Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 26 march 2024O companie chineza investeste 35 de milioane de euro intr-o fabrica pentru productia de piese auto in Bulgaria

  Compania chineza Shanghai Unison Aluminium Products Co. a anuntat o investitie de aproximativ 35 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici pentru productia de piese auto in Zona economica Trakia pe teritoriul municipiului “Maritsa”, satul Radinovo, Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Forbesbulgaria.com. Stirea cu privire la proiect a fost confirmata de directorul executiv al “Cluster Trakia Economic Zone” Katya Staykova. Constructia noii fabrici va fi realizata de compania bulgara Sienit, iar procesul trebuie sa inceapa pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an. Fabrica va acoperi o suprafata de 11 000 m2 si este de asteptat sa fie create intre 150 si 200 de noi locuri de munca.

 • 22 march 2024Startup-ul bulgar de robotica Smart Farm Robotix a castigat un grant de la UE in valoare de 2.4 milioane de euro

  Pe 1 martie anul acesta startup-ul bulgar de robotica Smart Farm Robotix a anuntat primirea unui grant de 2.4 milioane de euro de la Consiliul European pentru Inovare (EIC), a aflat BalkanEngineer.com de la Bnnbreaking.com. Sprijinul financiar este destinat pentru dezvoltarea ulterioara a unui robot inovator de plivire, actionat cu energie solara si controlat de inteligenta artificiala (AI), care promite sa revolutioneze practicile agricole. Robotul de plivire reprezinta un salt in tehnologiile agricole, abordand provocarile critice cu care se confrunta fermierii din intreaga lume.

 • 20 march 2024Northern Greece Ceramics isi extinde activitatile in Serbia prin achizitionarea unei fabrici pentru 10 milioane de euro

  Compania greaca Northern Greece Ceramics (KEBE) a achizitionat o fabrica in Mihajlovac, Serbia, in valoare de 10 milioane de euro, a aflat BalkanEnigneer.com de la Bnnbreaking.com. Acest pas strategic include atat site-ul in sine, cat si investitiile pentru modernizarea facilitatii, cu scopul de a consolida capacitatile de productie ale KEBE si de a extinde raza globala a producatorului. KEBE intentioneaza sa extinda facilitatile cu 13 000 m2, dubland capacitatea actuala de productie de la 300 la 600 t caramizi pe zi. Pana in 2027 compania isi propune sa-si atinga obiectivul de 1000 t pe zi. Constructia urmeaza sa inceapa in martie, iar deschiderea fabricii este programata pentru anul viitor.

 • 18 march 2024Macedonia de Nord isi extinde portofoliul de SER cu noi centrale electrice fotovoltaice

  Macedonia de Nord avanseaza in programul sau de energie regenerabila prin construirea a doua centrale electrice fotovoltaice in zonele sale tehnologice si industriale, a aflat BalkanEngineer.com de la Mia.mk. Cu o capacitate totala, care se apropie de 8 MW, aceste instalatii reprezinta un pas semnificativ catre consolidarea infrastructurii energetice a tarii si progrese cu privire la sustenabilitatea mediului. Compania turca Fides Elektrik Enerjisi a fost selectata ca executant pentru noile centrale fotovoltaice din Macedonia de Nord, iar potrivit conditiilor compania trebuie sa repartizeze 10% din veniturile sale catre trezoreria nationala, crascand atat productia de energie, cat si stabilitatea fiscala.

 • 17 march 2024Producatorul macedonean de bauturi racoritoare din fructe VIVA a marcat o prezentare de succes la Gulfood 2024 din Dubai

  Compania macedoneana VIVA, producator lider de sucuri si bauturi racoritoare naturale din fructe, a atras atentia vizitatorilor in timpul targului din domeniul alimentar Gulfood 2024 din Dubai, a aflat BalkanEngineer.com de la Mchamber.mk. Evenimentul, care a reunit peste 5500 de expozanti din 120 de natiuni diferite, a premiat pe VIVA in calitate de sponsor de argint, ceea ce este o realizare istorica pentru Macedonia de Nord. Cu peste 30 de ani de istorie, VIVA si-a demonstrat angajamentul de lunga durata fata de standardele globale si a demonstrat un amestec de traditii si solutii de ultima ora impreuna cu alti reprezentanti renumiti ai industriei in timpul expozitiei.

 • 15 march 2024BALFIN investeste 13 milioane euro intr-un proiect de centru comercial in statiunea albaneza de pe litoral Green Coast

  Grupul BALFIN, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii private din zona Balcanilor de Vest, si-a dezvaluit planurile pentru un nou centru comercial in statiunea de lux de la malul marii Green Coast, in apropierea orasului pitoresc Himare, a aflat BalkanEngineer.com de la Albaniandailynews.com. Cu o investitie estimata la peste 13 milioane de euro, proiectul, denumit Galeria by TEG, promite sa redefineasca cumparaturile si experientele de divertisment din regiune. Galeria by TEG apare drept o continuare a centrului comercial de succes Tirana East Gate (TEG) al BALFIN, folosind experienta grupului in managementul proprietatilor prin subdiviziunea sa ACREM.

 • 12 march 2024Austrotherm Bulgaria isi extinde facilitatile de productie din Sofia cu o investitie de 3 milioane leva (BGN)

  Cu o investitie de aproximativ 3 milioane leva (BGN), Austrotherm Bulgaria, producator lider de izolatie termica economisitoare de energie si ecologica, isi extinde si modernizeaza fabrica din cartierul “Kazichene” din Sofia, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Inceputul proiectului a fost marcat cu o prima sapatura simbolica de catre reprezentanti de rang inalt ai companiei si conducerea locala. Producatorul lider de izolatie termica economisitoare de energie din Europa Centrala si de Est si-a stabilit ca obiectiv principal sa satisfaca nevoile clientilor sai, oferind o logistica mai eficienta si mai precisa pentru produsele sale.

 • 09 march 2024Vega Solar si un investitor indian construiesc prima fabrica de baterii litiu-ion din Albania

  Albania este in proces de construire a primei fabrici de baterii litiu-ion, a aflat BalkanEngineer.com de la Bnnbreaking.com. Vega Solar, o companie albaneza lider in domeniul energiei regenerabile, in parteneriat cu un investitor indian, a preluat coordonarea initiativei, care va marca un salt semnificativ inainte in sectorul energiei regenerabile din tara. Acest pas marcheaza un moment cheie pentru Albania si angajamentul acesteia de a adopta solutii energetice durabile si de a reduce dependenta de sursele conventionale de energie. Odata cu tranzitia globala catre energia regenerabila, care ia amploare, intrarea Albaniei in productia de baterii litiu-ion este pe deplin in conformitate cu eforturile internationale de combatere a schimbarilor climatice.

 • 07 march 2024Macedonia de Nord deschide o licitatie pentru 120 de milioane de euro pentru construirea unei noi zone industriale in Gevgelija

  Directia pentru zone de dezvoltare tehnologica industriala (TIRZ) din Macedonia de Nord a lansat o licitatie pentru atribuirea unui contract de parteneriat public-privat (PPP) in valoare de 120 de milioane de euro, care include proiectarea, construirea, finantarea si exploatarea unei zone de dezvoltare industriala tehnologica in Gevgelija. A aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Contractul se refera la implementarea primei faze a proiectului, care include construirea unei facilitati pe un teren de 50.25 ha, a anuntat TIRZ in licitatia publica, publicata la jumatatea lunii februarie a acestui an. Solicitantii candidati pot depune documentele pana la data de 11 martie.

 • 06 march 2024Romania a aprobat un plan pentru lucrari de dragaj in Portul Constanta in valoare de 213 milioane de euro

  Guvernul Romaniei a aprobat un plan in valoare de 1.059 miliarde lei (212.8 milioane euro) pentru dragarea Portului Constanta in scopul adancirii bazinelor si senalelor navigabile in cele trei zone principale ale sale, a aflat BalkanEngineer.com de la dredgingtoday.com. Potrivit informatiei oficiale, furnizata de autoritatile guvernamentale, lucrarile de dragare vor acoperi 400 ha, iar proiectul va dura 39 de luni, dintre care 30 de luni vor fi pentru lucrarile de dragare. Investitia va fi finantata din fonduri europene si de la bugetul de stat. In 2022, portul din Constanta a manipulat peste 75.5 milioane de tone de marfuri.