Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Вени и Ко ДОО

Вени и Ко ДОО

http://www.veni-bg.com/en/

Контакти

Централна канцеларија:

Адреса: 51-53 Kutlovista Str., Entr. B, Fl. 1,1505 Sofia, Bulgaria

Телефон: 00 359 2/946 13 93

E-mail: info@veni-bg.com

 

Изложбена сала:

Адреса: 1517 Sofia, Poduyane Region, Cross-section of bul. Botevgradsko Chausse and ul. Vitiniya, Suhata Reka bl. 111

Телефон: 00 359 2/946 13 93; 00 359 885 297 556

E-mail: sales@veni-bg.com,  info@veni-bg.com

Материјали за Вени и Ко ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 05 august 2020Вертикален електричен виљушкар KM.OR на Вени и Ко - оптимално решение за собирање на индивидуални нарачки

   Вертикалниот електричен виљушкар комисионер KM.OR на докажаниот бугарски производител на магацински машини и опрема Вени и Ко е специјализирана магацинска машина за извршување на операции за комисионирање на нарачки на клиентите на многу производи во магацини со високи сталажи. „Сите модели се опремени со вградена платформа за подигнување на операторот, овозможувајќи му да собира и групира различни видови товар, објаснија од ВЕНИ и КО за BalkanEngineer.com.

  • 11 june 2020Вилушкар за подигнување и електричен вилушкар од Вени и Ко: Решение за магацини со влажна и агресивна средина

   Бугарскиот производител на магацински машини и опрема Вени и „Ко располага со достапни вилушкари за подигнување во висина (стакер), модел KM.AC 1200/3.5 и рачни електрични вилушкари со рачно управување (стакер), модел KMS.AC 1500/3.0, погоден за влажни и агресивни средини . „Ние нудиме магацинска техника и опрема со висок квалитет и вклучена гаранција и пост-гарантна услуга со оригинални резервни делови”, коментираа уште од компанијата за BalkanEngineer.com.

  • 21 october 2019Електрични виљушкари за подигнување во висина KM.RPS на Вени и Ко – погодни за тежок режим на работа

   Водечкиот бугарски производител на магацинска техника и опрема Вени и Ко развива, реализира и имплементира рентабилни високопродуктивни машини на бугарскиот и на меѓународните пазари. Меѓу нив се и електричните виљушкари со потпорни рамиња, седнал возач и електричен погон на управувачот KM.RPS. „Тие се проектирани за интензивна обработка на палетизирани товари со претежно средни транспортни растојанија и средни до високи коти на сталажите“, соопштија од компанијата.

  • 27 august 2019Хоризонтален електричен виљушкар комисионер KMSes.OR – сопствен инженерски разработка на Вени и Ко

   Вени и Ко ДОО е водечка бугарска компанија за производство на магацинска техника и опрема. Компанијата постојано демонстрира потенцијал за проширување, обновување и модернизирање на актуелната производствена палета на машини, вклучувајќи такви од повисока класа, нудејќи повеќе персонализирани решенија засновани врз база на постојните модели преку строго индивидуален пристап кон секој клиент. Еве што уште соопштија за BalkanEngineer.com од бугарската компанија.

  • 18 june 2019Вени и Ко од MachTech & InnoTech: Разработуваме високопродуктивни магацински машини повеќе од 25 години

   Следното издание на меѓународниот технички форум MachTech & InnoTech е веќе во историјата. Голем број етаблирани компании ги презентираа своите најнови иновации и решенија во помош на индустријата, а веќе петта година по ред меѓу нив беше и бугарската компанија Вени и Ко ДОО. Значи, ако опремата за подигнување на товари е алка од синџирот и на вашата активност, но не сте биле во можност да го посетите нивниот штанд за време на MachTech, денес ќе ви раскажеме, кои беа главните акценти на нивната презентација.

  • 09 april 2019Електричен виљушкар за подигнување со автоматска платформа на преклопување VENI KMS.AC.Р 1500/4,5

   Виљушкар со рачно управување за подигнување (стакер) со автоматска платформа на преклопување за операторот KMS.AC.Р 1500/4,5 го нуди на вниманието на бугарските специјалисти докажаниот кај нас производител на магацинска опрема Вени и Ко ДОО. Виљушкарот е со повеќе-целна намена и е погоден за палетизирани товари со максимална тежина до 1500 килограми и складирање/симнување од коти на полици до 4.5 метри при среден до тежок режим на работа.

  • 12 february 2019Вилушкар со рачно управување – за високо подигнување KMS.AC 1250/5.8 од Вени и Ко

   Со големи маневрени способности, со повеќе намени, вилушкар со рачно управување за високо подигнување (стакер), модел KMS.AC 1250/5,8, го произведува докажаната компанија Вени и Ко ДОО. Опремата е наменета за обработка на палетизирани товари со максимална тежина до 1250 кг и складирање/симнување од сталажи со висина до 5,8 метри во средни до тешки услови на работа. При работа, наклонетата рачка за управување го поставува операторот на безбедно растојание од шасијата на машината.

  • 12 december 2018Не ја пропуштајте атрактивната промоција на Вени и Ко

   Докажаниот производител на магацинска опрема Вени и Ко ДОО го најави почетокот на атрактивната промоција, која можат да ја искористат сите клиенти на фирмата до 31 декември 2018 година. „Во рамките на промотивната понуда, секој наш клиент кој купил магацинска опрема и резервни делови во вредност од над 5 000 лева без ДДВ, ќе добие ваучер за попуст во вредност од 300 лева при следна нарачка“, соопштија за BalkanEngineer.com од Вени и Ко. Од фирмата прецизираа уште дека ваучерот може да биде искористен до 31 март 2019 година.

  • 11 september 2018Вени и Ко најави 13% попуст за електричен вилушкар со рачно управување KMS.AC 1500/3,0

   Вени и Ко ДОО обезбедува еден од најчесто продаваните модели на електрични виљушкари со рачно управување KMS.AC 1500/3,0, производство 2018 година, со можност за купување со 13% попуст и две слободни посети за сервисирање под условите на склучен пет годишен договор за претплатено сервисирање, соопштија од фирмата. Електричниот виљушкар со рачно управување KMS.AC 1500/3,0 со носивост 1500 килограми и висина на подигнување 3 метри е еден од најчесто произведуваните модели од Вени и Ко.

  • 12 july 2018Новини во производството на Електрични виљушкари со рачно управување претстави Вени и Ко

   Докажаниот производител Вени и Ко ДОО оваа година повторно беше меѓу изложувачите на специјализираниот форум за магацинска опрема, машини и технологии во логистиката - Шоу во магацинот: Логистика во акција. Настанот се одржа на 14 и 15 јуни во cargo-partner iLogistics Center во Софија, Бугарија. Целта на Вени и Ко со своето учество на саемот беше на пошироката публика да и се претстават последните новини, применети во производството на Електрични виљушкари со рачно управувањесо бренд VENI.

  • 16 april 2018Вени и Ко ги претстави последните новости од магацинска опрема во рамките на MachTech & InnoTech 2018

   Уште една година фирма Вени и Ко ДОО учествуваше на специјализираниот меѓународен саем на технологии, машинска и индустриска опрема MachTech & InnoTech 2018 година, што се одржа од 26 до 29 март 2018 година во Интер Експо Центар /IEC/, Софија. „Посетителите имаа можност да се запознаат со последните новости, применети во производството на електрични виљушкари со рачно управување со бренд VENI кои претставуваат голем дел од портфолиото на компанијата“, објавија за BalkanEngineer од компанијата.

  • 11 december 2017Електричен вилушкар со рачно управување VENI KMS.HS 1500/5.0 за брзо обработување на товари по промотивна цена

   Докажаната компанија од машиноградбата ВЕНИ и Ко прави атрактивна промотивна понуда за индустриските специјалисти. „Само сега им нудиме на вниманието на нашите клиенти електричен вилушкар со рачно управување VENI KMS.HS 1500/5.0 на специјална цена од 8200 евра без ДДВ до 31 јануари 2018 година. Опремата е со вклучена двегодишна гаранција и е идеално решение за постигнување на брзина и ефикасност во поглед на обработката на палетни товари“, изјавија за BalkanEngineer.com од тимот на компанијата.

  • 10 march 2017Платформски вилушкар на Вени и Ко ќе го олеснува комисионирањето на нарачки во меѓународна компанија

   Вени и Ко, водечка компанија во областа на машиноградбата, разработи прототип на платформски вилушкар -комисионер (Order-picker) KH.ORp 0515, информираа за BalkanEngineer.com од компанијата. „Опремата е наменета за комплетирање/комисионирање на клиентски нарачки од сталажни системи со висина до 3,5 m, распоредени на голема површина во затворени магацини, на цврста, рамна и сува површина“, појаснија од централната канцеларија на компанијата. Вилушкарот - комисионер е со носивост од 500 kg, максимална брзина на движење од 15 km/час.

  • 17 january 2017Вени и Ко со успешно извршена нарачка за испорака на вилушкари со заштита од експлозии во Полска

   Докажаниот европска производител Вени и Ко успешно исполни нарачка за изработка и испорака на 26 вилушкари со рачно управување со изведба за заштита од експлозии за потребите на воена единица во Полска, соопштија за BalkanEngineer.com од друштвото. „Тендерот беше добиен во услови на сериозна конкуренција со водечките европски производители и финализиран во крајот на ноември“, појаснија од фирма Вени и Ко. Предмет на добиената нарачка е изработката и испораката на вилушкари со рачно управување со изведба за заштита од експлозии (Ex proof) со носивост 1200 kg и висина на подигнување 1.5m.

  • 19 november 2016ВИДЕО: Вени и Ко - симбол на квалитет, сигурност и висока ефикасност кај магацинската опрема

   Вени и Ко е докажан европски производител на магацински машини и опрема, вклучително на помошни средства кои ја елиминираат или ја олеснуваат физичката работа при работа во магацини и вршење на активности за утовар и истовар. „Следејќи ги најновите трендови во гранката, ние се стремиме кон постојано усовршување и подобрување на квалитетот и сигурноста на понудените од нас производи. Со користење на комплетирање на основни јазли и компоненти од водечки европски и светски добавувачи гарантираме највисоко можно техничко ниво на произведената техника и опрема“, изјавија за од фирмата Вени и Ко.

  • 23 september 2016Современа магацинска опрема презентира Вени и Ко на БАТА АГРО ЕСЕН 2016

   „Со своето прво учество на БАТА АГРО Есен 2016 Вени и Ко ги направи првите чекори кон постигнување на амбициозната цел да се позиционира со својата широка палета машини и рачни товарни колички со марка VENI во еден главен сектор од балканската економија, каков што е земјоделскиот. За време на форумот ги презентиравме можностите за осигурување на секој бизнис со рентабилни решенија за обработка на палетни товари, како и употребата на средства за олеснување на рачниот труд“, коментираа од Вени и Ко.

  • 19 july 2016Вени и Ko, бугарскиот производител на магацинска опрема, со учество на индустрискиот форум МашТех 2016

   На годишната специјализирана изложба за машини, технологии и индустриска опрема МашТех 2016 година, што се одржа во Интер Експо Центар, Вени и Ko презентираа дел од широката палета на сериски произведена магацинска опрема. Посетителите имаа можност да се запознаат со вилушкари со рачно управување – за високо подигнување и ниско подигнување опремени со трансмисија што не бара сервисирање со модерен АС погонски мотор и вградена високо ефикасна електроника; Колички за магацини за олеснување на рачната работа, како и разни модификации на колички за транс палети , веќе со марка VENI.

 • 1
 • 2
 • 3

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 march 2021Тони Димитриевски од ЕУРОЕДИЛ: „За нашата компанија машините на FANUC се избор број еден“

  ЕУРОЕДИЛ-ХОЛДИНГ ДООЕЛ е македонска компанија, основана од Управителот и Генерален менаџер Ракип Рамаданоски во 2004 година со седиште во Скудрине, општина Маврово-Ростуше. Во интервјуто, инженер Тони Димитриевски, раководител на алатниот погон ОИТР Алатница во ЕУРОЕДИЛ-ХОЛДИНГ, го споделува своето долгогодишно искуство со машините FANUC и намерите на компанијата да ја обнови опремата со нови модели на јапонскиот технолошки лидер.

 • 26 february 2021Либхер-Хаусгерете Марица произведе рекордни 1 милион апарати

  Со нов рекорд во производството на ладилници и замрзнувачи заврши .јубилејната 2020 година за Либхер-Хаусгерете Марица. Минатата година бугарската компанија, која прослави 20-годишен јубилеј, го регистрираше својот еден милион производ за годинава. Прогнозите на Либхер-Хаусгерете Марица за годишно производство од 844,000 единици беа побиени кога, како резултат на зголемената побарувачка, на 19 декември 2020 година, излегува од производство милионитиот фрижидер со замрзнувач со импресивен дизајн на британска телефонска говорница од ограничената серија London Calling.

 • 19 february 2021H3 – прецизен футер со висока стабилност – развиено од инженерите на РАИС

  Футерот H3 постигнува 10.000 вртежи во минута и е решен конструктивно со прецизен пренос со ремен и вградени прецизни хибридно-керамички лежишта за да се постигне помала термичка експанзија и ниски вибрации. „За да се подобрат резултатите при длабоко дупчење и стружење, системот за ладење на футерот може да се надополни со решение за ладење преку алатката, што доведува до подобар квалитет на финалниот производ и заштедува време на обработка“, коментираа за BalkanEngineer.com од РАИС.

 • 11 february 2021Можете да ја добиете борбата со бигорот со помош на бојлерите Tesy Anticalc - сега со нов, дури и поелегантен дизајн

  „Бојлерите од семејството Anticalc се разработени за долгорочно и сигурно работење без проблеми во региони со тврда, високо минерализирана и/или агресивна вода. А сега тие имаат нов, дури и постилски дизајн“, соопштија од компанијата за BalkanEngineer.com. Тие се создадени во согласност со највисоките европски безбедносни стандарди и барања за квалитет. Благодарение на сувиот грејач, бојлерите обезбедуваат сигурна работа на апаратот во тврди и агресивни води.

 • 28 january 2021Унисист Лаборатории со нов сертификат за акредитација за калибрација на средства за мерење

  Унисист Лаборатории ДОО. доби нов сертификат за акредитација од Извршната агенција „Бугарска служба за акредитација“. Лабораторијата е овластена да проверува средства за мерење на електрични големини, волумен и потрошувачка. Основана е во 1997 година и е една од првите лаборатории со ваква специјализација во Бугарија. „Во изминатите години ја докажавме нашата висока техничка компетентност како водечка лабораторија“, коментираа од компанијата за BalkanЕngineer.com.

 • 25 january 2021SpaceCAD: Колаборативната автоматизација со решенија на OnRobot ги изедначува условите за сите производители

  „Решенијата OnRobot им помагаат на малите и средни производители да ги оптимизираат своите процеси за да го развиваат својот бизнис со поголема флексибилност, поголема продуктивност и подобрен квалитет. Колаборативната автоматизација ги изедначува условите за сите производители и бидејќи роботите стануваат полесни за купување и имплементација, тие стануваат важен елемент за прилагодување кон широк спектар на примена“, изјавија од SpaceCAD за BalkanEngineer.com.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 march 2021Chaos Group ги проширува своите производи и услуги

  Chaos Group ќе го прошири своето присуство во областа на технологии за компјутерска графика. Новите решенија на Chaos Group вклучуваат технологија за обработка и пристап до слики во реално време Chaos Vantage, V-Ray Vision, услуга за лесна и брза онлајн обработка на слики Chaos Cloud, онлајн платформата со 3D модели и висококвалитетни материјали Chaos Cosmos, како и и многу други предлози за потрошувачите. Покрај тоа, Chaos Group го менува идентитетот на својот бренд и сега ќе работи под името Chaos. Новиот визуелен идентитет на компанијата и производите е развиен со помош на британската агенција Uniform.

 • 01 march 2021Северна Македонија гради магистрални гасоводи

  Оваа година ќе заврши изградбата на нагистралните гасоводи од град Скопје до град Гостивар и од град Неготино до град Битола во Северна Македонија, дозна BalkanEngineer.com од Мета.мк. Покрај тоа, претстојат нови проекти за интерконекција со Грција, Косово и Србија. Ова го изјавија министерот за транспорт и врски на Северна Македонија Благој Бочварски и директорот на Националните енергетски ресурси Бајрам Реџепи, кои заедно со заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи извршија увид во изградбата на магистралниот гасовод Скопје-Тетово-Гостивар. Инвестицијата во делницата изнесува 29 милиони евра.

 • 24 february 2021Романија објави раст од 16% во градежништвото во 2020 година

  Обемот на градежни активности во Романија се зголемил за 15,9% во 2020 година. Двоцифрени стапки на раст се забележуваат во сите три сектори - станбен, нестанбен и градежен инженеринг, дозна BalkanEngineer.com од веб-страницата на Romania-Insider.com. Податоците се од Националниот статистички институт на земјата. Изградбата на нестанбени згради, како што се канцеларии и трговски центри, во Романија регистрира помал раст - од 10,9%, за сметка на станбениот сегмент, кој покажа раст од 17,8%. Обемот на капитални поправки се зголемил за 46%, а активностите за одржување се зголемиле за 24,4%.

 • 22 february 2021Бугарски проекти се номинирани за Mies van der Rohe Award

  Осум бугарските проекти се номинирани за наградите на Европската унија за современа архитектура Міеѕ vаn dеr Rоhе Аwаrd, дозна BalkanEngineer.com од Gradat.bg. Наградите имаат за цел да го популаризираат квалитетот на европската архитектура и односите во ЕУ и светот, како и да ја истакнат улогата на архитектурата за заедничката европска култура. Номинациите беа одбрани од Комората на архитекти во Бугарија, Сојузот на архитекти во Бугарија, арх. Вјара Жељазкова, во својство на независен меѓународен експерт и проф. д-р арх. Георги Георгиев - раководител на Катедра „Архитектура“ во Нов бугарски универзитет.

 • 17 february 2021Србија усвои стратегија за научен и технолошки развој

  Министерството за образование, наука и технолошки развој на Србија објави дека владата на земјата усвои Стратегија за научен и технолошки развој на Србија за периодот 2021-2025 година, со наслов „Моќта на знаењето“, дозна BalkanEngineer.com од eKapija.com. Стратегијата има за цел да даде можност за го забрзување на развојот и интеграцијата на земјата во Европското пространство на истражување преку надградба на системот за научни технологии и иновации. Планирани се инвестиции во нови научно-технолошки паркови, центри за врвни достигнувања и институти.

 • 15 february 2021Продолжуваат активностите во рамките на проектот БРТ систем во Скопје

  Македонската престолнина Скопје ќе ги добие во март годинава прелиминарниот проект и придружната документација за првата линија на идниот систем од брз иавтобуски линии (БРТ) во градот. Првата линија ќе биде со должина 12,81 км и ќе се состои од 21 автобуска постојка и 2 автобуски терминали. Првата транша од заемот за проектот, што ќе ја додели Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), изнесува 47,6 милиони евра. Средствата ќе бидат искористени за подготовката на главниот проект, изградбата на првата линија, како и за идни депа, реконструкција на булевари и улици по должина на трасата.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 march 2021Продолжуваат преговорите за новата фабрика на Nidec во Србија

  Продолжуваат преговорите со претставници на јапонската компанија Nidec за инвестиции на компанијата во град Нови Сад, Србија. Потенцијалните локации за идниот производствен капацитет на Nidec беа разгледани со градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ. Во објава на својот профил на Инстаграм, Вучевиќ потсети дека инвестицијата ќе вреди скоро 2 милијарди долари, а компанијата планира да купи 25 хектари земја во индустриската зона Север 4. Покрај тоа, висококвалификувани специјалисти ќе бидат вработени во новата фабрика, во која ќе се произведат до 300.000 производи до 2023 година, додаде градоначалникот на Нови Сад.

 • 02 march 2021Rombat ќе произведува ќелии за акумулатори во фабриката во Букурешт

  Романскиот производител на акумулатори Rombat ќе започне со производство на ќелии за литиум-јонски автомобилски акумулатори во својата нова фабрика во Букурешт во втората половина на 2021 година, дозна BalkanEgnineer.com од сајтот Romania-Insider.com. Ќелиите ќе бидат доставени до партнерската компанија на Rombat - Prime Motors. Новиот главен извршен директор на Rombat, Алин Јоанес, посочи дека проектирањето на акумулатори за електрични автомобили е предизвик што му овозможува на Rombat да биде во чекор со глобалните технолошки достигнувања и да ги искористи новите можности на пазарот.

 • 25 february 2021Србија објави тендер за набавка на електрични возови

  Министерството за градежништво, транспорт и инфраструктура на Србија објави тендер за нарачка на три електрични возови што ќе сообраќаат на релација Белград-Нови Сад-Суботица. Според тендерската документација, возилата мора да имаат должина од 100 метри (± 5) и минимум 300 (± 5) седишта од прва и втора класа, да бидат опремени со греење и звучна изолација, надворешно и внатрешно LED осветлување, електрични врати на лизгање, тоалети за лица со посебни потреби, по два барови со апарати за топли пијалаци и можност за електронско плаќање, Wi-Fi поврзување, систем за резервации на места и друго.

 • 23 february 2021Северна Македонија ќе добие средства за енергетски проекти

  Македонската енергетска компанија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) потпиша договор за грант од 2,4 милиони евра со германската банка за развој KfW. Износот ќе се инвестира во истражување и документација поврзани со проекти за обновлива енергија со проценета годишна моќност од 650 GWh. Договорот го отвора патот на контролираната од државната енергетска компанија во Северна Македонија да земе заем од 80,5 милиони евра за проекти, изјави премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев. За последните 20 години, Германија финансираше развојни проекти во Северна Македонија во вредност од над 500 милиони евра.

 • 18 february 2021Tesla ја отвори својата прва канцеларија во Романија

  Американската компанија Tesla ја отвори својата прва канцеларија во Романија. Таа се наоѓа во главниот град Букурешт. Компанијата планира да спроведе повеќе планови за инвестиции во земјата. Тие ќе вклучуваат изградба на нови станици за полнење на електрични автомобили Supercharger во неколку романски градови - Темишвар, Сибиу, Питешти и Букурешт. На списокот може да бидат и градовите Крајова и Браила. Tesla ќе направи слични инвестиции во соседните на Романија земји - Бугарија, Унгарија и Србија. Во септември 2019 година, основачот на Tesla и SpaceX, Елон Маск, објави на Твитер дека ќе се отвори подружница на Tesla во Романија.

 • 16 february 2021АЕЦ „Козлодуј“ потпиша договор со „Вестингхаус електрик“

  Бугарската нуклеарна централа „Козлодуј“ и компанијата „Вестингхаус Електрик“ - Шведска потпишаа договор за безбедносна анализа на блок 5 на АЕЦ „Козлодуј“ при имплементација на алтернативен вид нуклеарно гориво. Договорот го потпишаа извршниот директор на АЕЦ „Козлодуј“ Наско Михов и Азис Даг - потпретседател и управен директор на „Вестингхаус електрик“ - Шведска. Според зборовите на министерката за енергетика на Бугарија Теменужка Петкова, со потпишување на овој договор Владата исполнува еден од нејзините главни приоритети во енергетиката - оној за диверзификација на енергетските ресурси.

Види ги сите »