Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Телетек Електроникс АД

Телетек Електроникс АД

https://teletek-electronics.com/en

Телетек Електроникс АД, део Телетек Холдинг Групе, је једна од највећих произвођача сигнално-безбедносних система и противпожарне опреме на Балкану. Предузеће је основано 1991. године и од тада се успоставља као лидер на међународном тржишту. У овом тренутку,  компанија запошљава више од 130 запослених у производном погону, а производ се извози у 75 земаља на 5 континената.

 

Портфолио компаније Телетек Електроникс обухвата комплетан асортиман сигналних и противпожарних система и свеобухватних комуникационих решења за све врсте зграда. Категорије производа које нуди компанија укључују: алармне системе, системе за упозорење од пожара, комуникацијске модуле, надзор, софтвер.

 

Компанија је произвела више од 30 милиона артикала, који су инсталирани у готово милион објеката широм света. Активности и производња компаније Телетек Електроникс испуњавају све европске стандарде и норме. Компанија поседује сертификат ISO 9001: 2015 одобрен од система SGS, а производи имају сертификате издате од овлашћене лабораторије EVPU и LPCB.

 

Фабрика има две високо-технолошке SMD линије са номиналном радном брзином до 30.000 јединица / сат. Део опреме је ручно радно мести за постављање SMD компоненти и ручни штампач за производњу прототипова и мале серије плочица. Технолошке потребе у производњи система за детекцију пожара обезбеђене су кроз испитни тунел за детекторе пожара.

 

Међу значајнијим објектима опремљеним производима Телетек Електроникс су: Општина града Лисабон, Португал; Crowne Plaza Hotel – Доха, Катар; Sheraton Hotel – Оран, Алжир; Општина града Софија; Централна аутобуска станица у Истанбулу – Турска; Santa Rita de Cassia – Бразил и други.

Kontakti

Телетек Електроникс

Адреса: Софија 1407, ул. Сребарна 14А

Телефон: +359 2 969 4800

E-mail: info@teletek-electronics.bg

Обjаве од Телетек Електроникс АД

Materijali за Телетек Електроникс АД

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
  • 24 may 2023Естетика, флексибилност и сигурност на највишем нивоу са новом серијом бежичних уређаја за дојаву пожара Телетек Електроникс

   Реномирани произвођач и глобални добављач сигурносних система и технологија, Телетек Електроникс, проширио је и употпунио асортиман адресабилних решења за дојаву пожара новом серијом бежичних уређаја за дојаву пожара. „Natron је новодизајниран систем специјално развијен за апликације где, из економских, естетских или других разлога, није могуће водити кабловске трасе, а истовремено је захтев за поузданом детекцијом пожара од највеће важности и приоритет“, најавили су из компаније Телетек Електроникс. Уз помоћ нове бежичне серије Natron, сваки противпожарни систем из понуде компаније Телетек Електроникс.

  • 28 april 2023Видео упутство компаније Телетек Електроникс пружа упутства за једноставно повезивање и управљање адресабилним

   Водећи произвођач на светском тржишту, Телетек Електроникс , посебно је за своје купце припремио видео-материјал, посвећен лансирању и подешавању адресабилних система за дојаву пожара компаније. „Обавезно погледајте наше нове видео записе за обуку у којима можете сазнати више о нашим адресабилним системима за дојаву пожара. Преко њих ћемо вам помоћи да лакше повежете и управљате моделима адресабилних алармних система за детекцију пожара компаније Телетек Електроникс“, саопштила је ова производна компаније. Нови видео материјали компаније пружају смернице о различитим методама адресирања за iRIS панеле.

  • 31 march 2023Сигурност вашег пословања - уз Teletek PRO из Телетек Електроникса! Јасна видљивост и веза са противпожарним алармним системима

   Гарантујте сигурност и сигурност за вас и све око вас где год да се налазите! Заштитите своје пословање и све своје локације - пословне просторе, административне зграде, производне базе, складишта, хотеле, ресторане итд., уз мобилну апликацију Teletek PRO компаније Телетек Електроникс. „Teletek PRO је једно од најновијих технолошких достигнућа лидера у производњи сигнално-безбедносне и противпожарне опреме Телетек Електроникс, која обезбеђује даљинско повезивање и видљивост система за дојаву пожара Teletek.

  • 10 february 2023Даљински надзор и одржавање система за дојаву пожара у реалном времену - уз Teletek Cloud апликацију Телетек Електроникс

   Развој облачних технологија омогућава ненадмашне погодности и многоструко олакшава наше животе. Тако, захваљујући најновијем развоју водећег произвођача сигнално-сигурносне и противпожарне опреме, компаније Телетек Електроникс – Teletek Cloud, можемо не само да уштедимо време, већ и да оптимизујемо активности одржавања система. „Заснована на најсавременијој технологији, апликација обезбеђује даљински приступ, праћење и подршку у реалном времену за све иРИС адресабилне противпожарне системе са безбедном везом, подржавајући функције у облаку. Реч је о панелима iRIS од верзије фирмвера 1.1.1 и новијих, као и о новом iRIS4, који ће бити доступан на тржишту у првом кварталу 2023. године“, саопштили су стручњаци из компаније Телетек Електроникс.

  • 08 december 2022Нове Телетек сирене за алармирање SF50 и SR50 за унутрашње аларме имају моћан звук

   Телетек Електроникс ЕАД, доказани произвођач алармно-безбедносне и противпожарне опреме на светском тржишту, проширио је свој асортиман производа новим алармним сиренама за дојаву пожара. „Нови модели SF50 и SR50 су сада доступни за продају. Изузетно су компактних димензија и намењени су само за унутрашњу употребу“, саопштили су из компаније Телетек Електроникс.

  • 11 november 2022Телетек Електроникс: Teletek CLOUD и Teletek PR апликације обезбеђују оптималан рад са iRIS адресабилним

   Teletek CLOUD и Teletek PRO штеде време и оптимизују активности одржавања ватродојавних система“, саопштио је Телетек Електроникс – европски лидер у производњи сигнално-безбедносне и противпожарне опреме. Мобилне апликације омогућавају даљински приступ и праћење у реалном времену iRIS адресабилних система за дојаву пожара. Применљиви су на iRIS панеле који подржавају CLOUD функције – iRIS 8 од верзије фирмвера 1.1.1 и новије, као и на нови iRIS 4.

  • 13 october 2022Телетек Електроникс: „Планирамо да отворимо нашу нову административну и производну зграду до краја 2022. године.“

   Један од највећих произвођача сигнално-сигурносне и противпожарне опреме, познат на тржиштима широм света, је матична компанија Телетек Електроникс, основана 1991. године. Досадашњим развојем, компанија је постала етаблирани лидер у овој области, континуирано шири своја тржишта и на домаћем и на међународном тржишту. Успех и раст доводе до потребе за повећањем производних капацитета. Због тога компанија гради нову базу у Софији. Данас ћемо вам рећи шта о њој каже госпођа Мариела Маџарова, извршни директор Телетек Електроникс-а.

  • 01 september 2022Контролни панели компаније Телетек Електроникс обезбеђују сигурност и висок ниво заштите од пожара

   Телетек Електрониксје компанија која нуди комплетан сет производа за изградњу система за дојаву пожара у зградама. Портфолио водеће компаније обухвата алармне и сигурносне и противпожарне системе, као и комплетна комуникациона решења погодна за све типове објеката. Данас ћемо Вам посредством портала BalkanEngineer.com испричати о једном од главних елемената сваког система за дојаву пожара - контролним таблама које је развила и произвела Телетек Електроникс.

  • 22 july 2022Телетек Елецтроникс: “Наша компанија је јача и смелија него икад, а наш нови лого и визија бренда то доказују“

   Више од деценије сведоци смо бурног процеса изградње и пуштања у рад нових објеката – стамбених и јавних. Упркос томе што су годинама пролазили кроз различите тржишне изазове, стопе раста и данас задржавају своју отпорност. Међу неопходним условима за пуштање у рад, као и за нормално и безбедно функционисање било које зграде је и присуство алармно-безбедносних и противпожарних система, а један од најозбиљнијих европских произвођача у овој области је компанија Телетек Електроникс.

  • 29 june 2022Инж.Антонова и инж.Најденова из компаније Телетек Електроникс: Прецизност за дијалог и изненађујуће женске идеје

   Иницијатива посвећена Међународном дану инжењера – 23. јуна, дочекала нас је са две инспиративне даме, део висококвалификованог тима компаније Телетек Електроникс, водећег балканског произвођача алармне и противпожарне опреме. Инжењер Данијела Антонова и инжењер Маја Најденова посебно су говориле о љубави према егзактним наукама, женској прецизности и оповргавању стигме да жене не могу бити добри инжењери. Ово је мој свесни избор везан за моју љубав према математици и науци.

  • 27 may 2022Телетек Електроникс је показао своје најновије производе на престижној међународној изложби заштите од пожара

   Дугогодишња производна компанија Телетек Електроникс , која заузима водеће позиције на тржишту алармне и противпожарне опреме, представила је своје најновије производе на једном од највећих пожарних догађаја у Европи – FIREX International, који је одржан од 16. до 18. маја ове године у ExCeL изложбеном центру у Лондону. Учинити безбедност живота правом, а не привилегијом је мото овогодишњег FIREX International-а, форума који окупља цео ланац снабдевања решењима за заштиту од пожара и представља јединствену прилику за представљање иновативних производа и комплетних решења.

  • 29 april 2022Телетек Електроникс: Модул TTE GPRS Standard се такође користи као самостално решење за кућну аутоматизацију

   Лидер у производњи комплетне опреме за аларм и пожар Телетек Електроникс представља функционалност универзалног комуникационог модула TTE GPRS Standard при раду са серијом контролних панела Eclipse. „Уређај је сертификован према захтевима RED директиве, као и стандарду EN60950-1. Модул се може повезати на различите моделе алармних панела и може се програмирати даљински преко веб апликације AJAX SP PRO“, коментаришу из Телетек Електроникс.

  • 24 march 2022iRIS8 B - најнапреднији интелигентни адресабилни пожарни алармни панел компаније Телетек Електроникс

   Телетек Електроникс је реномирани произвођач сигурносних и противпожарних система не само на бугарском већ и на међународном тржишту. Како би одржала корак са сталним променама у индустрији, компанија не престаје да развија иновације и унапређује технологије које се користе. "Једно од најновијих и најнапреднијих решења компаније је iRIS8 B скалабилна адресабилна контролна табла за пожарни аларм. Интелигентно и иновативно, уређај има побољшане могућности интеграције и умрежавања.

  • 09 march 2022Телетек Електроникс најављује нову мобилну апликацију за контролу и надзор алармних система Home ProTTEct

   Реномирани бугарски и европски произвођач алармне, безбедносне и противпожарне опреме Телетек Електроникс додаје ново решење свом богатом портфолију - мобилну апликацију Home ProTTEct. Развој софтвера је дизајниран да корисницима олакша управљање и праћење свих врста алармних система компаније и потпуно је бесплатан за Android и iOS кориснике. „Апликација нуди многе функционалности за даљинско управљање, вишесистемско управљање и активирање различитих режима.

  • 09 march 2022Телетек Електроникс најавува нова мобилна апликација за управување и следење на алармни системи Home ProTTEct

   Етаблираниот бугарски и европски производител на опрема за аларм и пожар Телетек Електроникс додава ново решение во своето богато портфолио - мобилната апликација Home ProTTEct. Софтверската разработка е создадена да им олесни на корисниците да управуваат и да ги следат сите видови алармни системи на компанијата и е потполно бесплатна за корисниците на Android и iOS. „Апликацијата нуди многу функционалности за далечинско управување, повеќесистемска контрола и активирање на различни режими."

  • 23 february 2022Мариела Маџарова, Телетек Електроникс: Упркос тешкој 2021. години, компанија је премашила наша очекивања

   Празници су иза нас и нова 2022. година тече пуном паром. Међутим, то нас не спречава да се осврнемо на најимпресивније тренутке протеклих 12 месеци, да узмемо најбоље од њих и искористимо то за још успешнију и надахнутију годину. Данас је у гостима порталу BalkanEngineer.com госпођа Мариела Маџарова, извршни директор потврђене бугарске инжењерске и производне компаније Телетек Електроникс, која је споделила своју ретроспективу за 2021. годину.

  • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

   Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

  • 22 november 2021Телетек Електроникс гради нову базу у Софији како би развио потенцијал својих производних и развојних активности

   Лидер у производњи алармне и противпожарне опреме, компанија Телетек Електроникс, направио је још један корак напред у свом развоју. Бугарска компанија започела је изградњу своје нове зграде у Софији, који се налази се у НΠЗ Војна Рампа и биће смештена производна и административна база компаније. За удобност тима компаније Телетек Електроникс биће уређена башта, простори за рекреацију и спорт, као и трпезарија. Поред тога, зграда је носилац сертификата о улагању класе А Министарства привреде.

  • 02 november 2021Телетек Електроникс: Серија инфрацрвених детектора Titan пружа удобност у кући и сигурност

   Водећа бугарска производна компанија Телетек Електроникс, чији су се производи и системска решења доказали на светским тржиштима, нуди богату понуду сигурносних и противпожарних система. Пратећи трендове и изазове у овој области технологије, главни циљ компаније је развој иновативних, високотехнолошких и квалитетних производа. "Titan жичани детектори покрета осигуравају сигурност и домова и већих малопродајних објеката са строгим сигурносним захтевима", изјавили су из компаније Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

  • 11 october 2021Телетек Електроникс ће своје најновије производе демонстрирати у октобру на Adria Security Summit

   Највећа изложба у области безбедности у јадранском региону „Adria Security Summit“ биће одржана 13. и 14. октобра у Београду, у Србији, изјавили су из бугарске компаније Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com. „Adria Security Summit“ је погодан за све актере у ланцу снабдевања - од произвођача до крајњих корисника. Осим стручњака из области безбедности, видео надзора и заштите од пожара, форум привлачи интересовање и представника других индустрија, укључујући финансије, IT и комуникације.

  • 17 september 2021Телетек Електроникс: Понављајући панел за рад са адресабилним системима за дојаву пожара Simpo и Iris

   Компанија производи читав низ сигурносних и противпожарних система који испуњавају захтеве сваке апликације. „Да бисмо нашим корисницима пружили још већу удобност и сигурност, развили смо репетиторски панел Repeater TFT Iris/Simpo за рад са нашим циљаним детекторима пожара Simpo и Iris. Главни задатак уређаја је да вам пружи потребне информације о тренутној ситуацији у просторијама, а да не мора бити физички близу главног панела“, објаснили су за портал BalkanEngineer.com из компанийеТелетек Електроникс.

  • 30 july 2021SensoIRIS MIMIC - интелигентни адресни модул у низу решења за дојаву пожара компаније Телетек Електроникс

   „SensoIRIS MIMIC је дизајниран за повезивање са LED/репетиторским плочама, на којима је заштићени објекат представљен у облику графичког плана за лакшу оријентацију корисника. Модул има могућност управљања до 32 LED излаза, сигнализирајући појаву различитих догађаја у систему за дојаву пожара, као и специјализоване LED излазе, понављајући директно индикацију аларма „Ватра“, „Квар“ и „Забрањавање“ помоћу повезане контролне табле за дојаву пожара“, објаснили су из компаније Телетек Електроникс.

  • 08 july 2021Контролна табла за дојаву пожара iRIS8 компаније Телетек Електроникс испуњава захтеве и најзахтевнијих пројеката

   Интелигентна и технички напредна адресабилна контролна табла за дојаву пожара iRIS8 најновији је додатак широком портфељу производа водећег бугарског произвођача опреме за аларм, сигурност и дојаву пожара Телетек Електроникс. То је најмоћнија ватродојавна табла у палети решења компаније са потпуно побољшаним мрежним и мрежним могућностима, развијена као одговор на тренутне и будуће потребе малих и великих зграда и инсталација поузданих и сигурних система за дојаву пожара.

  • 21 may 2021Да штитиш зграду Министарства одбране и НАТО базу у Бугарској? Телетек Електроникс говори о одговорности

   Министарство одбране Републике Бугарске основано је указом 1879. године. Основано као највиша војно-административна институција, има функције одбране државног суверенитета, одбране територијалног интегритета и одбране интереса бугарског друштва. Обезбеђивање сигурности и заштита масивне зграде је прави изазов са којим је водећи бугарски произвођач алармне и ватродојавне опреме Телетек Електроникс спреман да се суочи. Више о пројекту, посебно за читаоце BalkanEngineer.com, рекли су специјалисти из компаније ...

  • 10 may 2021Системи за пожароизвештавање на Телетек Електроникс гарантира заштиту 125 објеката на банци Пиреос у Грчкој

   Почетак пројекта је дат још током 2019. год. „Изнад озбиљне конкуренције од стране низа уврштених међународних произвођача производа за пожароизвештавање, Телетек Електроникс је успео да специјализује менаџмент у финансијском уређењу са поузданим и доказаним решењима са оптичким техничким параметрима, гарантованим сервисирањем и не последњим местом са озбиљним референцама од многобројних реализованих наших пројеката“, обаснили су из ове компаније.

  • 15 march 2021Бежична тастатура на Bravo алармном систему Телетек Електроникс омогућава лако управљање

   „Нови члан бежичног алармног система Bravo је мала, компактна и модерно дизајнирана бежична тастатура. Омогућава лако управљање целокупним системом. Нови уређај је једноставан за инсталацију и дизајниран је за унутрашњу употребу. Сензор покрета активира LED осветљење, што доводи до мање потрошње енергије и дужег века трајања батерије “, рекли су стручњаци компаније Телетек Електроникс. Бежична тастатура је повезана двосмерно шифрованом радио комуникацијом у фреквенцијском опсегу 868 MHz са ефикасним бежичним опсегом од 200 m на отвореном.

  • 21 january 2021Које су најновије функције и побољшања у системима ватродојаве IRIS и Simpo компаније Телетек Електроникс?

   „Систем адресабилног пожарног аларма Simpo дизајниран је за мање локације са до 500 уређаја“, рекла је компанија за BalkanEngineer.com. „IRIS је адресирано решење за дојаву пожара које покрива до 96 зона повезаних у 1 до 4 круга. Осетљиви графички приказ даје детаљне информације о статусу система, са одвојеном ЛЕД индикацијом зона и проблема. Панел има уграђени сат у реалном времену и могућност програмирања дневног/ноћног режима“, објаснили су из компаније.

  • 04 january 2021Телетек Електроникс системи за дојаву пожара обезбеђују противпожарну сигурност у погону Луфтханза Техник Софија

   „Модерни погон компаније Луфтханза Техник Софија налази се на аеродрому у Софији и истовремено може да сервисира до 8 ускотрупних летелица за ремонт и одржавање, као и 1 летелицу у прамчаном положају за рад на системима у кабини“, објашњено је за портал BalaknEngineer.com из Телетек Електроникс. Велики изазов за компанију су врло високи плафони у хангарима, који досежу места до 30 м. То захтева изградњу система цевовода, за чију уградњу је потребна специјализована опрема и искусно особље.

  • 25 november 2020Бржа реакција у случају пожара са Оbserver-ом - решењем за контролу ватродојавних система Телетек Електроникс

   Да ли тражите сигурност и поузданост у управљању алармним и противпожарним системом различитих пословних, индустријских, комерцијалних и стамбених локација? Верујте у доказано високо ефикасно и исплативо решење Оbserver за интегрисано управљање и локално надгледање система за дојаву пожара Телетек Електроникс. Оbserver је дизајниран за локално надгледање адресабилних система за дојаву пожара Телетек Електроникс - Iris, Iris Pro и Simpo, укључујући алармне системе - Eclipse и Bravo.

  • 01 october 2020Телетек Електроникс: Мегатрендови и технологије које покрећу тржиште опреме за дојаву пожара

   Водећи произвођач ватродојавних и сигурносних решења за заштиту од аларма Телетек Електроникс већ је коментарисао неке од мегатрендова и технологија који покрећу индустрију безбедности. Ако сте знатижељни да сазнате више о иновативнијим решењима, као што су базе података у облаку и прорачуни, откривање дима видео надзором, као и гласовни аларм и системи даљинског надзора, завалите се и упознајте будућност технологије у следећим редовима!

  • 06 april 2020Телетек Електроникс позива на бесплатан за вебинар на енглеском: „Решења за алармирање од пожара 2020“

   Телетек Електроникс, један је од највећих произвођача опреме за сигнализацију и противпожарне аларме у Европи. Чак и током ванредног стања уведеног у нашој компанији, компанија не престаје да ради за своје купце и обавештава их о најновијим достигнућима у области заштите од пожара. "Придружите се нашем бесплатном вебинару ове среде, 8. априла, од 10:00 до 12:00, када ћемо вам представити техничке карактеристике развоја у 2020. години”, изјавили су за читаоце Инженер.bg из компаније Телетек Електроникс.

  • 15 october 2019Телетек Електроникс је учествовао на међународној изложби Secutech 2019 у Вијетнаму

   Телетек Електроникс АД један је од највећих произвођача опреме за сигнализацију и противпожарну дојаву у источној Европи. Компанија поседује богат портфељ алармних и противпожарних система, комуникационих модула, софтвера, као и решења за надгледање, које редовно представља на успостављеним међународним форумима. „Између 14. и 16. августа ове године смо учествовали на изложби „Secutech Vietnam 2019“, на којој смо много пута посетиоцима из земаља југоисточне Азије демонстрирали свог развој“, саопштили из компаније Телетек Електроникс.

  • 13 august 2019Телетек Електроникс: Максимална сигурност за ваш сигурносни систем са AJAX SP софтверским решењем

   Бугарска компанија Телетек Електроникс је дугогодишњи стручњак у области алармних и противпожарних система. Компанија такође нуди различите комуникационе модуле, укључујући GPRS, GSM, LAN и специјализовани софтвер. „Представљамо вам AJAX SP Pro – софтверску апликацију за максималну сигурност вашег сигурносног система. Решење, засновано на OS Windows Server, корисницима нуди безбедну брзу размену података и низ других погодности”, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

  • 07 june 2019Серија детектора пожара SensoIRIS компаније Телетек Електроникс сада има LPCB сертификат

   Телетек Електроникс АД је један од највећих произвођача опреме за сигнализацију и детекцију пожара у Бугарској и на Балкану. Компанија је недавно добила цертификат LPCB за своју технологију детекције пожара SensoIRIS, саопштила је компанија за портал BalkanEngineer.com. "Задовољство нам је да објавимо да је наша серија SensoIRIS детектора пожара већ сертификована према EN54 стандарду из Loss Prevention Certification Board (LPCB) – Велика Британија“, коментирали из компаније Телетек Електроникс.

  • 17 may 2019Серија Eclipse је ново техничко решење за безбедност компаније Телетек Електроникс

   Доказани бугарски произвођач технологије за сигнализацију и детекцију пожара Телетек Електроникс АД представља своју нову серију безбедности Eclipse. „Наш асортиман Eclipse сигурносних производа укључује различите типове панела, LCD тастатуре, модуле за проширење и друге додатке за њих. Нова серија је развијена да обезбеди безбедност и за домове и за канцеларије, као и за мале и велике малопродајне објекте“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

  • 11 april 2019IRIS PRO – адресни ватродојавни систем компаније Телетек Електроникс за изградњу модуларних конструкција

   Телетек Електроникс АД је бугарски произвођач комплетног асортимана система за сигнализацију и дојаву пожара. Компанија нуди и конвенционалне и адресне системе за детекцију пожара. Предности адресабилних детектора пожара су тачна локализација детектованог детектора. IRIS PRO је управо такав компактан, елегантан дизајн у металној кутији погодној за изградњу модуларних структура које се лако инсталирају и одржавају“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

  • 18 february 2019Нови универзални телекомуникациони модул TTE LAN компаније Телетек Електроникс

   Телетек Електроникс АД је свој производни програм обогатио новим универзалним TTE LAN комуникационим модулом. "Пројектован је да ради на серијској вези са Eclipse контролним панелима и LAN пожарним алармним панелима", саопштили из компаније Телетек Електроникс. Улога новог TTE LAN комуникацијског модула је преношење долазних догађаја на AJAX SP Pro/Observer путем LAN канала. Програмабилни улази/излази модула омогућавају његову везу са другим типовима алармних централа.

  • 19 november 2018Телетек Електроникс: Адресибилни мини модули SensoIRIS MINP M већ са повећаном функционалношћу

   Еминентни бугарски произвођач аларма безбедности и противпожарне опреме Телетек Електроникс АД. проширила је функционалност адресибилних мини модула са улазима за повезивање екстерне контроле SensoIRIS MINP M, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове компаније. "Од сада наши корисници ће моћи да искористе неколико додатних функција које побољшавају и проширују примену ових модула", допуњују из компаније Телетек Електроникс.

  • 22 october 2018Решења компаније Телетек Електроникс интригирају посетиоце међународних изложби широм света

   Са преко 30 милиона произведених производа, инсталираних у више од милион објеката широм света, Телетек Електроникс АД је међу водећим произвођачима система за дојаву пожара и сигурносних система на Балкану. Компанија је традиционални учесник на бројним међународним изложбама из ове области, где је успешно представила висок квалитет својих производа и својих целокупних решења. Данас ћемо вам рећи о неколико манифестација, на којима је учествовао и бренд Телетек Електроникс.

  • 18 september 2018Телетек Електроникс: Панел Repeater извештава о догађајима који су се десили у IRIS и SIMPO панелима за откривање пожара

   Телетек Електроникс АД је један од највећих произвођача опреме за сигнализацију и откривање пожара. "Репетитор Repeater је елемент адресибилних пожара алармних система Телетек Електроникс, чија је сврха да извештава о догађајима који су се десили на објектима, повезаним у заједничкој мрежи, и да обавештава о пожарима преко панела IRIS и SIMPO", информисали су портал BalkanEngineer.com из компаније Телетек Електроникс.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 08 june 2023Понуда компаније Филкаб-Миг покрива цео неопходан асортиман TKD каблова дизајнираних за лифтовске системе будућности

  Партнерство компаније Филкаб АД са компанијеом TKD обезбеђује приступ тржишту широком портфолију стандардних решења бренда у области флексибилних каблова за лифтове. Серија сваке категорије је развијена у складу са захтевима купаца и савременим еколошким праксама. Каблови су тестирани како би се осигурао квалитет и поузданост. Производна компанија ради на њиховом унапређењу и отворена је за перспективу стварања нових тржишних понуда које ће задовољити специфичне потребе и захтеве својих партнера и купаца. У наредним редовима ћемо наставити тему да вам кажемо више о карактеристикама каблова.

 • 08 june 2023Т и Д Инжењеринг: Наше станице за пуњење електричних аутомобила испуњавају све савремене међународне и државне стандарде

  Динамика у енергетском сектору последњих година поново је на дневни ред ставила промоцију електричне мобилности код нас и у Европи. Комплекс европских прописа и стратешких докумената регулише процесе који се односе на развој овог сегмента тржишта. Електрични аутомобили добијају све већу популарност и не остављају никакву сумњу у њихову будућност. „Паметна решења за пуњење која нудимо покривају све ситуације у стварном свету“, изјавили су из компаније Т и Д Инжењеринг. Компанија је лидер у области инжењерских решења у енергетици, електротехници и електроници. Део његовог асортимана су станице за пуњење наизменичном струјом.

 • 06 june 2023Saer: Ако су ваше пумпе блокиране течностима са високим садржајем чврстих материја и високим вискозитетом, имамо решење - серију

  Решења за пумпање за течности високе густине су дизајнирана и произведена да одговоре на бројне техничке изазове у вези са густином течности, на пример потребу за већом снагом мотора и могућу абразивност пумпаних супстанци. „Када бирате решење за пумпање за течности са високим вискозитетом или садржајем чврстих материја, најбоље је да се консултујете са професионалцем како бисте разговарали о свим неопходним карактеристикама пумпе као што су перформансе, глава, снага мотора, материјали итд. у светлу планиране намене“, прокоментарисао је регионални менаџер продаје компаније Saer за Бугарску, Северну Македонију.

 • 06 june 2023„Живот на брзину“ са Siemens NX: Из SpaceCAD-а представља учешће моћних софтверских алата у Формули 1

  „Изградња ефикасног и брзог аутомобила достојног Формуле 1 почиње већ у фази пројектовања. Управо из тог разлога компаније улажу огромна улагања у изградњу талентованих и вештих тимова стручњака за машински дизајн и њихово опремање најновијим алатима за дизајн. Организација која је савладала уметност коришћења дигиталних алата за дизајнирање, тестирање и валидацију модела је Oracle Red Bull Racing. Није случајно што су победници Светског шампионата конструктора и Светског шампионата пилота 2022. године“, коментаришу из компаније SpaceCAD – етаблиране компаније, која је доказала своје компетенције у области софтверских.

 • 05 june 2023Захваљујући свом креативном тиму, БКК 95 производи широк спектар компоненти намештаја за купце широм света

  БКК 95 је један од највећих балканских произвођача металних компоненти за намештај и предмете за домаћинство. Својом високом стручношћу, посвећеношћу послу и праћењем високих стандарда, компанија се брзо етаблирала као поуздан партнер међународним предузећима из индустрије намештаја, укључујући шведског гиганта ИКЕА. Користећи савремене приступе у производњи и развоју људских ресурса, компанија ствара производе високог квалитета. Специјалисти БКК 95 испричали су више о портфељу компаније. Разноврсна палета производа компаније, са седиштем у граду Монтани, обухвата висококвалитетне производе за домаћинство који налазе тржиште не само у нашој земљи.

 • 02 june 2023Предан тим и страст за сталним развојем сврставају ЛогиСофт међу лидере у индустријској аутоматизацији и интралогистици

  ЛогиСофт је водећа компанија која је развила дугогодишњу активност у области индустријске и интралогистичке аутоматизације. Компанија има бројне успешно оперативне системе имплементиране у различитим секторима. Током протеклих 20 година, компанија се самоуверено пењала корак по корак на лествици успеха како би постала једна од најефикаснијих инжењерских компанија у области аутоматизације у источној Европи. Њен тим ствара дугорочна партнерства кроз прилагођена решења која задовољавају специфичне потребе њених клијената. Стручњаци ЛогиСофта испричали су више о самој компанији.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 07 june 2023Соф Конект ће инсталирати још 22 станице за електричне аутомобиле на аеродрому у Софији

  Концесионар аеродрома Софија (Бугарска) Соф Конект објавио је поруџбину за 22 станице за пуњење електричних аутомобила, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта Economic.bg. Они ће бити додати на већ инсталиране 4 локације у подручју аеродрома. Вредност инвестиције није наведена. Ускоро ће бити додата још три места за пуњење електричних возила, укључујући и VIP паркинг на мањем терминалу 1 аеродрома у Софији. Наручено је 16 нових 22 kW АС станица за пуњење и 6 DC станица за пуњење 180 kW. Као део своје посвећености одрживости и неутралности угљеника до 2036. године, Аеродром Софија креће на ово трансформативно „путовање“ ка потпуно електричној флоти.

 • 05 june 2023Албанија ће створити агенцију за промоцију стартапова и иновација

  Албански парламент усвојио је закон који има за циљ да олакша пословање почетницима у земљи стварањем посебне владине агенције. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Специјална агенција ће унети динамичну енергију у подршку старт-ап компанијама тако што ће значајно смањити време размене информација, обраду докумената подносилаца захтева и пуну транспарентност у одлукама о јавном финансирању. Закон садржи одредбу о изузећу тзв дигиталних номада од плаћања пореза у првој години у Албанији у нади да ће са собом довести сезонске раднике. Земља тренутно има 100 дигиталних номада.

 • 02 june 2023Општина Монтана (Бугарска) и општина Моцачеј (Румунија) представиле су успешно реализован пројекат у оквиру европског програма

  Градоначелници општина Монтана (Бугарска) и Моцачеи (Румунија), Златко Живков и Марчело Развен, одржали су успешан састанак у граду Монтани, представљајући завршен пројекат „Опрема спашава живот“ у оквиру Програма Европске уније за прекограничну сарадњу између Бугарске и Румуније. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Пројекат „Опрема спашава живот“ вредан је око 774.000 евра. У оквиру тога, општина Монтана је набавила специјализовану опрему, укључујући багер-утоваривач, спасилачку платформу са торњем, два пикапа, два мини предња утоваривача и пољопривредни трактор са приколицом.

 • 31 may 2023Авеста Батери анд Енерџи Инжењеринг отвара нову фабрику за производњу батерија у Кичеву, Северна Македонија

  Око 600 нових радних места отвориће компанија Авеста Батери анд Енерџи Инжењеринг (АБЕЕ), која ће у Северну Македонију уложити око 40 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Inovativnost.mk. Белгијска компанија градиће у ТИРЗ Кичеву фабрику за производњу електричних батерија за аутомобиле. Уговор о реализацији инвестиције потписали су у Бриселу директор Дирекције за технолошки развој индустријских зона Северне Македоније Јован Деспотовски и власник и генерални директор АБЕЕ Нешин Омар. Церемонији потписивања уговора присуствовао је и министар економије Крешник Бектеши.

 • 29 may 2023У изградњи је нови центар за конференције, сајмове и изложбе у Тирани, Албанија

  У главном граду Албаније, Тирани, представљени су предлози пет архитектонских студија који су финалисти међународног конкурса за изградњу Центра за конференције, сајмове и изложбе у граду, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Градоначелник Тиране Ерион Велиај наговестио је да ће оснивањем овог центра почети нова ера трансформације града, усмерена на „Нови булевар“. „Нови булевар нам даје прилику да схватимо колико је Тирана порасла за 100 година и колико је то било неопходно“, прокоментарисао је он. Тренутно се ради на балансирању Тиране у северном правцу, тако да град има два центра - Скендербегов трг и Нови булевар у својој улози модерне визије престонице.

 • 26 may 2023Северномакедонски Фероинвест и Централинвест су у 2022. остварили приход од 113 милиона евра

  Прод у износу од 113 милиона евра у 2022. години оствариле су компаније Фероинвест и Централинвест, које су део Feroinvest/Centralinvest Групе, у чијем саставу су и компаније БРАКО и Рес. Ово сазнаје портал BalkanEngieer.com са сајта Мakfax.com.mk. Наведени приходи представљају раст од чак 135 одсто у односу на 2021. годину. Раст прихода првенствено је резултат повећане продаје електричних и водоник возила, повећаног броја изграђених сопствених електрана из обновљивих извора (фотонапонски и биогас), изградње електрана за друге инвеститоре, као и снабдевања електричном енергијом. за македонску економију.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 june 2023Кинеска компанија Minal гради нову фабрику ауто делова у Шапцу, Србија

  Minal Europe Green Material поднео је захтев Министарству заштите животне средине Србије за процедуру процене утицаја на животну средину за изградњу новог комплекса за производњу аутоделова. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Локалитет ће имати укупну површину од 91.354 m2. Централно место на парцели заузимаће производни простори комплекса, а у његовом северном делу су предвиђени сви помоћни објекти, изузев консијержа који се налазе у западном делу испред главне хале. Предвиђене су и слободне површине за уређење. Производна хала ће имати димензије 163х107 m, а објекат ће бити једноспратни и подељен на две основне функционалне целине.

 • 01 june 2023SHL Healthcare уложила је скоро 2 милиона лева у фабрику медицинских уређаја у близини Софије, Бугарска

  Шведска компанија SHL Healthcare добила је сертификат класе „А“ за свој инвестициони пројекат „Фабрика за производњу медицинских средстава“, који ће се реализовати у општини Илинден, град Софија, Бугарска. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Овим пројектом компанија има за циљ да прошири своје производне капацитете, са неким од произведених производа, укључујући медицинске производе као што су слингови, чарапе са механизмом за лечење лимфодерме, системи душека за болничке кревете и др.

 • 30 may 2023Америчка компанија за електрична возила Rivian запослиће преко 150 инжењера у Београду

  Амерички произвођач електричних аутомобила Rivian активно запошљава нове раднике у свом истраживачко-развојном центру у Београду, Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. То је једини инжењерски центар компаније ван Северне Америке. Генерални директор Ривијановог истраживачко-развојног центра у Београду Борко Лепојевић подсетио је да је центар почео са радом крајем прошле године и да је за ових неколико месеци запослено више од 50 људи. Према његовим речима, план је да центар у Београду до краја прве године постојања има преко 150 запослених. Што се тиче слободних радних места, траже се специјалисти за развој уграђених решења, обраду података, „компјутерску визију“ и имплементацију вештачке интелигенције, развој алгоритама.

 • 25 may 2023Америчка IT компанија Oracle отвара регионални центар у Крагујевцу, Србија

  Америчка мултинационална компанија за рачунарску технологију Oracle отворила је регионални центар у Крагујевцу у централној Србији из којег ће глобалним корисницима пружати ИТ облачне услуге. Ово је сазнао портал BalkanEngieer.com са сајта Serbianmonitor.com. Током церемоније отварања, Oracle и државни телекомуникациони оператер Телеком Србија потписали су уговор по коме ће Телеком користити клауд инфраструктуру америчке компаније. Тренутно се дата центар у Крагујевцу простире на 14.000 m2, а његове капацитете користе држава, универзитети, технолошки паркови и старт-уп предузећа. Влада Србије ће инвестирати и у развој иновационог округа у Крагујевцу, који ће се простирати на 56.000 m2.

 • 23 may 2023Компанија Engie почиње изградњу соларног парка снаге 8,6 MWp за Saint-Gobain у Румунији

  Француски произвођач енергије Engie SA започео је изградњу соларног парка снаге 8,6 MWp у јужној Румунији како би помогао произвођачу грађевинског материјала Compagnie de Saint-Gobain SA да испуни локалне енергетске потребе. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Renewablesnow.com. Фотонапонски парк ће се налазити на територији фабрике стакла Saint-Gobain у Каларашу и биће опремљен са 15.760 модула укупне површине од 14 ha. Очекује се да ће његов капацитет бити преко 14.000 MWh годишње и користиће се искључиво за сопствену потрошњу компаније Saint-Gobain.

 • 18 may 2023Бугарска компанија Niki Rotor Aviation je лансирала нови модел аутожира и планира да прошири своју производњу

  Млада бугарска компанија за производњу аутожира Niki Rotor Aviation планира да у наредне 3 године прошири производњу карбонских компоненти и монтажу код града Правец, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Компанија продаје 10 до 15 машина годишње, али са проширењем производње, менаџмент очекује да ће ова цифра порасти на 50 у 2026. Компанија развија три модела, укључујући „Калитеја“, „Лајтнинг“, који је тренутно у процесу сертификације. Крајем априла ове године на ваздухопловном форуму Aero Messe у немачком Фридрихсхафену представљен је и модел двоседа „Крузер“ у којем се пилот и путник налазе један поред другог.

Види све »