Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Статии

Т и Д Инженеринг: Модули за трафостаници се оптимално решение за следење и управување, разработени на сопствена технологија

04 september 2023

In Bulgarian  In Albanian  In Romanian  In Serbian  

 

Т и Д Инженеринг е етаблирана компанија која е специјализирана во областа на енергетиката, електрониката и управувањето со енергетската инфраструктура, индустријата и обновливите извори на енергија (ОИЕ). Надлежностите на тимот во овие области се директно поврзани со разработките на компанијата во областа на индустриската електроника. Јасен пример за ова се модулите за трафостаници, сопствена технологија разработена како резултат на богатото искуство на специјалистите во изградбата, реконструкцијата и одржувањето на трафостаници. Фирмата соработува со своите клиенти при што им обезбедувајќи ефективни и конкурентни решенија како одговор на нивните оперативни предизвици. Во следните редови, ќе дознаете повеќе за модулите за управување на трафостаници што ги нуди Т и Д Инженеринг.

 

 

„Симбиозата помеѓу нашиот концепт за обезбедување на комплетни решенија во областа на енергетиката и знаењето на нашите докажани експерти во областа на индустриската електроника е во основата за создавање на оптимизирани модули на трафостаници со долг работен век и докажана функционалност“, изјавија од компанијата.

Модулите за трафостаници разработени од Т и Д Инженеринг ги вклучуваат следните понуди:

 

MVI CAP: Капацитативен индикатор за среден напон

-3 капацитативни влезови;

-3 релејни излези;

-3 LED диоди за состојба;

-Напојување: 24/48 V, DC;

-Монтирање на DIN-шина.

 

PI LED-D50: Индикатор за состојбата на разводниот уред на трафостаница

-2 LED линии: црвена и зелена;

-Напон: 24/48/110/220 V, AC/DC;

-Дијаметар: 50 mm;

-Облик: круг или квадрат.

 

 

TC LCD D1407-CS: Индикатор за позиција и состојба на вентилот со LCD дисплеј

-Дисплеј и комуникациски интерфејси;

-14 изолирани дигитални влезови (12-24 V/220 V, DC);

-7 изолирани дигитални излези (12-24 V, DC);

-Изолирана RS485 порта;

-Бинарен/BCD формат;

-Напојување: 90-260 V, AC/DC;

-3,2" TFT LCD (Thin-Film-Transistor Liquid-Crystal Display - секој пиксел се контролира од 1 до 4 транзистори) графички екран во боја со резистивен екран на допир;

-Монтажа на панел;

-Димензии: 96x96x64 mm.

 

TC ENC D3105-NB: Матрица за кодирање на позицијата на прекинувачот со позиции

 • Кодира позиција на допир во бинарен формат;
 • 31 дигитални влезови (24-220 V, DC);
 • 5 дигитални излези (24-220 V, DC);
 • Бинарен формат.

 

LS D24: 24-канален еднонасочен конвертор за менување на нивото

-24 изолирани дигитални влезови (90-260 V, AC/DC);

-24 изолирани дигитални излези (12-24 V, DC);

-48 LED диоди за состојба;

-Монтирање на DIN-шина.

 

SM AI4DO1 Pt100: Температурна заштита - модул за следење со 4 температурни сензори и активирање на излез на реле по поставената лимитирана вредност

-4 аналогни влезови (Pt100);

-1 излез за реле;

-Напојувачки напон: 12-24 V, DC;

-Монтирање на DIN-шина.

 

Адреса: Бугарија, град Варна 9010, ул. „Перуника“ 46

Телефон: +359 52 312 100 

Тел./Факс:+359 52 312 658 

 E-mail: office@tid-engineering.bg

 

Дознајте повеќе за производите и услугите на компанијата што ги нуди во Македонија ТУКА!

 

 

Извор на фотографии: Т и Д Инженеринг, canva.com

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Новата серија детектори PIRIN на Телетек Електроникс - оптимален баланс помеѓу сигурност, функционалност и едноставност

  Сензорот за движење е еден од најважните елементи во секој безбедносен систем. Препознавањето на човечкото присуство под различни услови на средината е најголемиот предизвик со кој се соочува еден детектор за движење. Клучот за перфектен и ефикасен уред лежи во рамнотежата помеѓу сигурност, функционалност и едноставност. Новата серија детектори PIRIN од етаблираниот европски производител на решенија за противпожарен аларм и решенија за сигнализација и безбедност на Телетек Електроникс го поседуваат сето тоа. Една од нашите најнови разработки, палетата на внатрешни жични детектори PIRIN.

 • 21 february 2024Повеќе од 1.300 роботи на АББ ќе учествуваат во разработката на следната генерација електрични автомобили во фабриките на Volvo

  „AББ ќе му испорача на Volvo Cars повеќе од 1.300 индустриски роботи со вклучени кон нив функционални пакети за изградба на следната генерација на електрични возила. Ова ќе му помогне на шведскиот производител на автомобили да ги постигне своите амбициозни цели за одржлив раст и развој“, објавија од AББ, технолошки лидер во снабдувањето со електрична енергија, електричната опрема и автоматизацијата. Револуционерната трансформација на автомобилската индустрија, водена од зголемената побарувачка на потрошувачите за електрични возила и стремежот кон одржливост, создава како нови можности, така и огромни предизвици за светските производители на автомобили.

 • 20 february 2024GreMa 3D: Среќни сме да го објавиме нашето партнерство со 2onelab - производител на иновативни машини за 3D печатење

  На почетокот на новата година, GreMa 3D склучи стратешко партнерство со 2onelab - компанија која развива иновативни машини со целосно патентиран систем. „Опремата за 3D печатење на 2onelab е специјализирана за потребите на стоматолошките и научните средини, обезбедувајќи им на корисниците современа технологија за прототипирање и одржливо производство“, коментира инж. Андреј Дуницов, управител на GreMa 3D - водечки добавувач на целосни 3D технолошки решенија, што нуди широк асортиман на производи и услуги.

 • 17 february 2024Унисист Инженеринг навлегува сè посериозно на балканските пазари и бара нови стратешки деловни партнери

  Основана во 1996 година, компанијата Унисист Инженеринг е меѓу најафирмираните бугарски компании кои развиваат дејност во областа на индустриската автоматизација. Компанијата е специјализирана за инженеринг, развој и производство на современи автоматизирани системи и решенија и со своите водечки традиции, искуство и знаење денес се докажа како сигурен и доверлив партнер за голем број индустриски сектори. Унисист Инженеринг не престанува да се развива, усовршува и го проширува опсегот на својата дејност и во таа насока бара нови деловни стратешки партнери на територијата на балканските земји.

 • 17 february 2024Изработени според индивидуалните потреби, манипулаторите на Мултиинженеринг ја оптимизираат ефикасноста на производството

  Со своето појавување на индустриската сцена, индустриските роботи ги променија правилата на „играта“ и текот на индустрискиот развој во целиот свет. Тие направија револуција во процесот на работата во производството, обезбедувајќи бројни предности за производителите, меѓу кои се оптимизирани операции, поголема продуктивност, ефикасност и квалитет на производите, минимизиран отпад и дефекти, како и подобри финансиски резултати и конкурентност на пазарот. Во својата суштина, индустриските роботи или познати уште како индустриски манипулатори се машини кои наоѓаат примена во производствените процеси за преместување и/или обработка на делови.

 • 16 february 2024KMT Сервиз: Неинвазивните ултразвучни мерачи на проток Flexim се флексибилно решение при тешки работни услови

  Полиамид 12 е високо ефикасна пластика со примена во повеќе индустрии, од преработка на нафта и гас до автомобилската индустрија, медицинските технологии и 3D печатењето. Нејзиното производство вклучува неколку чекори, почнувајќи од јаглеводородното соединение бутадиен и завршувајќи со мономерот лауролактам, а кога поединечните елементи се поврзуваат, се формира синџирот на полиамид 12. За време на овие процеси се развиваат температури до околу 280 °C, што е сериозен предизвик за мерните инструменти што се користат.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Continental инвестира 150 милиони евра и отвора 1.900 нови работни места во својата фабрика во Нови Сад, Србија

  Германскиот автомобилски гигант Continental најави дека ќе реализира инвестиција од 150 милиони евра за проширување на својата фабрика во Нови Сад, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Овој потег ја нагласува ангажираноста на Continental за раст, како и растечкиот потенцијал на српската автомобилска индустрија. Инвестицијата во фабриката во Нови Сад е стратешка одлука на Continental, која има за цел да го зајакне присуството на компанијата во регионот, притоа предизвикувајќи истовремено бранувачки ефект за економскиот раст и отворањето на нови работни места.

 • 17 february 2024Timak испорача специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија

  Албанскиот производител Timak, познат по своите иновативни решенија за возила, ја оствари својата прва испорака на специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија - QKUM (Qendra Kombëtare Urgjencave Mjekësore). Ова го дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Мотоциклите, кои се четири во првата испорака, се специјално проектирани за итни медицински услуги. Главниот мотив зад овој дизајн е да се зголеми ефикасноста и брзината на реагирање при прва помош. Во реони погодени од голем сообраќаен метеж.

 • 16 february 2024Германскиот производител на индустриско осветлување Siteco отвори инженеринг центар во Белград, Србија

  Германската компанија Siteco, светски лидер во областа на надворешното осветлување, отвори свој центар за проектирање и инженеринг во Белград, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Ekapija.com. Висината на инвестицијата не се соопштува. „Доаѓањето на Siteco не е само доказ за континуираниот интерес на глобалните компании за инвестиции во Србија, туку и потврда дека земјата се претвора во нов европски технолошки центар“, коментира Марко Кадес, раководител на Стопанската комора на Србија во соопштението за медиумите по средба со Иван Лазаревиќ, генерален директор на Siteco за Србија.

 • 15 february 2024ЕИБ финансира изградба на 8.472 станици за полнење на електрични возила во Бугарија, Литванија и Романија

  Европската инвестициска банка (ЕИБ) презеде важен чекор за поддршка на чистата мобилност при што одобри заем од 40 милиони евра за Eldrive Holding, австриска компанија за инфраструктура за полнење на електрични возила, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Проектот има за цел да инсталира 8.472 станици за полнење во Бугарија, Литванија и Романија во текот на следните три години, а на овој начин ќе ги помогне целите на Зелениот договор на ЕУ за одржлив транспорт и декарбонизација.

 • 10 february 2024Бугарија, Грција и Романија потпишаа изјава за развој на обновливите извори на енергија во регионот

  Министрите за енергетика на Бугарија, Грција и Романија се состанаа во Атина, каде што потпишаа трипартитна изјава за намери за развој на серија од иницијативи во областа на обновливите извори на енергија во регионот, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Овој клучен момент се покажува како чекор кон постигнување на праведна транзиција кон декарбонизирана и неутрална економија во однос на климатот. Изјавата предвидува соработка меѓу трите земји во подготовката на заеднички прекугранични проекти во областа на офшорната ветерна енергијата, водородот од обновливи извори на енергија.

 • 07 february 2024Фондот за иновации и технолошки развој на Северна Македонија издвојува 5 милиони евра за развој на бизнисот

  Фондот за иновации и технолошки развој на Северна Македонија (ФИТР) ќе обезбеди грантови од 5 милиони евра за локални микро, мали и средни претпријатија за да ги поддржи нивниот технолошки развој и раст. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Иницијативата има за цел да им помогне на бизнисите да ги надминат економските предизвици и да го стимулираат растот со усвојување иновативни, зелени и дигитални технологии, зголемувајќи ги глобалната конкурентност и одржливост во кризи. Микро претпријатијата ќе бидат финансирани до 2,5 милиони денари, малите фирми ќе можат да аплицираат за грантови до 5 милиони денари.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Романската компанија за ѓубрива Norofert инвестира 1,2 милиони евра во истражувачка лабораторија

  Романскиот производител на суровини за органско земјоделство Norofert објави дека инвестирал 3 милиони леи во првата фаза од изградбата на средна по големина истражувачка лабораторија. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Втората фаза од проектот, планирана да започне до крајот на 2024 година, ќе ја донесе вкупната инвестиција во проектот на повеќе од 6 милиони леи (1,3 милиони долари/1,2 милиони евра). Сместена во просториите на фабриката за суровини на Norofert во Filipestii de Padure, лабораторијата ќе се користи за истражување и размножување на микроорганизми за земјоделски намени.

 • 20 february 2024Албанија вложува 3 милиони евра во специјална програма за поддршка на старт-ап компании

  Албанија ќе обезбеди износ од 3 милиони евра за извршување на програма за поддршка на старт-ап компании преку директно финансирање, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Министерката за претприемништво и деловна клима, Делина Ибрахимај, објави дека почетокот на програмата е определен за 16 февруари 2024 година. Албанската влада ја одобри одлуката со што го отвори патот за развој на стартап екосистемот во земјата. Новите компании ќе бидат поддржани преку директно финансирање во три фази, при што се очекува од помошта да имаат корист околу 50-80 проекти. Вкупниот фонд предвиден со програмата за 2024 година е 3 милиони евра.

 • 17 february 2024Производителот на цемент Цементарница Усје (Северна Македонија) назначи нов претседател на одборот на директори

  Производителот на градежни материјали од Северна Македонија Цементарница Усје, компанија на грчката групација Titan, го назначи Марио Брачи за претседател на одборот на директори на компанијата, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com.

 • 15 february 2024Романската OMV Petrom ќе ги зголеми своите инвестиции во енергетска инфраструктура до 1,6 милијарди долари годишно

  Најголемата романска енергетска компанија, OMV Petrom, најави дека ќе инвестира 8 милијарди леи (1,6 милијарди евра) во 2024 година и во секоја од следните две години, што е двојно повеќе од просечните инвестиции од 3,5 милијарди леи во 2017-2021 година, информира Романија. -insider.com. Растот на инвестициите главно се должи на учеството на компанијата во офшорниот гасен проект Neptun Deep во Црно Море, кој поседува едно од најголемите наоѓалишта на природен гас во ЕУ, со очекувана цена од 4 милијарди евра (19,89 милијарди леи).

 • 11 february 2024Србија гради бројни ОИЕ капацитети со помош на инвестиции од Европската Унија и Кина

  На својот пат кон зајакнување на инфраструктурата за обновлива енергија, Србија ќе добие грант од 30 милиони евра од Европската унија за изградба на ветерен парк од 66 MW во североисточниот град Костолац. Кина исто така ќе инвестира околу 2 милијарди евра во ОИЕ капацитети во земјата. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com и Reuters. Проектот на ветерниот парк Костолац е управуван од државниот производител на енергија Електропривреда Србије (ЕПС) и дополнително е поддржан со заем од 80 милиони евра и грант од 1,8 милиони евра од Германската банка за развој KfW. Се очекува тој да генерира доволно енергија за напојување со електрична енергија на околу 30.000 домаќинства.

 • 10 february 2024Албанија вложува 412 милиони евра во 2024 година во развојот на морското пристаниште во Драч

  Албанија ја трансформира својата поморска инфраструктура, давајќи им приоритет на плановите за ново товарно пристаниште во Драч. Државата го објави претстојниот тендерски проект планиран за првиот квартал од 2024 година, дозна BalkanEngineer.com од Connectingregion.com. Развојот на пристаништето се покажува како значаен скок напред во логистичките можности на земјата. Управата на пристаништето во Драч (DPA) неодамна го потврди издавањето на градежна дозвола за почетната фаза на проектот. Целокупното проектирање.

Види ги сите »