Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Телетек Електроникс АД

Телетек Електроникс АД

https://teletek-electronics.com/en

Телетек Електроникс АД, део Телетек Холдинг Групе, је једна од највећих произвођача сигнално-безбедносних система и противпожарне опреме на Балкану. Предузеће је основано 1991. године и од тада се успоставља као лидер на међународном тржишту. У овом тренутку,  компанија запошљава више од 130 запослених у производном погону, а производ се извози у 75 земаља на 5 континената.

 

Портфолио компаније Телетек Електроникс обухвата комплетан асортиман сигналних и противпожарних система и свеобухватних комуникационих решења за све врсте зграда. Категорије производа које нуди компанија укључују: алармне системе, системе за упозорење од пожара, комуникацијске модуле, надзор, софтвер.

 

Компанија је произвела више од 30 милиона артикала, који су инсталирани у готово милион објеката широм света. Активности и производња компаније Телетек Електроникс испуњавају све европске стандарде и норме. Компанија поседује сертификат ISO 9001: 2015 одобрен од система SGS, а производи имају сертификате издате од овлашћене лабораторије EVPU и LPCB.

 

Фабрика има две високо-технолошке SMD линије са номиналном радном брзином до 30.000 јединица / сат. Део опреме је ручно радно мести за постављање SMD компоненти и ручни штампач за производњу прототипова и мале серије плочица. Технолошке потребе у производњи система за детекцију пожара обезбеђене су кроз испитни тунел за детекторе пожара.

 

Међу значајнијим објектима опремљеним производима Телетек Електроникс су: Општина града Лисабон, Португал; Crowne Plaza Hotel – Доха, Катар; Sheraton Hotel – Оран, Алжир; Општина града Софија; Централна аутобуска станица у Истанбулу – Турска; Santa Rita de Cassia – Бразил и други.

Kontakti

Телетек Електроникс

Адреса: Софија 1407, ул. Сребарна 14А

Телефон: 00359 2 969 48 00

E-mail:  info@teletek-electronics.bg

Materijali за Телетек Електроникс АД

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
  • 29 april 2022Телетек Електроникс: Модул TTE GPRS Standard се такође користи као самостално решење за кућну аутоматизацију

   Лидер у производњи комплетне опреме за аларм и пожар Телетек Електроникс представља функционалност универзалног комуникационог модула TTE GPRS Standard при раду са серијом контролних панела Eclipse. „Уређај је сертификован према захтевима RED директиве, као и стандарду EN60950-1. Модул се може повезати на различите моделе алармних панела и може се програмирати даљински преко веб апликације AJAX SP PRO“, коментаришу из Телетек Електроникс.

  • 24 march 2022iRIS8 B - најнапреднији интелигентни адресабилни пожарни алармни панел компаније Телетек Електроникс

   Телетек Електроникс је реномирани произвођач сигурносних и противпожарних система не само на бугарском већ и на међународном тржишту. Како би одржала корак са сталним променама у индустрији, компанија не престаје да развија иновације и унапређује технологије које се користе. "Једно од најновијих и најнапреднијих решења компаније је iRIS8 B скалабилна адресабилна контролна табла за пожарни аларм. Интелигентно и иновативно, уређај има побољшане могућности интеграције и умрежавања.

  • 09 march 2022Телетек Електроникс најављује нову мобилну апликацију за контролу и надзор алармних система Home ProTTEct

   Реномирани бугарски и европски произвођач алармне, безбедносне и противпожарне опреме Телетек Електроникс додаје ново решење свом богатом портфолију - мобилну апликацију Home ProTTEct. Развој софтвера је дизајниран да корисницима олакша управљање и праћење свих врста алармних система компаније и потпуно је бесплатан за Android и iOS кориснике. „Апликација нуди многе функционалности за даљинско управљање, вишесистемско управљање и активирање различитих режима.

  • 09 march 2022Телетек Електроникс најавува нова мобилна апликација за управување и следење на алармни системи Home ProTTEct

   Етаблираниот бугарски и европски производител на опрема за аларм и пожар Телетек Електроникс додава ново решение во своето богато портфолио - мобилната апликација Home ProTTEct. Софтверската разработка е создадена да им олесни на корисниците да управуваат и да ги следат сите видови алармни системи на компанијата и е потполно бесплатна за корисниците на Android и iOS. „Апликацијата нуди многу функционалности за далечинско управување, повеќесистемска контрола и активирање на различни режими."

  • 23 february 2022Мариела Маџарова, Телетек Електроникс: Упркос тешкој 2021. години, компанија је премашила наша очекивања

   Празници су иза нас и нова 2022. година тече пуном паром. Међутим, то нас не спречава да се осврнемо на најимпресивније тренутке протеклих 12 месеци, да узмемо најбоље од њих и искористимо то за још успешнију и надахнутију годину. Данас је у гостима порталу BalkanEngineer.com госпођа Мариела Маџарова, извршни директор потврђене бугарске инжењерске и производне компаније Телетек Електроникс, која је споделила своју ретроспективу за 2021. годину.

  • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

   Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

  • 22 november 2021Телетек Електроникс гради нову базу у Софији како би развио потенцијал својих производних и развојних активности

   Лидер у производњи алармне и противпожарне опреме, компанија Телетек Електроникс, направио је још један корак напред у свом развоју. Бугарска компанија започела је изградњу своје нове зграде у Софији, који се налази се у НΠЗ Војна Рампа и биће смештена производна и административна база компаније. За удобност тима компаније Телетек Електроникс биће уређена башта, простори за рекреацију и спорт, као и трпезарија. Поред тога, зграда је носилац сертификата о улагању класе А Министарства привреде.

  • 02 november 2021Телетек Електроникс: Серија инфрацрвених детектора Titan пружа удобност у кући и сигурност

   Водећа бугарска производна компанија Телетек Електроникс, чији су се производи и системска решења доказали на светским тржиштима, нуди богату понуду сигурносних и противпожарних система. Пратећи трендове и изазове у овој области технологије, главни циљ компаније је развој иновативних, високотехнолошких и квалитетних производа. "Titan жичани детектори покрета осигуравају сигурност и домова и већих малопродајних објеката са строгим сигурносним захтевима", изјавили су из компаније Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

  • 11 october 2021Телетек Електроникс ће своје најновије производе демонстрирати у октобру на Adria Security Summit

   Највећа изложба у области безбедности у јадранском региону „Adria Security Summit“ биће одржана 13. и 14. октобра у Београду, у Србији, изјавили су из бугарске компаније Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com. „Adria Security Summit“ је погодан за све актере у ланцу снабдевања - од произвођача до крајњих корисника. Осим стручњака из области безбедности, видео надзора и заштите од пожара, форум привлачи интересовање и представника других индустрија, укључујући финансије, IT и комуникације.

  • 17 september 2021Телетек Електроникс: Понављајући панел за рад са адресабилним системима за дојаву пожара Simpo и Iris

   Компанија производи читав низ сигурносних и противпожарних система који испуњавају захтеве сваке апликације. „Да бисмо нашим корисницима пружили још већу удобност и сигурност, развили смо репетиторски панел Repeater TFT Iris/Simpo за рад са нашим циљаним детекторима пожара Simpo и Iris. Главни задатак уређаја је да вам пружи потребне информације о тренутној ситуацији у просторијама, а да не мора бити физички близу главног панела“, објаснили су за портал BalkanEngineer.com из компанийеТелетек Електроникс.

  • 30 july 2021SensoIRIS MIMIC - интелигентни адресни модул у низу решења за дојаву пожара компаније Телетек Електроникс

   „SensoIRIS MIMIC је дизајниран за повезивање са LED/репетиторским плочама, на којима је заштићени објекат представљен у облику графичког плана за лакшу оријентацију корисника. Модул има могућност управљања до 32 LED излаза, сигнализирајући појаву различитих догађаја у систему за дојаву пожара, као и специјализоване LED излазе, понављајући директно индикацију аларма „Ватра“, „Квар“ и „Забрањавање“ помоћу повезане контролне табле за дојаву пожара“, објаснили су из компаније Телетек Електроникс.

  • 08 july 2021Контролна табла за дојаву пожара iRIS8 компаније Телетек Електроникс испуњава захтеве и најзахтевнијих пројеката

   Интелигентна и технички напредна адресабилна контролна табла за дојаву пожара iRIS8 најновији је додатак широком портфељу производа водећег бугарског произвођача опреме за аларм, сигурност и дојаву пожара Телетек Електроникс. То је најмоћнија ватродојавна табла у палети решења компаније са потпуно побољшаним мрежним и мрежним могућностима, развијена као одговор на тренутне и будуће потребе малих и великих зграда и инсталација поузданих и сигурних система за дојаву пожара.

  • 21 may 2021Да штитиш зграду Министарства одбране и НАТО базу у Бугарској? Телетек Електроникс говори о одговорности

   Министарство одбране Републике Бугарске основано је указом 1879. године. Основано као највиша војно-административна институција, има функције одбране државног суверенитета, одбране територијалног интегритета и одбране интереса бугарског друштва. Обезбеђивање сигурности и заштита масивне зграде је прави изазов са којим је водећи бугарски произвођач алармне и ватродојавне опреме Телетек Електроникс спреман да се суочи. Више о пројекту, посебно за читаоце BalkanEngineer.com, рекли су специјалисти из компаније ...

  • 10 may 2021Системи за пожароизвештавање на Телетек Електроникс гарантира заштиту 125 објеката на банци Пиреос у Грчкој

   Почетак пројекта је дат још током 2019. год. „Изнад озбиљне конкуренције од стране низа уврштених међународних произвођача производа за пожароизвештавање, Телетек Електроникс је успео да специјализује менаџмент у финансијском уређењу са поузданим и доказаним решењима са оптичким техничким параметрима, гарантованим сервисирањем и не последњим местом са озбиљним референцама од многобројних реализованих наших пројеката“, обаснили су из ове компаније.

  • 15 march 2021Бежична тастатура на Bravo алармном систему Телетек Електроникс омогућава лако управљање

   „Нови члан бежичног алармног система Bravo је мала, компактна и модерно дизајнирана бежична тастатура. Омогућава лако управљање целокупним системом. Нови уређај је једноставан за инсталацију и дизајниран је за унутрашњу употребу. Сензор покрета активира LED осветљење, што доводи до мање потрошње енергије и дужег века трајања батерије “, рекли су стручњаци компаније Телетек Електроникс. Бежична тастатура је повезана двосмерно шифрованом радио комуникацијом у фреквенцијском опсегу 868 MHz са ефикасним бежичним опсегом од 200 m на отвореном.

  • 21 january 2021Које су најновије функције и побољшања у системима ватродојаве IRIS и Simpo компаније Телетек Електроникс?

   „Систем адресабилног пожарног аларма Simpo дизајниран је за мање локације са до 500 уређаја“, рекла је компанија за BalkanEngineer.com. „IRIS је адресирано решење за дојаву пожара које покрива до 96 зона повезаних у 1 до 4 круга. Осетљиви графички приказ даје детаљне информације о статусу система, са одвојеном ЛЕД индикацијом зона и проблема. Панел има уграђени сат у реалном времену и могућност програмирања дневног/ноћног режима“, објаснили су из компаније.

  • 04 january 2021Телетек Електроникс системи за дојаву пожара обезбеђују противпожарну сигурност у погону Луфтханза Техник Софија

   „Модерни погон компаније Луфтханза Техник Софија налази се на аеродрому у Софији и истовремено може да сервисира до 8 ускотрупних летелица за ремонт и одржавање, као и 1 летелицу у прамчаном положају за рад на системима у кабини“, објашњено је за портал BalaknEngineer.com из Телетек Електроникс. Велики изазов за компанију су врло високи плафони у хангарима, који досежу места до 30 м. То захтева изградњу система цевовода, за чију уградњу је потребна специјализована опрема и искусно особље.

  • 25 november 2020Бржа реакција у случају пожара са Оbserver-ом - решењем за контролу ватродојавних система Телетек Електроникс

   Да ли тражите сигурност и поузданост у управљању алармним и противпожарним системом различитих пословних, индустријских, комерцијалних и стамбених локација? Верујте у доказано високо ефикасно и исплативо решење Оbserver за интегрисано управљање и локално надгледање система за дојаву пожара Телетек Електроникс. Оbserver је дизајниран за локално надгледање адресабилних система за дојаву пожара Телетек Електроникс - Iris, Iris Pro и Simpo, укључујући алармне системе - Eclipse и Bravo.

  • 01 october 2020Телетек Електроникс: Мегатрендови и технологије које покрећу тржиште опреме за дојаву пожара

   Водећи произвођач ватродојавних и сигурносних решења за заштиту од аларма Телетек Електроникс већ је коментарисао неке од мегатрендова и технологија који покрећу индустрију безбедности. Ако сте знатижељни да сазнате више о иновативнијим решењима, као што су базе података у облаку и прорачуни, откривање дима видео надзором, као и гласовни аларм и системи даљинског надзора, завалите се и упознајте будућност технологије у следећим редовима!

  • 06 april 2020Телетек Електроникс позива на бесплатан за вебинар на енглеском: „Решења за алармирање од пожара 2020“

   Телетек Електроникс, један је од највећих произвођача опреме за сигнализацију и противпожарне аларме у Европи. Чак и током ванредног стања уведеног у нашој компанији, компанија не престаје да ради за своје купце и обавештава их о најновијим достигнућима у области заштите од пожара. "Придружите се нашем бесплатном вебинару ове среде, 8. априла, од 10:00 до 12:00, када ћемо вам представити техничке карактеристике развоја у 2020. години”, изјавили су за читаоце Инженер.bg из компаније Телетек Електроникс.

  • 15 october 2019Телетек Електроникс је учествовао на међународној изложби Secutech 2019 у Вијетнаму

   Телетек Електроникс АД један је од највећих произвођача опреме за сигнализацију и противпожарну дојаву у источној Европи. Компанија поседује богат портфељ алармних и противпожарних система, комуникационих модула, софтвера, као и решења за надгледање, које редовно представља на успостављеним међународним форумима. „Између 14. и 16. августа ове године смо учествовали на изложби „Secutech Vietnam 2019“, на којој смо много пута посетиоцима из земаља југоисточне Азије демонстрирали свог развој“, саопштили из компаније Телетек Електроникс.

  • 13 august 2019Телетек Електроникс: Максимална сигурност за ваш сигурносни систем са AJAX SP софтверским решењем

   Бугарска компанија Телетек Електроникс је дугогодишњи стручњак у области алармних и противпожарних система. Компанија такође нуди различите комуникационе модуле, укључујући GPRS, GSM, LAN и специјализовани софтвер. „Представљамо вам AJAX SP Pro – софтверску апликацију за максималну сигурност вашег сигурносног система. Решење, засновано на OS Windows Server, корисницима нуди безбедну брзу размену података и низ других погодности”, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 07 june 2019Серија детектора пожара SensoIRIS компаније Телетек Електроникс сада има LPCB сертификат

   Телетек Електроникс АД је један од највећих произвођача опреме за сигнализацију и детекцију пожара у Бугарској и на Балкану. Компанија је недавно добила цертификат LPCB за своју технологију детекције пожара SensoIRIS, саопштила је компанија за портал BalkanEngineer.com. "Задовољство нам је да објавимо да је наша серија SensoIRIS детектора пожара већ сертификована према EN54 стандарду из Loss Prevention Certification Board (LPCB) – Велика Британија“, коментирали из компаније Телетек Електроникс.

  • 17 may 2019Серија Eclipse је ново техничко решење за безбедност компаније Телетек Електроникс

   Доказани бугарски произвођач технологије за сигнализацију и детекцију пожара Телетек Електроникс АД представља своју нову серију безбедности Eclipse. „Наш асортиман Eclipse сигурносних производа укључује различите типове панела, LCD тастатуре, модуле за проширење и друге додатке за њих. Нова серија је развијена да обезбеди безбедност и за домове и за канцеларије, као и за мале и велике малопродајне објекте“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

  • 11 april 2019IRIS PRO – адресни ватродојавни систем компаније Телетек Електроникс за изградњу модуларних конструкција

   Телетек Електроникс АД је бугарски произвођач комплетног асортимана система за сигнализацију и дојаву пожара. Компанија нуди и конвенционалне и адресне системе за детекцију пожара. Предности адресабилних детектора пожара су тачна локализација детектованог детектора. IRIS PRO је управо такав компактан, елегантан дизајн у металној кутији погодној за изградњу модуларних структура које се лако инсталирају и одржавају“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

  • 18 february 2019Нови универзални телекомуникациони модул TTE LAN компаније Телетек Електроникс

   Телетек Електроникс АД је свој производни програм обогатио новим универзалним TTE LAN комуникационим модулом. "Пројектован је да ради на серијској вези са Eclipse контролним панелима и LAN пожарним алармним панелима", саопштили из компаније Телетек Електроникс. Улога новог TTE LAN комуникацијског модула је преношење долазних догађаја на AJAX SP Pro/Observer путем LAN канала. Програмабилни улази/излази модула омогућавају његову везу са другим типовима алармних централа.

  • 19 november 2018Телетек Електроникс: Адресибилни мини модули SensoIRIS MINP M већ са повећаном функционалношћу

   Еминентни бугарски произвођач аларма безбедности и противпожарне опреме Телетек Електроникс АД. проширила је функционалност адресибилних мини модула са улазима за повезивање екстерне контроле SensoIRIS MINP M, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове компаније. "Од сада наши корисници ће моћи да искористе неколико додатних функција које побољшавају и проширују примену ових модула", допуњују из компаније Телетек Електроникс.

  • 22 october 2018Решења компаније Телетек Електроникс интригирају посетиоце међународних изложби широм света

   Са преко 30 милиона произведених производа, инсталираних у више од милион објеката широм света, Телетек Електроникс АД је међу водећим произвођачима система за дојаву пожара и сигурносних система на Балкану. Компанија је традиционални учесник на бројним међународним изложбама из ове области, где је успешно представила висок квалитет својих производа и својих целокупних решења. Данас ћемо вам рећи о неколико манифестација, на којима је учествовао и бренд Телетек Електроникс.

  • 18 september 2018Телетек Електроникс: Панел Repeater извештава о догађајима који су се десили у IRIS и SIMPO панелима за откривање пожара

   Телетек Електроникс АД је један од највећих произвођача опреме за сигнализацију и откривање пожара. "Репетитор Repeater је елемент адресибилних пожара алармних система Телетек Електроникс, чија је сврха да извештава о догађајима који су се десили на објектима, повезаним у заједничкој мрежи, и да обавештава о пожарима преко панела IRIS и SIMPO", информисали су портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

  • 02 july 2018Телетек Електроникс: Производимо уређаје против пожара и системе за дојаву пожара за све врсте објеката

   Да ли знате шта је заједничко између скупштина града Лисабона, Португал, Crowne Plaza Hotel - Доха, Катар, Sheraton Hotel - Оран, Алжир, Istanbul Central Bus Station - Турска и Santa Rita de Cassia - Бразил? Сви су опремљени бугарским алармним и противпожарним системима. То је заслуга компаније Телетек Електроникс АД - компаније, која је део структуре Телетек Групе, специјализоване за производњу интегрисаних комуникацијских решења за све врсте објеката.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Неон.БГ: Како одабрати CNC струг за поуздану и квалитетну обраду из портфеља компаније Harmuth

  Компанија Harmuth производи висококвалитетне CNC системе за обраду више од 20 година. Harmuth придаје велики значај издржљивости и дугом радном веку свих компоненти, а његове машине одликују се најсавременијим дизајном. Али како одабрати прави модел за вашу конкретну апликацију? „Компанија Harmuth нуди три различите главне врсте машина, од којих две могу бити усправне. Одговарајућа машина се бира у зависности од материјала који се обрађују, брзине и потребних функција“, кажу у производној компанији Неон.БГ.

 • 11 may 2022Нова клипна млазница Piston компаније Теси обезбеђује до 40% више топле воде од хоризонталних бојлера

  Тежња ка иновативним технологијама је оно што бугарског произвођача бојлера и кућних апарата Теси чини лидером на међународном тржишту. Компанија је поново изненадила своје купце увођењем напредне клипне млазнице, која обезбеђује до 40% више топле воде односу на претходни модел. Када се загреје, топла вода у котлу се скупља у његовом горњем делу. Када постоји потрошња, хладна вода из цевовода за пиће улази у доњи део котла. Она се меша са топлим водом и постепено га хлади.

 • 10 may 2022Директору компаније РАИС, инж. Нишану Баздигјану, додељена је награда за развој у области високих технологија

  Менаџер водеће компаније за производњу металорезачких и машина за обраду метала са CNC - РАИС, инж. Нишан Баздигјан, добио је награду за развојну делатност у области високих технологија. Током свечане церемоније Асоцијације приватних предузетника и послодаваца, којој је уручена награда, господин Баздигјан се захвалио и најмлађим инжењерима у свом тиму. „Као менаџер, поносан сам што смо последњих тешких година за човечанство успели да реализујемо овако озбиљне пројекте и привучемо квалитетне младе инжењере чији развој Вас је вечерас фасцинирао“, рекао је он.

 • 29 april 2022Телетек Електроникс: Модул TTE GPRS Standard се такође користи као самостално решење за кућну аутоматизацију

  Лидер у производњи комплетне опреме за аларм и пожар Телетек Електроникс представља функционалност универзалног комуникационог модула TTE GPRS Standard при раду са серијом контролних панела Eclipse. „Уређај је сертификован према захтевима RED директиве, као и стандарду EN60950-1. Модул се може повезати на различите моделе алармних панела и може се програмирати даљински преко веб апликације AJAX SP PRO“, коментаришу из Телетек Електроникс.

 • 28 april 2022САТ: Квалитет, иновативност и врхунски инжењери - ово је формула за успех наших бројних пројеката широм света

  За последњих више од 30 година, компанија са водећим позицијама у индустријској аутоматизацији, Системи Аутомататика Технологије (САТ), успешно је завршила стотине пројеката по систему кључ у руке, како у Бугарској, тако и у великом броју земаља широм света.Развој тима одличних инжењера је главни приоритет за нас у свим годинама од нашег оснивања до данас“, поручили су из компаније. САТ има дугогодишње искуство и дубоко технолошко знање у индустрији цемента, стакла и бетона, као иу индустрији хране за животиње, металуршким постројењима, термоелектранама и др.

 • 20 april 2022SpaceCAD: Solid Edge је номинован за најбољи софтвер 2022. на годишњој додели G2 награда за софтверске компаније

  „Узбуђени смо што можемо да поделимо да је Solid Edge номинован за најбољи софтвер на G2 наградама 2022, рангиран на глобалној листи CAD/PLM производа и глобалних компанија. G2 је водеће тржиште онлајн софтвера са 60 милиона купаца годишње. Рангирање најбољих софтверских компанија и производа на свету сваке године се заснива на аутентичним и актуелним рецензијама стварних корисника“, коментаришу из компаније SpaceCAD. Ово није први пут да се Solid Edge појавио на престижним G2 листама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Костал Македонија производиће пуњаче електричне аутомобиле

  Немачка компанија за аутомобилске делове Kostal реализује нову инвестицију у Охриду, Северна Македонија. Костал Македонија ће производити пуњаче за електрична и хибридна возила, а активност би требало да почне 2024. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk к. Ову велику инвестицију су током посете фабрици најавили потпредседник Владе за економска питања, координацију економских одељења и инвестиције Фатмир Битићи, главни оперативни директор и члан Управног одбора компаније Kostal Хансјорг Херман, заменик амбасадора СР Немачке Ото Граф и генерални директор пословнице Kostal Македонија, Виктор Мизо.

 • 10 may 2022Румунија ће купити 12 возова на водоник као део пилот пројекта

  Министарство саобраћаја Румуније одобрило је куповину 12 возова на водоник у оквиру пробног пројекта „зелених“ возова, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Железничке линије биће Букурешт - Аеродром Отопени и Букурешт - Питешти. Процењена вредност пројекта је 973 милиона евра. Инвестиција „у коришћењу локомотива заснованих на водоничним горивним ћелијама у оквиру обавезе јавног превоза путника на неелектрификованим железницама“ ће опслуживати прометне путничке руте северно од Букурешта и округа Илфов, повезујући их са суседним округима Арђеш, Дамбовита и Ђурђу.

 • 05 may 2022Компанија Dronamics добила је сертификат Carbon Neutral Certification

  Бугарска компанија за развој и производњу дронова Dronamics добила је CarbonNeutral сертификацију по стандарду CarbonNeutral Protocol, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Аircargonews.net. Сертификација компаније је заснована на сопственим оперативним активностима, као што су коришћење енергије, пословна путовања, одлагање отпада и спољне активности. Стандард, који је креирала компанија Natural Capital Partners, постиже се израчунавањем угљичног отиска и свођењем на нулу комбинацијом интерних мера ефикасности, обновљиве енергије и пројеката за смањење екстерних емисија.

 • 03 may 2022Македонска компанија Brako покренула је производни програм за извоз

  Македонска компанија Brako почиње масовну производњу и недељне испоруке металних конструкција за аустријско тржиште, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk. Планирано је да годишњи извоз достигне 450 тона. Производња металних конструкција (шасија) за мини кипере намењене аустријском тржишту већ прераста у специфичан производни програм. Модел система „од сировине до финалног производа“, који је директно везан за планирање производње и дизајн производа, имплементира се за кратко време.

 • 29 april 2022Северна Македонија спроводи енергетску транзицију

  Влада Републике Северне Македоније спроводи успешну енергетску транзицију, која ће на средњи и дуги рок обезбедити сигурност снабдевања енергијом, одрживост енергетског система и биће праведна према свим грађанима, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Vlada.mk. У средишту енергетске транзиције Македоније је ефикасно коришћење доступних природних ресурса, као што су сунце, ветар и вода. Северна Македонија ће пратити добре праксе политике Европске уније као озбиљан партнер у имплементацији Европског зеленог споразума, активностима везаним за обновљиве изворе енергије, енергетску ефикасност и декарбонизацију.

 • 27 april 2022Румунски произвођач чоколаде Kandia Dulce проширује своју фабрику

  Највећи румунски произвођач чоколаде Kandi Dulce, у власништву аустријске групе Julius Meinl, покренуо је процедуре за повећање производних капацитета и складишног простора у својој фабрици у Букурешту, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Власник фабрике има за циљ да повећа површину своје производне базе за 2400 m2, тако да ће достићи око 7200 m2. Према плановима компаније, површина складишта ће се повећати са 970 m2 на 1700 m2. Очекује се да ће проширење повећати производни капацитет за 4.525 тона годишње, достижући укупан капацитет од 19.800 тона годишње.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 may 2022Општина Рума, Србија, доградиће гасно постројење Центар-Југ

  Српска општина Рума расписала је тендер за изградњу гасног постројења Центар-Југ. Инвестиција ће бити вредна око 20,4 милиона динара, а завршетак грађевинских радова планиран је за 1. септембар 2022. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према пројектној документацији, подручје Центар-Југ обухвата котларницу JNA и топловод који ће повезивати котларницу са индивидуалним потрошачима и трафостаницама. Центар-Југ покрива топлотну снагу од 1696 kW. Имплементација новог система омогућиће аутоматске операције и даљинско управљање.

 • 11 may 2022SHL Healthcare оснива своју прву европску фабрику у Софији, Бугарска

  Шведски произвођач медицинских уређаја, ЅНL Неаlthсаrе, изабрао је Бугарску за оснивање своје прве производне компаније у Бугарској, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Фабрика у Софији имаће површину од око 5000 m2. Већ је у потпуности купљен од стране произвођача и њиме ће управљати наша локална подружница ЅНL Неаlthсаrе Бугарска, наводи се у саопштењу компаније. Циљ је да се скандинавској компанији пружи могућност да прошири своју производњу на глобалне купце, као и да оствари производњу и производњу. „Haш план је да почнемо производњу немедицинских производа током 2022. године".

 • 06 may 2022Београд ће изградити понтонску мрежу дуж Дунава за речни јавни превоз

  Секретаријат Министарства привреде у Београду расписао је тендер за изградњу градског понтона на десној обали Дунава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према техничкој спецификацији, понтонска мрежа биће смештена на парцели у општини Стари град. Пројекат је вредан 31,6 милиона динара и додељен је једином понуђачу Бродоградилиште Кладово, а уговор је потписан крајем септембра 2021. године. У документацији новог тендера се тврди да се у Београду убрзано развија водени туризам, који не обухвата само велике путничке бродове већ и речне јахте (стране и домаће).

 • 04 may 2022Румунски произвођач Symmetrica наставио је производњу у граду Верешт

  Symmetrica, велики румунски произвођач калдрме и ивичњака, најавила је завршетак инвестиционог пројекта од 10 милиона евра. То је било усмерено на реновирање фабрике у Верешт, Сучава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Фабрика је прва производна јединица компаније која је отворена 1999. године. Пројектом реновирања две линије фабрике су комплетно реновиране, капацитет им је повећан за 50%. Такође су санирани и модернизовани холови и канцеларије. Пре месец дана, после инвестиције од 2 милиона евра, компанија је пустила у рад своју осму фабрику у Солца.

 • 30 april 2022Софија ће бити домаћин највећег форума за иновације и технологије

  Софија ће бити домаћин међународне конференције SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT за иновације и технологију у југоисточној Европи, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Cross.bg бг. Фокус догађаја је „Економија знања – основа будућности југоисточне Европе“. Форум организују Удружење за иновације, пословне услуге и технологије (AIBEST), Бугарска стартап асоцијација (BESCO) и Софијска општина у партнерству са Инвест Софија. Биће то платформа за размену искустава у области иновација и трансфера технологија у региону.

 • 28 april 2022У Србији је планирана изградња 320 постројења за пречишћавање отпадних вода

  Србија планира да изгради 320 постројења за пречишћавање отпадних вода, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција је процењена на 5,4 милијарде евра, због чега се могу разматрати потенцијална решења до којих се може доћи заједничком сарадњом приватног, јавног и цивилног сектора. Отпадне воде у Србији годишње су загађене са 109 тона цинка, 55 тона бакра, 17 тона хрома, 13 тона арсена, 12 тона олова и 11 тона никла, показују подаци Агенције за заштиту животне средине. Овај проблем у наредне три године морају да реше све компаније у Србији које су за то одговорне, а те обавезе су у складу са прописима Европске уније.

Види све »