Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Статии

Портфолиото на МаккаБ го опфаќа целиот неопходен асортиман на кабли TKD наменети за системи за лифтовите на иднината

14 june 2023

In Albanian  In Bulgarian  In Serbian

 

Партнерството на МаккаБ со TKD обезбедува пристап на пазарот до широкото портфолио на стандардни решенија во областа на флексибилните кабли за лифтови на брендот. Сериите од секоја категорија се развиени во согласност со барањата на клиентите и современите еколошки практики. Каблите се тестираани за да се гарантирааѕ нивните квалитет и сигурност. Производствената компанија работи на нивно усовршување и е отворена кон перспективите за создавање нови пазарни понуди кои ги задоволуваат специфичните потреби и барања на нејзините партнери и клиенти. Во следните редови ќе ја продолжиме темата за да ви раскажеме повеќе за карактеристиките на каблите. Продолжете со читање и нурнете се во светот на каблите од нова генерација TKD.

 

 

„Каблите ТКД се етаблираа како водечки производи во светки димензии, благодарение на нивниот врвен квалитет и иновативните карактеристики. Производствената компанија има повеќе од 70 години искуство во развој и интеграција на кабли за мобилни намени во областа на крановите и уредите за подигнување. А сега каблите TKD се уште поинтелигентни за да го избегнете ризикот од појава на грешки поврзани со нивната примена“, коментираа од тимот на Филкаб.

 

Портфолио што ги задоволува потребите на секој систем за лифтови

 

Стандардното портфолио на TKD ги покрива сите барања на современите системи за лифтови. Во него е вклучен богат избор на висококвалитетни и сигурни решенија кои се погодни за различни намени. Асортиманот опфаќа мрежни кабли, кабли за шини, NYM кабли за безбедносни кола, кабли за поврзување на мотори, хибридни - за напојување и податоци, кабли за сопирачки, едножични кабли за контролни ормани, како и обични контролни кабли.

 

Во делот развиен специјално за понуди за лифтови, ќе најдете неколку видови на категории:

Специјални кабли за конструкции на лифтови

 

 

Ако некогаш ги достигнете вашите граници со стандардниот асортиман на TKD, искусните инженери на TKD ќе ве поддржат во развојот на специфичен, специјален кабел за вашиот систем за управување.

 

Монтажа на кабли за лифтови

 

Како што напредува технологијата, барањата на клиентите стануваат се попребирливи. Но, ова во никој случај не треба негативно да влијае на монтажата, претворајќи ја во дополнителен проблем.

 

Логистика и совети

 

Тимот на Филкаб АД се зафаќа со логистичката работа за своите клиенти - од складирањето на каблите до нивно сечење на потребната должина.

 

Филкаб – централна канцеларија:

Адреса: Бугарија, гр. Пловдив 4004, ул. „Коматевско шосе“ бр.92

Телефон: +359 32 277 171; +359 32 608 881

E-mail: office@filkab.com

 

МаккаБ ДООЕЛ

Адреса: Македонија, Визбегово, Јадранска Магистрала бр. 59

Телефон: +72 31 0300; +71 34 7133 

E-mail: office@makkab.mk

 

Дознајте повеќе за производите и услугите на компанијата што ги нуди во Македонија ТУКА!

 

Извор на фотографии: МаккаБ (Filkab), canva.com

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 may 2024Зошто топлинските пумпи станаа неопходни во модерната градба и кои разменувачи на топлина на Hexonic се соодветни за нив?

  Топлинските пумпи се сè попосакувано решение за греење, ладење и производство на топла вода за домаќинството во модерната енергетска ефикасна градба. Тие се автоматизирани, не бараат одржување и се рентабилни, а инвестицијата во нив брзо се враќа. Суштината на работата на топлинската пумпа се состои во претворање на топлинска енергија собрана од природната средина (со пониска температура) во корисна енергија (со повисока температура). Процесот на претворање на топлинската енергија во корисна енергија се одвива преку колото за ладење благодарение на појавите компресија и декомпресија на работната средина. Технологијата на топлинска пумпа е уште една каде улогата на разменувачот на топлина е од клучно значење.

 • 24 may 2024Smart Solar: Оптимално ги искористивме географските специфики на Карнобат при проектирањето и изградбата на ФЕЦ 2,5 MW

  Карнобат е град во регионот Бургас во Бугарија. Се карактеризира со претежно рамен релјеф, а источната местоположба предиспонира поинтензивно зрачење од Сонцето. „Овие поволни фактори помогнаа за изградбата на ФЕЦ (фотонапонска електрична централа) во градот со инсталирана моќност од 2,5 MW“, соопштија за BalkanEngineer.com специјалистите од Smart Solar. „За изградбата на централата користевме фотонапонски панели од нова генерација Phono Solar Draco 580 W и инвертори Siemens KACO Blueplanet 165 TL3-INT.

 • 24 may 2024Со услугите на SpaceCAD, водечки компании ги оптимизираат своите производствени процеси преку дигитализација

  SpaceCAD е докажана трговска и инженеринг компанија која работи во сферата на софтверските услуги и 3D технологиите. Фирмата е докажан дистрибутер на специјализирани софтверски производи за проектирање, симулации и управување на CNC машини, како и 3D принтери за адитивно производство и 3D скенери. Освен како трговец, компанијата ја освои довербата на своите клиенти со својот висок квалитет и професионализмот при изведбата на инженеринг услугите. Дигитализацијата на активноста носи низа позитивни страни за бизнисот – од можноста за далечинско управување и контрола во реално време до оптимизација на инженерските проекти и производствената активност.

 • 24 may 2024Инвестирајте во одржливата и зелена иднина со станиците за полнење на електрични возила eCS-AC-L1 EV на Т и Д Инженеринг

  Електричната мобилност се повеќе го „држи“ клучот за одржлива градска инфраструктура, поповолните услови за живот во населените места и позитивниот развој на борбата против климатските промени. Движени од моќен електричен импулс, сите видови електрични возила како автомобили, автобуси, камиони, железнички возила, бродови, фериботи и други поморски пловни објекти ја дефинираат моќта на е-мобилноста во транзицијата кон позелена и поодржлива иднина.

 • 23 may 2024Машината за електроерозивна обработка ROBOCUT α-C800iC на FANUC е иновативно решение за производство на детали со големи димензи

  До неодамна, кога се зборуваше за обработка со жична EDM машина, беше јасно дека традиционално се постигнува потребната прецизност за сметка на брзината. Затоа инженерите на FANUC имаа за цел и ја разработија серијата од најновата генерација на EDM машини ROBOCUT α-CiC. Сега оваа палета е дополнета со трет модел ROBOCUT α-C800iC со опција за од на оската Z од 500 mm и голем број други функции кои го забрзуваат производството на компоненти со големи димензии за различни индустриски гранки.

 • 22 may 2024Пумпите како турбини (PAT) на Saer овозможуваат добивање на зелена енергија од постојната водна инфраструктура

  Современите барања за ефикасна и исплатлива потрошувачка на енергија ја водат индустријата до принцип заснован на мотото „Од заштеда на енергија - кон добивање на енергија“. А еден од начините за неговата реализација се пумпите турбини. Во оваа насока работи и докажаниот италијански производител на пумпна опрема Saer, кој на пазарот нуди специјално модифицирани пумпи, кои инсталирани на водоводни цевки под притисок делуваат како турбини. „Употребата на пумпи како турбини (pump as turbine (PAT)) овозможува генерирање на евтина електрична енергија од постојните цевководни системи без негативно влијание врз животната средина“, коментира за BalkanEngineer.com инженер Александар Георгиев, регионален трговски претставник на Saer Elletropompe за Северна Македонија, , Албанија. Косово, Бугарија, Грција и Кипар.

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 may 2024Србија и China Energy International потпишаа спогодба за нова рафинерија за нафта во Смедерево

  Владата на Србија потпишала рамковна спогодба со China Energy International Group за изградба на модерна рафинерија за нафта во Смедерево, дознава BalkanEngineer.com од Telegraf.rs. Спогодбата, која е во сила за две години, оцртува распоред за изградба и пуштање во употреба на објектот од приближно четири години по добивањето на потребните градежни дозволи. Проектот претставува инвестиција од речиси 2,4 милијарди евра и се очекува да создаде 700 постојани работни места и индиректно да поддржи дополнителни 2.400 работни места.

 • 24 may 2024Романската компанија Chimcomplex имплементира иновативна технологија за производство на еколошки полиоли

  Романската компанија за хемиски производи Chimcomplex успешно заврши проект вреден 2,4 милиони евра, насочен кон имплементација на иновативна технологија за производство на еколошки полиоли, дозна BalkanEngineer.com од Romanian-insider.com. Активностите се реализирани во базата на компанијата во Румнику Валча и официјално беа завршени на 30 април годинава.Главната цел на проектот е да ги подобри производствените процеси на Chimcomplex за да бидат поеколошки и во согласност со принципите на циркуларната економија.

 • 22 may 2024Норвешката Statkraft ја истражува можноста за изградба на првата пумпно акумулациона хидроцентрала (ПАХ) во Албанија

  Компанијата за обновлива енергија Statkraft со седиште во Норвешка започна прелиминарна студија за остварување на пионерски проект за изградба на пумпно акумулациона хидроцентрала (ПАХ) во Албанија, дозна BalkanEngineer.com од BalkanGreennews.com. Иницијативата претставува значаен чекор кон зајакнување на енергетската инфраструктура на Албанија и зголемување на нејзиниот капацитет за управување со променливата побарувачка на енергија. Албанија во голема мера смета на хидроелектричната енергија, која претставува речиси целото нејзино домашно производство на електрична енергија. И покрај тоа, на земјата и недостасуваат пумпно акумулациони хидроцентрали.

 • 20 may 2024Првата станица за полнење со водород во Бугарија и регионот е веќе факт

  Во Бугарија беше отворена првата станица за полнење со водород во земјата и регионот, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Станицата се наоѓа во Центарот за компетентност на „Хитмобил“, кој е создаден од група научни институти, меѓу кои и Институтот за електрохемија и енергетски системи при Бугарската академија на науките (БАН). Главната цел на центарот „Хитмобил“ е да го охрабрува развојот и имплементација на иновативни технологии за складирање на енергија од обновливи извори и нејзино ефикасно користење како во домот, така и во индустријата, со што се обезбедуваат чисти и безбедни енергетски извори.

 • 16 may 2024Албанија планира инвестиции во изградба на два нови аеродроми - во Валона и Ѓирокастро

  Мирела Кумбаро, министерка за туризам на Албанија, најави амбициозен план за проширување на аеродромската инфраструктура во земјата до 2030 година, дозна BalkanEngineer.com од БТА. До крајот на овој период ќе бидат додадени уште два аеродроми на постојните во Тирана и Кукуш. Во моментов, Албанија има два главни аеродроми - во главниот град Тирана и во градот Кукуш на североисток. Планот предвидува додавање на аеродроми во крајбрежниот град Валона, кој се наоѓа во југозападниот дел на земјата, и во Ѓирокастро, кој се наоѓа во јужниот дел на Албанија.

 • 14 may 2024Северна Македонија ќе изгради соларни електрани во клучни индустриски зони во земјата

  Северна Македонија планира да изгради соларни електрани во своите индустриски зони преку јавно-приватно партнерство, дозна BalkanEngineer.com од Balkangreennews.com. Оваа иницијатива, поддржана од Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони (ДТИРЗ), е стратешки насочена кон задоволување на променливите потреби на производителите, особено на оние кои извезуваат во Европската унија (ЕУ). Бидејќи Европската унија (ЕУ) е подготвен да го воведе Механизмот за коригирање на јаглеродните граници (CBAM) во 2026 година, императивот за производителите кои не се членки на ЕУ да усвојат почисти извори на енергија за одржување на конкурентноста станува сè поочигледен.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 may 2024Извозот на Албанија во април 2024 година се враќа кон позитивен тренд

  Во април 2024 година, извозот на Албанија забележува позитивен раст, свртувајќи го трендот на опаѓање во последните месеци. Промената главно беше предизвикана од зголемената продажба на гориво во Шпанија и порастот на извозот на храна, пијалаци и тутун, дозна BalkanEngineer.com од Albaniandailynews.com. Секторите за текстил и обувки, кои се и најголемиот сегмент од албанскиот извоз, продолжуваат да бележат опаѓање. Според националната статистичка служба на Албанија, INSTAT, трговскиот дефицит на земјата во април останува релативно стабилен на годишно ниво - 41 милијарда леки (408 милиони евра).

 • 27 may 2024Започнува работата на граничниот премин Струмјани - Берово меѓу Бугарија и Северна Македонија

  Граничниот премин Струмјани-Берово, кој ќе ги поврзува Бугарија и Северна Македонија, доби зелено светло за реализација, дозна BalkanEngineer.com од Money.bg. Инвестицијата вредна повеќе од 11 милиони евра претставува најголемиот проект во рамките на управувани од Министерството за регионален развој и јавни работи (МРЈР) програми за прекугранична соработка. На бугарска територија ќе бидат изградени неколку згради и ќе биде завршен патот што води до преминот. Од другата страна на границата, во Северна Македонија, ќе се модернизираат постојните конструкции и објекти. Главен приоритет во градежните активности ќе биде инсталирањето на обновливи извори на енергија (ОИЕ) и употребата на енергетски ефикасни материјали.

 • 23 may 2024Србија завршува нов интермодален терминал вреден 15,5 милиони евра во Белград

  Србија е на прагот на завршување на интермодален терминал вреден 15,5 милиони евра во белградската населба Батајница, дозна BalkanEngineer.com од SeeNews.com. Проектот, раководен од српското Министерство за инфраструктура, има за цел да го претвори терминалот во регионален транспортен центар. Проектот на интермодален терминал во Белград има за цел да ги подобри логистичките врски во Србија и доби финансиска поддршка од грант од 13,8 милиони евра од Европската унија и дополнителни 1,7 милиони евра од српската влада.

 • 21 may 2024Северна Македонија ќе го поврзе својот пазар на електрична енергија со соседите од Европската Унија до 2026 година

  Северна Македонија е подготвена да го заврши првото поврзување на својот организиран пазар на електрична енергија со соседните земји-членки на ЕУ до крајот на 2026 година, дозна BalkanEngineer.com од BalkanGreenNews.com. Овој стратешки потег има за цел да ја интегрира Северна Македонија во поширокиот европски пазар на електрична енергија, што е значаен чекор за земјата во нејзиниот стремеж за членство во ЕУ. Симон Шутиноски, извршен директор на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија на Северна Македонија (МЕМО), ја истакна важноста на интеграцијата на пазарот за време на Форумот за интеграција на пазарот на електрична енергија што се одржа во Европскиот парламент во Брисел.

 • 17 may 2024Производителот на еколошки градежни материјали Ecor Global гради нова фабрика во Србија

  Ecor Global, со седиште во САД водечки производител на еколошки градежни материјали е подготвен да ги прошири своите активности со изградбата на втора фабрика во Србија, дозна BalkanEngneer.com од SeeNews.com. Местоположбата на новиот објект е северната општина Нови Бечеј. Во неодамнешното соопштение за медиумите, локалната самоуправа на Нови Бечеј потврди дека Ecor Global обезбедила земјиште во индустриската зона на општината за новиот објект.

 • 15 may 2024Бугарската компанија за мебел Трбна мебел го модернизира своето производство со инвестиција од близу половина милион евра

  Семејната компанија Трбна мебел, со седиште во Добрич, Бугарија, планира да инвестира значителен износ во имплементација на нови технологии во својот производствен процес, дозна BalkanEngineer.com од Capital.bg. Одобрениот проект вклучува инвестиција од 930.000 лева, од кои 35% се доделуваат како грант по процедурата „Поддршка за транзиција кон циркуларна економија во претпријатијата“ од Планот за обновување и одржливост, што ќе му овозможи на производителот да имплементира опрема за прашкасто бојадисување и робот за заварување. Се очекува како резултат на модернизацијата, компанијата да ја намали количината на отпад што се создава при производство на единица производ, да ја ограничи употребата на пластични производи за еднократна употреба и да ја подобри енергетската ефикасност на производите.

Види ги сите »