Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

РАИС ДОО

РАИС ДОО

http://www.rais-bg.com

Раис ДОО је једна од водећих бугарских компанија за производњу и рециклажу метала-резање алатних машина и нумерички програмираном управљању (ЦПУ). Са више од 20 година искуства, компанија је почела са рециклажом бугарске CNC машина и потом се усмерила на производњу нових алатних машина за резање метала.

 

Данас, наш портфолио производа покрива широк портфолио од машина – машина за резање метала и метало-прерађивачких машина. Компанија је једини произвођач у земљи вертикалних система обраде, са могућношћу обраде од 300 до 800 мм.

 

Компанија у овом тренутку обавља комплетно преструктуирање, ремонт и модернизацију машина са ЦПУ, укључујући и хоризонталних и вертикалних центара и обезбеђује свеобухватна решења кроз избор, испоруку, процену времена производње, опреме и алата, пуштање у рад, обуку и услуге сервиса након почетка производње свих врста CNC алатних машина.

 

Машине компаније РАИС успешно су пронашле тржиште у Бугарској, Италији, Немачкој, Русији, Румунији, Србији, Македонији, Грчкој, Турској, Мађарској, Египту.

 

Компанија има представништва у Русији, Грчкој, Турској, Србији и Македонији. Компанија Раис је дистрибутер Fanuc Robocut, Fanuc Robodrill, Fanuc Roboshot, Takisawa Machine Tools, Citizen Micro HumanTech и Miyano Machinery - Јапан.

Kontakti

Адреса: ул. "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com

Партнери

Materijali за РАИС ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
  • 31 august 2023Прича о успеху: РАИС – иноватор у машинству који пружа атрактивне могућности за професионални развој

   Производно-инжењерска компанија РАИС је неприкосновени лидер у пројектовању и производњи CNC машина широм источне Европе. Компанија запошљава око 120 висококвалификованих инжењера и техничара, који годишње произведу и имплементирају више од 140 CNC стругова и глодалица, роботских комплекса, као и робота за руковање и заваривање у производним базама својих купаца. Предузеће је почело са радом далеке 1994. године као произвођач CNC машина за сечење метала. Захваљујући марљивом и упорном раду њеног оснивача и менаџера – инг. Нишана Баздигиана, до данас су решења компаније добро позната и омиљена на европским тржиштима.

  • 10 august 2023CNC струг са два вретена Т252-2С компаније РАИС одликује се високом продуктивношћу и одличним резултатима

   Компанија РАИС је произвођач машина, доказана у времену, чији портфолио производа обухвата широк асортиман висококвалитетних машина дизајнираних за индустријске сврхе. Понуда компаније обухвата следеће категорије: CNC стругове, CNC стругове са два вретена, вертикалне обрадне центре, 5-осне вертикалне обрадне центре и хоризонталне центре. Машине које компанија дизајнира, производи, одржава и модернизује су доказане ефикасности и поузданости. Главна сврха њиховог развоја је повећање продуктивности и смањење трошкова у предузећу.

  • 19 july 2023РАИС демонстрирао техничке могућности CNC машина Т202 и М450 специјалистима са Балкана током Београдског сајма технике

   Проверена производна компанија РАИС учествовала је на 65. Сајму Технике. РАИС је на свом штанду демонстрирао могућности стругова са два вретена Т202 РАИС и вертикалног обрадног центра М450. Србија је једно од страних тржишта где је позната производња проверене инжењерске компаније. Током Међународног сајма технике у Београду 2013. године, компанији РАИС додељена је златна награда „Корак у будућност“, за вертикални обрадни центар М550. Више детаља о овогодишњем учешћу на међународној B2B платформи за индустријске иновације сазнаћете у наредним редовима.

  • 18 may 2023Инж. Нишан Баздигијан, менаџер компаније РАИС, прокоментарисао је иновативну машину са 8 вретена развијену у сарадњи са Сиеменсо

   У протеклој години причали смо о заједничком пројекту машинске компаније РАИС и Сиеменса, дивизије Дигиталне Индустрије, који је укључивао развој иновативне машине са 8 вретена, препознате на престижном интерном конкурсу компаније Siemens и награђене наградама „Siemens Superheroes“ 2022. О суштини прилагођеног пројекта, који има за циљ оптимизацију производње, и његовом еколошком утицају, као и о дугогодишњем партнерству две компаније, говорио је инж. Нишан Баздигијан, менаџер компаније РАИС. Наше партнерство са компанијом Siemens је проверено већ скоро 20 година.

  • 27 april 2023РАИС: „Дан отворених врата“ су наша образовна иницијатива у корист будућих стручњака заинтересованих за машинство

   Проверена производна компанија за CNC машине и опрему – РАИС, организује „Дане отворених врата“ за ученике, студенте и наставнике. Едукативне посете производној бази компаније почеле су 23. фебруара 2023. године, а до краја месеца одржан је низ састанака са ученицима и наставницима средњих стручних и техничких школа у земљи. Више детаља о иницијативи и изгледима за каријеру које компанија РАИС открива будућим стручњацима, рећи ћемо вам у наредним редовима са тимом компаније. Првог дана образовне иницијативе РАИС-а, проф. Тања Аврамова, шеф Катедре за машинство и машине за сечење метала.

  • 20 march 2023Инж. Нишану Баздигјану, менаџеру компаније РАИС, уручена је почасна плакета Свејерменског добротворног савеза „Парекорџаган“

   РАИС је компанија специјализована за производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. На челу са инжењером Нишаном Баздигјаном, инжењерска компанија је започела своје активности у граду Пазарџику далеке 1994. године. Темељно успостављени стандарди константног високог квалитета, иновативности, стварања стабилних партнерстава, компетенција и професионализма дају РАИС-у водећу позицију у сектору инжењеринга. Балкана и Европе. Принципи и традиције изградње кохезивног тима постали су основа за напредак и развој компаније. „Наш менаџер активно учествује како у практичној обуци младих специјалиста.

  • 28 february 2023РАИС: „Нудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и услуге према потребама купаца“

   Доказана компанија специјализована за производњу CNC машина за сечење метала – РАИС, основана је 1994. године, а њена производна база се налази у граду Пазарџику. За године проведене на индустријској „сцени“, стручњаци њеног тима стекли су завидно искуство и знање у овој области, тако да се данас компанија с правом може дефинисати као европски лидер у машиноградњи. До данас, портфолио компаније РАИС обухвата различите врсте CNC машина за глодање и стругање, троосне центре, петоосне центре, хоризонталне обрадне центре, једновретене и двовретене стругове, као и друге машине израђене по индивидуалним пројектима.

  • 30 january 2023РАИС је подржао развој будућих техничких талената – две образовне институције су опремљене својим специјализованим машинама

   Са више од 25 година историје, РАИС је једна од водећих европских компанија у производњи машина за обраду метала, која своју делатност успешно развија не само у нашој земљи, већ и широм Европе и света. Тим компаније континуирано улаже у будућност индустрије у Бугарској и у развој младих техничких талената који ће бити одговорни за то. Такође, РАИС континуирано подржава образовне институције у земљи. Специјалисти из компаније су посебно говорили о једној од својих најновијих „инвестиција“ у образовање.

  • 09 november 2022Учешће компаније РАИС на MachTech & InnoTech 2022: Нове машине, иновативна решења

   Како је прошло овогодишње издање MachTech & InnoTech? По први пут за две године, професионалци из различитих индустријских сектора могли су да уживају у иновацијама у свету технике и технологије без ограничења у комуникацији. Тим компаније РАИС није изневерио своју традицију да буде део излагача током b2b догађаја, који је одржан у Интер Експо Центру – Софија (ИЕЦ) од 13. до 16. септембра. Посетили смо специјализовани семинар РАИС-а са водећим инжењером Маријом Станиловом, који је био део пратећег програма форума.

  • 20 september 2022РАИС: Наши купци нас инспиришу, а потврђујемо њихов квалитет кроз нашу сертификовану лабораторију

   РАИС је специјализована компанија за развој и производњу CNC машина, алата и опреме за многе индустријске секторе. Свој наступ на тржишту започела је пре више од 25 година и за то време успео је да се афирмише као водећи бренд на Балкану и у Европи. Предузеће поседује сертификовану лабораторију, која је опремљена савременом мерном опремом високе класе. Стручњаци компаније РАИС су поделили више детаља о овој теми за портал Balkanengineer.com.

  • 14 july 2022РАИС: Са поносом објављујемо да је наш пројекат за машину за вертикално bruewe са 8 вретена званично награђен

   РАИС је проверена компанија чија се производна база налази у Пазарџику. Делатност се односи на производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. Лидер је на Балкану и у Европи са дугогодишњим искуством у области машинства. „Наши клијенти не добијају само машине и опрему, ми им обезбеђујемо прилагођени производ заснован на њиховим специфичним потребама. Припремамо комплексна решења за процену времена производње, алате, пуштање у рад, обуку и постпродајне услуге свих врста CNC машина за обраду метала.

  • 24 june 2022Инжењер Нишан Баздигјан из компаније РАИС: Доказани предузетник награђен за развоју машинске индустрије

   Инж. Нишан Баздигјан, менаџер водећег балканског произвођача РАИС, прославио је свој 60. рођендан свечаном приредбом, на којој је добио специјалну награду Удружења предузетника. Његова награда уручена је за утврђивање ауторитета удружења на националном и глобалном нивоу. Целокупни тим портала Balkanengineer.com жели господину Баздигјану здравље, просперитет, освајање још много врхова и инспирацију на путу даље! Више о награди ћемо вам рећи у наредним редовима.

  • 02 june 2022Вертикална машина за стругање са CNC MP700 компаније РАИС обрађује прецизно 8 делова у исто време

   Компанија РАИС представља један од својих нових развојних производа, а то је машина за вертикални пилинг RAIS MP700, која може да обрађује осам делова истовремено. „Машину карактерише висока ефикасност, висок квалитет, прецизан рад и уједначеност произведених делова. Не један, већ осам детаља се завршава по јединици времена, што доводи до њихове ниже цене производње“, саопштили су стручњаци из компаније. Вертикална машина за пилинг са дигиталном програмском контролом (CNC) RAIS MP700 је још један успешан пројекат који спроводи компанија РАИС.

  • 10 may 2022Директору компаније РАИС, инж. Нишану Баздигјану, додељена је награда за развој у области високих технологија

   Менаџер водеће компаније за производњу металорезачких и машина за обраду метала са CNC - РАИС, инж. Нишан Баздигјан, добио је награду за развојну делатност у области високих технологија. Током свечане церемоније Асоцијације приватних предузетника и послодаваца, којој је уручена награда, господин Баздигјан се захвалио и најмлађим инжењерима у свом тиму. „Као менаџер, поносан сам што смо последњих тешких година за човечанство успели да реализујемо овако озбиљне пројекте и привучемо квалитетне младе инжењере чији развој Вас је вечерас фасцинирао“, рекао је он.

  • 12 april 2022Висока тачност, висока ефикасност и оптимална улагања у обраду метала са хибридним машинама компаније РАИС

   Водећа бугарска машиноградња РАИС читаоцима портала BalkanEngineer.com представља своја хибридна решења за оптимизацију и аутоматизацију радних процеса. Машине су применљиве за производњу различитих облика и сложености делова, што захтева оптимизовано улагање у ресурсе, време и опрему. Производна палета производа компаније РАИС поседује различите типове ЦНЦ машина за глодање и стругање, триаксијалне центре, петоосне центре, хоризонталне обрадне центре, једновретене и двовретене стругове.

  • 28 march 2022Инж. Нишхан Баздигјан, менаџер компаније РАИС, представио је своје идеје за будућност европског инжењеринга

   Водећи бугарски произвођач машина за сечење и обраду метала РАИС учествовао је на конференцији у организацији СЕЕМЕТ – Брисел, оја је одржана 4. марта ове године под називом „За будућност Европе“. Током догађаја, г-дин Нишан Баздигјан, оснивач и менаџер компаније РАИС, представио је своја искуства и идеје за развој инжењерске индустрије. Својим излагањем, доказани бугарски стручњак импресионирао је колеге из целе Европе. Као члан Бугарске гранске коморе машинства.

  • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

   РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

  • 12 november 2021Троосни вертикални центар, токарилица са два вретена и уздужни стругач показали су из компаније РАИС на MachTech

   На изложби MachTech&InnoTech 2021, која је одржана од 14. до 17. септембра ове године, учествовала је водећа бугарска компанија за производњу и рециклажу машина за резање метала и обраду метала РАИС. Руководилац компаније, инж. Нишан Буздигјан је учествовао на Међународној конференцији "Изазови трансформацији индустрије", која се одржала у оквиру изложбе и представила тему "Нови трендови у обради метала". Наш тим је био део догађаја и данас ћемо вам рећи више о машинама које је представила етаблирана бугарска компанија.

  • 10 september 2021РАИС се ослања на партнерство са компанијама ДиТра и SolidWorks у производњи конкурентних машина и алата

   Главни алати које компанија користи укључују основни 3D цртеж, SheetMetal и Simulation, помоћу којих проверава да ли ће дати детаљи издржати потребан напор. „Ми смо користили софтверске производе које је ДиТра обезбедила у дизајну машина од самог почетка њиховог конструктивног развоја. Радимо на задатку клијента, дизајнирамо и оцртавамо машине, затим их проверавамо и испитујемо да ли ће бити довољно отпорни на вибрације, притисак, напор итд. и на крају правимо 2D цртеже за механичку израду детаља“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

  • 22 february 2021H3 - прецизно вретено са великом стабилношћу - развили су инжењери компаније РАИС

   Вретено Н3 постиже 10.000 обртаја/min и пројектовано је са прецизним ременским погоном и уграђеним прецизним хибридно-керамичким лежајевима како би се постигло мање термичко ширење и мале вибрације. „Да би се побољшали резултати дубоког бушења и стругања, систем хлађења вретена може се допунити раствором за хлађење кроз алат, што доводи до бољег квалитета коначног производа и штеди време обраде“, коментаришу из компаније РАИС за портал BalkanEngineer.com.

  • 19 december 2019РАИС испраћује емотивну 2019. - годину бројних успеха, награда и врхунских резултата

   Са великим почастима, признањем светске класе, иновативним достигнућима и снажним емоционалним набојем у 2019. години, компанија РАИС Бугарска, једна од најпознатијих инжењерских компанија испраћује протеклу календарску годину. Ове године компанија је учествовала и на међународном сајму ЕМО Ханновер, где није само представила решења из своје нове линије производа Advance Line, већ је и лично почашћена посетом председника компаније FANUC из Јапана, др Јошухару Инаба.

  • 14 september 2019РАИС је развио нову серију алатних стројева Advanced Line

   У Хановеру ће од 16. до 21. септембра поново окупити инжењери из целог света на изложби ЕМО 2019. „Изабрали смо да представимо прве три машине из нове линије компаније РАИС ДОО Advanced Line баш на овом значајном форуму, и у Хановеру ће бити приказана интелигентна решења у области производње у будућности у целом свету. То су двоструки вретенасти CNC струг T250 MY-2S Advanced Line, вертикални обрадни центар M450 Advanced Line и обрадни центар VMC400 Advanced Line са 5 оса. Посетиоци ће моћи да виде машине на нашем штанду C09 у Хали 27“, известили су из компаније РАИС портал BalkanEngineer.com.

  • 25 july 2019Вертикални обрадни центар М450 међу експонатима РАИС током манифестације ЕМО 2019

   Бугарска компанија за производњу машна РАИС учествоваће на овогодишњој изложби ЕМО 2019, која ће се одржати од 16. до 21. септембра 2019. године у Хановеру у Немачкој. Изложба ће бити под слоганом. "Паметне технологије које воде сутра у производњу!" Или "Интелигентне технологије управљају сутрашњом производњом!" На нашим штандовима посетиоци ће моћи да виде Вертикални центар VMC350, струг Т250, вертикални машински центар М450 и машину за мерење Елбо Хатер НИККЕН, информирали из компаније РАИС.

  • 22 may 2019РАИС је добила почасну знак БИА и награду за изузетност за роботске комплексе са алатним машинама

   Дан 18. априла 2019, који је био последњиг дан овогодишње манифестације MachTech & InnoTech, био је изузетно важао за потврђену бугарску компанију РАИС ДОО. Инжењеринг компанија добила две престижне награде за дешавања које су представиле на изложби – Почасни знак Бугарској индустријске асоцијације (БИА) – Уније бугарских компанија и Диплому за постигнуте врхунске резултате. Награде је уручио лично унж. Нишан Баздигјан, директор компаније РАИС, изјавили из ове компаније.

  • 02 may 2019РАИС је међу бугарским учесницима на ЕМО у Ханноверу

   Од 16. до 21. септембра 2019. године, у Хановеру, у Немачкој, биће одржана Светска изложба обраде метала ЕМО, којој ће присуствовати три бугарске компаније, од којих је једна РАИС, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Ове године на великој међународној изложби учествоваће више од 1900 компанија из 46 земаља. ЗММ Холдинг Бугарска и ВСК Кентаур – Фабрика Алата Динамичка - Дрјаново су друге две компаније које ће представљати нашу земљу током манифестације ЕМО. У оквиру светског сајма обраде метала, који ће се одржати под слоганом „Smart technologies driving tomorrow’s production!“.

  • 12 march 20195-осни вертикални обрадни центар RAIS VMC 350 са роботом помаже у квалитетној обради дистрибуцијских блокова

   Доказани произвођач алатних машина и машина за обраду метала са нумеричком контролом (ЦНЦ) РАИС ДОО, представио је својим купцима напредни 5-осни вертикални обрадни центар RAIS VMC 350 са роботом. "Модел је комплетна универзална станица за достављање детаљима. Намењен је за обраду дистрибутивних блокова максималне тежине до 4 кг“, известили су портал BalkanEngineer.com из ове компаније. РАИС је једини произвођач у земљи вертикалних обрадних центара величине од 300 до 800 mm.

  • 21 january 2019Са новим струговима RAIS TTN 153 са две спољне пнеуматске главе проширен је асортиман производа РАИС

   Нови модел ЦНЦ струга је сада део производног програма успостављене инжењеринг компанија РАИС ДОО. "RAIS TTN 153 је машина, намењена према одређеним захтевима клијената и погодна је за обраду цеви са спојевима са навојима", изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Карактеристично за овај уређај је да је опремљен са две пнеуматске главе – са предње и задње стране. Модел је погодан за рад у индустријским условима и прилагођени за градилишта.

  • 15 october 2018CNC струг Т600 РАИС

   Струг са ЦПУ моделом Т600 струг за обраду великих ротација и резање навоја је једна од топ машина за сечење, водећег произвођача РАИС ДОО. "Т600 има оптималну структуру и карактерише га велика брзина и обртни моменат, минимална дисторзија топлоте и одсуство вибрација током рада", изјавили су из ове компаније. Машина је опремљена вретеном подупртим прецизним ваљкастим лежајевима, осигуравајући стабилан рад при високој дебљини чипова. Тростепени мењач помаже несметану промену брзине са великим обртним моментом и зупчаници су израђени од нерђајућег челика, каљени и прецизно обрађени, осигуравајући низак ниво буке и одличну лакоћу сечења.

  • 13 june 2018На свечаној церемонији РАИС је пресекла врпцу у својој новој фабрици у близини града Пазарџик, Бугарска

   Дана 17. маја 2018, на периферији града Пазарџик, Бугарска, домаћин на свечаном отварању новог производног погона је била водећа компанија из области инжењеринга - РАИС ДОО. Манифестација је окупила велики број угледних званица и великодостојника, колеге и пријатеље компаније, укључујући и Његову Екселенцију, Амбасадора Јапана у Бугарској, г. Масатоа Ватанабеа, др Јошихару Инабеа, председника и извршног директора FANUC Corporation - Јапан и многе друге.

  • 07 june 2018Одржан 62. Сајам Технике у Београду

   Од 21. до 25. маја 2018 у Београду одржан је 62. издање Међународног сајма технике и техничких достигнућа, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Догађај је окупио преко 600 излагача из 31 земље на 5 континената. Ове године, специјализована техничка изложба одржана је под слоганом "Корак ка будућности". Ово је најзначајнији привредни и технолошки догађај у Србији, што утиче у уметности и нових технологија на целој југоисточној Европи, омогућавајући излагача до жељених тржишта. Сајам траје од 1937. године и од тада до сада је платформа за умрежавање.

  • 19 april 2018Прецизни CNC струг, модел Т250 - међу главним акцентима РАИС током манифестације MachTech&InnoTech 2018

   Потврђена компанија за машинско инжењерство, Раис ДОО учествовали у овогодишњем издању специјализоване међународне изложбе MachTech&InnoTech 2018, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније. "MachTech&InnoTech је манифестација, која окупља велики број међународних компанија и такође ужива значајан интерес посетилаца. Да бисмо привукли њихов интерес, представили смо неке од најновијих и најинтересантнијих догађаја, укључујући и прецизан CNC струг, модел Т250", изјавили су из компаније РАИС.

  • 21 february 2018Струг Т350 из РАИС – високе перформансе детаља средње величине у серијској производњи

   Прецизни CNC струг Т350 је један од најновије понуде производа на специјализацију у производњи и рециклажу метала-резање алатних машина и CNC – водећа балканска компанија РАИС ДОО. "CNC струг Т350 је дизајниран за извођење широког спектра операција стругова на средњим димензијама, серијским деловима производње. Има изузетно робусну конструкцију која гарантује оптималне перформансе струготина", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из РАИС-а.

  • 18 december 2017Струг са два вретена са Y осом, систем са 5 оса и компактан струг са две осе били су карактеристика штанда РАИС

   Струг са два вретена Т250 MY2SG са додатном Y осом, вертикални систем за обраду са пет оса VMC 350 и компактни дуални CNC струг, били су међу главним тематским експонатима на представљању водећег произвођача РАИС ДОО током највеће изложбе технологија за обраду метала и решења ЕМО, преноси портал BalkanEngineer.com саопштење компаније. Овогодишња манифестација је била одржана од 18. до 23. септембра у индустријској главном граду Немачке - Хановеру, под мотом "Повезани системи интелигентне производње".

  • 19 october 20175-осни вертикалан обрадни центар GM550 за разне операције резања метала из компаније РАИС

   5-осни вертикални обрадни центар GM550 доказаног произвођача машина РАИС може извести разне операције резања метала. "Машина је намењена првенствено за обраду великих делова, израђених великим брзинама резања и подавања, са применама у ваздухопловству, аутомобилској индустрији, индустрији производње алата (удубљења и калупи) и медицинској индустрији", преноси компанија за BalkanEngineer.com. Машински центар има оптималан дизајн који гарантује минималне термичке деформације, одсуство вибрација у процесу рада, високу и стабилну геометријску тачност.

  • 18 august 2017Компанија РАИС је завршила пре рока пројекат за повећање ефикасности производње

   Потврђена компаније РАИС, специјализована у производњи и рециклажи машина за резање и обраду метала путем ЦНЦ машина, завршила је реализацију пројекта "Повећање производног потенцијала компаније РАИС ДОО". "Након потписивања уговора о бесповратној новчаној помоћи са Министарством економије, Генерална Дирекција "Европски фондови за конкурентност", компанија је привела крају све активности два месеца пре рока, током јуна месеца", обавестили су портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

  • 22 may 2017ЕМО Ханновер се враћа септембра 2017, уз учешће компаније РАИС

   Највећи сајам у свету у области обраде метала ЕМО ће се одржати између 18. и 23. септембра 2017. у Хановеру, Немачка, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајту сајма. Након четири године прекида Међународни Сајам ће поново бити један од најутицајнијих маркетиншких догађаја у индустрији и окупиће произвођаче и потрошаче широм света. На овој манифестација ће учествовати и већ утврђена компаније РАИС. Организатор ове манифестације, ЕМО Ханновер, је Немачко удружење произвођача машина у име Евроског Удружења метало-прерађивачке индустрије (Cecimo).

  • 17 march 2017RAIS: Ускоро наша нова CNC машина са зупчастом фрезом

   Компанија RAIS је већ потврђена компанија за производњу и рециклажу алатних машина за резање и обраду метала путем дигиталне контроле (CNC). Са преко 20 година историје, компанија је почела са рециклажу CNC машина, а потом се усмерава на производњу нових алатних машина. Више о новој и актуалној машини – машини са зупчастом фрезом, за сајт BalkanEngineer.com су говорили из компаније RAIS. Као што је то већ познато нашим познато клијентима, развојна делатност је основни део пословања наше компаније. Нова машина са зупчастом фрезом, развијена од стране инжењера наше компаније има радни простор пречника 500 мм и дужине 420 мм.

  • 23 february 2017CNC струг са два вретена Т202-2S компаније РАИС - високе перформансе, стабилност и брзина

   CNC струг са два вретена Т202-2S, који је развијен од стране афирмисаног произвођача алатних машина - компаније РАИС, конструисан је тако да може обављати широк спектар комплексне обраде на стругу, на детаљима средње величине у серијској производњу. Одликује се високим перформансама, стабилности и брзином приликом свих третмана на стругу, саопштили су за сајт BalkanEngineer.com из компаније. Сам струг је опремљен прецизном јединицом вретена, тип касете, који је монтиран у термички стабилном и назубљеном кућишту.

  • 19 december 2016Вертикални обрадни центар VMC350 компаније РАИС за обраду делова са великом брзином резања

   Као доказани произвођач алатних машина, компанија РАИС ООД развија и нуди широк спектар стругова и обрадних центрара, укључујући и вертикални обрадни центар са 5-оса VMC350. "Он је са оптималном иконструкцијом, која обезбеђује минималну дисторзију топлоте; одсуство вибрација у току рада; и стабилном високом геометријском прецизношћу", прокоментарисали су за сајт BalkanEngineer.com у компанији РАИС. Са обрадим центром VMC350 могу обављати различита операције сечења великих металних делова, изведених великим брзинама резања и подавањем делова.

  • 23 september 2016CNC струг Т252-2S са две осовине компаније РАИС за оптималне перформансе алатне машине

   CNC струг Т252-2S са две осовине је један од најугледнијих производа водећег европског произвођача алатних машина РАИС, саопштили су у овој компанији за сајт BalkanEngineer.com. "Са овим стругом можете обављати широк спектар третмана путем струга при истовременом раду обе осовине и две револвинг главе у серијској производњи", допуњују из компаније РАИС. Изузетно стабилна и чврста структура на Т252-2С осигурава оптималне перформансе алатне машине. Главни делови струга су обликовани од високо квалитетног нодуларног лива и они су без деформација.

  • 25 july 2016Компанија РАИС ће инвестирати у нов погон за производњу и гледа смело ка иностраном тржишту

   Водећи компанија у области машиноградње компанија РАИС званично је покренула изградњу нове производне базе у граду Пазарџик, јужна Бугарска, изјавио је господин Нишхан Баздигјан, директор компаније РАИС. Нова производна база компаније РАИС ће укључивати две радионице, пословну зграду и изложбени простор. "Да би испунили своје обавезе за производњу машина, прво смо планирали изградњу новог погона до августа ове године, док би до септембра производња требала бити у пуном замаху. Цео пројекат требало би да буде завршен до краја 2017. године", рекао је господин Баздигјан.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Мултиинжењеринг са коментаром предности, функција и примене индустријских транспортера које је развио тим компаније

  Индустријски транспортери представљају техничко решење које је потребно савременим производним системима за постизање ефикасног и несметаног преноса сировина и производа у оквиру процеса производње. У духу иновативних решења и индивидуалног приступа својим купцима, водећа компанија у области инжењерских решења за прехрамбену и лаку индустрију, Мултиинжењеринг, представља суштину и функционалност индустријских транспортера. Погледајте коментар тима компаније. Мултиинжењеринг је доказана компанија која нуди конвенционалне и прилагођене системе пројектоване како би задовољила потребе производних компанија.

 • 21 september 2023Унисист Инжењеринг: Вишеканални мерач протока МCF100 развијен је посебно за индикацију, корекцију и сигнализацију

  Мерачи протока су инструменти који су постали неизоставни део индустрије, налазећи примену у готово свим индустријским секторима. Компанија Унисист Инжењеринг је проверена компанија у пројектовању, производњи и испоруци мерне опреме. У наредним редовима ћете сазнати више о вишеканалним мерилима протока серије МCF100, који су дизајнирани за мерење, корекцију, акумулацију, регистровање и сигнализацију процесних количина гасовитих и течних производа. Серија МCF100 обједињује инструменте који су развијени за мерење количина помоћу затварача, турбина или бројача импулса.

 • 19 september 2023ЛЕМ Бугарска: Уско повезан тим и заједничке вредности су основа наше водећих позиција као технолошке

  ЛЕМ Бугарска је једна од водећих компанија, која своју водећу позицију на тржишту дугује свом посвећеном тиму стручњака. Како би задовољила растући обим посла, компанија се стално развија и проширује свој тим. „Са стрепњом и узбуђењем ишчекујемо сваки нови додатак у нашој породици. Рачунамо на динамичне и амбициозне кандидате који желе да се придруже нашој глобалној заједници, како бисмо наставили да заједно „пишемо“ причу о успеху ЛЕМ-а“, рекли су стручњаци компаније. Више о томе шта ЛЕМ Бугарска чини достојним представником врхунских послодаваца.

 • 15 september 2023Tesy FinEco Glass Cloud сa технологијом AirSafe комбинује високу ефикасност и поузданост са танким скандинавским дизајном

  Доказани произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, компанија Теси наставља да проширује свој портфолио производа иновативним решењима развијеним у складу са захтевима купаца. Недавно је компанија најавила деби свог најновијег модела FinEco Glass Cloudе лектричног конвектора, који, поред високе поузданости, осваја кориснике својим елегантним скандинавским стакленим дизајном. Више о најновијем додатку Tesy асортиману, говорили су стручњаци из ове компаније. Најновији модел електричног конвектора који је развила компанија Tesy зове се FinEco Glass Cloud и представља комбинацију модерног скандинавског дизајна.

 • 14 september 2023Обезбедите трајну заштиту својих објеката брзо, лако и поуздано – уз бежичну сигнализацију и системе безбедности

  Да би се обезбедила безбедност и заштита куће, стана, канцеларије или локала, бежични системи су с правом прихваћени као доказано добро решење за мале безбедносне инсталације на мањим локацијама. „Ослањајући се на своју професионалност, знање, вештине и искуство стечено у последње 3 деценије у области алармних и противпожарних сигурносних система, афирмисани произвођач Телетек Електроникс је развио сопствену палету поузданих и ефикасних бежичних панела и уређаја. Доказано је да покривају потребе сваког корисника за високим нивоом заштите, уз минималне трошкове уградње.

 • 12 september 2023Фабрика цемена компаније Holcim у Маннерсдорфу, Аустрија, надограђена је сложеним системом аутоматизације силоса компаније САТ

  Делатност компаније Системи Аутоматизација Технологије - САТ (Системи Аутоматизација Технологије) специјализована је за реализацију пројектовања, производње, програмирања, обуке, изградње електричних инсталација, надзора, испитивања и пуштања у рад пројеката "кључ у руке" за аутоматизацију различитих процеса, машина, радионица и целих производних линија. Вишекомпонентни портфолио услуга које компанија нуди резултат је дугогодишњег искуства, развоја и унапређења компетенција и вештина у широком спектру области. Компанија је тржишни лидер у земљи и преферирани избор европских предузећа у области система аутоматизације у цементарама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Orange Romania Group и Engie Romania су потписали дугорочни виртуелни уговор за куповину обновљиве енергије

  Група Orange Romania, један од највећих провајдера широкопојасног интернета и мобилних услуга, потписала је свој први vPPA (уговор о виртуелној куповини електричне енергије) уговор са компанијом Engie Romania, главним снабдевачем енергије у земљи, који се састоји од виртуелне куповине дугорочне обновљиве енергије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Тhediplomat.ro. Током шестогодишњег уговора, компанија Orange Romania ће покрити 30 GWh својих годишњих потреба за електричном енергијом зеленом енергијом из соларних технологија.

 • 20 september 2023Албанија ће уложити 8,2 милиона евра у поправку канализационог система Драча

  Влада Албаније саопштила је да је пренела 892,5 милиона албанских лека (око 8,2 милиона евра) општини Драч за финансирање трошкова пројекта санације канализационог система приморског града. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат обухвата активности на обнављању инфраструктуре дренажне мреже у области Порто Романо и система кишнице у урбаним подручјима. Инфраструктура Драча претрпела је значајну штету у земљотресу магнитуде 6,4 у новембру 2019. године, због чега је реновирање мреже још хитније. Влада је 2021. године рекла да ће издвојити укупно 2 милијарде Лека за финансирање рехабилитације система за одводњавање у Драчу, са око 1,1 милијарду лека већ обезбеђено 2021.

 • 18 september 2023Philip Morris улаже и отвара 200 нових радних места у својој фабрици у Нишу, Србија

  Поводом 20 година од приватизације Дуванске индустрије Ниш, Philip Morris International (PMI) најавио је нову инвестицију вредну 100 милиона долара у Нишу, Србија. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. Ово је значајан корак ка остварењу основне визије компаније – „омогућавање будућности без дима“. Улагањем у своју фабрику у Нишу, компанија, која је до сада тамо производила само традиционалне цигарете, покренуће и производњу нове линије бездимних дуванских производа намењених углавном извозу. Захваљујући новом објекту биће отворено и око 200 нових радних места. Овом инвестицијом, укупна улагања Филипа Мориса у пословање компаније у Србији премашиће милијарду долара.

 • 15 september 2023BMZ Group гради нову фабрику батерија у Северној Македонији са 775 радних места

  Немачки произвођач батерија BMZ Group уложиће 65 милиона евра (70,2 милиона долара) у отварање нове фабрике у Северној Македонији. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Seenews.com. Групација је потписала уговор о реализацији инвестиције са Управом за слободне зоне Северне Македоније (TIDZ) - владиним управним телом надлежним за развој слободних економских зона широм земље. Нова фабрика за производњу батерија отвориће 755 радних места, а BMZ Group развија и производи високотехнолошке системе батерија за низ примена, укључујући медицину, индустрију, мобилност и складиштење енергије. У новом погону BMZ DOOEL Скопље вршиће се масовна производња акумулаторских производа.

 • 13 september 2023Тициано Родолфо Росето је нови извршни директор за Румунију компаније за HR услуге Gi Group

  Тицијано Родолфо Розето, главни регионални директор за источну Европу водеће компаније за људске ресурсе Gi Group Румунија, преузима позицију генералног директора и менаџера групе од 1. септембра 2023. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Као такав, господин Росето ће преузети спровођење локалне стратегије, која укључује успостављање стратешких партнерстава, пружање висококвалитетних услуга партнерима, као и развој портфеља услуга и купаца. Г. Росето се придружио тиму Gi Group пре 22 године, а последњих година обављао је функцију „Главног регионалног директора – Источна Европа”.

 • 11 september 2023Фикосата фуд са великом инвестицијом у нову фабрику за производњу "Брускети Марети" код Шумена, Бугарска

  Красен Кјуркчијев, власник бугарске компаније за производњу хране и кућне хемије Фикосата, најавио је велику инвестицију вредну 30 милиона евра, захваљујући којој ће бити изграђена нова фабрика компаније у граду Шумену у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngieer.com са сајта Capital.bg. Ново постројење ће се специјализовати за производњу Брускети Марети и очекује се да ће почети са радом 2025. године. Ово ће бити још један подухват који је додат портфолију Фикосота Фоод-а, а инвестиција је уследила након што је компанија пре две године изградила специјализовани погон за производњу вафла под брендом „My Motto“.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 september 2023Турски произвођач лабораторијских дијаманата Appsilon Enterprise разматра могућности улагања у Бугарску

  Турска компанија Appsilon Enterprise, специјализована за производњу лабораторијских дијаманата, разматра могућност улагања у Бугарску, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Успешном реализацијом пројекта могло би се отворити око 100 нових радних места, а као потенцијална локација за производњу разматра се Пловдив, али и неколико других локација. Компанија Appsilon Enterprise је турски технолошки стартуп основан почетком 2017. године са циљем да узгаја дијаманте у лабораторијским условима. Осим за израду накита, користе се иу сектору високе технологије за израду чипова, квантних сензора, оптике и детектора.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. планира нова улагања у српски рудник бакра Чукару Пеки

  Кинеска Zijin Mining Group Co. развија планове за проширење свог рудника бакра у источној Србији због потражње за металом који се сматра виталним за глобалну енергетску транзицију. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта bnnbloomberg.ca. Компанија је отворила свој рудник бакра и злата Cukaru Peki пре скоро две године са инвестицијом од 678 милиона долара, што јој је омогућило да дође до лежишта дубоких неколико стотина метара. Данас компанија жели да избуши скоро 2 km како би што боље искористила имовину. Рудник Cukaru Peki се налази у граду Бору, где се више од једног века копа бакар, злато и сребро. Процењује се да доња зона рудника, на дубини већој од 460 m.

 • 12 september 2023Албанија од 25 до 27 октобра одржава 4 сајам грађевинарства „Build and Live Smart”

  Од 25. до 27. октобра 2023. Екпоцити Албаниа организује 4. издање сајма грађевинарства „Build and Live Smart”. Форум, који ће бити одржан у ExpoCity Albania у главном граду Тирани, послужиће као важна комуникациона платформа за учеснике у грађевинском сектору, архитектури, урбанистичком планирању и широј јавности, известили су портал Balkanengineer.com са сајта Expocity.al. Поред тога што је место за ефикасну комуникацију, сајам има за циљ и да истакне значај нових концепата у Албанији, међу којима су, пре свега, ефикасна решења, одговарајући материјали и опрема потребна за обезбеђивање услова за реализацију паметних зграда и градова.

 • 09 september 2023Соларна фарма, биће изграђена на површини од 500 ha у општини Кладово

  Соларна пољопривредна електрана биће изграђена на површини од 500 ha у источној Србији. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција у соларно постројење од 300 MW долази са Кипра. Српска општина Кладово дала је на јавну увид пројекат детаљног тлоцрта за изградњу соларне електране Kladovo Solar Gate. План је био доступан на рани јавни увид прошле јесени, а инвеститор је компанија ERG Renewables doo Beograd, основана 2019. године, чији је власник компанија ERG Investments LTD, регистрована на Кипру. Планирано је постављање око 300 MW панела, а план обухвата површину од око 582,94 ha на источном делу територије општине Кладово.

 • 05 september 2023Румунски стартап развио је апликацију за смањење трошкова енергије за потрошаче у домаћинству

  Румунски стартап Energy Advisor развио је апликацију дизајнирану да помогне потрошачима да смање рачуне за енергију и ефикасније управљају потрошњом у својим домовима, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта Romania-Insider.com. Апликација Renergia је недавно објављена, а верзија на енглеском је планирана за јесен ове године. Апликацију, која анализира потрошњу енергије у домаћинству и пружа процену месечних и годишњих трошкова енергије корисника и потенцијала за уштеду електричне енергије и енергије за грејање, развио је тим са Техничког универзитета у граду Клуж-Напока.

 • 31 august 2023У изградњи су ветропаркови „Горичане“ и „Пролез“, који ће бити трећи највећи ветропарк у Бугарској

  WРР Gоrісhаnе (ВтЕЦ Горичане), бугарски пројектант из области енергије ветра, завршио је продају ветропаркова „Горичане“ и „Пролез“, снаге 80 МW, финском инвеститору за обновљиве изворе енергије, компанији Тааlеrі Еnergіа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Ветроелектране ће бити прве у Бугарској које ће применити нову технологију за ветротурбине капацитета до 8 МW по генератору. Бизнис уговор, који је подразумевао продају 100% пројекта и финансирање преосталих трошкова развоја, завршен је 19. маја ове године а уписан је у Бугарски трговачки регистар 26. маја ове године. Ветроелектране „Горичане“ и „Пролез“.

Види све »