Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Статии

Saer: Ако вашите пумпи блокираат од течности со висока содржина на цврсти материи и висок вискозитет, ние имаме решение - серија

02 june 2023

In Albanian  In Bulgarian  In Serbian

 

Пумпните решенија за флуиди со висока густина се проектираат и произведуваат за да одговорат на голем број предизвици од техничка природа поврзани со густината на течноста, на пример, потребата за поголема моќност на електричниот мотор и можната абразивност на пумпаните супстанции. „При изборот на пумпно решение за течности со висок вискозитет или содржина на цврсти материи, најдобро е да се направи консултација со професионалец за да се разгледаат  сите потребни карактеристики на пумпата како што се продуктивност, потисок, моќност на моторот, материјали и други во светлината на планираната намена“, коментираше регионалниот менаџер за продажба на Saer за Бугарија, Северна Македонија, Албанија, Косово, Грција и Кипар, инж. Александар Георгиев.

 

 

Пумпните системи на Saer од серијата NCA се оптимално решение за наведените специфични случаи на примена. Индустријата, земјоделството, прехранбената индустрија и други ги користат пумпите од оваа палета, за кои традиционалните модели не се соодветни и каде што ризикот од затнување и запирање е значителен, бидејќи течностите со висок вискозитет се движат со помала брзина. Серијата на пумпи NCA успешно се справува со предизвиците за пренесување на високо вискозни флуиди и вода со значителна содржина на цврсти материи.

 

Специфични за пумпите на Saer се експертските технички решенија засновани на искуство, традиција и иновативност, кои се во основата на нивната висока ефикасност. „Серијата NCA не само што не е исклучок, туку брилијантно го илустрира најдоброто од експертизата и квалитетот на италијанскиот лидер Saer Elettropompe“, изјави инженер Георгиев и даде пример за оптималната хидраулика со централизиран излез за балансирање на оптоварувањето на основата, комбинирана. со јаките основи кои обезбедуваат минимални вибрации на пумпите. Цврстата конструкција способна да издржи максимални аксијални оптоварувања за долги периоди на голема оптовареност и оска од не'рѓосувачки челик со висока цврстина обезбедуваат долготрајност и сигурност на пумпните решенија од палетата NCA.

 

 

„Разгледани се неколку важни детали за полесно и побрзо одржување на машината, а сигурноста, долготрајноста и способноста да функционира долг временски период дури и под тешки услови се исто така поврзани со користењето на квалитетни материјали според конкретната примена“, додадоа од компанијата производител.

 

Инж. Александър Георгиев - Area Sales Manager
Телефон:
 +359 87 673 4516 (Viber, WhatsApp)
Е-пошта: aleksandar.georgiev@saer.it

 

Дознајте повеќе за производите и услугите на компанијата што ги нуди во Македонија ТУКА!

 

 

Извор на фотографии: Saer Elettropompe, canva.com

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 27 november 2023Филкаб инвестира во изградбата на сопствен фотонапонски парк ФЕЦ Оризари со моќност од 18 MW на индустриско земјиште

  Фирма МаккаБ е трговска, производствена и инженеринг компанија, лидер на пазарот за електротехнички производи на Балканот. Освен со дистрибуција на целосни и иновативни решенија, компанијата се ангажира и со заштита на животната средина преку имплементирањето на одржливи практики во својата активност. „Една од нашите практики за подобрување на еколошкото влијание на нашите активности е фотонапонската инсталација на покривот што ја изградивме за сопствени потреби. Таа е со инсталирана моќност од 900 kWp, при што предвидуваме дека системот ќе заштедува околу 430 тони јаглеродни емисии годишно.

 • 24 november 2023Современ SCADA систем од Т и Д Инженеринг обезбедува далечинска контрола и управување со енергетската мрежа

  Како една од најпознатите инженеринг компании на пазарот, Т и Д Инженеринг е претпочитан партнер во реализацијата на проекти од различен обем за индустријата и енергетската инфраструктура. Компанијата со години е главен изведувач на проекти за Национална компанија „Железничка инфраструктура“ (НКЖИ), а голем дел од нив се комплексни и вклучуваат изградба до клуч на рака. Компанијата исто така и подизведувач за SCADA системи, активности за монтажа и пуштање во работа. Трафостаницата е дел од електричен систем за производство, пренос и дистрибуција на електрична енергија, која помага за трансформација на напонот од висок во низок или обратно.

 • 24 november 2023Со своите демонстрации на 3D технологиите, штандот на GreMa 3D беше една од жешките точки за време на MachTech & InnoTech

  Посетителите на овогодинешното издание на MachTech & InnoTech имаа можност да бидат сведоци на импресивни демонстрации во областа на роботизираните, дигиталните и 3D технологиите, меѓу кои се издвоија експонатите претставени на штандот на GreMa 3D (Голем мајстор). Во хала 3, на штанд C 12 в на Интер Експо Центар - Софија (ИЕЦ), стручната публика можеше да се допре до репрезентативен примерок од комплексното портфолио на производи на компанијата. Тимот на GreMa 3D претстави два нови 3D скенери на Scantech, детали печатени со индустрискиот 3D печатач на францускиот производител Lynxter, целосниот комплет за 3D печатење Sinterit Lisa Pro, софтвер за обработка на 3D скенирани слики.

 • 24 november 2023Лазатек: CNC центрите за глодање на запчаници на YG Tech комбинираат висока технологија, прецизна обработка и конкурентна цена

  Јужнокорејската компанија YG Tech (Yunil Gear Tech) е докажан производител на CNC центри за глодање на запчаници, која има веќе 60 годишна историја. Од своето основање во 1963 година, нејзиниот тим проектира, разработува и произведува широк спектар на висококвалитетна опрема. „Повеќе од 80% од произведените машини на Јunil се наменети за извоз во десетици земји ширум светот. Тие се одликуваат со висок квалитет, одлични технички карактеристики и разновидни додатоци. Компанијата е сертифицирана според меѓународните стандарди CE, ISO 14001:2004 и ISO 9001:2008“, соопштија од докажаната компанија Лазатек, која ги нуди универзалните машини за глодање на запчаници на Yunil Machine.

 • 23 november 2023Телетек Електроникс ги претстави своите нови решенија за известување за пожар и безбедност на специјализиран семинар

  На крајот на месец октомври оваа година етаблираниот производител на техника за известување за пожар и безбедност Телетек Електроникс беше домаќин на настан посветен на најновите системи за известување за пожар и безбедност. Настанот се одржа во новата производствена база на Телетек Електроникс во Софија и собра многу инсталатери, проектанти и претставници на бизнисот кај нас. Во фокусот на настанот беа најновите разработки на Телетек Електроникс во областа на известување за пожар, решенија за областите, гласовна евакуација и обелоденување, вклучувајќи ја новата палета на безжични уреди за известување за пожар NATRON, новиот систем за гласовна евакуација и обелоденување SPIKA и Teletek CLOUD.

 • 23 november 2023Мерните инструменти на Megger се сигурен помошник за сигурно одржување на електричната опрема

  Megger има долга историја на иновации што е резултат на блиската соработка на компанијата со своите клиенти при решавањето на нивните сегашни и идни технички предизвици. Фирмата е основана во 1889 година, кога британскиот инженер Сидни Евершед го измислил првиот мегаомметар. Таа секогаш била пионер во пронаоѓањето на електрична опрема за тестирање и во почетокот на 1900-ти нејзините инженери го создаваат AVO. Тоа е првиот аналоген мултиметар за тестирање на струја (A), напон (V) и отпор (O), од каде потекнува името на компанијата AVO International. Уште во овие рани години.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Германската компанија Muehlbauer ќе гради фабрика за склопување на машини за батерии и горивни ќелии во Србија

  Германската компанија Muehlbauer Automation doo, дел од Muehlbauer Group, планира да изгради технолошки парк за склопување на делови за машини за батерии и горивни ќелии во северниот дел на Источната бизнис зона во Стара Пазова, Србија. Ова го дозна BalkanEngieer.com од Cijeurope.com. Идејниот проект, подготвен од NORTH Engineering doo Subotica, опфаќа изградбата на производствена база на три ката со канцелариски дел. Инвестицијата на Muehlbauer Group во Србија доаѓа една година по соопштението на Министерството за економија за нови инвестиции во секторите на автомобилската индустрија.

 • 27 november 2023Албанија и Косово градат нова железничка врска со договор за 168,9 милиони леки

  Две приватни компании ќе градат железничка пруга меѓу Драч и Приштина, дозна BalkanEnigeer.com од БТА. Компаниите - членки на австриско - албанскиот конзорциум ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K., спечалија договор од албанската влада за изведба на физибилити студија и концепт за изградба на железничка пруга што го поврзува крајбрежниот албански град со главниот град. на Косово. Според договорот, победниците треба да ја завршат физибилити студијата и концептот во рамките од 14 месеци. Нивната задача вклучува извршување на целосна студија и анализа на изградбата на железничката пруга, вклучително технички спецификации.

 • 24 november 2023Бугарско-македонска економска средба ги зајакнува билатералните бизнис односи меѓу двете земји

  Во заеднички усилби за зајакнување на економските врски, компаниите во Северна Македонија ангажирани во бизнис односи со Бугарија се собраа во Скопје на клучен состанок, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Собирот, организиран од Бугарската амбасада и Македонско-бугарската стопанска комора (МБСК), ја илустрира одржливоста и динамиката на билатералните бизнис партнерства кои продолжуваат да се развиваат и покрај предизвикувачката економска средина во последните години. Бугарија ја зазема позицијата на петти најважен трговски партнер на Северна Македонија и втора најважна дестинација за извоз.

 • 22 november 2023Србија планира инвестиција од 2 милијарди евра во обновлива енергија преку соработка со кинески компании

  Српската влада планира да соработува со кинеските фирми Shanghai Fengling Renewable и Zidjin Mining Group за разработување на обновлива хибридна соларна и ветерна електрична централа со капацитет од најмалку 1,5 GW, со цел да произведува 30.000 тони обновлив водород годишно, дозна BalkanEngineer.com од icis.com. Кинеската организација Shanghai Fengling Renewables е заинтересирана за инвестиции во обновливи енергетски моќности и капацитет за складирање во Србија, особено во производство на обновлив водород, а стратешките партнери за Србија од Zidjin Mining Group ја разгледуваат можноста хибридната електрична централа да биде изградена во округот Бор, Источна Србија.

 • 20 november 2023Бугарската компанија Invenio Partners и австриската ACP создаваат водечки снабдувач на бизнис и ИТ обука во Србија

  Бугарската инвестициска компанија Invenio Partners и Accession Capital Partners со седиште во Виена ја купија единицата за стручно образование на српската Link Group и планираат да ја искористат за да изградат водечки снабдувач на ИТ и бизнис стручно образование во Југоисточна Европа. Ова го дозна BalkanEngieer.com од intellinews.com. Вредноста на стекнувањето не беше објавена. Invenio и ACP ќе и помогнат на Link Group да ја развие својата понуда на производи за да одговори на постојано растечката потреба за зголемување на квалификацијата на младите професионалци, при што истовремено ќе воведе нови програми.

 • 15 november 2023Српските компании EPS и Ветрозелена потпишаа договор за откуп на електрична енергија

  АД Електропривреда Србије (ЕПС) и компанијата Ветрозелена потпишаа спогодба за откуп на електрична енергија и преземање на билансна одговорност, како и спогодба за пазарна премија, дозна BalkanEngineer.com од Ekapija.com. Спогодбите ги потпишаа Душан Живковиќ, главен извршен директор на ЕПС и Цитао Гао и Маја Турковиќ, директори на Ветрозелена. Ова се први спогодби врз основа на аукции спроведени од Министерството за рударство и енергетика на Србија, со кои ќе се обезбеди поголема количина на произведена зелена енергија за испорака на локалниот пазар. Министерката за рударство и енергетика Дубравка Једовиќ Хандановиќ исто присуствуваше на склучувањето на договоритe.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 november 2023Општина Свиштов презентираше проект за изградба на Дунавски индустриски технолошки парк во вредност од 50 мил. лева

  Општина Свиштов (Бугарија) е чекор поблиску до реализација на својот амбициозен план за создавање Дунавски индустриски технолошки парк, откако официјално го достави својот предлог-проект за инвестиции во вредност од околу 50 милиони лева, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Иницијативата е дел од процедура BG-RRP-3.007 од „Програмата за јавна поддршка за развој на индустриски области, паркови и слични територии и за привлекување на инвестиции“ според Националниот план за обновување и одржливост. Согласноста на Советот на општината овозможува „Индустриски технолошки парк - Свиштов“ ДООЕЛ да аплицира за финансирање.

 • 23 november 2023Aquila купује румунског произвођача аеросола за аутомобиле Romtec за 3,2 милиона евра

  Румунска компанија за дистрибуцију и логистику робе широке потрошње Aquila саопштила је да ће купити 100% локалног произвођача ауто аеросола Romtec, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Трансакција, вредна 3,2 милиона евра (3,42 милиона долара), биће завршена након ревизије и након добијања регулаторних сагласности од антимонополског тела. Поводом велике инвестиције, Каталин Василе, извршни директор компаније Aquila, открила је да компанија планира да направи још аквизиција у будућности. Romtec је основан пре 30 година и тренутно је у власништву компанија Green Ideas Group MTC (80%) и FLM Group Green MTC (20%).

 • 21 november 2023Албанската инвестициска компанија Gjonaj Group Holdings ја купи GreeNNat Solar Park Ballsh за 1,95 милиони евра

  Друштво со специјална намена на албанската инвестициска компанија Gjonaj Group Holdings ја купи GreenNat Solar Park Ballsh, која разработува соларна електрична централа од 100 MW во Балш, Јужна Албанија, за 1,95 милиони евра, дозна BalkanEngineer.com од Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, создадена во април годинава од Gjonaj и развивачот за обновливи извори на енергија Ener Trade, ја купи GreeNNat од локалната градежно - енергетска групација Shijaku. Во јануари, албанската влада соопшти дека го одобрила барањето на GreeNNat за разработка на фотонапонска централа од 100 MW.

 • 18 november 2023Филијалата на Imperial Tobacco во Северна Македонија назначи нов генерален директор

  Од Imperial Tobacco TKC со седиште во Северна Македонија, филијала на британската тутунска компанија Imperial Tobacco Group, изјавија дека ја назначиле Софи Емили Хог за нов генерален директор, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Imperial Tobacco TKC е дел од Imperial Brands PLC, глобална потрошувачка организација и четврта по големина меѓународна тутунска компанија во светот, која работи на 120 пазари. На глобално ниво, групацијата вработува 27.500 луѓе, при што нејзината основна дејност е изградена околу целосно портфолио на цигари и други тутунски производи. Брендовите на компанијата се продаваат на пазари ширум светот.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, концесионер на две хидроцентрали во Албанија, се приклучува кон енергетската берза во земјата

  Devoll Hydropower, подружница на норвешката компанија за обновливи извори на енергија Statkraft, која е концесионер на две хидроцентрали во Албанија, стана членка на Албанската енергетска берза (Alpex), дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Двете хидроцентрали на Statkraft сместени на река Devoll, имено Moglica и Banja, генерираат вкупно околу 700 GWh годишно. Вкупните инвестициски трошоци на хидроенергетскиот проект Devoll се проценуваат на 590 милиони евра (629 милиони американски долари). Албанската енергетска берза - Alpex е основана во октомври 2020 година од албанскиот оператор на електропреносен систем ОЅТ и неговиот косовски партнер KOSTT.

 • 14 november 2023Италијанската авиокомпанија Aeroitalia купи 93,86% од романската компанија AirConnect

  AeroItalia, италијанска авиокомпанија основана во 2022 година, неодамна објави дека го завршила купувањето на 93,86% од романската регионална компанија Air Connect. Ова го дозна BalkanEnggineer.com од Romaniainsider.com. На своите социјални мрежи италијанската компанија изјави дека ова купување ќе и овозможи да го зајакне своето присуство на италијанскиот регионален пазар и да ја подобри врската со својот центар во Фиумичино, Италија. Во летото на 2023 година, Гаетано Интриери, главен извршен директор на AeroItalia, навести во интервју дека сака да ја купи романската компанија Air Connect, која беше отворена во март 2022 година.

Види ги сите »