Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Рапид Прогрес ДООЕЛ

Рапид Прогрес ДООЕЛ

www.rapidprogress.eu

Рапид Прогрес е компанија од Пиринска Македонија, која има активност во областа на индустриските софтверски решенија. Фирмата нуди и имплементира CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации (DNC и MDC) од водечките програмери.

 

Компанијата е овластен дистрибутер на Dassault Systèmes SolidWorks за територијата на Македонија. Дел од софтверските производи на DS SolidWorks кои компанијата ги нуди се: SolidWorks 3D CAD, SolidWorks Electrical, SolidWorks Simulation и многу други.

 

DP Technology е водечки програмер и снабдувач на CAM софтвер. Предводник на компанијата е CAM систем ESPRIT, на која Рапид Прогрес е не само овластен дистрибутер, но исто така и компанијата која стои зад ESPRIT CAM Center - Eastern Europe.

 

Рапид Прогрес е овластен дистрибутер на данската софтверска компанија CIMCO Integration, програмер на широко познатите производи CIMCO.

 

Фирмата е и овластен дистрибутер и златен партнер на руската компанија АСКОН, која го создава софтверскиот инженеринг производ - КОМПАС 3D - CAD систем за автоматизација на проектирањето и технолошката подготовка на производството. Партнер е и на SpaceClaim Corporation кој го создава еден од најиновативните CAD производи во последните години - SpaceClaim Engineer. Дистрибутер е и на шпанската компанија LANTEK која го развива CAD/CAM системот број еден за кроење и програмирање на CNC машини за гасно - кислородно, плазма, со струја на вода и ласерско сечење на листови, цевки и греди со различен профил. Ги нуди и решенијата на SolidCAM Inc, кој го развива истоимениот производ SOLIDCAM. SolidCAM Inc. е златен партнер на DS SOLIDWORKS и водечки снабдувач на интегрирани CAM решенија.

Контакти

Централна канцеларија:

Адреса: Бугарија, Благоевград 2700, бул. Свети Димитър Солунски 4

Телефон: 00359 899 691 234

Е-mail: info@rapidprogress.eu

Партнери

Материјали за Рапид Прогрес ДООЕЛ

  • 06 december 2017Рапид Прогрес со пазарно деби на SolidWorks 2018 на Меѓународниот технички саем во Пловдив

   Учеството на Рапид Прогрес на есенскиот технички саем во Пловдив, Бугарија, е традиционално, како и оваа година фирмата импресионира со своето сеопфатно портфолио од CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации. Акцент во претставувањето на компанијата беше пазарното деби на SolidWorks 2018 на 26 септември 2017 година. Датумот на настанот не беше случајно избран - во исто време се одржа и самата премиера на софтверскиот производ во светот. За деталите од најновиот SolidWorks раскажаа од компанијата на BalkanEngineer.com.

  • 10 july 2017РАПИД ПРОГРЕС: SolidWorks Simulation покажува како ќе функционира производот, уште додека го проектирате

   Виртуелната симулација е комплетно решение за конструирање во сите индустрии. Достапна алатка за 3D симулација, нудејќи моќни можности презентираат за BalkanEngineer.com од фирма РАПИД ПРОГРЕС. „Пронаоѓајќи ја интуитивната моќ на SolidWorks Simulation Standard, вие ќе го подобрите своето секојдневно проектирање“, коментираа од компанијата, која е овластен дистрибутер на DS SolidWorks за територијата на Бугарија и Македонија. SolidWorks Simulation нуди виртуелно тестирање на алтернативи. Со платформата лесно може да се споредува ефикасноста на различни алтернативни конфигурации на проектот.

  • 06 march 2017Рапид Прогрес го објави своето ново партнерство со македонската компанија Актива Инженеринг

   Докажаната компанија Рапид Прогрес, која развива активност во областа на индустриските софтверски решенија, го информира BalkanEngineer.com за своето ново партнерство во Македонија. „Навлегувањето на Рапид Прогрес во Македонија зема замав, со гордост можеме да објавиме дека таму веќе имаме уште еден значаен партнер и тоа е Актива Инженеринг, со седиште во Штип“, коментираа од компанијата. „Фирмата е една од водечките и реномирани компании во алатната индустрија. Таа располага со компетентен менаџмент и квалификуван персонал во сите фази на производството“, изјавија од Рапид Прогрес.

  • 17 february 2017Рапид Прогрес: Fender го преобрази производствениот свет на гитари со 3D-софтвер на SolidWorks

   Fender е водечки светски производител на жичени инструменти, вклучувајќи електрични, акустични, бас -гитари, како и засилувачи за нив. Од своето основање во 1946 година досега компанијата има изградено репутација на електрични гитари со едно од најдоброто звучење во светот. Од фирма Рапид Прогрес покажуваат за BalkanEngineer.com еден пример како користењето на решенијата на SolidWorks води до оптимизирање на производството на легендарните инструменти.

  • 12 december 2016CAD + CAM систем на Esprit и SolidWorks со до 40% попуст од цената од Рапид Прогрес

   Фирма Рапид Прогрес ДООЕЛ која нуди разновидност на CAD, CAM, CAE, PDM системи, како и решенија за CNC комуникации (DNC и MDC), од страна на водечки европски програмери, објави за своите клиенти ексклузивнен предлог. „Во периодот до 31 јануари 2017 година комбинирајте ESPRIT CAD/CAM систем со SOLIDWORKS и заштедете до 40% од крајната цена на производите или купете само еден од производите со големо намалување“, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата. ESPRIT е високо производителен, со широк спектар CAD/CAM систем за управување на целиот спектар на машини со CNC.

  • 13 october 2016Рапид Прогрес: Oceaneering International го намали времето за проектирање со 40% со Solidworks PDM Professional

   Брзиот раст на една компанија со илјадници вработени во целиот свет создава голем број предизвици поврзани со развојот на понудените производи. За да ги пречекаат и да ги задржат темпата на раст има потреба од соодветен систем за управување на производствените податоци. Од фирма Рапид Прогрес презентираат за BalkanEngineer.com пример како користењето на одлуките на Solidworks за интегрирано проектирање, симулација и управување на производни податоци ефикасно ги совладува предизвиците пред глобална организација за развој.

  • 22 september 2016Повелете на штандот на фирма Рапид Прогрес во хала 13 на Технички саем - Пловдив

   Водечката компанија од Пиринска Македонија Рапид Прогрес ќе земе учество во есенското издание на Меѓународниот технички саем - Пловдив, објавија пред Инженер.bg претставници на фирмата. Друштвото е специјализирано во понудата и имплементирањето на CAD, CAM, CAE, PDM системи и технички решенија за CNC комуникации (DNC и MDC) од водечки светски програмери. Фирмата е овластен дистрибутер на CAM системот ESPRIT.

  • 22 july 2016Рапид Прогрес е носител на престижно признание од Dassault Systèmes за Solidworks

   Фирмата Рапид Прогрес е носител на наградата „100% Solidworks Reseller Club“ од светската конференција на DS Solidworks - Solidworks World '2016, која се одржува секоја година во Далас, Тексас, САД, соопштија за BalkanEngineer.com од овластениот за македонскиот пазар препродавач на софтвер за 3D моделирање. Заедно со зголемување на нашето клиентско портфолио и афирмација на нашите партнерства, добивме признание за време на светската конференција на Dassault Systèmes SolidWorks, Solidworks World '2016“, појаснија од Рапид Прогрес.

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 march 2023По деветти пат, фотонапонските модули Phono Solar - сопствено производство на Smart Solar се дел од престижниот список Tier 1

  Панелите Phono Solar, произведени и нудени од Smart Solar, деветта година по ред се дел од списокот на добавувачи на фотонапонски модули Tier 1, составен од светски докажаната истражувачка организација Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Кои се карактеристичните квалитети на брендот, кој уште една година го ставаат на списокот на најдобрите - коментираме во следните редови со етаблираната во областа на зелената енергија компанија Smart Solar. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) ги разгледува најголемите производители на фотонапонски модули.

 • 30 march 2023Сигурност за вашиот бизнис - со Teletek PRO од Телетек Електроникс! Јасна видливост и поврзување со системите

  Гарантирајте сигурност и безбедност за вас и сите околу вас каде и да сте! Заштитете го вашиот бизнис и сите ваши објекти - канцелариски простори, административни згради, производствени бази, магацински простори, хотели, ресторани други, со мобилната апликација Teletek PRO од Телетек Електроникс. „Телетек ПРО е една од најновите технолошки разработки на лидерот во производството на сигнално-безбедносна и противпожарна техника Телетек Електроникс, кој овозможува далечинско поврзување и видливост на противпожарните системи Teletek. Апликацијата обезбедува далечински пристап."

 • 27 march 2023Инж. Нишан Баздигјан, управител на РАИС, доби почесна плакета од Сеерменскиот добротворен сојуз „Парекорџаган“

  РАИС е компанија специјализирана за производство на CNC машини, алати и опрема за различни сектори од индустријата. На чело со инж. Нишан Баздигјан, инженеринг компанијата ги започна своите активности во град Пазарџик во веќе далечната 1994 година. Фундаментално воспоставените стандарди за постојан висок квалитет, иновации, создавање на стабилни партнерства, компетенции и професионализам му одредуваат на РАИС водечка позиција во машиноградбените сектори на Балканот и Европа. Принципите и традициите на градење сплотен колектив станаа основа за прогресот и развојот на компанијата.

 • 27 march 2023Мегер Бугарија: Предизвици и решенија на Megger при тестирањето на релејна заштита во системите за обновлива енергија

  Брзата распространување на дистрибуираните енергетски ресурси (DER), постепеното затворање на големите електрани со цврсто гориво и последователното намалување на инерцијата на системот, како и развојот на паметните мрежи, создаваат нови предизвици при имплементацијата и тестирањето на системи за релејна заштита. „Две од главните прашања во овој поглед се одржувањето на стабилна фреквенција на мрежата и обезбедувањето на рентабилна релејна заштита, спри што тестирање на релеите и опрема за тестирање за тоа се тесно поврзани меѓу себе.

 • 24 march 2023STAMH: Автоматизираните вертикални машини за подигнување се оптимално решение за магацински простори со мала површина

  „Во областа на логистичкиот сектор се направени бројни независни студии. Податоците од сите нив докажуваат директна корелација помеѓу проблемите со магацинската организација и задоволството на вработените, продуктивноста и приходите на компанијата. Решението е автоматизација на магацинските процеси, а изборот на магацински систем соодветен за намената, неговата професионална интеграција и специјализираното зонирање на просторот се неколку едноставни чекори со кои ќе ја оптимизирате вашата активност и трајно ќе ја зголемите ефикасноста на вашиот магацин или логистички центар“, коментираа од STAMH.

 • 23 march 2023Мултиинженеринг: Алуминиумските профили на Paletti се докажано применливо решение во индустријата, логистиката и домот

  „Алуминиумските профили се стандардни компоненти кои се користат при градбата на машини, транспортни системи, транспортери со ролери, заштитни огради, работни станици, линеарни модули со и без погон, опремување на работни простории, како и во други специјални примени. Ние сме официјален претставник на германската компанија Paletti Profilsysteme, која е специјализирана за производство на алуминиумски конструктивни профили и елементи за поврзување со висок квалитет и повеќе области на примена“, коментираа специјалистите од водечката инженеринг компанија Мултиинженеринг.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 march 2023Увозот на машини, опрема и резервни делови во Албанија пораснува за 4,1 отсто

  Увозот на машини, опрема и резервни делови – индикатор за инвестициите во албанската економија – е зголемен за 4,1% на годишно ниво во јануари на вкупна вредност од 12,6 милијарди леки. Ова го дозна BalkanEngineer.com од BTA.bg. Во јануари 2022 година неговата вкупна вредност изнесувала 10,3 милијарди леки. Увозот на машини, опрема и резервни делови се проценува на околу 187 милијарди леки во целата 2022 година. Растот на увозот на машини, опрема и резервни делови за производствените индустрии е поврзан со растот на активноста во овие сектори и зголемениот интерес на бизнисите за користење на современи технологии кои го подобруваат квалитетот на производството.

 • 27 march 2023Меѓународна делегација ги посети претпријатијата на ФЕРО Инвест

  Делегација од 30 лица од организации и институции од областа на енергетиката, енергетската ефикасност, енергетската транзиција, зелената енергија и зачувувањето на животната средина од Франција, Австрија, Швајцарија, Словенија, Романија, Бугарија, Украина и неколку локални општини посетија фабрики и седишта на групацијата ФЕРО Инвест, која е лидер во енергетската транзиција во Северна Македонија. Ова го дозна BalkanEngineer.com од Observer.mk. Присутните се запознаа со произведените во БРАКО енергетски ефикасни електрични и водородни возила, а поединости за овој високотехнолошки и еколошки производ презентираше оперативниот директор Ангел Анѓушев.

 • 24 march 2023Романската Delgaz Grid ќе инвестира 2.2 милијарди евра во дистрибутивните мрежи

  Романскиот дистрибутер на електрична енергија и природен гас Delgaz Grid, членка на германската групација E.ON, планира да инвестира околу 2,2 милијарди евра до 2030 година во мрежите со кои управува. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Во 2023 година инвестицискиот буџет на компанијата ќе достигне 185 милиони евра, што е раст од 36% во текот на годината. Од предвидениот буџет до крајот на деценијата, компанијата ќе привлече 700 милиони евра од европски фондови, а останатите 1,5 милијарди евра ќе бидат обезбедени од сопствени извори.

 • 22 march 2023Паневропската компанија VGP гради нов бизнис парк во близина на Белград, Србија

  На 13 март 2023 година беше одржана церемонија за „Поставување на камен темелник“ за обележување на почетокот на изградбата на VGP Park Белград во Добановци, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Serbianmonitor.com. Новиот бизнис парк ќе опфаќа 1.140.000 метри квадратни и ќе биде изграден до автопатите М-70 и М-75 и обиколницата на Белград, во непосредна близина на меѓународниот аеродром „Никола Тесла“ и на само 15 километри западно од центарот на градот. Освен српскиот претседател, присуствуваше и извршниот директор на VGP, Јан Ван Гијт. VGP е паневропска компанија која поседува, управува и гради недвижни имоти во сегментот на логистиката и полуиндустриското производство.

 • 20 march 2023Green for Growth одобри заем од 28 мил. евра за соларната електрана Blue 1 во Албанија

  Фондот Green for Growth (GGF) изјави дека одобрил заем од 28 милиони евра за изградба и работа на соларната електрана Blue 1 во Фиер, западна Албанија. Износот ќе покрие 75% од трошоците за објектот, кој веќе е во процес на изградба, дозна BalkanEngineer.com од Balkangreenenergynews.com. Приватната инвестиција е важна пресвртница во историјата на производството на енергија во округот, бидејќи тој е најголемиот соларен проект без субвенции во регионот на Западен Балкан. Компанијата со специјална намена за изградба на фотонапонска единица со моќност од 50 MW е основана од Blessed Investment и Matrix Konstruksion.

 • 17 march 2023Водечката компанија ATS Group беше меѓу излагачи на IDEH 2023 во Абу Даби

  И оваа година компанијата ATS Group од Северна Македонија ги претстави своите производи на IDEH 2023 во Абу Даби, Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ), дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. IDEH е најголемиот саем за одбранбената индустрија на Блискиот Исток, кој се одржува веќе 30 години. Освен дека ги претстави своите производи и опрема од областа на балистиката, на овогодинешниот саем ATS Group ги претстави и другите области во кои работи и се конкурира со големи светски производители.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 march 2023BESICO доби градежна дозвола за нов бизнис парк на 30 км од центарот на Белград

  Градежниот инвеститор BESICO, чиј фокус се индустриските имоти, објави дека добил градежна дозвола на нов објект- BESICO Park Belgrade North, дозна BalkanEnginee.com од Ekapija.com. Од компанијата се подготвени да започнат со изградба на првата хала со вкупна закупна површина од 17.585 метри квадратни. Проектот за логистички и производствени хали е од класа „А“ и вкупната површина на халите за издавање ќе изнесува 46.077 метри квадратни. BESICO Park Belgrade North се наоѓа на само 30 километри од центарот на Белград и 50 километри од центарот на Нови Сад и има добра пристапност до автопатот кон Грција, Бугарија, Унгарија - само на 1 километар во двете насоки.

 • 28 march 2023Романската компанија Unilever ќе инвестира 20 милиони евра во нова фабрика

  Романската компанија Unilever најави дека ќе инвестира 20 милиони евра во нов производствен објект за производи за лична хигиена во регионот на Киев, Украина, за да го поддржи растот на својот бизнис и да демонстрира долгорочно ангажирање во земјата. Изградбата ќе започне оваа година, при што се очекува фабриката да биде отворена во 2024 година, дозна BalkanEngineer.com од Romaniajournal.ro. Новата фабрика ќе отвори околу 100 работни места и ќе произведува производи за лична хигиена, вклучително шампони и гелови за туширање за брендови како што се Dove, Axe, TRESemmé и Clear. Хабот првенствено ќе доставува на домашниот украински пазар, но има иден извозен потенцијал за европските пазари.

 • 23 march 2023Се планира изградбата на пловечки фотонапонски парк во близина на Монтана, Бугарија

  Првиот пловечки соларен парк во Бугарија може да започне со работа до 4 години. Тој ќе биде сместен на територијата на браната Огоста. Првично плановите беа овај парк да биде со моќност од околу 1 GW, но на крајот моќноста ќе биде помеѓу 500 и 800 MW, дозна BalkanEngineer.com од Money.bg. Големината на инвестицијата зависи од големината на соларниот парк, при што 1 MWh инсталирана моќност ќе чини околу 1 милион евра. За потребите на проектот ќе можат да се користат околу 850 хектари од површината на браната Огоста, која е вкупно 2000 хектари.

 • 21 march 2023Витаминка АД оствари позитивни финансиски резултати за 2022 година

  Компанијата за прехранбени производи од Северна Македонија Витаминка АД оствари нето добивка од 29.478 илјади денари за периодот јануари - декември 2022 година, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. Во 2022 година не се регистрирани промени во сметководствените политики, сметководствените проценки и методите за проценка на позициите во финансиските извештаи на Витаминка. Остварените единични вкупни приходи за 2022 година изнесуваат 3.899.389 илјади денари и во споредба со остварените во 2021 година покажуваат зголемување од 27%.

 • 16 march 2023Приходите на компанија ROCA Industry се зголемиле за 24% на годишно ниво во 2022 година

  ROCA Industry, првата романска холдинг компанија за градежни материјали основана од ROCA Investments, соопшти дека нејзините комбинирани приходи се зголемиле за 24% на годишно ниво до 388 милиони леи (речиси 80 милиони евра) на ниво на групација во 2022 година, според прелиминарен годишен извештај за 2022 година. Ова го дозна BalkanEngineer.com од Romania-insider.com. Одржливи во атипичниот пазарен контекст обележан со зголемувањето на трошоците за суровини во текот на годината.

 • 14 march 2023Главболгарстрој отвори фабрика за конструкции во близина на Пазарџик

  Главболгарстрој Прифаб, дел од структурата на Главболгарстрој, официјално ја отвори својата фабрика за преднапрегнати армирано-бетонски конструкции во близина на Пазарџик, дозна BalkanEngineer.com Money.bg. Инвестицијата е над 10 милиони лева, а новите работни места се 63, соопштуваат од компанијата. Главболгарстрој доби дозвола за градба во август 2022 година и 6 месеци подоцна веќе беше завршена работата за изградба на фабриката која има современа опрема и технолошки линии.

Види ги сите »