвестиции во Србија, туку и потврда дека земјата се претвора во нов европски технолошки центар“, коментира Марко Кадес, раководител на Стопанската комора на Србија во соопштението за медиумите по средба со Иван Лазаревиќ, генерален директор на Siteco за Србија.

 • 15 february 2024ЕИБ финансира изградба на 8.472 станици за полнење на електрични возила во Бугарија, Литванија и Романија

  Европската инвестициска банка (ЕИБ) презеде важен чекор за поддршка на чистата мобилност при што одобри заем од 40 милиони евра за Eldrive Holding, австриска компанија за инфраструктура за полнење на електрични возила, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Проектот има за цел да инсталира 8.472 станици за полнење во Бугарија, Литванија и Романија во текот на следните три години, а на овој начин ќе ги помогне целите на Зелениот договор на ЕУ за одржлив транспорт и декарбонизација.

 • 10 february 2024Бугарија, Грција и Романија потпишаа изјава за развој на обновливите извори на енергија во регионот

  Министрите за енергетика на Бугарија, Грција и Романија се состанаа во Атина, каде што потпишаа трипартитна изјава за намери за развој на серија од иницијативи во областа на обновливите извори на енергија во регионот, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Овој клучен момент се покажува како чекор кон постигнување на праведна транзиција кон декарбонизирана и неутрална економија во однос на климатот. Изјавата предвидува соработка меѓу трите земји во подготовката на заеднички прекугранични проекти во областа на офшорната ветерна енергијата, водородот од обновливи извори на енергија.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Романската компанија за ѓубрива Norofert инвестира 1,2 милиони евра во истражувачка лабораторија

  Романскиот производител на суровини за органско земјоделство Norofert објави дека инвестирал 3 милиони леи во првата фаза од изградбата на средна по големина истражувачка лабораторија. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Втората фаза од проектот, планирана да започне до крајот на 2024 година, ќе ја донесе вкупната инвестиција во проектот на повеќе од 6 милиони леи (1,3 милиони долари/1,2 милиони евра). Сместена во просториите на фабриката за суровини на Norofert во Filipestii de Padure, лабораторијата ќе се користи за истражување и размножување на микроорганизми за земјоделски намени.

 • 20 february 2024Албанија вложува 3 милиони евра во специјална програма за поддршка на старт-ап компании

  Албанија ќе обезбеди износ од 3 милиони евра за извршување на програма за поддршка на старт-ап компании преку директно финансирање, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Министерката за претприемништво и деловна клима, Делина Ибрахимај, објави дека почетокот на програмата е определен за 16 февруари 2024 година. Албанската влада ја одобри одлуката со што го отвори патот за развој на стартап екосистемот во земјата. Новите компании ќе бидат поддржани преку директно финансирање во три фази, при што се очекува од помошта да имаат корист околу 50-80 проекти. Вкупниот фонд предвиден со програмата за 2024 година е 3 милиони евра.

 • 17 february 2024Производителот на цемент Цементарница Усје (Северна Македонија) назначи нов претседател на одборот на директори

  Производителот на градежни материјали од Северна Македонија Цементарница Усје, компанија на грчката групација Titan, го назначи Марио Брачи за претседател на одборот на директори на компанијата, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com.

 • 15 february 2024Романската OMV Petrom ќе ги зголеми своите инвестиции во енергетска инфраструктура до 1,6 милијарди долари годишно

  Најголемата романска енергетска компанија, OMV Petrom, најави дека ќе инвестира 8 милијарди леи (1,6 милијарди евра) во 2024 година и во секоја од следните две години, што е двојно повеќе од просечните инвестиции од 3,5 милијарди леи во 2017-2021 година, информира Романија. -insider.com. Растот на инвестициите главно се должи на учеството на компанијата во офшорниот гасен проект Neptun Deep во Црно Море, кој поседува едно од најголемите наоѓалишта на природен гас во ЕУ, со очекувана цена од 4 милијарди евра (19,89 милијарди леи).

 • 11 february 2024Србија гради бројни ОИЕ капацитети со помош на инвестиции од Европската Унија и Кина

  На својот пат кон зајакнување на инфраструктурата за обновлива енергија, Србија ќе добие грант од 30 милиони евра од Европската унија за изградба на ветерен парк од 66 MW во североисточниот град Костолац. Кина исто така ќе инвестира околу 2 милијарди евра во ОИЕ капацитети во земјата. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com и Reuters. Проектот на ветерниот парк Костолац е управуван од државниот производител на енергија Електропривреда Србије (ЕПС) и дополнително е поддржан со заем од 80 милиони евра и грант од 1,8 милиони евра од Германската банка за развој KfW. Се очекува тој да генерира доволно енергија за напојување со електрична енергија на околу 30.000 домаќинства.

 • 10 february 2024Албанија вложува 412 милиони евра во 2024 година во развојот на морското пристаниште во Драч

  Албанија ја трансформира својата поморска инфраструктура, давајќи им приоритет на плановите за ново товарно пристаниште во Драч. Државата го објави претстојниот тендерски проект планиран за првиот квартал од 2024 година, дозна BalkanEngineer.com од Connectingregion.com. Развојот на пристаништето се покажува како значаен скок напред во логистичките можности на земјата. Управата на пристаништето во Драч (DPA) неодамна го потврди издавањето на градежна дозвола за почетната фаза на проектот. Целокупното проектирање.

Види ги сите »