Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

SAER Elettropompe S.p.A.

SAER Elettropompe S.p.A.

https://www.saerelettropompe.com/en/home

SAER Elettropompe е водечки италијански производител и снабдувач на површински и потопни пумпи и мотори, со повеќе од 70 години искуство и традиции на италијанскиот и меѓународниот пазар. Како докажан специјалист во секторот за водовод и канализација, SAER им обезбедува на своите клиенти и партнери комплетни иновативни решенија, максимална флексибилност и ефикасност со гаранција за квалитет „Made in Italy“.

 

Палетата на производи на SAER е претставена со преку 1.300 различни типови на потопни и центрифугални пумпи и мотори, кои ги покриваат дури и најсложените примени во домашните и индустриските потреби, земјоделството и наводнувањето, водоснабдувањето, греењето, вентилацијата и климатизацијата, морскиот сектор,, рударството, нафтената и гасната индустрија и други.

 

Широката палета на пумпни решенија на компанијата вклучува центрифугални периферни електрични пумпи, центрифугални електрични пумпи со две спротивно ставени работни тркала, центрифугални едностепени електрични пумпи, центрифугални електрични пумпи со самовшмукување, повеќестепени хоризонтални и вертикални центрифугални електрични пумпи, нормализирани центрифугални моноблок пумпи, запчести електрични пумпи, центрифугални електрични нормализирани пумпи со продолжено вратило, центрифугални посебно споени нормализирани електрични пумпи, дренажни пумпи, пумпи за отпадни води, пумпи за базени, радијални и полуаксијални центрифугални потопни електрични пумпи, центрифугални електрични пумпи со двоен проток, хидрофорни системи и други.

 

Портфолиото на електрични мотори на SAER е претставено со различни модели на површински и потопни мотори, вклучително мотори наполнети со нетоксично масло и мотори со целосно премотување од 4" до 12", со моќност од 0,37 kW до 300 kW и фреквенција 50 и 60 Hz.

 

Комплетните решенија на компанијата се достапни на пазарот во различни изведби во однос на материјалот - леано железо, јаглероден челик, бронза и нерѓосувачки челик AISI 316, DUPLEX. Изборот на најквалитетните материјали е придружен со строга контрола на квалитетот на готовите производи, кои се тестираат во модерни лаборатории на SAER Elettropompe. Преку мониторингот на секоја фаза од производствениот процес и извршените тестови се покриваат највисоките европски стандарди за енергетска ефикасност и хидраулика, поставувајќи ја компанијата на водечка позиција не само за италијанскиот туку и за меѓународниот пазар.

Контакти

Инж. Александър Георгиев - Area Sales Manager

Телефон:
 +359 87 673 4516 (Viber, WhatsApp)

Е-пошта: aleksandar.georgiev@saer.it

Материјали за SAER Elettropompe S.p.A.

 • 1
 • 2
  • 20 april 2024Пумпниот систем за зголемување на притисокот T-One на Saer се одликува со компактност и висока ефикасност

   Ексклузивен и патентиран, новиот пумпен систем за зголемување на притисокот на италијанскиот производител Saer се одликува со компактност, висока ефикасност, флексибилност и исклучително бесшумно работење. T-One е потопна електрична пумпа во резервоар од нерѓосувачки челик, која се управува од електронска опрема и може да одржува постојан притисок, независно од потребната количина на проток“, соопшти за BalkanEngineer.com Александар Георгиев, регионален трговски претставник на Saer Elletropompe за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар.

  • 12 march 2024Од фарма за јагули преку системи за обратна осмоза до аеродромот во Ереван - NCBK пумпите на Saer обезбедуваат сигурни процеси

   Едностепените центрифугални пумпи NCBK на италијанскиот производител Saer може да се разгледуваат како универзално пумпно решение со примена во различни сектори. Благодарение на нивната цврста конструкција и опцијата за различни материјали од кои да се изработуваат, тие можат да се користат во голем број на сектори каде што се потребни високи стапки на проток и постојат специфични барања за опремата за пумпање. Затоа во денешниот материјал ќе разгледаме три сосема различни примени на моделот, кои ја докажуваат неговата сеопфатност и сигурност, а за таа цел разговаравме со инж. Александар Георгиев.

  • 26 january 2024Пумпа SKD на Saer обезбедува систем за наводнување во лозјата на реномиран италијански производител на вино

   Кианти, Примитиво, Верментино, Пино Бланко - карактеристичните италијански вина кријат тајни кои ги претвораат во „миленици“ на милиони познавачи на вина ширум светот. Една од овие тајни се лозјата. Но, што им е потребно за да му ги дадат најдобрите вкусни квалитети на божествениот пијалак? Од наводнување, се разбира. Затоа во денешниот материјал ви претставуваме сигурно пумпно решение избрано од престижен производител на вино во Италија - пумпата SKD на Saer. Повеќе за оваа тема раскажува инженер Александар Георгиев, регионален трговски претставник на Saer Elettropompe за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар.

  • 21 december 2023Самовшмукувачката пумпа Saer AS со интегриран бензински мотор решава голем број предизвици поврзани со одводнување

   Покрај високото ниво на сигурност и продуктивност, одредени намени на опрема за пумпање исто така ја стават мобилноста како услов. Такви, на пример, се земјоделството, некои процеси во индустријата, како и итната дренажа. Во овој поглед, добро етаблираниот италијански производител Saer ја претставува центрифугалната пумпа за самовшмукување AS, опремена со вграден бензински мотор. Кои се нејзините предности, сподели инж. Александар Георгиев, регионален трговски претставник на Saer Elletropompe за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар.

  • 20 november 2023Вертикалната центрифугална пумпа Saer TMV ги оптимизира наводнувањето и трошоците за електрична енергија

   Нашата традиционална замисла за аграрни површини се огромните и рамни полиња. Но, во различни региони во светот, земјоделското земјиште може да изгледа радикално различно. Таков е, на пример случајот со плантажата со авокадо во Чиле, која се наоѓа на тераси на стрмни ридови. Сличен терен го претвора наводнувањето во вистински предизвик, но за среќа, решение е пронајдено благодарение на вертикалните повеќестепени пумпи Saer TMV. Повеќе за нив и нивната интеграција во чилеанската плантажа раскажа инженер Александар Георгиев, регионален трговски претставник на Saer Elletropompe за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар.

  • 06 october 2023Пумпните системи на Saer со заштита од корозија обезбедуваат висока сигурност на процесите во инсталации за десалинизација

   Во обид да се задоволи растечката глобална потреба за слатка вода, секторот за водоснабдување и канализација бара различни алтернативи, од кои една е десалинизацијата на морска вода, која се користи како за индустриски, така и за домаќински намени. Освен самата опрема за десалинизација, комплетните инсталации вклучуваат и пумпни системи потребни во различни фази од технолошкиот процес. Во овој контекст, еден од етаблираните италијански производители на пумпи - Saer, обезбедува пумпи со потребните карактеристики за оваа област на примена.

  • 04 september 2023Saer Elettropompe: Имаме широк спектар на висококвалитетни пумпни решенија за морска вода, бродска пловидба и офшор активности

   „Значаен дел од нашата активност е поврзана со извршување на нарачки со специфични барања за пумпни решенија, како што се производите со примена за морска вода, бродоградба и офшор активности. Дури и кај нив, потрошувачите можат да сметаат на исклучително поволен просечен рок на испорака од околу три недели. Дополнително олеснување е мрежата на дистрибутивни канцеларии на Saer Elettropompe во повеќе од 100 земји во светот, со која постигнуваме висока експедитивност и квалификувана поддршка“, со овие зборови инж. Александар Георгиев, регионален комерцијален претставник на Saer Elletropompe за Бугарија.

  • 31 july 2023Saer: „Потопните пумпи за отпадна вода од серијата SD ја концентрираат сета експертиза, достигнувања и добри практики

   Денес конјуктурата на пазарите за суровини и материјали е исклучително динамична. Таа ги става на предизвици за нормалното функционирање не само многу производствени претпријатија, туку и цели сектори. Испораките се често отежнати или невозможни, цените растат, а производители и добавувачи работат во непредвидлива средина. Како еден од светските лидери во производството на пумпи, опрема за пумпање и мотори, Saer Elettropompe наоѓа одговор на сложените предизвици, за читателите на Инженер.bg раскажа инж. Александар Георгиев, регионален трговски претставник на италијанската компанија за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар.

  • 23 june 2023Saer: Ние произведуваме повеќе од 800 видови висококвалитетни пумпни решенија за секој сектор

   Дали во далечната 1951 година, кога ја основал својата мала фабрика со персонал од тројца, Карло Фавела замислил дека еден ден името Saer ќе биде препознаено ширум светот како симбол на италијанскиот квалитет и технолошките иновации во полето на пумпни решенија. Патот од мала производствена фирма специјализирана главно за пумпи за земјоделството во регионот на северната провинција Реџо Емилија до шест модерни фабрики со висок степен на автоматизација и портфолио од над 800 видови производи за широк спектар на примена означува уникатно искуство кое се граничи со најхрабрите инженерски соништа.

  • 02 june 2023Saer: Ако вашите пумпи блокираат од течности со висока содржина на цврсти материи и висок вискозитет, ние имаме решение - серија

   Пумпните решенија за флуиди со висока густина се проектираат и произведуваат за да одговорат на голем број предизвици од техничка природа поврзани со густината на течноста, на пример, потребата за поголема моќност на електричниот мотор и можната абразивност на пумпаните супстанции. „При изборот на пумпно решение за течности со висок вискозитет или содржина на цврсти материи, најдобро е да се направи консултација со професионалец за да се разгледаат сите потребни карактеристики на пумпата како што се продуктивност, потисок, моќност на моторот, материјали и други во светлината на планираната намена“.

  • 20 april 2023Пумпен систем на Saer со хибридно напојување од соларна енергија и конвенционален извор наводнува површини од 4.000 хектари

   Имањето на пристапен извор на вода за пиење е меѓу основните услови за да постои животот на луѓето, флората и фауната. Понекогаш тоа е предизвик, а примената на пумпни системи во водоснабдувањето зависи од тоа дали во близина има извори на електрична енергија. Во многу периферни реони, недостасува електропреносна инфраструктура, затоа во помош доаѓаат ОИЕ* технологиите а компаниите кои работат во секторот за вода нудат сè поиновативни и ефикасни пумпни решенија. Еден од најреномираните производители со импресивна палета на пумпи, опрема за пумпање и мотори е италијанската компанија Saer Elettropompe.

 • 1
 • 2

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 june 2024Партнерството помеѓу STAMH Group и Movu Robotics – стимул за развојот на логистиката во Југоисточна и Централна Европа

  Стратешкото меѓународно партнерство помеѓу Movu Robotics и STAMH Group обезбедува конкурентна предност на бизнисите во Централна и Југоисточна Европа што овозможува пофлексибилна, скалабилна и прифатлива складова автоматизација. Соработката меѓу водечките компании води до разработката и имплементација на иновативни решенија кои ги оптимизираат оперативните процеси во претпријатија од Романија, Србија, Грција, Хрватска, Бугарија, Северна Македонија, Босна и Херцеговина, Албанија и Црна Гора. „Автономните работни технологии се концепција на иднината што се случува денес. Со повеќе од 15.000 успешни интеграции, 25 години искуство и системи за складирање кои работат во 23 земји во светот, ние продолжуваме да ја докажуваме нашата ангажираност да интегрираме персонализирани решенија за автоматизација “, коментираа од STAMH Group.

 • 13 june 2024Со нова иницијатива АББ создава професионална „трамболина“ за жените инженери по повод нивниот професионален празник

  Во основата на технолошките иновации се наоѓаат, се разбира, инженерите. Меѓу запчаниците, каблите и електрониката се крие „извор“ на недоволно истражен потенцијал - жените инженери, чиј официјален празник ќе го славиме секоја година на 23. јуни. Затоа тимот на АББ, силен застапник за поддршката на младите таленти, покрена специјална иницијатива по повод Меѓународниот ден на жените во инженерството, наменета да даде хоризонт на гласот и развојот на жените инженери кои се наоѓаат на почетокот на својата кариера. Повеќе за темата за BalkanEngineer.com раскажаа специјалисти од компанијата.

 • 11 june 2024Високоефикасни пумпи на Wilo се интегрирани во паметна грејна визба и иновативен воден систем во Германија

  „Многубројни се проектите со иновативната технолошка опрема на Wilo Group низ целиот свет, а два од нив реализирани во Германија сведочат за повеќестраната примена на пумпните технологии во знакот на глобалната компанија преку неколку љубопитни детали“, раскажаа за BalkanEngineer.com од Wilo. „Паметна грејна визба“ е меѓу новите термини во првиот проект со акцент на ефикасното генерирање и распределба на топлината во зградите. Вториот проект е поврзан со водоснабдувањето на Источна Баварија и неговите позитивни ефекти врз 15 заедници од оваа област.

 • 09 june 2024PC Електро: Трансформаторот на прогорување ATG 2 на Baur е сигурно решение за лоцирање на кабелски дефекти

  Трансформаторот на прогорување ATG 2 на докажаниот производител на опрема за локализирање на кабелски дефекти Baur се користи за намалување на импедансата на местото на кабелскиот дефект во мрежи со низок и среден напон. „Уредот дава можност за конвертирање на дефекти со висок отпор кои се тешки за локализирање, како и повремени дефекти, во оние со низок отпор, кои потоа лесно може да се лоцираат со помош на импулсна рефлектометрија“, информираа за BalkanEngineer.com од докажаната компанија РС Електро, партнер на Baur.

 • 09 june 2024Schneider Electric и Digital Realty го обединуваат својот инженерски потенцијал за зелената иднина на центрите за податоци

  Во момент кога предизвиците за животната средина и одржливиот развој постојано се зголемуваат, партнерствата меѓу водечки компании како што се Schneider Electric и Digital Realty се клучен фактор за создавање на иновативни решенија кои да се справуваат со нив. Еден од чекорите што ги преземаат двете водечки организации е остварувањето на проект за кружна економија во центарот за податоци PAR6 во Париз, што е пример за тоа како соработката и иновациите можат да го променат лицето на индустријата за податоци и да придонесат за позелена иднина.

 • 09 june 2024Вебер Етикетен: Индустриското етикетирање е „клуч“ за зголемување на безбедноста и следливоста на производството

  Добро е познато дека етикетирањето е процес на ставање етикета на производ со цел неговата идентификација за комерцијални или маркетинг цели, како и за зголемување на свесноста на потрошувачите. Сигурноста и безбедноста на технологијата се гарантираат со високите критериуми за етикетирање и идентификација дефинирани од соодветните важечки прописи. Етикетирањето гарантира следливост и интегритет на производите низ целиот синџир на испорака. Индустриско етикетирање е процес на ставање етикета на производ кој се наоѓа во производствените или пакувачките линии на претпријатијата.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 june 2024Производителот на системи за складирање на енергија IPS инвестира во нова производствена база во близина на Пловдив, Бугарија

  IPS, бугарски производител на целосни системи за складирање на енергија (BESS), најави нова значајна инвестиција во близина на Пловдив, Јужна Бугарија, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Компанијата планира да отвори нова роботизирана производствена база која ќе започне со работа во 2025 година и ќе има годишен капацитет од 1,5 GWh. Со повеќе од 35 години искуство во разработката и производството на технологии за напојувањето со електрична енергија и системи за складирање на енергија, IPS е потврден партнер за клиенти во 59 земји.

 • 07 june 2024Бугарската компанија Eldrive ја започнува изградбата на паркови за полнење автомобили во Бугарија, Романија, Литванија

  Бугарскиот оператор за јавна инфраструктура за полнење Eldrive го најави почетокот на изградбата на неколку големи паркови за полнење на електрични возила на сопствени локации со богат екосистем, дозна BalkanEngineer.com од Economy.bg. Првиот таков објект веќе се гради во Литванија, во близина на градот Паневежис на автопатот „Виа Балтика“. Првично, паркот во Литванија ќе има 20 точки за полнење, а во втората фаза тие ќе бидат зголемени на 40. Проектот вклучува инфраструктура за полнење на електрични автобуси и камиони, со моќност меѓу 200 и 400 kW DC. Пуштањето во употреба е планирано за крајот на оваа година.

 • 05 june 2024Студентки по технички правци од Северна Македонија учествуваа на првата глобална средба на Global Engineer Girls

  Речиси 250 студентки по технички науки, меѓу кои и 14 од Северна Македонија, се собраа во Истанбул на првата заедничка средба на иницијативата Global Engineer Girls (GEG) организирана од градежниот конгломерат Limak Group, дозна BalkanEngineer.com од Denar.mk. На настанот присуствуваа и студентки од Турција, Косово и Саудиска Арабија. Целта на средбата беше вмрежување, споделување на искуство и инспирација од успешни професионалци и инженери. Настанот Global Engineer Girls, со кој претседаваше Ебру Оздемир, претседател на Управниот одбор на Limak Group, имаше за цел да го подобри образованието и вработувањето на жените во полето на STEM.

 • 04 june 2024Инвестициите на кинеската компанија Zijin Mining Group во Србија достигнаа 2,3 милијарди евра

  Кинеската компанија Zijin Mining Group инвестирала 2,5 милијарди долари (2,3 милијарди евра) во своите капацитети за добивање на бакар во Србија во текот на изминатите пет години, што е речиси двојно повеќе од првичните 1,26 милијарди долари ветени во 2018 година, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Износот вклучува и 300 милиони долари инвестирани во подобрување на животната средина преку намалување на емисиите на сулфур диоксид и пречистување на индустриски отпадни води. Во српските операции на Zijin работаат околу 7.500 луѓе, а во блиска иднина се планирани уште проширувања на тимот.

 • 30 may 2024Бугарскиот производител на биоразградлива фолија LAM'ON започна со продажба на своите производи

  По шест години интензивна развојна активност, бугарскиот стартап LAM'ON, создаден од Анѓела Иванова, Гергана Станчева и доц. д-р Филип Ублеков, веќе ги нуди своите производи на пазарот, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Компанијата има за цел да го замени тешко рециклирачкото пакување со биоразградливи алтернативи направени од полилактична киселина добиена од пченка. LAM'ON го започна производството со четири производи: LAM'ON Soft Gloss, PACK'ON' Classic, PACK'ON' Oxygen и PACK'ON' Shrink. LAM'ON Soft Gloss е топол ламинат за хартија и картон. PACK'ON ​​Classic е погоден за пакување на различни производи – од салфетки и овошје до облека и текстил.

 • 28 may 2024Србија и China Energy International потпишаа спогодба за нова рафинерија за нафта во Смедерево

  Владата на Србија потпишала рамковна спогодба со China Energy International Group за изградба на модерна рафинерија за нафта во Смедерево, дознава BalkanEngineer.com од Telegraf.rs. Спогодбата, која е во сила за две години, оцртува распоред за изградба и пуштање во употреба на објектот од приближно четири години по добивањето на потребните градежни дозволи. Проектот претставува инвестиција од речиси 2,4 милијарди евра и се очекува да создаде 700 постојани работни места и индиректно да поддржи дополнителни 2.400 работни места.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 june 2024Инвестиција од 300 милиони евра на UMB Group ја соживува фабриката за челик Otelu Rosu во Романија

  Романија има намера да ја рестартира работата на фабриката за челик Otelu Rosu, сместена во западниот округ Караш Северин, која е неактивна од 2013 година, благодарение на значителна инвестиција од UMB Group. Ова го дозна BalkanEnigneer.com од gmk.center.com. Пуштањето во употреба на фабриката ќе отвори и повеќе од 600 работни места. Фабриката за челик Otelu Rosu, опремена со електролачна печка од 100 тони, последен пат модернизирана во 2011 година, неколку пати ја менуваше сопственоста.

 • 11 june 2024Албанија објави тендер за изградба на осум нови станици на железничката пруга Тирана - Драч

  Државниот железнички оператор на Албанија распиша тендер за изградбата на осум нови станици долж 34-километарската железничка пруга што го поврзува главниот град Тирана со пристанишниот град Драч, дозна BalkanEngineer.com од Gmk.center.en. Инвестицијата е дел од поголем проект за обновување на моментално неактивната железничка пруга по должина на постојната траса со буџет од 92,1 милиони евра. Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) објави дека ќе може да се поднесуваат понуди преку нејзиниот портал за јавни набавки до 9 јули.

 • 10 june 2024Германската PWO Group ја започна изградбата на нова фабрика за метални компоненти во Чачак, Србија

  Германскиот производител на метални компоненти PWO Group официјално започна со изградба на нов инженеринг и производствен капацитет во град Чачак, Централна Србија, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Објектот ќе формира технолошки кластер со компанијата за алати, стекната од PWO Group во 2023 година. Фабриката во Чачак, која ќе се наоѓа на парцела од 100.000 квадратни метри ќе биде десеттата локација на PWO Group во светот. Планирана да започне со производство до крајот на 2025 година, новата фабрика има за цел да произведува и им испорачува модерни компоненти и системи на клиентите.

 • 06 june 2024Во Албанија, приватните и електрани и тие на концесија го зголемија своето производство за 7,8 отсто

  Според извештајот на Националниот статистички институт на Албанија (INSTAT), приватните електрани и централите кои работат под концесија во Албанија го зголемиле своето производство во првиот квартал од 2024 година за 7,8%, достигнувајќи 1.246 GWh во споредба со 1.156 GWh во претходната година. Оваа информација BalkanEngineer.com ја дозна од БТА. За истиот период, државните хидроцентрали во Албанија произвеле 1.162 GWh електрична енергија, што е пад од 28,1% во споредба со 1.614 GWh во првите три месеци од претходната година.

 • 04 june 2024Производителот на текстилни машини Karl Mayer ќе инвестира 500 милиони евра во нови капацитети во Романија

  Германскиот производител на текстилни машини Karl Mayer е подготвен да инвестира 500 милиони евра во изградбата на две фабрики и центар за техничка поддршка во северозападниот романски округ Марамуреш, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Стратешкиот потег има за цел проширување на глобалните операции на компанијата и подобрување на нејзините производствени можности. Првата фаза од проектот вклучува преместување на единицата за производство на игли за шиење на Karl Mayer од Азија во градот Баја Маре, Романија. Објектот ќе биде сместен на поранешната индустриска локација на IMMUM. Компанијата веќе обезбедила производствена хала и наскоро планира да започне со изградбата.

 • 31 may 2024Amazon Games отвора ново студио за разработкај на игри во Букурешт, Романија

  Amazon Games официјално отвори ново студио за разработка на игри во Букурешт, со што означи значително проширување на глобалниот отпечаток на компанијата, дозна BalkanEngineer.com од Romania-insider.com. Новото студио ќе го раководи Кристијан Пана, поранешен извршен директор на Ubisoft Букурешт. Новото студио во Букурешт ќе им се придружи на постојните тимови за разработка на Amazon Games, сместени во Оринџ Каунти, Монтреал, Сан Диего и Сиетл. Стратешкото поминување кон Европа е во согласност со амбициозните планови на компанијата да го прошири своето портфолио и да го искористи растечкиот талент за разработка на игри во регионот.

Види ги сите »