Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

http://www.bhtc.com/index.php

Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ е филијала на водечкиот германски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанијата се занимава со развој и производство на електроника за системи за климатизација во автомобилскиот сектор. Во групата ВНТС се вработени повеќе од 1700 лица кои работат како во централата во Германија, така и во Бугарија, Кина, Индија, Јапонија, САД и Мексико.

 

Компанијата стапна за првпат на македонскиот пазар во 2013 година, а во 2015 година ги отвора вратите на производствено претпријатие во Индустриска зона Софија-Божуриште. Во него работат повеќе од 400 лица.

 

Производствената програма на фирмата вклучува панели и апарати за послужување и управување на автомобилски климатизации, клима сензори, контролери за воздух, PTC грејачи за стакла и др. BHTC го покрива целиот процес од производниот дизајн до производството на севкупниот систем за контрола на климатизацијата, комбинирајќи различни сфери на искуство - од софтвер, електроника и механика до сите технологии потребни за развој и производство на постојните и идните оперативни елементи на дисплеи.

 

Клиенти на компанијата се повеќе светски лидери како Audi, Volkswagen, General Motors, BMW, Daimler и др.

Контакти

Адреса: Бугарија, 2227 Божуриште, Индустриска зона Софија-Божуриште, ул. Рајна Касабова 8

Телефон: +359 2/999 88 41

E-mail: bulgaria@bhtc.com

Огласи за работа од Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

Материјали за Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

 • 1
 • 2
  • 22 november 2019BHTC го менува начинот на кој комуницираме со автомобилот

   Докажаниот германски производител на електроника за автомобилската индустрија Behr-Hella Thermocontrol учествуваше на престижниот саем IAA 2019 во град Франкфурт, Германија. На него BHTC претстави интерактивна автомобилска конзола со 3D дисплеј, разработена заедно со технолошката компанија Dimenco, која ја користи технологијата „симулирана реалност“. Пронајдокот го менува начинот на кој човекот комуницира со технологијат. Иновацијата ја користи технологијата Lightfield за да им помогне на возачите побрзо да ги видат важните информации, што ќе го подобри нивното искуство за време на возењето.

  • 17 october 2019Бугарски и италијански ученици успешно ги завршија летните стажирања во Бер-Хелла Термоконтрол

   Заврши програмата за летни стажирања во Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ (ВНТС), која се одржа под мотото „Поддршка за развој и успех“. Оваа година својата практична подготовка во компанијата ја поминаа и воспитаници на италијанскиот институт „Г. Маркони“, кои се обучуваа во професионален правец „Техничар за одржување и електрична помош“. „Стажот на младите специјалисти се одржа во периодот меѓу 16 јули и 12 август годинава како дел од програмата на ВНТС Бугарија“, соопштија од компанијата.

  • 17 september 2019BHTC со последователно признание за иновативен производ. Придружете му се на победничкиот тим!

   Водечкиот германски производител на решенија за индустријата за автомобили Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) ја доби престижната награда „Innovation Award Lippstadt“ за својот иновативен производ – метален блок со сензорна технологија. „Наградата е во категоријата „Економија“ и беше доделена на официјална церемонија за време на која беа доделени награди за иновативни разработки од компании, лоцирани во регионот на Липштат, Германија“, информираа од Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ (BHTC) Бугарија.

  • 29 july 2019BHTC го отвори проширувањето на своето производство во Бугарија

   Бер-Хелла Термоконтрол го отвори проширувањето на својата производствена база во Бугарија. Инвестицијата изнесува 31,6 милиони лева, при што двојно ќе го зголеми производствениот капацитет и ќе отвори 400 нови работни места до 2022 г. Проширувањето на BHTC вклучува 7500 метри квадратни од кои 2200 метри квадратни магацини, технички зони, канцеларии и лаборатории. Томас Шулте, главен извршен директор на BHTC, пристигна на официјалното отворање. Тој и извршниот директор на BHTC Бугарија, г-дин Мартин Ниланд ја пресекоа лентата на новиот производствен дел од фабриката.

  • 27 may 2019Бер-Хелла Термоконтрол: Возбудени сме за секој нов проект и секој нов колега! Придружете се и вие

   „За Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ 2019 година започна на исклучително успешен начин. Сè започна многу добро. Можеме да се пофалиме со нови проекти, повторно поврзани со водечки производители на автомобили. Но најмногу во моментот не возбудува фактот што се разраснува и нашиот тим“, споделија од подружницата на германскиот производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Од средината на месец мај 2019 година, BHTC ќе има двојно поголем капацитет на своите производствени површини во Бугарија.

  • 22 april 2019BHTC освои награда во категорија „Големо претпријатие“ на „Наградите на германската економија во Бугарија“

   На 24 јануари 2019 година се одржа официјалната церемонија за доделувањето на „Наградите на германската економија во Бугарија“. Водечкиот производител на системи за климатизација во автомобилската гранка Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ беше со цели две номинации од престижните награди, при што на крајот на празничната вечер фирмата си замина со награда во категоријата „Големо претпријатие“, соопштија за BalkanEngineer.com од бугарското друштво.

  • 14 march 2019BHTC: „2018 помина во знакот на деловни успеси и општествено значајни проекти"

   „Минатата 2018 година помина во знакот на постигнати успеси, позитивни резултати и подготовка за нови големи и интересни проекти за Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ. А овај биланс е факт благодарение на прекрасната тимска работа, високиот професионализам, одговорност и посветеност на секој член од нашиот тим“, изјавија за BalkanEngineer.com од бугарската компанија, дел од структурата на германскиот производител на електроника за клима системи за автомобилскиот сектор Behr-Hella Thermocontrol (BHTC).

  • 23 january 2019Бер-Хелла Термоконтрол ќе создаде 250 нови работни места

   Водечкиот пазарен лидер, специјализиран за производството на системи за климатизација за автомобилската индустрија, Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ ја проширува својата база во Индустриска зона „Софија-Божуриште“, Бугарија. Инвестицијата во проектот „Изградба на ново производствено претпријатие со цел проширување на капацитетот за производство на апарати за послужување и управување на климатски инсталации“ ќе ја чини компанијата речиси 32 милиони лева и ќе обезбеди нови 250 работни места, информираа за BalkanEngineer.com од компанија.

  • 18 december 2018BHTC: „Чесност и одговорност се личните квалитети кои ги цениме највисоко кај нашите вработени“

   „Чесноста и одговорноста се најважните лични квалитети кои Бер-Хелла Термоконтрол ги бара кај своите вработени“, изјавија од компанијата. Бугарското друштво е дел од структурата на германскиот производител на електроника за клима системи за автомобилската гранка BHTC и во искрен разговор HR експертите споделија што е најважно, за да бидат вработените во компанијата вистински тим. Во 2018 година бугарската компанија започна големо проширување на своите производствени капацитети.

  • 21 november 2018Еден од првите вработени во BHTC: „Ова е компанијата во која планирам долгорочен развој на кариерата“

   Почетокот на едно претпријатие е тежок процес, дури и ако станува збор за единица на добро докажана меѓународна компанија. Кога во 2013 година на бугарскиот пазар се појави производителот на електроника за системи за климатизација во автомобилската гранка Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), целиот тим вклучен во новиот почеток се соочи со вистински предизвик. Само неколку години подоцна, компанијата планира уште едно проширување, по што персоналот ќе се зголеми за 150 нови вработени.

  • 29 october 2018Станка Стојанова од ВНТС: „Бараме вработени со став за високи резултати“

   „Ако останам со впечатокот дека некој кандидат за работа или стажирање сака долгорочно да се развива во фирмата и е ориентиран кон постигнување на добри резултати, тој веќе е еден чекор пред другите“, споделува г-ѓа Станка Стојанова, менаџер „Човечки ресурси“ во Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ. Друштвото, пододдел на докажаниот германски производител Behr-Hella Thermocontrol, е специјализирано во развојна дејност и производство на електроника за системи за климатизација за автомобилската гранка.

  • 10 september 2018BHTC: Бизнис наградите што ги освоивме во текот на годините се израз на признание и поттик за нови достигнувањ

   Бизнисот умее да ги оценува „одличниците“, а белег за тоа се бројните класирања и награди на гранковите организации и медиумите кои го возбудуваат целиот индустриски свет. Една од продукциите која е носител на повеќе престижни награди е Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ. „Признанијата кои ги освоивме за времето од отворањето на нашата база во Бугарија во 2015 година до денес, се израз на признание за активностите на друштвото и поттик за уште повпечатливи остварувања“, изјавија од компанијата.

  • 09 august 2018Бер-Хелла Термоконтрол ја проширува својата база во Божуриште, Бугарија и отвора 150 нови работни места

   Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ започна големоа проширување на својата фабрика во индустриската зона Софија-Божуриште, Бугарија, соопштија за BalkanEngineer.com од друштвото, што е дел од структурата на германскиот производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Потегот е дел од долгорочната стратегија за развој на компанијата, како резултат на инвестицијата производствениот капацитет на Бер-Хелла Термоконтрол е планирано да се зголеми за 80%.

  • 11 june 2018BHTC: „Ние се трудиме нашите вработени да се чувствуваат високо ценети и мотивирани“

   Проширена стажантска програма за 2018 година објавија експертите за човечки ресурси на Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ. Компанијата е дел од Behr-Hella Thermocontrol, германски производител и лидер во областа на електрониката за автомобилски системи за климатизација. „Бугарската филијала се развива со брзо темпо. Затоа ги повикуваме сите млади специјалисти со професионални интереси во нашата сфера на дејност да се вклучат во нашите стажантски иницијативи“, коментираа од BHTC.

  • 16 april 2018BHTC ќе го прошири своето производство во Божуриште, Бугарија

   Германската компанија Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), производител на клима системи за автомобилската индустрија, го слави своето 5 годишно присуство на бугарскиот пазар. Доказ за успехот што компанијата го постигна во земјата е фактот дека во 2018 година BHTC планира да го зголеми производствениот капацитет со ставање во функција на петта производствена линија, соопштија за BalkanEngineer.com. од компанијата. Бер-Хелла Термоконтрол започна со работа во Бугарија во 2013 година со производствено претпријатие и центар за развој на панели за автомобилски клима инсталации.

 • 1
 • 2

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 november 2020Индустриска количка Trolley N 1100 700 A од Неон.БГ

  Бугарската производствена компанија Неон.БГ ја претставува иновативната индустриска количка Trolley N 1100 700 A. Таа е дел од богатото портфолио на компанијата, специјализирана за дизајнирање и производство на широк спектар на детали од лим и пластика. „Количката се користи во областа на градежништвото и е одлично решение за Вашиот мобилен магацин, исто така, ја помага организацијата на протокот на производство и промената на асортиманот. Trolley N 1100 700 A овозможува транспортирање на панели за индустријата за мебел, реклами, стакло и обработка на метали, чија тежина е до 900 кг, коментираа од компанијата Неон.БГ.

 • 20 november 2020Побрза реакција со Оbserver - решение за управување на системи за известување во случај на пожар

  Дали барате безбедност и сигурност во управувањето со системот за аларма и известување во случај на пожар на разни деловни, индустриски, комерцијални и станбени објекти? Имајте доверба во докажаното високо ефикасно и рентабилно решение Оbserver за интегрирано управување и локално следење на системите за известување во случај на пожар на Телетек Електроникс. Со својата сигурност и докажани технички можности, Оbserver на Телетек Електроникс наоѓа примена во различни административни, индустриски, трговски и станбени згради.

 • 16 november 2020Напредни дигитални технологии и иновации во 3D печатење - фокус во развојот на B2N

  Тимот на BalkanEngineer.com имаше задоволство да биде дел од отворениот ден „B2N Your 3D Partner“, што се одржа во канцеларијата на еден од пионерите во 3D технологијата, компанијата B2N. „Ние ја развиваме нашата активност во три области - продажба и испорака на машини за 3D печатење, анализа и консултации, но не на последно место - ние сме хаб за дигитално производство“, споделија од компанијата. И што беше фокусот на настанот, ќе дознаете во следните редови.

 • 04 november 2020Бојлерите SimpatEco на TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

  Од своето основање до сега, бугарската компанија Теси работи на подигање на стандардите во оваа индустриска гранка. Таа е препознатлив глобален лидер во иновациите и креатор на современи решенија за топлина и удобност. „Едно од нашите најнови достигнувања се електричните бојлери SimpatEco, кои се проектирани во согласност со највисоките европски безбедносни стандарди и барања за квалитет“, соопштија од канцеларијата на Теси за BalkanEnginer.com.

 • 28 october 2020Филкаб е специјализирана за производство и монтажа на ел. табли, комплетна разводна опрема и др.

  Филкаб е водечка бугарска компанија за производство, инженеринг и трговија во областа на електричната опрема и средствата за автоматизација. Уште во 2007 година компанијата започна да се развива во областа на електричната монтажа на разни проекти во Бугарија „Инженеринг ЕАД е компанија со најброен персонал во групата компании на Филкаб. Компанијата има современа опрема и лиценци за производство на типски тестирани табли на водечки европски производители“, информираа од МаккаБ ДООЕЛ.

 • 22 october 2020Акредитираните лаборатории на Унисист ги проценуваат инструментите за мерење со современи методи

  Фирмата Унисист е нотифицирано тело за проценка на сообразност на мерни инструменти според Директива 2004/32/ЕУ. Структурата на компанијата вклучува акредитирани лаборатории за проверка, калибрација и проценка на мерни инструменти. „Доказ за постојан висок квалитет на нашите услуги се нашите задоволни клиенти, повеќето од нив ги калибрираат своите инструменти и еталони уште од основањето на лабораторијата“, информираа за BalkanEngineer.com од фирма Унисист.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 november 2020Philip Morris инвестираше 20 милиони долари во својата база во Ниш во 2020 година.

  Американската компанија за производство на цигари и тутун Philip Morris International инвестираше 20 милиони долари во 2020 година во својата производствена база во Ниш, Србија, со што вкупната инвестиција на компанијата во земјата достигна скоро 900 милиони долари, дозна BalkanEngineer.com од eKapija.com. Средствата беа искористени за модернизација на фабриката и за набавка на нови машини за производство и пакување. Philip Morris Internationalима за цел да го продолжи својот долгорочен одржлив тренд на раст на извозот од фабриката во град Ниш, пишува уште електронското издание.

 • 23 november 2020OMV Petrom инвестира околу 21 милиони евра во рафинеријата Petrobrazi

  Романската енергетска компанија OMV Petrom инвестирала околу 21 милиони евра во рафинеријата Petrobrazi. Со ова, компанијата има за цел да го зголеми капацитетот за мешање на биолошки супстанции, како и да ја подобри инфраструктурата за транспорт, истовар и складирање на биокомпоненти во рафинеријата, дознава BalkanEngineer.com од изјавата на OMV Petrom. Средствата беа распределени во 2018 година, по што Petrobrazi го зголеми капацитетот на мешање на био-содржината во горивата од 200 kt на околу 350 kt годишно, со цел да снабдува горива со зголемена количина на биокомпоненти во своите крајни производи.

 • 18 november 2020Економска зона Тракија со проект за јаглеродна неутралност

  Економската зона Тракија (ТИЗ) во близина на град Пловдив, Бугарија, разви проект за јаглеродно неутрални индустриски зони, дозна BalkanEngineer.com од интервју со извршниот директор на ТИЗ, инженер Пламен Панчев за телевизија Bloomberg. ТИЗ е во основата на Конзорциумот „Јаглеродно неутрални индустриски паркови“, кој ги вклучува и индустриските зони во Бургас, Габрово и Хасково. Проектот на ТИЗ се заснова на партнерството со германскиот институт Fraunhofer, Организацијата ОН за индустриски развој (UNIDO), Бугарската агенција за инвестиции /БАИ/ и јавно приватно партнерство со девет општини и три кластери.

 • 16 november 2020МЕПСО и Dalekovod со договор за реконструкција на трафостаница

  Македонскиот електро-преносен систем оператор (МЕПСО) и хрватскиот Dalekovod потпишаа договор за реконструкција на трафостаница 400/110 kV Битола 2 во вредност од 3,18 милиони евра. Договорот ја означува последната фаза од ремонтот на објектот, а рокот за финализирање на активностите за него е 36 месеци. Инвестициите на МЕПСО изнесуваат 2,2 милиони евра, а остатокот од износот е заем од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР). Реконструкцијата на Битола 2 вреди вкупно 6,4 милиони евра, околу 1 милион евра е приближната вредност на 13-те прекинувачи за разводната централа 400 kV.

 • 11 november 2020Regent Lighting гради фабрика за тела за осветлување во Србија

  Regent Lighting започна со изградба на фабрика за тела за осветлување во град Свилајнац, дозна BalkanEngineer.com од интервју со главниот оперативен директор на компанијата Јорг Штајмер за онлајн изданието eKapija.com. Во првите 4 години, компанијата ќе инвестира во фабриката износ од 4 милиони евра, а повеќе од 120 лица ќе започнат да работат во неа. Штајмер посочи дека фокусот на компанијата ќе биде насочен кон ангажирање на силни тимови од областа на инженерингот, синџирот на снабдување, финансиите и други. Компанијата неодамна и се приклучи на Швајцарско-српската стопанска комора.

 • 09 november 2020Wizz Air отвори база во романскиот град Бакау

  Wizz Air отвори база во романскиот град Бакау. Wizz Air во Бакау обезбедува 13 дестинации во 6 земји, кои вклучуваат Торино, аеродром Марко Поло во Венеција, Венеција Тревизо, Болоња, Рим Фјумичино, Милано Бергамо, Катанија (Италија), Ларнака (Кипар), Лондон Лутон, Ливерпул (Велика Британија), Меминген/Минхен Запад (Германија), Билунд (Данска) и Брисел Шарлероа (Белгија). Повеќе од 70 нови работни места беа отворени во авиокомпанијата, како и работни места во поврзаните со неа индустрии. Авиокомпанијата воведе строги здравствени и хигиенски мерки за заштита на патниците и екипажот.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 november 2020Академијата EESTEC започнува на крајот на ноември 2020 година

  На крајот на ноември 2020 година започнува овогодинешното издание на Академијата EESTEC Настанот вклучува низа кратки обуки за актуелни теми од техничката област и е во организација на македонската студентска организација EESTEC LC Скопје. Академијата ќе се одржи онлајн во два модули. Првиот модул ќе се одржи на 28 и 29 ноември 2020 година во соработка со Машинскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во град Скопје. Настанот ќе им даде можност на гостите да научат повеќе за основите на работа со популарниот микроконтролер Arduino преку предавања од наставници од универзитетот.

 • 24 november 2020Нестле Бугарија воведе нова роботска линија за пакување

  Нестле Бугарија инвестира уште 23 милиони лева во својата фабрика во град Софија. Компанијата претстави модерна роботска производствена линија за пакување на производите и објасни како тоа влијае на производствените капацитети и работните места, дозна BalkanEngineer.com од соопштение на Нестле Бугарија. Новата линија беше прикажана на онлајн настан од извршниот директор на Нестле Бугарија, Петар Стоилов, менаџерот на фабриката Сара Вујтене и менаџерот за комуникации на „Југоисточен пазар“ Нели Ангелова. Иновацијата придонесува за ефикасното производство на 2,5 милиони KitKat барови на ден.

 • 19 november 2020Metito Utilities гради објект за отпадни води во Србија

  Metito Utilities ќе гради постројка за пречистување на отпадни води во град Зрењанин, Србија, дозна BalkanEngineer.com од eKapija.com. Проектот е дел од поголем меѓудржавен проект, во рамките на потпишаната спогодба помеѓу Србија и Обединетите Арапски Емирати. Врз основа на оваа спогодба, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Србија потпиша меморандум за разбирање насочен кон пречистување на отпадни води, се наведува на веб-страницата на град Зрењанин. Средствата инвестирани од Metito Utilities изнесуваат 22 милиони евра, а објектот ќе се гради веднаш до Југоисточната Индустриска зона.

 • 17 november 2020TeraPlast Group гради фабрика за биоразградливи пакувања во Романија

  TeraPlast Group побара финансирање во висина на 5,8 милиони евра според шемата за државна помош за стимулирање на инвестиции со големо влијание врз економијата, дозна BalkanEngineer.com од RomaniaJournal.com. Поддршката е наменета за проектот на компанијата, во износ од 11,8 милиони евра, преку кои TeraPlastGroup планира да изгради ново претптијатие за производство на биоразградливи пакувања. Спроведувањето на проектот, што започна во ноември 2020 година, се очекува да продолжи 25 месеци. Инвестицискиот проект вклучува набавка на модерна опрема за производство и изградба на нови капацитети.

 • 12 november 2020ФИТР поддржува проекти за иновации од Северна Македонија

  Македонскиот фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) ги објави резултатите од првиот јавен повик за ваучери за иновации. Резултатите ги презентираа министерката за образование и наука Мила Царовска и директорот на ФИТР Јован Деспотовски, а домаќин на презентацијата беше Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Св. Кирил и Методиј“ во град Скопје. Вкупниот износ на средствата е 15 милиони денари, а истите ќе им бидат обезбедени на универзитетски факултети и истражувачки центри. Иницијативата ќе поддржи 34 истражувачки проекти за развој на нови производи и услуги со поголема додадена вредност.

 • 10 november 2020Ја пуштија во употреба првата станица за електрични автомобили во Бургас

  Првата станица за полнење на електрични автомобили е инсталирана и пуштена во употреба по склучениот оваа година Меморандум за изградба на јавна мрежа од слични уреди помеѓу општина Бургас, Бугарија и фирма Eldrive, дозна BalkanEngineer.com од соопштение на Општината. Станицата се наоѓа на општинскиот паркинг „Гурко“. Уредот е од типот ABB DC Wallbox со моќност од 24 kW и овозможува полнење на масовните модели на електрични автомобили за помалку од еден час. Пристапот до станицата е слободен и бесплатен за едночасовен престој, а по првиот час се плаќа престојот на паркингот.

Види ги сите »