Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

RAIS Ltd

RAIS Ltd

http://www.rais-bg.com/

RAIS është një kompani lider për prodhimin e makinerive metalprerëse dhe metalpunuese me kontroll programi dixhital (CNC). Me më shumë se 25 vjet histori, sot kompania është lider për Evropën Lindore në prodhimin e makinerive të përpunimit të metaleve. Ndërmarrja prodhon çdo vit rreth 400 makina CNC, të cilat gjejnë treg në Gjermani, Austri, Zvicër, Itali, Serbi, Kroaci, Greqi, Turqi, Maqedoni, Rumani, Rusi, Kazakistan, Arabinë Saudite, Egjipt dhe Bullgari.

 

Vitet e fundit, gama e produkteve është pasuruar ndjeshëm, dhe që nga viti 2019, lista e prodhimit të RAIS përfshin 5 modele bazë të makinerive tornuese, 8 modele të makinerive frezash, qendra me tre dhe pesë boshte, qendra të përpunimit horizontal dhe vertikal, torno me bosht dyfishte. Të gjithë janë të pajisur me CNC FANUC (Japoni), Siemens dhe Heidenhain (Gjermani).

 

Makineritë RAIS janë gjithashtu të disponueshme të pajisura me robotë. RAIS zhvillon dhe vë në funksion komplekse të tëra robotike të disa makinerive, të shërbyera plotësisht nga robotë. Të ngjashme janë ndërtuar nga partnerë të huaj. Me ardhjen e teknologjive të reja, është futur mundësia e monitorimit dhe mirëmbajtjes në distancë të makinerive bazuar në konceptin IoT (Internet of Things). Gjithashtu është futur softuer për të menaxhuar dhe monitoruar procesin e prodhimit dhe vetë pajisjet, si në vend ashtu edhe nga distanca.

 

Ndërmarrja e makinerive ofron zgjidhje të plota për kerkesa individuale nga klientët, duke përfshirë konsultimin, planifikimin, dorëzimin e një makinerie, pajisje me softuer të përshtatshëm, automatizimin dhe robotizimin e procesit të prodhimit.

 

RAIS punon me sukses në Programet Operacionale për Konkurrueshmëri dhe Inovacion. Mbi to u blenë pajisje të reja të teknologjisë së lartë. Makinë matëse unike për Gadishullin Ballkanik, pjanurë bluarëse, instalim për forcimin e udhëzuesve të makinerive, qendër e madhe horizontale për përpunimin e pjesëve të trupit, frezë me dy kolona, ​​lazer për prerjen e materialit të fletës, torno karuseli me CNC janë vënë në funksion.

 

Kompania është fituese e disa çmimeve, duke përfshirë "Eksportuesi i Vitit - 2017", një çmim i artë në Panairin Teknik të Beogradit - 2013. Në vitin 2014, menaxheri, inxh. Nishan Bazdigyan, mori cmimin "Njeriu i shekullit 21" - një dallim i programit “Made in Bulgaria”. Në pesë vitet e fundit, RAIS ka fituar çmime nga Shoqata e Sipërmarrësve Privatë dhe Punëdhënësve në Pazarxhik, duke përfshirë çmimin për kompani me përgjegjësi shoqërore, "Investitori i Vitit", "Çmimi i Inovacionit", si dhe çmimi i madh - "Sipërmarrësi i vitit".

Kontaktet

Adresa: Pazardzhik 4400 Rr. Dimcho Debelyanov 58

Telefon: +359 34 444 255

Email: info@raisbg.com

Partnerët

Materialet për RAIS Ltd

 • 1
 • 2
  • 27 april 2024RAIS do të prezantojë qendrën e saj të re të përpunimit vertikal M550 dhe tornonë ultra precize T250 në Metal Show & TIB 2024

   Për më shumë se 30 vjet, RAIS ka një reputacion si prodhuesi kryesor i makinerive të përpunimit të metaleve CNC për sektorë të ndryshëm industrialë, duke përfshirë prodhimin e pajisjeve mjekësore, pajisjet hidraulike, industrinë e shkritores, inxhinierinë mekanike, etj. Këtë vit, kompania do të jetë ndër pjesëmarrësit në forumin industrial në shkallë të gjerë Metal Show & TIB në Rumani, i cili do të mbahet nga 14 deri më 17 maj 2024 në qendrën e ekspozitës Romexpo në Bukuresht. Gjatë pjesëmarrjes së tij, në stendën 111, në sallën B2, RAIS do të demonstrojë qendrën e tij të fundit vertikale të përpunimit CNC M550 dhe torno CNC ultra precizion T250.

  • 28 february 2024Bullgaria zë vendin e 15-të në botë në eksportin e makinerive industriale CNC dhe robotëve i rëndësishëm për të cilin RAIS ka

   Bullgaria është një nga 15 vendet në botë që eksportojnë më shumë makina robotike dhe të automatizuara sesa importojnë në vitin 2022. Të dhënat zyrtare janë publikuar në platformën World's Top Exports dhe janë përgatitur në bazë të nomenklaturës së eksportit dhe klasifikimit tarifor të prodhimit. Pajisjet industriale të eksportuara nga Bullgaria përfshijnë robotë industrialë, manipulatorë, makina CNC dhe pajisje të tjera të bëra sipas porosisë së klientit. Për të dytin vit radhazi, Bullgaria realizon një suficit tregtar nga tregtia e robotëve industrialë dhe makinerive të automatizuara, gjë që i jep vendin e 15-të në renditjen botërore.

  • 28 february 2024Bulgaria ocupa locul 15 in lume cu privire la exportul de masini CNC industriali, contributie serioasa pentru care are RAIS

   Bulgaria este una dintre cele 15 tari din lume care exporta mai multe masini robotizate si automate decat importa pentru anul 2022. Datele oficiale au fost publicate pe platforma World's Top Exports si sunt elaborate pe baza nomenclatoarelor de export si a clasificarii tarifare a productiei. Echipamentele industriale exportate din Bulgaria includ roboti industriali, manipulatoare, masini CNC si alte echipamente, realizate la comanda clientului. Pentru al doilea an consecutiv Bulgaria realizeaza un excedent comercial din comertul cu roboti industriali si masini automatizate, ceea ce ii confera locul 15 in clasamentul mondial.

  • 17 january 2024RAIS: Me një ekip profesionistësh të dëshmuar dhe të motivuar, ne ndjekim drejtimin tonë të qëndrueshëm drejt tregut

   Për gati tre dekada, kompania lider prodhuese RAIS ka qenë një pikë referimi për cilësinë, saktësinë dhe saktësinë. E specializuar në zhvillimin e makinerive CNC, veglave dhe pajisjeve për degë të ndryshme të industrisë, kompania është vendosur si një lider i padiskutueshëm jo vetëm në Ballkan, por edhe në Evropë. RAIS u ofron klientëve të saj jo vetëm makineri, por zgjidhje të besueshme të personalizuara, plotësisht të përshtatura për detyrën dhe nevojat e tyre. Aktiviteti i kompanisë është tërësisht i orientuar drejt klientit, por shtytësi kryesor për suksesin afatgjatë të RAIS janë punonjësit e tij të përkushtuar, të përkushtuar dhe shumë të motivuar.

  • 06 january 2024Qendra e përpunimit vertikal RAIS M2000 plotëson nevojat e industrisë për përpunim të besueshëm të metaleve me shpejtësi të lart

   RAIS është një prodhues evropian me pozicione të vendosura lider në tregun e makinerive CNC metalprerëse dhe metalpunuese, jo vetëm në territorin e vendeve të Ballkanit, por edhe në të gjithë Evropën. E themeluar në vitin 1994, kompania filloi biznesin e saj duke ricikluar makineritë CNC. Ajo po zgjeron gradualisht fokusin e saj të aktivitetit, duke u fokusuar në zhvillimin dhe prodhimin e makinerive të reja dhe duke u bërë i vetmi prodhues vendas i qendrave vertikale të përpunimit. Programi i prodhimit të RAIS mbulon modele të ndryshme të qendrave të përpunimit vertikal me madhësi tavoline nga 300 deri në 800 mm, torno CNC me diametër maksimal rrotullimi 200 deri në 700 mm.

  • 20 november 2023Makinat dhe robotët dixhitalë demonstruan avantazhet e dixhitalizimit në stendat RAIS gjatë

   Edicioni i sivjetshëm i MachTech & InnoTech, i cili u zhvillua midis 3 dhe 6 tetorit 2023, mblodhi së bashku kompani të njohura bullgare dhe ndërkombëtare që demonstrojnë makina, robotë dhe zgjidhje teknike inovative në Inter Expo Center - Sofje (IEC). Ndër to u dalluan dy stendat me të cilat në forum mori pjesë prodhuesi i dëshmuar bullgar i makinave CNC RAIS. Ata i impresionuan vizitorët si me vizionin e tyre ashtu edhe me atmosferën e ndërtimit të tyre. Njëri iu kushtua tërësisht makinerive CNC të prodhimit tonë dhe inovacioneve në makinat e partnerëve të vjetër të RAIS - Citizen Machinery Miyano dhe Takisawa. Vendimi ynë për të marrë pjesë me një stendë të dytë në ekspozitë lindi nga dëshira jonë për të theksuar se robotika është një segment i veçantë i aktivitetit tone.

  • 30 october 2023RAIS: Torno CNC me dy gishta RAIS T250MY-2S është projektuar për përpunim me saktësi me ngarkesë të lartë

   Makinat CNC janë jashtëzakonisht të përhapura - ato automatizojnë dhe optimizojnë përpunimin e detajeve, rrisin efektivitetin e monitorimit dhe kontrollit, si dhe zvogëlojnë rrezikun e gabimeve operacionale, duke kursyer kështu ndërmarrjet kosto të papritura. Një përfaqësues tipik i makinerive CNC të gjeneratës së fundit është torno CNC me dy gishta RAIS T250MY-2S nga seria "Advanced" e kompanisë së mirënjohur të ndërtimit të makinerive RAIS. RAIS T250MY-2S Advanced është një torno CNC me dy gishta, i krijuar për përpunimin me saktësi të pjesëve të punës nga materiale të ndryshme.

  • 22 september 2023Qendra e përpunimit vertikal RAIS VMC650 RAIS është projektuar për të përpunuar pjesë komplekse nga industri të ndryshme

   Qendra vertikale e përpunimit me pesë boshte VMC650 RAIS është një nga makinat ikonike të prodhuesit kryesor të makinerive CNC RAIS. “Është projektuar për një sërë operacionesh të prerjes së metaleve në pjesë të mëdha dhe komplekse të aluminit dhe çelikut të pandryshkshëm, të kryera me shpejtësi të lartë prerjeje dhe ushqimi. Një tipar dallues i makinës është ndërtimi i optimizuar, me deformime termike minimale, mungesë dridhjesh në procesin e punës, saktësi gjeometrike e lartë dhe e qëndrueshme. VMC650 i RAIS përmban një magazinë ATS me 32 slota, udhëzues linearë me rul në të gjitha akset për një strukturë shumë rezistente dhe fryrje automatike të konit të boshtit dhe mbajtësit," shpjegoi firma inxhinierike.

  • 25 august 2023Historia e suksesit: RAIS – një novator në inxhinierinë mekanike që ofron mundësi tërheqëse për zhvillim profesional

   Kompania e prodhimit dhe inxhinierisë RAIS është lider i padiskutueshëm në projektimin dhe prodhimin e makinerive CNC në të gjithë Evropën Lindore. Kompania punëson rreth 120 inxhinierë dhe teknikë shumë të kualifikuar, të cilët prodhojnë dhe zbatojnë çdo vit më shumë se 140 torno dhe makineri bluarje CNC, komplekse robotike, si dhe robotë për trajtimin dhe saldimin në bazat e prodhimit të klientëve të saj. Kompania filloi aktivitetin e saj në vitin 1994 si prodhues i makinerive të prerjes së metaleve CNC. Falë punës së zellshme dhe këmbëngulëse të themeluesit dhe menaxherit të saj - inxhinier Nishan Bazdigyan, deri më sot zgjidhjet e kompanisë janë të njohura dhe të preferuara në tregjet evropiane.

  • 07 august 2023Tornoja CNC me dy gishta T252-2S e RAIS dallohet nga produktiviteti i lartë dhe rezultatet e shkëlqyera në prodhimin serik

   RAIS është një ndërtues makinash i provuar me kohë, portofoli i produkteve të të cilit përfshin një gamë të gjerë makinerish me cilësi të lartë të dizajnuara për qëllime industriale. Ofertat e kompanisë përfshijnë kategoritë e mëposhtme: Torno CNC, Torno CNC me dy gishta, qendra vertikale të përpunimit, qendra vertikale të përpunimit me 5 boshte dhe qendra horizontale. Makineritë që kompania projekton, prodhon, mirëmban dhe modernizon janë me efikasitet dhe besueshmëri të provuar. Qëllimi kryesor i zhvillimit të tyre është rritja e produktivitetit dhe zvogëlimi i kostove në ndërmarrje. Në rreshtat e mëposhtëm do t'ju njohim më në detaje me torno CNC me dy gishta T252-2S.

  • 23 may 2023Inxh. Nishan Bazdigyan, menaxher i RAIS, komentoi makinën inovative me 8 gishta të zhvilluar në bashkëpunim me Siemens

   Vitin e kaluar, ju treguam për projektin e përbashkët të kompanisë së ndërtimit të makinerive RAIS dhe Siemens, divizioni i Industrisë Dixhitale, i cili përfshinte zhvillimin e një makinerie inovative me 8 gishta, të njohur në konkursin e brendshëm prestigjioz të Siemens dhe të vlerësuar me " Çmimi Siemens Superheroes" 2022. Për thelbin e projektit të personalizuar, që synon optimizimin e prodhimit, dhe ndikimin e tij ekologjik, si dhe për partneritetin e kahershëm mes dy kompanive, tha Inxhinieri Nishan Bazdigyan, menaxher i RAIS. Partneriteti ynë me Siemens është testuar me kohë për gati 20 vjet tani. Gjatë kësaj periudhe kemi pasur shumë projekte të përbashkëta të bashkuara nga kërkimi i një zgjidhjeje optimale për nevojat e klientit.

  • 03 may 2023RAIS: "Ditët me dyert te hapura" është nisma jonë edukative për të mirën e specialistëve të ardhshëm me interes në inxhinierinë

   Kompania e dëshmuar e prodhimit të makinerive dhe pajisjeve CNC RAIS organizon "Ditët me dyert të hapura" për nxënës, studentë dhe mësues. Vizitat edukative në bazën prodhuese të kompanisë nisën më 23 shkurt 2023 dhe deri në fund të muajit u zhvilluan një sërë takimesh me studentë dhe mësues të shkollave të mesme profesionale dhe teknike të vendit. Më shumë detaje për iniciativën dhe perspektivat e karrierës që RAIS u zbulon specialistëve të ardhshëm, do t'ju tregojmë në rreshtat e mëposhtëm me ekipin e kompanisë. Në ditën e parë të iniciativës arsimore të RAIS, Prof. Tanya Avramova, udhëheqëse e Departamentit të Inxhinierisë Mekanike dhe Makinat Prerëse të Metaleve.

  • 24 march 2023Nishan Buzdigyan, menaxher i RAIS, u nderua me një pllakë nderi nga Unioni i Bamirësisë së Ushtrisë "Parecordzagan"

   RAIS është një kompani e specializuar në prodhimin e makinave, mjeteve dhe pajisjeve të CNC për sektorë të ndryshëm të industrisë. Udhëhequr nga Ing. Nishan Buzdigyan, kompania inxhinierike filloi operacionet e saj në Pazardzhik në 1994 tashmë të largët. Standardet thelbësore të përcaktuara për cilësi të lartë të përhershme, inovacion, krijimin e partneriteteve të qëndrueshme, kompetencat dhe profesionalizmin, të vendosura në RAIS një pararojë në sektorët e inxhinierisë mekanike të Ballkanit dhe Evropës. Parimet dhe traditat në ndërtimin e një ekipi koheziv janë bërë baza për përparimin dhe zhvillimin e kompanisë.

  • 26 january 2023RAIS mbështeti zhvillimin e talenteve të ardhshme teknike - dy institucione arsimore u pajisën me makinat

   Me më shumë se 25 vjet histori, RAIS është një nga kompanitë lider evropiane në prodhimin e makinerive të përpunimit të metaleve, e cila zhvillon aktivitetin e saj me sukses jo vetëm në vendin tonë, por edhe në të gjithë Evropën, si dhe në mbarë botën. Ekipi i kompanisë investon vazhdimisht në të ardhmen e industrisë në Bullgari dhe në zhvillimin e talenteve të rinj teknikë që do të jenë përgjegjës për të. Gjithashtu, RAIS mbështet vazhdimisht institucionet arsimore në vend. Specialistët e kësaj kompanie folën konkretisht për një nga “investimet” e tyre të fundit në arsim.

 • 1
 • 2

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 june 2024Pompat Wilo me efikasitet të lartë të integruara në bodrumin inteligjent të ngrohjes dhe sistemin inovativ të ujit në Gjermani

  “Ka shumë projekte me pajisjet inovative teknologjike të Wilo Group në të gjithë botën dhe dy prej tyre të zbatuara në Gjermani dëshmojnë për aplikimin e gjithanshëm të teknologjive të pompimit nën shenjën e kompanisë globale përmes disa detajeve kurioze”, tha Wilo për BalkanEngineer. .com. “Smart Heating Bodrum” është ndër konceptet e reja në projektin e parë me theks në gjenerimin dhe shpërndarjen efikase të nxehtësisë në ndërtesa. Projekti i dytë lidhet me furnizimin me ujë të Bavarisë Lindore dhe efektet pozitive të tij në 15 komunitete në këtë zonë.

 • 06 june 2024Indumatic: Armët me ajër VSR Blaster janë një zgjidhje e provuar në ruajtjen dhe trajtimin me shumicë

  Me kalimin e viteve, në shumë industri, armët pneumatike kanë zëvendësuar me sukses pastrimin manual dhe lëvizjen e masës në hopa, kapanone, kontejnerë dhe materiale me shumicë. Pastrimi manual (shpimi me shufra të gjata, vegla me ajër të kompresuar, spërkatje uji me presion të lartë, etj.) kërkon personel të kualifikuar dhe nivele të larta mbikëqyrjeje dhe mund të shkaktojë ndërprerje të prodhimit në disa operacione. “Kjo lloj ndërhyrje njerëzore është sa e vështirë, aq edhe e rrezikshme dhe mund të shkaktohen aksidente të rënda. Përdorimi i armëve pneumatike VSR Blaster parandalon grumbullimin e materialit të madh në kapanone, hopa dhe gropa, duke eliminuar kohën e paplanifikuar për pastrimin e mureve të brendshme të kontejnerëve dhe thyerjen e bllokimeve në gypa".

 • 06 june 2024Cilat janë metodat e udhëheqjes nën shenjën e energjisë femërore në kompaninë prodhuese Tesy

  Pavarësisht nga raca, edukimi dhe prejardhja kulturore, gjinitë vazhdimisht sfidojnë udhëheqjen e tyre. Megjithatë, të kuptuarit e modeleve të sjelljes në mjedisin e biznesit është çelësi për ndërtimin e marrëdhënieve efektive dhe harmonike të punës. Në dinamikën e botës së sotme të biznesit, liderët sfidohen të integrojnë qasje dhe stile të ndryshme të menaxhimit. Në materialin e sotëm, i hedhim një sy metodave të lidershipit dhe mënyrës se si punojnë gratë në kompaninë e dëshmuar të prodhimit Tesy, për të zbuluar pse ato janë në të vërtetë "Tajfunë me emra të butë".

 • 05 june 2024RS Electro: Transformatori i djegur ATG 2 i Baur është një zgjidhje e besueshme për gjetjen e defekteve të kabllove

  Transformatori me djegie ATG 2 nga prodhuesi i provuar i pajisjeve për vendndodhjen e defekteve kabllore Baur përdoret për të reduktuar rezistencën në vendndodhjen e defektit të kabllit në rrjetet e tensionit të ulët dhe të mesëm. "Pajisja bën të mundur konvertimin e defekteve me rezistencë të lartë që janë të vështira për t'u lokalizuar, si dhe gabimet e ndërprera, në ato me rezistencë të ulët që më pas mund të lokalizohen lehtësisht duke përdorur reflektometrinë e pulsit," u informua BalkanEngineer.com nga kompania e themeluar RS. Electro, një partner i Baur. Transformatori 2.2 kVA ka mbrojtje nga qarku i shkurtër dhe siguron një tension daljeje prej 10 kV.

 • 05 june 2024Etiketten Weber: Etiketimi industrial është një "çelës" për të rritur sigurinë dhe gjurmueshmërinë e prodhimit

  Dihet mirë se etiketimi është procesi i vendosjes së një etikete në një produkt me qëllim identifikimin e tij për qëllime komerciale ose marketingu si dhe për të rritur ndërgjegjësimin e konsumatorit. Siguria dhe siguria e teknologjisë garantohet nga kriteret e kërkuara të etiketimit dhe identifikimit të përcaktuara nga rregulloret përkatëse në fuqi. Etiketimi siguron gjurmueshmërinë dhe integritetin e produktit në të gjithë zinxhirin e furnizimit. “Etiketimi industrial është procesi i vendosjes së etiketës mbi një produkt që ndodhet në linjat e prodhimit apo paketimit të ndërmarrjeve. Ai luan një rol kyç në zinxhirin e furnizimit, operacionet, logjistikën dhe departamentet e prodhimit, duke siguruar efikasitet, rritje të produktivitetit dhe kursim në burimin më të rëndësishëm - kohën.

 • 05 june 2024Schneider Electric dhe Digital Realty kombinojnë potencialin e tyre inxhinierik për të ardhmen e gjelbër të qendrave të të dhëna

  Në një kohë kur sfidat mjedisore dhe të zhvillimit të qëndrueshëm janë gjithnjë në rritje, partneritetet midis kompanive lider si Schneider Electric dhe Digital Realty janë çelësi për krijimin e zgjidhjeve inovative për adresimin e tyre. Një nga hapat që dy organizatat kryesore po ndërmarrin është zbatimi i një projekti të ekonomisë rrethore në qendrën e të dhënave PAR6 në Paris, i cili është një shembull se si bashkëpunimi dhe inovacioni mund të ndryshojnë fytyrën e industrisë së të dhënave dhe të kontribuojnë në një të ardhme më të gjelbër. Në një përpjekje për të zgjatur jetën dhe për të përmirësuar efikasitetin energjetik të qendrës së të dhënave PAR6, projekti nga Schneider Electric dhe Digital Realty synon të riciklojë dhe modernizojë sisteme dhe komponentë të rëndësishëm brenda strukturës së tij.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 june 2024Prodhuesi i sistemeve të ruajtjes së energjisë IPS po investon në një bazë të re prodhimi pranë Plovdivit, Bullgari

  IPS, një prodhues bullgar i sistemeve të plota të ruajtjes së energjisë (BESS), ka njoftuar një investim të ri të rëndësishëm pranë Plovdivit, Bullgaria jugore, mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Kompania planifikon të hapë një objekt të ri prodhimi robotik që do të fillojë të funksionojë në vitin 2025 dhe do të ketë një kapacitet vjetor prej 1.5 GWh. Me më shumë se 35 vjet përvojë në zhvillimin dhe prodhimin e teknologjisë së energjisë dhe sistemeve të ruajtjes së energjisë, IPS është një partner i krijuar për klientët në 59 vende.

 • 07 june 2024Kompania bullgare Eldrive po fillon ndërtimin e parqeve të mëdha të karikimit për makinat elektrike në Bullgari, Rumani

  Operatori bullgar i infrastrukturës publike të karikimit Eldrive ka njoftuar fillimin e ndërtimit të disa parqeve të mëdha të karikimit për automjetet elektrike në lokacionet e veta me një ekosistem të pasur, mësoi BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Objekti i parë i tillë është tashmë në ndërtim e sipër në Lituani, pranë qytetit të Panevezys në autostradën Via Baltica. Fillimisht parku në Lituani do të ketë 20 pika karikimi dhe në fazën e dytë ato do të rriten në 40. Projekti përfshin infrastrukturën për karikimin e autobusëve dhe kamionëve elektrikë, me kapacitet nga 200 deri në 400 kW DC. Vënia në punë është planifikuar për në fund të këtij viti.

 • 05 june 2024Studentet e teknikës nga Maqedonia e Veriut morën pjesë në takimin e parë global të Global Engineer Girls

  Pothuajse 250 studente të inxhinierisë, përfshirë 14 nga Maqedonia e Veriut, u mblodhën në Stamboll për takimin e parë të përbashkët të iniciativës Global Engineer Girls (GEG) të organizuar nga konglomerati ndërtimor Limak Group, mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. Në këtë aktivitet morën pjesë edhe studente nga Turqia, Kosova dhe Arabia Saudite. Qëllimi i takimit ishte rrjetëzimi, shkëmbimi i përvojës dhe frymëzimi nga profesionistë dhe inxhinierë të suksesshëm. Eventi Global Engineer Girls, i kryesuar nga Ebru Özdemir, Presidente e Bordit Menaxhues të Grupit Limak, kishte për qëllim përmirësimin e arsimimit dhe punësimit të grave në fushën STEM.

 • 04 june 2024Investimet e kompanisë kineze Zijin Mining Group në Serbi arritën në 2.3 miliardë euro

  Kompania kineze Zijin Mining Group ka investuar 2.5 miliardë dollarë (2.3 miliardë euro) në objektet e saj të minierave të bakrit në Serbi gjatë pesë viteve të fundit, gati dyfishuar 1.26 miliardë dollarët fillestarë të premtuar në 2018, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Shuma përfshin gjithashtu 300 milionë dollarë të investuara në përmirësimin e mjedisit duke reduktuar emetimet e dioksidit të squfurit dhe trajtimin e ujërave të zeza industriale. Operacionet serbe të Zijin punësojnë rreth 7,500 njerëz, me më shumë zgjerim të ekipit të planifikuar në të ardhmen e afërt. Kompania synon të dyfishojë prodhimin e saj vjetor të bakrit dhe arit në Serbi gjatë pesë viteve të ardhshme, duke synuar të arrijë në 450,000 t bakër dhe 10 t ar. Kjo do ta poziciononte Serbinë si një prodhues kryesor evropian të bakrit.

 • 30 may 2024Prodhuesi bullgar i filmave të biodegradueshëm LAM'ON ka filluar shitjen e produkteve të tij

  Pas gjashtë vitesh zhvillim intensiv, startup-i bullgar LAM'ON, i krijuar nga Angela Ivanova, Gergana Stançeva dhe Asoc. Kompania synon të zëvendësojë paketimin e vështirë për t'u ricikluar me alternativa të biodegradueshme të bëra nga acidi polilaktik që rrjedh nga misri. LAM'ON lançohet me katër produkte: LAM'ON Soft Gloss, PACK'ON' Classic, PACK'ON'Oxygen dhe PACK'ON' Shrink. LAM'ON Soft Gloss është një laminat i ngrohtë për letër dhe karton. PACK'ON ​​Classic është i përshtatshëm për paketimin e produkteve të ndryshme – nga pecetat dhe frutat deri te rrobat dhe tekstilet.

 • 28 may 2024Serbia dhe China Energy International nënshkruan një marrëveshje për një rafineri të re të naftës në Smederevo

  Qeveria e Serbisë ka nënshkruar një marrëveshje kornizë me China Energy International Group për ndërtimin e një rafinerie moderne të naftës në Smederevë, mëson BalkanEngineer.com nga Telegraf.rs. Marrëveshja, e cila është në fuqi për dy vjet, përshkruan një plan ndërtimi dhe vënie në punë për objektin prej rreth katër vitesh pas marrjes së lejeve të nevojshme të ndërtimit. Projekti përfaqëson një investim prej afro 2.4 miliardë eurosh dhe pritet të krijojë 700 vende pune të përhershme dhe në mënyrë indirekte të mbështesë 2400 vende të tjera.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 june 2024Një investim prej 300 milionë euro nga UMB Group ringjall fabrikën e çelikut Otelu Rosu në Rumani

  Rumania synon të rifillojë operimet e fabrikës së çelikut Otelu Rosu, e vendosur në qarkun perëndimor të Caras Severin, e cila është e papunë që nga viti 2013, falë një investimi të rëndësishëm nga Grupi UMB. Këtë e mësoi BalkanEnigneer.com nga gmk.center.com. Vënia në punë e uzinës do të krijojë gjithashtu më shumë se 600 vende pune. Fabrika e çelikut Otelu Rosu, e pajisur me një furrë me hark elektrik 100 tonë, e përmirësuar për herë të fundit në vitin 2011, ka ndryshuar disa herë pronësinë.

 • 11 june 2024Shqipëria ka shpallur tenderin për ndërtimin e tetë stacioneve të reja në linjën hekurudhore Tiranë - Durrës

  Operatori shtetëror hekurudhor i Shqipërisë ka nisur një tender për ndërtimin e tetë stacioneve të reja përgjatë linjës hekurudhore 34 kilometra që lidh kryeqytetin Tiranë me qytetin port të Durrësit, mësoi BalkanEngineer.com nga Gmk.center.en. Investimi është pjesë e një projekti më të madh për të rivendosur linjën hekurudhore aktualisht joaktive përgjatë gjurmës së saj ekzistuese me një buxhet prej 92.1 milionë euro. Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka njoftuar se ofertat mund të dorëzohen përmes portalit të saj të prokurimit deri më 9 korrik.

 • 10 june 2024Grupi PWO i Gjermanisë ka filluar ndërtimin e një fabrike të re të komponentëve metalikë në Çaçak, Serbi

  Prodhuesi gjerman i komponentëve metalikë PWO Group ka nisur zyrtarisht ndërtimin e një objekti të ri inxhinierik dhe prodhues në qytetin Çacak, Serbinë Qendrore, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Objekti do të formojë një grup teknologjie me kompaninë e mjeteve të blera nga PWO Group në 2023. Fabrika e Çaçakut, e cila do të vendoset në një parcelë 100,000 m², do të jetë vendndodhja e dhjetë e PWO Group në mbarë botën. E planifikuar të fillojë prodhimin deri në fund të vitit 2025, fabrika e re synon të prodhojë dhe furnizojë komponentë dhe sisteme të avancuara për klientët.

 • 06 june 2024Në Shqipëri, termocentralet private dhe ato me koncesion rritën prodhimin me 7.8%

  Sipas një raporti të Institutit Kombëtar të Statistikave të Shqipërisë (INSTAT), termocentralet dhe termocentralet private të operuara me koncesion në Shqipëri rritën prodhimin e tyre në tremujorin e parë të 2024 me 7,8%, duke arritur në 1246 GWh krahasuar me 1156 GWh një vit më parë. Këtë informacion BalkanEngineer.com e mësoi nga BTA. Për të njëjtën periudhë, hidrocentralet shtetërore të Shqipërisë prodhuan 1,162 GWh energji elektrike, një rënie prej 28,1% krahasuar me 1,614 GWh në tre muajt e parë të një viti më parë.

 • 04 june 2024Prodhuesi i makinerive të tekstilit Karl Mayer do të investojë 500 milionë euro në objekte të reja në Rumani

  Prodhuesi gjerman i makinerive tekstile Karl Mayer është gati të investojë 500 milionë euro në ndërtimin e dy fabrikave dhe një qendre të mbështetjes teknike në qarkun veriperëndimor rumun të Maramures, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Lëvizja strategjike synon të zgjerojë operacionet globale të kompanisë dhe të përmirësojë aftësitë e saj prodhuese. Faza e parë e projektit përfshin zhvendosjen e njësisë së prodhimit të gjilpërave të qepjes të Karl Mayer nga Azia në qytetin e Baia Mare, Rumani. Objekti do të vendoset në ish-lokalitetin industrial të IMMUM. Kompania tashmë ka siguruar një sallë prodhimi dhe planifikon të nisë së shpejti ndërtimin.

 • 31 may 2024Amazon Games hap studion e re të zhvillimit të lojërave në Bukuresht, Rumani

  Amazon Games ka hapur zyrtarisht një studio të re të zhvillimit të lojërave në Bukuresht, duke shënuar një zgjerim të konsiderueshëm të gjurmës globale të kompanisë, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Romania-insider.com. Studioja e re do të drejtohet nga Cristian Pana, ish-drejtor menaxhues i Ubisoft Bukuresht. Studio e re në Bukuresht do t'i bashkohet ekipeve ekzistuese të zhvillimit të Amazon Games të vendosura në Orange County, Montreal, San Diego dhe Seattle. Lëvizja strategjike në Evropë është në përputhje me planet ambicioze të kompanisë për të zgjeruar portofolin e saj dhe për të shfrytëzuar talentin në zhvillim të lojërave në rajon.

Shiko gjithcka »