Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Compania nord-macedoneana Brako investeste intr-o freza moderna cu CNC

04 october 2022

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Echipa de inginerie-tehnica a companiei Brako din Macedonia de Nord, specializata in prelucrarea metalelor, a urmat cursuri practice pentru dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru toate posibilitatile oferite de cel mai modern centru CNC de frezare din gama Hartford, a aflat Balkanengineer.com de la Denar.mk.

 

 

Odata cu achizitionarea acestei masini, pregatirea operatorilor si recenta sa punere in functiune, Brako si-a consolidat inca o data tendinta de modernizare si dezvoltare tehnologica accelerata.

 

Inginerul mecanic Slavcho Mitrevski a dezvaluit ca masina este destinata pentru a efectua mai multe operatiuni diverse si are capacitatea de a prelucra structuri metalice mari cu dimensiuni de pana la 6000 mm si greutate de pana la 18 000 kg. Instruirile si testele de masurare au dovedit precizia si capacitatile acestui centru pentru efectuarea diverselor operatiuni precum frezare, gaurire, filetare, strunjire fina si control al pozitiei masinii cu un dispozitiv special Reni Shaw.

 

Instalarea si instruirea a fost efectuata de profesionisti de la compania turceasca si bulgara, a caror reputatie se bazeaza pe munca profesionala legata de vanzarea si instalarea masinilor CNC de prima clasa.

 

Sursa material foto: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2022Indumatic: Pompele centrifuge SHB de la Stuebbe reprezinta o alternativa economica a pompelor standard pentru medii

  Pompa este un echipament cheie care garanteaza functionarea fiabila a proceselor dintr-o anumita productie. Ca urmare a deceniilor de experienta compania Stuebbe este in stare sa puna la dispozitie solutii fiabile pentru conditii extreme de lucru. “Siguranta si fiabilitatea la utilizarea echipamentelor de pompare este prioritatea principala a companiei germane Stübbe. Intr-o perioada de crestere a costurilor pentru energie, eficienta este un alt factor important peste care Stübbe s-a concentrat la dezvoltarea nu numai a transmisiei, dar si asupra solutiei generale.

 • 17 november 2022Tesy cu misiune pentru tinerele talente ingineresti prin expozitia “Munchen: Viata si cariera”

  Lumea moderna predispune oamenii sa caute dezvoltare profesionala si personala atat in tara, cat si in strainatate. Auzim adesea despre posibilitatile oferite de alte tari si viata in afara granitelor tarii de origine devine o alegere pentru multi oameni. Cu toate acestea, exista oare ceva care sa ne stimuleze sa ramanem sau chiar sa ne intoarcem exact aici? Echipa Tesy este convinsa ca raspunsul este “Da” si ea si-au mentinut pozitia participand la prima editie din strainatate a initiativei Bulgaria Wants You, “Munchen: Viata si cariera”. Ce au dezvaluit de la Tesy, cititi in randurile urmatoare.

 • 11 november 2022RAIS la MachTech & InnoTech 2022: Masini noi, solutii inovatoare si organizatie proprie de formare

  Cum a fost editia din acest an la MachTech & InnoTech? Pentru prima data de doi ani incoace, profesionistii din diverse sectoare industriale au reusit fara limitari in comunicare sa se bucure de inovatiile din lumea tehnicii si tehnologiilor. Echipa RAIS nu a ratat ocazia si traditia de a face parte din expozanti in cadrul evenimentului b2b, care a avut loc la Inter Expo Center – Sofia (IEC) in perioada 13-16 septembrie. Am vizitat seminarul de specialitate RAIS cu prezentator ing. Maria Stanilova, care a facut parte din programul insotitor al forumului.

 • 10 november 2022Indumatic: Duze de pulverizare PNR Italia rezolva provocarile cu excesul de grasime in domeniul productiei de paine

  Cum se face paine in conditii industriale? Painea si produsele de panificatie, care le gasim in marile lanturi de distributie, sunt rezultatul unor procese industriale complexe si strict reglementate, pentru a se garanta calitatea inalta a produsului final. Adesea, in productia cantitatilor mari de produse de panificatie, aluatul si painea trec printr-un proces de productie automatizat, realizat prin utilizarea cuptoarelor tunel si a benzilor transportoare. „Un producator de echipamente industriale de panificatie foloseste o solutie PNR Italia pentru problema intervenita privind ungerea tavilor de copt. Folosind duzele de pulverizare MX de la PNR.

 • 26 october 2022T & D Engineering: Oferim deja o varietate de statii de incarcare pentru vehicule electrice pentru orasul “inteligent” al viitor

  Compania de inginerie T & D Engineering este un integrator de solutii optimizate in domeniul energiei electrice, electronicii, managementului infrastructurii energetice, industriei si surselor de energie regenerabila (SRE). Datorita experientei sale, rezultatul a multor ani de practica, precum si a echipei unite de specialisti calificati, compania s-a impus ca un partener sigur si de incredere care lucreaza in beneficiul clientilor sai. “Cu foarte mare placere va informam ca ne-am extins activitatea, intrand in domeniul vehiculelor electrice”.

 • 21 october 2022Tesy a dezvoltat aplicatia de realitate virtuala Tesy AR, care ajuta utilizatorii si designerii sa faca o alegerea usoara

  Tesy, producatorul de boilere si dispozitive de incalzire pentru locuinta, si-a surprins partenerii, clientii si admiratorii cu urmatoarea solutie inovatoare. Aplicatia pentru realitate virtuala Tesy AR a fost creata pentru a oferi o experienta si mai buna utilizatorilor, permitand vizualizarea produselor Tesy in spatiul real unde vor fi instalate. “Aplicatia vine in ajutorul atat designerilor de interior, cat si clientilor finali in alegerea unui dispozitiv optim care sa raspunda nevoilor lor si specificului interiorului”, au dezvaluit de la companie.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 november 2022Astra-Finance cumpara un terminal de depozitare a produselor chimice din Bulgaria

  Furnizorul german de rezervoare pentru stocarea gazelor, produselor chimice si petroliere Oiltanking a anuntat incheierea unui acord privind vanzarea cotei sale de 91.1% la terminalul de stocare a lichidelor din Varna, Bulgaria, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Cumparatorul Astra-Finance AD ​​este o filiala a companiei Bulmarket Group din Ruse, unul dintre cei mai mari 10 producatori de biodiesel, uleiuri rafinate si nerafinate si acizi liberi din Europa si una dintre cele mai mari companii private de transport din zona Balcanilor.

 • 22 november 2022Compania Brako din Macedonia de Nord a raportat o crestere a exporturilor de 46%

  In primele trei trimestre ale anului 2022, compania Brako din Macedonia de Nord continua sa raporteze rezultate pozitive in activitatea sa, in ciuda tuturor provocarilor cu care s-a confruntat economia. A aflat Balkanengineer.com de la Izvok.mk. Brako a inregistrat o crestere a veniturilor de 15.65% in perioada ianuarie-septembrie 2022 fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar principalul motor al acestei cresteri a fost cresterea semnificativa a exporturilor intr-un total de 46%. Cresterea exporturilor si a productiei au dus si la cresterea numarului de angajati in companie.

 • 17 november 2022Alkaloid (Macedonia de Nord) si-a crescut vanzarile in primele noua luni ale anului

  Alkaloid, companie farmaceutica din Macedonia de Nord, a anuntat ca in primele noua luni ale anului, in ciuda provocarilor majore, a reusit sa-si creasca vanzarile si rentabilitatea. A aflat Balkanengineer.com de la Izvok.mk. Potrivit raportului financiar neauditat, publicat la Bursa de Valori din Macedonia, Alkaloid, cea mai de succes companie locala a realizat venituri consolidate din vanzari in cuantum de 10 988 914 294 MKD, ceea ce este cu 16% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Privit pe grupuri de produse, in structura vanzarilor totale consolidate, ponderea cea mai mare ocupa produsele din segmentul farmaceutic, respectiv 88%.

 • 15 november 2022Leoni va angaja 1000 de muncitori la fabrica sa din Kraljevo, Serbia

  Producatorul de sisteme de cablare auto Leoni a anuntat ca intentioneaza sa angajeze cat mai curand posibil aproximativ 1000 de noi muncitori la fabrica sa din Kraljevo, Serbia. A aflat Balkanengineer.com de la Serbiamonitor.com. In acest moment la fabrica lucreaza aproximativ 4330 de muncitori, iar in total in Serbia (impreuna cu fabricile din Malošište, Niš, Doljevac si Prokuplje) acestia sunt 13 700. Miloš Manić, care la succedat pe Pierluigi Ghione in functia de CEO al Leoni in Serbia, a adaugat ca compania doreste sa consolideze cooperarea existenta cu autoritatile din Kraljevo si filiala Serviciului National de Ocupare a Fortei de Munca din oras, deoarece capacitatea companiei este in crestere.

 • 10 november 2022Macedonia de Nord incepe constructia tronsonului feroviar parte

  Macedonia de Nord incepe constructia Partii de est a Coridorului numarul 8 – tronsonul feroviar dintre Kumanovo si Kriva Palanka, a aflat Balkanengineer.com de la Economy.bg. Coridorul de transport are o importanta strategica deoarece trebuie sa faca legatura intre Italia, Albania, Macedonia de Nord si Bulgaria si sa creeze o legatura intermodala intre Marea Neagra si Marea Adriatica. Coridorul european incepe din portul italian Brindisi, continua catre portul albanez Durres – Tirana – Skopje – Kumanovo – Belyakovce - Kriva Palanka – Deve Bair – Gyueshevo – Sofia – Plovdiv – Varna/Burgas. Pe teritoriul Macedoniei de Nord, lucrarile la primele doua tronsoane feroviare ale Coridorului 8 – de la Kumanovo la Belyakovce si de la Belyakovce la Kriva Palanka ar trebui sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2025, pentru care au fost asigurate toate fondurile necesare si a fost efectuata exproprierea terenului.

 • 08 november 2022Google deschide un nou centru la Bucuresti, Romania

  Gigantul tehnologic Google a deschis un nou centru in Romania, a aflat Balkanengineer.bg de la Marica.bg. Situat in centrul Bucurestiului, capitala Romaniei, si in cadrul acestuia vor fi angajati peste 350 de persoane. Google a deschis primul sau centru la Bucuresti, Romania, in 2010, operand la nivel local prin intermediul filialei sale Google Bucuresti. In 2021 a raportat un profit net de 12.3 milioane lei (2.45 milioane dolari), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Filiala din Bucuresti este una dintre cele peste 70 de sucursale care Google le are in peste 50 de tari, unde lucreaza peste 139 000 angajati.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2022AVR Solar Park intentioneaza sa construiasca o centrala solara in Serbia

  Compania AVR Solar Park din Novi Belgrad a initiat elaborarea unui proiect pentru plan detaliat de reglementare pentru centrala electrica solara din Saraci, Smederevo, Serbia. A aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Este planificata construirea unei centrale electrice solare cu o capacitate totala de aproximativ 12 MW, din care capacitatea maxima instalata in prima faza este de pana la 10 MW, dupa care vor fi suplimentar adaugati inca 2 MW. Puterea exacta a instalatiei va depinde de caracteristicile tehnologice ale panourilor instalate.

 • 23 november 2022Sin Cars iese pe bursa din Amsterdam – finanta noua fabrica din Romania

  Producatorul de masini electrice Sin Cars Industry AD din Ruse intentioneaza sa se listeze pe bursa din Amsterdam la sfarsitul anului 2024, a aflat Balkanengineer.com de la Economic.bg. Scopul este de a strange un capital suplimentar care sa ajute compania sa finalizeze constructia viitoarei fabrici din Romania.Listarea pe bursa olandeza va da un impuls suplimentar productiei de vehicule electrice L CITY. Modelele din aceasta serie au starnit un interes mare in strainatate in ultima perioada de timp, iar la inceputul verii compania bulgara a semnat acorduri de livrare, import si distributie de masini electrice.

 • 18 november 2022Platforma de co-investitie SeedBlink a fost licentiata in conformitate

  SeedBlink, platforma de co-investitie pentru startup-uri europene, a fost licentiata de catre Autoritatea Romana de Supraveghere Financiara (ASF) ca furnizor european de servicii de crowfunding sub ECSPR (Regulamentul privind furnizorii europeni de servicii de finantare participativa pentru intreprinderi), a aflat Balkanengineer.com de la Profit.bg. Astfel, SeedBlink a devenit prima platforma alternativa de co-investitie din Europa Centrala si de Est care va fi licentiata in conformitate cu noile reglementari. La nivel european, doar alte 4 platforme au primit aceasta licenta de la jurisdictii locale, care opereaza in principal in Europa de Vest: Spania, Letonia, Tarile de Jos si Franta.

 • 16 november 2022Nоkіаn Туrеѕ investeste 650 milioane de euro in Romania

  Producatorul finlandez de anvelope pentru autoturisme Nоkіаn Туrеѕ a anuntat ca va investi aproximativ 650 milioane de euro intr-o noua fabrica de anvelope pentru autoturisme in Romania, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Fabrica este de asteptat sa inceapa sa functioneze la sfarsitul lui 2024. Investitia Nоkіаn Туrеѕ este una dintre cele mai mari din sectorul auto din Romania din ultimii ani, fapt care va pozitiona tara ca centru european pentru productia de anvelope. Fabrica va produce aproximativ 6 milioane de anvelope pe an, cu potentialul de a-si extinde productia in viitor. In incinta fabricii va fi amplasata si o baza de distributie pentru depozitarea si repartizarea productiei.

 • 11 november 2022Primul parc de retail din Pernik, Bulgaria, si-a deschis portile

  A fost deschis primul parc de retail la Pernik, Bulgaria. Complexul este situat pe o suprafata de aproape 4 ha si este unul dintre cele mai mari si moderne proiecte din regiune, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Complexul va oferi o serie de beneficii tuturor clientilor sai. Parcul de retail are o suprafata comerciala construita de peste 15 000 m2, distribuiti in 17 magazine independente, iar clientii vor putea beneficia de o serie de servicii. Proiectul ofera si parcare pentru vizitatori cu aproximativ 400 de locuri.

 • 09 november 2022Peste 100 MW sisteme fotovoltaice sunt instalate pe acoperisurile cladirilor

  Utilizarea energiei solare pentru producerea de energie electrica devine o tendinta in Serbia. In ultimele cateva luni gospodariile si intreprinderile au instalat aproximativ 360 de centrale electrice fotovoltaice pe acoperisuri cu o capacitate totala de 5.7 MW, in timp ce alti 100 MW se afla in procedura. Acest lucru a aflat Balkanengineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Centralele solare pe acoperis, instalate de gospodariile si companiile din Serbia, au fost o raritate pana in urma cu cateva luni, dar adoptarea unui cadru de reglementare adecvat a permis cetatenilor sa produca energie verde pentru propriul consum.

Vedeti toate »