Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Статии

„Паметни“ функции, стилски дизајн и заштедени трошоци за електрична енергија - запознајте се со палетата на конвектори на Теси

07 march 2023

In Bulgarian  In Serbian  In Romanian

 

Теси е високотехнолошка компанија која бара нови специјалисти за својот тим. Видете ги можностите и аплицирајте уште денес!

 

Опремени со интелигентни функции и се одликуваат со стилски дизајн, конвекторите Tesy се „паметни“ енергетски ефикасни решенија кои ја обезбедуваат потребната удобност и топлина за вашиот дом, при што истовремено со тоа ја оптимизираат потрошувачката на електрична енергија и ги намалуваат вашите сметки. Во денешниот напис, добро етаблираниот бугарски производител на апарати за домаќинство Теси презентира три од своите водечки модели на конвектори - Fine Eco (со функцијата Air Safe) Cloud, Live Eco Cloud, Floor Eco Cloud, како и сите иновативни решенија вградени во нив.

 

 

„Широката палета на панелни конвектори на Tesy вклучува модели со лесно и интуитивно далечинско управување, како и бројни опции за заштеда на енергија и безбедност. Нашата иновативна функција за прочистување на воздухот AirSafe, која ја имаат некои модели, ја подобрува хигиената во вашиот дом при што уништува 98% од вирусите и бактериите во зоната на загревање“, објаснија од Теси.

 

И еве на што се должи високото ниво на енергетска ефикасност што го постигнуваат уредите од производствената линија во споредба со другите слични уреди:

 

- Контрола со апликацијата MyTESY: преку неа, потрошувачката на енергија може да се оптимизира со помош на функции за заштеда на енергија;

- Ниска почетна инвестиција со брза монтажа и можност за претходна визуелизација во вашиот ентериер со апликацијата TESY AR за да бидете сигурни во вашиот избор;

- Работи само кога е потребно, благодарение на функциите „Неделен програмер“, „Адаптивен старт“ и режимите „Еко“, „Комфор“ и „Сон“;

- Електронски терморегулатор: Со точност од ±0,1°C, обезбедува прецизно мерење на температурата и заштедува до 21% од сметките за електрична енергија.

 

 

Што вклучуваат функциите за заштеда на енергија:

 

- Отворен прозорец/врата: Греењето автоматски се исклучува во случај ако се регистрира нагло опаѓање на температурата во просторијата;

-„Еко“, „Комфор“, „Сон“: Трите режими на работа ви овозможуваат да ја наштелувате работата на конвекторот на најефикасен начин за вашите потреби;

- Статистика: Можност за пресметување на  потрошената електрична енергија и следење на историјата на потрошувачката за оптимален мониторинг на потрошувачката на енергија.

 

Освен како производител на бојлери и апарати за домаќинство кој е докажан европски лидер, Теси е компанија позната како етаблиран работодавач кој инвестира во квалификацијата и развојпт на своите вработени. Ако работата со високи технологии ве интересира, видете повеќе за Теси ТУКА!

 

 

Еве ги моделите:

 

FinEco Cloud со функција AirSafe: „Ова е нашето најново решение за загревање на простории, опремено со модул за управување преку Интернет и нашата иновативна технологија за подобра хигиена на воздухот“, објаснија од Теси. Моделот опфаќа моќности од 600 до 2000 W и е погоден за простории со волумен од 10 до 65 m3.

 

LivEco Cloud: Конвектор кој обезбедува висок комфор преку вградениот Wi-Fi модул за Интернет контрола а и подобрениот поинтуитивен електронски контролен панел. Моделот е достапен и со функција AirSafe. Се нуди со моќност од 500 до 2500 W.

 

FloorEco Cloud: Нов самостоен електричен панелен конвектор со елегантен дизајн и можност за користење во бања, благодарение на степенот на заштита од прскање на вода IP 24. Уредот обезбедува лесна и интуитивна контрола со апликацијата MyTESY. Достапен е со моќност од 2000 W.

 

Канцеларија во Софија

Адреса: Бугарија, Софија, стр.к 1766, ж.к. Парк Софија, Блок 16 V, канцеларија 2.1, 2 кат

Телефон: 00 359 2 902 66 66 

Е-mail: office@tesy.com

 

Канцеларија во Шумен

Адреса: Бугарија, Шумен, п.к. 9700, бул.Мадара бр.48.

Телефон: 00 359 54 859 129 

Е-mail: office@tesy.com

 

Дознајте повеќе за производите и услугите на компанијата што ги нуди во Македонија ТУКА!

 

 

Извор на фотографии: Теси

Статии

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 april 2024SpaceCAD: Облак платформата Zel X на Siemens ги дигитализира развојните процеси во индустријата на иднината

  Zel X е најновата облачна SaaS понуда на Siemens Digital Industries Software, специјално разработена за мали и средни претпријатија. Таа се базира на експертното искуство на Siemens и обезбедува веб пристап до професионални комплети од алатки кои ги забрзуваат процесите на производство на детали - од барање за понуда до испорака на делови. „Професионалниот софтвер овозможува зголемување на добиените проекти и сатисфакција на клиентите, намалување на ризикот од грешки и времето за инженеринг, а со нејзината прифатлива цена се намалуваат ИТ трошоците на претпријатијата“, соопштија за BalkanEngineer.com от SpaceCAD, водечка трговска и инженеринг компанија во областа на софтверските решенија и официјален партнер на Siemens Digital Industries Software.

 • 18 april 2024GreMa 3D веќе ја нуди на локалниот пазар комплетната опрема за 3D печатење на етаблираниот производител UnionTech

  Фирмата UnionTech е основана во 2000 година и е една од првите компании што ги поставиле темелите на 3D технологиите и ги воспоставиле како индустријата што ја познаваме денес. Благодарение на својот иновативен пристап, кинескиот производител се гордее со својот голем пазарен удел, широкото индустриско влијание и препознатливост на брендот поврзан со квалитет и иновации. „Среќни сме што сме партнери со докажан лидер во областа како што е UnionTech и да можеме ги нудиме нивните решенија на балканските пазари“, соопштија за BalkanEngineer.com од GreMa 3D, водечка трговска и инженеринг компанија, мотивирана да го потврдува концептот на одржливо производство поставени во развојот на 3D технологиите.

 • 17 april 2024STAMH: Проектиравме и имплементиравме сложен автоматизиран магацински систем во базата на Keller Logistic во Романија

  „Реализиравме импресивен проект за магацинска автоматизација на територијата на Романија. Станува збор за логистичката компанија Keller Logistic, за која проектиравме и имплементиравме целосно приспособен автоматизиран магацински систем за складирање на палети во две ладилни комори, секоја со висина од над 35 метри“, соопштија за BalkanEngineer.com од STAMH Group.

 • 14 april 2024БР Техника: Компактниот систем за линеарно движење ctrlX FLOWHS на Bosch Rexroth постигнува забрзување до 10 g и брзина до 5 m/s

  Палетата на производи ctrlX FLOW на компанијата Bosch Rexroth опфаќа решенија кои лесно се интегрираат, наменети за оптимални и високо ефикасни протоци на материјали и стоки. Брзината и динамиката, како и интралогистиката ги „движат“ современите фабрики. Целта е да се скрати времето на производствениот циклус со оптимизација на протокот на материјали. „Клучни за оваа сфера се решенијата за автоматизирано преместување, како што е системот за линеарно движење ctrlX FLOWHS на Bosch Rexroth. Тој обезбедува флексибилност и голема брзина на производството со максимална прецизност и намалени барања за зафатениот простор“.

 • 14 april 2024Бојлерите AquaThermica на Теси ги задоволуваат најсовремените барања за еколошки и ефикасни апарати за домаќинство

  Во согласност со активната глобална побарувачка за еколошки и енергетски ефикасни решенија за задоволување на домашните потреби, водечкиот производител на бојлери и апарати за домаќинство Теси во своето портфолио вклучи термодинамички бојлери од типот „воздух-вода“ за производство на топла вода за домаќинствата. Линијата AquaThermica е составена од уреди со волумен од 200 и 260 литри со или без разменувач на топлина, кои работат со обновливи извори на енергија, како што се фотонапонските системи на пример. Разработката на оваа палета на производи придонесува за почиста животна средина при што ги намалува емисиите на јаглерод.

 • 14 april 2024Со 100% оригинални компоненти, Rochester го „спасува“ производството на борд системи на телекомуникациска компанија

  Техничките склопови и компоненти наменети за работа во сектори како што се воената индустрија, космонаутиката и индустриското производство обично имаат подолг животен циклус во споредба со нивните еквивалентни решенија што се користат во други области. Тоа е затоа што производителите на овие производи се стремат да ги разработат доволно силни, издржливи и сигурни производи за да можат да издржат дури и во најтешките работни услови и критични намени. „Но, развојот на технологијата напредува со толку брзо темпо што секој ден клучните системски компоненти морално остаруваат. Кога производител на оригинални компоненти (OCM).

Види ги сите »

Вести

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 april 2024Visteon отвори високотехнолошка лабораторија за тестирање на автомобилски технологии во Бугарија

  Visteon, водечки глобален снабдувач на иновативни автомобилски технологии, официјално ја отвори првата во Бугарија високотехнолошка лабораторија за тестирање на автомобилски технологии, дозна BalkanEngineer.com од Economy.bg. Инвестицијата надминува 10 милиони долари, при што во неа ќе бидат ангажирани повеќе од 70 висококвалификувани бугарски специјалисти.

 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC планира стратешка инвестиција на албанскиот остров Сазан

  Американската компанија Atlantic Incubator Partners LLC изрази интерес за изградба на туристичко одморалиште на остров Сазан во Албанија, што е во согласност со стратешките цели на земјата за подобрување на нејзината туристичка инфраструктура и привлекување на странски инвестиции, дозна BalkanEngineer.com од БТА.

 • 11 april 2024Српската покраина Војводина инвестира 7,3 милиони евра во пречистителна станица за отпадни води

  Српската автономна покраина Војводина соопшти дека потпишала зделка за изградбата на станица за пречистување на отпадни води во северниот град Врдник, дозна BalkanEngnieer.com од SeeNews.com. Проектот е во вредност од 850 милиони динари (7,3 милиони евра).

 • 09 april 2024Холандија е најголемиот странски инвеститор во Албанија за 2023 година со инвестиции од 300 милиони евра

  Во 2023 година, Холандија се етаблирала како водечки инвеститор во Албанија со инвестиции во вредност од 300 милиони евра, дозна BalkanEngineer.com од БТА. Овој значаен раст во однос на претходната година го истакнува зголемениот интерес на холандските компании за албанскиот пазар. Според податоците на АТА (Албанската телеграфска агенција), холандските компании се активни во клучни сектори на албанската економија, при што енергетиката е водечка област со најмногу странски инвестиции.

 • 05 april 2024Производителот на електрични компоненти Noark Electric отвори регионален логистички центар во Романија

  Noark Electric Romania, подружница на светскиот лидер во производството на електрични апарати и електронски уреди Noark Electric, отвори модерен логистички центар во Романија, дозна BalkanEngineer.com од romania-insider.com. Стратешки сместен во близина на Букурешт, центарот отелотворува авангардна технологија и усовршен систем за управување со магацин, обезбедувајќи брза испорака за партнери и дистрибутери. Со забележливо намалување од 50% за времето на испорака, новиот логистички центар на Noark ќе го опслужува не само локалниот пазар, туку и други балкански земји.

 • 03 april 2024Иновативна технологија за управување со отпад на бугарската фирма Елфи Тех ќе биде имплементирана во САД

  Бугарската високотехнолошка фирма Елфи Тех, во партнерство со романската фабрика за машиноградба Петал и американската компанија E-Ficient Solutions LLC, претстави иновативна технологија за решавање на растечкиот проблем со опасниот медицински отпад во САД. Оваа информација BalkanEngineer.com ја дозна од Dividend.eu. Иновацијата ветува да го револуционизира начинот на кој се управува и преработува овој отпад, при што истовремено ќе се подобри еколошката состојба. Објектите, познати како „Инсталации за електропиролиза за искористување на отпадни јаглеводороди“, имаат иновативна технологија заштитена со четири патенти од Елфи Тех.

Види ги сите »

Настан

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Види ги сите »