Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

РАИС ДОО

РАИС ДОО

http://www.rais-bg.com

Раис ДОО је једна од водећих бугарских компанија за производњу и рециклажу метала-резање алатних машина и нумерички програмираном управљању (ЦПУ). Са више од 20 година искуства, компанија је почела са рециклажом бугарске CNC машина и потом се усмерила на производњу нових алатних машина за резање метала.

 

Данас, наш портфолио производа покрива широк портфолио од машина – машина за резање метала и метало-прерађивачких машина. Компанија је једини произвођач у земљи вертикалних система обраде, са могућношћу обраде од 300 до 800 мм.

 

Компанија у овом тренутку обавља комплетно преструктуирање, ремонт и модернизацију машина са ЦПУ, укључујући и хоризонталних и вертикалних центара и обезбеђује свеобухватна решења кроз избор, испоруку, процену времена производње, опреме и алата, пуштање у рад, обуку и услуге сервиса након почетка производње свих врста CNC алатних машина.

 

Машине компаније РАИС успешно су пронашле тржиште у Бугарској, Италији, Немачкој, Русији, Румунији, Србији, Македонији, Грчкој, Турској, Мађарској, Египту.

 

Компанија има представништва у Русији, Грчкој, Турској, Србији и Македонији. Компанија Раис је дистрибутер Fanuc Robocut, Fanuc Robodrill, Fanuc Roboshot, Takisawa Machine Tools, Citizen Micro HumanTech и Miyano Machinery - Јапан.

Kontakti

Адреса: ул. "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com

Партнери

Materijali за РАИС ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
  • 16 june 2024РАИС је проширио свој портфолио производа са високотехнолошким струговима јапанског гиганта TAKISAWA

   TAKISAWA је водећи јапански колос са више од 100 година историје, традиције и искуства у производњи иновативних високотехнолошких машина за сечење метала. Компанија нуди богат портфолио стругова, опреме за више задатака и вертикалних обрадних центара са разним врстама аутоматизације за производњу великих и малих размера. „Основана 1922. године, TAKISAWA комбинује дугогодишњу традицију и искуство са страшћу, енергијом и тежњом за изврсношћу у производњи најсавременијих машина за сечење метала. У потпуности у корак са развојем нових технологија, компанија не престаје да унапређује технику коју развија и обогаћује своје производне линије.

  • 23 april 2024РАИС ће представити свој нови вертикални обрадни центар М550 и ултра-прецизни струг Т250 на манифестацији Metal Show & TIB 2024

   Више од 30 година компанија РАИС има репутацију као водећи произвођач CNC машина за обраду метала за различите индустријске секторе, укључујући производњу медицинске опреме, хидрауличке опреме, ливачку индустрију, машинство итд. Ове године компанија ће бити међу учесницима великог индустријског форума Metal Show & TIB у Румунији, који ће се одржати од 14. до 17. маја 2024. године у изложбеном центру Romexpo у Букурешту. Током свог учешћа, на штанду 111, у хали B2, компанија РАИС ће демонстрирати свој најновији вертикални CNC обрадни центар М550 и ултра прецизни CNC струг Т250.

  • 07 april 2024РАИС ће представити своје најновије и модерне машине за обраду метала на манифестацији Metal Show & TIB 2024 у Букурешту у мају

   Реномирани европски произвођач CNC машина за сечење и обраду метала РАИС ће учествовати на овогодишњем издању Metal Show & TIB – једној од највећих изложби технологија за обраду метала и индустријске опреме у Румунији. Манифестација ће се одржати од 14. до 17. маја 2024. године, а компанија РАИС ће своје госте чекати на штанду 111 у хали В2 изложбеног центра Romexpo у Букурешту. Сваке године четвородневни форум окупља професионалце из целог света на једном месту, који представљају најновију генерацију индустријске опреме.

  • 24 february 2024Бугарска заузима 15. место у свету по извозу индустријских CNC машина и робота, чему значајан допринос има компанија РАИС

   Бугарска је једна од 15 земаља у свету које извозе више роботских и аутоматизованих машина него што увозе 2022. године. Званични подаци су објављени на платформи World's Top Exports и припремљени су на основу извозне номенклатуре и тарифне класификације производње. Индустријска опрема која се извози из Бугарске обухвата индустријске роботе, манипулаторе, CNC машине и другу опрему израђену по наруџбини наручиоца. Бугарска другу годину заредом остварује трговински суфицит од трговине индустријским роботима и аутоматизованим машинама, што јој даје 15.

  • 16 january 2024РАИС: Са тимом доказаних и мотивисаних професионалаца, пратимо наш одрживи правац ка тржишном и технолошком лидерству

   Већ скоро три деценије, водећа производна компанија РАИС је мерило квалитета, прецизности и тачности. Специјализована за развој CNC машина, алата и опреме за различите гране индустрије, компанија се етаблирала као неприкосновени лидер не само на Балкану, већ иу Европи. Компанија РАИС својим купцима нуди не само машине, већ и поуздана прилагођена решења, у потпуности прилагођена њиховим задацима и потребама. Делатност компаније је у потпуности оријентисана на клијенте, али главни покретач дугорочног успеха компаније РАИС су њени посвећени, посвећени и високо мотивисани запослени.

  • 22 december 2023Вертикални обрадни центар М2000 компаније РАИС задовољава потребе индустрије за поуздану обраду метала великом брзином

   РАИС је европски произвођач са успостављеним лидерским позицијама на тржишту металорезачких и металопрерађивачких CNC машина, не само на територији балканских земаља, већ и широм Европе. Основана 1994. године, компанија је започела своје пословање рециклажом CNC машина. Постепено шири фокус делатности, фокусирајући се на развој и производњу нових машина и постаје једини домаћи произвођач вертикалних обрадних центара.

  • 18 november 2023Дигиталне машине демонстрирали су предности дигитализације на РАИС штандовима током манифестације

   Овогодишње издање манифестације MachTech & InnoTech, које је одржано између 3. и 6. октобра 2023. године, окупило је добро етаблиране бугарске и међународне компаније које демонстрирају машине, роботе и иновативна техничка решења у Интер Експо Центру - Софија (ИЕЦ). Међу њима су се истакла два штанда са којима је на форуму учествовао доказани бугарски произвођач CNC машина – компанија РАИС. Импресионирали су посетиоце како својом визијом, тако и својом грађевинском атмосфером. Наша одлука да учествујемо са другим штандом на изложби настала је из жеље да истакнемо да је роботика посебан сегмент наше делатности.

  • 29 october 2023РАИС: CNC Струг са два вретена RAIS T250MY-2S дизајниран је за прецизну машинску обраду великог оптерећења

   CNC машине су изузетно распрострањене - аутоматизују и оптимизују обраду детаља, повећавају ефикасност надзора и контроле, као и смањују ризик од грешака у раду, чиме се предузећа штеде неочекивани трошкови. Типичан представник CNC машине најновије генерације је двовретени CNC струг RAIS T250MY-2S из серије „Advanced“ афирмисане машиноградитељске компаније РАИС. RAIS T250MY-2S Advanced је CNC струг са два вретена дизајниран за прецизну машинску обраду предмета од различитих материјала. Одликује се високим перформансама, стабилношћу и брзином приликом извођења операција било које врсте.

  • 28 september 2023Вртикални обрадни центар VMC650 компаније РАИС је дизајниран за обраду сложених делова из различитих индустрија

   Петоосни вертикални обрадни центар VMC650 РАИС је једна од култних машина водећег произвођача CNC машина компаније РАИС. „Дизајниран је за различите операције сечења метала на великим и сложеним обрадацима од алуминијума и нерђајућег челика који се изводе при високим брзинама резања и помака. Посебност машине је оптимизована конструкција, са минималним топлотним деформацијама, одсуством вибрација у процесу рада, висока и стабилна геометријска тачност. VMC650 компаније РАИС поседује АТС магацин са 32 утора, ваљкасте линеарне вођице на свим осовинама за високо отпорну структуру и аутоматско дување конуса вретена“.

  • 31 august 2023Прича о успеху: РАИС – иноватор у машинству који пружа атрактивне могућности за професионални развој

   Производно-инжењерска компанија РАИС је неприкосновени лидер у пројектовању и производњи CNC машина широм источне Европе. Компанија запошљава око 120 висококвалификованих инжењера и техничара, који годишње произведу и имплементирају више од 140 CNC стругова и глодалица, роботских комплекса, као и робота за руковање и заваривање у производним базама својих купаца. Предузеће је почело са радом далеке 1994. године као произвођач CNC машина за сечење метала. Захваљујући марљивом и упорном раду њеног оснивача и менаџера – инг. Нишана Баздигиана, до данас су решења компаније добро позната и омиљена на европским тржиштима.

  • 10 august 2023CNC струг са два вретена Т252-2С компаније РАИС одликује се високом продуктивношћу и одличним резултатима

   Компанија РАИС је произвођач машина, доказана у времену, чији портфолио производа обухвата широк асортиман висококвалитетних машина дизајнираних за индустријске сврхе. Понуда компаније обухвата следеће категорије: CNC стругове, CNC стругове са два вретена, вертикалне обрадне центре, 5-осне вертикалне обрадне центре и хоризонталне центре. Машине које компанија дизајнира, производи, одржава и модернизује су доказане ефикасности и поузданости. Главна сврха њиховог развоја је повећање продуктивности и смањење трошкова у предузећу.

  • 19 july 2023РАИС демонстрирао техничке могућности CNC машина Т202 и М450 специјалистима са Балкана током Београдског сајма технике

   Проверена производна компанија РАИС учествовала је на 65. Сајму Технике. РАИС је на свом штанду демонстрирао могућности стругова са два вретена Т202 РАИС и вертикалног обрадног центра М450. Србија је једно од страних тржишта где је позната производња проверене инжењерске компаније. Током Међународног сајма технике у Београду 2013. године, компанији РАИС додељена је златна награда „Корак у будућност“, за вертикални обрадни центар М550. Више детаља о овогодишњем учешћу на међународној B2B платформи за индустријске иновације сазнаћете у наредним редовима.

  • 18 may 2023Инж. Нишан Баздигијан, менаџер компаније РАИС, прокоментарисао је иновативну машину са 8 вретена развијену у сарадњи са Сиеменсо

   У протеклој години причали смо о заједничком пројекту машинске компаније РАИС и Сиеменса, дивизије Дигиталне Индустрије, који је укључивао развој иновативне машине са 8 вретена, препознате на престижном интерном конкурсу компаније Siemens и награђене наградама „Siemens Superheroes“ 2022. О суштини прилагођеног пројекта, који има за циљ оптимизацију производње, и његовом еколошком утицају, као и о дугогодишњем партнерству две компаније, говорио је инж. Нишан Баздигијан, менаџер компаније РАИС. Наше партнерство са компанијом Siemens је проверено већ скоро 20 година.

  • 27 april 2023РАИС: „Дан отворених врата“ су наша образовна иницијатива у корист будућих стручњака заинтересованих за машинство

   Проверена производна компанија за CNC машине и опрему – РАИС, организује „Дане отворених врата“ за ученике, студенте и наставнике. Едукативне посете производној бази компаније почеле су 23. фебруара 2023. године, а до краја месеца одржан је низ састанака са ученицима и наставницима средњих стручних и техничких школа у земљи. Више детаља о иницијативи и изгледима за каријеру које компанија РАИС открива будућим стручњацима, рећи ћемо вам у наредним редовима са тимом компаније. Првог дана образовне иницијативе РАИС-а, проф. Тања Аврамова, шеф Катедре за машинство и машине за сечење метала.

  • 20 march 2023Инж. Нишану Баздигјану, менаџеру компаније РАИС, уручена је почасна плакета Свејерменског добротворног савеза „Парекорџаган“

   РАИС је компанија специјализована за производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. На челу са инжењером Нишаном Баздигјаном, инжењерска компанија је започела своје активности у граду Пазарџику далеке 1994. године. Темељно успостављени стандарди константног високог квалитета, иновативности, стварања стабилних партнерстава, компетенција и професионализма дају РАИС-у водећу позицију у сектору инжењеринга. Балкана и Европе. Принципи и традиције изградње кохезивног тима постали су основа за напредак и развој компаније. „Наш менаџер активно учествује како у практичној обуци младих специјалиста.

  • 28 february 2023РАИС: „Нудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и услуге према потребама купаца“

   Доказана компанија специјализована за производњу CNC машина за сечење метала – РАИС, основана је 1994. године, а њена производна база се налази у граду Пазарџику. За године проведене на индустријској „сцени“, стручњаци њеног тима стекли су завидно искуство и знање у овој области, тако да се данас компанија с правом може дефинисати као европски лидер у машиноградњи. До данас, портфолио компаније РАИС обухвата различите врсте CNC машина за глодање и стругање, троосне центре, петоосне центре, хоризонталне обрадне центре, једновретене и двовретене стругове, као и друге машине израђене по индивидуалним пројектима.

  • 30 january 2023РАИС је подржао развој будућих техничких талената – две образовне институције су опремљене својим специјализованим машинама

   Са више од 25 година историје, РАИС је једна од водећих европских компанија у производњи машина за обраду метала, која своју делатност успешно развија не само у нашој земљи, већ и широм Европе и света. Тим компаније континуирано улаже у будућност индустрије у Бугарској и у развој младих техничких талената који ће бити одговорни за то. Такође, РАИС континуирано подржава образовне институције у земљи. Специјалисти из компаније су посебно говорили о једној од својих најновијих „инвестиција“ у образовање.

  • 09 november 2022Учешће компаније РАИС на MachTech & InnoTech 2022: Нове машине, иновативна решења

   Како је прошло овогодишње издање MachTech & InnoTech? По први пут за две године, професионалци из различитих индустријских сектора могли су да уживају у иновацијама у свету технике и технологије без ограничења у комуникацији. Тим компаније РАИС није изневерио своју традицију да буде део излагача током b2b догађаја, који је одржан у Интер Експо Центру – Софија (ИЕЦ) од 13. до 16. септембра. Посетили смо специјализовани семинар РАИС-а са водећим инжењером Маријом Станиловом, који је био део пратећег програма форума.

  • 20 september 2022РАИС: Наши купци нас инспиришу, а потврђујемо њихов квалитет кроз нашу сертификовану лабораторију

   РАИС је специјализована компанија за развој и производњу CNC машина, алата и опреме за многе индустријске секторе. Свој наступ на тржишту започела је пре више од 25 година и за то време успео је да се афирмише као водећи бренд на Балкану и у Европи. Предузеће поседује сертификовану лабораторију, која је опремљена савременом мерном опремом високе класе. Стручњаци компаније РАИС су поделили више детаља о овој теми за портал Balkanengineer.com.

  • 14 july 2022РАИС: Са поносом објављујемо да је наш пројекат за машину за вертикално bruewe са 8 вретена званично награђен

   РАИС је проверена компанија чија се производна база налази у Пазарџику. Делатност се односи на производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. Лидер је на Балкану и у Европи са дугогодишњим искуством у области машинства. „Наши клијенти не добијају само машине и опрему, ми им обезбеђујемо прилагођени производ заснован на њиховим специфичним потребама. Припремамо комплексна решења за процену времена производње, алате, пуштање у рад, обуку и постпродајне услуге свих врста CNC машина за обраду метала.

  • 24 june 2022Инжењер Нишан Баздигјан из компаније РАИС: Доказани предузетник награђен за развоју машинске индустрије

   Инж. Нишан Баздигјан, менаџер водећег балканског произвођача РАИС, прославио је свој 60. рођендан свечаном приредбом, на којој је добио специјалну награду Удружења предузетника. Његова награда уручена је за утврђивање ауторитета удружења на националном и глобалном нивоу. Целокупни тим портала Balkanengineer.com жели господину Баздигјану здравље, просперитет, освајање још много врхова и инспирацију на путу даље! Више о награди ћемо вам рећи у наредним редовима.

  • 02 june 2022Вертикална машина за стругање са CNC MP700 компаније РАИС обрађује прецизно 8 делова у исто време

   Компанија РАИС представља један од својих нових развојних производа, а то је машина за вертикални пилинг RAIS MP700, која може да обрађује осам делова истовремено. „Машину карактерише висока ефикасност, висок квалитет, прецизан рад и уједначеност произведених делова. Не један, већ осам детаља се завршава по јединици времена, што доводи до њихове ниже цене производње“, саопштили су стручњаци из компаније. Вертикална машина за пилинг са дигиталном програмском контролом (CNC) RAIS MP700 је још један успешан пројекат који спроводи компанија РАИС.

  • 10 may 2022Директору компаније РАИС, инж. Нишану Баздигјану, додељена је награда за развој у области високих технологија

   Менаџер водеће компаније за производњу металорезачких и машина за обраду метала са CNC - РАИС, инж. Нишан Баздигјан, добио је награду за развојну делатност у области високих технологија. Током свечане церемоније Асоцијације приватних предузетника и послодаваца, којој је уручена награда, господин Баздигјан се захвалио и најмлађим инжењерима у свом тиму. „Као менаџер, поносан сам што смо последњих тешких година за човечанство успели да реализујемо овако озбиљне пројекте и привучемо квалитетне младе инжењере чији развој Вас је вечерас фасцинирао“, рекао је он.

  • 12 april 2022Висока тачност, висока ефикасност и оптимална улагања у обраду метала са хибридним машинама компаније РАИС

   Водећа бугарска машиноградња РАИС читаоцима портала BalkanEngineer.com представља своја хибридна решења за оптимизацију и аутоматизацију радних процеса. Машине су применљиве за производњу различитих облика и сложености делова, што захтева оптимизовано улагање у ресурсе, време и опрему. Производна палета производа компаније РАИС поседује различите типове ЦНЦ машина за глодање и стругање, триаксијалне центре, петоосне центре, хоризонталне обрадне центре, једновретене и двовретене стругове.

  • 28 march 2022Инж. Нишхан Баздигјан, менаџер компаније РАИС, представио је своје идеје за будућност европског инжењеринга

   Водећи бугарски произвођач машина за сечење и обраду метала РАИС учествовао је на конференцији у организацији СЕЕМЕТ – Брисел, оја је одржана 4. марта ове године под називом „За будућност Европе“. Током догађаја, г-дин Нишан Баздигјан, оснивач и менаџер компаније РАИС, представио је своја искуства и идеје за развој инжењерске индустрије. Својим излагањем, доказани бугарски стручњак импресионирао је колеге из целе Европе. Као члан Бугарске гранске коморе машинства.

  • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

   РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

  • 12 november 2021Троосни вертикални центар, токарилица са два вретена и уздужни стругач показали су из компаније РАИС на MachTech

   На изложби MachTech&InnoTech 2021, која је одржана од 14. до 17. септембра ове године, учествовала је водећа бугарска компанија за производњу и рециклажу машина за резање метала и обраду метала РАИС. Руководилац компаније, инж. Нишан Буздигјан је учествовао на Међународној конференцији "Изазови трансформацији индустрије", која се одржала у оквиру изложбе и представила тему "Нови трендови у обради метала". Наш тим је био део догађаја и данас ћемо вам рећи више о машинама које је представила етаблирана бугарска компанија.

  • 10 september 2021РАИС се ослања на партнерство са компанијама ДиТра и SolidWorks у производњи конкурентних машина и алата

   Главни алати које компанија користи укључују основни 3D цртеж, SheetMetal и Simulation, помоћу којих проверава да ли ће дати детаљи издржати потребан напор. „Ми смо користили софтверске производе које је ДиТра обезбедила у дизајну машина од самог почетка њиховог конструктивног развоја. Радимо на задатку клијента, дизајнирамо и оцртавамо машине, затим их проверавамо и испитујемо да ли ће бити довољно отпорни на вибрације, притисак, напор итд. и на крају правимо 2D цртеже за механичку израду детаља“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

  • 22 february 2021H3 - прецизно вретено са великом стабилношћу - развили су инжењери компаније РАИС

   Вретено Н3 постиже 10.000 обртаја/min и пројектовано је са прецизним ременским погоном и уграђеним прецизним хибридно-керамичким лежајевима како би се постигло мање термичко ширење и мале вибрације. „Да би се побољшали резултати дубоког бушења и стругања, систем хлађења вретена може се допунити раствором за хлађење кроз алат, што доводи до бољег квалитета коначног производа и штеди време обраде“, коментаришу из компаније РАИС за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 december 2019РАИС испраћује емотивну 2019. - годину бројних успеха, награда и врхунских резултата

   Са великим почастима, признањем светске класе, иновативним достигнућима и снажним емоционалним набојем у 2019. години, компанија РАИС Бугарска, једна од најпознатијих инжењерских компанија испраћује протеклу календарску годину. Ове године компанија је учествовала и на међународном сајму ЕМО Ханновер, где није само представила решења из своје нове линије производа Advance Line, већ је и лично почашћена посетом председника компаније FANUC из Јапана, др Јошухару Инаба.

  • 14 september 2019РАИС је развио нову серију алатних стројева Advanced Line

   У Хановеру ће од 16. до 21. септембра поново окупити инжењери из целог света на изложби ЕМО 2019. „Изабрали смо да представимо прве три машине из нове линије компаније РАИС ДОО Advanced Line баш на овом значајном форуму, и у Хановеру ће бити приказана интелигентна решења у области производње у будућности у целом свету. То су двоструки вретенасти CNC струг T250 MY-2S Advanced Line, вертикални обрадни центар M450 Advanced Line и обрадни центар VMC400 Advanced Line са 5 оса. Посетиоци ће моћи да виде машине на нашем штанду C09 у Хали 27“, известили су из компаније РАИС портал BalkanEngineer.com.

  • 25 july 2019Вертикални обрадни центар М450 међу експонатима РАИС током манифестације ЕМО 2019

   Бугарска компанија за производњу машна РАИС учествоваће на овогодишњој изложби ЕМО 2019, која ће се одржати од 16. до 21. септембра 2019. године у Хановеру у Немачкој. Изложба ће бити под слоганом. "Паметне технологије које воде сутра у производњу!" Или "Интелигентне технологије управљају сутрашњом производњом!" На нашим штандовима посетиоци ће моћи да виде Вертикални центар VMC350, струг Т250, вертикални машински центар М450 и машину за мерење Елбо Хатер НИККЕН, информирали из компаније РАИС.

  • 22 may 2019РАИС је добила почасну знак БИА и награду за изузетност за роботске комплексе са алатним машинама

   Дан 18. априла 2019, који је био последњиг дан овогодишње манифестације MachTech & InnoTech, био је изузетно важао за потврђену бугарску компанију РАИС ДОО. Инжењеринг компанија добила две престижне награде за дешавања које су представиле на изложби – Почасни знак Бугарској индустријске асоцијације (БИА) – Уније бугарских компанија и Диплому за постигнуте врхунске резултате. Награде је уручио лично унж. Нишан Баздигјан, директор компаније РАИС, изјавили из ове компаније.

  • 02 may 2019РАИС је међу бугарским учесницима на ЕМО у Ханноверу

   Од 16. до 21. септембра 2019. године, у Хановеру, у Немачкој, биће одржана Светска изложба обраде метала ЕМО, којој ће присуствовати три бугарске компаније, од којих је једна РАИС, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Ове године на великој међународној изложби учествоваће више од 1900 компанија из 46 земаља. ЗММ Холдинг Бугарска и ВСК Кентаур – Фабрика Алата Динамичка - Дрјаново су друге две компаније које ће представљати нашу земљу током манифестације ЕМО. У оквиру светског сајма обраде метала, који ће се одржати под слоганом „Smart technologies driving tomorrow’s production!“.

  • 12 march 20195-осни вертикални обрадни центар RAIS VMC 350 са роботом помаже у квалитетној обради дистрибуцијских блокова

   Доказани произвођач алатних машина и машина за обраду метала са нумеричком контролом (ЦНЦ) РАИС ДОО, представио је својим купцима напредни 5-осни вертикални обрадни центар RAIS VMC 350 са роботом. "Модел је комплетна универзална станица за достављање детаљима. Намењен је за обраду дистрибутивних блокова максималне тежине до 4 кг“, известили су портал BalkanEngineer.com из ове компаније. РАИС је једини произвођач у земљи вертикалних обрадних центара величине од 300 до 800 mm.

  • 21 january 2019Са новим струговима RAIS TTN 153 са две спољне пнеуматске главе проширен је асортиман производа РАИС

   Нови модел ЦНЦ струга је сада део производног програма успостављене инжењеринг компанија РАИС ДОО. "RAIS TTN 153 је машина, намењена према одређеним захтевима клијената и погодна је за обраду цеви са спојевима са навојима", изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Карактеристично за овај уређај је да је опремљен са две пнеуматске главе – са предње и задње стране. Модел је погодан за рад у индустријским условима и прилагођени за градилишта.

  • 15 october 2018CNC струг Т600 РАИС

   Струг са ЦПУ моделом Т600 струг за обраду великих ротација и резање навоја је једна од топ машина за сечење, водећег произвођача РАИС ДОО. "Т600 има оптималну структуру и карактерише га велика брзина и обртни моменат, минимална дисторзија топлоте и одсуство вибрација током рада", изјавили су из ове компаније. Машина је опремљена вретеном подупртим прецизним ваљкастим лежајевима, осигуравајући стабилан рад при високој дебљини чипова. Тростепени мењач помаже несметану промену брзине са великим обртним моментом и зупчаници су израђени од нерђајућег челика, каљени и прецизно обрађени, осигуравајући низак ниво буке и одличну лакоћу сечења.

  • 13 june 2018На свечаној церемонији РАИС је пресекла врпцу у својој новој фабрици у близини града Пазарџик, Бугарска

   Дана 17. маја 2018, на периферији града Пазарџик, Бугарска, домаћин на свечаном отварању новог производног погона је била водећа компанија из области инжењеринга - РАИС ДОО. Манифестација је окупила велики број угледних званица и великодостојника, колеге и пријатеље компаније, укључујући и Његову Екселенцију, Амбасадора Јапана у Бугарској, г. Масатоа Ватанабеа, др Јошихару Инабеа, председника и извршног директора FANUC Corporation - Јапан и многе друге.

  • 07 june 2018Одржан 62. Сајам Технике у Београду

   Од 21. до 25. маја 2018 у Београду одржан је 62. издање Међународног сајма технике и техничких достигнућа, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Догађај је окупио преко 600 излагача из 31 земље на 5 континената. Ове године, специјализована техничка изложба одржана је под слоганом "Корак ка будућности". Ово је најзначајнији привредни и технолошки догађај у Србији, што утиче у уметности и нових технологија на целој југоисточној Европи, омогућавајући излагача до жељених тржишта. Сајам траје од 1937. године и од тада до сада је платформа за умрежавање.

  • 19 april 2018Прецизни CNC струг, модел Т250 - међу главним акцентима РАИС током манифестације MachTech&InnoTech 2018

   Потврђена компанија за машинско инжењерство, Раис ДОО учествовали у овогодишњем издању специјализоване међународне изложбе MachTech&InnoTech 2018, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније. "MachTech&InnoTech је манифестација, која окупља велики број међународних компанија и такође ужива значајан интерес посетилаца. Да бисмо привукли њихов интерес, представили смо неке од најновијих и најинтересантнијих догађаја, укључујући и прецизан CNC струг, модел Т250", изјавили су из компаније РАИС.

  • 21 february 2018Струг Т350 из РАИС – високе перформансе детаља средње величине у серијској производњи

   Прецизни CNC струг Т350 је један од најновије понуде производа на специјализацију у производњи и рециклажу метала-резање алатних машина и CNC – водећа балканска компанија РАИС ДОО. "CNC струг Т350 је дизајниран за извођење широког спектра операција стругова на средњим димензијама, серијским деловима производње. Има изузетно робусну конструкцију која гарантује оптималне перформансе струготина", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из РАИС-а.

  • 18 december 2017Струг са два вретена са Y осом, систем са 5 оса и компактан струг са две осе били су карактеристика штанда РАИС

   Струг са два вретена Т250 MY2SG са додатном Y осом, вертикални систем за обраду са пет оса VMC 350 и компактни дуални CNC струг, били су међу главним тематским експонатима на представљању водећег произвођача РАИС ДОО током највеће изложбе технологија за обраду метала и решења ЕМО, преноси портал BalkanEngineer.com саопштење компаније. Овогодишња манифестација је била одржана од 18. до 23. септембра у индустријској главном граду Немачке - Хановеру, под мотом "Повезани системи интелигентне производње".

  • 19 october 20175-осни вертикалан обрадни центар GM550 за разне операције резања метала из компаније РАИС

   5-осни вертикални обрадни центар GM550 доказаног произвођача машина РАИС може извести разне операције резања метала. "Машина је намењена првенствено за обраду великих делова, израђених великим брзинама резања и подавања, са применама у ваздухопловству, аутомобилској индустрији, индустрији производње алата (удубљења и калупи) и медицинској индустрији", преноси компанија за BalkanEngineer.com. Машински центар има оптималан дизајн који гарантује минималне термичке деформације, одсуство вибрација у процесу рада, високу и стабилну геометријску тачност.

  • 18 august 2017Компанија РАИС је завршила пре рока пројекат за повећање ефикасности производње

   Потврђена компаније РАИС, специјализована у производњи и рециклажи машина за резање и обраду метала путем ЦНЦ машина, завршила је реализацију пројекта "Повећање производног потенцијала компаније РАИС ДОО". "Након потписивања уговора о бесповратној новчаној помоћи са Министарством економије, Генерална Дирекција "Европски фондови за конкурентност", компанија је привела крају све активности два месеца пре рока, током јуна месеца", обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

  • 22 may 2017ЕМО Ханновер се враћа септембра 2017, уз учешће компаније РАИС

   Највећи сајам у свету у области обраде метала ЕМО ће се одржати између 18. и 23. септембра 2017. у Хановеру, Немачка, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајту сајма. Након четири године прекида Међународни Сајам ће поново бити један од најутицајнијих маркетиншких догађаја у индустрији и окупиће произвођаче и потрошаче широм света. На овој манифестација ће учествовати и већ утврђена компаније РАИС. Организатор ове манифестације, ЕМО Ханновер, је Немачко удружење произвођача машина у име Евроског Удружења метало-прерађивачке индустрије (Cecimo).

  • 17 march 2017RAIS: Ускоро наша нова CNC машина са зупчастом фрезом

   Компанија RAIS је већ потврђена компанија за производњу и рециклажу алатних машина за резање и обраду метала путем дигиталне контроле (CNC). Са преко 20 година историје, компанија је почела са рециклажу CNC машина, а потом се усмерава на производњу нових алатних машина. Више о новој и актуалној машини – машини са зупчастом фрезом, за сајт BalkanEngineer.com су говорили из компаније RAIS. Као што је то већ познато нашим познато клијентима, развојна делатност је основни део пословања наше компаније. Нова машина са зупчастом фрезом, развијена од стране инжењера наше компаније има радни простор пречника 500 мм и дужине 420 мм.

  • 23 february 2017CNC струг са два вретена Т202-2S компаније РАИС - високе перформансе, стабилност и брзина

   CNC струг са два вретена Т202-2S, који је развијен од стране афирмисаног произвођача алатних машина - компаније РАИС, конструисан је тако да може обављати широк спектар комплексне обраде на стругу, на детаљима средње величине у серијској производњу. Одликује се високим перформансама, стабилности и брзином приликом свих третмана на стругу, саопштили су за сајт BalkanEngineer.com из компаније. Сам струг је опремљен прецизном јединицом вретена, тип касете, који је монтиран у термички стабилном и назубљеном кућишту.

  • 19 december 2016Вертикални обрадни центар VMC350 компаније РАИС за обраду делова са великом брзином резања

   Као доказани произвођач алатних машина, компанија РАИС ООД развија и нуди широк спектар стругова и обрадних центрара, укључујући и вертикални обрадни центар са 5-оса VMC350. "Он је са оптималном иконструкцијом, која обезбеђује минималну дисторзију топлоте; одсуство вибрација у току рада; и стабилном високом геометријском прецизношћу", прокоментарисали су за сајт BalkanEngineer.com у компанији РАИС. Са обрадим центром VMC350 могу обављати различита операције сечења великих металних делова, изведених великим брзинама резања и подавањем делова.

  • 23 september 2016CNC струг Т252-2S са две осовине компаније РАИС за оптималне перформансе алатне машине

   CNC струг Т252-2S са две осовине је један од најугледнијих производа водећег европског произвођача алатних машина РАИС, саопштили су у овој компанији за сајт BalkanEngineer.com. "Са овим стругом можете обављати широк спектар третмана путем струга при истовременом раду обе осовине и две револвинг главе у серијској производњи", допуњују из компаније РАИС. Изузетно стабилна и чврста структура на Т252-2С осигурава оптималне перформансе алатне машине. Главни делови струга су обликовани од високо квалитетног нодуларног лива и они су без деформација.

  • 25 july 2016Компанија РАИС ће инвестирати у нов погон за производњу и гледа смело ка иностраном тржишту

   Водећи компанија у области машиноградње компанија РАИС званично је покренула изградњу нове производне базе у граду Пазарџик, јужна Бугарска, изјавио је господин Нишхан Баздигјан, директор компаније РАИС. Нова производна база компаније РАИС ће укључивати две радионице, пословну зграду и изложбени простор. "Да би испунили своје обавезе за производњу машина, прво смо планирали изградњу новог погона до августа ове године, док би до септембра производња требала бити у пуном замаху. Цео пројекат требало би да буде завршен до краја 2017. године", рекао је господин Баздигјан.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 july 2024Нису све пумпе једнаке –асортиман MAGNA компаније Grundfos пружа високу ефикасност и паметне карактеристике

  MAGNA3 је асортиман производа којим је доказани европски произвођач пумпних решења компаније Grundfos још једном „подигао летвицу“ на тржишту циркулационих пумпи. „Нису све пумпе једнаке! А оно што је MAGNA3 претворило у технолошку револуцију у системима циркулационих пумпи је комбинација оптималне ефикасности у комбинацији са високом интелигенцијом и заиста комплетним асортиманом“, коментарише компанија за портал BalkanEngineer.com. Изградња ХВАЦ система може сакрити бројне „замке“ – од лоше пуштених система до велике потрошње енергије, што значи повећане трошкове енергије.

 • 18 july 2024Филкаб-Миг: Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand комбинује стил и функционалност за сваки ентеријер

  Асортиман прекидача и утичница Valena компаније Legrand покрива широк спектар модела. Обе серије Life и Allure комбинују елеганцију и чист дизајн, хармонично се уклапајући у сваку просторију. „Различитост дизајна чини серију погодном за сваки ентеријер, било да се ради о животним просторима и зградама или у јавним објектима. А њихови механизми су високог квалитета и одличних оперативних карактеристика“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com стручњаци компаније Филкаб-Миг, која нуди производе компаније Legrand.

 • 17 july 2024SpaceCAD: D600 Pro 2 компаније CreatBot је FDM 3D штампач нове генерације са још већим перформансама

  „D600 Pro 2 је најновији додатак професионалним 3D штампачима који користе FDM технологију штампања једног од водећих произвођача са међународним утицајем, CreatBot. 3D штампач широког формата D600 Pro 2 заснован је на водећем на тржишту D600 Pro. Надовезује се на деценију искуства у прављењу 3D штампача великог формата, професионалног квалитета“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com стручњаци компаније SpaceCAD. Нови модел се истиче напредним концептом дизајна и већим техничким изгледима – озбиљним повећањем обима штампе, већом продуктивношћу и брзином штампања, бољом компатибилношћу са материјалима, једноставнијим радним процедурама и стабилнијим радом 24/7.

 • 16 july 2024ГреМа 3D је приказала импресиван свет 3D технологија током међународне изложбе Хемус 2024 у Пловдиву

  Чак и усред лета, доказана компанија ГреМа 3D, која послује у области 3D технологија, наставља са својим интензивним евент програмом. Њен тим је учествовао на изложби за одбрамбене производе и услуге Хемус 2024, која је одржана од 5. до 8. јуна у Пловдиву, у Бугарској. Конференција је окупила доносиоце одлука из националних, европских и међународних институција и организација, као и компанија из сектора одбране и академске заједнице. У контексту форума великих размера, ГреМа 3D је представио потенцијал 3D технологија и њихову примену. Професионалци су демонстрирали могућности изабраног асортимана 3D штампача и скенера које су развили проверени произвођачи и званични партнери компаније.

 • 14 july 2024Контролери PLC-200 компаније Унисист Инжењеринг обезбеђују праћење и контролу производних процеса засновано на вебу

  Серија програмабилних логичких контролера PLC-200 водеће бугарске производне, инжењерске и трговачке компаније Унисист Инжењеринг је специјално развијена за индустријске и домаће потребе. „Они пружају прецизно мерење, праћење и контролу процесних количина на начин који се лако програмира. Путем Wi-Fi конекције пружају могућност веб базираног програмирања и праћења измерених и израчунатих величина (100 виртуелних позиција)“, саопштено је из компаније за портал BalkanEngineer.cоm.

 • 13 july 2024Мултиинжењеринг је развио транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама за производњу органских производа

  Смарт Органик је један од највећих европских произвођача органских производа. Компанија производи иновативне прехрамбене производе са главним циљем да остану што ближи свом природном стању, доприносећи одрживијем и здравијем начину живота. Једна од најновијих иновација у предузећу, која помаже даљем развоју производне делатности, је транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама, који је имплементирао Мултиинжењеринг. Са задовољством вам представљамо један од наших најновијих пројеката – транспортер са металним нерђајућим транспортним тракама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2024BMW Group отвара нови IT и софтверски центар у граду Клуж-Напока, Румунија

  BMW Group проширује своју глобалну мрежу новим IT и софтверским центром у граду Клуж-Напока, Румунија, у сарадњи са NTT DATA, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Autozona.bg. Нови центар BMW TechWorks Romania ће се фокусирати на европске пројекте и убрзати дигиталну трансформацију компаније. План за Технолошког Центра BMW у Румунији је да се до краја године удвостручи радна снага на 250 програмера и достигне више од 1.000 запослених на дужи рок. Нова јединица постаје део глобалне ИТ мреже бренда, која укључује локације у Немачкој, Кини, Португалу, САД и Јужној Африци.

 • 16 july 2024Швајцарска фармацеутска компанија Domaco планира улагања у Северну Македонију

  Швајцарска фармацеутска компанија Domaco DHL Natural Hitech показује озбиљно интересовање за улагања у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Компанија је импресионирана условима које Северна Македонија нуди страним инвеститорима, као и спремношћу локалних власти да сарађују са страним предузећима. Компанија Domaco развија пословање у бројним земљама Европе, Африке и Америке, производећи и дистрибуирајући прехрамбене и фармацеутске производе под различитим брендовима, укључујући Vitalp drinks, XL Energy, Dr. Doolittle's, Tiki Drink и Belart Confisseur.

 • 15 july 2024Албански енергетски оператер OSSH расписао је тендере за изградњу две високонапонске трафостанице

  Албански енергетски оператер OSSH расписао је тендере за изградњу две нове високонапонске трафостанице, са укупним буџетом пројеката од око 10 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Трафостанице су део напора земље да побољша и модернизује своју електричну мрежу. Прва трафостаница биће изграђена у југозападном селу Кафараж и коштаће око 5,03 милиона евра. Очекује се да ће изградња бити завршена у року од 18 месеци. Објекат ће играти кључну улогу у стабилизацији снабдевања енергијом у региону.

 • 04 july 2024Северна Македонија ће инвестирати у нови ветропарк капацитета 1 TWh електричне енергије годишње

  Северна Македонија покреће импресиван енергетски пројекат изградњом велике ветропарка која ће бити стратешки лоцирана између Карбинца, Штипа и Радовиша, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenNews.com. Инвестиција је најављена током 7. Македонског енергетског форума (MEF). Очекује се да ће ветропарк производити око 1 TWh електричне енергије годишње, што ће представљати приближно 20% укупне производње електричне енергије у Северној Македонији. Ово га чини кључним пројектом у напорима земље да диверсификује своје изворе енергије и побољша своју одрживост.

 • 02 july 2024Румунски OMV Petrom улаже 750 милиона евра у производњу одрживих горива и зеленог водоника

  OMV Petrom – једна од највећих румунских нафтних и гасних групација – објавила је планове да уложи око 750 милиона евра у изградњу неколико постројења за одрживо гориво у својој рафинерији Petrobrazi, која се налази у близини града Плоешти на југу земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. То укључује изградњу постројења за производњу одрживих авио-горива (САФ) и обновљивог дизела, као и два погона за производњу зеленог водоника. Погон за производњу SAF-а и обновљивог дизела захтеваће улагање од 560 милиона евра. јер ће ново постројење омогућити компанији OMV Petrom да снабдева око 250 kt биогорива годишње почевши од 2028.

 • 28 june 2024Румунски дистрибутер електричне енергије и природног гаса Delgaz Grid модернизује 44 трафо станице

  Румунски дистрибутер електричне енергије и природног гаса Delgaz Grid, подружница немачке компаније E.ON, најавио је планове за ремонт 44 трансформаторске станице у шест североисточних округа земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Очекује се да ће обимни пројекат, вредан 1,5 милијарди леја (301,4 милиона евра), бити завршен до 2030. године, покривајући округе Бакау, Ботошани, Јаши, Њамц, Сучаву и Васлуј. Планиране активности су усмерене на унапређење опреме средњег и високог напона, надоградњу управљачко-мерних кола и повећање капацитета станица уградњом 70 енергетских трансформатора. Поред тога, пројекат обухвата интеграцију и надоградњу система SCADA и уградњу фотонапонских панела.

Види све »