Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Статии

Флексибилност и безбедност на највисоко ниво со новата серија безжични уреди за аларм за пожар Natron на Телетек Електроникс

25 may 2023

In Bulgarian  In Serbian

 

Утврдениот производител и глобален испорачувач на системи и технологии за безбедност Телетек Електроникс, ја прошири и дополни палетата на адресибилни решенија за аларм за пожар со нова серија на уреди за безжичен аларм за пожар. „Natron е новопроектиран систем специјално разработен за примена каде што, од економски, естетски или други причини, не е возможно да се водат кабелски линии, а во исто време барањето за сигурно известување за пожар е од огромно значење и врвен приоритет“, соопштија од Телетек Електроникс.

 

 

Со помош на новата безжична серија Natron, секој систем за аларм за пожар од портфолиото на Телетек Електроникс, без разлика дали е конвенционален со MAG панел или адресибилен со iRIS панел, се претвора во хибридно решение кое овозможува да биде проширувано со дополнителни уреди и функционалности. „Веќе, благодарение на уредите Natron, жичните и безжичните технологии работат паралелно и синхронизирано. Создавањето на хибриден систем станува уште побрзо, флексибилно и интуитивно, без значење на видот, возраста или функционалните можности на жичната контролна табла кон која е интегриран безжичниот систем“, објаснија од водечката компанија.

 

„Секој безжичен модул Natron го проширува опсегот на инсталација за аларм за пожар со до 1.500 метри дополнителна отворена површина со исклучително ниски трошоци за инсталација“, додадоа уште тие.

 

 

Новопроектираната серија Natron ги опфаќа следните безжични уреди за аларми:

- Безжичен мрежен модул (gateway) за адресибилни панели Natron WE-A;

- Безжичен мрежен модул (gateway) за конвенционални панели Natron WE-C за работа со конвенционални панели за аларм за пожар од серија MAG;

- Температурен детектор Natron TD;

- Оптички детектор за чад Natron SD;

- Комбиниран температурен и оптички детектор за чад Natron MD;

- Сирена со строб за монтирање на ѕид (VAD – Visual Alarm Device) Natron WSS;

- Рачно копче за монтирање на ѕид со тип на работен елемент -некршлив Natron MCP;

- Рачно копче за монтажа на ѕид со оперативен елемент (2 дела): не може да се врати (стакло за кршење) и може да се врати (копче), црвено – Natron MCP-PR;

- Рачно копче за монтажа на ѕид со оперативен елемент (2 дела): не може да се врати (стакло за кршење) и може да се врати (копче), сино – Natron MCP-PB.

 

Телетек Електроникс

Адреса: Софија 1407, ул.Сребарна 14А

Телефон: +359 2 969 4800

E-mail: info@teletek-electronics.bg

 

Дознајте повеќе за производите и услугите на компанијата што ги нуди во Македонија ТУКА!

 

 

Извор на фотографии: Телетек Електроникс

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Бугарија го зазема 15-то место во светот во извозот на индустриски CNC машини и роботи, значаен придонес за кој има фирма РАИС

  Бугарија е една од 15-те земји во светот кои извезуваат повеќе роботизирани и автоматизирани машини отколку што увезуваат за 2022 година. Официјалните податоци се објавени на платформата World's Top Exports и се изготвени врз основа на извозните номенклатури и тарифната класификација на производството. Извезената индустриска опрема од Бугарија вклучува индустриски роботи, манипулатори, CNC машини и друга техника изработена по нарачка на клиентот. Бугарија втора година по ред остварува трговски суфицит од трговијата со индустриски роботи и автоматизирани машини, што и го одредува 15-тото место на светската ранг листа, при што првите места ги заземаат светските економски.

 • 24 february 2024Smart Energy Trade: Со услугата „Откуп на електрична енергија“, нашите клиенти можат да ги искористат сите предности на слободни

  Денешната пазарна реалност бара нови пристапи за задоволување на потребите од енергетски ресурси. Истовремено, слободниот енергетски пазар е дел од опсегот на „Зелената зделка“, која има за цел постигнување на конкурентна јаглеродно неутрална економија до 2050 година, но исто така им дава можност на потрошувачите да направат информиран избор на енергетски снабдувач кој ги обезбедува своите услуги по конкурентни пазарни цени и задоволување на потребите на клиентите. Smart Energy Trade е лиценциран трговец со електрична енергија кој на своите клиенти и партнери им нуди услуга „Откуп на електрична енергија“.

 • 24 february 2024Интуитивен робот FANUC и италијански производител на колачи ја создаваат перфектната комбинација од традиција и иновации

  Италија често е нарекувана „Bel Paese“, т.е. „прекрасната земја“, но имајќи ги предвид нејзините разновидни кулинарски традиции, таа секако може да биде дефинирана и како „земјата на добрата храна“. „Италијанската компанија Vigap одлучи да го автоматизира процесот на сечење на нивните производи од тесто, што претходно се вршел рачно. Создаденото решение ја вклучува имплементацијата на робот FANUC што користи ултразвучен нож во услови на ограничен простор, што обезбедува совршен и брз производствен процес“, информираа од ФАНУК.

 • 22 february 2024Новата серија детектори PIRIN на Телетек Електроникс - оптимален баланс помеѓу сигурност, функционалност и едноставност

  Сензорот за движење е еден од најважните елементи во секој безбедносен систем. Препознавањето на човечкото присуство под различни услови на средината е најголемиот предизвик со кој се соочува еден детектор за движење. Клучот за перфектен и ефикасен уред лежи во рамнотежата помеѓу сигурност, функционалност и едноставност. Новата серија детектори PIRIN од етаблираниот европски производител на решенија за противпожарен аларм и решенија за сигнализација и безбедност на Телетек Електроникс го поседуваат сето тоа. Една од нашите најнови разработки, палетата на внатрешни жични детектори PIRIN.

 • 21 february 2024Повеќе од 1.300 роботи на АББ ќе учествуваат во разработката на следната генерација електрични автомобили во фабриките на Volvo

  „AББ ќе му испорача на Volvo Cars повеќе од 1.300 индустриски роботи со вклучени кон нив функционални пакети за изградба на следната генерација на електрични возила. Ова ќе му помогне на шведскиот производител на автомобили да ги постигне своите амбициозни цели за одржлив раст и развој“, објавија од AББ, технолошки лидер во снабдувањето со електрична енергија, електричната опрема и автоматизацијата. Револуционерната трансформација на автомобилската индустрија, водена од зголемената побарувачка на потрошувачите за електрични возила и стремежот кон одржливост, создава како нови можности, така и огромни предизвици за светските производители на автомобили.

 • 20 february 2024GreMa 3D: Среќни сме да го објавиме нашето партнерство со 2onelab - производител на иновативни машини за 3D печатење

  На почетокот на новата година, GreMa 3D склучи стратешко партнерство со 2onelab - компанија која развива иновативни машини со целосно патентиран систем. „Опремата за 3D печатење на 2onelab е специјализирана за потребите на стоматолошките и научните средини, обезбедувајќи им на корисниците современа технологија за прототипирање и одржливо производство“, коментира инж. Андреј Дуницов, управител на GreMa 3D - водечки добавувач на целосни 3D технолошки решенија, што нуди широк асортиман на производи и услуги.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Аурубис Блгарија прави реконструкција на печка за топење на бакар вредна 10 милиони евра

  Аурубис Блгарија, водечки производител на бакар, склучи договор за проект за реконструкција на печка за брзо топење на бакар сместена во котлината Златица - Пирдоп во Бугарија, со технолошката компанија Metso, дозна BalkanEngineer.com од globalminingreview.com. Вредноста на договорот надминува 10 милиони евра и е прифатен за извршување од сегментот Minerals за 1Q24 на Metso. Техничкото решение Outotec® Flash Smelting Furnace на Metso и поврзаните со него технологии се имплементирани во бугарската фабрика за топење на примарен бакар уште во 1987 година.

 • 22 february 2024Continental инвестира 150 милиони евра и отвора 1.900 нови работни места во својата фабрика во Нови Сад, Србија

  Германскиот автомобилски гигант Continental најави дека ќе реализира инвестиција од 150 милиони евра за проширување на својата фабрика во Нови Сад, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Овој потег ја нагласува ангажираноста на Continental за раст, како и растечкиот потенцијал на српската автомобилска индустрија. Инвестицијата во фабриката во Нови Сад е стратешка одлука на Continental, која има за цел да го зајакне присуството на компанијата во регионот, притоа предизвикувајќи истовремено бранувачки ефект за економскиот раст и отворањето на нови работни места.

 • 17 february 2024Timak испорача специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија

  Албанскиот производител Timak, познат по своите иновативни решенија за возила, ја оствари својата прва испорака на специјализирани мотоцикли на Националниот центар за итна медицинска помош на Албанија - QKUM (Qendra Kombëtare Urgjencave Mjekësore). Ова го дозна BalkanEngineer.com од Bnnbreaking.com. Мотоциклите, кои се четири во првата испорака, се специјално проектирани за итни медицински услуги. Главниот мотив зад овој дизајн е да се зголеми ефикасноста и брзината на реагирање при прва помош. Во реони погодени од голем сообраќаен метеж.

 • 16 february 2024Германскиот производител на индустриско осветлување Siteco отвори инженеринг центар во Белград, Србија

  Германската компанија Siteco, светски лидер во областа на надворешното осветлување, отвори свој центар за проектирање и инженеринг во Белград, Србија, дозна BalkanEngineer.com од Ekapija.com. Висината на инвестицијата не се соопштува. „Доаѓањето на Siteco не е само доказ за континуираниот интерес на глобалните компании за инвестиции во Србија, туку и потврда дека земјата се претвора во нов европски технолошки центар“, коментира Марко Кадес, раководител на Стопанската комора на Србија во соопштението за медиумите по средба со Иван Лазаревиќ, генерален директор на Siteco за Србија.

 • 15 february 2024ЕИБ финансира изградба на 8.472 станици за полнење на електрични возила во Бугарија, Литванија и Романија

  Европската инвестициска банка (ЕИБ) презеде важен чекор за поддршка на чистата мобилност при што одобри заем од 40 милиони евра за Eldrive Holding, австриска компанија за инфраструктура за полнење на електрични возила, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Проектот има за цел да инсталира 8.472 станици за полнење во Бугарија, Литванија и Романија во текот на следните три години, а на овој начин ќе ги помогне целите на Зелениот договор на ЕУ за одржлив транспорт и декарбонизација.

 • 10 february 2024Бугарија, Грција и Романија потпишаа изјава за развој на обновливите извори на енергија во регионот

  Министрите за енергетика на Бугарија, Грција и Романија се состанаа во Атина, каде што потпишаа трипартитна изјава за намери за развој на серија од иницијативи во областа на обновливите извори на енергија во регионот, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Овој клучен момент се покажува како чекор кон постигнување на праведна транзиција кон декарбонизирана и неутрална економија во однос на климатот. Изјавата предвидува соработка меѓу трите земји во подготовката на заеднички прекугранични проекти во областа на офшорната ветерна енергијата, водородот од обновливи извори на енергија.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Романската компанија за ѓубрива Norofert инвестира 1,2 милиони евра во истражувачка лабораторија

  Романскиот производител на суровини за органско земјоделство Norofert објави дека инвестирал 3 милиони леи во првата фаза од изградбата на средна по големина истражувачка лабораторија. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Втората фаза од проектот, планирана да започне до крајот на 2024 година, ќе ја донесе вкупната инвестиција во проектот на повеќе од 6 милиони леи (1,3 милиони долари/1,2 милиони евра). Сместена во просториите на фабриката за суровини на Norofert во Filipestii de Padure, лабораторијата ќе се користи за истражување и размножување на микроорганизми за земјоделски намени.

 • 20 february 2024Албанија вложува 3 милиони евра во специјална програма за поддршка на старт-ап компании

  Албанија ќе обезбеди износ од 3 милиони евра за извршување на програма за поддршка на старт-ап компании преку директно финансирање, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Министерката за претприемништво и деловна клима, Делина Ибрахимај, објави дека почетокот на програмата е определен за 16 февруари 2024 година. Албанската влада ја одобри одлуката со што го отвори патот за развој на стартап екосистемот во земјата. Новите компании ќе бидат поддржани преку директно финансирање во три фази, при што се очекува од помошта да имаат корист околу 50-80 проекти. Вкупниот фонд предвиден со програмата за 2024 година е 3 милиони евра.

 • 17 february 2024Производителот на цемент Цементарница Усје (Северна Македонија) назначи нов претседател на одборот на директори

  Производителот на градежни материјали од Северна Македонија Цементарница Усје, компанија на грчката групација Titan, го назначи Марио Брачи за претседател на одборот на директори на компанијата, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com.

 • 15 february 2024Романската OMV Petrom ќе ги зголеми своите инвестиции во енергетска инфраструктура до 1,6 милијарди долари годишно

  Најголемата романска енергетска компанија, OMV Petrom, најави дека ќе инвестира 8 милијарди леи (1,6 милијарди евра) во 2024 година и во секоја од следните две години, што е двојно повеќе од просечните инвестиции од 3,5 милијарди леи во 2017-2021 година, информира Романија. -insider.com. Растот на инвестициите главно се должи на учеството на компанијата во офшорниот гасен проект Neptun Deep во Црно Море, кој поседува едно од најголемите наоѓалишта на природен гас во ЕУ, со очекувана цена од 4 милијарди евра (19,89 милијарди леи).

 • 11 february 2024Србија гради бројни ОИЕ капацитети со помош на инвестиции од Европската Унија и Кина

  На својот пат кон зајакнување на инфраструктурата за обновлива енергија, Србија ќе добие грант од 30 милиони евра од Европската унија за изградба на ветерен парк од 66 MW во североисточниот град Костолац. Кина исто така ќе инвестира околу 2 милијарди евра во ОИЕ капацитети во земјата. Ова го дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com и Reuters. Проектот на ветерниот парк Костолац е управуван од државниот производител на енергија Електропривреда Србије (ЕПС) и дополнително е поддржан со заем од 80 милиони евра и грант од 1,8 милиони евра од Германската банка за развој KfW. Се очекува тој да генерира доволно енергија за напојување со електрична енергија на околу 30.000 домаќинства.

 • 10 february 2024Албанија вложува 412 милиони евра во 2024 година во развојот на морското пристаниште во Драч

  Албанија ја трансформира својата поморска инфраструктура, давајќи им приоритет на плановите за ново товарно пристаниште во Драч. Државата го објави претстојниот тендерски проект планиран за првиот квартал од 2024 година, дозна BalkanEngineer.com од Connectingregion.com. Развојот на пристаништето се покажува како значаен скок напред во логистичките можности на земјата. Управата на пристаништето во Драч (DPA) неодамна го потврди издавањето на градежна дозвола за почетната фаза на проектот. Целокупното проектирање.

Види ги сите »