Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Schneider Electric Bulgaria Ltd

Schneider Electric Bulgaria Ltd

www.se.com/ww/en/

Schneider Electric Bulgaria është pjesë e liderit global në transformimin dixhital Schneider Electric. Kompania ofron zgjidhje dixhitale për furnizimin me energji dhe automatizimin e vendeve industriale dhe të infrastrukturës, ndërtesave rezidenciale dhe publike, qendrave të të dhënave etj., me të cilat garanton efikasitet dhe zhvillim të qëndrueshëm për përdoruesit. Për Schneider Electric, aksesi në energji dhe teknologji dixhitale është një e drejtë themelore e njeriut, të cilën kompania e ofron me një kombinim të teknologjive lider në botë të energjisë, automatizimit në kohë reale, softuerëve dhe shërbimeve.

 

Zyra e Schneider Electric në Bullgari është gjithashtu përgjegjëse për tregjet në Shqipëri, Maqedoninë e Veriut dhe Kosovë.

 

EcoStruxure e Schneider Electric

 

EcoStruxure e Schneider Electric është një platformë e gatshme për përdorim, e hapur dhe e ndërveprueshme që mundëson përmirësimin e sigurisë, besueshmërisë, efikasitetit, qëndrueshmërisë dhe lidhjes në çdo mjedis biznesi dhe prodhimi. EcoStruxure përfiton plotësisht nga IoT, lëvizshmëria, sensorët, teknologjitë cloud, analitika dhe siguria kibernetike për të ofruar përmirësime dhe inovacione në çdo nivel të proceseve industriale.

 

Kompania mban një politikë të dyerve të hapura që lejon klientët dhe partnerët, si dhe nxënësit e shkollave, studentët dhe profesionistët e rinj të vizitojnë fabrikën ”e zgjuar” dhe të njihen drejtpërdrejt me teknologjitë. Hapësira e demonstrimit të Innovation Hub është caktuar për këtë qëllim.

Kontaktet

Adresa: Sofia 1715, Business Park Sofia, zona e banimit Mladost 4, ndërtesa 7B, kati 4

Telefoni: +359 2 932 9320 

E-mail: csc@schneiderelectric.bg

Materialet për Schneider Electric Bulgaria Ltd

 • 1
 • 2
 • 3
  • 23 april 2024Schneider Electric thekson zgjidhjet e qëndrueshme të ndikimit klimatik në Samitin e Inovacionit 2024

   Më 3 dhe 4 Prill, Schneider Electric, lideri botëror në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, nisi Turneun Botëror të Inovacionit Summit, një forum ndërkombëtar që është bërë traditë për kompaninë. Duke filluar nga viti 2016, në një sërë eventesh në pjesë të ndryshme të botës, ai prezanton zhvillimet më të fundit inovative, zgjidhjet dhe partneritetet më të fundit të Schneider Electric, të cilat drejtojnë të ardhmen e automatizimit, elektrifikimit dhe dixhitalizimit. Fillimi i edicionit të këtij viti u vendos në Paris me një program dyditor me seanca plenare, tryeza të rrumbullakëta, panele diskutimi, analiza të thella, shkëmbime dhe vendosje të kontakteve të reja, xhiro nëpër sallat e ekspozitës etj.

  • 09 march 2024Schneider Electric ka zhvilluar një infrastrukturë të hapur për automatizimin industrial të gjeneratës së ardhshme në bashkëpuni

   Lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric, në bashkëpunim me kompanitë e teknologjisë Intel dhe Red Hat, njoftoi debutimin në treg të një kuadri të ri softuerësh të nyjeve të kontrollit të shpërndarë (DCN) që çon në gjeneratën e ardhshme të kontrollit industrial. Ai bazohet në platformën EcoStruxure Automation Expert™ të Schneider Electric, duke u mundësuar ndërmarrjeve industriale të kalojnë në një zgjidhje Plug-and-Produce të përcaktuar nga softueri. Kjo u lejon atyre të përmirësojnë ndjeshëm operacionet e tyre, të rrisin cilësinë e prodhimit, të zvogëlojnë kompleksitetin e proceseve dhe të optimizojnë kostot e tyre të prodhimit.

  • 28 february 2024Schneider Electric Bulgaria: Në qendrën tonë të inovacionit ne ndërthurim risitë teknologjike me kujdesin për të ardhmen

   Në një kohë të përparimit të shpejtë teknologjik dhe zhvillimit të qëndrueshëm, kompanitë që fokusohen me guxim në inovacionin zënë pozicionet kryesore të tregut. Të tilla si Schneider Electric Bulgaria, e cila me siguri mban ritmin me tendencat në të gjithë grupin e biznesit Schneider Electric. Inxhinieri Simeon Kozarev, menaxher i qendrës së Inovacionit të kompanisë, komentoi trajnimin e specialistëve të rinj dhe sfidat me të cilat përballet industria moderne.

  • 06 february 2024Modulet e reja të klimës ClimaSys të Schneider Electric dhe panelet elektrike PanelSeT SFN plotësojnë plotësisht nevojën

   Schneider Electric, lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, sjell në treg një gjeneratë të re të kondicionerëve ClimaSys dhe paneleve modulare me çelik të dekarbonizuar PanelSeT SFN. Versionet e fundit të zgjidhjeve janë zhvilluar tërësisht në përgjigje të sfidave me të cilat përballen bizneset në baza ditore në aspektin e qëndrueshmërisë, besueshmërisë, efikasitetit dhe fleksibilitetit të procesit. Në mjediset industriale ku temperatura e ambientit mund të arrijë deri në 55 oC, menaxhimi i faktorëve të nxehtësisë dhe lagështisë është çelësi për performancën optimale të komponentëve të instaluar brenda paneleve të automatizimit dhe kontrollit.

  • 23 december 2023Schneider Electric hapi sistemin e parë gjeotermik industrial të këtij lloji në Fabrikën e tij Smart në Plovdiv

   Më 7 dhjetor 2023, në shoqërinë e të ftuarve, partnerëve, kolegëve dhe miqve, Schneider Electric filloi një kapitull të ri në historinë e Fabrikës Smart të certifikuar të Schneider Electric në Plovdiv, duke hapur sistemin e parë inovativ të energjisë gjeotermale në vend në industri. ndërmarrje e këtij lloji. Ky moment i rëndësishëm në zhvillimin e praktikave energjetike industriale jo vetëm që konfirmon pozicionin kyç të kompanisë në fushën e "tranzicionit të dyfishtë" - si në teknologjitë dixhitale dhe ato të gjelbra, por gjithashtu e ngre prodhimin bullgar në majat e inovacionit dhe qëndrueshmërisë. në grupin Schneider Electric dhe sektorin në tërësi.

  • 24 november 2023Schneider Electric bashkohet me strukturën e saj EcoAct, duke zgjeruar gamën e produkteve, shërbimeve dhe zgjidhjeve

   Lideri me famë botërore në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric ka zgjeruar strukturën e tij ndërkombëtare duke blerë grupin lider francez EcoAct SAS (EcoAct), i specializuar në konsulencën për klimën dhe zgjidhjet Net Zero. Transaksioni u finalizua përfundimisht pas konsultimit me përfaqësuesit përkatës nga Atos Group dhe pas miratimit nga autoritetet rregullatore kompetente. Duke bashkuar forcat, dy nga kompanitë më të njohura globale në fushën e tyre do të ofrojnë zgjidhje biznesi që ofrojnë vlerë të shtuar reale si për klientët ashtu edhe për klimën.

  • 29 september 2023Kthejeni praktikat tuaja të dekarbonizimit në prestigj! Përfshihuni në edicionin e ri të çmimeve Schneider Electric Sustainabili

   Edicioni i dytë i Schneider Electric Sustainability Impact Awards tani është duke u zhvilluar. Këtë vit, kompania po zgjeron fushën e konkurrencës, duke përfshirë, përveç partnerëve tregtarë, klientët dhe furnitorët e saj që plotësojnë kushtet për pjesëmarrje. “Çmimet Sustainability Impact Awards janë dhënë që nga viti 2022 me idenë e njohjes së kompanive nga rrjeti partner i Schneider bazuar në kontributin e tyre në krijimin e një bote më të qëndrueshme të fokusuar në energjinë elektrike. Aplikimet për pjesëmarrje mund të dorëzohen deri më 17 nëntor 2023 dhe fituesit globalë do të shpallen në prill 2024", njoftoi Schneider Electric Bulgaria.

  • 07 september 2023Ivelina Nikolova, drejtore ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria: Ndër ndryshimet që dua të prezantoj me menaxhmentin

   Çfarë duhet për të qenë jo vetëm një menaxher i suksesshëm, por një udhëheqës vërtet i mirë? Sa i lejohet një menaxheri të gabojë dhe çfarë do të thotë të jesh në krye të një kompanie të themeluar globalisht në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit, misioni i së cilës është të përmirësojë jetën e njerëzve dhe ta bëjë botën një vend më të mirë për të jetuar? Përgjigjet për këto dhe pyetje të tjera do t'i gjeni në komentet e znj. Ivelina Nikolova, drejtoreshë ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria.

  • 18 august 2023Schneider Electric Bulgaria shpall debutimin në treg të një kalkulatori falas të karbonit për gjurmën ekologjike të qendrave

   Një nga qëllimet kryesore të liderit botëror në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë Schneider Electric është t'u mundësojë të gjitha bizneseve të shfrytëzojnë sa më shumë energjinë dhe burimet e planetit për të arritur progres dhe qëndrueshmëri. Duke ndjekur moton e saj Life is On, kompania investon në zgjidhje inovative përmes të cilave përmbush misionin e saj për një të ardhme të qëndrueshme. E nxitur nga përgjegjësia e saj ndaj shoqërisë, kompania njoftoi një kornizë të re, duke përfshirë një mjet për të llogaritur gjurmën totale të karbonit, i cili synon të ndihmojë kompanitë të kuptojnë më mirë ndikimin e përgjithshëm të qendrave të të dhënave të korporatave në mjedis.

  • 03 august 2023Me dizajnin e tij modular dhe veçoritë inteligjente, modulari i ri Easy UPS 3-fazor i Schneider Electric është një nga zgjidhjet

   Schneider Electric, lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit, njoftoi debutimin në treg të një modeli të ri të furnizimit me energji të pandërprerë modular 3-fazor Easy UPS. Me dizajnin e tij modular dhe veçorinë Live Swap, ai siguron mbrojtje të besueshme për qendrat e të dhënave të vogla dhe të mesme dhe aplikacionet kritike për biznesin. Easy UPS 3-Fase Modular disponohet në kapacitete nga 50 deri në 250 kW me një konfigurim të zgjerueshëm N+1 dhe mbështet arkitekturën EcoStruxure TM që ofron shërbime monitorimi në distancë. Me aftësinë për të shkallëzuar, njësia UPS i lejon klientit ta paguajë atë ndërsa biznesi i tyre rritet, duke optimizuar investimet e tyre kapitale, "tha Schneider Electric.

  • 30 june 2023Hyni në konkursin e elektricistëve të Schneider Electric Turnkey dhe fitoni një fundjavë spa për dy

   A i keni integruar çelësat dhe prizat e reja Unica të Schneider Electric ose Easy 9 në projektin tuaj? Atëherë, mos e humbisni mundësinë për të marrë pjesë në konkursin e Elektricistëve me çelës në dorë, të cilin lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë ka nisur dhe fitoni një pushim spa për dy. “Është e nevojshme që pjesëmarrësit të prezantojnë projektin e tyre të realizuar të një hapësire në të cilën kanë përdorur çelsat dhe prizat e gamës New Unica ose Easy 9 të Schneider Electric. Fituesit do të shpallen më 16 shtator 2023”, njoftoi Schneider Electric Bulgaria. Çelsat në dorë" fokusohet kryesisht në përbërësit përbërës të kërkuar nga saktësia e çdo instalimi elektrik, përfshirë pajisjet, çelsat dhe prizat.

  • 29 may 2023Schneider Electric Bulgaria me dy çmime prestigjioze nga edicioni i 6-të i Employer Branding Awards të b2b Media

   Schneider Electric Bulgaria, pjesë e strukturës së liderit në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric, fitoi dy çmime në edicionin e 6-të të Employer Branding Awards të b2b Media - një konkurs i krijuar për punëdhënës të përgjegjshëm në Bullgari. Kompania u shpërblye për qasjen e saj origjinale në fushën e ndërtimit të një marke punëdhënësi. Specialistët e kompanisë treguan më shumë për çmimet nga konkursi prestigjioz. Pasi Schneider Electric Bulgaria u bë "Punëdhënësi i Vitit" vitin e kaluar, këtë herë kompania u vlerësua për qasjen e saj origjinale në fushën e ndërtimit të një marke punëdhënëse me një vend të parë dhe një të tretë.

  • 11 may 2023Sistemi i integruar Square D Energy Center i Schneider Electric ofron menaxhim inteligjent të konsumit të energjisë së instalime

   “Nevojat moderne të familjeve dhe teknologjive për përdorimin e energjisë nga burimet e rinovueshme kërkojnë zbatimin e inteligjencës dixhitale për të siguruar menaxhim efektiv të të ashtuquajturave burime të shpërndara të energjisë, duke përfshirë përdorimin e një telefoni inteligjent ose komandës zanore. Një sistem i tillë i plotë i integruar, me një sërë funksionesh të mbështetura, është pjesë e portofolit të zgjidhjeve të Schneider Electric”, komentuan specialistët nga Schneider Electric Bulgaria. Square D Energy Center bashkon funksionet e më shumë se gjashtë instalimeve të veçanta përmes platformës së kontrollit të energjisë Wiser.

  • 04 may 2023Në garazhin e shtëpisë, ne parking makinash, ose në lëvizje – Schneider Electric zhvillon një portofol të plotë zgjidhjesh

   E ardhmja e planetit shënohet nga tranzicioni i energjisë, i cili ndikon drejtpërdrejt në mjetet e transportit. Kjo është arsyeja pse lideri global i teknologjisë Schneider Electric vazhdon të zgjerojë portofolin e zgjidhjeve të elektromobilitetit. Stacionet e karikimit për shtëpinë, parkingun ose gjatë lëvizjes - kompania ofron një paketë të plotë shërbimesh për të përmbushur nevojat individuale të çdo klienti. Karikimi inteligjent i makinës mund të jetë i mundur kudo falë ofertave të Schneider Electric. "Pronarët e shtëpive kanë mundësinë të përfitojnë nga një përvojë karikimi e lehtë, e gjelbër, e sigurt dhe inteligjente me konsum të optimizuar dhe gjurmë të reduktuar të karbonit," tha kompania.

  • 20 april 2023Mendimi kreativ dhe idetë e guximshme për një të ardhme më të qëndrueshme kërkohen nga konkursi studentor Schneider Electric

   Schneider Electric Bulgaria është pjesë e strukturës së liderit global në transformimin dixhital të teknologjive dhe zgjidhjeve teknike për industrinë dhe ndërtimin, Schneider Electric. Kompania e përkufizon aksesin në energji dhe teknologjitë dixhitale si një e drejtë themelore e njeriut dhe përpiqet përmes aktiviteteve të saj të kontribuojë në të ardhmen e qëndrueshme të shoqërisë. Përballë specialistëve teknikë të ardhshëm, kompania sheh pikërisht njerëzit që do të kontribuojnë në arritjen e synimeve të saj në këtë drejtim. Kjo është arsyeja pse Schneider Electric nuk ndalet së krijuari mundësi për zhvillimin e të rinjve. Një nismë në këtë drejtim është edhe konkursi ndërkombëtar studentor “Go Green”.

  • 29 march 2023Kompania Schneider Electric me një tjetër cmim prestigjioz për përpjekjet e saj drejt barazisë gjinore

   Përveç të qenit lider në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, Schneider Electric është gjithashtu një nga kompanitë me përgjegjësi të fortë sociale jo vetëm në vendin tonë, por në mbarë botën. Së fundmi, për të gjashtin vit radhazi, kompanisë iu dha një cmim prestigjioz nga Indeksi i Barazisë Gjinore të Bloomberg (GEI). Më shumë rreth përpjekjeve të vazhdueshme të Schneider Electric për të promovuar barazinë gjinore dhe për të ndërtuar një mjedis pune gjithëpërfshirës dhe njerëzor, thanë specialistët nga Schneider Electric Bulgaria.

  • 16 march 2023Schneider Electric Bulgaria thellon partneritetin e saj strategjik me universitetet teknike në vendin tonë

   Schneider Electric Bulgaria, pjesë e liderit global në transformimin dixhital, Schneider Electric, është një nga kompanitë në vendin tonë që nuk ndalet së krijuari produkte, zgjidhje sistemore dhe koncepte të plota teknologjike për modernizimin, qëndrueshmërinë dhe një të ardhme më të mirë. Prandaj, ekipi i kompanisë investon vazhdimisht në gjeneratën e ardhshme të specialistëve dhe inxhinierëve teknikë dhe e vendos edukimin si një nga angazhimet dhe vlerat kryesore të saj, duke punuar në mënyrë aktive për të ndërtuar një marrëdhënie sinergjike midis saj dhe industrisë. Domethënë, kjo sinergji garanton zbatimin e suksesshëm të specialistëve të rinj.

  • 06 march 2023Menaxh e re e përgjithshme e Schneider Electric për Bullgarinë, Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Kosovën

   Njësia Ballkanike e Schneider Electric tani drejtohet nga znj. Ivelina Nikolova, e cila do të mbajë postin e menaxheres së përgjithshme për Bullgarinë, Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Kosovën, që nga 1 marsi 2023, njoftoi Schneider Electric Bulgaria për BalkanEngineer.com. Emërimi i ri është rezultat i ngritjes në detyrë të presidentit aktual deri në fund të vitit të kaluar, z. Radoslav Koshkov – tashmë nënkryetar i “Service Business” për Evropën Juglindore. "Sukseset e të dy specialistëve dëshmojnë ekspertizën e personelit bullgar dhe konfirmojnë rëndësinë e tyre në rajon", komentojnë kompania bullgare.

  • 06 march 2023Ивелина Николова е новиот генерален менаџер на Schneider Electric за Бугарија, Албанија, Северна Македонија и Косово

   Балканската единица на Schneider Electric веќе се раководи од г-ѓа Ивелина Николова, која од 1 март 2023 година ќе ја извршува функцијата генерален менаџер за Бугарија, Албанија, Северна Македонија и Косово, соопштија од Schneider Electric Bulgaria за BalkanEngineer.com. Новото именување е последица на унапредувањето на актуелниот претседател до крајот на минатата година, г-дин Радослав Кошков - веќе потпретседател „Сервисен бизнис“ за Југоисточна Европа. „Успесите и на двајцата специјалисти ја докажуваат стручноста на бугарските кадри и ја потврдуваат нивната важност во регионот“, коментираа уште од бугарската компанија.

  • 27 january 2023Schneider Electric Bulgaria hap programin e saj të praktikës “Be smart. Start!” me një takim informues online më 2 shkurt

   Schneider Electric Bulgaria është një nga kompanitë lider që përcakton tendencat në industri dhe ofron zgjidhje inovative që plotësojnë nevojat e klientëve të saj. Përveç të qenit lider në transformimin dixhital, kompania është gjithashtu ndër punëdhënësit e dëshmuar që ofron kushte të favorshme pune dhe një sërë mundësish zhvillimi për punonjësit e saj. Si një degë e gjigantit botëror Schneider Electric, punëdhënësi i kushton vëmendje serioze talenteve të rinj, duke i tërhequr ata në prodhimin e tij. Prandaj, me rastin e edicionit të tretë të programit të saj të praktikës “Be smart. Start!”

  • 26 january 2023Schneider Electric Bulgaria: "Për të katërtin vit radhazi Schneider Electric u njoh si një furnizues kampion nga Canalys"

   Schneider Electric Bulgaria, pjesë e liderit global në transformimin dixhital Schneider Electric, ofron zgjidhje dixhitale për furnizimin me energji dhe automatizimin e industrisë dhe infrastrukturës vende, ndërtesa banimi dhe publike, qendra të dhënash, etj. Me zgjidhjet e saj, kompania garanton efikasitet dhe zhvillim të qëndrueshëm për klientët dhe partnerët e saj. Dhe falë punës së tij, Schneider Electric është një partner i besueshëm dhe inovativ ku mund të mbështeteni. Prandaj, për të katërtin vit radhazi, kompania u njoh si një furnizues kampion nga Canalys. Nga kompania kane treguar më shumë për çmimin prestigjioz.

 • 1
 • 2
 • 3

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 may 2024Smart Solar: Ne përdorëm në mënyrë optimale specifikat gjeografike të Karnobat në projektimin dhe ndërtimin e FEP 2.5 MW

  Karnobat është një qytet në rajonin e Burgasit të Bullgarisë. Karakterizohet nga një reliev kryesisht i sheshtë, dhe vendndodhja lindore predispozon për rrezatim më intensiv nga Dielli. “Këta faktorë favorizues ndihmuan në ndërtimin e një PEC (fotocentrali) në qytet me një kapacitet të instaluar prej 2.5 MW”, thanë specialistët e Smart Solar për BalkanEngineer.com. “Për ndërtimin e impiantit kemi përdorur panele fotovoltaike të gjeneratës së re Phono Solar Draco 580 W dhe inverterë Siemens KACO Blueplanet 165 TL3-INT. Ndërtimi i instalimit është me bazë tokësore.

 • 24 may 2024Me shërbimet SpaceCAD, kompanitë lider optimizojnë proceset e tyre të prodhimit përmes dixhitalizimit

  SpaceCAD është një kompani e dëshmuar tregtare dhe inxhinierike që operon në fushën e shërbimeve softuerike dhe teknologjive 3D. Kompania është një distributore e themeluar e produkteve softuerike të specializuara për projektimin, simulimet dhe kontrollin e makinerive CNC, si dhe printerëve 3D për prodhimin e aditivëve dhe skanerëve 3D. Përveçse si tregtar, kompania ka fituar besimin e klientëve të saj me cilësinë e lartë dhe profesionalizmin në kryerjen e shërbimeve inxhinierike. “Dixhitalizimi i aktivitetit sjell një sërë pozitive për biznesin – nga mundësia e menaxhimit dhe kontrollit në distancë në kohë reale deri te optimizimi i projekteve inxhinierike dhe aktivitetit prodhues.

 • 23 may 2024Pompat e Saer-it si Turbina (PAT) mundësojnë nxjerrjen e energjisë së gjelbër nga infrastruktura ekzistuese e ujit

  Kërkimet moderne për konsum të energjisë efikase dhe me kosto efektive e çojnë industrinë drejt një parimi të bazuar në moton "Nga kursimi i energjisë në nxjerrjen e energjisë". Dhe një nga mënyrat për zbatimin e tij janë pompat dhe turbinat. Në këtë drejtim po punon edhe prodhuesi i njohur italian i pajisjeve të pompimit Saer, i cili ofron në treg pompa të modifikuara posaçërisht, të cilat kur vendosen në tubacione uji nën presion, veprojnë si turbina. "Përdorimi i pompave si turbina (PAT) lejon prodhimin e energjisë elektrike të lirë nga sistemet ekzistuese të tubacioneve pa ndikim negativ në mjedis," komentoi inxhinieri Aleksandar Georgiev, përfaqësuesi rajonal i shitjeve i Saer Elletropompe për Maqedoninë e Veriut, për BalkanEngineer.com, Shqipëri, Kosova, Bullgaria, Greqia dhe Qipro.

 • 23 may 2024Makina ROBOCUT α-C800iC EDM e FANUC është një zgjidhje inovative për prodhimin e pjesëve të punës me përmasa të mëdha

  Deri vonë, kur flitej për përpunim me një makinë EDM me tela, ishte e qartë se saktësia e nevojshme arrihej tradicionalisht në kurriz të shpejtësisë. Kjo është arsyeja pse inxhinierët e FANUC vendosën të zhvillojnë serinë EDM me tela ROBOCUT α-CiC të gjeneratës së fundit. Kjo gamë plotësohet tani nga një model i tretë, ROBOCUT α-C800iC, me një opsion për udhëtim 500 mm në boshtin Z dhe një sërë veçorish të tjera që përshpejtojnë prodhimin e komponentëve me përmasa të mëdha për industri të ndryshme. Seria ROBOCUT α-CiC e makinerive EDM me tela tani përfshin tre modele të makinerive universale EDM me një shkallë të lartë fleksibiliteti, të cilat kërkojnë mirëmbajtje minimale, kanë një jetë të gjatë shërbimi dhe kanë cikle të shkurtra pune. Ato janë krijuar për të kursyer kohë dhe për të reduktuar kostot e prodhimit duke siguruar saktësi të lartë dhe efikasitet të përpunimit.

 • 18 may 2024Me rekordin e tij të provuar, Rochester përmirëson besueshmërinë e pajisjeve elektronike të shpimit

  Një sërë aplikimesh industriale, si shpimi i naftës dhe gazit, paraqesin disa nga mjediset më të pafavorshme për funksionimin e pajisjeve teknike. Një sfidë e madhe për kompanitë që kryejnë këtë lloj aktiviteti është nevoja për të përdorur elektronikë komplekse në thellësi të konsiderueshme në temperatura shumë të larta. Besueshmëria dhe qëndrueshmëria e këtyre sistemeve elektronike është e një rëndësie të madhe për të siguruar kohë joproduktive minimale të planifikuara dhe të paplanifikuara. Shumica e pajisjeve elektronike që përdoren në puse të thella janë të pajisura me qarqe të integruara gjysmëpërçuese të miratuara për aplikime industriale me një temperaturë funksionimi nga -40 deri në +85 °C.

 • 16 may 2024Shërbimi KMT: Dritaret e inspektimit Iriss IR ofrojnë parandalimin e aksidenteve pas një aksidenti në një kompani automobilistik

  Një hark elektrik, i quajtur edhe hark voltaik, në kushte prodhimi? Ky fenomen fizik mund të jetë jo vetëm i dëmshëm për pajisjet, por edhe jashtëzakonisht i rrezikshëm. Kjo është arsyeja pse në materialin e sotëm flasim për një rast të ngjashëm në një ndërmarrje nga industria e automobilave dhe se si u zgjidh problemi në afat të gjatë me ndihmën e pajisjeve Iriss. Dhe ne diskutuam detajet me KMT Service - një kompani e themeluar me një portofol të pasur pajisjesh për rilevimin, testimin dhe monitorimin e rrugëve të infrastrukturës, e cila ofron produkte Iriss në tregun vendas.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 may 2024Serbia dhe China Energy International nënshkruan një marrëveshje për një rafineri të re të naftës në Smederevo

  Qeveria e Serbisë ka nënshkruar një marrëveshje kornizë me China Energy International Group për ndërtimin e një rafinerie moderne të naftës në Smederevë, mëson BalkanEngineer.com nga Telegraf.rs. Marrëveshja, e cila është në fuqi për dy vjet, përshkruan një plan ndërtimi dhe vënie në punë për objektin prej rreth katër vitesh pas marrjes së lejeve të nevojshme të ndërtimit. Projekti përfaqëson një investim prej afro 2.4 miliardë eurosh dhe pritet të krijojë 700 vende pune të përhershme dhe në mënyrë indirekte të mbështesë 2400 vende të tjera.

 • 24 may 2024Kompania rumune Chimcomplex ka zbatuar një teknologji inovative për prodhimin e polioleve ekologjike

  Kompania rumune e produkteve kimike Chimcomplex ka përfunduar me sukses një projekt prej 2.4 milionë euro që synon zbatimin e një teknologjie inovative për prodhimin e polioleve miqësore me mjedisin, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Romanian-insider.com. Aktivitetet u zhvilluan në bazën e kompanisë në Rumniku Valça dhe zyrtarisht u përmbyllën më 30 prill të këtij viti. Qëllimi kryesor i projektit është të përmirësojë proceset e prodhimit të Chimcomplex që të jenë më ekologjike dhe në përputhje me parimet e ekonomisë rrethore.

 • 22 may 2024Statkraft i Norvegjisë po shqyrton mundësinë e ndërtimit të PAVEC-ut të parë në Shqipëri

  Kompania e energjisë së rinovueshme me bazë në Norvegji, Statkraft, ka nisur një studim paraprak të fizibilitetit për një projekt pionier të hidrocentralit me depo me pompë (SHP) në Shqipëri, mësoi BalkanEngineer.com nga BalkanGreennews.com. Nisma përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt forcimit të infrastrukturës energjetike të Shqipërisë dhe rritjes së kapacitetit të saj për të menaxhuar kërkesën e luhatshme për energji. Shqipëria mbështetet shumë në energjinë hidroelektrike, e cila përbën pothuajse të gjithë prodhimin e saj të brendshëm të energjisë elektrike.

 • 20 may 2024Stacioni i parë i karikimit të hidrogjenit në Bullgari dhe në rajon është tashmë një fakt

  Stacioni i parë i karikimit të hidrogjenit në vend dhe rajon u hap në Bullgari, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Stacioni ndodhet në Qendrën e Kompetencës Hitmobile, e cila u krijua nga një grup institutesh shkencore, duke përfshirë Institutin e Elektrokimisë dhe Sistemeve të Energjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave (BAS). Qëllimi kryesor i qendrës Hitmobil është të promovojë zhvillimin dhe zbatimin e teknologjive inovative për ruajtjen e energjisë nga burimet e rinovueshme dhe përdorimin efikas të saj si në shtëpi ashtu edhe në industri, duke siguruar kështu burime të pastra dhe të sigurta energjie.

 • 16 may 2024Shqipëria po planifikon investime në ndërtimin e dy aeroporteve të rinj - në Vlorë dhe në Girokastër

  Ministrja e Turizmit në Shqipëri, Mirela Kumbaro, ka shpallur një plan ambicioz për zgjerimin e infrastrukturës së aeroportit në vend deri në vitin 2030, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Deri në fund të kësaj periudhe, dy aeroporte të tjera do t'i shtohen atyre ekzistuese në Tiranë dhe Kukus. Për momentin, Shqipëria ka dy aeroporte kryesore - në kryeqytetin e saj, Tiranë, dhe në qytetin e Kukus në verilindje. Plani parashikon shtimin e aeroporteve në qytetin bregdetar të Vlorës, që ndodhet në pjesën jugperëndimore të vendit dhe në Girokastër, që ndodhet në pjesën jugore të Shqipërisë.

 • 14 may 2024Maqedonia e Veriut do të ndërtojë termocentrale diellore në zonat kryesore industriale në vend

  Maqedonia e Veriut planifikon të ndërtojë termocentrale diellore në zonat e saj industriale përmes partneriteteve publike-private, mësoi BalkanEngineer.com nga Balkangreennews.com. Kjo nismë, e mbështetur nga Drejtoria e Zonave të Zhvillimit Teknologjiko-Industrial (DTIRZ), synon strategjikisht të plotësojë nevojat në ndryshim të prodhuesve, veçanërisht atyre që eksportojnë në Bashkimin Evropian (BE). Ndërsa Bashkimi Evropian (BE) është vendosur të prezantojë Mekanizmin e Rregullimit të Kapakëve të Karbonit (CBAM) në 2026, imperativi për prodhuesit jo-BE për të adoptuar burime më të pastra energjie për të ruajtur konkurrencën po bëhet gjithnjë e më i dukshëm

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 may 2024Eksportet e Shqipërisë në prill 2024 kthehen në një trend pozitiv

  Në prill 2024, eksportet e Shqipërisë shënuan rritje pozitive, duke përmbysur prirjen rënëse të muajve të fundit. Ndryshimi u nxit kryesisht nga rritja e shitjeve të karburanteve në Spanjë dhe një rritje në eksportet e ushqimeve, pijeve dhe duhanit, mësoi BalkanEngineer.com nga Albaniandailynews.com. Megjithatë, sektori i tekstilit dhe i këpucëve, të cilët janë edhe segmenti më i madh i eksporteve shqiptare, vijojnë të kenë rënie. Sipas zyrës kombëtare të statistikave të Shqipërisë, INSTAT, deficiti tregtar i vendit në muajin prill mbeti relativisht i qëndrueshëm nga viti në vit në 41 miliardë lekë (408 milionë euro).

 • 27 may 2024Ka nisur puna në pikën kufitare Strumiani – Berovë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

  Kalimi kufitar Strumyani-Berovë, i cili do të lidhë Bullgarinë dhe Maqedoninë e Veriut, mori dritën jeshile për zbatim, mësoi BalkanEngineer.com nga Money.bg. Investimi me vlerë më shumë se 11 milionë euro përfaqëson projektin më të madh në kuadër të programeve të bashkëpunimit ndërkufitar të menaxhuara nga Ministria e Zhvillimit Rajonal dhe Punëve Publike (MZHR). Në territorin bullgar do të ndërtohen disa objekte dhe do të përfundojë rruga që të çon në pikë. Në anën tjetër të kufirit, në Maqedoninë e Veriut, strukturat dhe objektet ekzistuese do të modernizohen. Prioriteti kryesor në aktivitetet e ndërtimit do të jetë instalimi i burimeve të rinovueshme të energjisë (BRE) dhe përdorimi i materialeve me efikasitet energjetik.

 • 23 may 2024Serbia përfundon një terminal të ri intermodal 15.5 milionë euro në Beograd

  Serbia është në prag të përfundimit të një terminali intermodal prej 15.5 milionë euro në distriktin Batajnicë të Beogradit, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti, i udhëhequr nga Ministria Serbe e Infrastrukturës, synon ta kthejë terminalin në një qendër rajonale transporti. Projekti i Terminalit Intermodal të Beogradit synon të përmirësojë lidhjet logjistike në Serbi dhe ka marrë mbështetje financiare nga një grant prej 13.8 milion euro nga Bashkimi Evropian dhe një shtesë prej 1.7 milion euro nga qeveria serbe.

 • 21 may 2024Maqedonia e Veriut do të lidhë tregun e saj të energjisë elektrike me fqinjët e Bashkimit Evropian deri në vitin 2026

  Maqedonia e Veriut do të përfundojë ndërlidhjen e parë të tregut të saj të organizuar të energjisë elektrike me vendet fqinje anëtare të BE-së deri në fund të vitit 2026, ka mësuar BalkanEngineer.com nga BalkanGreenNews.com. Ky veprim strategjik synon të integrojë Maqedoninë e Veriut në tregun më të gjerë evropian të energjisë elektrike, një hap i rëndësishëm për vendin në përpjekjen e tij për anëtarësim në BE. Simon Shutinoski, CEO i Operatorit Kombëtar të Tregut të Energjisë Elektrike të Maqedonisë së Veriut (MEMO), theksoi rëndësinë e integrimit të tregut gjatë Forumit për Integrimin e Tregut të Energjisë Elektrike të mbajtur në Parlamentin Evropian në Bruksel.

 • 17 may 2024Prodhuesi i materialeve ekologjike të ndërtimit Ecor Global po ndërton një fabrikë të re në Serbi

  Ecor Global, një prodhues kryesor me bazë në SHBA i materialeve të ndërtimit miqësore me mjedisin, është gati të zgjerojë operacionet e tij me ndërtimin e një fabrike të dytë në Serbi, ka mësuar BalkanEngneer.com nga SeeNews.com. Vendndodhja e objektit të ri është komuna veriore e Novi Becej. Në një deklaratë të fundit për shtyp, qeveria lokale e Novi Beçej konfirmoi se Ecor Global ka siguruar tokë në zonën industriale të komunës për objektin e ri.

 • 15 may 2024Kompania bullgare e mobiljeve Tubna mebel modernizoi prodhimin e saj me një investim prej afro gjysmë milioni eurosh

  Kompania familjare Tubular Furniture, me qendër në Dobrich, Bullgari, planifikon të investojë një sasi të konsiderueshme në zbatimin e teknologjive të reja në procesin e saj të prodhimit, mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Projekti i miratuar përfshin një investim prej 930,000 BGN, nga të cilat 35% ndahet pa pagesë sipas procedurës "Mbështetje për kalimin në një ekonomi rrethore në ndërmarrje" nga Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, i cili do t'i lejojë prodhuesit të zbatojë një pluhur. objekti i veshjes dhe një robot saldimi. Pritet që si rezultat i modernizimit, kompania të zvogëlojë sasinë e mbetjeve të gjeneruara gjatë prodhimit të një njësie produkti, të kufizojë përdorimin e produkteve plastike njëpërdorimshe dhe të përmirësojë efiçencën energjetike të produkteve.

Shiko gjithcka »