Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Теси ДОО

Теси ДОО

https://tesy.bg/

Теси ДОО е водечки производител на електрични бојлери, бојлери со индиректно загревање и апарати за загревање на домот. Компанијата е дел од Фикосота Холдинг, а нејзините производствени капацитети се наоѓаат во градовите Шумен и Смјадово. Во моментов, компанијата се здоби со репутација како четврти најголем производител во Европа на апарати за загревање и електрични бојлери со капацитет од 1,2 милиони бојлери годишно.

 

Теси има пет фабрики – две за производство на електрични бојлери, фабрика за панелни конвектори, фабрика за маслени радијатори и фабрика за бојлери со голем волумен и тампон садови, како и центар за истражување и обука кој се состои од нова модерна лабораторија и сала за обука и презентации пред вработени и партнери на компанијата.

Фирмата има претставништва во 5 земји и ги продава своите производи во повеќе од 50 земји на 4 континенти. Теси има тим со динамички развој од високо мотивирани специјалисти, чиј број веќе надминува 800 луѓе. Производствената програма на компанијата опфаќа електрични бојлери со волумен од 6 до 150 литри, панелни конвектори, маслени радијатори, бојлери со голем волумен и тампон садови со волумен од 160 до 2000 литри.

 

И денес компанијата го продолжува својот развој во насока на зголемување на својот производствен капацитет и реализирање на нови производствени линии во областа на загревањето, вентилацијата и климатизацијата. Главен двигател за тоа се имено нејзините амбициозни, високо мотивирани и инвентивни вработени, во чиј потенцијал компанијата континуирано инвестира и развива. Главната цел на Теси во следните неколку години е да се етаблира како трет најголем производител на електрични бојлери во Европа.

Контакти

Канцеларија Софија
Адреса: Софија 1166, населба Софија Парк, Блок 16Б, кат 2, канцеларија 2.1,

Телефон: +359 2 902 6666

Е-пошта: office@tesy.com  

Канцеларија Шумен
Адреса: Шумен 9700, бул. „Мадара“ 48

Телефон: +359 54 859 129

Е-пошта: office@tesy.com  

Материјали за Теси ДОО

 • 1
 • 2
  • 14 april 2024Бојлерите AquaThermica на Теси ги задоволуваат најсовремените барања за еколошки и ефикасни апарати за домаќинство

   Во согласност со активната глобална побарувачка за еколошки и енергетски ефикасни решенија за задоволување на домашните потреби, водечкиот производител на бојлери и апарати за домаќинство Теси во своето портфолио вклучи термодинамички бојлери од типот „воздух-вода“ за производство на топла вода за домаќинствата. Линијата AquaThermica е составена од уреди со волумен од 200 и 260 литри со или без разменувач на топлина, кои работат со обновливи извори на енергија, како што се фотонапонските системи на пример. Разработката на оваа палета на производи придонесува за почиста животна средина при што ги намалува емисиите на јаглерод.

  • 14 march 2024Инспиративните програми за професионален развој на Теси ги охрабруваат младите таленти кон постојан развој

   Во „срцето“ на секое успешно претпријатие се наоѓа постојаната ангажираност за охрабрување на таленти, негување на иновациите и обезбедување на патишта за раст. Во Теси, овој пристап кон бизнисот не е само водечки принцип, туку основна филозофија која се потврдува со извонредните приказни на млади луѓе кои преземале трансформирачки патувања во рамките на развојните програми на компанијата. „Нашите програми за обука и раст се создадени да ја разгорат страста, да ги усовршат вештините и да обезбедат можности за следната генерација на професионалци. Работиме со посветеност да обезбедиме инспиративен старт на кариерата и високи достигнувања на секој нов колега“, коментираа од Теси.

  • 08 february 2024Tesy Management Academy создава инспиративни лидери целосно подготвени за следниот чекор во нивната кариера

   Водечкиот производител на бојлери и апарати за домаќинство Теси ја испрати 2023 година во знакот на својата 30-годишнина, одбележувајќи го овој настан со мноштво важни вести и прослави кои се соодветни на пригодата. Сепак, лајтмотивот на сите нив беше повеќе од јасно наведен - тимот на компанијата е во основата на успехот што го придружува во изминатите три децении. Високо вреднувајќи го придонесот на своите вработени, Tesy вложува насочени усилби за нивна обука и надградба на нивните квалификации, а дел од нив е и Менаџментската академија на Теси - Tesy Management Academy која започнала со работа уште во 2016 година.

  • 16 december 2023Теси планира да го зголеми производствен капацитет за бојлери со голем волумен преку спроведување на технолошки проект

   Европскиот производител на бојлери и апарати за домаќинство Теси ги објави своите нови производствени планови за линијата на бојлери со голем волумен (БГВ). „Започнавме нов проект со кој целосно ќе го обновиме нашиот капацитет за производство на бојлери со голем волумен. Нашата цел е до 2026 година да можеме да произведуваме 120.000 емајлирани БГВ до 500 литри и 10.000 БГВ со волумен од 800 до 2.000 литри (вкупно емајлирани и баферирани) годишно“, соопштија од компанијата.

  • 14 november 2023Ивајло Рачев, директор за продажба на Tesy: „Иднината на Tesy е Tesy - ова е брендот што сите ние во компанијата го создаваме

   Tesy е водечка компанија специјализирана за производство на електрични апарати за греење и системи за климатизација кои се одликуваат со иновативни и енергетски ефикасни функции. Палетата на производи на компанијата вклучува електрични бојлери, инфрацрвени панели за греење, конвектори, а неодамна и системи за топлински пумпи. Она што го издвојува брендот Tesy е стремежот кон поставување на нови, повисоки стандарди во однос на квалитетот и енергетската ефикасност на понудените производи и оптималната комбинација помеѓу дизајн и функционалност, а зад реализацијата на овие цели стои тим од амбициозни професионалци.

  • 14 october 2023Теси го претставува AquaThermica Compact – иновативно решение во енергетски ефикасни термодинамички бојлери

   Теси е докажана компанија која се одликува со 30-годишно искуство и иновативен пристап во областа на разработката и производството на електрични бојлери, грејни уреди и решенија за домот. Неодамна, напредниот производител го претстави еден од своите најнови производи - моделот AquaThermica Compact - термодинамички бојлер за производство на топла вода за домаќинство со висока енергетска ефикасност и ново еколошко разладно средство. Повеќе за нивното иновативно решение раскажаа специјалистите од компанијата.

  • 19 september 2023Конвекторот Tesy FinEco Glass Cloud со технологија AirSafe комбинира висока ефикасност и сигурност со супер тенок дизајн

   Докажаниот производител на електрични бојлери и уреди за греење, Теси продолжува да го шири своето портфолио на производи со иновативни решенија разработени во согласност со барањата на клиентите. Неодамна, компанијата го објави дебито на својот најнов модел на електричен конвектор FinEco Glass Cloud, кој освен неговата висока сигурност, ги плени корисниците со својот стилски скандинавски дизајн од стакло. Повеќе за најновиот додаток во палетата на производи на Tesy, раскажаа специјалистите од компанијата. Најновиот модел електричен конвектор разработен од Tesy се нарекува FinEco Glass Cloud.

  • 16 august 2023Во 2023 година Теси ќе го објави пазарното деби на својата комплетно нова категорија производи - топлинските пумпи воздух-вода

   Во последниве години, секторот Греење, Вентилација, Климатизација се трансформира активно како одговор на барањата на клиентите за комплексни решенија кои комбинираат истовремено системи за греење, ладење и производство на домаќинска топла вода (ДТВ) со висока енергетска ефикасност и независност на домаќинството. Затоа бугарскиот производител на апарати за домаќинство Теси го проширува своето портфолио со сосема нова палета - топлинските пумпи MultiThermica. „Податоци од European Heat Pump Association (EHPA) покажуваат дека во 2022 година продажбата на топлински пумпи во Европската унија (ЕУ) се зголемила за 37%.

  • 13 july 2023Стаклен грејач, кварцна или вентилаторска греалка - уредите за греење Tesy ја претвораат секоја бања во оаза каде денот започнув

   Задолжителна во зима, често во преодните сезони, а понекогаш дури и во лето во зависност од моменталните метеорошки услови, бањата има потреба од топлина за да ја понуди потребната удобност за утринско туширање или релаксирачка када на крајот од работниот ден. Затоа докажаниот производител на бојлери и апарати за греење за домот, Теси, нуди палета од греалки специјално наменети за бања, со кои ги исполнува различните потреби на своите клиенти. Портфолиото на компанијата вклучува три типа на апарати – стаклен грејач, кварцна греалка и вентилаторска греалка, а повеќе поединости за нив дознајте од тимот на Теси.

  • 21 june 2023На прославата на својата 30-годишнина, Теси ја најави својата најнова инвестиција - се гради петтата фабрика на компанијата

   Стилски прием во „Гранд Хотел Асторија“ во престолнината собра партнери, клиенти и пријатели на докажаниот производител на бојлери и апарати за греење Теси по повод 30-годишнината. Настанот се одржа на 8 јуни годинава, а улогата на модератор на специјалната дискусија ја презеде новинарот Светослав Иванов, кој ги водеше гостите низ возбудливата историја на Теси, која започна во 1993 година за да стигна до денес, кога компанијата ја објави големата вест – се гради петтата фабрика на Теси, каде ќе се произведуваат топлински пумпи. На сцената присуствуваа клучните личности од менаџментот на компанијата.

  • 17 may 2023Програми за практикантска работа на Теси се отворени во текот на целата година како одговор на професионалните потреби на идните

   Целогодишни и флексибилни програми за практикантска работа кои на секој студент му даваат можност да ги комбинира работата и образованието до оптимален степен - ова е пристапот што го усвои бугарскиот производител на бојлери и апарати за домаќинство, Теси. А целта е да им се обезбеди на идните специјалисти потребниот старт за блескава кариера во светот на новите технологии. „Веруваме дека практикантската работа во Теси е одлична можност за секој кој сака развој во компанија со лидерски позиции во Европа во областа на разработка на уреди за греење на вода и воздух“, коментираа од компанијата. А кои се отворените работни места и како да аплицирате, погледнете во следните редови.

  • 21 april 2023Теси ги претстави своите најнови производи и решенија на меѓународната сцена во Франкфурт

   Еден од најголемите меѓународни саеми во областа на Греење, Вентилација и Климатизација, Водовод и Канализација и станбени инсталации ISH во оваа 2023 година се одржа од 17 до 21 март во Франкфурт, Германија, при што повторно ја собра техничката, технолошката и пазарната елита на целните за него гранки. Бугарски отпечаток на овогодинешното издание на форумот остави Теси - докажан производител на електрични бојлери и апарати за домаќинство, кој ги претстави своите најнови разработки на својот импресивен штанд во хала 12 на Messe Frankfurt.. А кои беа најважните акценти од учеството на компанијата.

  • 07 march 2023„Паметни“ функции, стилски дизајн и заштедени трошоци за електрична енергија - запознајте се со палетата на конвектори на Теси

   Опремени со интелигентни функции и се одликуваат со стилски дизајн, конвекторите Tesy се „паметни“ енергетски ефикасни решенија кои ја обезбедуваат потребната удобност и топлина за вашиот дом, при што истовремено со тоа ја оптимизираат потрошувачката на електрична енергија и ги намалуваат вашите сметки. Во денешниот напис, добро етаблираниот бугарски производител на апарати за домаќинство Теси презентира три од своите водечки модели на конвектори - Fine Eco (со функцијата Air Safe) Cloud, Live Eco Cloud, Floor Eco Cloud, како и сите иновативни решенија вградени во нив.

  • 27 january 2023Десислав Димитров од Теси: Во основата на успешната роботизација на нашето производство се наоѓаат добро обучени специјалисти

   Производителот на бојлери и апарати за домаќинство, Теси, е меѓу најодржливите развојни компании во нашата земја, кој има четири фабрики и капацитет за производство на 1,2 милиони електрични бојлери годишно. Како современа компанија, која зазема водечки позиции во Европа, Теси во своето производство исклучително се потпира на современите технолошки решенија, фокусирајќи се на можностите за автоматизација и роботизација на производствените процеси. Погледнете што раскажа на оваа тема г-дин Десислав Димитров, директор на „Стратешки инвестициски проекти“ во компанијата.

 • 1
 • 2

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2024БР Техника: Компактниот систем за линеарно движење ctrlX FLOWHS на Bosch Rexroth постигнува забрзување до 10 g и брзина до 5 m/s

  Палетата на производи ctrlX FLOW на компанијата Bosch Rexroth опфаќа решенија кои лесно се интегрираат, наменети за оптимални и високо ефикасни протоци на материјали и стоки. Брзината и динамиката, како и интралогистиката ги „движат“ современите фабрики. Целта е да се скрати времето на производствениот циклус со оптимизација на протокот на материјали. „Клучни за оваа сфера се решенијата за автоматизирано преместување, како што е системот за линеарно движење ctrlX FLOWHS на Bosch Rexroth. Тој обезбедува флексибилност и голема брзина на производството со максимална прецизност и намалени барања за зафатениот простор“.

 • 14 april 2024Бојлерите AquaThermica на Теси ги задоволуваат најсовремените барања за еколошки и ефикасни апарати за домаќинство

  Во согласност со активната глобална побарувачка за еколошки и енергетски ефикасни решенија за задоволување на домашните потреби, водечкиот производител на бојлери и апарати за домаќинство Теси во своето портфолио вклучи термодинамички бојлери од типот „воздух-вода“ за производство на топла вода за домаќинствата. Линијата AquaThermica е составена од уреди со волумен од 200 и 260 литри со или без разменувач на топлина, кои работат со обновливи извори на енергија, како што се фотонапонските системи на пример. Разработката на оваа палета на производи придонесува за почиста животна средина при што ги намалува емисиите на јаглерод.

 • 14 april 2024Со 100% оригинални компоненти, Rochester го „спасува“ производството на борд системи на телекомуникациска компанија

  Техничките склопови и компоненти наменети за работа во сектори како што се воената индустрија, космонаутиката и индустриското производство обично имаат подолг животен циклус во споредба со нивните еквивалентни решенија што се користат во други области. Тоа е затоа што производителите на овие производи се стремат да ги разработат доволно силни, издржливи и сигурни производи за да можат да издржат дури и во најтешките работни услови и критични намени. „Но, развојот на технологијата напредува со толку брзо темпо што секој ден клучните системски компоненти морално остаруваат. Кога производител на оригинални компоненти (OCM).

 • 14 april 2024KMT Сервис: Gossen Metrawatt разработи нов мултифункционален тестер METRALINE MF за проверка на електрични инсталации

  Докажаната германска компанија во областа на технологии за мерење и тестирање Gossen Metrawatt ја прошири серијата на рентабилни и лесни за употреба мерни уреди METRALINE, додавајќи нов мултифункционален тестер за инсталација. „METRALINE MF е сертифициран според CAT III 600 V/CAT IV 300 V, со што се осигурува дека сите потребни тестови за електрични системи и инсталации се во согласност со важечките стандарди DIN VDE 0100-600 и DIN VDE 0105-100. Преносливиот тестер, кој се напојува со батерии, има графички дисплеј во боја и мени лесно за навигација, нудејќи интуитивна и практична работа“.

 • 11 april 2024Автоматизацијата со роботи на FANUC се докажа како правилниот „лек“ за фармацевтската компанија DEMO

  Компанијата DEMO е еден од најголемите производители на фармацевтски производи во Грција. За да се зголеми ефикасноста и продуктивноста, негјзиното раководство одлучи да ги автоматизира операциите на товарање и истовар на пластичните пакувања и кеси за време на нивната стерилизација. Поради суштествените разлики во обработката на транспортните тави, кесите и пакувањата, за компанијата беше јасно дека ќе им требаат различни големини и типови на роботи. „DEMO се свртува кон SABO, негов долгогодишен партнер за автоматизација и роботика во производството, кој е снабдувач и инсталатер на индустриските решенија на FANUC.

 • 10 april 2024Филкаб Солар: Иновативните соларни решенија на Hanwha Q Cells наметнуваат висок индустриски стандард за квалитет и ефикасност

  Денес, кога енергетската транзиција е во својот полн замав, а интересот за обновливите извори на енергија насекаде продолжува да расте. Особено во однос на сончевата енергија, која добива се поголема популарност благодарение на иновациите кои ги подобруваат системите и намалувањето на цените што ги прават достапни. „За да го пробиеме патот кон одржлива енергетска иднина, треба да прифатиме вистински глобален, сеопфатен пристап. Употребата на повеќедимензионален модел кој ги зема предвид различната инфраструктура и еколошките фактори на секоја земја.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC планира стратешка инвестиција на албанскиот остров Сазан

  Американската компанија Atlantic Incubator Partners LLC изрази интерес за изградба на туристичко одморалиште на остров Сазан во Албанија, што е во согласност со стратешките цели на земјата за подобрување на нејзината туристичка инфраструктура и привлекување на странски инвестиции, дозна BalkanEngineer.com од БТА.

 • 11 april 2024Српската покраина Војводина инвестира 7,3 милиони евра во пречистителна станица за отпадни води

  Српската автономна покраина Војводина соопшти дека потпишала зделка за изградбата на станица за пречистување на отпадни води во северниот град Врдник, дозна BalkanEngnieer.com од SeeNews.com. Проектот е во вредност од 850 милиони динари (7,3 милиони евра).

 • 09 april 2024Холандија е најголемиот странски инвеститор во Албанија за 2023 година со инвестиции од 300 милиони евра

  Во 2023 година, Холандија се етаблирала како водечки инвеститор во Албанија со инвестиции во вредност од 300 милиони евра, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Овој значаен раст во однос на претходната година го истакнува зголемениот интерес на холандските компании за албанскиот пазар. Според податоците на АТА (Албанската телеграфска агенција), холандските компании се активни во клучни сектори на албанската економија, при што енергетиката е водечка област со најмногу странски инвестиции.

 • 05 april 2024Производителот на електрични компоненти Noark Electric отвори регионален логистички центар во Романија

  Noark Electric Romania, подружница на светскиот лидер во производството на електрични апарати и електронски уреди Noark Electric, отвори модерен логистички центар во Романија, дозна BalkanEngineer.com од romania-insider.com. Стратешки сместен во близина на Букурешт, центарот отелотворува авангардна технологија и усовршен систем за управување со магацин, обезбедувајќи брза испорака за партнери и дистрибутери. Со забележливо намалување од 50% за времето на испорака, новиот логистички центар на Noark ќе го опслужува не само локалниот пазар, туку и други балкански земји.

 • 03 april 2024Иновативна технологија за управување со отпад на бугарската фирма Елфи Тех ќе биде имплементирана во САД

  Бугарската високотехнолошка фирма Елфи Тех, во партнерство со романската фабрика за машиноградба Петал и американската компанија E-Ficient Solutions LLC, претстави иновативна технологија за решавање на растечкиот проблем со опасниот медицински отпад во САД. Оваа информација BalkanEngineer.com ја дозна од Dividend.eu. Иновацијата ветува да го револуционизира начинот на кој се управува и преработува овој отпад, при што истовремено ќе се подобри еколошката состојба. Објектите, познати како „Инсталации за електропиролиза за искористување на отпадни јаглеводороди“, имаат иновативна технологија заштитена со четири патенти од Елфи Тех.

 • 01 april 2024Lidl Stiftung & Co ги проширува своите операции во Србија со трет логистички центар во Белград

  Lidl Stiftung & Co, популарен германски дисконтен трговец на мало, е подготвен дополнително да ги зајакне своите операции во Србија со создавање на трет логистички центар – овој пат во Белград, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Амбициозниот проект, кој опфаќа голема површина од 51,55 хектари на периферијата на главниот град на Србија, ја нагласува ангажираноста на компанијата за зголемување на оперативната ефикасност и зајакнување на мрежата на синџирот на снабдување во регионот. Деталниот план за распределба на зоните претставен од Градскиот совет на Белград нуди увид во стратешкиот развој на трговецот на мало, што се очекува значително да ги зајакне логистичките можности на Lidl во Србија.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 april 2024Северна Македонија ќе добие финансирање од CIF во висина на 85 милиони долари за нејзината енергетска транзиција

  Инвестицискиот фомд за клима (CIF) даде зелено светло за инвестиција од 85 милиони американски долари за Северна Македонија. Финансирањето е клучен момент за Инвестициската платформа за праведна енергетска транзиција на земјата, која е насочена кон укинување на употребата на јаглен до 2030 година во согласност со обврските на земјата според Париската спогодба, дозна BalkanEngineer.com од Ceenergynews.com.

 • 12 april 2024Турската компанија Ussuri Capital планира да изгради нискојаглеродна фабрика за челик во Романија

  Ussuri Capital, турска инвестициска фирма, планира да создаде авангардна нискојаглеродна фабрика за рамно валан челик во Романија, дозна BalkanEnigneer.com од gmk.center. Проектот, по целосна физибилити студија завршена во март, во моментот е во фаза на избор на локација.

 • 10 april 2024Алкалоид отвора нови капацитети за производство на таблетирани лекови со инвестиција од 19,4 милиони евра

  Алкалоид, фармацевтски производител од Северна Македонија, ја проширува својата активност со отворање на нови современи капацитети за производство на лекови во цврста форма, дозна BalkanEnigneer.com од SeeNews.com. Инвестицијата на компанијата изнесува 19,4 милиони евра.Новите капацитети, што зафаќаат импресивни 6.200 квадратни метри, претставуваат значаен додаток на инфраструктурата на Алкалоид.

 • 08 april 2024Со голема инвестиција од 60 милиони евра, Малтери суфле Бугарија гради нова фабрика во Плевен

  Со инвестиција од 60 милиони евра, Малтери суфле Бугарија, водечка компанија во производството на слад, започна со изградба на ново производство, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Новата база ќе ги замени постојните производствени единици на компанијата во Плевен и Хасково и ќе има за цел удвојување на производствениот капацитет на Малтери суфле кај нас на 60.000 тони слад годишно. Новите моќности се насочени кон имплементацијата на најнови технологии и стандарди за енергетска ефикасност и екологија.

 • 04 april 2024Германската банка за развој KfW го поддржа проширувањето на ветерниот парк Богданци во Северна Македонија

  Северна Македонија доби грант во висина на 9,1 милион евра од германската државна банка за развој KfW. Грантот е доделен на државната енергетска компанија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) за проширувањето на ветерниот парк Богданци, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Финансирањето има за цел да го зголеми капацитетот на објектот од 36,8 MW на 50 MW со подобрувања како што се изградбата на пристапен пат и кабелска мрежа од 20 kV.

 • 02 april 2024Бугарскиот универзитет за архитектура, градежништво и геодезија (УАГГ) пречека гости од албанскиот Barleti University

  Во периодот од 18 до 22 март 2024 година, Универзитетот за архитектура, градежништво и геодезија (УАГГ) во Софија, Бугарија беше посетен од претставници на Barleti University, Тирана, Албанија, како дел од програмата Еразмус+ КА171. Ова го дозна BalkanEnigeer.com од официјалната Фејсбук страница на универзитетот. Посетата собра претставници од двете високообразовни институции со цел размена на искуства и добри практики во областа на архитектурата и управувањето со образовните програми. Гостите од Barleti University беа импресионирани од големината и разновидноста на материјалната база на УАГГ. Пространите сали, лаборатории и простории за обука претставуваа реална визија за образовниот процес од областа на архитектурата и градежништвото во Бугарија.

Види ги сите »