Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Старт Инженеринг АД

Старт Инженеринг АД

www.starteng.com

Старт Инженеринг АД е водечки лидер во областа на проектирање, монтажа, имплементација на нови технологии, автоматизација и пуштање во работа и прилагодување на големи енергетски и индустриски објекти. Насоките во кои фирмата е специјализирана се: контролни мерни уреди и автоматизација, греење, вентилација и климатизација, производна активност, електрична апаратура и опрема, монтажа, консалтинг.

 

Компанијата е со докажани традиции, богато меѓународно искуство и know-how, поседува 12 филијали лоцирани во седум од најголемите градови во Бугарија и има реализирано голем број на успешни проекти во земјата и странство.

 

Стремежот на Старт Инженеринг да нуди висококвалитетни и ефикасни решенија со конкурентски цени, употребата на напредни технологии и модел на управување за подобрување на безбедноста и ефикасноста на трудот, ги зајакнува нејзините водечки пазарни позиции.

Контакти

Старт Инженеринг – централна канцеларија

Адреса: Бугарија, Софија 1220 ул. "Локомотив" бр. 3

Телефон: 00359 2 936 03 73, 00359 2 931 60 65, 00359 898 690 666

E-mail: office@starteng.com

Материјали за Старт Инженеринг АД

 • 1
 • 2
  • 12 march 2019Во палетата проекти реализирани од Старт Инженеринг зазема влечната трафостаница Симеоновград, Бугарија

   Старт Инженеринг АД е етаблирана бугарска инженерска компанија со бројни успешно реализирани проекти во земјата и странство. Меѓу нив е изградба на нови влечни трафостаници во Симеоновград согласно проект „Реконструкција и електрификација на железничката пруга Димитровград – Свиленград“, Позиција бр. 3 „Изградба на нови влечни трафостаници во Симеоновград и Свиленград и проширување на постојната влечна трафостаница Димитровград“ на ДП Национална компанија „Железничка инфраструктура“, информираше од Старт Инженеринг.

  • 24 january 2019Старт Инженеринг АД ја прошири својата партнерска листа, додавајќи ја компанијата Bartec Syscom

   Старт Инженеринг АД, водечка компанија, која врши проектирање, монтажа и пуштање во работа на големи енергетски објекти, веќе e официјален претставник на швајцарскиот производител Syscom Instruments за Бугарија, Албанија, Македонија, Босна и Херцеговина, Србија и Црна Гора. Syscom Instruments е член на групацијата Bartec, еден од светските лидери во производството на опрема за сеизмички мониторинг, соопштија за BalkanEngineer.com од Старт Инженеринг.

  • 13 december 2018Старт Инженеринг гради системи за вентилација и климатизација за различни видови објекти

   Старт Инженеринг АД е докажана фирма со водечки пазарни позиции во проектирањето, монтажата и имплементирањето на инсталации за греење, вентилација и климатизација во големи јавни, енергетски и индустриски објекти. „Нашата компанија реализира и пушти во употреба системи за вентилација и климатизација во значајни објекти, како што се Митрополитен Софија, Софарма, Овергаз и голем број престижни хотели, меѓу кои се Хилтон, Радисон, Глорија-Палас и др.“, коментираа од Старт Инженеринг.

  • 31 october 2018Филијала „Монтажи“ на Старт Инженеринг врши широк спектар од монтажни активности

   Старт Инженеринг АД е водечка инженерска фирма со утврдени традиции во проектирањето, монтажата, имплементацијата на нови технологии, автоматизацијата и активност за пуштање во работа на големи енергетски и индустриски објекти. Активноста на филијала „Монтажи“ е поврзана со извршување на електрично – монтажни и машинско – монтажни работи, монтажа на метални конструкции, на цевководи од црни и нерѓосувачки материјали со различни дијаметри, полиетиленски и полипропиленски цевководи.

  • 19 april 2018Старт Инженеринг ќе му биде партнер на Сименс во реализацијата на проекти од областа на енергетиката

   Старт Инженеринг АД - водечка инженеринг компанија потпиша договор за соработка во областа на релејни заштити и системите за автоматизација во енергетиката со Siemens Бугарија, соопштија за BalkanEngineer.com од Старт Инженеринг. „Со реализацијата на овој договор, ние ќе можеме да им нудиме на нашите клиенти решенија за релејни заштити, квалитет на електричната енергија и автоматизација на трафостаници врз основа на производи и системи на Siemens“, додадоа од компанијата.

  • 23 february 2018Старт Инженеринг – лиценциран производител на дистрибутивни уреди и центри за контрола на моторот

   Старт Инженеринг АД е инженерска компанија со над 65 години историја и искуство. „Заедно со нашите инженерски активности, ние исто така развиваме многу успешно производство. Со текот на годините се утврдивме на македонскиот пазар како еден од најголемите лиценцирани производители на типски тестирани дистрибутивни уреди (Рower control center - PCC) и центри за контрола на мотори (МСС), главно од производствената палета на General Electric - семејство SEN Plus“, коментираа за BalkanEngineer.com од Старт Инженеринг.

  • 05 december 2017Старт инженеринг: Изградивме основни електрични системи на интермодалниот терминал на Пловдив

   Докажаната фирма со искуство повеќе од четврт век и присуство на балканскиот и меѓународниот пазар Старт Инженеринг АД зеде учество во изградбата на интермодалниот терминал во јужниот централен регион за планирање на товарен транспорт во град Пловдив, Бугарија. Нарачувач беше ДП „НК ЖИ“ (Национална компанија железничка инфраструктура). Се очекува проектот да помогне за оптимизација на постојната инфраструктура и да доведе до подобрување на квалитетот на извршените транспортни услуги во регионот на град Пловдив.

  • 09 august 2017Комплетирање и модернизација на ПСОВ Карлово е меѓу успешно реализираните проекти од Старт Инженеринг

   Во последните години докажаната инженерска компанија Старт Инженеринг успешно учествува во процесот на изградба и модернизација на голем број водечки ПСОВ (пречистителни станици за отпадни води) во Бугарија, меѓу кои е и пречистителната станица за отпадни води во град Карлово. „Во својата работа секогаш се водиме од принципите и нормите за заштита на животната средина. При создавањето на нови проекти во областа ги следиме светските трендови за енергетска ефикасност и еколошка соодветност“, споделија пред BalkanEngineer.com од друштвото.

  • 10 may 2017Старт Инженеринг изгради ТПС Симеоновград и Свиленград по проект со НКЖИ

   На крајот на месец март беше потпишан записник број 16 за изградените од фирма Старт Инженеринг објекти на територијата на бугарската општина Симеоновград кои вклучуваат трафостаница за шински возила Симеоновград, пристапен пат до неа, трафостаница и водовод, како и далноводи од 110 kV со вкупна должина над 12 километри. По успешното примопредавање на градежниот објект, се одржа церемонија за финализирањето на проектот „Реконструкција и електрификација на железничката пруга Димитровград – Свиленград“

  • 10 april 2017Старт Инженеринг испорачува градежни елементи за изградбата на Bordeaux Métropole Aréna во Франција

   Во месец март 2016 година, на брегот на реката Гарона во град Бордо, Франција, започна изградбата на една од најмодерните и импресивни по своите димензии концертни сали во светот - Bordeaux Métropole Aréna. Таа ќе биде со капацитет од 11 000 седишта и ќе располага со обезбедени над 950 места за паркирање на посетителите. Учество во изградбата на салата зема и докажаната инженерска фирма Старт Инженеринг, со своите производствени бази во бугарските градови Софија и Бургас, соопштија за BalkanEngineer.com од компанијата.

  • 10 april 2017Кимекс испорача робот за заварување AM100IC7L-30B на Fanuc во производствената база на Старт Инженеринг

   Робот за заварување модел AM100IC7L-30B, на светскиот лидер во индустриската роботизација Fanuc работи во производствената база на докажаната компанија Старт Инженеринг. Испораката и интеграцијата на роботот се од фирма Кимекс. Од Матичната канцеларија на Fanuc за Југоисточна Европа - Фанук Бугарија раскажаа повеќе пред BalkanEngineer.com за проектот и спецификите на индустрискиот робот.

  • 17 february 2017Старт Инженеринг: Меѓу реализираните од нас проекти е когенерационен систем на друштво за дистрибуција на топлинска енергија во

   „Инженерските активности кои нашите екипи ги вршат, практично ги покриваат сите клучни фази при работата на големите индустриски проекти“, раскажуваат од Старт Инженеринг. Компанијата нуди истражувачки работи и анализи, развој на идејни, технички и детални работни проекти, испорака на уреди, опрема и градежни материјали. Пред BalkanEngineer.com од докажаната инженеринг фирма споделуваат за еден од своите големи индустриски проекти реализирани во последните години.

  • 13 december 2016Старт Инженеринг е меѓу добитниците на годишното рангирање на Комората на градежниците

   Фирмата Старт Инженеринг беше наградена на годишното рангирање на Комората на градежниците во Бугарија (КСБ) во категоријата за градби од енергетската инфраструктура, споделија од компанијата пред BalkanEngineer.com. Церемонијата на доделувањето на награди се одржа за време на традиционалниот бал по повод „Денот на градителот“. Настанот се одржа во Софија Хотел Балкан и присуствуваа претставници на државната и локалните власти како и претставници од над 300 водечки градежни фирми.

  • 15 september 2016Старт Инженеринг, гранка Автоматизација: „Реализирајте го вашиот проект со професионализам и во рок“

   Гранка Автоматизација е една од дванаесетте гранки што ја сочинуваат структурната мрежа на водечката компанија во областа на проектирање, монтажа, имплементација на нови технологии и автоматизација Старт Инженеринг, соопштија за BalkanEngineer.com од фирмата. „Гранката работи во тесна соработка со некои од утврдените производители во областа на автоматизацијата, меѓу кои ABB, Metso/Valmet Automation, Siemens, DURAG и многу др.“, раскажуваат од компанијата.

  • 12 august 2016Старт Инженеринг нуди богато искуство и високо квалификувани експерти од дел „Електро“

   Старт Инженеринг е етаблирана инженеринг фирма која со децении успешно реализирала стотици проекти во областа на инфраструктурата и енергетиката на многу места во светот. Дејноста на фирмата опфаќа неколку основни насоки, а нејзината структура вклучува тим од специјалисти со долгогодишно искуство во проектирање, инсталација, имплементација на нови технологии, автоматизација и активности за пуштање во работа и прилагодување. „Една од главните насоки во нашата работа е имплементацијата на проекти од дел „Електро“, коментираа за BalkanEngineer.com од Старт Инженеринг.

  • 20 june 2016Start Engineering offers great experience and high-skilled experts in the field of electrical engineering

   Start Engineering Plc is among the most established engineering companies in Bulgaria. During the decades the company has completed hundreds of successful projects in Bulgaria and abroad in the field of infrastructure and energy. The company covers several key industrial areas and its structure includes a team of professionals with extensive experience in design, installation, implementation of new technologies, automation and commission activities. “One of the main directions of our business is implementation of projects in the field of electrical engineering”, commented for BalkanEngineering.com from Start Engineering.

 • 1
 • 2

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 june 2021Од што има потреба паметната кујна? Погледнете ја понудата на Liebherr и можностите за кариера во Бугарија

  Денес, кога поголемиот дел од времето го поминуваме дома, многумина од нас ја претворија својата кујна во еден вид лабораторија, каде што го провоцираат и развиваат својот кулинарски талент или едноставно уживаат во омилените јадења. Без оглед во која од двете групи спаѓаме, не можеме да ја игнорираме важноста на свежите прехранбени производи. И ова е токму она што го гарантираат решенијата на етаблираниот германски производител на техника за ладење Liebherr.

 • 07 june 2021Дали барате доверлив партнер за сечење и гравирање на текстил, МДФ, шпер плоча? Имајте доверба во Неон.БГ!

  „Во производството на текстилни ткаенини се применуваат различни видови обработки, со кои се менуваат нивните физичко-хемиски својства“, раскажаа од тимот на Неон БГ. Шпер плочата е една од најшироко распространетите видови дрвен материјал на слоеви. Се добива од повеќе слоеви на фурнир или „блинд 3“ или повеќе листови (слоеви), завртени за 90° и залепени едни на други со фенолни или меланински лепила, што им дава дополнителна цврстина на плочите.

 • 03 june 2021Филкаб - како се создава универзум со решенија од областа на електричните инсталации и енергетиката

  Фирмата Филкаб е една од водечките компании за производство, инженерство и трговија во областа на електрична опрема, осветлување и средства за автоматизација во Бугарија. „Ние нудиме целосни решенија, компетентни консултации, квалитетна услуга и специјализиран сервис. Нашите инженерски услуги успешно се применуваат во сектори како што се енергетика, градежништво, комуникации и соопштувања“, споделија од МаккаБ ДООЕЛ, дел од бугарската компанија Филкаб, за читателите на BalkanEngineer.com.

 • 19 may 2021Инженеринг на системи за енергетски менаџмент и реконструкција на трафостаници со докажани услуги на Т и Д

  Т и Д Инженеринг е докажана бугарска инженеринг компанија, чија активност е концентрирана во областа на енергетиката, електротехниката и електрониката. Компанијата реализира задачи во различни области на проектирањето, производството и услугите. „Една од областите во кои се развиваме со години и имаме бројни успешно завршени проекти е имплементација на целосен инженеринг на комплетни системи за енергетски менаџмент и реконструкција на трафостаници“, информираа од компанијата за BalkanEngineer.com.

 • 29 april 2021Теси се вклучи со сопствена програма во живо од Софија во изданија оваа година на саемите ISH Digital и MCE Milano

  Два од најголемите саеми во светот од областа на инсталации во згради, инфраструктура и енергетска ефикасност се одржаа целосно онлајн оваа година, поради состојбата со распространувањето на COVID-19. Сепак, ова не ги направи помалку интересни. ISH Digital 2021 и Mostra Convegno Expocomfort 2021 го привлекоа вниманието на специјалисти од целиот свет со нивните уникатни дигитални програми. Учесник во нив беше и докажаниот бугарски производител на бојлери и апарати за домаќинства Теси.

 • 26 april 2021Системи за дојава на пожар на Телетек Електроникс гарантираат заштита на 125 објекти на банка Пиреос во Грција

  „И покрај сериозната конкуренција од многу етаблирани меѓународни производители на опрема за дојава на пожар, Телетек Електроникс успеа да го добие менаџментот на финансиската институција со своите сигурни и докажани решенија со оптимални технички параметри, гарантна услуга и не на последно место, со сериозни препораки од многуте реализирани од нас проекти“, објаснија од компанијата. Почетокот на проектот беше даден уште во 2019 година и досега тој опфаќа веќе 125 гранки на Пиреос, лоцирани на територијата на Северна Грција.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 june 2021Романските автомобили Dacia влегуваат на австралискиот пазар

  Романските автомобили Dacia сега ќе се продаваат и во Австралија од страна на локалниот увозник на Renault Ateco Group, дозна BalkanEngineer.com од Romania-Insider.com. Директорот на Ateco Group - Невил Крајтон изјави дека во моментов преговара со Dacia во врска со деталите. Моделите на Dacia Sandero и Sandero Stepway би можеле да бидат најпродаваните возила на романската марка во Австралија, заедно со компактниот кросовер Duster и пикапот Oroch, кој се продава под марката на Renault. Марката Dacia е создадена во 1966 година, кога беше потпишан договор за лиценцирање со Renault а во 1999 година стана бренд на Groupe Renault.

 • 09 june 2021Инвеститори заинтересирани за индустриско-хемискиот парк во Србија

  Првиот индустриско-хемиски парк во Србија - Прахово, веќе го привлекува вниманието на голем број инвеститори, дозна BalkanEngineer.com од eKapija.com. Потпретседателот на земјоделската компанија Elixir Group - Владимир Тодоровиќ, истакна дека паркот е одлична можност за иднината и развојот на Источна Србија. Во 2020 година, производството на хемикалии и хемиски производи се зголеми за 5,9% во споредба со 2019 година. Заедно со ова, производството на пестициди и хемикалии за земјоделството, вклучително и биоцидни производи за дезинфекција, исто така, забележа значителен пораст.

 • 07 june 2021А1 Бугарија и Acronis стартуваа центар за облачни податоци

  Телекомот А1 Бугарија и глобалниот лидер во сајбер безбедноста Acronis најавија лансирање на Acronis Cloud Data Center во Софија, дозна BalkanEngineer.com од изјавата на бугарскиот телеком. Acronis го избра центарот за податоци на А1 за ко-лоцирање на неговиот најнов центар за облачни податоци заради неговата одлична геолокација и репутацијата на А1 Бугарија како доверлив партнер и водечки давател на телекомуникациски и ICT услуги во Бугарија. Со новиот центар за податоци во Софија, давателите на услуги во Бугарија ќе можат да складираат податоци што се критични за бизнисот, за нивните клиенти локално на територијата на земјата.

 • 02 june 2021Engie Romania се стекна со нов фотоволтаичен парк

  Engie Romania - романска подружница на француската групација за комунални услуги и најголемиот дистрибутер и снабдувач на природен гас на локалниот пазар, објави дека купил уште еден оперативен фотоволтаичен парк со вкупен инсталиран капацитет од 5,46 MWp. Фотоволтаичниот парк се наоѓа во јужниот дел на Романија, во село Ненчиулеши во округот Телеорман. Беше пуштен во употреба во 2014 година и оттогаш произведе околу 42 Gwh електрична енергија, што е еквивалентно на годишната потрошувачка на 25.000 домаќинства. Претходно паркот беше во сопственост на двајца германски инвеститори.

 • 31 may 2021Стартуваат железнички проекти за над 930 милиони лева во Бугарија

  Започна изградбата на железнички проекти во вредност од над 930 милиони лева во Бугарија. Ова го изјави заменик-министерот за транспорт, информатичка технологија и комуникации Нели Андреева. Дел од проектите е модернизацијата на железничките делници Оризово-Михајлово и Елин Пелин-Вакарел. Покрај тоа, ќе се градат сигнални и телекомуникациски системи на железничката пруга Пловдив-Бургас. За неколку дена се очекува реконструкција на комплексот железничка станица Нова Загора. Исплатените средства во рамките на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 година се околу 2 милијарди лева.

 • 27 may 2021BA Glass Group инвестира околу 600 милиони лева во Бугарија

  Португалскиот производител на стаклена амбалажа BA Glass Group ќе инвестира околу 600 милиони лева за надградба на своето производство во Бугарија, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Целта на програмата е компанијата да има скоро двојно поголем капацитет на крајот од инвестицискиот циклус во Бугарија. Според извршниот директор на компанијата - Сандра Сантуш, во фабриката во Софија во моментов се гради втора печка, благодарение на што ќе се отворат околу 110 работни места. Компанијата веќе започна со регрутирање и вработување на вработени, бидејќи некои од работните места бараат долга обука. Печката треба да биде готова во 2022 година.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 10 june 2021Wpd гради ветерна електрана во Северна Македонија

  Германската компанија Wpd ќе инвестира 500 милиони евра во изградба на ветерен парк меѓу Куманово, Старо Нагоричане и Крива Паланка во Северна Македонија. Според планот, објектот ќе има моќност од 400 MW. Премиерот на Сверна Македонија, Зоран Заев, посочи дека компанијата доставила апликација за воспоставување стратешко инвестициско партнерство. Предвидено е проектот за ветерниот парк да се реализира без државна помош. Wpd е присутна во регионот преку својата подружница Wpd Adria. Компанијата поседува четири ветерни електрани во Хрватска и го разработува проектот Брајичи во Црна Гора.

 • 08 june 2021Стартува аплицирањето за UiPath Automation Awards 2021

  Романските ИТ компании, како и други од Источна и Централна Европа и Турција, имаат можност да аплицираат за наградите UiPath Automation Awards 2021. Наградите ќе бидат доделени во две категории: почетни компании (Start-up) и компании во проширување (Scale-up). Наградата за стартап е 50 000 евра. Наградената компанија во категорија Scale-up ќе има пристап до првиот романски софтвер за база на податоци за автоматизација и ќе може да го претстави своето решение пред четворица клиенти на UiPath. Покрај тоа, технологијата на победникот ќе биде претставена во UiPath Immersion Labs.

 • 03 june 2021Србија потпиша договор за нов интерконектор

  Српската влада потпиша договор со Европската инвестициска банка (ЕИБ) за финансирање на изградбата на гасниот интерконектор Ниш-Димитровград-Бугарија. Делницата од Ниш до Софија има вкупна должина од 176 км, а гасоводот, со капацитет од 1,8 милијарди кубни метри годишно, ќе биде со должина од 109 км. Гасниот интерконектор меѓу Србија и Бугарија значи гасна стабилност за земјата. Се очекува владата во Белград да донесе важни одлуки во врска со енергетската транзиција и повеќе да се фокусира на чисти извори на енергија и изградба на електрани за гас и обновливи извори.

 • 01 june 2021Алкалоид отвори нов производствен капацитет во Скопје

  Производителот на фармацевтски производи Алкалоид отвори капацитет за производство и пакување на влажни марамчиња Бекутан во својата фабрика во Скопје, Северна Македонија. Инвестицијата изнесува 4 милиони евра. Опремата за производство е набавена од добавувачи во Хрватска и Турција. Зафаќа површина од околу 3200 метри квадратни. Претходно, просторот служеше како магацин. Новата линија има производствен капацитет од 120 единици во минута, како и максимален годишен капацитет од 50 милиони пакувања. Бекутан е водечка марка во областа на грижа за бебињата на локалниот пазар и е присутна во 25 земји.

 • 28 may 2021Норвешката компанија NBT со интерес за инвестиции во Србија

  Норвешката компанија NBT која има искуство со проекти за ветерни паркови во Украина и Кина, покажува зголемен интерес за инвестиции во Србија, дозна BalkanEngineer.com од eKapija. Српската министерка за енергетика Зорана Михајловиќ изјави дека NBT веќе се приклучила на проектите за ветерни паркови, иницирани од компанијата, специјализирана за управување со проекти за обновлива енергија Windvision. Министерот потсети дека Србија усвоила нова законска рамка во областа на енергетиката, вклучувајќи го и првиот специјален закон за употреба на обновливи извори на енергија.

 • 26 may 2021Американска софтверска компанија отвора R&D центар во Романија

  Американската компанија за инженеринг и консултации за софтверски производи Coherent Solutions објави дека отвора центар за истражување и развој (R&D) во Букурешт, Романија. Компанијата си постави цел да ангажира 30 нови експерти до крајот на 2021 година. Според зборовите на генералниот менаџер на Coherent Solutions Романија - Алина Чандру, компанијата планира да изгради силен тим од 150 професионалци до 2023 година, како и да истражува што е можно повеќе во областа на новите технологии. Coherent Solutions е компанија за инженеринг и консултантски услуги за софтверски производи.

Види ги сите »